Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

02.06.2006 15:55

O kadar degil

bitte reihe nach....

Olaya bir Politik pencereden birde DIN penceresinden bakalim... tabai kapasitemize ve simdieye kadar aldigimiz sosyal verilere göre...

Ben senin devleti elestirmeni ve Milliyetciligini ön planda tutmani elestiriyorum kiiiiiii... senden zerre kadar zamanin gerceklerine uygun bir cözüm görmedim...
Hep ayni anlayis fayda getirmezki....

Kaldiki seninle anlasmazligimiz DIN olayinda degil.. daha cok devleti ve TSK yi elestirmende...
Sana efendice yillar önce soru sordum.
Benim bir Trabzonlu olarak sahip oldugum ve senin bir Güneydogulu olarak sahip OLMADIGIN HAK HANGISIDIR..... yani bana tek bir tane söyle... ehhh artik bir 200 yil daha bekleriz cevabi... neyse...

Yani anliyorsun olaylara kesinlikle taraftar ve OBJEKTIVITE disinda baktigini...
Demek istedigim su... Milliyetciligini ön plana cikarirsan yalniz kalirsin...

DINE gelince.. DIN olayi farkli... herkesin DIN anlayisi ayri ayridir... 6 milyar insan var esittir 6 milyar DIN.... o yüzden ben tüm DINLERI bir sayarim ve hatta Demokrasiyi MECAZI ANLAMDA ORTAK DINIMIZ diye tabirlendiririm...

Cagdas insan Milliyetcilgini ve DINI ön plana cikarmamali... insanlar her zaman sorarlar nerelisin... niye... cok acik, yillarin ve atalarin yöresel tecrübelerinden faydalanmak icin.... insanin karakteri ve yapisi genelde yasadigi yöre ile ic icedir... bu ama ILKEL insanlar icin gecerli.... cagdas insan sadece insan olmali... eger Milliyetciligini ön planda tutmaya devam edersen bundan mahrum kalacaktir... ki senin Kürt yada Türk olmandan bizlere veya insanliga fayda gelmez... ancak iyilik üretip ve uygulayan insan olmandan fayda var...

Olay bu kadar sarih ve basittir..
Selamlar, Sevgilerimle
Enis

02.06.2006 15:57

Kendini üstad görmen

digerleri bunlar zaten anlamaz görmen... iste kibirin taaaaa kendisi...

Sen bile herseyi bilemezsin herkesin üzerinde olamazsin...

Bana göre üslubun cok yanlis

tatlidiken 02.06.2006 17:21

hele sükür türkiyede sesini cikartan

biri olduuu,,, bende diyordum wo sind die ganzen schlauen Leute ,, warum sagt keiner was,,,

Ich hoffe das Türkei bald die augen öffnet ,, und auf die realität zurück kommt

tatlidiken 02.06.2006 17:30

hele sükür türkiyede sesini cikartan

biri olduuu,,, bende diyordum wo sind die ganzen schlauen Leute ,, warum sagt keiner was,,,

Ich hoffe das Türkei bald die augen öffnet ,, und auf die realität zurück kommt

isinsu 03.06.2006 16:03

:) grün oder rot alles ist willkommen..

ohne Text

isinsu 03.06.2006 18:24

hallo halil grüsse

nach HD:-)

1insanol 04.06.2006 01:37

Sistemlerin komplekli milleti*

Ülkelerimizde Halkimiz ne cektiyse/cekiyorsa özbenlikten uzak harici kompleksli insanlardan cekmistir/cekmektedir..Kimi ilericilik adina,ilim adina(!) kapitalistlerin, fa$istlerin,antikcag filozoflarinin sistemlerine sarilidi.yettimi?´yetmez´, diyenler cikti.Tez olurda anti tez olmazmi.Marxdan,leninden, maodan.fikir ideoloji dilenenler oldu,sistem ihraci e$ya modasina dönüstü......Insan bir kez kapilmasin deger bunalimina...Baba düsmaniyla dost olmayi erdemlik sayar...Devrimler devirmeyle aydinlik kisvesine büründü... ne kendi nur gördü,nede nura firsat verdi...kalkanlik vazifesi yapti tüm öz degerlere.......

Sanki haricilere söyle diyordu yari aydinlarimiz:
Dedelerimiz sayesinde ilime vakif oldunuz.bircok insani degerleri bizden ithal ettiniz,bizde sizden sistem felsefi ahlaki akinlar ithal ederek ödeselim/ödesiyoruz.....Hariciler bizi emperyal hedeflerine alet etmek icin bu kültür emperyalimini coktan enjekte etmisler zaten...

Yetermi yetmez tabii..Corap sokugu gibil sokulmeye yüz tutmus degerleri,yamaya kalkanlar ortaya atildi.Islam adina.Sistemlerin,devrim ve maymunsal evrimlerin baltasiyla yara almis koca cinari tedavi etmek ugruna Sadri Dinden uzak, reformist akinlarla bu carpikliklari izafe edeceklerini ortaya attilar...Tüm sistemlerden bir yama koparip, humanist, feminist,uzlasmaci, kalpazan fikirlerle halklarimizin önüne ciktilar. Herhalukarda devlete itaatci,Allah, kanunlarini ücüncü sinifa indirgeyen, bir din üretildi....
ilahlar fakültelerinden profluk alanlar, Allah`adina konustuklarini söyleserlerde, saray mollalarini aratir oldular.Kitap, Peygamber onlar icin sistemleri ayakta tutmak icin morfin olarak kullanildi(iSTISNALAR KAIDEYI BOZMAZ)

