![]() |
putlastirilan birisi var ise
oda alevilerin hz. Ali"yi putlastirmis olmasidir. resimleri ve kilici duvarlarda asanlar aleviler. hz. Ali"ye inanmayanlar da birsey olamiyor diye yazan sendin.
|
KANDIL MANDIL VAARRRRRRRR
so simdi bagirarak söyledim, varligi daha da anlasilir oldumu????
|
iste bir alevi böyle birseyleri nasil
söyler? sen önce kendine bak. baskalarinin gözündeki cöpe bakacagina eskilerin sözü kendi ... kaziga bak sen.
|
Kafana göre takıl.
(demokrasiye karsi degilim, yanlis anlamayin)
Dinlerde yalan da yasaktır. Sen hem haddinden fazla kurnaz olmaya çalışmaktasın. Hem de hak etmediğin değer verildi sana. Artık yalnızca ignoresin. Şartlanmış beyinler ancak farklı düşünmeyi ğrenince dikdörtgen düşünmekten kurtulabilirler. Ama bu benim sorunum değil senin sorunun, birazda kendi kendine eğitmeye ve dürüst olmayı öğren. Sen Demokrasiyi sevmiyorsun, Demokrasiyi kendin için tehlikeli buluyorsun, bunu burada savunduğun tüm yazılarda görmek mümkün. İlginçtir dini savunmaya çalışırken burada kaşı çıktığın tümkişilerde Demokrasiyi savunuyorlar. Hni kurnazlık hiç de iyi birmezşyet değildir, Tanrı tarafından yasaklanmıştırda, çünkü kurnazlıkta dürüstlülük yoktur. Benim senin ile yazışabileceklerim ancak bu kadar, daha ötesi beni aşırı bir şekilde sıkmakta. Ne mizaç olarak, ne insani erdemlilik olarak, ne din, ne insani ilişkiler, ne düşünme metotları, ne sosyal yaşam vs, ortak hiç bir noktamız yok. Kafana göre takıl, boşuna enerji tüketmeye değmez, dünyada yedi milyara yakın insan yaşıyor. |
hz isa ve hz muhammet
siz Hz İsa yı sevdiğinizimi sanıyorsunuz hayır Siz Hz İSA yı putlaştırıyorsunuz.
Bizler için HZ Muhammed"le Hz İsa aynı seviyededir. Ve Hz Muhammede Tanrı"nın gönderdiği herşeyi kabul ettiğimiz gibi Hz İsa ya gönderilenede inanıyoruz. Ayrıca Mirac için Tanrı her ikisinide yükseltmiştir. Bu tanrı için hiçde zor değildir. Bizler bile uzaya çıkabildikten sonra... Ve asıl siz bizleri kıskanıyorsunuz.Zira bizler Tanrı"nın insanlara gönderdiğini hiç değiştirmeden koruduk. Sizler ise 100 yıl bile koruyamadınız. Ahdi Atik ve Ahdi Cedide kiliseniz kendi menfaatleri doğrultusunda istediklerini yazdı. Ayrıca siz kim oluyorsunuzki biza o yüce peygamberleri savunuyorsunuz. Sizler değilmisiniz Hz İsa Hz Davut Ve diğer yüce peygamberlere Zina, Adam öldürme ve benzeri adi suçları yükleyen onlara iftira attınız şimdide onları bizemi savunacaksınız. Sen kiliseni incele seni hala sömürüyor bizlerle uğraşmak için değil kendin için yap ve hep şunu sor "acaba gerçek ne" bu konuda kendinden başkasına güvenme çünkü kimse senin için ağlamaz. ben yaptım islamı araştırdığım kadar Hiristiyanlığı araştırdım ve bunu hiristiyanların kitabından yaptım. sende yap ve kendini kurtar. Benim için araştırman yeterli Çünkü araştırınca doğru ile yanlışı çok kolay fark edceksin. Ayrıca sizin hakkınızda söylediklerim sizin kitaplarınızdan yani İncil Dediğiniz Kitaptan dı duyrulur. ALLAH HEPİMİZE HİDAYET NASİP ATSİN AMİN |
sünnet
peygamber Vahye uymakla yükümlüdür.
