![]() |
Yaaa lütfen yaniiii
ayirimcilik yapiyorsunuz....
KELIMELERI herkes ayri ayri yorumlarrrrr... Resüller bile Allahi ayri ayri algilamislardir... bu insanin fitratinda var.... Sen Hiristiyanlardanda Allahi taniyan var diyebiliyormusun bunu kendi EGONA yedirebiliyorsan iste o zaman evrensel sayilirsin... Kolayi zorlastirmanin anlami yokki |
Tabi Hulusi ile sen ALLAH kelimesini
kasikla yemis icmissiniz.... belli
Ayip yaaaa senin yaptigin.... Ademdeminde HULUSISI olmadigi icin Allahi taniyordu.. ZAVALLI ADEM... zavalli diger Nebiler Resüller... Bu kadar kolaymi kendini digerlerinden üstün saymak... oysa Islam Mütevaziligi tesfik ediyor... |
TEFSIRDE yaziyor
Kurani anlamk isteyen TEFSIR okur...
bence en iyisi KURAN ANSIKLOPEDISIDIR... Süleyman Atesin |
basta lütfen sen okumaya basla
ve ev ödevlerini yap. tekrar hatirlatayim mi?
|
Bir macasi digeri akrabasi
digerleride tanis ve Resül olmadan önceki kisilerdiii....
Eeeeehhh beeee sanki 70 Milyondular... topu topu 1000 kisiy gecmez yawwww... Biraz kafani calistir... bak bakalim.. aninda 2 Milyar insan Müslümanmi oldu... Tövbe Tövbe... |
Senin bana akil verecek yada ders verece
kapasiten yokki...
Senin DINIn ayri... üstelik dengesiz agressiv bir yapin var... Müslüman dengeli ve mütevazi olmaliiii.... |
pek de güldüm
kapasite derken istersen hz. adem ile hz. süleymanin kissasinin tefsirinden basliyalim ne dersin?
kuran"in okunulmasindan anlasilmasindan bu kadar bahsedip te hic kendisinin okumamis olmasi ne kadar da vahim bir durumdur. |
Turkologie Islam
Merhaba Arkadaslar, Viyanada turkologie bölümü okuyanlar varmi aranizda benim kontak kurarsaniz sevinirim.
www.turkologie.com tuncayersoy@hotmail.com |
Nasil diger insanlarda degildiyseler
yanii Ademden öncekiler... Cinlerde olmsa gerek.. olmalari icin onlarin icinden onlara bir Nebi gelmesi lagzimdi
|
ne alaka ne mantik?
jorj bush saddamin amcasi olunca irak devlet olmaktan cikiyormu?
|
Aciyorum san.. :))))) baska bi sey degil
Cevap bulamayinca böyle lekelre mi bos vuruyorsun? ...:)))) senide seviyoruz!
|
Cok celiskili konusuyorsun..!!!!
neyse, biz yolumuza devam edelim..!
Bi örnek: Yahudilerde biz en iyi olanlariz der.. Benim burda yaptigim seyi ancak aklini kullanabilen insanlar anlar.. Ben sadece senin AYNAN oluyorum bazen! Seni sana yansitiyorum, senin yaptiklarini aynen iade ediyorum.. sen bunun farkinda bile degilsin!!! Önce kendi uslubunu düzelt, sonra bana gelsin sira..!Anladinmi?yoksa agir bi lokmanmi cignemek icin? |
nasil imani bi konu degil...
???
galiba Kurani Kerim hic elimize gecmedi DEGERLI arkadasim!!!!! Isterseniz bi CIN Suresine göz atin DEGERLI arkadasim! isterseniz su ayeti bulup düsünün üzerinde DEGERLI arkadasim! "Insanlarin ekseriyeti onlarin hükmü altindadir" DEGERLI ARAKADSIM:..devam edeyimmi??? burda bana cok bilmislik taslamayin! ben herikinizdende cevap alamadim...! Hic mi düsünen, düsünme kapasitesei genis olan yok aranizda!!!?????? Neredesiniz??? |
Sende iste Yahudiler gibi en iyi
ben bilirim en iyi su veya bu bilir.... diyorsun...
