Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

05.08.2006 20:02

Simdi ne demek istiyorsun

Bize su yanlis bu yanlis LAGA LUGA yapma....

IDEOLOJINI söyle yazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

Sence DIN ve DEVLET yönetimi nasil olmaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Varmi bir VIZYONUN KAPASITEN BILGIN ILIM IRFANLIGIN...

Varsa yol gösterici ol... yoksa... bu Forumda ILKEL SEKILDE FITNE yaratan fazlasiyla var

xbaburx 05.08.2006 20:42

:)

soyledigim kitaplar birok otorite tarafından sosyolojinin babası sayılan bir sosyologun kapitalizmin olusum ve gelişim surecini anlattıgı temel iki kitaptır.kapitalizm hakkında bilgi sahibiyim diyorsan bunları okumus olman lazım.okumamıssan da kendi havanda su dovmus olursun.

cansu007 05.08.2006 21:26

Ich hasse dich!

Schreib doch einfach nicht mehr du otto!
Herkesi kendi dininle biraksana!
Herkesin dinine saygi duy!

Müslümalarda senin inacina saygi duyor!

Yanacak olan kisi sensin! Yani kendi problemin neye taptigin!!

Allah seni bildigi gibi yapsin..

cansu007 05.08.2006 21:33

sei einfach leise!!!

halt einfach die klappe cyber...
es ist einfach nur der größte fehler gewesen das du geboren wurdest! Aber wenn es solche menschen wie du geben würdest dann wär die hölle ja sooooo leer.. yazik okadar ates bos mu kalsin senin gibiler yem olsun ki sönmesin o ates iyice dersini alasin diye! du bist und bleibst ein otto.. icindekiler icinde kalsin herkesin akli kendisine yeter! Senden mi ögrenices dini!

xbaburx 05.08.2006 21:34

tabi tabiii...

bir karikatur hatırlıyoum.aradım ama bulamadım.iki savascı birinin boyu kısa.otların arasında ellerinde kılıc.birisi pasif durumda ve oteki kılıcı cekmiş tam oldurecek.durr diyor kısa boylu.niye savasıyoruz.barıs var sevgi var o var bu var.barıs nasanları bir arada tutan yuce duygudur.sevgi insanları hayata baglayan vebirlikte yasatan en guzel duygudur.diye diye otekinin yanına gelip bos bulundugu anda kılıcını adamın boynuna indirip ve tum bu sozler yutan aptallar içindir diyordu.karikaturun ustundede pax americana yazıyordu.baya bir gulmustum.

sen beni aptal mı sandın.

lubnan saldırılarının haftalar one planlandıgı artık kesinleşti.yani 2 asker bahane.oncesinde barıs demokrasi insan hakları bilmem ne ayakları yapanların ahlaki boyutları ortada.yutacak kadar aptal olan varsa buyursun yutsun.ben yutmam.

ayrıca angel denen gerzek in ortaya koydugu tutuma onu ciddiye almadıgımı bu sekilde dile getirdim.eminim.ve bu saldırganlık ve alaycılık ukalalık sinirlerime dokunuyor.ben senin gibi pişkin degilim ki.kalkıp mevlananın sozlerini aktarayım Allaha soven birisine.Allah cevap versin miş.ne apcak Allah kafasına simsek mi caktıracak.hade caktırdı diyelim.bizim haberi miz olacak mı?hade oldu diyelim.hasa bu Allah zeus mu cıksın behey dumbuk diyip muhatap alsın.ONUN İÇİN HAZIRLADIGI CAYIR CAYIR YANAN CEHENNEM DURURKEN.ZEVKTEN BİRAZ DAHA KOSE OL DA DAHA TATLI YAN.diyip oldurecegi zamana kadar muhlet tanıyor olamaz mı?hasa allah gaza gelp de kendi bildigini yapmaktan mı sasacak?

sen zeus u ozluyorsun galvani.cıksın karsımıza sa meydan okusun gucu yetiorsa insanlıgı harap etsin.yok daha neler.yahu hicbir sey bilmiyorsunuz.

mevlananın seyh oldugunu ve Allah askından baska bir sey bilmedigini soyledim.aksini ispatlayabilir misin?yani sen mevlana hosgorusunun bu kufur ve alayları kaldırabilecegini mi sanıyorsun?

tutmus bazı batılı dusunurlerin anlamaktan aciz yaklasımlarla humanizmle karıstırıp ortaşlıga yunus gibi mevlana gibi olun bak adam lar neler neler demiş laflarının pesine dusup yunus mevlana diyorsunuz.sen mesneviyi okusana bi.yada yunus divanını.bu adamalar hizbullahtan da beter demezsen sana haklı dicem.lutfen bu kişilerin eserlerini 5. agızlardan cımbızla alınmıs yerlerinden okumayınız.bu adamlar katı koyu seratcıdırlar.seriat olmadan tarikat olmaz derler.dikkatinizi cekerim.

xbaburx 05.08.2006 21:55

hade be sende!!

hizbullah ın neden bu kadar direncli olduunu acıklayan bircok program yapıldı son donemde bari birini izleseydin.adamlar guney lubnan daki tum saglık egitim ve diger sosyal hizmetleri neredeyse ucretsiz tanzim ediyor.neyis sosyla diilmiş.pehhhh.adamların iki bakanı var demiştim lubnan hukumetinde.lubnan ordusunun yapabildikleri belli işgale karsı.hicbir sey.ve bunu iki asker bahane ediler haftalar once planlanmıs bir savas oldugu da artık kesin.israilin plaj bombabalyıp cocukları oldurup doktor kacırması daha anlamlı oluyor boylelikle.

hamas a gelince hamas da birkaç sene oncesine kadar filistinin egitim ve saglık hizmetlerini yuruten dini kokenli bir kurulusken fko nun sosyalist eilimlerinden dolayı mucadeleyi farklı mecralarda hanete varacak alanlara tasımaya baslamasından dolay siyasal ve askeri bir huvviet kazanma kararı almıstır.yani hizbullah ve hamas bu halkların saglık ve egitim hizmetlerini ustlenen tamamen legal kuruluslardır.

sana bir soru.israil filistin de plaj bombalayıp cocukları oldurdugunde,filistin devletnin kendisine yonelik saldırıya karsılık verip kendisini koruma amacıyla ORDUSUNU HAREKETE GECİRME hakkı varmıdır yok mudur?pkk saldırılarında israil kadar olamadık gibi aptalca hatta serefsizce laflar edildi.sence filistin devletinin kendisini koruma hakkı yok mu?peki FİLİSTİN ORDUSU diye bir sey varmı?hic duydun mu?soylyim filistin ordusunun ne oldugunu.hamas ın ve fko nun ve dger grupların askeri kanatları.al sana filistin ordusu.bu adamlar filistin devletinin ordusu konumundalar.hams ta filistin hukumeti.

peki haas ı secime abd baskısıyla arap birliğinin soktugunu biliyor muydun.secimi kazanacagı kesindi.secime legalles siyasete gir baskısıyla girdi.noldu?hic bir fırsat verilmeden hukumeti kurar kuraz ekonomik ambargo ve ardından işgal geldi.ve hamas bahanesiyle FİLİSTİN DEVLETİ İŞGAL EDİLİP TASFİYE EDİLDİ.

