![]() |
sen öylemi yaptin?1yil dinsiz mi yasadin
ohne Text
|
En son ve HAK DİN
İnsanlık tarihini biraz incelediğimizde Allah"ın, Adem aleyhisselamdan beri gönderdiği Peygamberleri ve Semavi kitapları vasıtasıyla ne istediğini bildirdiğini açıkça görürüz.Bütün peygamberler, aynı imanı bildirmişlerdi. Ancak kötü insanlar bozmuşlardı. En son olarak, en çok sevdiği kulu ve Resulü Muhammed aleyhisselamı gönderdi. Diğer inanışları ve bozuk dinleri kabul etmediğini, kendi indinde hak dinin islam olduğunu Kur"anı kerimde bildirdi. Kullarının iman edip etmemesini serbest bıraktı. İnananlara müslüman denir.
BAZI İNSANLAR, UYDURDUKLARINA DİN DEDİLER Maalesef, İnanmayanlar, kendi akıllarına ve nefslerine göre yollar uydurdular, buna da din dediler. Semavi kitaplara inananlar bu kitapları bizzat kendileri bozdular, ortadan kaldırdılar, din diye birşeyler uydurdular, putlara taptılar. Bu zavallı insanlar, Allahü teâlânın gösterdiği yola değil de, kendi uydurdukları yollara düştüler. İmtihanı kaybettiler, kâfirdiler, kâfirlikte kaldılar. İSLAM BİR MUTLULUK PROGRAMIDIR Allahü teâlâ kullarına ne yapmaları gerektiğini, nelerden sakınmaları gerektiğini Peygamber efendimiz vasıtasıyla bildirmiştir. İslam dini bu bildirdiği kuralların toplamı olan bir programdır. İnsanlar mutluluğu, adaleti, çareyi bunun dışında aradıkları için dünyada azap içindedirler yani kendi suçlarıdır. Bir insan körse güneşin bunda suçu yoktur. İSLAM DİNİ GELİNCE DİĞERLERİNİN HÜKMÜ KALKTI İslam dini bütün semavi dinleri kendinde toplayan ve öncekileri ortadan kaldıran bir dindir. Allah indinde tek hak dindir. Öncekileri nesh ettiğini Kur"anı keriminde bildirmektedir. BÜTÜN MÜLK ALLAH"INDIR Allahü teâlâ âlemlerin rabbidir, mülk Onundur. Her şey her an Ona muhtaçtır. Bütün kulları evliya kulları gibi olsa şânı zerre kadar artmaz. Bütün kulları firavun gibi olsa şânı zerre kadar azalmaz. O yücelerin yücesidir. Özetlersek; Kur’an evrenseldir. Başka bir din de gelmeyecektir. Muhammed aleyhisselam son Peygamberdir. Kur’an-ı kerimde bildiriliyor ki: "Muhammed, Allah’ın resulü ve peygamberlerin sonuncusudur." [Ahzab 40] "De ki, ey insanlar, ben, Allah’ın hepiniz için gönderdiği Resulüyüm." [Araf 158] "Biz seni bütün âlemlere rahmet olarak gönderdik." [Enbiya 107] "Hak din yalnız İslam’dır." [Al-i İmran 19] "İslam dininden başka din isteyenlerin, dinlerini Allah kabul etmez." [Al-i İmran 85] "Her dinden üstün kılmak üzere, resulünü, doğruluk rehberi Kur’an ve hak din İslam ile gönderen Allah’tır." [Feth 28] Biraz uzun oldu ama,ne yapalım Allah hidayet versin... |
Bu söylediklerini yaptigini sanmiyorum
Ben dinsizim, dünyadaki hic bir dine inanmiyorum. Inanci kaybetmeye Tevrati, incili ve kurani okuyup icindeki paralleleri ve ayni zamanda inkonsistenzleri kesfederek basladim. Sonra derinlesti merakim, okudukca, arastirdikca dinlerin insan sacmasindan baska bir sey olamayacagini fark ettim. Bir Kainati yaratani düsünün, bir insanin biyolojik yapisini, bir dünyaya bakim, bir sürü mucize. birde Allah tarafindan gönderilmistir denen kitaplara bakin:-) Hic biri amacina ulasamamis. Bir yanda islam insan öldürmeyeceksin, kardesce yasayacaksin vs. derken diger bir yandan zamanin en güclü terör örgürü el kaida müslüman bir örgüttür ve coluk cocuk ne varsa götürüyor. Bir de kurana dayaniyor temeli:-) Kuran evrenselse ve en cahilinden en zekisine sunulmussa herkes ayni seyi anlamali ve öyle davranmali. yarisi öldürürken, yarisi haram yerken diger yarisi kaziklamakda. Peki bunlar kurani yanlis anlayip, yanlis yasiyorsa bunun temeli sebebi nedir? Hani kuranin evrenselligi? Olmadi, olmuyor, olamayacak.