Sadri Islam diyenler, özbenlikten taviz vermiyenler, horlandi, daragaclarda sallandi.Zindanlarda katillere reva görülmeyen cezalara carptirildi...Bir elin parmaklari kadar olmalarina bile tahammül edilemedi.

kültürel isgal isgali davet eder oldu

Simdilerde buyrun cenaze namazina diyenleri görüyoruz!
Deger bunalimi yasayanlara sesleniyor diyoruz ki;

Bana bir tek ortadoks Rus, budist Cin, Hindu hindistanli,Batili Hiristiyan ,veye Musevi bir örgütün;hatta devletsiz cingenelerin bile;Türklerin Müslümanlarin degerlerini,ahlaki kurallarini,Milletine zorlayarak hatta güzellikle kabul ettirmeye cailstigini gösterebilirmisiniz?bu ugurda,ülkesine, halkina, vatanina düsmanlik edip;bahsi gecen degerlerimiz icin örgütlenip devrimler yapan devletine hakim kilmak isteyene $ahit oldunuzmu?

Harici batili tüm ahlak yoksunu akimlarin basi devrilmelidir/ ..halklarimiza bu elbiseler denk gelmemistir!
Degerlerinden bicare yasayanlar, deger adlettikleri milletlerin kölesi olurlar..
not: Degerlerden kastim teknoloji bilimsel degerler olmadigini hatirlatirim.

*Islam milleti

1insanol 04.06.2006 01:39

Sistemlerin kompleksli milleti* o.T.

ohne Text

1insanol 04.06.2006 01:39

Sistemlerin kompleksli milleti*

.

04.06.2006 02:08

Ezelden beri bizlerin

baska milletlere ibadet ettigini gördünmü sasarim....

Yanlis anlamada ama yazini tam anlaymila anlayamadim.... fikrilerin cogu yönde güzel yorum ve yazili.... ama ne demek istedigini bir türlü cikaramadim....

Bilmen gereken bir olay var... DIN bireyseldir.. kii Resül bile DINI kendi zamanina yorumlamistir.. DINI herkes kendi sahsi analyisina göre ve KAPASITESINE göre yorumlar.... bir bilgili tecrübeli deha farkli yorumlar ve bir coban farkli yorumlar... olay bu kadar basittir...

Eger devlet sistemiyle bir celiskin varsa.. bili yönetimler ve yönetim sekilleri zamansaldir ve su aniyle en iyisi Demokrasidir, ünkü tüm DIN mekanizmalarinin EVRENSEL yönlerini iceriyor ve en azindan MECLIS kararlarily ORTAKLIGA DOSTLUGA hitap ediyor...

Demokrasi belkide ikinci iyi sistemdir, ama birincisini görmedim duymadim ve denenmis basari gösteren ikinci sistemde yok...

Also was möchtest du genau sagen bzw. in der Welt geändert haben und was sind deine KONKRETEN VORSCHLÄGE...

Cünkü basarinin sirri, BESTANDSAUFNAHME DES SYSTEMS ODER RELIGION, DANN ANALYSE UND ZUM SCHLUSS DER VORSCHLAG gelmeli... ich möchte deinen Vorschlag sehen.. :))

Selamlar, basarilar

1insanol 04.06.2006 12:59

Deger dilenir

"Demokrasi belkide ikinci iyi sistemdir, ama birincisini görmedim duymadim ve denenmis basari gösteren ikinci sistemde yok..."

Bu sözlerin bile ne demek istedigimi ortaya koymustur...

Demokrasi olmasaydi Islam yetersizmi olacakti?Islam;Hayatin tüm detaylari hakkinda kanunlar vaaz ederken deger yargilari ortaya koyarken, onu vicdanlara mahkum edenler
Yegane bir hayat sistemini rafa kaldiran milletler, haricilerin koplexli cocugu olmaya mahkum oldugunu bazi misallerle gözler önüne sermeye calistik

selamlar

1insanol 04.06.2006 12:59

Deger dilenir

"Demokrasi belkide ikinci iyi sistemdir, ama birincisini görmedim duymadim ve denenmis basari gösteren ikinci sistemde yok..."

Bu sözlerin bile ne demek istedigimi ortaya koymustur...

Demokrasi olmasaydi Islam yetersizmi olacakti?Islam;Hayatin tüm detaylari hakkinda kanunlar vaaz ederken deger yargilari ortaya koyarken, onu vicdanlara mahkum edenler
Yegane bir hayat sistemini rafa kaldiran milletler, haricilerin koplexli cocugu olmaya mahkum oldugunu bazi misallerle gözler önüne sermeye calistik

