![]() |
o.T.
ben de bunları soylemeye calısıyorum.ama bahsini ettigin saldırganlıga karsıda hırcınlasmadan edemiyorum.galvaniylede cok yapıcı konusmalarımız oldu ama.bir yere kadar.insanın bir yerden sonra sabrı gercekten tasıyor.bu yazıyı okuduktan sonra keske biraz daha sakin konussaydım dedim.kusura bakma.
|
Du denkst ich mache
eine Wandlung durch und der Weg führt zum gleichen Verständnis von Religion und Miteinander, so wie bei DIR??... Das denke ich nicht! :) Denn so in groben Zügen, weiss ich in welche Richtung dein Verständnis von Religion und Islam geht... Daher kann ich nur hoffen, dass ich niemals an den Punkt gelange, an dem Du nun bist.. Denn schliesslich hast Du ja überhaupt keinen Glauben, was man mit Islam in Verbindung bringen kann... Du glaubst an eine wie auch immer geartete globale Verständigung bzw. globale Religion... Die es in der Realität nicht gibt und nach der du vergeblich suchst.. Dein Inneres macht wirklich eine noch härtere Suche und Entwicklung durch als es bei mir der Fall ist... Ich hänge da zu sehr an die grossen VORGABEN... die auf keinen Fall angetastet werden dürfen und sollten... Denn dann ist alles nur Menschenwerk und nicht mehr Gotteswerk... Darüber solltest du vielleicht auch mal nachdenken...wenn du Lust hast.. ich lasse schliesslich leben.. :) jedem das seine ..
|
tabiki genel olarak seni anladim..
ve haklisinda.. ama son cumlenden dolayi bu yazim sana ...
|
TR de gelisme tehlikesi evet
her zaman vardi ve belki de hep var olacak... ama TR cumhuriyeti cok saglam kurulduguna inaniyorum.. sarsilmasi cok zor...
|
himmmm
ne demek istedigini anliyorum simdi...
Savasa her zaman karsi bir insan olarak... ki benim neredeyse butun sulalem askeriyedendir.. bu vatan sagolsun hikayelerine her zaman uzulmusumdur... bu nedenle savasi boyle cok normal birseymis gibi kahramanlikla bagdastirilmasina karsiyim cidden... ama savassiz da hic birseye varilmadigini biliyorum... bu da dunyanin ve insanligin bir celiskisi iste! |
STOP herkes gibi ayni hata
sunu iyi bil... benim üzerime Vekil degilsin ve benim inancim ne durumdadir varmi yokmu bunu sen yorumlayacak durumda degilsin bu bir..
Ikincisi yillardir burada yaziyorum... DIN bireyseldir ve herkesin DIN anlayisi ayri ayridir ve herkes inacinda HÜRDÜR.... Dayatmali DIN DIN degildir SAFSATA VE HURAFEDIR... benu bunu söylüyorum... Kimse kimsenin üzernien DIN hususunda kesinl ve mutlak HÜKÜMDAR DEGILDIR... Kimse kimseyi bas örtüsü yada acik bas yada dövmeleri yada hayat tarzi cin DINDAR yada DINSIZ diye YARGILYAMAZ bir sey diyemez... BU HAKKI KIM VERMISTIR ONA... KIMSE ALLAH ADINA KONUSAMAZ... CÜNKÜ KIMSE ALLAHIN RESÜLÜ DEGIL....... Olay bu kadar basittir. |
Daha kisacasi KIMSE DINI INACI ICIN
yargilanamaz....
Tek yargilanabilcegi durum ise: "DIN budur yada ISLAM SUDUR GERCEK DIN budur" gibi dayatmayla geliyorsa.... haaaa iste o zaman o kisi elestirilir. O yüzden diyorumki insanlik hepimizin ortak DINIDIR:... yada Demokrasi gizli sekilde tüm DINLERIN degerlerini icerdigi icin MECAZ anlaminda ortak DINIMIZDIR...... En aziondan Demokrasi ortak DINLER TEOLOJISINE COK COK YAKIN..... Laiklik ise, KISISEL DIN anlayisindan insanlari koruyan ve dayatmalara izin vermeyen insanlari HACI HOCA ELINE BIRAKMAYAN bir DEGERDIR....... Eger Laiklik olmasa Haci Hocalar dünyayi düzerler.... Helal olsun Avrupalilara... Westfälischer Frieden sayesinde KILISE PAPAZLARINI devlet disi biraktilar ve yeni MODERIN cagi baslattilar..... |
Allahin buyrugunu kimse tami tamina
bilemez...... kaldiki DINLE devlet yönetilemez.... DININ görevi bu degil.....
