Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

6666mahfuz 03.10.2005 22:45

Perlen vor die Säue)) lieber Mitbürger

eine Erklärung der "unlogischen" Chronik des heiligen Kur`an...wenn du James Joyce`s Ulysees liest, wirst du das ohne Einleitungen und spezieller Erklärungen seinen Roman nicht verstehen können, vorausgesetzt, du hast einen einstelligen IQ-))

KONTREEEEET zu deinen nicht kontreten Ausführungen zur Schöpfung, wieviel Tage...etc.:

A`raf Suresi: 54.
Süphesis ki Rabbimiz, gökleri ve yeri alti günde yaratan, sonra Ars`a istiva eden, geceyi, durmadan günesi, ayi ve yildizlari emrine boyun egmis durumda yaratan Allah`tir. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O`na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir.

(Istiva: Lügatte, yükselmek ve karar kilmak demektir. Allah`in bir sifati olarak, keyfiyeti bilinmeksizin Allah`in Ars`a isti`la (yükselmek, karar kilmak) etmesi demektir.
Gökler ve yer yaratilmadan önce gün mefhumu olmadigi icin bazi müfessirler ayette gecen alti günnü alti vakit veya alti gün kadar bir zaman olarak tefsir ederler. Allah`a göre gün, an manasina geldigi gibi uzun devreler manasina da gelir. Hac suresi`nin 47.ayetinde, Allah`in katinda bizim sayimizda bin yil süren bir günün var oldugu;
Mearic suresi`nin 47. ayetinde de bizim sayimizda elli bin yil süren bir günün var oldugu ifade edilmektedir. Yani Allah katinda itibaridir. Farkli zaman birimlerini ifade etmektedir. iste burada belirtilen gün, semavat ve arzin olusum devresi anlamindadir. Demek ki Allah kainati alti günde yani alti devirde yaratip bugünkü duruma getirmistir. Fussilet suresi `nin 9-12 ayetlerinde bu husus daha teferruatli anlatilmistir.)

Hadi bakalim..möchte mal sehen, ob du auch deine Hausaufgaben machen wirst-)))

Perlen vor die Säue geschmissen, super-)))

6666mahfuz 03.10.2005 23:04

Chreamcheesex-) Schöpfung

die Welt ist aus Chaos und Ordnung augebaut, fraktale Einheiten, Chaosforschung etc. schau bei Google nach....

Die sogenannten westlichen Wissenschaften, eine kümmerliche Teilkopie seiner Allmacht und seiner Weissheit, oder vielmehr ein Geschenk von Allah an diese Welt..sind den islamischen Wissenschaften immer unterlegen..zugegeben, nach 1000 jähriger Stagnation und 200 jähriger Kolonialzeit mit weiterer Zerschlagung der islamischen Welt.... haben wir unsere Quelle nicht verloren..und wir werden die beste Ausgabe als Mensch und Gemeinde für die Menschheit ein leuchtendes Beispiel sein, ohne Zwang im Glauben und ohne Angriffskriege-))

Der heilige Kur`an ist kein Mathematikbuch, (oder Kochbuch für Amateurköche) zumal diese sowieso nur eine Hilfswissenschaft darstellt, wenn gleich eine sehr notwendige...

eine Erklärung der "unlogischen" Chronik des heiligen Kur`an...wenn du James Joyce`s Ulysees liest, wirst du das ohne Einleitungen und spezieller Erklärungen seinen Roman nicht verstehen können, vorausgesetzt, du hast einen einstelligen IQ-))

KONTREEEEET zu deinen nicht unkontreten Ausführungen zur Schöpfung, wieviele Tage...etc.:

A`raf Suresi: 54.
Süphesis ki Rabbimiz, gökleri ve yeri alti günde yaratan, sonra Ars`a istiva eden, geceyi, durmadan günesi, ayi ve yildizlari emrine boyun egmis durumda yaratan Allah`tir. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O`na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir.