NERDE SENİN BARIS SEVGİ DEMOKRASİ KULTURUN.YUKARDA ANLATTIGIM KARKATURUN YANISASI DEGİL Mİ SENCE BU OLANLAR.ve ben tum bu seyler karsısında biri Allahla dalga gececek ve ona saygı ve hosgoru cercevesiyle aman da aman ya oyle degil sakin olurmusun duzgunce insanca sevgiyle konusalım dicem.

alooooooooooooooooo!!!!bu adam kalkmıs tum bu yapılanlardan hareketle benim kutsalımla dalga geciyor.birileri kurnazca seytanca demokrasi insan hakları ayaklarıyla benim tum haklarımı gaspedip beni yokedip oldurmee ve kolelestirmeye calısırken bu sahıs bunlara karsı koyamadıgımız yaygarasıyla bizimle dalga gecmeyi bırak Allahla dalga gecmeye kalkıyor.yani bizi kaale almıyor!!!:)))adam bazıları salaklık edip tum bunlara kanıyr diye bizi de bunlara kanmaya davet ederken kanmadıgımızı gorunce hade leng diyip bizle Allah ın varlıgını ve aptıklarını guya sarsmaya calısacak sekilde bu mantıkla dalga gecmeye calısıyor.ve ben de buna senin dediğin gibi cevap verecegim.GALVANİ SEN COK MU AKILLISIN?

isinsu 05.08.2006 22:37

elbette...

dunyaya bakarsak.. islam deyince akla sadece seriat, 4 esli erkekler, ezilen kadin gelmemeli..

inancli bir muslumani da terrorist olarak lanse etmek de son derece yanlis. malesef ki Avrupa da bu uzucu nedenlerden dolayi yayginlasiyor ve musluman Türkler de bu dayatma icerisinde kayboluyor.. oysa islam denilince akla hosgoru gelmesi lazim.. bunun savasini bir birey olarak tek basina bir kac insan ile vermek tabi ki yeterli olmuyor...

oysa ki ben bile istemeyerek ayirim yapiyorum.. yani gercekte degil ama kafamda! musluman Arap´i baska.. musluman bir Türkü baska degerlendiriyorum.. yani baska bir gozle bakiyorum.. baska bir cerceve altinda... cunku islam cok cesit cesit yasaniyor dunyada..! Umarim Türk toplumu daha guzel bir cati altinda toplar muslumanlari ve bir ornek olur tum dunyaya... Türkiyenin bir lokomotiv gorevi almasini cok ama cok istiyorum bu konuda...

Ve kendime cok soruyorum.. neden mesela Misir denince.. musluman bir ülke olduklari halde..bati misiri binbirmsallari olarak animsar??? tarihde cevap aramaya kalkarsam.. ooofff altindan cikilmaz gibi gorunuyor.. DEmek istedigim muslumanligi sehitlik veya siddet iceriyor deyip kotulemek dogru degil...cunku mesela inancsizlarin ve bilimselligi on planda tutan MARX´ akla gelince.. o bile der ki: herhangi bir kimsenin, bir toplumun amaci guzel ise ( kisiye gore amac daima guzeldir!) ona ulasmasi icin savas gerekiyorsa savas da guzeldir ve elestirilmemelidir... (MARX)
Bunlari da dusun istersen roman..

isinsu 05.08.2006 22:57

Merhaba roman..

aciklik getirmene sevindim.. kuskusuz hemfikirim seninle.. yani elbette kullanilan her zaman yoksullar oluyor...

Yalniz unutmayalim ki...Dinin icine malesef ve malesef hep siyaset karistiriliyor... elbette ki bu da normal .. yani tamamen ayirt etmek mumkun degil... ne kadar bunu istesek de! Benim kizdigim sey... musluman bir insan kendini savundugu zaman.. hemen sevgisizlik ile suclanilmasi...Benim de goruslerim var, ve ben de varim bu dunyada... Ve ben de susmuyorum, ve ben de karisirim, kizarim.. benim yasantim ve dunyam sadece evim ile sinirli degil!! bu sekilde beni ve binlerce insani degerlendirdigin zaman... haklarini ve dusuncelerini savunduklari icin hic bir sekilde yargilamamak lazim bence.. tam aksine uzlasmak lazim oyle degil mi?? Neden hemen benim yerimde olan bir insana.. senin sevgin yok, susmuyorsun..konusuyorsun.. birak senin basinda birileri var denilsin ki??? Bence uzlasma zamani coktan geldi... Ayni sekilde artik israil ve lübnan da susmuyorlar iste... Amaclari sence ne ki?? kotuluk mu?? amaclarini sor her iki topluma..!!! her ikisi de guzellik istiyor, oyle degil mi?? musluman yoksul da sehit olcam diye can atmiyor... o da o guzelligi yakalamak istiyor... ölürsem de sehitim diyebiliyor.. bunu hic dusundun mu?? Savas her iki tarafa da zarar getiriyor ve ben burada savasi savunmuyorum... bugunun toplumlari neden , ve ne icin kuruldugunu hepimiz biliyoruz..TÜRK ve kürtte ayni sorulari durmaksizin yasiyorlar.. ama sor her iki tarafa da.. ki her ikisi de muslumanlar ( cogunluk diyelim!) her iki topluma sor istersen.. mehmetcik sehit olmak icin mi var ... ve kürt ..onlar ne icin var??

ok toparlayim son olarak.. cok karisik bir yazi oldu.. ama umarim dusuncelerimi briaz olsun anlatabildim... BENCE MUSLUMANLIKTA SIDDET YOK..SEHITLIK sadece geride kalan insanlar icin bir nevi avuntu... huriler icin ölümü goze alan insanlar cok ama cok azdir! bundan emin ol!! Kaldi ki dunyada bile bir bayan icin hic bir erkek canini vermiyor ya-- birakin muslumanlari bu kadar cahil gostermekten!

isinsu 05.08.2006 23:01

danke!!! ich fühle mich geehrt:) o.T.

ohne Text

isinsu 05.08.2006 23:04

cehalete karsi yok.. o.T.

ohne Text

roman 06.08.2006 01:07

Sen benim açımdan ilkel bir insansın,

uslubunu düzeltmediğin sürece, sorduğum soruları yanıtlamadığın sürece sana ayıracak bir saniyem bile yok.

Ben kendi yaşımımı ve onun zaman süresini değerli bulmaktayım.

roman 06.08.2006 01:19

Bir noktayıda açıklayayım,

Türkiye bile bahsettiğin sosyal hizmetleri sunamıyor.

Emin ol ki en değer verdiğim sosyal ülkeler İskandiav ülkeleridir onlar bile bunları sağlayamamaktadır.

Sen bu dünyada yaşamıyorsun, sen korkunç bir hayali dünyada yaşıyorsun, bari üretici olabilseydi o hayal dünyan. Nasıl olabilir ki, eline bir silah almamış, bombaların içinde parçalanmış ,nsan uzuvlarını görmemiş, savaşın insanlık dışı çılgınlığını hissetmemiş, kıytırık bir dünya görüşü içinde sağa sola daha kahraman olun, daha büyük şehit olun, katil olun diye bağıran dengesiz bir kişi ancak böylesine yazılar döktürür.