selamlar

xbaburx 04.06.2006 14:35

din bireysel diildir

bireysel olan bir sey toplumun genelinde aynı ozellikler gostermez.en sivrisiyle basortusu ve namazın sekli olarak kendisini bunu kanıtlamaya yeter.dunyanın her yerinde dindar musluman bayanlar ortunur.ve aynı sekilde yani zinet olarak kabul goren yerlerii orterler.vee bu genellik ortunun sekliyle biraz değişim gostermeye baslar.o da cografya ile alakalıdrı.genis cografyalarda yoresel farklılıklar gorulur.namaz da bunu da goremezsin.namazın sekli neredeyse musluman olan her ulkede aynıdır.mezhebi farklılıklar da buna aykırı bir duruma neden olmaz.hasılı bireysel olan bir seyin toplumsal aksi bu kadar derin ve yaygın olmamalı.
o halde din birreyseldir sozunu irdelemek gerek.bu soz reformdan sonra avrupalının dine bictigi ve kendisini KİLİSENİN TAHAKKUMUNDEN kurtarmak amaçlı urettigi sekuler bir onermeden ibarettir.insan hic bir yonuyle ne toplumun malı ne de tam anlamıyla bireysel olamaz.toplumla var olan ve kendine has bir kişilik ureten insana din gibi hayatın her alanını islamda bizatihi kendisini teskil eden noktasında bireysellik dayatılamaz.peygamberi dini kendi zamanına gore yorumladıgını sölemen de abs le iştigaldir.peygamer dine bir sey eklememiş bir sey cıkarmamıstır.Allah ne emrettiyse onu yapmıstır.sunneti de buna dahildir.bir insan olarak dini en mukemmel sekilde nasıl yasaması gerekiorsa oyle yasamıs ona o sekilde yasatmıstır(Allah)ortaya koydugu dini hayat tum zamanlara hakim olacak niteliktedir.cunku Allahın emrettiginden baska bir sey yapmamıştır.Allah zaman ve mekandan munezzeh olduguna göre,peygamberine ilettigi emrettigi seylerde zaman ve mekan dısı zamanı ve mekanı belirleyen sekildedir.yani Allah ın emri tum zamanları belirleyen olduguna göre o devirde peygambern yasadıgı hayatta tum zamanlar için gecerlidir.aslolan hayyatır.kuran Allhın lafzıdır.peygamberle konusmalarıdır.bagımsız bir soz yıgını ve kişiye gore anlam kazanan bir eser diildir.Allahın emirleridir.Allah emretmiştir peygamber yapmıstır.sen okursun sen ole anlarsın o emri bildigin anladıgın gibi yaparsın demek de dogru bir yaklasım diildir.bole olsaydı Allah içimizden bir insanı secip ona hitap etmezdi.ve ona bu dinin her seyiyle asıl yasanması gerektigini bilfiil ogretmezdi.sadece hepsini birden bildirir ve anladıgın gibi yasa derdi.kuran hayatın kendisiyle içiçe ne yasanılıorsa ona gore inmiştir.peygamberin hayatıyla iç içedir.peygamberin hayatını cekip cevirmiş onun aracılıgıyla tum insanlıgın hayatınına duzen getimiştir.sahabe o ne yapmıssa onu yapmıstır.

senin dedigin gecerli olsaydı Allah bizatihi hhitap ettiginde kuran inerken peygamber gelen ayetleri okur ben bole anlıom bole yapıom siz de nasıl anlıosanız ole yapın derdi.herkes anladıgına gore hukum cıkarırdır.ole olmamıs .peygamber ne demişse o yapılmıs.ve bu anlayıs 1400 yıl korunmus ve korunmakta..

senin ortaya attıgın fikir de bizatihi bir baskasının ortaya attıgı ve kabul goren bir fikirdir.bireysel diildir.senin gibi dusunen ve bunun emellerini atan bir kaç kişiden ortaya cıkmıstır.ve diger insanlar da o kişiler uymustur.hayta bole devam eder.kişilik bu sekilde kazanılır.ama senin fikrin temelleri itibariyle hristiyan reformculardan baslayan ve aydınlanmacı filozoflardan beslenen batıcı bir fikirdir.sen bireysel olaka bole dusunuosun ben de bole dusunuorum.bu bize sorunmluluk yukleyen nokta..bunu abartmanın anlamı yok.insan İNSANLA yasar.

04.06.2006 15:11

Kesinlikle bireyseldir

kapasiteldir.. kii herkes DINI kendi sahsi bilgisi ve kapasitesine göre yorumlar... ve kimsenin DIN anlayisi hic bir kimse icin gecerli veya yükümlülük getirmez...

Eger yinede farkli diyorsan o zaman herkes benim sahsi DIN anlayisimi kabul etmek zorunda...

olay bu kadar basit

04.06.2006 15:14

DIN bireyseldir

Demokrasi ise sadece bir tek DINI degil tüm DINLERI iceren bir anlayis seklidir... kisacasi esas DIN de denilebilir... cünkü SAHSI görüslere yer yok onda...

Ancak ortak DIN anlayislara yer var... ve öylede olmali...

Eger illada Islam diyorsan o zaman benim DIN anlayisimi kabul etmek zorundasin

1insanol 05.06.2006 01:23

Islam`Hem bireysel

hem toplumsal bir dindir..

Önce bireylere yönelir..Sonra topluma,..

Yani;Islam Hem Dindir hem devlettirde diyebiliriz..
yegane örnek Peygamber sav dir...

05.06.2006 12:28

Degildir

Devlet DIN ile yönetilemez... DIN bu yönde feci sekilde kesattir.... yani yetersizdir.

Su aniyle Kurani masaya yatirsan ve sadece ona göre yasamaya kalksan tüm DÜNYA DURUR... hic bir sey yürümez hic bir yere varilmaz...

Kuranin amaci devlet yönetmek degildir...

Devlet kamramini bir gözden gecir.. DEVLET ortakliktir insanlarin bir arada MECLIS kararlariyla yasamalaridir...

Iste bu cercevede kisisel DIN anlayoslarina yer yoktur... isteyen IMAMI AZAM TUTSAGI.. yani usagi olur isteyen Erbakanin kölesi olur isteyen maymun olur.. ne olursa olsun beni yada baskalarini ilgilendirmez... yeterki bir arada yasamayi kabul etmisse.... o zaman MECLIS kararlariyla meyadana gelmis olan kanaunlara uymali....

Uymuyorsa... o zaman alsin DINIde evine gitsin... kimsenin DIN anlayisina ihtiyacimiz yok... cünkü kanaatimce cogularindan daha fazla kavriyorum DINI... kiiiiiii kimseye DININ dayatilmaz ve hic kimse kendi DIN anlayisini ALLAHIN sözleri diye dayatamaz oldugunun farkindayim... :)))

Olay ock basit... illada tersini dava ediyorsan... benim DIN anlayisimi al kabul et bas taci et ve ona göre yasa...