DIN bireyseldir... senin yorumun benimkine uymaz.... Kuran Kuranin cercevesinde zamana göre yorumlanir ve Demokrasi olsun Komonistlik olsun yada baska bir sistem olsun, Sultanlik etc. hepsinde yasam ortami bulur... Islamin yada diger DINLERIN rejim sorunu yokkii... Sorun kisisel DIN anlayisini insanlara dayatmnak icin DEVLETIN ASKERI GÜCÜNÜ KULLANIP INSANLARI KÖLELESTIRMEKTIR.... MEsela IRAN bunu yapanlarin basinda geliyor.... Araplarda yaklasir sekilde ilerliyor.... DIN ayridir DEVLETI ISE insanlarin ortak anlayisidir.... YANI YAHUDISININ HIRISTIYANIN MÜSLÜMANIN VE HATTA KAFIRIN BILE...... Laiklik ise kisisel DIN anlayisini DEVLETE sokmaz... yasaklar kiiii kimse ALLAHIN JANDARMALIGINA BÜRÜNMESIN...... Kuran evrenseldir.... her cesit anlayis TEOLOJIYE uymasi halinde yeri varidir.... Ben su anda DINE uymayan hic bir devlet kanunu göremiyorummmm... tüm kanunlar ortak karfarlarla yapilmistir yani Meclis kararlariyla.... TR de tek bir kanun var özgürlüklere ve inanc dünyasina sigmayan oda Bas örtüsü olayi.... Bas örtüsü SERBESTLESMELI.... isteyen istedigi sekilde DINI vecibelerini yerine getirebilmeli.... iste esas evrensellik ve özgürlük budur.... ama kimse bunu yasarken DIN budur esasi budur dememeli... BENIM GÖRÜSÜM VE BANA GÖRE DEMELI...... ISTE DINDE CÖZÜMDE BUD OLSA GEREK |
ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM ZALİMİ ASLA SEVEMEM!
Zulmü Alkışlayamam
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdadıma saldırdımı,hatta boğarım!... -Boğamazsın ki! -Hiçolmazsa yanımdan kovarım. Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam; Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale; Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale! Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! Kanayan bir yara gördümmü yanar ta ciğerim, Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu... İrticanın şu sizin lehçede ma"nası bu mu? Mehmet Akif Ersoy |
o.T.
komünizm de iki sosyal tabaka vardir: yönetip calistiran ve calisarak sömürülen. kapitalizm de yine iki tabaka: para icin calisan ve parayla calisan. ilginc olan, ikisinin temeli materyalist olmasina ragmen metotlari ideolojiktir. bu, merkebi sürekli yürümeye motive etmek icin, basinin dibine yukaridan ipe bagli havunc sallamaya benziyor.
gecen yüzyilda sadece islamiyet degil, bütün dinler komünizm ile tanisma serefine nail oldular. ucan milyonlarca kafalari gözardi edersek aslinda cokda basarili bir bulusmaydi diyebiliriz. suanda da islamiyetin kapitalizm ile yakin ve sicak temaslarini izliyoruz; ve ne hikmetse yine kafalar yuvarlaniyor. kömünizm ve kapitalizmin maksadi tek tip insan yaratmak. bu komünizmde cocuklari toplumun mali ilan edip velilerinin etkisinden uzak sovyetin okullarinda ve sovyetin kontrölünde yetistirmeye kadar ilerledi. küresellesme zaten bu ideolocyalarin ürünü. buna uymayan kafalarin ucurulmasiyla otomatikman problem cözülmüs oluyor. öyleyse islamiyet komünizme ne kadarsa, kapitalizme de okadar yakindir diyebilirz... yani ikisinede alabildigin kadar uzak. komünizm ve kapitalizmdeki dogrular ve yanlislar digerine nazaran esittir; yani geneliyle birinin yanlisi ötekinin dogrusu ve tersine birinin dogrusu ötekinin yanlisi. örneklerle biraz acayim: bireyin topluma ve toplumun bireye karsi sorumlu tutulmasi dogru, fakat bireyin toplumun icinde eritilmeye kalkisilmasi bir okadar yanlis; veya bireye kendini gelistirmeye ihtiyaci oldugu kadar haklarin taninmasi dogru, fakat bunu egosentrik hale getirip bireyi tanrilastirmak bir o kadar yanlis; herkesin herkes icin calismasi dogru, fakat caliskanin hakkini gaspedip tembele aktarmaksa bir okadar yanlis... islamiyet emek gaspina karsidir; herkes islamiyete göre emeginin karsiligini almalidir. fakat islamiyet, bu "karsiligin" -kapitalizm veya sosyalizmdeki gibi- urlasmaya gitmemesi icin fitre ve zekat gibi ince bir balans ayari icerir. fakir olan buna tabi degildir, varlikli öder, cok varlikli cok öder. yine islamiyet sermayenin mal veya mülk seklinde bir yere yigilmasina ve piyasanin, dolaysiyla toplumun disinda tutulmasina opsiyonlu karsidir. opsiyonlu, cünkü birey malini veya mülkünü illa toplumun disinda tutmak istiyorsa bunun icin topluma karsi fazla hizmette bulunmasi gerekiyor. aksi takdirde zekat ödemeleri uzun vaadede bunlari yok etmeyle tehdit ediyor. örnekler fazlasiyla siraliyabiliriz. nitekim komünizm ve kapitalizm de dogrularin bulunduguna sasmamak lazim. bu izafiyet ve konum meselesi. gökten zembille inme degilde hayatin icinden ve insanlarin ihtiyacindan dogdugu icin bu gayet normal. norm disi olan, dogrularin ve bilhassa yanlislarin kanser gibi urlasacak kadar asiriya cikarilmasidir. bundaysa hem topluma hemde bireye adalet ve dolaysiyla huzurdan baska hersey mevcuttur. |
Iste müslümanlarin hosgörü anlayisi ! :-
HAYIR !