Tabii enerji gerektiriyor bu gibi sorular, kuskular düsünceler, zaman, sabir ve güc. Cünkü Kuran/Islam insana Kuranin Allahdan olmadigi konusunda en ufak bir süpheyi dahi yasakliyor. Bu yasaga ragmen kritik okumak ve cogunlugun gitti cahil ve saf yolu secmeyip arastirmaya baslamak, digerlerinden arinmak bir cogu icin kolay degil. Zor olani secin, arastirin, kritige acik olun. Dogru yolu bulacaginiza eminim. Saygilar |
Güzel..
Okumak...nede güzel ifade edip dalmissin derinliklere..
zevki sefan olsun gecip giderken! yasayasin gönül mühürünü! |
olay reklam meselesi degil..
asil cimbizliyanlar burada mevcut..anlayacaginiz gibi anlamaya calisiyorsunuz herseyi iyi bi kilitlenme mevcut !
OLAY REKLAM MESELESI DEGIL.. tekrarliyorum , reklama ihtiyac yok! Sadece benim demokrasi anlaysisim.. egerki ben topluma yönelik birseyler sunuyor isem yani MEDYA denilen islevi üstlenmis isem, herseyi millete göstermem gerekir ki, millet objektif olarak görsün. Eger ben bi kuruma yönelik yasiyor isem , zaten Hz. Muhammed Mustafanin ilettiklerini idrak edipde yassayalardan degilimdir... Yani o andan itibaren sen benligini ortaya koyar, sadce kendi fikirlerinin dogruluguna inanir ve sen kendini yeniliklre kapatmis olursun...Bu devirde su söz devreye girer "Dün dünde kaldi cancagizim, bugün yeni seyler görmek lazim" Allah teslimiyeti erdire hepinize! |
yoooo o.T.
ohne Text
|
Zor olan nedir?
dinsizlik dini secmek mi zor olan? Zor olan el kaide"ye bakarak Allah"in olamayacagi sonucuna varmak mi? Zor olan etrafta mevcut olan kötü örneklerin toplamini alip bir vahyedilen dinin olamayacagi sonucuna varmak mi? bu mu hayata dine elestirel yaklasmak? bu mu kritize edebilmek? senin yaptiklarin bunlar ise ve vardigin sonuc dinsizlik ise hicte zor olani secmemissin ve hicte elestirel bakarak bir sonuca varmamissin ve hicbirseyide görmemissin. sen sadece bardagin yarisinin bos oldugunu görmüssün. bunlar ise pek zor olan seyler degil. bunlar en kolayi olanlar. en kolayi bu cagda nedir? iste senin bahsettigin dinsizliktir. bu en kolayidir tüm ilahi mesajdan kendini uzak tutmak, günesin dogusunu basit bir tesadüfe dayandirmak, yeni dogacak bir bebegin sindirim sistemini ilk günlerde calismadigi icin bebegin dogumdan önce buna kendisini hazirlamasinin sadece ve sadece bir tesadüfün sonucu oldugunu düsünmekten daha kolay birsey olabilir mi?