05.06.2006 12:29

Kiritik üretmek akilcilik degildir

akilli insan care cözüm üretir....

Altan beyin ürettigi cözüm nedir ????
Aydin latirmisin bizleri ???

akshalil 05.06.2006 14:09

grüsse wurden herzlich

empfangen, sorgfältig gepflegt und nach schwabenland zurückgeschickt

akshalil 05.06.2006 14:14

ben ne güneydoguluyum ne de milliyet

ciyim..
dogu akdenizde dogmus, ege sahillerinde büyümüs, trabzonspor fanatigi ve milliyetciligin her tür formuna ve rengine de düsman bir insanim..
ayni seyleri tartisip durmanin anlami yok..

05.06.2006 23:52

GS-Istanbul kommt

warscheinlich wird GS-Istanbul am 08. oder 09 Juli 2006 einen Freundschaftsspiel gegen 45468 Mülheim absolvieren. Bei eventuellen Fragen könnt Ihr in Kürze die Daten unter www.galatasaray-mh.de abfragen.

1insanol 06.06.2006 00:21

islam`i Ruhban sinifiyla karsitirma

Biz islam`dan bahs ediyoruz ..Hiristiyanliktan degil..
Bu Dini ilk uygulayan ayni zamanda devlet baskaniydi,4 Halife devride ayni sekilde Kuran anayasaydi..Tam sadri olarak olmazsada 923 lere kadar Islam devlete ve müeseselerine hakimdi...Hasta adam olarak adl edilen Osmanli devleti bile O haliyle yedi düele Anadoluyu mezar edebildiyse Islam hilafet sistemi sayesinde bunu basardi.83 yildir Islamsiz rejim O yendigimiz frenklen bugün neresindedir??Esas Islamsiz geriye sayildigini görmeyecek kadar Islamdan bicaresiniz..
islam`a bir nebze vakif olsaniz onun en ideal Devlet sistemi oldugunu görör ve hayranliginizi gizleyemezsiniz.yazik cok yazik , islam`dan bicare oldugunuz halde ahkam kesmenize sisin adiniza üzüldüm.

Rabbin anlam ve maansasini, Lailahe illellahin Anlam ve maanasini arastirirsaniz, Be$eri kanunlara itaatin $irk oldugunu anlarsiniz.

1insanol 06.06.2006 00:40

AB Devletleri

Dinle ic ice iceyken, bizde Anayasada Din yok---Yani Devlet Dinsiz

Italya

Madde 7 :"Devlet ve Katolik kilisesi,kendi aralarinda BAGIMSIZ ve EGEMENDIRLER."
Madde 8 :".............KATOLIK MEZHEBI DISINDAKI mezheplerin Italyan hukuk düsüncesine aykiri olmamak sartiyla kendi statülerine göre teskilatlanma hakki vardir.............Dini cemiyet ve parti kurmak SERBESTTIR."
---------------------------------------------------------------------------------------

Ispanya

Madde 6 :"Ispanya DEVLETIN DINI OLAN KATOLIK dinine inanc ve onun icaplarini yerine getirme,resmi KORUMA görür..........................Katolik dininden baska dinlerin, dis tezahür ve merasimlerde bulunmalari YASAKTIR."
-----------------------------------------------------------------------------------------

Yunanistan

Madde 1 :"Yunanistan´in devlet dini,Hiristiyan Dogu Ortodoks Kilisesi dinidir.....................;bu arada diger dinleri yayma calismalari ve devlet dinine diger her türlü müdahale YASAKTIR."

Madde 2 :"Yunanistan,Ortodoks Kilisesi Baskani olarak Tanrimiz (hascha) Isa´yi kabul eder ve doktrin bakimindan Isa´nin ISTANBUL´daki büyük kiliseyle ayni doktrine bagli bütün kiliselerle ayrilmaz sekilde baglanir."
Ek Madde:"Yunan Meclisin kabul ettigi her kanun,Isa´nin Istanbul´daki büyük kilisenin ONAYINDAN GECTIKTEN SONRA YÜRÜRLÜGE GIRER."

-------------------------------------------------------------------------------------------

Danimarka

Madde 4 :" Devletin MILLI KILISESI Protestan Luther Kilisesi´dir.Bu sifatla devletten yardim görür."

Madde 6 :"Kral,Protestan Luther Kilisesine mensup olmalidir."
--------------------------------------------------------------------------------------------

Norvec

Madde 2 :"Protestan Luther Kiliesi devlet dini olarak kalmak ZORUNDADIR. Devletin bu inancini benimseyen vatandaslari,cocuklari bu dinde EGITIMLE YÜKÜMLÜDÜR."
---------------------------------------------------------------------------------------------

Israil

Madde 77:"israil´de gelecekte kabul edilecek kanunlar,yahudi hukukunun temel prensiplerinden ilham alacaktir.Cumartesi günleri ve kutsal yahudi günleri istirahat ve manevi yükselis günleridir."
---------------------------------------------------------------------------------------------

Isvicre

Anayasa "Kaadir-i Mutlak tanri adina" diye baslar.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Almanya

Laik olmasina ragmen Anayasa "Tanri ve insanlar arasinda mes´uliyetini idrak etmis olan Alman halki" ,diye baslar.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Ingiltere

