Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

04.10.2005 12:01

Kuran yemek kitabi degil her sey

yazmazzz

04.10.2005 12:03

Elbet evrensel DIN HUKUKU cercevesinde

zamansal DINI yasayacagiz....

Düsünce evrenseldir.. yasanti zamansaldir...

Das ist NATURGESETZT.... ögren artik...

Yaaaa aslinda ben sana öyle dersler verdimki burada hakkimdan vallhi 1000 yilda kurtulamazsin

kerio 04.10.2005 12:03

sen onun ne söyledigini

nereden biliyorsun? söyledigi sey hakkinda dahi bir bilgin yok.

04.10.2005 12:09

Nhhh aktaranlar olmus

sen dün ne degini biliyormusun.... ???? kesinlikle bilmiyorsun... kiii arsivlerde bile gecen yüzyilda ne oldu ne yapildi dogru dürüst bilinmezken...

Yazi olmayan agizdan agiza binbir cesit degisiklik almis olan SAFSATALASMIS bir söyleyismi DIN olacak....

Byeeeeee byeeeeeeee

04.10.2005 12:10

Okudum hemde coook Incili bile okudum

olay denilen gibi degil...

Ben orada ILAVELERE ZAMLARA rastlamadim

04.10.2005 12:12

Cok basit.. HACTA seytan taslamanin mana

si öndekilerin kafasini yarmaktir.... ve her yilda uygulaniyor.....

BRAVOOOOOOOOOOOOO

Insanlik topluluklar Demokrasi cercevesinde bir seyler ugrassin sizde birbirinizin kafasini yarin.......

04.10.2005 12:15

und schon wieder hast du verloren

DINDE ilavelere zamlara baglisin.....

Seytani taslayacagina git kafani duvara cak.. dersinki Seytana kafa attim... hihihiiiii

04.10.2005 12:17

Bu zamanda Demokrat olmayan insan degil

hayvan bile olmasi zorrrrrr...

Dünyada 6 Milyar insan var.. oratk deger ise Demokrasidir... onu kavrayan DINIDe kavrar... baska türlü DINI kavrayamaz

04.10.2005 12:20

Dedigim gibi kafanizi duvara toslayin

seytana kfa atmis olacaksiniz...

Yahuuu ne zaman bu safsatalardan vaz gececeksiniz yawwwww

Yok efendim göz zinasiymis yok el zinasiymis...

Ohoooo demek beni gören cogu karilarda zina yapmis oluyor yada benim baktigim her bayan ile zina yapmis oluyorum...

Tut mir leid aber auch dein Ahmed Hlusi hat manchmal einen RAD ab....

Degerlidir OK.. ama ILAH degilki her seyi bilsin... Resül bile bu zamanda Kurani tam degisik sekilde yorumlardi... artik o zamanin Kuran anlayis bu zaman uymaz.. cünkü bu zamanda olsa Resül cok daha iyi anlama imkanina sahip olurdu

04.10.2005 12:22

Dedigin gibi ne dedigini kimse bilmiyor

bielmezde... o yüzden Sünnet Hadisler cöplüktürrr.. önemi yoktur.. bunlar ILAVE ZAMLI DInlerdir

04.10.2005 12:25

Oda Gorbatschow gibi bir sey

Gorbatschowa sensin dediler para pul verdiler adamda gercekten kendini bir sey sandi ve Rusyayi dagitti...

Pamuk hirbosuda öyle.. kendini bir sey saniyor simdi hihiiii...

04.10.2005 12:28

BEN ILAVELI ZAMLI Teravih namazi kilmam

kilmayacagim... yillardir zamanimi daha hayirli seylere harciyorum...

Nedir bu yaaa. aksamlari 2 saat namaz kilacakmisim... sonuna dogru ne aklimdan Allah nede baska bir sey geciryor.. basliyorum Hoca manyagina nallamaya... kiiii bu kadar millete eziyet ediyor.. simdi ise fikrimi degistirdim.. aciyorum millete kii o kadar cCAhil olmuslar ve Hoca gibi bir önemsiz kisiyi ve hatta dünya bilgisi bile sifir olan bir kisinin pesinde kosuyorlar...

Cahillik insanligin en büyük kanseri...

