Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

kerio 19.09.2005 13:57

was für ein programm? o.T.

ohne Text

xkurtcu55 19.09.2005 15:28

HRRRRRRRRRRRR Avvvvv

En akilli varlik kurtlardir kandil mandil hadis madis bilmeyiz bizzz hrrrrrrrr

Heykelce selamlarimlan......

xkurtcu55 19.09.2005 15:38

Kurtlar Gününüz Hayirli olsun

AŞIKLAR GÜNÜNÜN TARİHÇESİ..!

Hakkında değişik yorum ve tanımlamaların yapıldığı bu günle ilgili bir görüş bakın söyle: St. Valentine Aşıklar Günü, İsa"dan önce 4.yüzyıl Roması"nda kutlanan, Çobanların Tanrısı " Faurus Lupercus" şenliğine, başka bir deyişle " Kurt Bayramı"na salıyor köklerini.
Her 15 Şubat"ta genç Romalılar, içinde Tanrı Kurt"un yaşadığı varsayılan bir mağranın önünde toplanıyorlar. Ortada bir küp duruyor. İçinde kız adları yazılı minik levhalar. Bir lotaryo bu .
Delikanlılardan yanlızca biri, belki de o savaş yılının en kahraman olanı, yüreği çarparak rastgele bir kızın adını çekiyor. Bu yöntemle kurulan özel çift, ertesi yılki 15 Şubat çekilişine dek, akıllarından geçen her cinsel fantaziyi yaşamak ve uygulamakla serbest bırakılıyor, toplamın onayı alınmış olunuyor, yani yasal olarak özgür kılınıyordu. Romalı gençler, I.S. 500"lü yıllara değin, bu 2000 yıllık geleneği aşk ve şevk ile sürdürdüler. Ama Çoban Tanrısı " Faunus Lupercus " şenliği, dini bütün Hristiyanların canına tak etmişti. Roma Kilisesi sorumluları aradı ve din şehidini bu konuya kurban seçti. Roma İmparatoru II. Claudius döneminde yaşanmış, papaz Valentin bu duruma en uygun aday seçilmişti. İmparator Cladius Gothicus"un gazabından Hristiyanları kurtarmış, ama kendisini feda etmis ve bu papazın kafasını kesmiş. Aradan uzun bir zaman geçtikten sonra Vatikan, Valentin"e " aziz " ünvanı vermiş. Roma kapılarının biri de zamanla onun adıyla anılır olmuş. Burokrasiye meraklı Roma imparatorluğu, Aziz Valentin"in ölüm gününü de tarihe kaydetmiş. 14 Şubat 273. 15 Şubat tarihi de " Kurt Bayramı " na rastlıyor. Valentin"in ölümüyle bu festival arasında bir bağ kurulup, dini bir kisve giydirilerek bu gün kutlanmaya devam edilmis. Valentin"in ölüm günü, böylece

19.09.2005 18:55

Gecmis kandiliniz...

...mubarek olsun millet. Rabbim dua ve ibadetlerinizi kabul etsin...

19.09.2005 18:57

seninde...

gecmis kandilin mubarek olsun eniskaya. Rabbim evde tek basina yaptigin ibadetlerini kabul etsin...

19.09.2005 19:11

Cümleten...

gecmis Beraat Kandilinizi tebrik etmek istiyorum dostlar. Mevlam dua ve ibadetlerinizi kabul eylesin

19.09.2005 19:16

Kandiller nereden CIKTI ?.. o.T.

ohne Text

1insanol 19.09.2005 21:34

Insanca yasamin dayanilmaz izdirabi

Merhaba Arkadaslar!

Dünyamizda gün be gün Insanca yasamin cemberi daraltiliyor.

Helalinden kazanip hayatini ikame ettirmek isteyenlerin, yasam standartlari zorlanirken; Kelepirden yasam sürmek isteyen namus yoksunlarinin kazanclari cogaliyor.

Dogdugu Vataninda Hür, bagimsiz yasamak isteyen gariban namuslu insanlarin,Hürriyetleri kisitlanip, Vatanlari isgal edilip izdiraplar icinde kivranmalarina sebep olunuyor.