Yaaa bende bir karizmaktik bir olay var... her ne dersem haytimdada bu böyle.. kari taraf mutlaka isin icinden cikamadimi benim Personumu kritize etmeye baslarr... Yani Demokratik cercevede simdiye kadar benimle cok az kisiler bir konuyu sonuna kadar getirebildi... Tek Bu Forumda Alpi simdiye kadar benimle Demkratik medeni cercevesinde sohbet edebildi... Sen o formdan gercekten uzaksin.... Sonucta Allah degilsin Resül degilsin.. bir insan oglusun.... Resülki kendi akibetinbi bilmezkesn sen nasil bileceksin ona sasiyorum... Iste tipki Mekrle gibi verdammt KONSERATIV bir yapin var. |
Mecazi demek itedik.. anla yawww o.T.
ohne Text
|
Cevap acik... sadece sen degilsin
ALLAHI ve sistemini taniyan...
Dünyada Allahi ve Sünnetullahi taniyan eksik olmayacak.... nesini kabullenemiyorsun yaaaaaaaa Das ist nun mal soooo... 6 Milyar insan var... az kafayi calistir |
Allah Allah alemsiniz ya
Diyelim ki mesela cinler vardi ve ibadet ediyordu. Bunu bilsem bana ne kazandiracak ?
Meleklerin oldugunu ve Allah"a ibadet ettiklerini biliorum. Cinerin ve insanlarin temel yaradilis sebebi Allah"a ibadet etmeleri ("Cinleri ve insanları, bana ibadet etmeleri için yarattım" (ez-Zâriyât, 51/56)) bunu bilmek ve buna inanmak imani konulara girebilir ama Hz. Adem (as)dan cinler ibadet ediyor muydu etmiyor muydu bu bir imani konu degil. Saygilar |
Kusura bakma birader ama sen,
okuduklarını gerçekten anlamıyorsun.
İki satır yazı yazma ile bu kadar içerikli olan araştırma yazılarına dünyanın hiç bir yerinde aklı başında olan bir kişi cevap vermez. |
Okudukça şaşkınlığa uğruyorum!
Neden isimler üzerinde bu kadar tutukluk yapmaktasınız.
Bir türlü öz ile karşılaşamıyorum ne irdelemenizde, ne de tartışma yönteminizde, inşallah artık ortaya çıkarlar... Tüm dini gurupların, bende, yavaş,yavaş yanlızca Tarikatlık yaptıkları anlayışını perçinlemekte. Mürüd olmak isteyen elbet olabilir, ama o çerçevenin dışına çıkabilmesi Mürüdlüğü sürdürdüğü sürece mümkün değildir... |
Ben çift karakterli miyim ???
Bir insan hem dindar hem asik olabilir mi ?
Din ve ask arasinda hep gidip geliyorum. Sevmenin asik olmanin dinimizde yeri var mi ? Tabii asktan bahsederken lütfen cinsel dürtüleri kastettigimi sanmayin. Ben o saf ve temiz asktan bahsediyorum... pisligin içine girmeden sevemez miyiz ? 29 yasindayim ve hep kendi evlenecegim kisiyi kendim tercih etmek istiyordum. Bir kez ayagim sürçtü ve ayni hataya gene düsmek istemiyorum. Hep elestirsek de galiba "görücü usulu" o kadar da kötü bir usul degil. (Tabii taraflar da evliligi gönül rizasiyla onaylamali) Diger bir nokta anne-baba veya yakin akrabalar da -eger gerçekten olgun ve kültürlü insanlarsa- bizim mutlu olmamizi bizim kadar isterler. Ama çogu ana-baba da ilk önce maddi durumlari, meslekleri gözönünde tutuyor. Bu basit seyi daha yeni farkettim; ya benim idealimdeki kiz zaten gelip de hiç tanimadigi biri ile konusmaz ki. Ask öyle bir bilinmez ki; yüzyillar geçti ne oldugunu ya da ne olmadigini çözemedi insanoglu. Gerçek aski çevremizde de görmedigimiz için filmler ve kitaplar da olmasa ne oldugunu hiç anlayamayacagiz. Ask ilealakali o kadar çok sey okudum ama sifri elde var sifir. Siz ne düsünüyorsunuz arkadaslar ??? Saygilar |
bazen sahislara ayna olmak gerekiyor...
ki, belki kendilerinii seyrederler..
benim ideolojim belli.. |
günesin cehennem olamiyacagi Kurandan
anlasilacak bir seydir. cehennemin azabi günesin verebileceginden cok daha fazla. ve Kuranda günesinde her varlik gibi yok olacagi söylerke sen böyle yanlis seylere inaniyorsun.
|
Kuranda derecesimi yaziyor
hihihiiiiiiiiiii.... sanki oradan geliyorsun... artik tüm insanligin olayi caktigi ortada.... Cehemmen dedigin yine Sünnetullahtan cikar... Sünnetullaha uyar...