Adam ibadet degil.. namaz ile Spor yapiyor da gehe ich leiebr zur Fittnesscenter

oezsu 04.10.2005 13:00

göz zinasindan bahseden kim???

akilsiz adam

oezsu 04.10.2005 13:05

iste beyinsizlik örnegi!

bilgisizlik, cehaletin icinde yüzen bi cahil..

sözüm ona, yok efendim bilgi ile ugrsiyormus...

seytan taslamanin anlami, insanin girdisinde(aciklayayimmi yoksa kelime anlamini biliyormuyuz)

3 ana prensibi taslamak..yani

1.NEFS
2:TABIAT (yani bedensel istek ve arzulari)
3: TÜM SARTLANMALARI

oezsu 04.10.2005 13:06

ama sen bi cahilsin..

bunlara aklin ermez..
sen sana anandan babandan ögretiler ile ilgilenmeye devam et.. ;)

oezsu 04.10.2005 13:09

...

helesükür dogru bi sey söyleyebildin...

teravih namazina eklemeler ile yapilacak bi ibadet degil...

oezsu 04.10.2005 13:09

kitaplarini okudunmu? o.T.

ohne Text

kerio 04.10.2005 13:30

gercek acidir ama biberde acidir

Peygamber demokratmiydi ki?

iste DIN"in icerigini anlamayan birisinin sarfedecegi bos laflar bunlar olur.

04.10.2005 13:35

bende akil ne gezer o taslari

digerinin kafasian firlatip kafasini duvara cakip Seytana kafa attim diyenlerde var...

ben salak hemde coooookkkk... sen kazandin

04.10.2005 13:38

Cok güzel dedin bunlara diyen yokki

bir sey...

Olay Milletin birbirlerini taslamasidir...

Sen zannediyormusun orada Seytani taslamay agidenlerin bunu bildigini... NAHHHHHHH biliyorlardir.. gidip orada birbirlerinin kafasini yarip geliyorlar...

Yazik günah yawwwwww... bu kadar Cahillikte olmazzzz... haaa aglama duvari ha milletin Seytan taslamasi... völliger Blödsinnnnn..

kerio 04.10.2005 13:38

nasil okumus olursun?

ev ödevlerini hatirlatayim! hala okudugun ve lafta anlamis olman gerekirken ne maun suresinin nede Adem kissasini nedehz. Süleyman kissasina bir yorum getirebildin. sen bunlari anlamamissin ki tahminin kuranin diger ayetlerinide anlamamissindir.

demek ki okumak ile okumak arasinda fark vardir. M. Esed Mekke giden yol unda meshur bir üniversitenin ögrencilerini hindistanin meshur ineklerine benzetir. okuyup tekrar tekrar yudumlamak yetmiyor eger anlamadi isen.

senin tahminim demokratliginda bu kadardir. demokrasinin d"sinden de haberin yoktur.

04.10.2005 13:39

lüften yaaa bu kadar kirici olmana gerek

yok... hakliligimi o kadar biliyorsunki... IDEOLOJINDEN vaz gecemiyorsun

04.10.2005 13:40

Su aki durumda Sosyal Demokratti

diyebiliriz... cünkü Sosyal Demokrasinin tüm degerleri Kuran A dan Z ye örtüsüyor ve örtüsmekte........

Demokrasi demek.. tüm DINLERIN temelinde degerlere bagli kalmak ve herkesin HÜRRIYETINI saglamak

04.10.2005 13:41

Kimbilir belki senin Kuranin baskadir o.

ohne Text

04.10.2005 13:42

Senin Sünnetlerinde, Hadislerinde ILAVED

ir onlarida disari atsanaaaaa....

Naaaaa iste evrensslik burada basliyor

kerio 04.10.2005 13:45

anlamadigin asikare

peygambere esi sordugunda niye bu kadar ibadet ediyor diye, onun cevabi bizim icinde cok önem tasir: "ben sükredici olmiyayim mi?".

ibadet, Allah"a kulluk O"na sükrü de icerir. ve mümin Allah"a sükredici bir kul olabilmekicin ruku eder secde eder kiyamda durur. oruc tutar. sen herhalde sadakada vermezsin. zekati zaten vermiyorsundur cünkü devlete vergi ödüyorsun diye.

Allah"a sükredici bir kul ol! Allah"a sükrün bir göstergesi olarak gece kalk farzin disinda bir namaz kil. O"na secde et. Allah"a sükrün bir göstergesi olarak sadaka ver. Allah"a sükrün göstergesi olarak kabe"yi tavaf et. Allah"i tesbih et. Onu an.

ama bilgisizlige cehalete dangalakliga sartlanmis bir kalp bunlardan uzaktir.

