Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

02.10.2005 23:40

DINDE ne HADIS ne SÜNNET nede baska bir

sey var... ILAVELI ZAMLI DINE ihtiyacimiz yok...

DIN dedigin sadece EHLI-KITAP ile Kurani Kerimdeki degerlerdir...

mezhep
Sünnet
Hadis
Rivayet

ISE INSAN UYDURMASIDIR... o yüzden cöplüktürler

02.10.2005 23:41

:))) o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 02.10.2005 23:41

diger kitaplarin sünneti kaldirildi! sen

se paygambere itaati kaldirip diger kitaplari uymaktan bahsediyorsun! :O)

LAGALUGACI seni! :O)

xstudentxnrw 02.10.2005 23:43

o.T.

peygamberlerin hepsi müslümandi! onlar cünkü hepsi islam dini üzerine indiler :O)

peygamberimizin görevlerini kuran genis tutarken sen kisitliyamazsin! :O)

02.10.2005 23:43

Elbet tabiii was bin ich schon im vergle

ich zu der Unednlichkeit im vergleich zum Kosmos... da ist auch Prophet ein nichts... sicherlich bedeutender als ich...

Aber der Mensch ist soooo was von UNBEDEUTEND... das es nimanden interessiert...

Deswegen... Sünnetmis Ilaveli DINMIS falan filan... das alles ist nichts WERT....

REIN GAR NICHTS WERT...

Insani kurtarsa kurtarsa RESÜLÜ KOPYALAMK DEGIL... Salih Amel kurtarir...

Salih Amel ise.. iyi insan olup evrensellige özenmektir...

Bu benim Allah ve kaainat anlayisim...

Und vergiss nicht.. auch du bist ein Nichts....

02.10.2005 23:43

Bir konuda bisi biliyorsam

söylerim yoksa basit seyler için yalan söylemem. Niçin din konusunda kafamdan birseyler uydurma gibi -insani dinden çikartacak- davranis içine gireyim ki !!!
Ancak hayati meseleler için yalan söylenebilir onlar da belirtilmistir.
:))
Biz delikanli insaniz öyle basit ayak oyunlari yoktur bizde... o kadar alçalmayiz.

02.10.2005 23:44

Ayet Numarasini ver Tefsire bakacagim o.

ohne Text

xstudentxnrw 02.10.2005 23:45

önceki makalelere bak, kac gün önce

yazdim..

02.10.2005 23:46

Sünnetleri varmiydi ???

Hadisleri varmiydi... ILAVELI ZAMLIMIYDI DINLERI....

temel olrak Kurandaki DINDENDILER.....

TEOLOJIK OLRAK MÜSLÜMANDILAR.... bunu Tafsir söylüyor

02.10.2005 23:47

Basit oyunlar yerine ILAVELI ZAMLI DIN

iniz var...

Iste bende o DIN oyunlari yok...

02.10.2005 23:48

arayamam kimbilir nerde kaldi

GBmde bana ver numarayi...

Birde Kurandaki Sünnet anlayisi senin Sünnet anlaiyisn degildir..

Kurandaki Sünnet anlayisi Sünnetullahtir... yani Kaainat anlamindadir

xstudentxnrw 02.10.2005 23:49

evet, ve öncekilerin sünnetleri kaldiril

mistir. yani Islamin Kuranla getidigi gecerlidir artik.

Allah en dogrusunu bilir! sen degil! Kurana karsi gelme artik! :O)

02.10.2005 23:52

Sünnet hic bir zamadan DINLERdE yoktu

olsa o halde Resüller görevlerini yapmamis olurlar hihi... buda akla mantiag sigmazzz...

Sünnet dedigin agizdan agiza dolsan DINDIR... o DIN olamazzzz..

DIN ise Kurandakidir....

Resülde Kurana uymustur.... das ist alles..