Ingiltere´de bizim anladigimiz manada yazili bir anayasa yoktur.Ingiltere kral veya kralicesi,ANGLIKAN kilisesinin tabii baskanidir,Anglikan mezhebine tabi olmak ZORUNDADIR.Meclisten cikan kanunlar ,BAS PAPAZIN imzasindan sonra yürürlüge girer.Din dersleri mecburidir.Ingiliz okullarinda okuyan her cocuk,sabah ayinlerine katilmak zorundadir.
Ingiltere ,din ve devlet iliskilerini 13. yizyülün baslarinda ücüncü Henri tarafindan yazilan "Büyük Sart" ve "Maarif Kanunlari" cercevesinde düzenler."
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Isvec

Isvec´in milli kilisesi, Protestan Luther Kilisesidir.Bu kiliseye bagli olmayanlar MILLETVEKILI,MEMUR,PROFESÖR OLAMAZ."
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Finlandiya

Milli Kilise,Protestan Luther Kilisesi´dir.

vay be kardesler BATI MEDENIYET demek ki toptan Hiristiyan "Seriatci" imis megerse.Fransa,Belcika ve Almanya disinda her birinin milli kilisesi var gördügünüz kadar.
k-a-
zerka

1insanol 06.06.2006 00:43

o.T.

Benligimize Dönmeliyiz

Bölgemizin ve Islam aleminin kurtulusu icin, Dünya sömürgecileri bölgeyi yakip bitirmeden;siyonist hacli zihniyet Dünyanin anahtarini eline gecirmeden. Türkiye aslina dönüp,Istanbulu tekrardan Hilafetin baskenti yapmalidir...Yani Ilga edilen Hilafet Makami yeniden ihya edilip,Istanbul Hilafetin Baskenti yapilip, Bütün Dünyaya ilan edilmelidir..Islam ülkelerinde olusturulacak ortak ilim meclislerinde layik olan bir halife secilip,Ümmetin halifesi olarak ilan edilmelidir..Ayrica bütün Müslüman halklar kendi aralarindan sececekleri $ura üyeleri vasitasiyla hilafet devletinin $urasini olusturmalidirlar...Bu Devlet; Ümmetin ve Dünyanin adil bir sekilde idar edilmesi icin, verecegi kararlar, tüm islam ülkelerini baglayici nitelikte olmalidir.

Bu serüveni dünyanin gündemine getirmek Türkiyenin vazifesi oldugunu düsünüyorum..Cünkü Hilafeti lagv edip ümmetin bassiz kalmasina biz sebep olduk.Diger halki Müslüman olan ülkelerinden kabul görmesek bile bunu tek basimiza Dünyanin gündemine getirmeliyiz..
Bu önerilerimi okuyanlar belkimde Dünyanin bugünkü haline bakarak ütopya söz ediyorsun diyeceklerdir.Fakat, bunu basarmak, Irak gibil olmayi göze almaktan daha kolay olacaktir!...
Böyle bir güc sadece bölge icin degil, Tüm Dünya icin adalet dengesi olacagindan kimsenin süphesi olmamalidir...

Benim bu önerilerim elestiriye acik olsada,yapici elestiri yapmayip,karsi cikanlar,alternatif cözümlerini ortaya koymalidirlar.

Saygilar

coach01 07.06.2006 12:20

muss oder kann ?

Mann kann den Ehemann betrügen aber mann sollte dies doch nicht tuen oder ??

Muss und kann ist eng miteinander verbunden oder

08.06.2006 16:15

Wowwww... what a Sinneswandel

Üstadim isine geldigin zaman Demokrasinin arkasina siginmak fazla cagdas olmasa gerek....

Zannetmeki önceki yazi tarzini ve düsüncelerini unutmusum... dedigin gibi tartismamiza gerek yok.... hekes ne ise odur inkar eden kendini kandirir

Sana iyi günler

08.06.2006 16:27

Resül öldükten sonra 30 yil gecmedi

tam bir savas dönemi basladi... Ali ile yandaslari ve Mavyer ile yandaslari vuravur ettiler.....

Yani bunu senin devletin....

Devlet Kuran degil... Kuranin evrenselligi cercevesinde ANAYASA ile yönetilir....

Kuran sade ve sadece ana hatlari cizer... dahasina varmaz ve dahasida Kuranin görevi degilki.... devlet zamansal kanunlarla yönetilir....

Kuran yetersizdir Anayasa icin... cünkü yetersizdir devlet yönetimi icin...

Icerisindeki tavsiyeler zaten tamamiyle su anki Anayasalarda var....

Su anki Türk Anayasasi neredeyse tüm evrensel DINLERI iceren bir kalitede.... bu bir gercek..

Kaldiki Kuranin yorumu kisiseldir.. oysa ANAYASAMIZ ortaktak anlayislar cercevesinde MECLIS karariyla yapilmistir...

Senin amacin ise kendi sahsi yorumunu digerlerine dayatmak.....
Oylamaya gelince senin yorumun suya düser

08.06.2006 16:29

TR de Laikdir deniyor ama DIN azmanlariy

la dolo.... coguda LAFTA MÜSLÜMAN...

Öyle kelimelere fazla kafani takma.... yazsa biel Katoloikmis Müslümanmis yada baska her neyse iste.. kimse takmiyor artik baskasinin DININI... yasamak isteniyorsa DIN gidip 4 duvar arasinda yasansin...

Piyasada ORTAK ANAYASALAR gecerli.... olya bu kadar basittir

08.06.2006 18:26

Bu yazdiklarini TR liler zamaninda

uyguladi zaten... Osmanli hükümdarlari yüzyillar boyunca bunu sürdürdü.... sen lütfen sonuca bak....

Sonuc hepsinde ayni.... amacin diger topluluklara aynisini yasatmak yani onlarin yaptiklari zülmü onlara yasatmak iste bu feci sekilde yanlis...

Yasar Nuri Öztürk söyle derdi ve hakli...

