![]() |
Turkuaz
TuerkVoelker/auch"Schamanen"
<a href="redirect.jsp?url=http://kurt.norgaz.de/Forum/index.php?mode=viewthread&forum_id=2&thread=11&sid =3f2fc5dca088e78624635c5d6b4b6dc6 http://www.globaldefence.net/index.htm?" target="_blank">http://kurt.norgaz.de/Forum/index.php?mode=viewthread&forum_id=2&thread=11&sid =3f2fc5dca088e78624635c5d6b4b6dc6 http://www.globaldefence.net/index.htm?</a> <a href="redirect.jsp?url=http://www.globaldefence.net/deutsch/eurasien/eura.htm " target="_blank">http://www.globaldefence.net/deutsch/eurasien/eura.htm </a> <a href="redirect.jsp?url=http://www.harunyahya.com " target="_blank">http://www.harunyahya.com </a> <a href="redirect.jsp?url=http://home.arcor.de/engin.senli/deutsch/tuerkvoelker_heute.htm " target="_blank">http://home.arcor.de/engin.senli/deutsch/tuerkvoelker_heute.htm </a> <a href="redirect.jsp?url=http://de.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6kt%C3%BCrken" target="_blank">http://de.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6kt%C3%BCrken</a> |
Tabikii...
önceli´kle akil mevzubais, fakat gözle göremedigin an Iman sözkonusudur! Iman etmek icin senin varliginin yok oldugunu fark edebilmendir..
Romancim, burda güzel güzel Tasavvuf dan Sufilerden özetlemeler getiriyorsun, ve buda cok güzel.. fakat bunun inceliklerini ve derinöigini ele aldigimiz vakit, sifir noktasini idrak edicegiz.. Sözkonusu durum Dünyanin hakkini verirken, iman ile ömür boyu milyarlarca sürecek olan yasamimin devamiyetini düsünmek... |
Demekki..
..senin ve hocalarnin gözünü para bürümüs..
birak artik bu dünyada biarakcagin kagit parcasini..ne dersin?! isimiz olmaz.. ;) her varlik akli kadar ilim sahibidir...demekki senin aklin ancak para saymaya yetiyor.. selam acila! |
Ancak bir cahil böyle başlık yazar. o.T.
ohne Text
|
Bir diğer cahilde böyle alkış tutar. o.T
ohne Text
|
Belki bir umut sevgili dost!
Okumak kadar araştırmak ve böylsine güzel araştırmacıların o değerli yazılarını bir umut olarak aktarmaktayım.
Bunun ile birlikte bir kaç kişiyi aşmayan gerçek araştırmacılığı sevenlerin hem bilgilerine, hem de ufkularına birazcık katkım olsun istiyorum. Yoksa para göz cehaletli unsurlar için değildir bu emeklerim... Sevgiyle dopdolu olman dileklerm ile... |
benim parayla fazla isim yok, hocalarin
cogununda yok. onlarin yasayacak kadar paralari olmasi yetiyor.. riziklarimizi kazanalim yeter diyorlar cogu!
bak gazetlere masaAllah para icin Kurani, Islami satmiyorlar! direniyorlar, yanlislar HAYIR diyebiliyorlar!!! ne güzel iste.. Allah onlardan razi olsun! Para icin reklam kabul etmiyorlar!!! Para icin YANLIS bir reklami kabul etmiyorlar! Allah onlara yollarinda basarili olma imkanlari versin! BÖYLE cömert insanlara bizim ihtiyacimiz var! kim neyi para icin yapiyor milletimiz biliyor ;O) bilmeyenlerede Allah bunlari anlamayi nasip etsin! |
Ben fazla bir sey bilmedigimi biliyor ve
kabul ediyorum! baskalari gibi cok bildigimi iddia etmiyorum!!! ne kadar bilgiye sahip olsazda, nihayet cok bildigimizi söyliyemeyiz!
|
onu medya söyliyebilir.. sen ama hic yer
li halkla konustunmu? hiristiyan olani bile bunlari söylerken, bana yalan söylüyorsun diyemezsin! ben olsa olsa onlarin yalancisi olurum. onlarinda yalan söyliyeceklerini zannetmiyorum. cünkü hic bir cikarlari yokki söylesinler.. bir hiristiyan nicin kendi insanlari icin yalan söylesin?