Alles ist sooo einfach... sizler zorlastirma pesindesiniz

xstudentxnrw 02.10.2005 23:53

kafadan atma sen! peygamberine itaat

et! :O)

neden karsi geliyorsun?

bir yerde Allahin sünnetinden bahsedilmisken baska yerde önceki kitaplarin sünneti kaldirilde denmekteyse bunu nasil anlarsin?

xstudentxnrw 02.10.2005 23:55

insanlarin degeri kuranda anlatilmisken

sen hic digemezsin! ;O)
anla artik, uy Kurana :O)
kendi kafandaki din zannettigin seylerle oyalanma :O)
yani eniscik..

xstudentxnrw 02.10.2005 23:57

bizim icin güzel bir örnek.. onun hareke

tlerini tarif eden hadisleri uygulamamiz lazim yani. o bizim icin rehber, aciklayici yani hadislerde söyledikleride önemli :O)

sen istedigin kadar karsi cik, bu degismez.

03.10.2005 00:02

Sen bana Kuranda yerini göster o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 03.10.2005 00:03

sen neden Kuranin emirlerini DINden cika

rtiyorsun?

03.10.2005 00:03

Witzig adi Üzerinde sadece Kuran o.T.

ohne Text

03.10.2005 00:04

Banane insanoglunun yazdigi seylere uyma

ben salakmiyimda 100 yil sonra yazilan seylkeri DIN sayacagim...

Dafür bin ich viel zu Gebildet

03.10.2005 00:05

ILAVELI ZAMLI DINI cikariyorum

Gerisi her sey yerinde...

Ayet cikarmiyoruz...

Sen Sünnetlerini Hadislerini Ilaveli Zamli DININI terket artik...

Zamani geldi asiyor bile

oezsu 03.10.2005 10:59

Ilgilenenlere dedim, ILMI yasayanlara ..

dedim zaten.. Gidecegi yerlere ulasti.. sen bosver ;) keyfine bak..
how do you want!

oezsu 03.10.2005 11:09

Hadi hadi..

bana bu ayaklarda bulunma! Yok es geht bei dir nicht mehr um Religion bla bla.. worum geht es denn dann??

ben burda tasavvufun derinliklerine girmeye calisiyorum cikiyor bi karga ötüyor...

üstüne alinma ama Yahudi kavmi gibi firliyorsun burda yerden yere vurmak amacin...bazi seyleri inkar ediyorsun

düsmiyecegim senin seviyene

oezsu 03.10.2005 11:25

HADISLERI REDDEDENLERE!!!

Hadisleri red edenler lütfen ünlü zamaninin koca yazari L. Tolstoyun "Hz. Muhammed-Gizlenen Kitap" adli kitabini bulsunlar ve okusunlar bi zahmet..

Tolstoyun , ünlü rus yazarin Islam Resulü ile ilgili kayip risalesi....

Bu kitap Hadislerden olusan ve ünlü Rus yazarin islamiyeti gecisi ve o yönde yasamasi...

Beyni calisanlar, ilmi yerinde olanlar ve olusanlar, Mezarlarinda yasmayanlar bulsunlar bu kitabi..!

hep hos´ kalin

oezsu 03.10.2005 11:51

Aslinda..

.. bu kitabin gercek adi.."Hz.Muhammedin Kuran´a girmedigi Hadisleri"

03.10.2005 14:45

Denke nicht das du den Rad erfunden hätt

est.... Leibniz ve Newtonda Integral, Differezialrechnungu bulmus sayilirdi... ama asil tam 2500 yil önce yasayan Archemides bulmus...

Deshalb würde ich etwas vorsichtiger sein, dich für einen Halbgott zu erklären...

Das ist das problem der Religösen Leute... jeder von denen denkt, das nur er oder sie den durchblick hat....

Sen Sünneti, Hadisi, Hurafeti ve ayni zamanda Mezhepleri terk et... Kuranin yanina EHLI-Kitabi al yani ALTER Testamenti... ve tüm DINLERIN ORTAK TEMEL TEOLOJISINE gel... ancak ondan sonra benimle sohbet edebilirsin....

Kusura bakmada... senin DIN anlayisinda ILAVELI ZAMLI....