04.10.2005 13:46

RE: RAMAZAN Ayi ve ustunlugu

Kardesim bu site sunnilere ait degil sen neyaptigini zannediyorsun
yillardan beri hocalariniz zorunlu din dersleriyle zaten soyumuzu tuketti, kendini alevi zaneden milliyetci sunniler kaldi ulkede
biz islamik dine mensup degiliz kardesim bizim inancimiz tumu dinleri kapsar. git oyazilarini sen kendi islamik sitelerinde yayinla kulturumzden uzak durun yetti dejenere ettiginiz bizi¡
BUDIZM,HRISTIANIZM,YEZIDIZM,SIONIZM,JUDAIZM,SUFIZM HINDUIZM ADINA BIZI ARTIK RAHAT BIRAKIN!
gecenlerde sunniler yine budizm ve reinkarnasyonun dedikodusunu yapiyorlardi
inanmayin alevi kardeslerim biz aleviler hosgorululeriz.

Reinkarnasyon (yeniden dogus) in Quran
nuh suresi. 17 ; ve o sizibir bitki olarak yerden bitirdi
18 sonra sizi yere geri gonderiyor ve sonra bir cikarisla tekrar cikariyor
insIkak suresi 19; ki siz boyuttan boyuta mutlaka gececeksiniz

peki kac kisi.(!) Reinkarnasyona inaniyor.

YUCE RABBIM CEHALETIMI & cok BILIRLIGIMI BAGISLASIN.
Qurandan onceki tum kitaplarin degismis oldugunu ve TAM OLARAK bildiklerini iddia edenlere.

Yunus suresi. 37 bu kitap,allahtan baskasi tarafindan uydurulmus degildir.Okendinden oncekilerin tasdiki ve ayrintili kilinmasidir.

Maide suresi 68. siz, Tevrati incili ve(ya) rabbinizden size indirileni tam olarak uygulamadiktan sonra hicbirsey degilsiniz.

Maide suresi 48.Sizden herbiri icin bir yol/seriat ve bir yontem belirledik,Allah dileseydi sizi elbette tek bir ümmet yapardi.amasizi imtihana ceksin diye oyle yapmadi.o halde hayirlarda yarisin.

bu sozler herkesin tanrisinin sozleridir .

kerio 04.10.2005 13:50

su anki

insanlarin buldugu gercekler mutlak gercekler degildir. einstein"in dedigi gibi hersey rölatiftir. ciceronun dedigi gibide dogrular insanlar gibi gecici dogrulardir. yarin demokrat olmayi kimse belki istemez.

sen demokrasinin d"sini simdiye kadar tartismis degilsin. baskalarinin söylediklerini sadece söylemek ile yetiniyorsun. bu da bilgiye dayanan bir düsünce degildir. insanin kendi fikri olmali. bu fikri olusturmasi ancak ve ancak kaynaklari degerlendirmek ile olur.

sen at bakisi ile olaylara bakiyorsun. at gözlüklerinle dünyayi gördügünü zannediyorsun.

6666mahfuz 04.10.2005 14:11

Wessen Hund möchte wissen...

was du nicht machst?-))))

Du bist ein Narr..., utanmadan seytana yeda nefsine uyarak, sacma
sapan havla..Nefs terbiyesi ve sükür etmek..wenn du selber den Kontakt zu der Quelle99 nicht gefunden hast, ist das dein Problem...
Allah seni Hidayet`e eglesin, ama önce bir kac aci samarlarla-))
Oruc da belki agir gelir..beynin daha zor calisir diye-))),... yine seytanin bahanelerine takilma, insh`Allah-)

Oruc tutanlara... Allah´in merhameti, nigmetleri, sabri, sevgisi, ilmi, afiyeti vs. kalbimizde büyümesiyle..

ve selam

04.10.2005 14:13

SUNNI MUMIN E:

kardesim git bunlari sunni kardeslerine yaz.
YETTI AMA BE YILLARDAN BENI BEYNIMIZI YIKAYA YIKAYA SOYUMUZ TUKETTINZ.
SEN KIMSINKI BASKASI HAKKINDA HUKUM VERIYORSUN OKADAR BILIYORSAN GIT KENDI FORUMLARINADA YAZ KARDESIM BIKTIRDINIZ ARTIK BIKTIK SIZIN FITNELERINIZIDENYAA.

04.10.2005 14:20

o.T.

HELAL OLSUN SANA,
EN BUYUK IBADET BASKALARINI YAGILAMAMAK,
VE (KENDI GELENKLERINI KORURKEN) FITNE CIKARMAMAKTIR.
IRKICI DEGILIM AMA ARAP KULTURUNU ONU BENIMSEYEN VE AYAK UYDURANLAR UYGUASIN ELBETTE HERKESIN KENDI NE GORE
FARKLI IBADETLERI VARDIR.