"Acan ki Rabbim Allah dir Ondan baska ilah, Ondan baska yüce tanimam boyun egmem" diyen mustazaflara cagdas fravunlarin yaptiklari zulümler iskenceler dayanilmaz oldu..

Namussuzlar,kivrak hokkabazlar söhret olup toplumlarin kanini emerken, mazlumlarin Insanca yasamak isteyenlerin, yasam cemberleri daraltiliyor...

Sizce bu gidis nereye varir? Bu gemi hangi limana demirler?

19.09.2005 22:33

Merak etmesine ediyorumda...

ama elden ne gelir be Roman arkadasim? Burasi ne de olsa vaybee. Sözüm O"na yeni neslin sitesi ;-))) Sevsinler bu yeni nesli ;-)) 100 Türk gencinden ancak ücünün üniversteye basladigi ve bunlarinin arasinda ancak yüzde ellisin üniversteyi bitirdigi bir genc neslin sitesi. Cüceleri yücelestiren ve YÜCELERI cücelestiren hiphop, arabesk, uyusturucu ve burjuvasinin pisliginde adedata bir domus gibi yigilip serilmis bir genc neslin sitesi. Hic bir seyden haberdar olmayan, sacini sariya boyatmakla gözüne, kasina, göbegine ve g...tüne piercing denen hizmalari dakan bir genc nesilin sitesi. Kitaplari, ilimi ve bilimi yeni cag ters düstügünü yegleyen bir genc neslin sitesi. Iki cümleyi ardi ardina dogru dürüst konusamayan ve tarzancayi iyi belleyen bir genc neslin sitesinden fazlasini beklemek bence ahmaklik olur be Roman kardes.

Öyle bir yerdeyim ki öyle bir seydeyim ki
Bir yanim mavi yosun dalgalanir sularda
Dostum dostum güzel dostum
BU NE BETER CIZGIDIR BU
BU NE CILDIRDATAN DENGE
Yaprak döker bir yanimiz
Bir yanimiz bahce......

19.09.2005 22:34

Bütün Mürşidlerin Tarif Ettiği........

İkilik Kinini İçimden Atıp
Özde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim
Taht Kuralı Ariflerin Gönlüne
Sözde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim
Serimi Meydana Koymaya Geldim

Meğerse Aşk İmiş Canın Mayası
Ona Mihrab Olmuş Kaşın Arası
Hakkın İşlediği Kudret Boyası
Yüzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim

Bütün Mürşidlerin Tarif Ettiği
Sadıkların Menziline Yettiği
Embiyanın Evliyanın Gittiği
İzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim

Ben De Bir Zamanlar Baktım Bakıldım
Nice Yıllar Bir Kemende Takıldım
O Aşkı Mecazla Yandım Yakıldım
Közde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim

Süregeldim Aşk Meyini İçerek
Her Bir Akı Karasından Seçerek
Varlık Dağlarını Delip Geçerek
Düzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim

Gör Ki Nimri Dede Şimdi Neyleyi
Gerçek Aşkı Her Gönüle Söyleyi
Her Türlü Sefaya Veda Eyleyi
Sazda Ben Bir İnsan Olmaya Geldim

19.09.2005 22:41

Hakikat bir gizli sirdir...

Hakkikat bir gizli sirdir
Bilelirsen gel ileri
KÜFÜR ICINDE IMAN VARDIR
Secebilirsen gel ileri

;-))

19.09.2005 22:47

DINDE.. DINLER TEOLOJISI

Devlette Baskanlik Demokratik SISTEMI....

En azindan ben ne istedigimi biliyorum...

Hadi sende acikla bakalim, senin kafanda yatan Plani ..... naaaa ist gar nicht mal so leicht etwas zu formulieren demiii :))

Iste ben bilen sen bilmeyen

19.09.2005 22:48

Tam tersi bizde yanlis olmaz o.T.

ohne Text

19.09.2005 22:51

Cumhuriyet DINle alakali degil

KÜLTÜRLE alakalidir.. ve Hiristiyanida var Museviside var.. DINsizide var.. Aleviside var hepsi var...