En zoru olan gözle görülmeyen hicbir duyunun tesbit edemedigi fakat onun mucizelerini en ufak hücrede müsahade edilen bir Allah"a inanmaktir O"na kul olmaktir. Kul olmak kayitsiz ve sartsizligi gerektiri. Insanin mükemmel"e kul olmasini sartlandirabilir mi hic? sen diyebilirmisin annen"e ben senin rahminda ancak benim sartlarima uyarsan yerlesirim vs.? Asil zor olan Allah"a kulluk gerisi fasa fiso. dinsizlikte bu acidan bir dindir. hickimse dinin, yani bir inancin disina cikamaz. insan nötr birsey olamaz. insan herzaman bir taraf secmistir secmek zorundadir. saygilarimla ! |
ikinci aciklama
Söylediklerine katilmiyorum. Senin gibi düsünen bir cok insanlarla karsilastim, yani "kolay" olani sectigimi düsünen! Yazdiklarimin sadece cok az bir bölümünü okumussun sanirim, hepsini degil. Tekrar kisa bir aciklama yapmak istiyorum:
Zor ve ya kolay olan dinsizligi secmek demedim, arastirmak ögrenmek ve sorgulamaya baslamak demek istedim. Ise sorgulamaya basladigin zaman önceden dinle cevapladigin basit veya komplike her soruyu kendin cevaplamak durumunda kaliyorsun bu bir. Bos laf etmekdense bilgim dogrultusunda ilerledigim icin cahillerle tartismasi bazen düsündügünden daha zor olabiliyor. Zor olan ortalikda uyur gezen insanlarin arasindan siyrilip cok bir azinlik olarak uyanmaya baslamak ve en önemlisi anlamaya baslamak. Kanimca gercekden okuyup (mesela tevrati, incili ve kurani), anladigin dilde okuyup isin icinde aklinida alirsan inanc acisindan cok bir sey geri kalmiyor. Eger "sadece" diye bahsettigin el kaidanin "yüce ve evrensel" olarak gözde büyütülen kuran sayesinde binlerce militaninin beynini yikadigini biliyorsan sadeligi sadecede kalmiyor. Eger gercekden insanlikdan yanaysan ve kan akitilmaya (gerekli veya gerksiz) karsiysan ve gercekden din, dil, irk ayirmadan her insani sevebilecek kapasiteye sahipsen, seninde evlatlarin varsa ve onlara baris dolu bir yarin vermek istiyorsan dinden uzaklasiyorsun. Seni arastirmaya davet ediyorum, simdiye kadar ortaya cikmis büyük savaslarin yüzde doksanindan fazlasi din bazinda olusmamismidir? Bir tarihe bakarmisin onca kan akmis, kin nefret olusmustur din yüzünden. Din aslen insanlara baris getirmeliydi degilmi? Ne kadar basarili olmustur? Aramizda tek din islam diyenler var. Islam kan dökülmesini durdurdumu? Insanlara gercekden mutluluk, sulh, rahatlikmi getirdi? Bir düsünün, din adi olmadan tek basinizada o aradiginiz sulh ve mutlulugu yakalayamazmisiniz? Asil olan bir sürünün pesinde kosmadan, varligini dokunarak ispatlayamadigin ama "mutlaka var" diye düsünmeden, kendinden iyi bir insan yapmaya calismakdir. Ilk once kendi ayaklarinin üzerinde, aklinla iyi bir insan olmayi basarabiliyorsan, sulh icinde yasayabiliyorsan kin ve nefretini yenebiliyorsan o zaman insansin. Ondan sonra ister tevrata, ister kurana ister incile inan, insan olmussundur, bu kafi. Ama bana insan olabilmek icin, sulh icinde yasayabilmek icin, kainati anlamak icin illede din gereklidir deme. Aklini kullan diyorum, gerek duydugun hersey orda gizli. Ortaya din kelimesi ile cok klasiklesmis bir de polemik atmissin. "Inanmiyorsan bu da bir dindir" diyorsun. Ben sizlerin yada benim yaptigima ve tartistigimiz bu konuya bir kilif arayisi icinde degilim. Sen din demissin, ben insanin kendini kullanabilmesi, cevresine saygili olmayi ögrenmesi demisim, bir digeri islam demis konu bu degil, asil tartistigimiz icerikler arkadasim, kavram kargasasina tasiyacaksan tartismayi burada bitirmeyi öneriyorum. Bunun haricinde klasik tartismanin tasindigi yönlerden biride sadece bir bireyden degilde topluluklardan bahsetmek, mesela topluluklarin birbirleriye sulh ve baris icinde yasayabilmesi icin din gereklidir faso fisosu, bu durumda yine tarihe, bugüne dikkatini cekiyorum. Nerde, ne zaman, kim görmüs dinin sulh ve baris getirdigini? Kendinizi kandirmayi birakin. Benim savundugum bir seye inanmak yada inanmamak degil, insanin bir seylerin arkasina saklanmayi birakip kendini kullanmaya baslamasidir. Aradigi gücü baska yerlerde degil kendisinde bulmasidir. Kisaca her seye ilk etapta kendinde baslamasi. Yanlis buldugum insanlarin inanmasi yada inanmamasi degil, cahilce inanmak. Daha kuranin türkce tasvirini okumadan, tevratin, zeburun, incilinde din kitaplari oldugunu, hangi peygamberlere geldigini bilmeden; bu kitaplari günahdir diye okumadan ön yargilarla ahlam kesmektir. Günah ve mekruh arasindaki farki bilmeden, peygamberin ayseyle evlendiginde aysenin alti yasinda oldugunu bilmeden, bilselerde sacma sapan gerekcelerle ört bas etmeye baslayarak kendilerini kandirmalari vs. Benim asil kizdigim insanlarin cahilce inanmalari ve dinin yukarida da belirttigim gibi bir cok soruya cevap oldugunu düsünüp rahatliga kacmak ve arastirmamakdir. Hani kuranda bütün gercekler gizliya biz aptal oldugumuz icin anlamiyoruz onun gibi bir sey iste. Umarim ne demek istedigimi simdi anlamissindir. Saygilar |
siyrilmak dedigin bu mu?