Islam Alemi pusuda bekliyor isirmayi bekliyor, sirasi gelince isiracak...

Su anlamda bunu söyledi... adi Islam altinda eskisi gibi diger topluluklari boyunduruk altina alip ezmek ve haraca baglamak...

bu erkeklik ve Müslümanlik degildir SALTANATLIK ve sahtekarliktir....

Ilk önce Osmanli Sultanlarinin yasam tarzlarina bak.... Haremden alda kardes kanini digerine vacip kilmagirisimine kadar külliyen DINSIZLIK yapisi... DINI ise kendi cikarlarina kullanirdirlar... ayni Vatikan ve Israil ve Hiristiyan Alemini gibi...

Artik asirma zamani falan filan degil... isiran isirdi isirilan gazi oldu... herkes konumuna razi olup... cagdas Demokrasi cercevesinde tüm dünya toplulugu bir arada yasamayi ögrenmeli... veeeee yavas yavas ögreniyorda....

Artik yok o eski akil ve anlayis... bunlar simdiye kadar zarardan baska bir sey getirmedi... sonucta düsmanlar ediniliyor ve dostlar sifria iniyor...

Bu DIN olamaz kendini digerinden üstün görme arzusu Seytani arzudur... Welcome in Seytan Land

roman 08.06.2006 20:44

o.T.

Ve bu yukarıda yazıyı yazan şahıs AB ülkelerinin ona tanıdığı düşünce hürriyeti ile bunları yazıp, o ülkeleri aşağılayabilmekte.

Sorunun özü Demokrasinin ne olduğunu kavrayamamak ve bilememek.

Gerçi bu şahısın böyle bir merakıda yok, o nimetlerden yararlandığının farkında bile değil.

Demokrasinin en temel özelliği düşünce ve vicdan hürriyetidir.

Bireyin doğuştan kazandığı özlük haklarıdır.

Nedir bunlar, cinsiyet, cibilyet, milliyet, dil, din, düşünce, vicdan vs, vs.

Ve ön önemlisi bireyin var olma hakkıdır.

Demokrasilerde bunlar hukuksal güvencelerle evrensel konumda güvence altına alınmış ve korunmuştur.

Demokrasiler bir tek şeye izin vermez, var olma hakkını bir başka zümrenin yok etme hakkı olarak anlar ve kavrarsan, bunuda şiddet düzeyinde eyleme dökersen, yakana hukuksal yaptırımlar yapışır.

Demokrasiler şiddetin her türlüsüne karşıdır, bilinir ki, şiddet salt fiziki olmaz, yazılıda, sözlüde olur.

İslami keskin kesimin büyük bir kısmı ne Demokrasiyi anlamıştır, nede ondan hoşlanmıştır.

Çünkü Demokraside evrensel hukukun kuralları ve yaptırımları bütün her kese eşit olarak anayasal güvence ile sunulmaktadır.

İslami radikal kesimin en gıcık kaptığı ve rahatsızlık duyduğu noktada burasıdır.

Onlar Anayasadan 1400 yıl önce yaşama sokulmaya çalışılan Kuranı Kerimi anlamakta ve bunuda yaşamın temel kuralı olarak sunmaktadırlar.

Hiç bir dini kitap dünyada Anayasal kitap olarak kabul görmez, Anayasal sistem evrensel hukukun sivil normlarını taşımadığı sürece demokrasiye hitap edemez.

AB ülkelerinin tümünün Anayasası sivil hukukçuların evrensel hukuksallığın çalışmaları ile düzenlenip yaşama sokulmuştur.

Elbet yukarıda ki bu can sıkıntısı veren yazıları yazan şahısın AB ülkeleri ile sorunları büyüktür.

Lakin utanmadan bu yazıları ona bu ortamı sunan AB ülkelerinin Demokrasisi ile okumuş aydın, çağdaş ve sivil ve dürüst hukukçularının yarattığından hiç bir utanç duymadan.

İran da yaşayabilir bu şahıs, ne işi var bu ülkelerde.

1insanol 09.06.2006 10:32

Kültür emperyalizmi ruhlariniza

sirayet etmis..

3000 yillik antikcag felsefi akinlarindan medet bekleyen bir millet, olsa olsa batillilarin komlexli cocugu olur..

Allah insanlari yer yüzüne kanunlar koyup ilahlik taslasinlar diye yaratmadi..
Gönderdigi kanunlari hayatin her sefasina uygulamak icin Peygamberler araciligiyla Kitaplar kanunlar gönderdi.
Bu kanunlara kayitsiz sartsiz hayata gecirenlere müslüman denir.
sizin ileri sürdügünüz tezler aynen suna benzer;
Ben sizin evinize gelip evinizin idaresini elime alip kendi kanunlarima göre yönetip idare edecegim...

1insanol 09.06.2006 10:58

akli yetersiz olunca

kur`an yetersizdir diyebilir.

Tarihte olaylar oldu diye Islam`dan sarpildi diye kuran yetersizdir demek en basit deyimle; cehaletin ifadesidir..

Bu gün savundugunuz sistemler hergün insan haklarini ihlal ettigi halde yetersizdir diyememeniz, yine Islam`dan bicare oldugunuzu isbat eder.

Son Din olan Islam insanligin anayasasi mesabesindedir.Islam sadece kuran degildir.Peygamberin söz fiil ve icraatlari islami mükemmel bir hayat sistemi olarak insanliga sunmustur.Cünkü Kuran "Peygamber(sav) uymayi onun söz fiil ve icraatlarini hayatimiza uygulamayi tavsiye eder emr eder.