Sen simdi bana Sünnetullahta Güneslerden daha siddetli bir Ates göster bakalim... Yaaa inan DINIMIZ fakli.... bizimkisi gercekler ve SÜNNETULLAH ile ic ice... sizlerinkisi varsayimmmmm Sanki Kuran Cehennemin derecesini yaziyor :))) |
ask, sevmek yoksa tapmakmi?
en basta sunu söylemek lazim, En dogrusunu Allah(c.c.) bilir!
hani sarkilar vardi "ben sana $aplandim" diye. bunlar bir kere hic bir müslümanin tekrar etmemesi gerek seylerdir! sevmek bize yasak degil, ama peygamberimiz mana itibariyle beni anne, babanizdan daha cok sevmedikce gercek iman etmis olmazsiniz gibi bir sey söylemis.. hadis olarak bunu bir yazmistim ve bunu destekleyen ayetleride. hadis bunu daha güzel ifade ediyordu. biz sevdigimiu kisileri ne icin seviyoruz ve ne kadar seviyoruz. hic bir sevgimiz Allah savgimiz kadar büyük olmamali. bu önemli bir husus. sevmek yanlis olmasa bilene dikkat edilmesi gereken bir seydir. bir kisiye ben seni sevidigim kadar hic birini sevmemistim demek sakincali olabilir. bunlari tabiki daha bilgili kisilere sormak lagzim. dogrusunu Kuran ve hadislerde aramamiz lazim. bize emredilen sinirlar icinde olunca bunu en yakin zamandada ebedi bir birlikteliye cevirip bize en uygun sekliyle yasamak lazim. En dogrusunu Allah bilir |
ne icinmi cevap vermiyorlar! kibirlendig
in acik bir sekilde onlara gösteren biri sormus olmasin bu soruyu?
|
Bak arkadasim SEVMESINI bilmeyen
asik olamayan zateeeennnn Müslüman olamaz ve DINI olamazzzzz..
Cünkü kötü insanlar sevemezzz... eger seviyorsan git kiza söyle ve belki karsilik bulur evlenirsin...... Görücü usülü evlilik bence artik geri kalmis bir olaydir.... Biraz daha geriye gidelim.. anne babalarimizin evliliklerine bakalim..... dogru dürüst nikahlari bile yok bazilarinin kiii cogulari gidip Hocaya VEKIL ile nikah kiydirirlardi... kiii eger kizin kendisine sorarsa icabinda HAYIR der... bu sekilde Hayir demeyi engellemis oldularrrrr Yazini cok dikkatli okudum.. ve sunu fark ettimmm bayagi IDEOLOJI bagimlisisin... yanii kaliplarla düsünüyorsun... DEMOKRATIK bir yapin yok... Eminim eninde sonunda seni eski görücü usulü seklinde evlendirecekler... ve umarim ileride o esine asik olabilirsin.... Benim icin o sekil evlilik kesinlikle in FRAGE kommen etmez... tabi bu benim yapim ve yaklasimim..... Sana son sözüm sudur... KENDI DOGRULARINI YASA.... DEMOKRATIK INSAN OL VE GÜL KOS EGLEN HAYATINI YASA KIIIIIIIIIII SÜKREDESIN.... Eger bunlardan mahrum kalirsan... kesinlikle somurtgan ve geri düsünceli, mutsuz bir insan olursun.... Evliligindede mutlu olmazsin.... ilk önce kendi EGONla barisik ol ondan sonra sifirdan DINI arastirmaya basla.... GÜLEMYI YASAKLAYAN DIN OLMAZZZZZZ OLSUN.... o DIN degil... o SAFSATA SEYTANIN DINIDIRKIIIIIIII Seytanain zaten amaci belli... insanlari DEPRESYONA sokmak... Gülmeyi eglenmeyi bilmeyen insan zateeeeennn DEPRESYONDADIR... yani hastadir |
hala aynayi göremediniz?
bravo yani..
|
gülmeyi bile bilemiyenler var ;O)
kahkayla gülmek kalbi öldürür..
ve ben bunu bir kac misallerde gördüm. kahkahayla gülüyorlar, ama aslinda icimiz aciyor, nedendir bilemiyoruz diyorlar. tam olarak hangi anlamda peygamberimiz bu güzel sözü söyledi bilemeyiz.. bakarsin anlayan vardir veya bir gün anlariz. tabiki sevinmeye karsi olan yok ;O) |
Kardesim adam kiz sevmekten asik olmakta
n bahsediyor... RESÜLE saygi sevgiden degil.... aksamlari yatagina yattiginda kollarina alacagi birsini kast ediyor...