hani sen kendi aklini kullanarak cahilce inanmalarin disina cikip hakikati kendi gözlerine/kalbin ile müsahade etmistin? gercekten samimi olarak kendi bir yazini oku ve sen önyargilarindan siyrilip da hakikatin bunlar oldugunun hangisini altina cizebilirsin?
el kaide yi örnek verdin, trde hizbuttahrir var dünyanin bircok yerinde bircok müslüman kimligine sahip teröristleri icine aldin. ve bunlarin böyle olmasi dinin basarisizligimi? islam dini mi böyle bir tip insan cikardi? sen siyrildi isen bunlarin arka yüzünü daha iyi degerlendirebilmen lazim idi. ama heyhat. hep önyargilarina burada yer vermissin. ayrica cahilce yani dayanagi olmayan kaynaksiz bir din anlayisindan yakinmissin. insanlarin cahil olmasida yine dinin ortaya cikardigi bir sonuc degil. nerede sendeki o siyrilmanin sonunda cikan deruni bilgi, hakikat? eger sen bircogunun söyledigi seyleri söylüyor isen bunda bir eksiklik vardir. sen el kaidenin kim oldugunu ne oldugunu biliyormusun? el kaidenin el"ini arastirdinmi? eger arastirmadi isen ve sadece baskalarinin bu konuda öne sürdürdükleri sözüm ona yalanlara inandi isen nerede senin siyrilman? toplumda barisin saglanmamis olmasi ve savaslarin sürdürülmüs olmasina sadece yüzeysel bakman siyrilmaktan beri bir bakistir. ayrice peygamber kesinlike 6 yasindaki bir cocuk ile evlenmemistir. bu bir yalandir. sen O aklini cok iyi kullanabiliyor isen hayatinda gerceklestirdigi bir insana bakipta böyle birseyin olmasinin mümkün olmadigini kendi aklin ile cikarabilirsin. Zor olan siyrilmaktir. bu siyrilma bilgiye dayanmasidir. din bilgisi bunun disinda degildir. |
SON... İLK... ORTA...
gibi kelimeler dinimizi doğrulamış olmuyor...
eğer 4 kitap haktır diyip sonra tek 4. yani kuranı okur ve uygularsa neden o zaman bu kitap cokluğu?!? yehovanın bir şahidi |
Güzel bir yazı. o.T.
ohne Text
|
Demokrasinin bir tarifini yapar mısın? o
ohne Text
|
İyi bir yazı. o.T.
ohne Text
|
birde..
..sen acikla be güzelim su Meleki boyut, cebrail, cehennem cennet kelimelerini..?
bi yanlisin var ama.. Madde boyutta yasayan senmisin yoksa benmi? |
Kuran tarifini ediyor, siz yeni bir sey
cikarmayin bosuna!
Allah bizi yarattimi, yaratmadimi? O bizi var ettimi, etmedimi? |
Sahislarin ve sirketlerin haklari!
Benim evim varsa, benim evime polis bilene öyle benden izin almadan elini kolunu sallaya sallaya giremez! Sadece bir mahkeme karariyla girebilir! Diger sekillerde suclu duruma düser!
Hicbir medya grubu belirli bir reklami alma mecburiyetinde degildir! Reklamdaki görüntü veya sözleri begenmeyip almazlarsa, bu onlarin en dogal haklaridir! FaZ ve benzeri seviyede gazeteler seviyesiz bir reklam kabul edermi? O zaman vakit ve zamanin ayni sekilde bir reklami kabul etmelerini hangi cüretle isteyip red aldiktan sonra antidemokratik gösterme hakkina sahipsiniz? Herkesin bir onuru ve seviyesi vardir. Bunu zedeleyecek seyleri kabul etmemeleride dogal deyilde nedir? Zorlami?! Kendini cagdas ve demokrat zannedenlerin ayibi ortada! Ne zorla nede parayla! Herkesi satin alamazsiniz! Bazi insanlarin demek daha Islama, Allaha karsi daha sevgisi, saygisi ve muhabbeti var demek! Vesselam! |
Dogru bilinenler herkese sunulmaya calis
ilir!