Ne yazikki YOK ! Söyle birkac sene evvelini Sivasda yasanan olaylari düsündügümüzde islamda HOSGÖRÜ yok oldugunu görecegiz. 1993de Sivasda 35 kisiyi diri diri yakarak 2 kisiyide silahla vurarak öldürdüler! Sebeb ise alevi olmalari! Yani sünniler gibi olmadiklari icin! Aleviler müslümanlar, onlarda allaha tapiyor ama sünniler gibi ibadet etmiyorlar. Tüm sorunda burada yatiyor. Halbukisi düsündügümüzde islamda bircok carpiklik var ! Mesela nurcular, süleymancilar, azmendiler,... !!! Güya bir kuran bir allah var ama bircok yorum anlayisi var! :-)) Herbiride kendilerinin dogru yorum ibadet yaptigini saniyor ! :-)) Hatta grublar arasi birbirini kafir olarak ilan ederler! Alevi sünni kavga dögüsleri meshurdur ! Ramazan ayinda oruc tutmayanlara uygulanan siddet, cuma namazinda gitmeyenlere uygulanan siddet, mini etek giyenlere uygulanan siddet,... Neden müslümanlar daha kolay siddete basvuruyorlar !? Kuranda baska dinlere inanclara savas emir edildigi icinmi !? Kurandan inciler: NİSÂ SÛRESİ (89) Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı. MÂİDE SÛRESİ (33) Allah"a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır. Kanlarinizi ve mallarinizi kurtarmak istiyorsaniz: Peygamber diyor ki: "Onlar, Allah"tan baska Allah olmadigina, Muhammed"in onun kulu ve elçisi olduguna inanincaya, bizim kiblemize dönünceye, kestiklerimizi yiyinceye, ve namazimizi kilincaya ve zekatlarini verinceye kadar, insanlarla öldürüsmem (mukatele) emroldu. Insanlar, bunlari yerine getirdikleri zaman, benden kanlarini ve mallarini kurtarmis olurlar.(Buhari, Selat/28; Tecrid, hadis 24; Ebu Davud, Cihad/104, hadis 2641; Müslim, Iman/32, hadis 20,22) Siddet, savas, kin ve nefret emir eden daha nice ayetler ! Bati Dogu krizlerinde müslüman ülkelerin liderleri hemen cihad diye anirmaya basliyorlar ! Dünyadaki terrör eylemlerine baktigimizda cogu allah adina islam adina ! Dünyada islam denildiginde, müslümanlar denildigin ilk akla gelen terrör olaylari ! Müslümanlar hicbir insanliga faydali bir olayla dünya gündemine oturmuyorlar ! Neden hep siddet, terör ve savasla !? Dikkat ettiyseniz su forumda bile kimi müslümancik islamin elestirisine medeni bir insan gibi bilgisiyle yorum getiremiyor hemen hakaret ve küfüre bavuruyor! Yani elinden gelse oda siddetde basvuracak, ama karsisindaki sanalda sadece yazi olarak var ! Halbukisi islami yani inandigi dini gercekden tanisa, biraz islam bilgisine sahip olsa bana mantikli cevap verebilir ama bilgisiz ve papaganlar gibi sadece "müslümanim" demekle müslüman oldugunu sanan bircok müslüman gibi. Sanirim agresivligide buradan kaynaklaniyor! Vicdani allah karsi rahatsiz ve cidanini rahatlatabilmek icin bana kisisel saldiriyla rahatlattigini saniyor, hakaret ve küfürle allahin gözüne girdigini saniyor herhalde !? :-)) Ama komik olan ise, müslümanlarin baskalarindan kendilerine hosgörü beklemesi ! :-)) Siz baskalarina hocgörü göstermiyorsunuzki, baskalari size hosgörü göstersin! Acin bakin kurani, tabiki okuma zahmeti gösterirseniz, internetde flörtlesmekden zaman bulursaniz, ne kadar hosgörü icerikli kitabiniz var görün ! Aman ha, sakinna okumayin inandiginiz dinin kitabini carpilirsiniz felan ! Kimi okuma zahmetine katlanamayan cahil ise söyle bir mazaret uydurmus gidiyor, kurani kimse anlamiyor kimse dogru tercüme edemez! :-)) eee insanlarin edebiyati küfür ve hakaretden olusursa, müslümanliklarida siddetden öteye gidemez ! :-)) |
Tek bir seyi ögrenmen gerek
HAYATTA yapilan bir cok seylerin, DIN arkasina gizlenilerek yapildigini bilmen.....