Sende gelmissin Resülü daha cok seveceksin... Haaa simdi bir sey söyleyecektim ama feci ayip kacar diye yazmiyorum... ama sen anlarsin yine..... Sevgiler farkli farklidir... bu arkadasimiz hayat arkadasinaki Sevgiden Erotik ve cekicilikten bahsediyor..... Sevgiler farkli farklidir..... Sen benim ona yazdigim cevaba bir göz at..... Her sey artik DIN demek degildir yawwwww Insaf artik... SEXIDE DINLESTIRMEYELIM..... lütfen yaniiiiii Cinsellik yaratilisimizda var olan bir sey.... |
Vallah senin icin SIIR yazdim
arkadasim
anlasilan, daha hic asik olmamissin mantigini dinlemiyorsan, bir delilige acik oldugunu diyebilirsin... seviyorsan, belki mantigin durur... hersey yavasca gözünün önünden gecer... seviyorsan, zaman durur... seviyorsan, hasret cekersin... seviyorsan, onu her zaman yaninda istersin seviyorsan... seviyorsundur... ama mantikla degil... onu kaybedecegini düsündügün zaman, solugun bagrinda kilitlenip kaliyorsa.... iste o zaman seviyorsundur... AMA EN ÖNEMLISI... acikmissin sevmeye... Gönlün tüm Sevgilere acik olsun..... sen beni DINLE... eger günahsa tüm Günahlari bana yazzzdirr |
Resi sen hic bir kiza asik oldunmu
ona siirler yazdinmiiiii... onun sesini duymayinca, solugun bagrinda kilitlenip kaldimiiiii ????
Yasadinmi bu ve benzeri hisleriiii... iste bunlar ALLAH katindandir.... eger ALLAH bunlari anlamaz ise... o zaman o ALLAH degildir...... Artik Hadislerin en azindan burada sifirlamislardir.... Bunlar yasanilan olaylar.... Bir kadini sevmektan daha güzel hic bir sey dünyada yoktur... sevgi erkege güc verir moral verir Enerji verir saadet verir... Achhhhh wem erzähle ich das alles.... VERSTEHST DU JA DOCH NICHTTTTT..... |
O"nun varligi her zaman mevcuttur, asla
degismez. tek gercek varlik O"dur. O"nun zati disinda her sey ancak O"nun ol demesiyle var olmustur (kun feyekun)
|
So ist es :)))
ve sonunda ona döndürüleceksiniz (Ve ileyhi turceun)
|
Onu demek istemiyor
Onu demek istemiyor. Allah (cc) hiçbir yönüyle bize benzemez ama su vardir ki Allah (cc) yarattigi kullarinin en çok kendini sevmesini ister. Çünkü bizi yoktan vareden O. Bu kendi tecrübemle sabittir ki birini -kiz olsun erkek olsun evlat olsun anne baba olsun farketmez- çok sevdigin zaman, yani bütün kalbinle, bütün benliginle onu Allah (cc) elinden alir. Ben sahsen bunu yasadim. Yani birinci sirayi Allah"a vermeliyiz. Ondan sonra Peygamberimiz ve sahabe efendilerimiz gelmeli ondan sonra da bir kizi ya da erkegi...
Saygilar |
Bir de su var
Hiç kimse zaten bütün kalbinle ve bütün benliginle sevilmeyi haketmiyor. Yani ona verdigin degere layik olmuyor. Gerçekten kiymetini bilmiyorlar. Yani kalbimizdeki bu büyük sevginin karsiligini veremez insanlar.
Ama elbetteki sevecegiz esimizi de çocugumuzu da. Sevginin yerini baska hiçbir sey tutamaz. Saygilar |
Allah sana akil fikir versin.. hadislerd
e insan sevgisini ve diger konulari anlaman icinde tabiki ;O)
|
:))
Gerçekten aski da tattim ayriligi da. 1.5 bekledim dönmesini -gerçekten dönmesini de ister miydim o da ayri bir konu- ama dönmedi.