Bundan daha önemlisi Peygamber vahye uymayı başarmış tak kişidir. Bu yüzden bizler onu örnek alırız yani Peygamberin davranışları ve sözleri Vahye harfiyyen uyar. Bizde bunları taklit ederek ve uyarak vahye uygun yaşaya biliriz. Tamam Peygamberin söylemediği şeyleri peygamber söyledi diye ortaya atanlar olmuştur. Ama bunları ayırt atmek çok kolay olmuştur Peygamberin söylediği herşey alınmış ve bunlar vahye uygunmu diye bakılmıştır. Ve hadisler doğruluğuna göre sıralanmıştır bizlerde gönül rahatlığı ile sahih Hadislere uyarız ve ona göre hükmederiz zira bunlar vahyin daha iyi anlaşılmasını sağlar ve bizi vahyin nasıl uygulanacağı konusunda gerçek bir örnek sunar. |
Ben Elhamdülillah müslümanim :O)
Kitabimda Kuran!
|
Peygamber Rasulu Ekrem
Kardeş doğru yolda ilerliyorsun ama stratejin yanlış.
İnsanların düşüncelerinin Tammını reddedersen bi yere varamazsın sonuçta onlarda 100 lerce yılın birikimi ve onlardada kesinlikle birçok doğru var. Ayrıca Ayetleri çarpıtmanada anlam veremedim. Mesela o ayet tam çeviri değil ama olsun Yolunu kaybedince seni doğru yola iletmedimi. manasına yakın bişeydi.Ve Rasulullahın çacukken kaybolmasıyla ilgilidir. Zaten senin çevirinde Peygamberlerin İsmet sıfatıyla dolayısıyla kur an la çelişiyor ki sonu kötüye gider bunun. Peygamberin nurdan yaratılması konusunda ise şöyledir. Tanrı ilk olarak Rasulullahın ruhunu yarattı VE ona kendi nurundan üfledi daha sonra kainatı ve HZ Ademin Bedenini ve işte diğer şeyleri yaratı Ayrıca Herşeyin onun için yaratılması ise bunu kesin bi dille yalanlayamayız şöyleki Kur an da tanrı herşeyi insan için yarattığını söylüyor ve peygamberde insandır ve ruh olarak insanlarında atasıdır. yani her insanın ruhu o nun sülbündendir bu şekilde herşeyin aslında onun için yaratıldığını söylemiş olursak yanılmışta olmayız. Peygamberlerin üstünlüğü konusundada bir elin parmaklarının hepsi muhakkak aynı değerdedir kimse hiçbirinden vaz geçmez ama bu onların farklı yaratılışlarda yaratıldığı gerçeğini değiştirmez.Bazıları yaratılışı gereği daha kullanışlıdır ve daha çok iş görür. Ama yinede hepsi aynı değerdedir. Peygamberlerde bu kanuda aynı şekilde değerlendirile bilir. Şefaat konusunda ise diğer peygamberlerin kendi derdine düşmesi diye bişey yoktur.Sadece dua haklarını dünyada Kullanmışlardır. Peygamberimiz ise bunu yapmamıştır bi örnek vercek olursak taif dönüşü Allaha Rabbim eğer onlara Azap edersen şüphesiz en yücesin ama bağışlarsan onlardan sana kulluk eden bir nesil çıkabilir demiştir. yani direkt olarak Allaha bir şey için dua etmemiş bu hakkını kıyamete saklamıştır. Peygamberin nesli konusunda ise Dedesinin ateşte olduğunu söylemiştir. |
o.T.
kardeş kusura kalma sözüm sana değil ben sadece yazılara sıradan cevap ekliyordum hakkını helal et.
|
sen kafayi yemissin! insanoglunun cikard
igi sistemler arasinda en güzel Demokrasi, ama eksikleri cok! BEN sana SADECE bunu anlatmayi düsünüyorum!
SOZIALSTAAT dedikleri sey eriyip gitti! NEDEN? cünkü demokrasi tek basina yeterli olmuyor! Insanlarda sosyal birlik YOK! En azindan o kadar az kiside varki, sistem sallanmaya basladi! Sallanmasi güzelmi bilemem! AMA insanlar yine kendi ürettigi bir sistem düsünüyorsa, ben su DEMOKRASIden daha iyi bir sistem bilmiyorum! BEN demokrasiye KARSI olsam, secmeye gitmezdim! GITSEM bile anarsiyi isteyen birini secmem gerekmezmiydi? OYUM (almanyada) daima sosyal/dogal olmustur. AMA maalesef kendine sosyal diyenler bilene bu kelimenin ardindaki incelikleri kavriyamamis!!! SENIN icin sistemi veya insanlari elestiren biri hemen ANARSISTmi oluyor?! Kafani calistir! Öncede dedigim gibi, seneler önce ben seni kafasi calisan biri zannediyordum, ön yargili olmamaya calisan biri.. BU böylese o zamanda öyle davran! Kal saglicakla! vesselam |
SAYGISIZLIK MEDENİYETSE EĞER!!