akil var mantik var.. haydi bir kisi dese.. o kadar cok duydumki.. |
tabii tabiii
ck önyargisiz ve objektif bi sekilde yanasiyorlar ne demezsin bu forumdakilerin tümünün yaptigi gibi ;)
nede olsa Zaman azetesi STV, hepsi tarikatcilarin Fethiciler.. aykiri gelen seyleri ününü kaybetmemek icin tabikii almaz program vakitlerini.... neyse, biz ilmimize devam edelim.. sen saymaya devam et! biliyoruz kim paralarlan ugrasiyor. |
Tesekkür ediyoruz...
paylastigin icin...önemli olanad zaten PAYLASMAK kelimesíni algilamak ;)
Fakat ortada su sözkonusu: Sofulugu idrak etmek bi marifet güzel ruhlu dostum ;) peki, diledigin güzel dilekler umarim gerceklesir... Ilahi gücün tadina var ve AN´i yasa! ;) |
Demokrasitik insan ol ondan sonra
DINI arastir.. eger bu siurada sasarsan MÜRID olarak hayatini sürersin
|
Demiii valla bende öyle görüyorum o.T.
ohne Text
|
iste..
sen Allah ve Tanri nin farkina varamazsan ve senden ayri bi varlik senin haricinde düsünürsen Sevgi ve hosgörü baglarini tutamazsin..
Ne diyor ayet: "Atan Allah di sen atmadin." eee...atan Allah ise.. ben neyim o zaman?? bu din ayrimciligi politik bi islevdir güzel arkadasim...burdada yapildigi gibi.. Din denilen sistem sadece ferdlere gelmistir, fakat burda laf salatasi yapipda dünyevi politikayi karistiranlar mevcutdur maalesef.. yani ayrimcilik bu tarz insanlaradan cikiyor..beyinlerei biraz kit oldugu icin! sana tavsiyem ancak...Sen kendi özündeki ilahi gücü arastirmaya bak ve bul O´nu bul! sen ayri bi yaratik yok ;) |
Niemand ist der Bruder von dem anderen
jeder ist ein Individium... o yüzden o söylenim sadece MECAZIDIR...
|
ISTE bu DEMOKRASIDIR
mecbur degil senin reklamlarini yayinlamaya usw....
Ben mesela TV nin Yayin yönetmei olsam Erbakan gelse TV Programi yapmak yada Reklam istese bende izin vermezdim.... MECBUR DEGILLER..... KABULLENECEKSIN.... Herkes benim gibi yada senin gibi düsünmüyor... Sen bu gibiy azilarla DEVLETIN TEMELINI oymaya gönelik gizli calismaya katiliyorsun... Ne farkin var simdi senin DIN azmanlarindan... istedigini elde edemeyince neden baskalari suclu olsunlarkiii... Adam demokratik hakkini kullanmis... sanada kabullenip Selam veririp yoluna devam etmek düser... |
A.H. dünyanin en büyük düsünürlerinden
bir tanesidir... sen onu anlayacak beyine ve ruha sahip degilsin.. das ganz im ERNST...
Senin Hoclaarin benim yari kapasitemde bile degiller.. kuran söylüyor.. BILENLE BILMEYEN BIR OLMAZZZZ.. Bilen her zaman bilmeyenden Hurafeciden üstündür... |
DIN tektir
Hocalar Papazlar Rabbiler Hurafeciler Sex manyaklari ve benzerleridir DINI binbir parcaya bölen....