Saydiklarinin hemen hemen hepsi DIN adina cikar saglamak icin yapildigini anla artik.... Amacin Islami kötülemekse... o baska... oda Islami bilmediginden ceryan ediyor... kiii DINI gidip Azimendicilerden yada Süleymancilardan ögrenmeye kalkarsan öyle olur iste.... Islamda hata yok.. Islam Baristir... AMA DIN ADINA YAPILAN YORUMLARDIR FELAKET VE TERÖR estiren..... NE KITAP-EHLI NEDE KURANDA BU SAYDIKLARINI ICEREN ZERRE KADAR ANLAYIS VARDIR.... Seninkisi ön yargili ve düsmanca yaklasim, nedeni ise... BILINCSIZLIK yetreince arastirmamissin...... DINI ANNE BABALARIMIZDAN DEGIL.... yillarini bu alana dökmüs dünya capi uzamanlardan esinlenerek ögrenecegiz... Camiiye gitmekle DIN ögrenilemez, komsuya bakilarak DIN adina HÜKÜM VERILEMEZ...... Sonucta herkes Insan... ve bilenle bilmeyende bir omaz.. olmaz ya tabii.. biri insan biri hayvan, öyleyse denilen yüz karasindan (Akif Ersoy) |
nu bunu bilmem
Türkiyede islam disindaki dinlere daha hosgörülü davranilmasini ve haklarinin verilmesini istiyorum.
Almanyada kubbeli camileri dikerken iyi Londrada yol ortasinda cuma namazi kilmak iyi.. Ama gel gör ki Alanyada 50 bin Hiristiyan dinine mensup insan yerlesmis.Kiliseye izin yok ( Bir dügün salonunda pazar ayinleri icin "lütfen" izin alinabilmis) Hosgörülü ve her dine acikmis türkiye..hadi be! |
Devlet gelip senin DININ icin ne camii
nede kilise diker... sen dikeceksin...
Git ibadethane icin dilekce ver ve hakkini al.... Bizim Trabzonda sayisiz Kiliseler var Manastirlar var... dahlen millet ibadetini yapiyor... bu senin söylediklerin LAGA LUGA.... Ama devletten senin DININI benimsesin ve sana BELESE kilise yapmasini bekliyorsan hava alirsin.... Söylediklerin uydurma ve hurafe... Hele hele Istanbula bir bak... binlerce kiliseler var.. Yahudi kilisesinden alda Ortodokslaran bas piskopatlarida orda... yaniiiiiiiiiiii... o kadar Demokrasi TR de isliyorki, adam kendini EKÜMENIK Allahin Jandarmasi sayacak... Bilenle bilmeyen bir olmaz... sen bilmiyorsun |
yeni kilise yapimi
TR de yasak bu dogru... eski kiliseler ve yuzyillara dayanan kiliselerde ibadetler yapiliyor ama yeni kilise insaati yasak, genel olarak izin verilmiyor...
Umarim bir gun daha hosgorulu yaklasiriz.. |
gercekten de yasak..
kann das belegen.. Es gibt viele Anträge, die gar nicht erst bearbeitet werden...
Eski kiliselerde vs. hala ibadet yapiliyro ve buna izin veriliyor ama yeni kiliselere izin cikmiyor ... bu cidden dogru...bu nedenle mesela hristiyan bir kimseye Almanya asyl veriyor... auch das kann ich belegen... Trabzonda hangi yeni kilise mevcut?? cidden merak ettim.. |
gercek komunizim dusuncesi ..
ideolojik acidan hic bir zaman pratige uyarlanamadi ki...
|
hayir.. ne haddime!
ben bir kulum!!!!!!! Benim demek istedigim briazcik farkli idi... benim dediklerim elestiri olarak degerlendir... kabul et veya etme benim dedigim dogru demiyorum.. elbette herkesin inanci kendisine... ben kendi acimdan degerlendiriyorum.. ayni senin yaptigin gibi...
bence inancimiz gelisecegine daha bir onem yitiriyor.. daha bir "insani dine " donuyor.. bu iste bir o kadar uzucu ve celiskili durum! dinin ne anlami kaliyor ki?? Wenn man den Kernbereich antastet?? bunu senin yaptigini biliyorum daha onceki yazdiklarindan... |
SILMISLER!
ilginc.. sana dun cevap yazmistim bugun silinmis... oysa cok genel bir yazi idi.. neyse...!!!
|
BEN DUNYANIN EN MUTLU INSANI ...