(Istiva: Lügatte, yükselmek ve karar kilmak demektir. Allah`in bir sifati olarak, keyfiyeti bilinmeksizin Allah`in Ars`a isti`la (yükselmek, karar kilmak) etmesi demektir.
Gökler ve yer yaratilmadan önce gün mefhumu olmadigi icin bazi müfessirler ayette gecen alti günnü alti vakit veya alti gün kadar bir zaman olarak tefsir ederler. Allah`a göre gün, an manasina geldigi gibi uzun devreler manasina da gelir. Hac suresi`nin 47.ayetinde, Allah`in katinda bizim sayimizda bin yil süren bir günün var oldugu;
Mearic suresi`nin 47. ayetinde de bizim sayimizda elli bin yil süren bir günün var oldugu ifade edilmektedir. Yani Allah katinda itibaridir. Farkli zaman birimlerini ifade etmektedir. iste burada belirtilen gün, semavat ve arzin olusum devresi anlamindadir. Demek ki Allah kainati alti günde yani alti devirde yaratip bugünkü duruma getirmistir. Fussilet suresi `nin 9-12 ayetlerinde bu husus daha teferruatli anlatilmistir.)

Hadi bakalim..möchte mal sehen, ob du auch deine Hausaufgaben machen wirst-)))

Perlen vor die Säue geschmissen, super-)))

roman 03.10.2005 23:39

Güneş sisteminde en son bulunan

gezegenin bir yılı, yani güneşin etrafında dönüşü bizim 87 yılımıza eşit, bir insan ömründen çok daha uzun.

xstudentxnrw 03.10.2005 23:58

dedimya yakinda kendini peygambermi

ilan edeceksin? :O)

hani Kuran sana yetiyordu?
bakalim niyetini ne zaman tam aciklayacaksin :O)

xstudentxnrw 04.10.2005 00:00

Kuranda ve paygamberdende fazla biliyorm

usunda konusuyorsun?

xstudentxnrw 04.10.2005 00:02

zamansal degilse peygamberine itaat et

kendini ondan üstün görme :O)

xstudentxnrw 04.10.2005 00:04

sana lazim degilmi? Kurana göre lazim:O)

ohne Text

xstudentxnrw 04.10.2005 00:06

Peygamberin dedigine uyun, onun yasaklad

iklarindanda sakinin..

eeeeeeeeeeee.. halen bos bos konusuyorsun :O)

xstudentxnrw 04.10.2005 00:07

peygambere itaat ve ayetler zamansal

degil.. o zaman peygambere itaatta zamansal degil :O)

naber? :O)

04.10.2005 02:14

und Tschüßßßß

nur persönlich werden... mehr hast du net drauf

04.10.2005 02:16

Muhammedin Mezhebi yoktu

sen nasil bir Mezhepten bahsediyorsun... merak ediyorum...

Das ist dein problem... büyük ve genis düsünmen herek.. öyle yöresel LAGA LUAGALrla ne dünya nede Politika hele hele DIN zaten dönmüyor....

Werde etwas erwachsen...

04.10.2005 02:18

Üslübun medeni degil

Ideolojine o kadar baglisinki... yazdiklarimin tümü dogru oldugu halde.. sen saaadece kendini Muhammedi sayiyorsun...

Olay ALlah ile baslar Allah ile biter...

Sünnet Hadis Mezhepleri terk edebiliyrossan o zaman yanima gel sohbete devam edelim... ZAMLI din bana yaramaz

turgayatacan 04.10.2005 02:21

peygamberimizin ve hadislerinin önemi

Her bid´at sahibi, Kur´an-i kerimde ve hadis-i seriflerde ma"nalari acik olmayan itikad bilgilerinde, yanlis te"vil yaparak, yanlis ma"na cikardigi icin, hak yoldan ayrilmisdir. Halbuki, Peygamberimiz aleyhisselam buyurdu ki: (Kur´an-i kerimden kendi akli ile, kendi düsüncesi ve bilgisi ile ma`na cikaran kafirdir). (Berika) ve (Hadika)da, dil afetlerinin ellincisini okuyunuz! Namazdan, imandan haberi olmayanlarin, para kazanmak icin, piyasaya sürdükleri, uydurma tefsirlerinin, yaldizli reklamlarina aldanmamali, bunlari almamali, okumamalidir

04.10.2005 02:21

Ich bin doch sehr weit im leben gekommen

demii hihiiiii...