Asil Cumhuriyet kutlamalari insanlari birlestiren DINLER-TEOLOJISINE en uygun olan yaklasimdir...

Yani insanlari MEZHEPLERLE ayiracagina... bu gibi herkes icin bir deger olan yaklasimlarla BIRLESTIRMEKTIR... ASIL DIN OLAN

Yaniii bunlari anla....

ORTAKLIK ara diger insanlarla... kendini üstün veya alt görme.. es deger gör... ve kimseye kendi sahsi DIN anlaysini DAYATMA.... o zaman kimse seni sevmez yapayalniz kalirsin

Inan bana Roman arkadasim...

en azindan Senin kadar ben de merak etti dogrusu. Bak bir keresinde Sen ölüm sinirinda tecrübeler edindigini söylemistin (Nahtod-Erfahrungen) inanmasin ama bir nevi ölüm sinirinda tecrübeleri (Nahtod-Erfahrungen)bende edindim. ;-) Algiladiklarimiz kismen ayni ama olgularimiz detayinde degisiyor bence ;-))

pännnggg... :)) o.T.

ohne Text

19.09.2005 22:53

Cahil degistirmez türlü huyunu....

Cahil degistirmez türlü huyunu
Cekemez ardindan kazar kuyunu
HARAM DIYE ICMEZ ÜZÜM SUYUNU
KEVSER $ARABINI ICENI SÖYLER

19.09.2005 22:55

heheheeeheeeeheeeeeheeeeeee ;-)) o.T.

ohne Text

19.09.2005 22:55

LAGA LUGAYI birak

DINde ORTAK DINLER-TEOLOJISINI

Devlette Demokratik Baskaslik sistemini benimsiyorum....

Sen neyi benimsiyorsun....

Yaniiiiii ortak degerler yerine neyle sen Hiristiyaniyla Musevisiyle veya Alevisiyle bir arada yasayacak ve onlari yöneteceksin... ???

Söyle sistemini sen.. korma gülmeyiz seniii...

Öyle bir sistem deki... kimseye herhangi bir dayatmalik yapmamis olasin... ve unutma DININI dayatamazsin... cünkü ooo senin DININ.. digerlerinin degil...

O üyzden nasil devlet yöneteceksin merak ediyorum..

Probiers mal zu Formulieren

19.09.2005 22:58

Delil Kuranin RUHUdur

ve akildir..... baskalariyla yapilan ibadet ortak kültürdür.... yalniz yapilan ibadette insan Allaha kat kat daha yakin gelir..

VEEEEEEE Kuranin tabiriyle gece kilinan namaz en degerli namazlardandir...

Sanirim gece insan Camiide degil.. YALNIZ namaz kilar.. oder ????? sen Camiiyemi gidiyorsun gece namazi icin ????

Dedimya ... Kuranin ruhunu iyi anlamak ve akli keskin kullanmak gerek... yoksa Kuran anlasilmaz

19.09.2005 22:59

Cok tesekkür ederim, seninde kutlu olsun

ohne Text

19.09.2005 23:11

DINde: ORTAK DINLER-TEOLOJISINI

Devlette: Demokratik Baskaslik sistemini benimsiyorum....

Sizler neyi benimsiyorsunuz....

Yaniiiiii ortak degerler yerine neyle sizler Hiristiyaniyla Musevisiyle veya Alevisiyle bir arada yasayacak ve onlari yöneteceksiniz... ???

Herkes kendi anlayisina göre benim yazdigim sekilde iki satirla DIN ve delet yönetim seklini yazsin.. kormayin kimse gülmez... gülenler daha iyi bilmeyenlerdir...

Öyle bir sistem deyinki... kimseye herhangi bir dayatmalik yapmamis olsun... ve unutmayin DININI dayatamazsiniz... cünkü ooo sizin DINI anlayisinizdir.... digerlerinin degil...

O yüzden nasil devlet yöneteceksiniz merak ediyorum..

Probiert es mal zu Formulieren....

Alpi, Roman, Isigadogru.. sizlerinde düsüncelerini lamk isterim... :))

Yazilariniz icin simdiden... RAB razi olsun...