Benim sahsi görüsüm, sende en azindan diger DINKOLIKLER kadar kafayi yemissin....

Yok seviyene inmem falan filan... yani lafla Teytinyagi olunmuyor...

Hayatta Mütevaziliktir en degerli olan... sende Mütevazilik diye bir sey yok...

Yahudilikte sorun görmüyorum... sorun Yahudilik ADINA yakip yikanlardir...
Aynisini Hiristiyanlik adinada yapildi.. Ilsma adinada yapildi....

Ich stehe über all diese DINGE... ich hätte kein Problem damit Alle Relligionen zusammenzuführen... aber du würdest ein Herzinfakt erleiden...

03.10.2005 14:49

Hadisi vardir diyen HZ Muhammede küfretm

etmektedir.....

Ne yaniiiiii... Kuran disi kaynaklar varmi simdi...

HZ. Muhammed demek tüm Ayetleri yazmamis ve yazdirmamistaaaaaaaaaa... Hadis olrak überliefern etmis....

Du hast RAD ab mannnnn... birde gelmis Yahudileri Hiristiyanlari kötülüyorsun....

Senin farkin ne onlardan.. onlarda Hadislerle DINLERINI yasiyor sende....

Demek aranizda fark yok... ancak SALTANAT farki var.. amaca hep ayni digerine HÜKMETMEK....

Insanoglu genelde CAHILDIR.. DINI kullanarak digerlerini ezmek boyunduruk altina almak ister... so war es schon immer....

DINDE ancak, EHLI-KITAP ve KURAN gecerlidir... ve ikiside birbirini dogrular... olay bu kadar basittir.....

DINDE daha baska bir sey yokkkkkkk....

Mezhepler yok, Sünnetler yok, HADILSER yok...

SIZLERIN DINI bana göre.. ILAVELI ZAMLI DINDIR....

Und das ist mir einfach zu BILLIG.... yani FLICKWERK... zusammen geflicktes DIN

03.10.2005 15:00

Ich könnte mir ein zusammenleben mit all

en Völker dieser Erde unter einem evtl. neu FORMULIERTEN Religion vorstellen...

Als Basis könnte man die UNIVERSELLE TEOLOGIE aller Religionen annehmen...

Sowei des Islams, Christentum, Budismus, Yudentum, Hindusimus.... und auch die Vorstellung des Gottes durch Schamaneeee...

In jeder dieser Religionen verbirgt sich die selbe Vorstellung... es gibt eine Quelle... eine Kraft die das alles kontrolliert bzw. eine Schöpferische Kraft..

Der eine sagt dazu Gott.. der Andere Allah.. der andere Rabba.. oder Geist... oder was weiss ich was....

Alle meinen eigentlich das selbe...

Wenn allein die Hautfarbe für die Menschen ein PROBLEM ist.. dann ist es nur natürlich, das die NAMEN vom Gott zu probleme KRIEGE und eskallationen führen...

UND DAS IST DUMMHEITTTTTTTTTTTTT.... aber was für welche.....

Bence AFRIKADA bir BUSCHMANN... neredeyse tüm insanliktan daha cok Allaha yakindir ve ALlahi taniyandir...

Adam ne baskasinin malini mülkünü calar, ne bosuna insan öldürür ne para pul pesinde kosar nede kendini digerlerinden üstün gürü veeee kesinliklede Tabiatla yani Allahin Sünnetullahiyla MECAZI anlamda ALLAH ile Symbiose icerisinde yasarrrrrrr...

Simdi bu adam Allahi tanimayacakta... yok efendim Yasar Nuri, yada Amed Hulusi taniyacak...

Ich alche mich nur Schrott darüberrrrrrr

Insanlar bazen o kadar kafayi yiyorki... kendilerini yari ILAH zannediyor....

Kimse hic düsünmüyorki... yahu sadece senin ALlahin degil bu tüm insanligin.... babamizin Mali degilki Allah sadece kendimizin sayalim...