Öyle yalan dolan, cimbizlayici mantik ve bu konuyu ele alirsik birde Kuran ve Sünnete ters hareket eden kisilerin reklamini almanyanlardan Allah razi olsun! Demek her sey parayla degil! Sence türkiyede antidemokratik olan sahislar antikdemokratik tutumlarini gazetelerde reklam olarak yayinlanmasini istese ne olur? aklinla düsün diyecegim, ama sen yok deyip duruyorsun.. ne yapalim. "yukaridan" gelen emirleri bekle o zaman! ;O) |
(vesselam) ne anlama geliyor???
Yukarıda ki yazılarının bir kısmı doğrudur.
Serbest piyasa ekonomisinde elbet ticari işletme istediği teklamı alır, istemediğini almaz. İlginçtir, ekonomide evrensel bir olgudur ve evrensel hukuk ilede tüm hakları koruma altına alınmıştır. Bütün bunlar zaman ile mutlaka öğrenilecektir. Lakin öğrenmen gereken bir başka husus daha var, senin tabirin ile şahıs hakları, benim deyimim ile birey yada fert hakları sivil toplumculuğun temel yasasıdır. Ümmetçiliğin değildir. Bu bağlamda kendine uymayan başka görüşleri, yazıları, düşünceleri, dinleri, veya din olmayanlarıda saygıyla karşılayabilmeli, tahammül edebilmeli sürekli sesini yükseltmemelisin. Demokrasi bir evrensel hukuk kurallarının bütünlülüğü olduğu kadar, bir çağdaş kültür ve yaşam biçimidir. Vesselamsızca. Kısaca ukalalık yapmadan, yargılamadan, suçlamadan her görüşe ve inanca yada inançsızlığa olgunca yaşam hakkının tüm saygınlığını sunabilmektir. Vesselam da büyük bir kibirlilik kokuyor. Biliyorsun kibirli olmakta yasaktır Tanrı katında... |
iyi arastirmasi gereken sensin
Don kisot gibi yel degirmenleriyle savasmayi sevmem, vaktim kiymetlidir. Halen daha yazinin özünü anlamak yerine el kaideye takili kalmissin. Inananin kötü örnegi olarak senide gösterebilirim, sacmalamaksa ondan kolayi yok.
Peygamberin ayse ile alti yasinda evlendigi dogrudur, bir arastirmani öneriyorum, istersen arastirmaya burdan basla da karanligin yerini aydinlik yavas yavas almaya baslasin. Bilmemek degil, ögrenmemek ayiptir. Bilmedigin icin bilenlere bosa saldirmanda gerekmez. Ha bu arada demeden edemeyecegim: ben senin tabirinde "siyrildigim" icin sizden üstün oldum, her hakikati biliyorum, kainati cözdüm demedim. Yazimi yanlis anlamis olman, hatta ön yargilarindan hic bir sey anlamamis oldugun ordan belli. Yazimin hic bir yerinde "ben üstünüm" demedim, senin "önyargilarin" isin icinde girince sana öyle yansimis. Sayet üstün oldugumu düsünse idim gayret biterdi, arastirma biterdi. Insani insan yapan gercek biterdi. Tekrar altini ciziyorum, benim icin en kötü olan insanin arastirmayi birakmasi, akil yeine dini kullanip cahillige yol acmasi. Hic bir zaman inanmayanlar diger insanlardan üstündür demedim ama sen bir seyler yakistirma cabasi icindesin, basarilar. Kavram kargasasi olmasin lütfen, bir yazi daha yazacaksan cevap olarak lütfen kullandigim bir kac kelime üzerinde dolanip durma. Yazmadigim seyleri yazmisim gibi davranma. Daha cok senin kendi düsüncelerini bilmek istiyorum. Kendi yazinda benim cümlelerimi örnek gösteririsin o baska. Ama simdiye kadar okudugum hep benim yazimin senin yorumunla yanlis yansitilmasi. Herkesin akli var, kör tercümanlara ihtiyacimiz yok. Basarilar Saygilar |
Tesekkürler
Yazilarinla, bazi konularda seninle hem düsüncede olmasamda, bizleri aydinlattigin icin sana tesekkürü borc bilirim degerli arkadasim.
Makalelerin devamini diliyorum. Saygilar |
Yahova sahitlerinin görüsü
Yahova sahidi olman bir sey degistirmez, inkonsiztenzleri arayan her zaman bulur. Verdigin örnek onlarcadan sadece biri, düsünmeye basladigin icin tebrikler. Pek bir yahova sahidi olarak sen ne düsünüyorsun? 4 kitap arasindaki inkonsistenz sizde yasil aciklaniyor?