Allahima bin sukurler olsun...
Das wollte ich mal gesagt haben... :) siz de sukredin .. |
Daha ciddi bir şekilde araştırmalısın,
Enis!
Böylesine önemli bir hak meselesi araştırılmadan cevaplanmaz. Bu konu üzerine yüzlerce sayfalar var İnternette, istersen bırakayım sana adreslerini. Gerçi Yüzyıllarca birlikte yaşamış Hıristiyan topluluklarıda azalta, azalta nerede ise bitirdiler. Var olanlar bir avuç ortodoks Hıristiyan ve bir kaç Ermeni cemaaiti, birde kıyı kentlerine yeni yerleşen dış ülkelerden gelenler. Bir avuçta yeni Hıristiyanlaşan Türkler. Doğrudur ve haklarıdır Ortodoksların ve tüm dünya ortodoks tarafları tarafından kabul gören İstanbul ortodokslarının merkezi ve yönetmenliği. Bu niye rahatsız etmekte ki uygar Türkiyeyi? Tam tersi hem çağdaşlığını, hem güçlü demokrasisini, hem İslamda olduğu düşünülen hoşgörünün ne olduğunu gösterebilmek için mükemmel bir örnekleme olabilir. Bırakın ortodoksların Türkler daha Anadoluya gelmeden önce ta Bizanstan beri bunun böyle olduğunu dünya bilmesine rağmen, daha bir kütüphanelerinin bile açılmasına izin verilmemekte. |
Ben buna alışığım sevgili Işın. o.T.
ohne Text
|
Cok komiksin ! :-))
Sanirim sen bu yazdiklarinla kurani kerimi inkar ettiginin farkinda bile degilsin !? :-))
Benim amacaim asla islami kötülemek degil, cünki islam zaten kötü !!!!! Islam siddetle savasla basladi ve hala siddet ve savasla devam ediyor !!!! Islami yayacagiz diye araplar savasa basladi, 150 sene siddet, savas ve zorbaligin sonucunda türkler islami kabul ettiler, osmanli kuruldu ve islam adina savas basladi ve yüzlerce sene allah adina savasildi ! Islamda siddet, savas, kin, nefret ve kölelik caiz kilinmis ! Böyle bir dinin iyi olmasi mümkünmü !?!? Yazmissin: "Islamda hata yok.. Islam Baristir... AMA DIN ADINA YAPILAN YORUMLARDIR FELAKET VE TERÖR estiren....." Kurani okumus olsaydin, kuran celiskilerle dolu cahil cühelanin yazdigi bir kitab oldugunu anlardin! Böyle bir kitabin allah tarafindan gönderildigini iddia etmek zaten, varsa eger, allaha hakaretdir!!! Ayrica bircok ayetde savas emir edilmisdir, kin ve nefret tohumlari casilmisdir!!!!! Aladigin dinde kurani kerimi oku, yazdiklarimin dogru oldugunu göreceksin !!!!! Yine yazmissin: "NE KITAP-EHLI NEDE KURANDA BU SAYDIKLARINI ICEREN ZERRE KADAR ANLAYIS VARDIR...." Müslümanim diye geciniyorsun kurani kerimi okumadigin icin yazdiklarimi kabul etmemekle kurani kerimi inkar etmis oluyorsun !!!!! Bana kendi hayal gücünle cevap verme, kurani kerimi oku ve daha sonra bana cevap yaz !!!!! Yine yazmissin: "Seninkisi ön yargili ve düsmanca yaklasim, nedeni ise... BILINCSIZLIK yetreince arastirmamissin......" Ben kurani kerimi okudumda yaziyorum, ayrica ayet ve surelerinide kaynak olarak gösteriyorum, senin gibi isgembeden atmiyorum ! Medeni bir müslüman hic degilse inandigi dinin kitabini okur ! Lütfen sende su kurani kerimi okuma zahmetini göster !!!!!! Yine yazmissin:" DINI ANNE BABALARIMIZDAN DEGIL.... yillarini bu alana dökmüs dünya capi uzamanlardan esinlenerek ögrenecegiz..." Yine sacmalamissin !!!!! Isdlamin bir tek kitabi vardir, oda kurani kerim ! Anladigin dilde kurani kerimi okuman yeterli !!!! Senin harun yanya gibi, fetullah gülen gibi, ali kalkanci gibi sahtekarlarin yorumlarina ihtiyacin yok ! Kurani kerim istedigin dilde tercüme edilmis, al oku ! Zamanami kiyamiyorsun yoksa parayami !?!?!? |
Demek en mükemmel müslüman sensin !?