Dolayisiyle Islam hem ibadettir,hem imandir, hem Devlettir,Ona basvurmadan yapilan uygulamalar fasittir.Insanliga huzur vermeye müktedir degildir..
örnekmi istiyorsunuz, acin gözlerinizi, seküler hal ortada..Insan oglu doyumsuz emperyalistlerin oyuncagi olmus inim inim inlemektedir!Kim buna dur diyecek?
Tek alternatif kalmistir Oda insan eli , sözü karismamis islam`in ilahi sisteminin hayatin tüm detaylarina hakim olmasidir.
Karsi cikiyorsaniz alternatif göstereceksiniz.Cürümüs sistemleri kamufle ederek karsimiza cikamazsiniz.

Dünya sakinleri lisanen veya lisani hal ile Islam diye feyrat etmektedir.hatta doga bile Islam`in adaletine hasret!.Buna gözlerinizi kapayamazsiniz!

1insanol 09.06.2006 11:01

Allah`i (cc) taniyamiyan

kur`an yetersizdir diyebilir.

Tarihte olaylar oldu diye Islam`dan sarpildi diye kuran yetersizdir demek en basit deyimle; cehaletin ifadesidir..

Bu gün savundugunuz sistemler hergün insan haklarini ihlal ettigi halde yetersizdir diyememeniz, yine Islam`dan bicare oldugunuzu isbat eder.

Son Din olan Islam insanligin anayasasi mesabesindedir.Islam sadece kuran degildir.Peygamberin söz fiil ve icraatlari islami mükemmel bir hayat sistemi olarak insanliga sunmustur.Cünkü Kuran "Peygamber(sav) uymayi onun söz fiil ve icraatlarini hayatimiza uygulamayi tavsiye eder emr eder.

Dolayisiyle Islam hem ibadettir,hem imandir, hem Devlettir,Ona basvurmadan yapilan uygulamalar fasittir.Insanliga huzur vermeye müktedir degildir..
örnekmi istiyorsunuz, acin gözlerinizi, seküler hal ortada..Insan oglu doyumsuz emperyalistlerin oyuncagi olmus inim inim inlemektedir!Kim buna dur diyecek?
Tek alternatif kalmistir Oda insan eli , sözü karismamis islam`in ilahi sisteminin hayatin tüm detaylarina hakim olmasidir.
Karsi cikiyorsaniz alternatif göstereceksiniz.Cürümüs sistemleri kamufle ederek karsimiza cikamazsiniz.

Dünya sakinleri lisanen veya lisani hal ile Islam diye feyrat etmektedir.hatta doga bile Islam`in adaletine hasret!.Buna gözlerinizi kapayamazsiniz!

akshalil 09.06.2006 13:03

Was du aber nicht nicht sagst oder

nicht weisst,

hristiyanlik anayasalarindada yer alsada bununla bir ab ülkesi seriatci olmaz...hristiyanlik ustedigi kadar anayasada kanunda yer alsin, devlet hristiyan densin, hic bir hristiyan en koyu dindari bile devleti,idareyi ve yargiyi bibele göre kurmaz..hristiyanlik bu dünyadaki siyaset ve ekonomiye karismaktan vazgecmistir ve artik bir öte dünya dinidir, günahla sevapla ugrasir..hic bir hristiyanin aklina devlet düzenini bibele göre insa etmek gelmez...

müslümanlik ise öte dünyadan ziyade bu dünya ile ugrasiyor..hatuna yatakta nasil yaklasilacagindan tut da tuvalette nasil cis yapacagina dair, en iyi devlet düzeni hangisidir, dini ekonomi politikasi nasil olmalidir, islami faiz ve devlet idaresi nasil olmalidir vessaire her seye karisiyor..dolayisiyla islami ülkelerde kanunda anayasada din yer alsin almasin bir sey degismez..

kannst du den Unterschied nachvollziehen?

11.06.2006 00:25

Kuran Kuranin cercevesinde zamana

göre yorumlanir ve yasanir..

Su aniyle Demokrasi yada TÜRKIYE CAGDAS ANAYASASI Kuran ve diger Kitaplarin bir yorumudur...

ANlayacagin ORTAK YORUMUDUR...
Alinin Velinin Sabanin yada Erbakanin veya Süleymanin degil...

ORTAKLIKLAR aranir... yorumda ise AYRILIKLAR ÖN PLANDADIR.... yan i ayri ayri yorumlar...

Bunlar akimsenin ihtiyaci yok.....

ORTAKLIKTIR ESAS olan... DIN yorumlarina ihtiyac yok.. kiii adi üzerinde yorumdur.. gercegi Allahtan baskasi bilmedigine göre... normal insanin görsüsüne ihtiyac yok...

Bilmem anlatabildimmi.... bu söykedilerin iste kendi DIN yorumun... yani senin görüsün... bizleri baglamaz... ve basta bile olsan, bunlari DAYATMANA IZIN VERMEYIZ.. yani Halk vermez...

Hic bir kimse digerine kendi SAHSI DININI dayatamaz

11.06.2006 00:30

Allah Allah diyorsun

sanki Allah seni JANDARMA olrak basimiza musallat kildi...

Anla artik bu seninkiler ancak KAPASITENE GÖRE SENIN SAHSI YORUMUNDUR...

YANI SENIN GÖRÜSLERINDIR...

Olay bu kadar basit...

Allahi ve Resülü ve Kurani ise ancak kalkan olarak arkasina gizlenerek kullaniyorsun....