Git cehheye ne duruyorsun din kardeşlerin vurulmakta, yoksa senin görevin vaybe gibi bir kaç kişinin katıldığı yerde yazılarla sözüm ona cahil kalmış insanları savaş muhapbetleri ile aydınlatmakmı?

Eğer bu ise, ki yapmaya çalıştığın kendi mantığında başkada bir bok değil. O zaman din mücahitlerine karşı büyük bir sahtekarlık yapmaktasın. Ve bir o kadarda kurnazlık ve korkaklık.

Yine sertleştirme buraları, hiç değilse bu sayfalarda savaş duyguları oluşmasın, insani yazışmalar olsun.

Neler var şu dünyada aman Tanrım!!!!!!!!!

roman 06.08.2006 01:27

Ben seni aptal hiç sanmadım!

Seni alabildiğince ilkel gördüm ve kurnaz buldum, ilkellik düzeltilir, ama kurnazların tümünden hem gıcık kaparım, hem de hiç hoşlanmam.

Çünkü sahtekardırlar, hep çıkarları için her türlü kılığa girerler.

roman 06.08.2006 01:52

Merhaba sanal Melek!

Aslında bu konu oldukça derin bir konu,(belki sayfalar tutacak ve derinlemesine tartışılacak bir konu, elbet direk buradan değil WORD den kapsamlıca yazılmalı.) Osmanlı iki satırlık bir araştırma yazısı değildir, başlangıç, genişleme, yükselme, gerileme, ve yakın tarih Osmanlısı olarak başlı başına bir inceleme mevzusudur. Siyasal durumu, toplumsal yapısı ve dünyada bulduğu yer ve sosyal geçmişi, 640 yıllık bir geçmiş iki satır ile bitirilmez.

Kısaca hiç bir Sultan haç ziyareti yapmamıştır, bu konu benimde dikkatimi çekmişti, araştırmalarımda Sultanın güvenliği sorunu olarak ortaya çıktığı açıklamasını buldum. Herhalde Haç ziyereti Osmanlı ordusu ile yapılmaz, böyle bir resim yakışık bulmaz.

Osmanlı siyasal dini yapılanmasının İslami kalbi 1826 ya kadar Alevidir, Yeni çeri ocağı bile Alevidir. 1826 da alevilik yasaklanmış, 1826 da Yeni çeri ocağı yok edilmiştir. 10000 yeni çeri şu anki İstanbul Hipotrumda kılınçtan geçirilmiştir, İslamda şiddet yokturun bir refaransı.

Yavuz bile Aleviydi, Yavuzun kulağında ki küpesi Alevi nişanıdır. Anadolu İslamında gelişen katı ve şidet yanlısı Sünnilik genellikle devşirme Türkleştirilmiş kesimlerde oluşmuştur, Anadolu Alevi Müslümanları, Türkmen, Yörükler ve Tahtacılardır. Şafiler de genellikle Kürtlerdir, ama Türklerin içinde de Şafiler vardır. Aslında bu konu üzerine çok detaylı bir araştırma yazısı var bir Alevi dedesinden buraya aktarsam okunacağını sanmıyorum, oldukça uzun bir yazı.

Eleştirilerin yıkıcı değil yapıcı olsun bu toplum, bu insanlar, bu geçmiş hepimizin geçmişi.

Bu şu anlama gelmiyor elbet düşündüğün sorunları kısıtlama anlamına.

Ama, daha sakin ve daha duyarlı bir şekilde.

Selamlar...

roman 06.08.2006 02:02

Sevgili Işın, tekrar me o.T.

ohne Text

roman 06.08.2006 02:20

Sevgili Işın tekrar Merhaba!!!

Dinin içine siyaset karıştılıyor cümlen çok doğru. Bunu iki türlü anlamak gerekir Muhammetin bulunduğu, yani yaşadığı(1400 yıl öncelerine göre) dönemler de İslamın kitabı salt Ruhani bir kitap değildi tüm insanın günlük yaşamını ve toplumların sosyal, ekonomik ve tüm dünyayı o kitap içinde ki ideolojiler ile dönüştürmeye çalışan bir siyasallği olan kitapbı ve verilen o dönem ki mücadelenin özü buydu. O çağ Feodalitenin, kısaca Atarkelliğin bir çağıydı. Şimdi ki dünya o dünya değil bilgi ve uzay çağının içine düştüğü bir çağdayız. Ama, siyasal İslami kesim bunu görmek istemiyor ve o dönemler için düzenlenmiş pek çok şeyi bu güne uyarlamaya çalışıyor, bu mümkünmü???

Osmanlı tam 240 yıl matbaayı Anadoluya sokmadı ve Osmanlı yıkıldı gitti, bir an için düşünelim 240 yıl bilgisayardan uzak olduğunu İslami dünyanın sonuç ne olur???

Bir taliban gibi(sözlük anlamıda medrese öğrencileridir) statyumlarda yüzlerini burkalar ile sakladığı, yasakladığı kadınları sözüm ona Ateist olan Moskof yapımı Kaleşinkoflar ile enselerinden kurşunlarlar. Sen neden hukuk okumaktasın sevgili Işın tüm bu tür şeylere karşı çıkmak için değilmi??

Hiç bir din bu çağdaş dünyada siyasallaşmamalıdır, sen bu çağdan vazgeçip Feodal çağa dönüp yaşamak istermisin???

Benim İslamın ruhsal zenginliği için sunduğu ve ondan hoşlanan insanlar ile bir sorunum yok.

Ama, sahip olduğum sivil değerlerin hiç birisini de bu tür ilkel erkek dünyasını yaratmak isteyenlere vemem ve çağlar öncesine dönmeyede hiç niyetim yok.

Ben önce adı, cibilyeti, cinsiyeti, ırkı, dili, dini neolursa olsun insana ve gelişen dünyaya değer veriyorum.

Yaşamda değişmeyen tek şeyin değişim olduğunuda söylemiştir Marx...

Selamlar...

roman 06.08.2006 02:41

ek bir nokta Işın!

Kadınlar için ölümü göze almayanlar nasıl Huriler için alır demektesin.

Alırlar Işın..

O huriler İnsan değil Huridirler, ve bulundukları yer cennettir, kutsal olan mekan, yani İslami düşüncede en yüksek mertebelerden birisi ve o Hurilerde kutsaldırlar, oraya ulaşan ölümlü insan hem cennet ile, hem Huriler ile mükafatlandırılınca kutsal ile yatabilen kutsal olmuş olmuyormu??? Neden acaba cinselliğin kullanılış biçimi İslami topluluklarda bu kadar basitçe oluşabilmekte??? Çünkü cinsel Tabular o kadar büyükki ve bir o kadarda İslami hukuk ile yasaklanmış ve ağır cezalar ortaya dökülmüş. Türkiye hukuku İslami hukuk olmadığı için bizler bu konuyu tam anlamı ile günlük yaşamımızda hissetmiyoruz, bir Nijerya, bir Sudan, bir İran ve diğerleri cinselliği yüzünden ölüm cezalarına bile çarptırılmaktalar.