Nedense her müslüman kendisinin en mükemmel müslüman oldugunu düsünüyor ! :-))
|
Sacmalamissin ! :-))
Trabzondaki kiliseler kimbilir kacyüz senelik, yani en azindan yüz senelikdir !
Sen bilmiyormuydun soydaslarinin, yani lazlarin bircogu hiristiyan olduklarini !? Hiristiyan lazlar 1. dünya savasindan sonra yunanistana göc ettiler ! :-)) Sanirim lazsin ama soyunun tarihinden haberin yok ! :-)) Sana lazlar hakkinda kisa bilgi: Lazlar önceden hiristiyandi ve simdiki karadeniz bölgesinde roma imparatorlugunun sinir korumaligini yapiyordu. Türkler roma imparatorlugunu yok edince lazlar osmanlilar icin calismaya basladi ! Hani kimi lazlar icin "rumlar" felan diyorya, bu kelime oradan gelme. Ama nedense 1. dünya savasindan sonra türkiyede kalan müslüman lazlar tarihlerine sahip cikmiyorlar ! |
Sacmalamissin ! :-))
Trabzondaki kiliseler kimbilir kacyüz senelik, yani en azindan yüz senelikdir !
Sen bilmiyormuydun soydaslarinin, yani lazlarin bircogu hiristiyan olduklarini !? Hiristiyan lazlar 1. dünya savasindan sonra yunanistana göc ettiler ! :-)) Sanirim lazsin ama soyunun tarihinden haberin yok ! :-)) Sana lazlar hakkinda kisa bilgi: Lazlar önceden hiristiyandi ve simdiki karadeniz bölgesinde roma imparatorlugunun sinir korumaligini yapiyordu. Türkler roma imparatorlugunu yok edince lazlar osmanlilar icin calismaya basladi ! Hani kimi lazlar icin "rumlar" felan diyorya, bu kelime oradan gelme. Ama nedense 1. dünya savasindan sonra türkiyede kalan müslüman lazlar tarihlerine sahip cikmiyorlar ! |
hadi delikanliysan
kuranda celiski oldugunu bana delil getirerek ispat et. Eger edersen bu foruma ben bir daha girmiyecem. Eger ben senin yobaz oldugunu delillerle ispatlarsam bu forumu terk ede´ceksin.
Delikanliysan hordi meydan. |
Trabzonda kusura bakmada
900 bin kisi Hiristiyan yok.... :))
Ne yani Trabzonda simdi her Hiristiyan icin bir kilisemi dikelim..... Bu yaklasim fitneli yaklasim... illada Müslüman her kasabaya bir Kilisemi dikmek lagzim.... Halkin yüzde 99 u Müslüman digeride cesit cesit DINlere sahipler.... en cok olsa olsa Hiristiyan Istanbulda var... karsiligindada Kilise ve Hiristiyan Tarihi dolu... ve hepside koruma altinda... Yok arkadas öyle LAGA LUGA.... bir hiristiyan icin TR de Kilise yapilmaz... tek bir Müslüman icinde Alpü daginda Camii yapilmaz.... Git sende Alman Belediyesinde izin almaya calis bakalim TEK BASINA CAMII kurabiliyormusun... OLAY CEMAATA BAGLI... CEMAAATTTTT... tek basina Cammi yada Kilise yok insanogluna... anacak Cemaat yani grup halinde.... OKISCH |
lazlar bir yana..
sanirim espiri olsun diye yazdin.. Turkler hakkinda bilgin oldugunu dusunen insan.. Türk toplumunun olusunu ve dinin yayginlasmasini ve baslangiclarini biilr... o yuzden lazmis bilmem neymis sanirim saka olarak yazdin ama yine de ben tutayim burada baskalari okuyup aldanmasin..
|
yok hasa...
oyle bir savda bulunmadim...
|
Devlete düsmanlign nerden geliyor
Ermeni cemaati dedigin kisileri gidip Trabzonlulara sor... veya Gazianteplilere.... dogu bölgesinde yasayanlara sor bakalim senin sevgili Ermenilerin.... 1 inci dünya savasinda neler yaptilar... neden kovuldular.....
Yani bos bos bu laflar.... yok efendim Hiristiyanlar yok edildi LAGA LUGA..... Senide anlamis degilim.... simdi koskoca Trabzonda Dünyayi bir araya getirsen.. vallahi 300 tane Hiristiyan bir araya getiremezsin... SIMDI Trabzonda 300 TANE KILISEMI YAPILSIN..... NE ILKEL YAKLASIM |
yok hasa...
oyle bir savda bulunmadim...
|
TEK HIRISTIYAN ICIN KILISE YAPILMAZ
IZIN VERILMEZ....