Saygilar |
hade be sen de:)
son söz selam ve emniyet olsun yani "son olarak selam ve emniyet senin üstüne olsun""demek de ne var be.yani her laftan laf devsirip bildigini okuycaksın.laf saymak için laf sayma bence.bahanelerin bazen cokkomik oloyo
|
Peren hanım gelmişler.
hoş gelmişler sefa getirmişler.selamlar hürmetler efendim.saygılar
|
el cevap
Senin söylemediklerini söyledigimi zannetmiyorum sadece söylediklerinden cikardiklarimi yaziyorum. ben ne el kaide"ye nede baska birisine hele hele sana hic takmadim.
lakin sen siyrildigini ve dinden nicin uzaklastigini yazdin en azindan ben öyle anladim. yine bu yazinda da beni aklimi kullanmaya cagiriyorsun. el kaide"yide sen müslümanlarin islamiyetin basarisizliginin bir delili olarak örnek olarak getirdin. bunlar ortada kalabilecek seyler degil. el kaide ve digerlerinin kirdigi potlarin yiktigi hayatlarin senden cok bende daha cok burukluk yarattigindan emin olabilirsin. kendi kardeslerimin böyle bir buhranda olmus olmasini nasil tasvip edebilirim ki? ama benim aklim, hissi bir yaklasim olsa da, sordurtuyor acaba tanitilanlar gercekten o kisiler mi yoksa fantomlar mi? ilk olan yalan degil bunlar. kullanilan insanlarda cok. buradan akli selim olan bir insan senin cikardiklarini nasil cikarabilir? Akli kullanmak arastirmayi gerektiriyor. arastirma ilmi ise o ilmin dilini bilmeni gerekiyor. tarih okuyorsan tarih dilinden anlaman gerekiyor. tarihi meseleleri degerlendirirken de tarih bilimin koydugu sartlar dogrultusunda mümkündür. bilge insan önce bunu arastirmali. yani sen kendi bildiklerini sorgularken yargilaman ve degerlendirmen yine o bilmin sartlarina göre olabilir. yani degerlendirmeyi de ögrenmek zorundasin ki bir sonuca varabilesin. peygamberin alti yasindaki bir kiz ile evlenmesini senin aklin nasil kabullenebiliyor ki? yani alti yasindaki bir kizi babasi baska birisine verecek ve evlendirecek? arastirdigin zaman kisilerin yaninda kisilikleride önemli. Ben, sen belki bu konulari degerlendirmeye baslamadan önce mevzuulari okudum.böyle tarihi mevzuular hele hele bir cocugun yasini 1500 sene önce belirlemede eklemeler cikarmalar cok kolay ve basittir. velhasili kelam insan diger hayvan ve nebatatlar gibi programlanmis dünyaya gelmiyorlar. insan hayatini tanzim edebilmesi icin devamli ihtiyac sahibidir. anne babasi ögretmeni docent profesörler vs. ve bu bitmiyor. insanin ögrenmesi sinirsizdir. ben kendi dinim arkasinda saklanip tüm problemler cözülmüs kuran her soruna bir cözüm sunulmus diye düsünmedim düsünmüyorumda. fakat sergilenen tablo senin ilk ve ikinci yazinda iceren sekilde. bunun akabinde bir genelleme de yapilinca resim tamam. Bunu kabullenemem. Son cümlen cok tuhaf? Cagrilarin ile ters düsüyor. Neyse. Benim fikrin siyrilma konusunda eflatunun magara misalinden esinleniyor. Taniyorsan mevzuu yu acmama gerek yok! Saygilarimla ! |
Din zamanla değişir,FAKAT
Bazı kimseler, "Din, zamana göre değişir, Asrımızın ihtiyaçlarını karşılayacak bir din lâzımdır" diyorlar. Evet, din zamanla değişir. Fakat bunu, sahibi, yani Allahü teâlâ değiştirir. Nitekim Âdem aleyhisselâmdan beri, çok kere değiştirmiş ve en son olarak ve kıyâmete kadar bütün ihtiyaçları karşılayacak, en mükemmel, en üstün bir din olarak, Muhammed aleyhisselâmın dininin göndermişdir.
Zavallı insan, Allahü teâlânın mükemmel dediği dinden daha iyisini mi yapabilecek? Evet milletlerin yasaları da, zamanla değişir. Fakat, bunu ancak millet meclisleri değiştirebilir. Her bekçi ve çoban değil! |
o.T.
evettt dedigin gibi aynen insani mantigima dayanarak arasdirdim, kritik yönden bakdim, incelededim, ama senin vardigin sonuca varmadim...belki yine bir düsünsen ;)
|
Yanlis olanlara karsi sessiz kalmak
sence dogrumu? Islamla tek alakasi Kurani cimbizlayaraktan, arapcayi alabora edip, evirip cevirip asla ters düsen manalar cikaran insanlara HAYIR yanlis yapiyorsun VE bu yanlisi yayman icin istedigin her seyi kullanamazsin demek hatami?