İlginçtir şehitlere Huriler verileceğide İran türetmesidir.

Neden bizlerde namus ve töre cinayetleri vardır, namusun kökenide kuzey Afrikadandır.

Tabularla dogmalarla yasaklarla büyütülmüş tüm ataerkel tokdul aile çocuklarının kendilerini hem bu dünyada, hem öte dünyada kanıtlama sevdası vardır... Ve intihar eylemcileri, hızlı savaşçıların yaş ortalamısının üst tavanı 25 aşmaz.

roman 06.08.2006 03:09

Son bir nokta Işın!

Hem İsrail, hem Lübnanlı Müslümanlar. Ve tüm İslami Arabi ülkeler otuz kırk yıl sonra kolkola, kucak, kucağa yaşayacaklar. Gönül ister ki boşu boşuna ne kahraman, nede kurban, nede katil olsun bu günün gençliği.

Ama, oluyorlar, olacaklar gibide gibide gözükmekte.

Çünkü bu durumdan çıkar sağlayan sarıklılar bulunmakta...

Bana birisi şu soruyu sorsa bu savaşan kesimlerin ülkelerinde yaşamak için hangisini seçersin sorusunu, ben İsrailde yaşamayı seçerim derim, bilirim ki israilin devlet sistemi Demokrasi ile daha kucak kucağa, en azından toplumuna verdikleri ortada.

Birileri bu cevabıma kızacaktırlar, emin ol o kızan insanların kuracağı bir dünyda asla yaşamam.

Ben beni yönetecek insanları demokrasi kurallarında seçmeliyim, sivil toplumculuk en üstdüzeyde olabilmeli.

İsrail tüm İslam ülkelerinden daha demokratik bir ülkedir sistem olarak.

İsrail 50 yıla yakın bir savaş ortamında yaşamasına rağmen ülkesi içinde yaşayanlara bunu sunabilmektedir, İsrail ile 50 yıldır savaşanlar ülkelerinde yaşayan insanlara hangi hakları ve demokrasiyi verebilmişlerdirler.

Din şovenistliği hoş bir şey değildir. Ben insanın mutluluğuna ve özgür yaşamına bakarak değer veririm.

İleri bir toplumdan geri bir topluma dönüpte savunmam...

coach01 06.08.2006 03:33

Kuran ALLAHIN Kitabi degilmidir ?

Yani ALLAHIN sözleri degilmidir ?

xbaburx 06.08.2006 09:29

daha once soylemiştim!!

gidememek içime dokundugu için burda bole ahmakca konusanlara laf yetistirmeye calısıyorum.salaklık ettigimi arada cokca soyledim zaten.ayrıca bahsini ettigin savaslar oluyor olacak.insanlar oluyor olduruluyor ve bu devam edecek.ben mazlumların yanında oldugumu en azından sozumle yanlarında oldugumu haykırıyorum.sende yavsakca bir tavırla barıs ayakları yapıp insanlar niye olduruluyor biliyor musunuz su nedenlerden dolayı olduruluyor ve oldurulen insanlar da kendilerini savunuyor ve oldurulenlerin verdigi savas haklıdır ve ben onların tarafındayım en azından sozlerimle,,,dedigim için bu tavrı ortaya koyup safımı belirlediğim için bana vahsi muamelesi yapmaya kalkıyorsun.soyledim galvani.mumkun olsa giderim.lubnanda hizbullahla filistinde hamasla birlikte savasırım.ben dun kurtulus savası vermiş bir milletin evladıyım.senin gibi soysuz değilim.ama su varki bu insanların gun gecmeden bize de saldırma ihtimalleri coooook yuksek.yani benim bulundugum cografyaya.o yuzden gitmiyorum.ve savasan musluman kardeslerime canımla olmasada malımla sozumle destek oluyorum.bu batıyor sana de mi?sen git neoemperyalistlerin cocuk katili asagılık kan içici versiyonların kuklalıgını yap.ben de yaptıgın serefsizligi yuzune vurayım.boylelikle insanlar seref haysiyet onur adalet gibi kavramların barıs sevgi hosgoru ayaklarıyla vahsice sindirilmeye calısılmasına ve uzerinin ortulup insanların pasivize edilmesine serefsizliğie zulme kan içiciliğe ortak olunmasına duydugum tepkinin siddetini ettigim kufurlerle gorsun.gidip savasamıyorsam da kufrediyorum.benim de gucum buna yetiyor.bu da senin gibi serefsizlere batıyor.VE BOYLELİKLE DOGRU BİR SEY YAPTIGIMIN SAĞLAMASINI YAPMIŞ OLUYORUM...

cagdasturk 06.08.2006 09:31

ZAVALLI ÖNYARGILI BIR CAHIL !!!

Aci olan Osmanli ve gercekleri degil, senin su icler acisi olan durumundur.
Su yeryüzünde kendi milletini ve tarihi degerlerini yerden yere vuran baska bir millet daha varmidir acaba.
Görüyorumki belli saplantilar ve önyargilarla ecdadini kötülemek icin, bati zihniyetinin senin ve senin gibilerin beynine asiladiklari, yalan ve iftiralari bu forumda siralayarak, milletin kafasini bulandirmaya calisiyorsun.
Tarihine ve ecdadina kin ve nefret kusacagina, kafani calistirip gercekleri ögren. Yok eger ot geldim saman gidecegim diyorsan, bari bu iftira kampanyalarini ecdadinin sana biraktigi o güzelim topraklarda degil, ait oldugun bati medeniyetinin topraklarinda sürdür.
Sen ecdadinin yaptiklarini hayal bile edemeyen bir zavallisin, ne diyeyim, Allah akil fikir ihsan etsin.

06.08.2006 09:31

Kapitalizim Demokrasi Sosyalizimde

yada Laiklik heps i birer kelime....

Sonucta her IDEOLOJININ icerisinde digerlerinde vardir... okusam ne olur okumasam ne olur... sonus hep aynidir... birileri birer IDEOLOJIYE tapacaktir

06.08.2006 09:34

Indirekt

Allahin sistemi icersinde Cebrail tarafindan söylenen ve HZ. Muhammed tarafindan derlenen degerler kitabidir...