PS: Hindistanlilarda Allaha RAB diyorlar.. demekki ortak anlayis.. COOOOLLLLL

19.09.2005 23:14

Sen dünyada digerlerine yenilmemek icin

varsin.... bu mücadele cercevesinde SEN sistemi bozmayacaksin.. SEN sahtekarliga yönelmeyeceksin...

Senin görevin budur... Evrensel insanlik degerlerinde kimseyi ezmeyip ve kimseyede ezilmeyeceksin..

VARLIGININ YEGANE TEMELI BUDUR.... :))

Selamlar
ENis

19.09.2005 23:31

tessetür denen sacmaligi da savunlar

var. Onlarda cehaletten nasipini almis yeni nesilin öbür tarafi....

19.09.2005 23:36

Acar KAN KIRMIZI YEDIVERENLER....

Acar kan kirmiz yedi verenler
Ve kar yagar bir yandan
Savrulur Karacadag savrulur sozan

Seni bahar misin gibi düsünüyorum
Seni diyarbekir gibi

Nelere baskin gelmez ki nelere baski?
Seni düsünmenin tadiii..Seni düsünmenin tadiii

SENI DÜSÜNMENIN TADIIII ;-))

19.09.2005 23:40

Ya birilerinin günes görmeyen bir...

yerinden, ya da gökten zembil ile indi ;-))) Ama Kuran"da bir dayanagi olmadigi kesin.

1insanol 19.09.2005 23:54

VAYBE YETKILILERI

ISNAT EDILEN SUCA ACIKLIK GETIRINCIYE KADAR KATILIMLARA ARA VERMEK GEREKIR.SALT KINAMAKLAN OLMAZ!

1insanol 20.09.2005 00:02

kIMSE ALLAH`DAN

MERHAMETLI OLDUGU HAVALARINA GIRMEMELI!!
ÖYLE BIR SISTEM VAR KI; DEGIL INSANLARIN, HAYVANLARIN BILE HAKKINI KORUR VE HAKKIYLE VERIR...YARATANIN SITEMI..
Yil 1920ler T.C de azinliklarin Haklari tartisiliyor, Bir ermeni avukat mecliste olup bitenleri incelerken söz alip su Tarihi sözü söyler" BIZE ISLAM`IN VERDIGI HAKLARI VERIN YETER"..M bilgiler.s 45

20.09.2005 01:41

LAZCAMI konusuyorum yoksa KÜRTCEMI

neyi anlamadin... ben sana Ermeniyi sormadim...

Nedir senin DIN ve delet anlayisin...

Yaniii yokmu hic bir düsüncen... ???

Bu kadar zavallimi TR vatandaslari kiii ne düsündüklerini belirtemiyorlar...

Dedinyaaa.. herkes ne istedigini iyi bilse dünyada sorun kalmaz...

Benim gibi, düdüncelerini belirtemedin.. hic bir sey anlmadik

20.09.2005 01:43

Das ist bei Vaybee gang und gebe

Stalinistische Methoden nennt man das.. eine ART Internet Kommonismus...

Benide OHNNE Begründung und NACHFORSCHUNG Forumdan disari atmislardi...

DIe Demokratie muss in den Köpfen erfolgen und nicht auf den ZETTELEN ODER GESETZEN

20.09.2005 01:45

Demokraside kacmak yoktur

katilimlara devam edecegiz... her yerde ve her zaman gercekleri anlatacagiz...

Benim Protestim her zaman akilcilikla olmustur... öyle kimsenin karsisinda benim hic sustugumu hatirlamiyorum

oezsu 20.09.2005 10:02

Kisa vadeli bi Ömür ;)

Ciddiye almiyorum! Hava!

peren 20.09.2005 10:09

Senin akilla zekayi ayri tuttugun

Hatta sadece akli ön plana koyup zekani arka plana attigin düsünebiliyorum. Zira olmayan bir sey kullanilmaz. Birak zekasi olanlar kullansin.

Sana hava yetebilir, bununla yetinmeyenlerde var.

Saygilar

oezsu 20.09.2005 10:19

Biz benligimizden arinmisiz ...

...öt istedigin kadar...

Hamdim, Pisdim, Yandim terminolojisini bilirmisin?!