Yani esasiyla tüm DINLER birdir ama PARA PUL SAN SÖHRET ICIN DIN MANYAKLARI OLAN PAPAZLAR HOCALR RABBILER bunu bölmüstür... hatta bölmek ile kalmayip kedni cinden binbir parcaya bölmüslerdir... Anlayacagin DÜNYADA DIN diye bir sey yok.. ancak para pul ve Kapitalizim var... Allahi ise kendi sahsi arayislarinla tanimaya calisacaksin.. öyle Kelimelere takilip karlirsa ancak bir MÜRID olursun... ve hayatin bosa gider.... Birak tüm DINLERI.. söyle 1 yil DINDISZ yasa... uzaktan Objektiv bir sekilde tüm DINLERI gözetle... ve sonunda hic birsinin insanlik icin gercekci cözüm üretmedigini göreceksin... yani piyasada dönen DINLERI söylüyorum... Ve bu 1 Yildan sonra sifirdan ön yargisiz.. EHLI-KITAP (Yahudilerinkisini kast ediyorum Tevrat Zebur) ve Kurani Kerimi Tefsiriyle oku.. yani bir Elmalili yada Süleyman Ates Tefsirini göz önüne al.... ve oku Ancak o zaman belki gercek DININ farkina varirsin... haaa sen farkina vardinmi sorarsan ancak basindayim.. 6 yilimi aldi, ama dahlen basindayim |
parayi baip reklami verdirtemedigi icin
o kadar medyayi ayagi kaldirmissiniz.. kim bilir sizlerlen baglari nedir! ;O)
zaman ve akitmi vakitmi onlar nasil bilmiyorum.. ama senin elemani savunanlarda kesin is yok! |
sen begendiysen kesin bir is yoktur o ad
amda ;O)
|
Allah beyinlerimi ceviriyor diyor Kuran
yoksa kalplerimi?
|
Kuran sana demokratmi ol diyor?!
hangi ayet?
|
...
Olan´bilir seni görüsün!
Dinden para yürütülmedigi icin A.H. tarafindan normaldir din yobazlarinin böyle bir tavir sergilemeleri...Ulasan ulasiyor sükür.. Olsun, onlarida seviyor ve hosgörüyoruz.. Beyinleri kadar calisiyorlar..Yargilama yok, Allahi görmemis oluruz! |
olay reklam meselesi degil, tamammi
bilmeden yine sicrama hemen!
|
Allah
senin özündemi dior Kuran yoksa disardami?
|
Altı yıl nedir ki sevgili Enis!
Araştıran ve öğrenen bir insan için.
Yaşam altı yıl ile tamamlanmıyor. En son nefesine kadar burada öğreneceksin. Son nefesin ile hiç bulamadığını, sürekli aradığını ruhen görecek ve öğreneceksin. Yaşamımda okuduğum kitap sayısını aşk olsun sayabileceğimi sanmıyorum. Ve çok yönlü okudum ve okumaya devam, gözlerim görme ışığını bir gün yitirirse parmak uçları ile görerek okumaya devam diyorum kendime. Ve eğer ki beni ben yapanın çözümünü altıyılda çözebilseydim, bu dünyada var olanyaşamımı kendi ellerim ile noktalardım. Çünkü bana verilen bu yaşamın altı yıllık bir gizemi olsaydı bir anlam bulamazdım o yaşamda. selamlar... |
yani cimbizlicik, yalancilik, küfretmek
bunlar simdi hepsi sende bulunuyor diye bu özüde senin ve uydugun sahsin böyle eksik sifatlari HA$A Allahtadami göstermek istiyorsunuz?
Kurani bir daha ac ve oku o zaman! |
evet kendinizi herkesten üstün görüyorsu
nuz.. o kadarki.. Kurana ve Sünnete ters düsen yorumlar AHya normaldir.. degilmi ;O)
|
bir tane örnek göster
ters düsen?
bu senin tabirin... kimse kimseden üstün degil.! |
sen ac oku bence..
ama okumak var okumak var..
ezbere su gibi okumaya devam et sen! anlamak gerekir o ayri bi konu.. ayetleri ben uydurmadim.. "Ne yana dönersen dön Allahin vechini görürsün" "Nefsini bilmeyen rabbini bilmez" bu ayet önemli bi ayet..Rububiyetden yola cikmak gerekir.. "Sen atmadin , atan Allah idi" "Allah sahdamarindan yakindir" hepsi bildigimiz ayetler...tekrar tekrar yazmak istemiyorum papagan gibi.. Ilim kapisi Hz.Ali derki:"Ilacin sendedir fakat ki göremezsin Derdinde sendedir.Lakin farkinda olmazsin.Sen kendini kücükbir cisim zannedersin, halbuki sende dürülüdür koskoca alem." hersey cok acik ve net... ! |
Aynen Romancim aynen
fakat bazi bireyler ben biliyorum ben yapiyorum ben en dogruyum larda takili kaldiklari zaman kilitleniyorlar ve ancak ve ancak etrafta güc denemesi ve ahkam kesmeye basvuruyorlar..yani sadece beseriyeti yasamaktir bu...