EVET ARKADAŞIM ANLIYORUM İNSANLARIN İNANDIĞI ŞEYLERE İNANMAK ZORUNDA DEGİLSİN ANCAK KENDİNİ İNSAN OLARAK TANIMLARSAN İŞTE O ZAMAN KARŞINDAKİNE SAYGI DUYAR ONA HAKARET ETMASSİN İNANIP İNANMAMAK SENİN ELİNDE BUNUDA TARTIŞABİLİRSİN DİNİ SORGULARSIN ANCAK HAKARET VE YALANCILIKLA SUCLAMADAN......... KENDİNE İYİ BAKKKKK
|
Resül ucarsa bende ucarimmmm
Allah kardesim ucsuz bucaksiz sinirsiz tektir... öyle Allah sirnilanmis bir varlik degildir....
O Mirac Hurafesini yazan SALAK... kafayi yemis valla..... sizlerde onun tutsagisiniz |
Isa ucmussa Muhammede ucmustur
olay budur.... herkes birilerini kendine Musallat eder... bir takim anlayislar cercevesinde yasar.... ne genis düsünce nede Cosmosdan haberi olur...
Ben hakarat etmedim... sadece Isayi ucuranlarla Muhammedi ucuranlari güldüm.... bu alay degil... Cehalate gülmektir... |
Yokki öyle ucma Hükümleri Kuranda
Olay basittir... Hiristiyanlar HZ. ISayi ucurmuslar... Müslümanlarda Muhammedi....
Yakinda senide ucururlar hehehe |
???
Üstat.. simdi Isada Muhammedde usmuslarmi yoksa ucmamislarmi.... ????
Eger ucmuslarsa... o halde ben TÜM DINLERI red ederim... |
Bende Müslümanim ama Kuran yetmiyor
EHlI-Kitapsiz Islamiyet olmaz... anlasilamaz...
Sizlerin ruhu bozuk kardesim.... |
Din olarak islam, kitap olarak Kuran
yeterli.. tamamlasti!!! Kuran bunu diyor! Ehli kitaba uyanlarin kendi harflerinin temellerini degistirip yanlis yorumlar cikardigina dahil Kurandaki ayetleri oku.
|
bira hata oldugunu düsünmüstüm zaten!
hakkim helal olsun, sende helal edersin insaAllah..
|
Duha suresinin bir meali!
93-DUHA:
1- Andolsun kuşluk vaktine. 2- Ve sakinleştiği zaman geceye ki, 3- Rabbin seni bırakmadı ve darılmadı. 4- Ahiret senin için dünyadan iyi olacaktır. 5- Rabbın sana verecek ve sen hoşnut olacaksın. 6- O seni yetim bulup da barındırmadı mı? 7- Seni yol bilmez bulup yola iletmedi mi? 8- Seni yoksul bulup zengin etmedi mi? 9- Öyleyse sakın yetimi ezme. 10- Dilenciyi de azarlama. 11-Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat. |
GERCEK yüzleri yavas yavas ortaya cikiyo
r!!!
Bir günler bir yazi okumustuk burada, önce biz sadece Kurani kaynak olarak kabul ederiz ve Sünnet diye bir sey kabul etmeyiz DERLER! Yakinda Kuranida inkar edebilirler diye bir yazi okumustuk! Buna artik, Kurani inkar etmeden önce Incil ve Tevrata yöneltip sonra Kurani inkar edebilirler diye bir ek yapabiliriz! Allah onlara hidayet nasip etsin! VESSELAM |
allah ve resulü
de ki: eger babalariniz, ogullariniz, kardesleriniz, esleriniz, hisim akrabaniz, kazandiginiz mallar, düsmesinden korktugunuz ticaret(iniz), hoslandiginiz meskenler, size allahtan, resulünden ve o nun yolunda cihad etmekten daha sevgili ise o halde allah emrini getirinceye kadar gözetleyin! allah, yoldan cikmis toplulugu (dogru) yola iletmez.