BAKKKKK Medeniyetler birlesmek üzereee... yavas yavas DINler arasindada müzakereler baslayacak... veeee ancak ALLAHI gercek anlamda kavrayan kendi DININDeki anlayislari anlatabilir...

04.10.2005 02:21

Alakasi yok.. Ilaveleri bos ver o.T.

ohne Text

04.10.2005 02:22

Ayet Numarsaini bitten ettik

Kurandanmi korkuyorsun.. yoksa Kuranda olmadigindanmi hahahahahhhhhiiiii

04.10.2005 02:23

Hangi fikrasina göre lagzim o.T.

ohne Text

04.10.2005 02:24

Arkadaslari icin.. onlar zaten uyuyordu

biz ise Kurana uyuyoruz..

Olay bu kadar basittir...

Peygamber gibi SEX yapmak degildir Kuranin amaci

04.10.2005 02:25

Peygamberin Kuranina itaat et

anlamindadir bizler icin... cünkü yaninda degiliz... ama o zamanki insanlar yanindaydi... onu örnek alabiliyorlardi... bizim o imkanimiz yok..

Resülümüz yanimizda yok.. o yüzden bir Kurandan beslenecegiz...

Bunu anlamamak icin deli olmak gerek

xstudentxnrw 04.10.2005 02:50

hepsi Islama gelir, birlesme anca orda

olur ;O)

xstudentxnrw 04.10.2005 02:51

o zaman peygamberimizin dediklerini

önemsemiyormusun?

xstudentxnrw 04.10.2005 02:53

sen korkmuyormusun? ac ve ara ;O)

zormu geliyor? :O)

xstudentxnrw 04.10.2005 02:57

nerde yaziyormus.. kac aylardir ayni

laflar ama daha bir tane hadis söylemedin ;O)
YUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUH yani :O)

xstudentxnrw 04.10.2005 02:59

o zaman zamansal ediyorsun! YUHHHHHHHHHH

:O)

xstudentxnrw 04.10.2005 03:01

Kuran onu rehber edin, ona itaat edin

yap dedigini yap, yapma dedigini yapma diyor. onun dediklerinide bizim icin aktaranlar olmus. tarih kitaplarina inaniyorsun demi.. ama hadisler degil..

cok acaipsin

turgayatacan 04.10.2005 03:36

Bazilari bize Kuran yeter !!!

Muhammedin sünneti bize lazim degil diyor. Sünnetin dinimizdeki yeri nedir???

Sünnete düsman olan kafir olur,zaten bunu yapanlar mürted ve zindiklardir.Bize Kuran yeter,yalniz Kurana uyariz diyenler, sözlerinde samimi degildir.Onlar Kurana da inanmiyorlar.İnansalar,resulüme uyun emrine uyarladi.Bunlardan bazilari, (Kurani biz indirdik, biz koruruz) ayetine ragmen, Kuranin bir kismi eksik veya fazla diyebiliyorlar. Eger Kurana inansalardi böyle söylemezlerdi. Böyle sapiklarin cikacagini Peygamber efendimiz, bir mucize olarak bildiriyor ki:

Bir zaman gelir,beni yalanlayanlar cikar.Bir hadis söylenince "Resulullah böyle sey söylemez.Hadisi birak, Kurandan söyle" derler. (Ebû Ya´la)

(Yakinda "Kuranin disinda uyulacak bir şey tanimam" diyenler cikacaktir. ) Ebu Davud

Kurani kerimde,peygamber efendimizin alemlere rahmet olarak gönderildigi ve Allah´in büyük lütfu oldugu bildirilmekte,ona iman ve itaat gerektigi defalarca tekrar edilmektedir. Kurani kerime uyanin,onun Resulüne de uymasi gerekir. Resulüne uymazsa,Kurani kerime de uymamis olur.

Alemlere rahmettir

Allahu tealanin Resulullahi peygamber olarak göndermesi bir rahmet ve büyük bir lütuf ve nimettir.Nitekim Kurani kerimde mealen buyuruluyor ki:

(Resulüm,biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik.) (Enbiya suresi/107)

Andolsun ki iclerinden,kendilerine Allahin ayetlerini okuyan,(kötülüklerden ve inkardan) kendilerini temizleyen,kendilerine kitap ve hikmeti ögreten bir peygamber göndermekle Allah,müminlere büyük bir lütufta bulundu. Halbuki daha önce onlar apacik bir sapiklik icinde idi.) (A.İmran suresi/164)

turgayatacan 04.10.2005 03:50

....