Allahin kitabi o sekilde olamaz cünkü Allah Müslüman degil.... yaniiiiiiiiiiiiiii

Ancak bu sekilde bir degerdir... yani Vahyii Meleginin sözleridir

xbaburx 06.08.2006 09:36

bellii!!

yazdıklarıma cevap versene.duz hakaret edecegine.gorelim kaç kurusluk aklın varmıs.pardon bunun akılla degil ahlakla alakası var tabi.sadist manyak kan içici insanların yaptıklarını hosgoruyle degerlendirmeyi onerebilecek ahlak hangi adla adlandırılırsa artık.ve hangi akılla.asagıda da belli etmişsin zaten.emperyalizm ne zamandan beri kan içmeden yasamıs.tabi bal tutan parmak yalar.elalemin canakcılıgını yaparken senin eline de kan bulasmaması anormal degil.sen de bunu yalamanın yontemlerini bayıla bayıla anlatıyorsun burda.sonra kalkmıs bana duz hakaret ediyorsun.peeehhh..seni kaale alan kim be..:)

xbaburx 06.08.2006 09:54

sen hangi soruma yada cevabıma

aklı basında cevap verdin de cevap istiyorsun?:)bak yine aynı laf cambazlıgı.cin olmadan adam carpmaya kalkıyorsun ama cin olmadıgın için aptal durumuna dusuyorsun.mevlanayla ilgili soylediklerime cevap versene mesela.yada pax amerikanaya.ve urettiğin laf salatalarının içini doldursana.bosluk bırakırsan ben dolururum.pardon hata oldu ben doldurmuyorum.tarafı oldugun cani neoemperyalistle dolduruyor.neymiş barıs adına hşzbullah kalkmalıymıs.kimin baırısı israilin barısı.bunun için cocuk oldurmek sevapmıs.yahu adamlar oluk oluk kan akıtıyor.sen beni canilikle sucluyorsun:)ilkel diyorsun.yuuuuuhhhh derim ben buna.hayal aleminde kendisine yutturulanla yasayıp ortalıkta cani savunuculugu yaptıgının farkında olmayan ben degilim.farkına var diye kafana vurup duruyorum.yuzune sovuyorum ama nerdeeeeeee..kafana iyi etmişler.dun japonyaya deney maksatlı 2 atom bombası atacak kadar cani olanlar ondan onceki gun tum amerika kıtasındaki tum kızılderileri canice oldurenler bu sabah cezayirde libyada milyonları katledip simdi ırakda afganistanda lubnan da filistinde dunyanın gozu onunde coluk cocuk demeden vahsice oldurenler sucsuz.ben onlara sovuyorum diye sucluyum.niye sucluymusum.cunku ONLARIN BARIS İNSAN HAKLARI HOSGORU DEDİĞİ SEYLERİ YAYGARALARI YUTMUYORUM VE BUNLAR YALANDIR DİYORUM DİYE.yalandır cunku gozumun onunde yuzlerce yıldrı oldurmekten kan içmekten bıkmayıp hala ve hatta daha bir istahla kan içiyorlar.gozumun onunde galvani.benim bir haysiyetim var onurum var.ve aklım var.kor degilim tartabiliyorum.

ayrıca yukardaki yazıda bir aptallık daha etmişsin deginmeye degmez demiştim deginmeden edemedim.sen kendi agzınla soyluyorsun.dunyanın en mureffeh iskandinav ulkeleri bile sosyal devlet meselesini tam anlamıyla cozememişken sen hizbullahtan yada hamastan ne bekliyordun?valla onlar cozmus.herkes onların işgal altında ambargo altında bomba altında ellerinden gelenin en iyisini yaptıgını goruyor.en azından oradakiler ve az biraz haysiyet ve seref sahibi buradakiler.goruyoruz galvani.

xbaburx 06.08.2006 10:28

mümkün :)

ilk paragrafının son cumlesine cevap:)gerci sen ısınsuya yazmıssın emme.:)

senin anlamadıgın sey sen istemiyorsun diye muslumanlar kendi dinlerinden ahlak anlayıslarından toplumsal ve bireysel hayat tarzlarından ve bunu belirleme hakkından vazgececek degiller.pc topluma gec girmiş erken girmiş ayaklarıyla bir toplumsal hayatının butununu asagılayamazsın.zihniyet meselesi diyorsan da evet oyle.bu ulkeye matbaa neden gec girmiş onunla ilgili dayatılan zihni perspektiflerin dısında bircok farklı acılımlar da getirildi.kendi bildiginden baskasını okumamak bu olsa gerek.bak ısınsu kardese tek laf ediyor muyum.hosgoru budur cunku.akshalille de defalrac konustuk.tek kaba lafımı duydu mu?ADAMLAR SİMİMİ.durust.soyledikleri neyse kendileri de o.bunu herseyleriyle yansıtıyorlar.sen ne yapıyorsun?hosgoru diye bastan suclayıp hakaret ediyorsun.yani senin anladıgın uzay cagını yasamak zorunda mıyım?bana bunu dayatma hakkın oldugunu sana kim soyledi?neden uzay cagını yasamak istemiyorum diye asagılanıp gerizekalı muamelesi gorup hakir goruluyorum?bence uzay cagının hicbir ustunlugu yok.mogolistanda da insanlar hala inadına kagnı arabalarına biniyorlar.geleneksel kulturlerini ve hayatlarıyla ozdeslesmiş mesleklerini korumak adına.ahmak mı bunlar asil mi?tutmussunuz taliban ha taliban.talibana abd destek verirken ve afganistana hukumdar yaparken turkiyede islamcı yazarlar OKULLARI YOKTU DEVLETLERİ OLDU diye gazete mansetleri atıp talibanı elstiren bir dunya yazı kaleme almıslardı.simdi taliban bahane edilerek afganistanın işgalini orda papatya bicerlerle nepalm bombalarıyla coluk cocuk yaslı ve kadınların canice oldurulmesini alkıslamam mı gerekiyor?abd oraya demokrasi goturdu oyle mi?ıraka darbeyle saddamı geciren abd soz geciremeyince ırakı uce bolmenin daha uygun oldugunu dusunup ıraka demokrasi goturdu.oyle bir demokrasi ki savas basladınından bu yana bir milyondan fazla insan oldu.hergun yuzden fazla insan oluyo.sen simdi dersin ki şii sunni catısması.birbirlerini olduruyorlar.ben de derimki ırakta abd savas acmadan sii sunni catısması cıkarılmaya calısılacagı gazetelerde dergilerde bol bol yazıldı.uc boba orda patlat bes bomba burda al sana savas.

simdi ben bunları soyledim diye savas cıgırtkanlıgı mı yapmıs oluyorum?

pardon ilkelim.dere kenarlarında ormaı buramı yapraklarla kapatıp besyuz kelimeden fazla konusamıyorum.ve ev diye kamıstan yıgınaklarda kalıyorum.evet oyleyim.senin gibi olmamaktan gurur duyuyorum.ilkelim ama cani degilim.

zulmu alkıslayamam zalimi asla sevevem
gelenin keyfi için gecmişe kalkıp sovemem

demiş şair.bende benzerini yapıyorum.gerci sovuyorum ama gecmişe değil zalime!!!sovmek de iştir.

xbaburx 06.08.2006 10:35

huri için olunur be galvani:))))

eger cennet gercekse olunur.yane cennet sadece huri demek degil.bu dunyada bir musluan erkek dort tane kadınla da evlenebiliyor biliyorsun:))))ve bosanmak cok kolay.bosol de bos olsun.boylelikle olene kadar defalarca defalarca evlenebilir ve degismeli harem kurabilirsin.cunku zina etmek yasak.nerde kaldı cinsel tabu:)))ya senin aklın hic mi ermiyor insanların vatan seref haysiyet onur din iman namus intikam gibi duygulardan dolayı olebilecegine ve oldurebilecegine .işi gelip bir huriye yamamaya kalkacak kadar komik durumlara dusuruyorsun kendini.

cok komiksin yaa:)

xbaburx 06.08.2006 10:46

yuh artık:)))

Çünkü bu durumdan çıkar sağlayan sarıklılar bulunmakta...

iğrencsin valla ya:)bu kadar iğrenc komik olunur.