Maide suresi 48.Sizden herbiri icin bir yol/seriat ve bir yontem belirledik,Allah dileseydi sizi elbette tek bir ümmet yapardi.amasizi imtihana ceksin diye oyle yapmadi.o halde hayirlarda yarisin.

04.10.2005 14:21

BEYIN YIKAYICILAR KENDI SITESINE,

HELAL OLSUN SANA,
EN BUYUK IBADET BASKALARINI YAGILAMAMAK,
VE (KENDI GELENKLERINI KORURKEN) FITNE CIKARMAMAKTIR.
IRKICI DEGILIM AMA ARAP KULTURUNU ONU BENIMSEYEN VE AYAK UYDURANLAR UYGUASIN ELBETTE HERKESIN KENDI NE GORE
FARKLI IBADETLERI VARDIR.

coach01 04.10.2005 14:25

Sen namazi neye ve kim icin kiliyorsun ?

Seni dinde zorlayan yokki terafih namazi nafile bir ibaadet dir. Kilmak mecburiyetin yok zaten.

coach01 04.10.2005 14:28

Zamli ???

ne bicim zam bu sünnet zammimi ?

04.10.2005 15:25

Zaten DINDEDE yok o yüzden uzak

durmak gerek ILAVELI ZAMLI seylerden...

04.10.2005 15:26

Danke schön danke schönnn o.T.

ohne Text

04.10.2005 15:30

Birrr kere DINDE olmayani DIN kim yapmis

ILAVELERI ZAMLARI kim spkmus DINE...

Ich lache mich über diese Leute nur Schieffffff...

Auch meine Eltern gidip Teravih kilarlar ve kilacaklarda... nur ich nicht... cünkü herkes kiliyor.. ama HURAFE kiliyorlar... INDE olmayani yapioyrlar ve enb kötüsü DIN saniyorlar....

Cahilliktir... annemde babamda olsa Cahilliktir DINI yeterince bilmemezliktir....

Islam Alemi zaten SAFSATALASMIS durumda....

Belki TR nin AB ye girmesiyle Arap Aleminde bir düzelme ve yola gelme olur.... öyle insanlarin kafasini kesmeyle DIN olmaazzzzz..

Iste o DIN su an dünyada Lanetlenbmekete.. ismidie sizin DIninizin ismi..... benimde DInim olsa bile aynisi degil

04.10.2005 15:31

Fazla Ilave namaz kilacaksan kil

amka FARZMIS KUARANDANMIS gibi yapistirmalar SAFSATADIR...

Namazin sinir yok.. istedigin kadar killl.. kimse karismiyor..

Ben ILAVELI ZAMALI DINDEKI namazlari kilmayacagimmmmm.....

SIKIYSA sizlerin ALLAHi beni yaksin

04.10.2005 15:33

Bak ben bir kelime söyledin DINLERI

Iflas etti hihiiii... simdi nasilda seyleri yandi tutustu....

Yaaaa bunlar varya.. insan degil hele hele hayvanlar Alemi bile bunlara cok yüksek gelir...

04.10.2005 15:40

dünyanin ilk parali DIN makinesini

Alexanderiyali bir bili9m adami icad etmisti... cok enteressantti valla... teknoloji ve temel fizik sayesinde adam kapilarin acilip kapanmasini ve icine para atinca Orakelin evet veya hayir cevap vermesini ve üstelik icine para atinca okunmus su akan Brunnen usw.....

Adam tüm bunlari Papazlarin istegi üzerine binlerce yil önce gelistirmis ve Yunanistanda uygulamaya sokulmustu...

Cahil vatandaslarda.. her bu olayin arkasinda ALLAHLARININ yattigini saniyorlardi...

Yani PAPAZLAR onlari evire cevire ...... ediyorlardi.... anlarsiniz yaaaaaa...

Aynisi simdide uygulaniyor...

Efendim Humeyninin Cennet anahtariii
Erbakanin Cennet arsasi satmasi
Leo 10 nin günah affetmesi
Mezhep Imamlarinin kendilerini ILAHLASTIRMALARIIII....

usw.... usw............

In 1000 Jahren wir man über euch nur noch lachen... wie Banane diue Menschen im Jahre 2000 waren und wieviele Religionen innerhalb einer Religion gab.....

Ich kann deren gelächter sooo laut hören, das ich nur noch mitlacheeee... so wie ich über die alten Griechen gelacht habe....

DININIZ hayirli ugurlu olsun....

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 12:08 Uhr.