11.06.2006 00:34

Üstadim mükemmel düsüncelere sahipsin

Seni ve yazini kutluyorum.. :)) ciddiyim

Üstadlarmizdan Akif Ersoy ne diyor..

bilenle bilmeyen bir olmaz...
O,az ya tabi biri insan biri hayvan
Öyleyse denilen yüz karasindan...

berlinfatih1 11.06.2006 14:39

D U A

Ey Şanı Yüce Rabbim !
Rasülüne Hira Dağinda „OKU“ ile emrettiğin Kuran-ı Kerimi, Din olarak ISLAMı beğendiğini ve tamamladığını bildiriyorsun.
Bize buna şükretmeyi öğret. Kuran-ı Kerimin bir Hayat Nizamı olduğunu, Insanların uzvi ihtiyaçları ve içgüdüleri icin indirdiğini beyan ediyorsun. Bize bunu anlamak için canı gönülden sağlam Dima ve Hislerle Islam Akidesini anlamayi, Islami Şahsiyet ile Nefsiyetimizi ve Zihniyetimizi doğru yolda salih Iman, gercek Mümin Erkek ve Kadınlardan eyle !

Dünyada Din ile Devlet Yönetim şeklini, Rasullullahın Metodu dahilinde ve senin Yüce Rabbim yardımın ile Islam Raşidi Hilafet Devletini kurmayı bu aziz Müslümanlara nasip eyle !

Hz. Peygamber Muhammed Mustafa’nın Medine’de 622 yılında Islam Devletini kurup 10 yıl Devlet Başkanlığını yapıp, yönetim şeklini gösterdiği ve akabinde 4 Raşidi Halife dönemi olup, Müslümanların onaylarıyla Halife seçilip, bu görevi 4 Büyük Zat olan EbuBekir, Ömer, Osman ve Ali çok güzel bir şekilde ifade ettiler.
Ey Şanı Yüce Rabbim, onlar senden Razı, sende Onlardan Razı olduğunu ve Bizde Onlardan Razı olduğumuzu şahitlik eder ve Onların Ruhlarını Şad eyle Rabbim !

83 senedir küfürle yönetilen Dünya’ya yeniden vaad ettiğin ISLAM Devlet’ini kurmayı biz günahkar kullarına nasip eyle !

ISLAM Devlet’i kurulduğu zaman, ISLAM Ordu’sunu Kara’da, Deniz’de ve Hava’da daima muzaffer eyle !

Bir Halife’ye Biat etmeyi, Onu Dava’da yalnız bırakmayacağımıza ve Şanı Yüce Rabbim Sana şirk koşmayacağımıza dair söz vermeyi ve bu Ahdi’mizde Sebat etmeyi nasip edersin insALLAH !

Cahiliye döneminde ilk Müslüman olma şerefine erişen Sahabe’lerin Iman’larından, onların Sabır’larından bizlerede nasip et !

Cahiliye Ölümü ile Öldürme Ya Rabbi !

ISLAM Fıtratıyla fıtratlandır.

ISLAM gözü ile kendimizi muhasebe ettir !

Hayra Davet, Şer’ri nehy eden Mümin’lerden eyle !

Kafirlere, Mümin’ler üzerinde Hakimiyet verme !

Hakimiyet, Din Gününün Sahibi yalnizca Sensin Yüce Rabbim !
Kafirleri ve bilakis Münafikları vaad ettiğin Cehennem ateşine at Ya Rabbim !

Üzerimize düşen FARZ’ları yerine getirmeyi bizlere Nasip et !

Senin Din’in uğruna, Canımızı, Malımızı, Evlatlarımızı Feda etmeyi nasip eyle !
ŞEHIT’lik mertebesine eriştir, Ya Rabbi !

Insanoglu nede Nankör, nede az Şükrediyor. Mahlukatın içerisinde en şerefli Insanoglu diyorsun, Bize bunu anlayan ve Sana daima Şükredenlerden eyle !

Dünyada Mekansız, Ahirette Iman’sız bırakma ALLAHım !

Kalbimizde Iman, Dilimizde Kelimei Tevhid söyleyerek Ruhumuzu teslim al Ya Rabbi !

Kabir’de Münker ve Nekir Melek’lerine Kabir Hesabını kolay vermeyi nasip eyle !

Mahşer gününde Muhammed Mustafa sav.’nın ulu sancağın altında gölgelenmeyi nasip edersin insALLAH !

Bizi Peygamber efendimiz Muhammed Mustafa’ya sav. Komşu, Sevgili ve Dost olmayı, elinden Kevşer Şarabını kana kana içmeyi nasip et !

Mizan’da Hesabımızı kolay vermeyi, Sevabımızın ağır gelmesini, Amel Defterimizi sağdan ve önden verilmeyi, Sırat’ı yıldırım gibi geçmeyi, Cennet’e giren Salih Mümin’lerden eyle !

Lailaheillallah Kalbimizi karartma ALLAH’ım !

Lailaheillallah Rızkımızı daraltma ALLAH’ım !

Lailaheillallah Muhammed Ümmetini Iman’sız bırakma ALLAH’ım !

Amin, Amin, Amin. VelhamdülilRabbil Alemin.

koridor 12.06.2006 22:17

Eine Bitte...

eine österreichiche Zeitung plant Karrikaturen über unseren geliebtenPropheten abzubilden. Sie haben nun eine Umfrage
gestartet.
Wenn 1 million Menschen für "Nein" stimmen, dann werden sie die Karikaturen
nicht veröffentlichen!!!
Ich bitte euch innigst den link unten zu benutzen und für "NO" zu stimmen.
Stand: knapp 800.000 Bitte diese Adresse
benutzten: <a href="redirect.jsp?url=http://news.ninemsn.com.au/vote.aspx?qid=2106" target="_blank">http://news.ninemsn.com.au/vote.aspx?qid=2106</a> Bitte
weiterleiten!!!

oezsu 14.06.2006 11:06

o.T.

ist das wieder eine Provaktion???

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 01:38 Uhr.