tavsiye etmem israilde yasamanı cunku yakında ole bir devlet kalmayacak.dediğin gibi cevresindeki butun devletlerde gozu olan bir toplulugun devletler kendi sistemlerini kormak adına kendilerini belli olculerde satsa bile halklar buna musade etmez.yani adamlar kuruldugu gunden beri saldırıp yakıp yıkıp olduruyor.barıs ları belli saldırdılar ama sıgınaklarda yasıyorlar.cok barıscılar lubnan da cocuk ve kadın oldurmenin sevap oldugunu hahalar meclisi aldıgı kararla duyurdu.aynı hahamlar meclisi israil anayasasını duzenleyen meclistir.cunku israil bir seriat devletidir.zenginliğini de uluslar arası yahudi sermayesine ve abd yardımlarına borcludur.he suda var.israilde kalıcı yasaman için yahudi olman lazım.yahudi olmayanlara isaril pasaportu ve surekli oturma izni verlimiyor:)beni hayalcilikle ve aptallıkla suclayana bak:)o kadar komiksin ki ne diyecegimi sasırdım.kendi halkının refahı için herkesi oldurmeyi mesru sayıyor israil.haklısın tam da senin savundugun gibi.tam sana uygun ama din değiştirip yahudi de olamıyorsun.ama bir yolu var.bir yahudi kadın bulup evlenebilrsin:)o zaman pasaport garanti.bence hic vakit kaybetme.ama dikkat et.kafana hisbullahın gonderdiği katyusa yada hayber1 fuzelerinden dusmesin:)yazık olmasın sana.yoksa ben kimle alay edecem:)

xbaburx 06.08.2006 11:10

kapitalzmin gelişimini gorerek hristiyanlıgın degişim gecirerek kapitalizmin protesatnlıkla bagını sosyolojinin en temel kitaplarından gorebilirsin,,demeye calıstım.bu iki kitap tum unilerde sosylojinin olmazsa olmaz iki kitabıdır.yane kabul etmeyen yok.eleştirenler olsada.yane senin burda aylardır soyledigin seylerin hristiyanlıgın donusum gecirip kapitalizmi dogururken gecirdigi evrelerin bazılarını islam uygulamak anlamına gelen seyler oldugunu soylemeye calıstım.hem bence okuma faaliyeti olan okumaya deger veren her insan fırsat yakaladıgı anda okumaldır o kitapları.cunku hem sosyolojinin hem modern toplumun hem de kapitalizmin dogus ve gelişimi hakkında temel bilgiler verdigi herkes tarafından kabul ediliyor. o yuzden.ideoloji deyip gecem.ideoloji toplumlarından tuketim toplumlarına gecmiş olsada dunya tum bunların dogurtgan unusuru bu ideolojilerdir.bilmek gerek.yoksa ne bldigini neyi nereden bildigini bilmeyip kulaktan dolma laflarla kulaga gos gelenin pesine dusmekten kurtaramazsın kendini.

isinsu 06.08.2006 14:53

evet..

ben de butun bu soylediklerine katiliyorum... sanmiyorum ki buna katilan olmayasin..

Benim tek istedigim islam ve muslumanlar deyince akla bir nevi gerizekalilik gelmemesi...bugun egitim duzeyi yuksek bir musluman ( hatirlatirim bin ladin olayindaki ucak kaciran cocuk!) da susmuyor... ne istedigini ve ne icin savastigini biliyor.. eminim ki...bu tur insanlar...inancli veya inancsiz ölümü secmeleri icin daima ölmeye deger bir nedeni vardir.. sanmiyorum ki oyle basit olasin... hani iste bu tur insanlar doldurusa gelerek bu eylemleri yapsin.. iste sen sehit olacaksin, cennet kapilari acilacak, huriler ile guunu gun yapacaksin diyerek bu olaylarin dondugune kesinlikle inanmiyorum... bin de birdir boyle seyler! Solcu akimini dusun... Ne bileyim deniz gezmisi bir dusun.... hatta Atatürkü düsün... her biri bir amac ugruna savastilar... butun bu amaclari degerlendirken muslumanin amaclarini ise sadece ve sadece cehalet ile bagdastirmayalim.. bu yanlis! kesinlikle yanlis! buna biz inanirsak biz de cahil olmus oluruz...

islami kotulemek bu kadar basit degil! inanan insanlari bir cirpida cehalet ile suclamak hele hic kolay degil...muslumanlari kinarken de birazcik daha hosgorulu yaklasilmasini cidden isterdim.. cunku muslumanda saygiyi hak ediyor.. ! Bugun butun Avrupa toplulugunda bile dinin yeri cok buyuktur... siyasete de girmistir...dini yok saymak zaten yanlis.. elbette bugun icin baska kosullar gerekli.. islam da reform edilmeli.. temel ve ana icerigine dokunulmadan.. bu cok zorlu bir yol... basarili bir topluluk hale geldigi zaman eminim ki... daha saygin bir hale gelecek islam...

ben sahsen islam deyince ornek ülke olarak TR goruyorum... demokratik musluman bir ulke... onceleri cok yadirgadigim bir seyi anlatmak istiyorum... hasema ile denize giren, ve ayri yerlerde deniz keyfi yapan kadinlara elestiri ile ve hayretler icerisinde bakardim.. bugun farkli dusunuyorum.. ne guzel demek ki bayanlar da artik ozgur... hic birseyden geri kalmiyor , kendini ezdirmiyorlar.. bugun eslerini evde birakip bir cok haci bayan taniyorum... kendilerince izin yapiyor ve evlerine donuyorlar.. bu da bir basari degil mi??? kadinlar demek ki kendilerini ezdirmiyorlar, haklarini ariyorlar.. ve hürler... olaya bu boyuttan bakmak gerekiyor bence...

isinsu 06.08.2006 15:06

bir de roman...

ben hukukcuyum ve calisiyorum, ogrenci degilim artik... neden bu meslegi icra ettigimi sorar gibisin ... bu soruna karsilik ben soru sormak isterim.. :)
neden hukuk ve hukugu kim yapti??? sistemin gelistirdigi meslekler hangilerdir sence?? hukukcular, polis, muhendislik dallari vs. bunlar zaten hep bugunun sistemin calismasi icin gerektigi mesleklerdir.. ben oyle goruyoroum.... ilk insan toplulugunda bir doktora ihtiyac vardi ama bugunumuzun polisine mesela yoktu... ilkel caglara kadar gidersek.. :) yani..demek istedigim yine yeni bir sistem daha farkli meslekler getirebilir, oyle degil mi?? hukuk hak ve adalet demek degildir ki.. saniyormusun ki bir hukukcu adalet sagliyor??? ya da hukuk adalettir???? bir yasa nasil cikiyordur??? meclis de ben varmiydim yasa cikarken?? bu mudur adalet???