Andolsun icinizden size öyle bir Peygamber gelmistir ki,sizin sikintiya ugramaniz ona cok agir gelir.O size cok düskün,müminlere karsi cok sefkatli,merhametlidir.) (Tevbe suresi/128)

Ey Resulüm,Rabbin sana (Ahirette cesitli nimetler ve sefaat izni) verecek,sen de hosnut,razi olacaksin) mealindeki Duha suresi 5. ayeti kerimesi inince,resulullah efendimiz, (Ümmetimden bir kisi Cehennemde kalsa razi olmam) buyurdu. (Tibyan)

Yine buyuruldu ki:

(O kadar cok kimseye sefaat ederim ki,rabbim bana, "simdi razi oldun mu" diye sorunca,"evet razi oldum" diye cevap veririm.) (Bezzar, Taberani)

Her müslümanin,bu büyük nimet olan Resulullahin kiymetini bilip onun yolundan gitmesi,onun yolunda can vermesi gerekir. Cünkü (Peygamber,müminlere kendi canlarindan üstündür.) (Ahzab suresi/6)

Resalullaha iman farzdir Allahü teala,iman edilmesinde de,kendisine itaatte de, Resulünün adini kendisiyle birlikte bildirmistir. Resulünün adi kelimei sehadette Allahin adi ile birlikte yer almistir.Kurani kerimde mealen buyuruluyor ki:

(Allaha ve ümmi Peygamber olan Resulüne iman edin!) (Araf suresi/158)

(Allaha ve Resulüne itaat edin!) (Enfal suresi/20)

(Allaha ve Resulüne inanmayan (kafir olur ve) bilsin ki,biz kafirler icin cilgin bir ates hazirladik.) (Feth suresi/13)

Allahü tealânin emrine uyup ona iman ve itaat etmemiz gerekir.Ona inanmayan ve ona uymayan müslüman olamaz.Örnek bir zattir

turgayatacan 04.10.2005 06:34

Orhan Pamuk zibidisi :)

der jenige der behauptete das die Türkei, 1 Mio. Armenier und 30 Tsd. Kurden ermordet hätte. Ich werde Ihn mir mal anhören. Wer Intresse an dem hat sollte den Text unten durchlesen.

"Träger des Friedenspreises des Deutschen Buchhandels kommt am 24. Oktober 2005 um 13 Uhr in die Aula der Universität Gießen - Vorbereitendes Pressegespräch am 17. Oktober 2005 um 11 Uhr in der Professur für Turkologie"

kerio 04.10.2005 10:09

natürlich habe ich nichts verstanden

ich habe übrigens seine worte bewußt mehrmals nachgelesen. er selbst hat es im nachhinein teilweise zurückgenommen.

kerio 04.10.2005 10:12

sen DIN adina konusmaya

baslamadan önce DIN"in kaynagi kurani söyle bastan sona kadar bir oku.

oezsu 04.10.2005 10:55

ich bin erwachsen!

da brauchst du dir bestimmt keine Sorgen zu machen..

Hac da seytan taslarlar manasini bilirmisin?

sen önce bi icindekileri bi tasla sonra benimle konusmaya hak kazanacaksin..

Benim Mzhebim yok..benim Mezhebim Muhammedin mezhebi!!!!!!

iste sen bu kadar zekalisin ki bu aciklamayi bile anlamiyorsun..
akil hücreleri kalmamiski zavallim.. tüm gün bilgisayar basinda otura otura...

sana fazla zulüm etmicem artik.. yolun acik olsun!

bizde dönelim ilmimize!

oezsu 04.10.2005 10:59

benim mezhebim yok...

seninle artik mahalle kavgasina giremem..

yetistigimiz kültürler farkli..

senin dinin sana benim dinim bana..!

how do you want!

hamdim, pistim, yandim...sen bu kapasitede degilsin!

hadi bye!

oezsu 04.10.2005 11:00

Uslübü senmi ögreteceksin bana!