Vesselam senin icin neyse senin icin o kalsin.. dogrusunu yazsak bilene kabullenmiyecegin icin yazmaya gerek yok! kal saglicakla postmodern monsieur! |
bir baska yerde türkcemin yüzde 100lük
olmadigini söylemistim.. bizler en azindan hatalarimizi kabul edebiliyoruz..
kal saglicakla! |
Eksik yazmışım Babur.
Şahıs haklarıda genellikle erkek toplumunu yansıtır.
Bir bayana ben şahıs diye hitap edildiğinide ne duydum, nede okudum. Vesselamda aynısı, gurur ve kibir dolu. Bir gün öğrenirsin yazıların ruhunu okumayı. Peren hanım gelince ne oldu ki. Varsa fikrin fikrini yaz. Yazamıyorsan ucuz saldırganlık yapma. Bu sayfalar tüm her kese açıktır, bazen düşünüyorumda keşke sizlere tam ters düşen bir dinden olsaydımda tüm bilgilerimi o dini savunmak için buraya aktarsam, bunlara da tahammül edebilmeyi öğrenebilseniz. Ama demokrasi bunları mutlaka öğretecek sizlere. Vesselamsızca... |
Teşekkürler öğrenci güzel açıklaman,
için.
Sende sağlıcakla kal... |
Elbet değildir yanlışı doğru olarak
savunmak.
Ama, tek doğru yok ki. |
Elbet değiliz her konuda aynı,
düşünceler içinde sevgili Peren.
Şu anki konumumuzda olabilmemizde mümkün değil, olmak zorunda da değiliz. Fakat bu aynı zamanda çok güzel bir durum, yazılarından büyük bir zevk alarak okuduğumu bil lütfen. Ve her seferinde yeni bir şeyler öğrendiğimide bil o güzel yazılarından. Sen düşündüğüm kadarı ile Ateizmin Tanrı varlığını kabul etmeyen bir bölümündensin. Ben Tanrının varlığından emin olan bir insanım. Yalnızca Tanrıyı değil onun yardımcıarından da emin olan bir kişiyim. Ve ölümün ölmek olmadığını yalnızca bir geçiş olduğunu da emin olarak bilen bir insanım. Fakat bütün bunlar bireyseldir, bu şu anlama gelmez ki ne ben senden üstün yada daha alt bir seviyede olanım, nede sen benden. Tanrı katında hepimiz eşitiz... Dünyada da hepimiz insan ırkının saygı değer canlılarız, ben senin tüm düşüncelerini büyük bir merak ile okuyor, o güzel insanlığını saygıyla karşılıyorum. Selamlar ve sevgiler... |
önyargısız yaklaşım
adaleti sever misiniz? kavgalardan, ayrılıklardan, düşmanlıklardan, kan dökülmesinden nefret ediyormusunuz?
bazı insanların, din, ırk, toplumsal sınıf, yaş veya cinsiyet bakımından başkalarından üstünmüş gibi davranmak sizi üzer mi? eğer bu sorular sizi yürekten düşündürüyorsa... sadece kendi atalarınızın inancı diye bir yplun doğru olmadığını kabul edersiniz... TÜM kusal sayılan kitapları bugün kimler ettüt ediypr? foxxx |
teklif
selam.
ben bir yehovanın şahidiyim. eğer birinizin bu dinle ilgili soruları varsa seve seve cevaplarım. iyi günler. foxx |
Sokuşturmalı suçlamaları terk edebil,
seydi yazar, oldukça kaliteli bir yazı konumunu koruyabilirdi.
En azından tartışma adabı ve fikirler var içinde. Teşekkürler... |
Nihayet, ne güzel bir cesaret ve olgun,
luk.
Bu sayfalarda bu seviyeye ulaşabildiyse çok büyük bir başarıdır. Özlenen de bu değil mi!!! Umarım sevgili katılımcı size sorular ve fikirler yöneltilir ve sizde bilgi dağarcığınız ölçüsünde hem yanıtlarsınız, hem de diğer katılımcılar ie görüş alış verişinde bulunursunuz. Ben şahsen bu düzeye ulaşabildiğimiz için çok mutluyum. Tekrar teşekkürler bu sayfalarda bunlarında olabileceğinizi düşündüğünüz için. Selamlar... |
Ek olarak!
İsterim ki yalnızca Yehovacılar değil tüm dünyanın irili, ufaklı dinlerine mensup olanlarında katılabimeleri.