bunlari neden sorduguma ve sorguladigima gelince... adaleti hukukcularda ariyor bundan emin ol.. bir hukukcu hic bir zaman dogruyu arastirmiyor , dogruyu aramiyor.. bir cinayet islemis adami savunurken senin soylediklerin dogru mu gercekten bunu hic bir zaman arastirmiyor ki... boyle bir zorunluluga da yok ki.. ne kadar buyuk bir celiski sistemin yarattigi bu hukuk bile.... :) gercekten de oyle.. :) yani simdi en basitinden ben bile sistemi sorgulamaya baslarsam oooooooooofff susmamam savasmam gerekiyor... :) ayni bu sekilde de ben bu susmayan muslumanlari degerlendiriyorum... o kadar basit degil hersey...

yeni sistem gerek belki de dunyaya.. ve butun topluluklar .. evet evet.. muslumanlar da bir yenilenme icerisindeler... ???

isinsu 06.08.2006 15:28

eyvah eyvah!!!

hür ve özgür kimdir?? gercekten de bugunlerde bu sorular kafami iyiden iyiye mesgul ediyor.. nedenine gelince... kisa bir tatilimin ardindan degerlendirme yapiyorum... bir yanda ah su guzelim modern, laik, ve kendini bilgili goren insanlar...ve bir o kadar da ciplak dolasan batiya ozenen modern insan tipi... Diger yandan da türbana a la Emine Erdogan takan, ciplak ayak gezen kadin tipini... erkeklere bakarsak.. modern erkek takintili milim milim dovme dolu, rengarenk giyinmis erkekler.. bir bayandan bile daha süslu, kemerli incikli cincikli.. diger tarafta ise.. sakalli, uzun pacali erkek tipi...bu insanlarin ic dunyasi da hemen hemen hep ayni..

Bir degerlendirme yapmak istiyorum... zorlaniyorum... dini hangi bu gunumuzde ikiye ayrilmis insan gruplari yasiyorlar ki??? hangi gidisati istiyoruz ki???
Insanlar ekonomi ozgurlugunu aldikca daha da dini unutuyor.. dine gerek duymuyor... bosuna mi dogudan tatil yerleerine gelen erkekler evinde namus olayi cikarirken tatilinde rus kizlari vs ile gununu gun ediyor?? jigoluluk yapiyor????

Dinini unutmayan.. ne kadar paralansada unutmayan o kalbi temiz insanlara ozenti duyuyorum gercekten... Ateistlerin cogaldigi bu dunyada benim gibilere sadece susmak geliyor sanirm.. cunku gunumuzde dini yasayan yok... ! Tatil sonrasi degerlendirmem iste bu!

isinsu 06.08.2006 15:30

ozgurluk ve hürlük

demek ki din ile alakali degil...

isinsu 06.08.2006 16:03

komunizim ve islam...

komunizim ve islam bir araya getirilebilir mi?? TABIKI hayir.. ama bir acidan belki de evet...
komunizimin asil dusuncesi bu cati altinda yani sistemin altinda yasayan insanlara esit haklar sunulmasi.. ne zengin, ne fakir var.. herkes esittir.. herkese esit hak vardir.. devlet herseyi ama herseyi insanlara esit bir sekilde dagitir... amac dusunce olarak ne kadar guzel ve dinimize bile uygun degil mi?? ancak goruyourz ki gunumuzde kurulan bu sistem türleri basarili olamadilar...

islami bir devlet sistemine uyarlamaya calisan kimseler de tabiki ayni esitligi bulacaklarina inaniyorlar ve bu nedenle yuce Allahin bize ongordugu bu yasam stilini vs. bir buyruk olarak kabul ediliyor.. ancak goruyoruz ki yine bu sistem.. dikkatlice soyluyorum.. basarisiz.. cunku biz insanlar Allahin buyrugunu yerine getiremiyoruz...

komunizim ve islam sistem olarak ne kadar da birbirine benziyorlar degil mi???

Orta yol ve basarili yol dini bir komnuzim mi yoksa?? :D ich weiss es nicht...

isinsu 06.08.2006 16:13

nasil nasil yani????

sen simdi insanlar ölecek devam edecek vs?? Sen kim?? yani sen savasci?? uyuyan bir bomba vs??? yazik bunu gercekten sana yakistiramadim genelde sen burada daha dini bilgin olarak yazilar birakan insan... cidden yazik..

06.08.2006 19:32

Hepside özgür

iste Allahin bizlere sundugu DIN... cesit cesit rengarenk... nasil Beckenbauer dedigi gibi... SO STELLT SICH GOTT DIE WELT VOR.... voller leben voller gegensätze voller unterscheide und doch verbindend, sei es Blutbande sei es gebräcuhe sei es religionen oder aussehen...

Ist doch EGAL.... wie die Menschen aussehen oder sich kleiden... oder was weiss ich was.....

Sen her seyde var olan güzelligi gör... icini insanlara ac insanlari sev... herkesin sahsi DIN anlayisina ve yasayisina saygi duy ve kendini IFADE TEMEDE ZERRE KADAR ÖDÜN VERME...

Dann erst wirdt du die wahren lebenden Menschen sehen erkennen....

Dünyada esasiyle TEK DIN VE ANLAYIS VARDIR.... ve onunda esas Temeli sudur...

LEBEN UND LEBEN LASSEN...

Senin su anki düsünclerin benim bundan yillar önce düsündüklerime benziyor... gün gelecek bu söylediklerimi cok daha iyi anlayacaksin

06.08.2006 19:34

Hepside özgür

iste Allahin bizlere sundugu DIN... cesit cesit rengarenk... nasil Beckenbauer dedigi gibi... SO STELLT SICH GOTT DIE WELT VOR.... voller leben voller gegensätze voller unterscheide und doch verbindend, sei es Blutbande sei es gebräcuhe sei es religionen oder aussehen...

Ist doch EGAL.... wie die Menschen aussehen oder sich kleiden... oder was weiss ich was.....

Sen her seyde var olan güzelligi gör... icini insanlara ac insanlari sev... herkesin sahsi DIN anlayisina ve yasayisina saygi duy ve kendini IFADE TEMEDE ZERRE KADAR ÖDÜN VERME...

Dann erst wirdt du die wahren lebenden Menschen sehen erkennen....

Dünyada esasiyle TEK DIN VE ANLAYIS VARDIR.... ve onunda esas Temeli sudur...

LEBEN UND LEBEN LASSEN...

Senin su anki düsünclerin benim bundan yillar önce düsündüklerime benziyor... gün gelecek bu söylediklerimi cok daha iyi anlayacaksin

xbaburx 06.08.2006 21:47

turkiyede yasıyorum.Türküm.tarihim brlli soyum belli sopum belli.kurtulus savası veren bir neslin inancından beslendigimi soyluyorum.istiklal marsı korkma diye baslıyor.ben de korkmadıgımı ayak yapmadıgımı lafı cevirmedigimi soylemeye calısıyorum.savassa savas.savasırım.gerekirse oldururum.hem de seve seve.olursem sehidim kalırsam gaziyim.tabi bul laflar masa basında cok afaki kalıyor.gun gelir ve ben insallah oraya varmaz diyorum ama gun yakın bu ulkeyede saldıracaklar.projeleriyle yaptıklarıyla her seyleriyle bunu gosteriyorlar.simdi ben savasmazsam burda ettigim laflar sahtekarlık anlamına gelmez mi?