Bizde zeka da bol, akilda... ama lütfen konsantremi yukardaki Enis beyin yazisina vermem gerek... ;)

Senide seviyoruz!

oezsu 20.09.2005 10:47

.......!

Devletin rejimi yada yönetim sekli komunizm olabilir, "DEMOKRATIK" olabilir, yada baska bi sey... Fakat en iyi yönetim sekli Demokrasidir.. fakat nedir bu demokrasi.. insanlarin dinine irkina karismadan yasayabilmaleridir! Özgür düsünebilmek icin cocuk yetistirirken ilk adimlari atmak gerekir ki gelecketeki "DEVLET" in nesilleri yasamin gerceginin farkina varsinlar!

Eger herhangi bi devlet herhangi bi din icin zorlama yaparsa, ki Islamda zorlama yoktur!, MÜNAFIK kesilmis olur!

Islamin demokrasi anlayisi keske herbiryerde yasansa! Fakat bunu T.C. bile yasayamiyor maalesef! Insanlarin okuma hevesleri yada sanslari elinden alinan bi ülkede nasil bi demokrasi uygulaniyor??!

Devletin vaorulusuna gelince, sadece millete hizmet de bulunmaktir, hic bi ayrim olmadan...!Devlet hic bir ferdin inanclarina kisitlama koymaya hak sahibi degildir.. Devlet sadece insanlar arasi iliskileri temiz tutmaya mahkumdur!Kisi haklarina tecavüz kesinlikle kabul etmez devlet sistemi...

eee.... peki bunu gercek Islamiyet ile bagdastirdigin an ortaya ne cikar acaba?

"Dinde zorlama yoktur"!

Not: Rab kelimesine gelince... Yanlis bi yorum.. rab kelimesini bi takim kesimler senden ayri yukarda bi tanri yaratanlar kullanir..

fkat Rab´bini terbiye edenler ancak bunun farkina varirlar ki, Rububiyetin Ilahi isimlerin asikare cikmasi oldugunu...

Ama konuya girmeyegim, yoksa kiziyorlar burda!

20.09.2005 10:53

Benim tanistidigim arkadaslar

yani Hindistanli arkadaslar RB kelimesini Tanri veya Tanrilari icin kullaniyorlar... iste onlarda Allah olmadigi icin, karsiligi en azindan Allahi kast ettikleri malum yaniiii....

Kelime olarak ayni... ama kafadaki Allah her zaman ayri ayridir..

Bak benim kafamdaki Allah anlayisida seninkisine uymaz.. ve senin kafandaki anlayisda ne Yasar Hocaninbkine nede Üstadinkine uyar... CÜNKÜ HERKESIN ALLAHI, kafasindaki canlanan ALLAH ayri ayridir... önemli olan kültürel ve sosyolojik ortakliklardir...

En sonunda düsünceni alabildim... war doch nicht so schwer zu zu geben das die Demokratie das beste AKTUELLE Regierungssystem ist.....

Die Demokratie kann das ZWEITBESTE Regierungssystem sein...

ABERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Den ERSTBESTEN KENNE ICH NICHT....... olay bu kadar basit

oezsu 20.09.2005 11:09

Hindular..

..ile lütfen Islamiyetdeki RAB kelimesini karsilastirma!!!

Hindulari yöneten bi takim baska varliklar var.. Bunlara islam terminolojsinde "CIN adi verilmistir...

Allah selamete erdire herkesi..!

donpepelino 20.09.2005 11:10

dinlen alakasi olmuyan

birseyi neden ilahlastirip dinden üstün tutuyorsunuz ozaman

donpepelino 20.09.2005 11:12

ülkücülük nerden cikti

milliyetcilik nerden cikti laik lik kemalizim demokrasi kapitalizim Islamin neresinde var :O)

kerio 20.09.2005 11:15

demagojiye basladin

kuranda sadece gece namazi mevzuu edilmiyor. kuranin ruhunu sen nereden biliyorsun? benim gece kalkip camiiye gitmem kuranin ruhuna aykirimi oluyor?

delil kuranin ruhu demek hicbir delilin yok demektir.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 17:11 Uhr.