ayni ayete (tevbe, 24) mukabil merhum elmalili m. hamdi yazirin tefsirinden bir pasaj: görülüyor ki, önceki ayet imana karsi küfrün velayetinden uzak durmayi, ondan teberriyi emretmektedir. bu ayet de allah ve peygamber sevgisine aykiri düsen ve dini görevlerin yerine getirilmesini engelleyen her türlü sevgi ve iliskiden uzak durmayi emrediyor. bundan dolayi önceki ayette yalnizca baba ve kardesler zikredilmis oldugu halde bu ayette esler, cocuklar ve hatta hisim akraba ve asiret dahi zikredilmistir. cünkü sevgi ve muhabbet bunlarin hepsinde gecerli oldugu halde, velayet isi yalnizca baba ve kardeslere mahsustur, hatta zevce ve ogullar icin bile velayet mutad degildir. bütün bunlara iyilikle emrolundugu halde, bilinmelidir ki, bunlarin hicbiri (allaha hicbir seyle ve hicbir sekilde sirk kosmayiniz!) emrine göre; bunlara gösterilecek sevgi hicbir zaman allaha sirk derecesine varmamalidir. allaha ve resulüne aykiri düsecek bir noktaya vardigi zaman hepsi hice sayilmalidir. |
Öğrenci kardeşim!
Hem buraya, hem konuk defterime yazdıklarının büyük bir kısmını( kırıcı kelimelerinin dışında) zevkle okudum.
Elbet sosyalliği dürüstçe savunmaya çalışan partilere vereceksindir oyunu, çünkü onlar Fanatikleşmiş İslam(militan ve şiddet yanlılarının dışında) yandaşlarının özgürce ibadetlerini yapmalarını ve görüşlerini açıklamalarını savunurlar ve ortamlarını kurarlar ve desteklerler. Başka partilerde bu kesimlerin şu anki dünya kojoktöründe bu kadar hoşgörüsünü bulabilmek çok zor. Benim kızdığım nokta bu nokta, Demokrasinin birey özgürlüğünün evensel sivil hukuk ile güvenceye alınmasının nimetlerinden en iyi bir şekilde yararlanırken. Din devleti (TEOKRASİ) oluşturmaya kurmaya çalışan tüm Fanatik kesimer ile neden bağlarınızı ama düşünce, ama ortam, ama ibadet, ama yaşam biçimi olarak koparmaya cesaret edemediğinizdir. Ben sana açıklayayım bunun nedenini iki cümle ile, Kuranı Kerimi kutsal Tanrı kitabı olarak grmekten öte yaşam ve sistem biçimi olarak görüp (kendi anladığınız şekli ile) hem yaşama, hem tüm insanığa kabul ettirip hayata geçirmek istemeniz. Bu kesimin bir kısmı cihat adıyla radikalce, şiddetle yapmakta, bir kısmı Demokrasinin içinde uyulu gbi gözüküp kurnazca yapmaya çalışmakta. Her iki gurubunda amaçları ortak, bu bağlamda bu iki gurupta dolaylı olarak birbirleri arasına keskin bir set öremiyorlar, öremezlerde amaç aynı olduğu için. Demokrasinin bir başka temel kuralı Laikliktir, sen Laikliği kabul ediyormusun? Ben, İslamın Demokrasiye uyum sağlayabileceğini inanan bir insanım. Demokrasi, din,vicdan,fikir özgürlüğü, cinsiyet, dil, ırk ayrımsızlığı, seçme seçilme hakkı, sivil hukuk güvencesi ve bir sosyal yaşam biçimidir, salt ekonomi değildir. Kaldıki düyanın en zengin ülkeleri, bilim, ilim, sağlık, teknik, uygarlık, birey hakkı, eğitim, hukuk konularında dünyanın en zengin ülkeleridir. Umarım sana ben meramımı anlatabildim... |
eniskaya ya cevap
merhaba arkadasim,
öncelikle dinler hakkinda konusurken biraz daha saygili ve seviyeli konusmani rica edecegim! Cünkü insani ayakta tutan dindir! "ALLAH in askerlik arkadasina gelince": ALLAH Ü TEALA nin bütün kainati sadece ve sadece Hz. Muhammed (s.a.s.) icin yarattigini biliyormuydun? Madem bilmiyorsunda neden kalkmis bu konuyla alakli yazi yaziyorsun? Sana tavsiyem öncelikle Islamiyeti tam incelikleriyle arastirmandir! Tabi buna mecbur degilsin ama bu konu hakkinda tartismak istiyorsan eger bunu yapmalisin! Tekrar gecmis kandilin kutlu olsun! Filay |
eniskayaaaa
selam,
sen dinin bütün vecibelerini yerine getir ondan sonra Mirac a inaniyormusun inanmiyormusun o zaman görürüm. Sen dine ve ALLAH a cooook uzak oldugun icin kimi seyleri kavramakta zorlaniyorsun. Bence zorlandigin seylerle ugrasma saclarini agartir birde üstüne üstelik ALLAH muhafaza cehennemlik olursun! Eger bana cevap yazacak olursan SALAK MALAK gibi bu tür seviyesiz kelimelerle gelme, ne sana yakisiyor nede konuya! |
2.