VBenim uzmanlik alanimdir Belediye ile Bauantrag ve benzeri insaatlik dilekceler... Almanyada yillardan beri yapiyorum.... Devletin ve Belediyelerin cesit cesit konularda tüzükleri vardir Bunlardan bir taneside TEK KISI ICIN KILISE YADA CAMII yapilmazzz Koskoca Belediyemizde 3500 kisiden fazla... TEK bir tane camiimiz var.... 300 Hiristiyanin bir arada yasamadigi yerlere KILISE IZNI CIKMAZ... Cikamaz... Aynisi Almanyadada gecerlidir.... Camii icin belirli Müslüman sayisi... IKAMET EDEN VE GERCEKTE ORADA YASAR HALDE OLMASI SARTTIR...... Neyin pesindesiniz analmis degilim.... olaylari bildigim icin BOS SIZIN SÖYLEDIKLERINIZ |
Nerden bu hakki alip benim Kurani inkar
ettigimi söylüyorsun... Allahtan sana Vayhyiimi indi... eger Vahyiinin ne oldugunu biliyorsan tabiii...
Allahin Jandarmaligini yapiyorsun bana... sanki TÜM DINLERI YUTMUSSUNDA... kalkip sen susun yok inkar ediyorsun yok söyle yok böyle... Hey Mr. Freund... mach mal halb lang.. bitteee.. Yok öyle ucuz reytin yapmak.. hele hele bana karsi.... Ben yillarimi Incil ve Kuran gibi evrensel kitaplari okuyarak DIN aradim..... Neresindeymis Kuranin celiskili Ayetleri.... Sen sunun farkinda degilsin.... KURAN DÜZ OKUNULMAZ....... Kuran ac 1 inci sayfasini ve basla okumaya seklinde degildir... o skilde KURAN anlasilamaz.... Kuran ancak su sekil anlasilir.... YASANMIS SOSYOLJIK OLAYLARI ARASTIRDIKTAN SONRA.... INIS SIRASINA GÖRE OKUNUR.... Yani Kurandaki Ayetler... arkasinda gizli olarak yasanmis olaylara cevap olarak inmistir.... Eger sen o arka planda kalan SOSYOLOJIK DARMALRI arastirmadan TEFSIDEN YADA ARABI KAYNAKLARDAN arastirmadan okuyorsan... iste o zaman ILKEL INSANSIN...... Artik tüm insanlik bunlari asti gitti.... DINler degil sakat olan... sakakt olan onu okuyop kelleden yorum cikarandir |
kaldiki Lazlari yani gercek Lazlari
toplasan 10000 kisi bulamazsin.... buda bilinmeyen ama var olan gercek... cünkü benim Memleketimde yasiyorlar...
|
Devlete düsmanlign nerden geliyor
Ermeni cemaati dedigin kisileri gidip Trabzonlulara sor... veya Gazianteplilere.... dogu bölgesinde yasayanlara sor bakalim senin sevgili Ermenilerin.... 1 inci dünya savasinda neler yaptilar... neden kovuldular.....
Yani bos bos bu laflar.... yok efendim Hiristiyanlar yok edildi LAGA LUGA..... Senide anlamis degilim.... simdi koskoca Trabzonda Dünyayi bir araya getirsen.. vallahi 300 tane Hiristiyan bir araya getiremezsin... SIMDI Trabzonda 300 TANE KILISEMI YAPILSIN..... NE ILKEL YAKLASIM |
KURAN NASIL OKNUR... YAAA SABIRRRR
1400 yildan beri Kuran olsun Incil olsun, insanligin hayatinda var.....