Elbet her hangi bir inanca sahip olmayanlarda. Tüm dinlerin kutsal sevgisinin hem yardanı, hem insanı sevmek olduğunu unutmadan. |
Ben sana yinede ukalalık yapmadan,
bir tavsiyede bulunayım eline geçirebildiğin her şeyi oku.
Emin ol ufkun açılır. Okumak cahilliği yok eder. Okumamak cahilliği yaratır. Selamlar... |
oofff ya çok asabisin:)
Yazamıyorsan ucuz saldırganlık yapma.
ne saldırıcam niye saldırayım.aşagı yukarı bir senedir gör müyorduk iyi kötü o kadar tartıstık.gördüm hakikaten sevindim.her nekdar tasvip etmesem de ve bazen gerçekten sinirlerimi bozsa da peren hanım.hakkını yememek lazım içerik bakımından çok doyurucu yazılar bırakıyor foruma.samimiyetimden şüphe edebilirsin ama ben bunu kaale almıyorum.senin söylediklerini aynen iade ediyorum.şurda söyledikleriyle tuttalı yazan dopdolu şeyler söyleyen nadir kimselerden birisiyle tekrar karsılasmanın sonucunda bir hosgeldiniz mesajı yazmanın neresi saldırganlık.uslup olarak alay kokusu aldın zannımca.Alay yoktu yazan benim.gerçekten merak uyanmıstı zaten nerde bu hanfendi diye.yazılarını okumak zevk veriyordu açıkçası.tekrar aynı zevke ulaşmanın sevinci olsa gerek:)neyse. VESSELAM:) GALVANİ ÇOK ASABİSİN.İNSAN DOGDUGUNDA SALDIRIYA UGRAR.HAYAT BİR SALDIRILAR YUMAGIDIR.ZİHNİNİ MUHAFAZA EDEN YASAMAYA MUKTEDİR OLUR.aLLAH YASATIYOR DİYENLER DE ZHNİNİ aLLAHA EMANET OLUP ONUN İKTİDARINA TESLİM OLUP ASABİYETİN KÖRLÜĞÜNDEN aLLAHA SIGINIRLAR.ASABİYETİN SENİ KÖRLEŞTİRMESİNE İZİN VERME BENCE.ZOR AMA... |
güzelde
aklinda hicmi acabalar olmuyor?
her insan ömrünün bir gün sona erecegini bildigi halde cenabi allahin kurani kerim´de vaad ettikleri (Ahiret,Mizan,Cennet,Cehennem v.s)gibi vaadler gercek olur diye hicmi bir acaba demen olmuyor? benim kendi fikrim ya´da görüsüm acikcasi bazi insanlarin islami yasama prensipleri kendi benliklerine agir zor geldigi icin kendini din´den soyutlamis olma izlenimidir....bunun mantikla bilimsellikle arasitrmacilikla fazla bir ilgisi yok sanirim, okadar mucizeler veya kendi yasamlarimizda bilmsel yaklasmakla ifade edemeyecegimiz okadar cok gayri dünyevi halleri nasil mantikla yorumlayacaksin merak ediyorum. El-Kaide´nin tatbik ettigi islami yasam tarzi ile bir dinin tümünü onlar ile bir kefeye koymak cok basit ve kolay bir yaklasim yöntemi. dünya´da islam aleminin neden bu durumda oldugunun bir arastirmasini yapmani tavsiye ederim, osmanli imparatorlugunun cöküs zamanina kadar neden islam aleminde saglam bir yapi icerisinde asirlarca hükümdarlik yapabilmisler,...bu zamanda el kaide, hamas hizbullah gibi terrör kurlurslari islam aleminin bir lideri olmadiginin yan etkileri, bu gibi kuruluslar kendi cikarlarina ters düsen tehlikeyi siddet yöntemiyle cözme cabasindalar...islamiyete aykiri oldugunu kendileri bilmiyormu zanediyorsun,..belki bazilari kizacaklar filistine misira hangilerimiz gitti ve dört dörtlü islamiyeti yasadiklarini gördü, bunlar yaygara koparmakdan baska birsey degil lütfen burda herkez gitsin baksin misirda filistinde irakda iranda nasil yasiyorlar müslümanlar, islam prensiplerine uyuyorlarmi,...batinin cabasi ile islam aleminde bir bas liderligini (hiristiyanlarda Papa vazifesini) yok etme cabasini basaran bati simdi bunun yan etkilerine mahkum edilmis durumda. akil yaratilisin´dan dolayi bazi gayri dünyevi seyleri anlamakdan acizdir bunu ilk önce idrak edebilmek lazim. saglicakla |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 13:49 Uhr. |