Seni ben anlamaya çalışmama rağmen anlayamıyorum. Burada demokrasiyi sevemeyenlerin içinde en ılımlı gördüğüm kişisin!!!
En azından bel aşağı küfür sallamıyorsun! Bunu Demokrasiye inandığını söylemesine rağmen Işığa Doğruda yapmasına rağmen sen yapmıyorsun. Buradaki ama Enis ile olan, ama Alpi ile olan tartışmalarının belkide hepsini okudum. Hem Enisin,hem Alpinin sana ben çok büyük şans olduklarını düşünüyorum, (bu burada Fanatikleşmiş tüm kesim için geçerli) büyük bir inat ile kesin doğrularım var ve onlar dokunulmazdır diye savunmaya geçiyorsun,o kesin olarak doğru dediklerini kimse karşı çıkmıyor ki.(Allahın varlığı, resüller vs) Ama sana başka şeyler açıklanmaya da çalışılıyor, hem de tüm aklı başında mantığı olan insanların anlayabileceği, kavrayabileceği bir şekilde. Sana Kurandan bu konular hakkında açıklamalarda gösteriliyor yine olmuyor. Cephe oluşturmuşsunuz, sizler gibi olmayan, düşünmeyen, yaşamayan her kes İslam haini, vallahi ben bu hainlik cümlesinden her zaman gıcık kapmış, rahatsızlık duymuşumdur. Ben ne Enisi, nede Alpiyi öyle sıradan insanlar olarak görmüyorum, iyi ki varlar diye düşünüyorum, biraz olsun İslamın ve buna bağlı olarak Müslümanlığın orta çağlık olmasına, kalmasına karşı güzel bir girişimleriyle imajını düzeltiyorlar diye düşünüyorum. Hiç mi ortak bir noktan yok senin onlar ile, ben bunu anlayamıyorum, kapkaınlıkdüşüncelerin içinde ne dünyayı,ne zamanı yorumlayamayan, kavrayamayan insanlar ile bir arada bulunmaktan mutlu olup, Enis gibi Alpi gibi çağa uyum sağlamaya özen gösterenlere karşı bir cephe içindesin. Hani o meşhur deyimde olduğu gibi (İnsanlar yaşadıkları gibi düşünürler) bu durum senin bir yaşam standartın mı? Ben Müslümandan da Demokrat insanların olabileceğine ve çıkabileceğine inanıyorum. Ama ne senin, nede senin gibi düşünmeye çalışanların dini bilgilerinin ve yaşama biçimlerinin Demokrat olduğunu düşünmüyorum. Umarım zaman ile yanılırım. Din insanı olmak çağdışında kalmayı hiç gerektirmiyor... |
atgözlüğünü çıkar
tanrıyı kabul ediyorsan eğer tanrının bir kişiyi bir yerde kabul etmesi doğaldır.
Bu tanrının orada olduğu anlamına gelmez Tanrı heryerdedir ama rasulünü herşeyyin üzerinde olan orada ağırlamak istemiştirki bu ancak onun şanına yakışır. Mekana ihtiyacı olduğu için değil kendi yüceliğinden dolayı sevgilisini var olan en yüce yerde ağırlıyor |
Yok DEVE
Allahin baska isi yoktuda sadece Muhammed adinda bir Resül icin tüm kainati yaratacakti hehehe...