:))))))))))))))))))))))))

cok güzel bi espri!

yavrum biz marifeti yasayanlardaniz...Nedir Üst boyut Marifet bilirmisin?

git isine Enis lütfen...

oezsu 04.10.2005 11:01

ROMAN anlatsin...

.. sana biraz Sofuluk üzerine...

beni dinlemiyorsun, ondan dinle biraz bari...

anladigima ve gördügüme göre biraz bilgisi var..!

kolaygelsin 04.10.2005 11:18

Ramazan ayı ve üstünlüğü

Efendim, malum olduğu üzere, Ramazan ayı yarın başlıyor. Bu akşam teravih namazını kılıp, sahura kalkacağız. İnşaallah yarın da oruçlu olacağız.
Peygamber efendimizin, Ramazan ayının faziletini bildiren hadisi şeriflerinden bazılarını faydalı olur düşüncesiyle arz ediyorum.

"Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allahü teâlâ, size Ramazan orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki, bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin [Kadir gecesinin] hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır." [Nesai]

"Ramazan ayı gelince, "Hayır ehli, hayra koş, şer ehli, kötülüklerden el çek" denir.) [Nesai]

"Ramazan bereket ayıdır. Allah bu ayda, günahları bağışlar, duaları kabul eder." [Taberani]
"Ramazan gelince, Allahü teâlâ meleklere, müminlere istiğfar etmelerini emreder." [Deylemi]
"Farz namaz, sonraki namaza kadar; Cuma, sonraki Cumaya kadar; Ramazan ayı, sonraki Ramazana kadar olan günahlara kefaret olur." [Taberani]

"Bu aya Ramazan denmesinin sebebi, günahları yakıp erittiği içindir." [İ. Mansur]

"Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluştur." [İ. Ebiddünya]

"İslam, kelime-i şahadet getirmek, namaz kılmak, zekat vermek, Ramazan orucunu tutmak ve haccetmektir." [Müslim]

"Allahü teâlânın, gözlerin görmediği, kulakların işitmediği ve hiç kimsenin hayaline bile gelmeyen nimet dolu sofrası, ancak oruçlular içindir." [Taberani]

Günahların affedildiği, rahmetlerin bol olduğu bu ayın bütün müslümanlara bereketler getirmesini Cenab-ı Haktan diliyorum.

kerio 04.10.2005 11:22

takintisi olan biri varsa oda sensin

cünkü kulaktan dolma müslümanligi gecememissin. ve insan bilmedigi seyin düsmanidir. sende bilmedigin seylerin düsmanisin. ve senin bilmedigin seyler cok.
neredenmi biliyorum bunlari? yazdiklarindan. hicbir zaman getirdigin kaynaklarin disina cikan delilleri degerlendiremiyorsun ve yorumunu yapamiyorsun.

öyle bir sorunda kactigin tek nokta, ben herne kadar kurani okumamis olsam ve ne yazdigimi bilmesem bile, cünkü ben sadece kopyalarim, iyi bir demokratim. hepsi bu.

04.10.2005 11:39

Kuran yetmiyorsa ILAVELI ZAMLI DININI

yasaaaa....

Demokrasi var isteyen istedigine inanmakta serbesttir....

Sende kendi ZMALI DININI kendi capinda yasa....

04.10.2005 11:57

Evet Orijinalinde herkes birlesir

Senin inandigin DINDE kimse birlesemez.. kii seninkisi benim acimdan ISLAM DINI DEGIL....

ILAVE ZAMLI DIN..... ona kimse gelmez... bak ben bile kabul etmiyorum.. benden daha seviyeli olanlar zaten kabul etmezzz...

Nicht die anderen, sondern ziyandan olan SIZLERSINIZ

04.10.2005 11:57

peygamber Kuran disi bir sey söylememisk

ohne Text

04.10.2005 11:59

Olmayan bir seyi bulmek ALLAH aykirida

ondan sordum... dedigim gibi.. SIZLER ayri bizler ayri...

Bizlerle bir arqaya ancak DEMOKRASI cercevesinde gelebilirsiniz.. yoksa IHR habt keine Chance euch mit uns am Tisch zu setzen

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 03:22 Uhr.