burda en baslarda hizbullah kuvayı milliye dir dedimdi.tepki geldi ama.kabul de gordu.adamlar kurtulus savası veriyor.yani işgale karsı soykırıma asagılamaya ve koleleştirmeye karsı savasıyor.ve her seyden once benim dindaslarım.din kardeslerim.hamas da oyle filistin de oyle.ve bugun için dunyada donen tum projeler muslumanları pasifize edip islam topraklarının yendiden işgal edilip bu toprakların zenginliklerinin paylasılması ve bu topraklarda yasayanların kendi hayat tarzlarını belrileme hakkından dahi yoksun bırakılmasını amaçlıyor.bu insanlar bunun için savasıyorlar.ve ben de haklının yanındayım.

insanlar ölür ısınsu kardes.bazıları da oldurur.insan varoldugundan beri vardır savas.savası bu kadar vahsi hale getiren batı medeniyetidir.bu savas teknolojilerini muslumanlar kesfetmedi dimi.Allahtan korkan hickimse bir atom bombası yada nepalm bombası papatya bicer icad edemez.lafı uzatmanın anlamı yok.din demek bir manada da haysiyetli bir olum de demek.zalime baskaldırmak da demek.bu insanlar Allahı hice sayıyorlar.ahlaktan sevgiden haysiyetten onur sereften anlamıyorlar.ama birileri hala bu degerlere sahip.ve bu degerler adına savasıp insanlık adına direniyorlar.bundan emin ol.savasan cıkmazsa bunlarla hayatın ne anlamı kalır?guce hakim olan hayatı ve olumu belilremiş oluyor.ben size bunu dedim yapmazsanız oleceksiniz.diyor bu adamlar.itiraz eden herkesi olduruyorlar.kabul et barıs yap demokratik bir hayat sur.bunların hepsi kandırmaca.cünkü bu adamlar dakka bası istiyorlar.istekleri hic bitmiyor ve her fırsatta oldurmeye bahane buluyorlar.eee.oldurulenler ne yapacak?armut gibi bekleyecekler mi?

hizbullah uzmanlarının hemen tamamı hizbullah o kadar fuze atıyor.istese fuzeleri en stratejik noktalara vurdurup muazzam bir sivil kayıba da yol acabilir.ama bunu yapmıyor.insanların sıgınaklarda yasayıp korkuya kapılmalarını ve bu savasa son vermeleri için seslerini yukseltmelerini amaclıyor.diyorlar.

hasılı kelam olmem ve oldurmem gerekirse hic dusunmem.bunu soylemekten de gocunmam.bu dunyada seref haysiyet onur insanlık adına olecek kimse kalmadı mı desinler!!Allaha sukur binlercesi var:)o yuzden bukadar kudurup vahsileşiyorlar.oldurulen askerleri yada zarar goren halkları umurlarında degir.kudurmalarının nedeni yiyeyecek ası olmayan bagda bahcede ne bulursa nasip diyip yiyen insanların kalkıp bunlara sen kimsin leng diye nanik yapıp meydan okuması ve onların yaptıklarına dunyada kimsenin beceremedigi comakları tıkıstırması.ve oldur oldur bitmiyorlar.simdi ben ben de gerekirse olurum ve oldururum dedim diye hata mı ettim.Allahın emri ısınsu.angel kendi mantıgına gore haklı.Allah varsa insin de kullarını kurtarsın diyor.yanıldıgı nokta burda.Allah zaten kullarına yardım ediyor.ve onlara yol gosteriyor.gosterdigi yolla insanlar direnip savasıp surekli olselerde sabredip oldurmeyi de basarıp Allahın yardımını umup savası surdurme azmi gosteriyorlar..Allah inecek de kendisi mi savasacak?bak bunu kimse isteyemez.Allah bir gazap ederse bu zulmu yalnızca KIYAMET PAKLAR.Allah kendisine meydan okuyan kavimleri bir cıglıkla bir ruzgarla ates yagmurlarıyla yok etmesini de bilmiştir.ama kavim kıyametiydi onlar.zulum dunyanın her yerinde ve Allah yeter derse KIYAMET KOPACAK.ben dindar bir muslumanım.ve Allah ın tek ilah oldugundan muhammed sav onun kulu ve elcisi oldugundan eminim.eminim diyorum.zerre kadar suphem yok.ve muslumanların verdigi savas olmeleri ve oldurmeleri direnmeleri ve savasmaktan vazgecmemeleri bu dunyanın omrunu uzatıyor.Allah adına direnen insanlardan daha ustunu yoktur.

ne yapalım?bırakalım oldursunler calsınlar cırpsınlar asagılayıp alay etsinler istedikleri gibi kolelestirsinler.bunu mu soyluyorsun?savasan insanlar buna karsı savasıyor.ve ben de bunu haklı buluyorum.haklıdan HAKK dan yanaıyım.burda surekli bu vurguyu yapmam da insanların saflarını belirlemek zorunda olmalarıdır.cunku tum insanlar sorumludur.ortada bir vahset var.

roman 06.08.2006 22:10

Elbet değil Işın,

bütün demokrasisini kurmuş ülkelerde zaten din ve vicdan özgürlüğü denilen anayasal madde bulunmakta ve uygulanmakta. Bir Almanya gibi ülkede 2000 e yakın cami ve mescit bulunmakta. Özgürlük çok geniş bir kavram ve sürekli değişen dünyanın koşullarına göre genişleyen ve çoğalan bir olgu. Özgürlük tüm insanlara hiç bir ayırım gözetmeden, yaşam hakkı, var olabilme hakkı, düşünceden, yaşam biçiminden, cinsiyet farklılığından, uyruk, din, millet, dil sosyal hangi farklılıkları varsa saygın bir güvence ve var olabilme, kendisini hiç bir baskı görmeden ifade edebilme ve yaşayabilme meselesidir. Bir başka açıdan eşit fırsat hakkı, iş, aş, eğitim, sağlık, barınma, seyahat haklarını yaratma ve güvenceye almadır. İnsanların baskısız ve zorunluktan kaynaklanmadan kimseye zarar vermeden istediği gibi yaşayabilme hakkıdır.

Din ve vicdan özgürlüğü yalnızca bu tür özgürlüklerin tek bir meselesidr, geneli ve odağı değildir.

Bunu şu anda büyük ölçüde uygulamaya çalışan AB ülkeleridir. Yeterlimidir? belki yeterli değil ama daha iyisi dünyada bulunmamakta.

Ben İslamın her türlü kullanılmaya açık olduğunu düşünmekteyim. İslam Faşizminin bulunduğunu da düşünmekteyim.

İslami syasal devlet ülkeleri ile yönetilen hiç bir İslam ülkesinde özgürlüğün var olduğunu düşünmüyorum.

Türkiye de bile İslam Faşizmi tehlikesinin sürekli gelişmekte olduğunu düşünüyorum.

xbaburx 06.08.2006 22:29

o.T.

ben de bunları soylemeye calısıyorum.ama bahsini ettigin saldırganlıga karsıda hırcınlasmadan edemiyorum.galvaniylede cok yapıcı konusmalarımız oldu ama.bir yere kadar.insanın bir yerden sonra sabrı gercekten tasıyor.bu yazıyı okuduktan sonra keske biraz daha sakin konussaydım dedim.kusura bakma.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:30 Uhr.