DÜNYADA ORTAKLIK arayin... digerlerine HÜKÜMDARLIK DEGIL....

roman 03.10.2005 16:35

Kutlarım! o.T.

ohne Text

03.10.2005 17:38

Tesekkürler REIS

sen kutlarsin, ama Oezsu ile Student, Depo u.ä. olanlar kesin öldürürler beniiii...

Cünkü medeniyet bazilarinin cikarlarina ters düsmekte... ne yazikki bu büüüüleeee...

Keske insanlik bir araya gelip sohbet edebilse... birbirlerine kendi Allah anlayislarini anlatabilseler...

creamcheesex 03.10.2005 18:19

die begründung ...

ist sicher das einfachste. steckt doch der koran voller widersprüchlichkeiten und aussagen, die jeder logik trotzen. in weiten teilen basiert er auf lächerlichem aberglauben.

es wimmelt im text dieses sogenannten heiligen buches nur ao von fehlern . oder lass es mich so formulieren: ein paradoxon jagt ein anderes ...

nehmen wir mal das beispiel "schöpfung".
nun sag mir doch mal, in wieviel tagen allah die welt erschaffen haben soll? allein zu diesem punkt äussert sich der kuran höchst unterschiedlich. mal sind es drei, dann fünf, dann sechs oder sieben tage. hat gabriel da etwa geschludert oder sind die irrtümer mit mohammeds legasthenie zu erklären.

über die agressivität, den hass der lehre, die menschenverachtung könnte ich dir seitenweise belege aus dem buch bringen. aber lies doch einfach selbst. humanismus ist wahrhaft das letzte vofür der islam steht.
die igoranz der gläubigen idioten ist bezeichnent für den islam. jeder depp kann die handvoll regeln lernen, dazu reicht ein einstelliger iq völlig aus. ..

sei"s drum ... es gibt ein schönes sprichwort im deutschen. es handelt von perlen und säuen ...

in diesem sinne. setz dich erst mal und mach deine hausaufgaben, dann sehn wir weiter.

cc

creamcheesex 03.10.2005 18:35

o.T.

die verbrechen stalins, pol pots
und der nazis wirken wie eine lächerliche episode der geschichte, wenn man sie mit dem
jahrhundertelangen blutvergießen im namen des islam vergleicht...

cc

03.10.2005 18:48

Erstens gibt es den Cristentum länger

Zweitesn hat Hitler mehr Menschen in den Tod geschickt als alle JAHRTAUSENDE zusammen...

Drittens... im Namen des Islam oder der Christentum gibt es keine Kriege... den niemand ist Gottes Jandarm...

Denk erstmal nach bevor du einen Weisen Mann wie mir was erzählst....

Genau solche Leute wie dich drillt man für Religiöse Krige... aus dir lönnte man einen super Faschistischen Typen Formen.. gegen alle anders ausehenden und denkenden Mneschen....

Deine Einstellung ist MEGA out und überholt....

roman 03.10.2005 19:08

Medeniyet Enis!

Yukarıda yazdıklarının büyük bir bölümüdür. Bir de biraz önce arka sayfada yeni bir yazında buna dahildir.

Mediniyette elbet ki eğitimin ve tüm sosyal bilimlerin çok büyük yeri ve değerleri vardır.

Ve bütün bunlar insanlığın daha güzel, daha mutlu, daha uygar ve bir arada daha kaliteli ve en üst seviyete daha sosyal olarak yaşayablmesi için hiç bir karşılık beklemeden, bir çıkar gözetmeden dürüst ve üstün vasıflı dahlerin emekleri olarak ortaya konmuştur.

Demokrasi de kutsal olan bireydir, ulema ve ümmet takımı değil.

İnsan en kutsal olan varlıktır Demokrasilerde, insanın mutluluğu ve özgürlüğü temeldir Demokraside.

Uygar, medeni ve çağdaş insan şu an içinde bulunduğumuz yaşamda Demokrasinin ürünleridirler.

Uygar, medeni ve çağdaş insan dürsttür, en azından olmak zorundadır, evrensel hukukun normlarını benimseyen her kişi her insanın yaşamda var olma varlığına ve bireysel saygınlığına değer vermek zorundadır, bunu yapmayanların hem evrensel insan olabilmeke sorunu vardır, hem de evrensel hukuk ile, hem de Demokrasi ile.