Bak bu siirimi oku hatta (Rainbow26M) in GB"sindeki bütün siirlerimi okumazsan beni anlayamazsin. HER AKSAM Yine aksam Uykusuz bir gece bekliyor beni yine Ranzamda uzanmisim sere serpe Gönlüm kadar los bir isikta Duygularimi dökmeye çalisiyorum kagida Benim için her gece bir Bu yirttigim kaçinci siir kimbilir Sana siirler yaziyorum ümitle Sonra onlari yirtiyorum nefretle Her gece ipissiz sensizlik içinde Her gece ölü gibi sessizlik içinde Sasiyorum aklim ve kalbime Amansizca savasiyorlar yine Aklim unutmami söylüyor seni Kalbimse sonsuza dek sevmemi Kucaginda kivraniyorum çaresizligin Ocaginda yaniyorum alev alev hasretinin Biliyorum, Bu gece de digerleri gibi olacak Hatiralarin kalbimi rahat birakmayacak 28.04.2004 A.O. izzet Y. |
yerden göge kadar haklisin
Ve çok dogru söylüyorsun. Nefsimizin hosuna gitmese de dogru olan bu. Bu dedigin sekilde yaparsak aci da çekmeyiz insallah (düsük bir ihtimal)
Ve bundan sonra benim yapmak istedigim de bu. Benim abim görücü usulu evlendi benim çektigim acilari anlatsam "bu neyden bahsediyor?" der yani. Önemli olan dogru kisiyi bulmak. Su ana kadar idealimdeki gibi 3 kisi ile karsilastim biri nisanli idi biri yurtdisindandi bir de "abi" diyor bana :)) insallah hepimiz idealindeki kisiye hayirlisi ile kavusuruz. Saygilar |
enise her seyi anlatamazsin, biraz zorla
niyor.. halbuki olaylar o kadar kolay anlasilacak sekildedirki.. o kendini bazi yanlislara atmis, gözlerini kapamis, kalbini katilastirmis bir tavir gösteriyor. InsaAllah öyle degildir.. sadece uykusu oldugundan biraz gec isliyordur belkide :O)
|
o.T.
sevmek güzel bir duygu ama karsindaki o sevgiyi hak ediyormu o baska mesele, (bence hak eden sevginin askin hakkini veren bu dünyada ve su zamanda yoktur) nefsine seytani bile pabucu ters giydiren insanlar oldukca bu dünyada su zamanda hic bir insanin hayallerinin hatta dürüst olan insanlarin bile bu dünyada mutlu olacaklarini sanmiyorum, Allahim öbür dünyada mutlu edecegine inaniyorum. Cift karakterli insanlar cok, cözemedim anlayamadim, anlayamiyorum düsündükce bazen delirecek gibi oluyorum ama oluyormus, bu dünyada hersey oluyormus, bir yandan namaz kilip bir yandan insanin duygulariyla hisleriyle oynayan, bir yandan hacca gidip gelmis, insanin gururuyla oynayan seytani bile pabucu ters giydirecek sekilde oyun yapip, insanin sevgisini alip sonra hersyin bir oyun oldugunu söyleyen serefsizlerin ve kötülerin dünyasi burasi, ben kendimi bu dünyaya layik görmüyorum hele su insanlarin icinde yasamak nefes alip vermek o insanlarla bile cok igrenc, ama sabir ya sabir, sinavdayiz iste, Allahim tüm kalbi temiz olan insanlari bu sinavdan düzgün gecmeyi nasip eylesin ve ben ASKin hakkini verdim ve ihanet etmedim bir gün mutlu olacagim er gec. Ve cift karakterli olup kötü olan insanlar icinde Allahimdan hidayet diliyorum bir an önce dogru yola dönmelerini diliyorum.
Sevmek günah olsaydi... Severmis gibi oyun yapip insanlarin duygulariyla oynayanlarin yaptigi sevapmi olurdu? Sevmek günah degil, günah olan kendi egoist sapikliklari icin oyun oynayip insanlarin hisleriyle duygulariyla oynayan günahkarlar. Sevginin her sekilde en saf temiziyle hakkini verdikten sonra dinimize aykiri bir davranista bulunulmadigi sürece günah olacagini sanmiyorum. Tabii bunlarin olmasi icinde her iki tarafindan namuslu, dürüst ayni bakis acisindan bakan iki insan olmalari gerekiyor diye düsünüyorum, belki konuyu saptirdim ama bilmiyorum aklima ne geliyorsa yazdim. Sevgiler Saygilar |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 12:38 Uhr. |