Ömrümüzün sonuna kadar cözecegimiz ve cözemecegimiz bilgiler ve ilim dallari var sirlar ile dolu... iste bunu gösteren kelime :"Allahu Ekber´dir" |
o.T.
umarim Miraca erer, yani ÖZÜNDEKI ALLAHA ERERSIN!!!!
|
Nihayet sevgili dost!
Beklediğim o güzel bilgilerinizin ve olgun insan sevginizin ışıklarını okumaya başladım.
Teşekkürler... |
atesi tutusturulmamis cehennem su an
yaniyormus gibi yorum yapmaya gerek yok! okuyan bunu yapmazdi! HAKLISIN ;OP
evet ne gördügün önemli.. iyi bak iyi oku dogru anla! VE yanlis yorum yapan o sahistan ayril! ;O) hatali, eksik olan insandir! sen atmak isteyebilirsin AMA Allah izin vermedikce yaratmadikca olmaz! etrafina bakip Allahi taniyabilirsin, cünkü onun sifatlarini daha iyi anliyabilirsin! Allah bize herseyden daha yakin, ama biz onu maddeye sIkIstirma tesebbüsünde bulunamayiz. O yaratilmis seyler yok iken bile vardi. bende papagan gibi diyip duruyorum, ama o sahsin yorumlarini hic Kuran ve Sünnet gözüyle bakmiyorsunuz! baksaniz bir cok hatasini göreceksiniz! benim bazi temel konularda görmem benim icin yeterli! her seyi maddi yorumlarla sapitan bir sahsin yazilarini okumaya gerek yok! arapca grammerini bilmeden sadece arapca sözlügü ile tevhid-inancini aciklamaya calisanin kitaplarini okumama gerek yok! |
Akilli kimseler
Kisi güzel ahlak ile gündüz oruc tutup gece ibadet edenler derecesine ulasir. Fakat
akilca kamil (olgun) olmadikca, ahlakI kamil olmaz. Akli olgunlasinca, imani da olgunlasir. (Hadis-i Serif-İhya) Akil, sahibini iyilige götürür, kötülükten alikor. Akli olgunlasmadikca kisinin dini dogru ve imâni kamil (olgun) olmaz. (Hadis-i serif-İhya) Sizin akilca en üstününüz, Allah"tan en cok korkaninizdir. En güzeliniz, Allahü tealanin emir ve yasaklarina riayet edeninizdir. (Hadis-i serif-ihya) |
sen kendinizi üstün göstermiyorsun!
hicde
|
Hz.Aliyi dogru anlamak..
koskoca alem sende dürülüde AHda hic bir sey yokmu?
yada koskoca alem sende dürülü, hani sen hicdin? |
eyvah ahmet hulusiye acidim simdi. o.T.
ohne Text
|
Özsu bu ne bicim anlayis
simdi gazeteler böyle tepki gösterdikleri icin cagdaslikdan cikmis demokrasiye aykiri kuruluslar sifatinami düsüyor.
Simdi Hürriyet Aksam Milliyet Gazetelerine sizler herhangi bir hoca efendinin canli sohbet yayin aktarma zamanlarini gazetenizde yayinlamiyorsunuz diye onlara siz cagdas veya demokrasi düsmani gibi sözler söyleme hakki ola biliyormu kendimde sence? |
Cok sacmaliyorsun özsu
Iskilipli atif hoca gibi insanlari katletmis olan bir sistem veya kisiyi alkislamak senin ne sinifda oldugunun göstergesi.
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 20:35 Uhr. |