Dünyamız artık bunarıda aışıp Erensel Hümanizme doğru yol almaktadır, kısacası ulus ve devlet modeli, kapalı rejimler adı ne olursa olsun bitmeye mahkumdur.

Buna bağımlı olarak dinlerin bir birine karşıt olarak var olma sorunuda esneyecektir ve insanlık emin ol çok daha uygar bir dünyayı kucaklayacak.

Bir Busch insanının, bir Şamanın diğer büyük dinlere inananlardan en küçük bir farklılığının Tanrı katında olmadığını da kavrayacaklardırlar.

Tekrar kutlarım güzel yazın için.

03.10.2005 19:12

Seninde yazin cok süperrr

Zaten Tayip Erdogan buna... MEDENIYETLER bulusmasi diyor... veee bulusmak zorunda...

Göreceksin eninde sonunda belki Dünyada en önemsiz insanlar sonund aAZMANI DIN adamlari olacaktir kiiiiiii dünyanin en tehlikeli ve cahilleri bunlardir....

Ben eminim kiii daha iyi günler insanligi bekliyor.. zaten de insalik daha iyiye gittigi ortada...

roman 03.10.2005 19:33

Umarız O önemsizleride!

Yani eğitimsiz, mesleksiz, kapalı, otoriter rejimlerin ve Teokratik ülkelerin(çoğuda şu an İslami Teokratik ülkelerdir) Ulus, devlet ve din kapalı sistemleri bir gün bitirilir.

Bunun bitmemesinin mümkünü yoktur, çok gelişmiş iletim çağındayız, çağ değişti, üretim ilişkileri değişti, evrensel hukuk var, yaptırımları var.

Ve evrensel Hümanizm demokrasinin şu an ki en üst basamağı olarak oluşmakta.

Dünya bir bütünlüğe doğru gitmektedir, insanına(kadın, erkek ve çocuk) değer vermeyen, özgürlüğünü, aşını, ekmeğini sağlayamayan tüm rejimler birer, birer önümüzde ki onlu yıllarda birer, birer yok olacaklar.

Dünya bir demokrasi ve Hümanist insanları yaşadıkları bilgi ve sevgi dolu bir dünya olacak.

Uzayın derinliklerine tüm insanlık birlikte dünynın güzel, mutlu ve sevgi dolu insanlığı olarak ulaşacak.

Değişimin önünde hiç bir güç yoktur ki onu engelleyebilsin.

Gönül isterki bu değişimler için gelişmeke olan ülkeler kendi içlerinde ve birbirleri arasında kurbanlar seçmesinler, kuranlar yaratmasınlar.

Bilim ve akıl ve evrensel hukuk ve evrensel hümanizm ve Teknoloji her şeyi kökünden değiştirmekte.

Bunun bizler açsından ülkemizin Avrupada bulunmasıdır, darısı tüm diğer ülkeler ve Arap milliyetçiliği İslam sanan Teokrasi ile yaşayan Arabi ülkelere.

oezsu 03.10.2005 20:13

ja ja..du bist der größte.. o.T.

ohne Text

oezsu 03.10.2005 20:25

o.T.

benim mezhebim muhammedin mezhebi baska mezhebim yok..

sen önce git bi doktora gözük.. seni cocuklugunda cok üzmüsler galiba..hala etkileri kalmis...

ben sadece ünlü bi yazarin kitabini önerdim..

bu kitabi sadece beyinleri olanlara..

senin gibi beyin hücrelerini yitirmislere degil...

sen git onun bunun dedikodusuna devam et..dedikodular ile devam yasa...

oezsu 03.10.2005 20:30

ja ja, sen medenisin..biz degil! o.T.

ohne Text

6666mahfuz 03.10.2005 21:37

Hausaufgaben 4 u, my dear-))

biraz sonra senin icin...özel..

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:47 Uhr.