Var ama taaaaaaaaaaaa 2000 li yillarda bile ne cahil ve ilkel yaklasimlar, hatta bu Forumda bile asiri sekilde ceryan etmekte... Efendim 24 saat duydugum laf ayniii... Kuran yaziyor yada Kuran oku LAGA LUGA LAGA LUGA..... Efendim bana Kurani oku diyen kendisi okumasini biloyrmu.... KURAN ELINE MEAL ALMAKLA OKUNULMAZ.... HELE HELE ASLAAAA VE ASLAAA analsilmazzzzzzzzzzzzzzzz Mümkünü yok düz okumakla Kuran anlasilmaz.... Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nasil Kuran okunnmaliiii........ Yani bir sefer bunu ögrenelim, ondan sonra yorum yapilsin ondan sonra Kuran karalansin ve ÖZGÜRLÜK KISTLAYICI olarak DAYATILSIN... AMA arkadas ilk önce KURANI ADAM GIBI okuyalim... 1.) Kuran"in Ayetleri öyle kara borsa birbirine düzerek bastan dibe kadar okunulamaz.... tüm Kitap halinde inmamistir Muhammedin önünde... yada al bu seninde denilmemis... SOMIT KURAN KARA BORSA OKNULAMAZ 2.) Kuran"in Ayetleri her YASANILAN SOSYOLOJIK TRAJEDIYE CEVAPPPPPPPPPPPPPPPPP OLARAK INMISTIR.... o yüzden hemen hemen her Ayetin arkasinda GENIS BIR SOSYOLOJIK BIR OLAY YATIYORDUR..... Mesela ALAK SURESININ ILKE 5 Ayeti bir gelmistir... yani hepsi bir anda Muhammedin önüne konulmamistir.... Olaylar ceryan ediyor ve ona göre Ayetlerle cevap iniyordu.... KIMSE SALAKLIK ICINDE DÜSÜPTE BAKARA SURESININ TEK BIR ANDA INDIGINE SANMASIN.... ama ne yazikki sanan kiyamet kadar cok... CÖZÜME GELELIM... CÖZÜM... Kuranin her Ayetinin yada Ayet kitlerinin arkasinda yatan SOSYO KÜTÜREL OLAYI bilmiyorsa.... ISTE O KISI KURANI ANLAYAMAZ..... Bu Forumdaki gibi LAGA LUGA YAPAR DURUR..... ve DINI kötüler.... tekrar ediyorum LAGA LUGA... baska bir sey degil..... O yüzden ARABI KAYNAKLARDAN KURANIN INIS SEBEPLERINI DERLEYEN ARSCIVLERI arastirip ondan sonra Kuran okumaya koyulacaksin..... VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE cevap olarakta... o zamanki SARTLARA INEN CEVABI DEGIL.............................. O cevapta yatan EVRENSELLIGI ALACAKSIN.... VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE KURANI KURANIN CECEVESINDE ZAMANA GÖRE YOUMLAYACAKSIN...... YOk öyle ucuz Islam düsmanligi aynisida kesin ve Mutlak Musevilik ve Hiristiyanlik icin gecerlidir...... tüm DINLERIN temeli birdir hepside Haktir ve evrenseldir... Insanliktir sakat düpsünce ve cehalatten DIN düsmanligi yürüten.... Dedigim gibi... INIS SIRASINA GÖRE... TEFSIR OKUMAYAN BIR KISI.... KURANI ANLAYAMAZ.... ve KURANIDA OKUMUS DEGILDIR........................ Allahi bile getirseniz yanima bu gercek degismez............... O yüzden Bui Forumda bazi DIN düsmanlarini ilk önce sirasiyla... 1.) KITAP EHLNIN TEFSIRINI... inis sirasina göre... en azindan elde ne kalmissa... 2.) KURANI KERIMIN TEFSIRINI... inis sirasina okuyup..... cagdas beynide varsa... iste o zaman DIN adina LAGA LUGA yapsin.... SELAMLAR SEVGILER |
OKI... kabul
Bnde sahsen her seyin cok cok daha iyiye gittigine inaniyor ve gözetliyorum.....
Yanii su anda 6 milyar insan nedeyse savassiz bir arada yasiyor.... Tabi Ibrihimin ogullari arap ve yahudiler haris... onlar genetik olarak lanetliler... Ama gerisi cok cok daha iyiye gidiyor... artik düsmanliklar azaliyor yok öyle eskisi gibi.. DIN savaslari |
o.T.
marks ve engels"in (manifest komünist) adi altinda tertipledigi ve lenin"in sovyetle devletlestirdigi komünizmden baska komünizm yoktur; gercegide, sahteside, pratigide, teoriside bu!.. bundan ziyade ben sana uygulamalardan degil de, komünizm ve kapitalizm"in felsefesinden bahsettim. cürük temelin üstüne saglam bina insaa etmenin mümkün olmadigini, bunu da tarihin kanitladigini ve düsünürlerin tespit ve takdir ettigini anlatmaya calistim. pratikte hata yapildigini da sana ait tutarsiz, garip bir iddia.
"dine son ve can alici darbeyi bu dava vuracak!" dedikleri komünizm ile islamiyeti bagdastirmaya ugrasirken hangi akila hizmet ettigini de anlamakta coook zorlaniyorum. |
o.T.
marks ve engels"in (manifest komünist) adi altinda tertipledigi ve lenin"in sovyetle devletlestirdigi komünizmden baska komünizm yoktur; gercegide, sahteside, pratigide, teoriside bu!.. bundan ziyade ben sana uygulamalardan degil de, komünizm ve kapitalizm"in felsefesinden bahsettim. cürük temelin üstüne saglam bina insaa etmenin mümkün olmadigini, bunu da tarihin kanitladigini ve düsünürlerin tespit ve takdir ettigini anlatmaya calistim. pratikte hata yapildigini da sana ait tutarsiz, garip bir iddia.
"dine son ve can alici darbeyi bu dava vuracak!" dedikleri komünizm ile islamiyeti bagdastirmaya ugrasirken hangi akila hizmet ettigini de anlamakta coook zorlaniyorum. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 05:24 Uhr. |