Hepsi güzelde... o halde neden Muhammed sadece kaiiinatin en uc bir bölgesinde yasadi... heeeee ???? Milyarlarca sayilmayacak kadar Galaxi var kainatta.. sonu ucu bucagi yok... smaanyolu galaxisi ise, sadece bunda o kadar önemisz bir parca ki.. düsünmeye bile degmez... ve bu samanyolu galaxisisinin en kenarinda bir dünya gezegeni... SImdi bunda 60 yil yasayan bir insan ve bunun sadece 20 yilini Resül olraka yasan bir insan icinmi KAINATI yaratmis.... KANDIRMA O UFACIK BEYNINI..... az kafayi calistir... Birakin SU Süleyman Celebinin MEVLID Hurafesinden alintilar yapmayi.... Yazik Vallla...... ipe sapa gelmeyen seylere tapiyorsunuz |
ALLAH HİDAYET NASİP etsin
ben bunun ne şekilde olduğunu bilemem
ancak Hz İsa"da Hz Muhammed"de Arşu Alaya yükselmiştir ancak ışınlanarakmı yoksa uçarakmı veya içeriğini bilemediğimiz başka bir mahiyetlemi oldu bunu bilemiyoruz. Ancak şu varki Allah azze ve celle herşeye kadirdir. Senin bunu kavrayamamanı kınamıyorum. Zira sen kendi aklına okadar güveniyorsunki onun herşeyi anlaya bileceğini sanıyorsun bu yüzden zamanımızın teknolojisinin bu olayın teorik olarak mümkün olduğunu gösterdiği halde Tanrı bunu sana nasip etmiyor. |
Hayir dogal degil
Allahin sirnir yok... öyle Allahin bir tipi falanda yok... Allah ise Sünnetullahin yani COSMOSUN RUHUDUR...
Veya tüm kaainati Allahin bir Gölgeis olara görebilirsin... ucsuz bucaksiz sirnirsiz TEK..... Kuranin tabiri bu benim degil.... O yüzden yok efendim perde kadar yaklasmis LAGA LUGA.... Bu bir hikayedir... artik Hikayelerden uzak kalin |
Ehli kitap ORIJINALDIR
Hiristiyanlarin kitabi yok... onlar kitabi kendileri yazmis.... bu farkli olay
yaaaa sen neden biraz DINLER Tarihini arastirmiyorsun... böyle ötüp duruyorsun |
Insaliktan nasibini alamamis eniskayaya
Sen o beyinsiz halinle ALLAH in isine karisinca suc olmuyorda, biz o ufacik beynimizle gercekleri anlatmak isteyincemi suc oluyor.
Hadi benim kaynaklarim varda konusuyorum ya sen neye dayanarak konusuyorsun onu anlamis degilim. Ha (olmayan) mantigimi kullaniyorum diyorsan, onada bir cevabimiz var: Mantigimizla bütün yaratilisi tam anlamiyla kavramis olabilseydik zaten din ihtiyaci kalmazdi. Mantigimiz ve bellegimiz maalesef sinirli ne kadar o siniri asmak istesekte basaramayiz. Böyle bir durumda tamamen depresyona ve kisilik bunalimina girmemek icin (ki sende artik cok gec) ALLAH U TEALA bizlere dini vermistir. He, sende simdi dini mantikciginla cözmeye calisirsan, millet marsa yerlesir sende daha "YOK DEVE, SALAK KANDIL MANDIL YOOOK" dersin. Ama seni takan olmaz cünkü o zaman herkes marsta olacak. Iste o zaman asil SALAK biz degil sen olursun! |
Ne kadar saçma!
Getirsin yada getirmesin din hakkında yazamaz mı.
Bunun koruyucusu senmisin, sensen sen kimsin, bu hakkı hangi dine, hangi hukuka, hangi uygarlığa, hangi insani hakka göre verebilmektesin. |
MIRAC MESELESI
Yazan Kişi: Alpi003
Tarih: 05-11-04 18:39 CANIM HALKIM !... Kuran in hic bir yerinde herhangi bir insanin Allah in yanina yükseldigi,O" nunla Pazarliga giristigi ( Namaz pazarligi ) O"ndan : ** Ben sana ASIKIM sen olmasan varliklari yaratmazdim ** Seklinde methiyeler dinledigi yolundsa degil bir beyan bir ISARET bile yoktur.. Ne yazik ki YAHUDI-HRISTIYAN mitolojisinden ISLAM a aktarilan mirac hikayesi Tüm bu Kuran disi SATANIST hükümleri icermektedir. Bu kabuller Bazi surelerdeki ( Özellikle Necm ve Isra ) Cebrail e giden zamirleri teviller yapip Allah a göndererek veya ayetleri mitolojiye uydurarak desteklenmektedir. Bunlarin Yani Bu hezyanlarin tümü anlam kaydirmasi ve TAHRIFTIR !. Kuran da Bir ISRA olayi vardir.Isra ayni adi tasiyan surenin ilk ayetin de de gösterildigi gibi: ** GECE YÜRÜYÜSÜ veya GECE YÜRÜTMEK ** demektir.Ayet in beyanina göre Hz.muhammed Bir gece mescid-i Haram dan mescid-i aksa ya yürütülmüstür.Bu yürütmenin Ruh beden beraberliginde mi yoksa sadec ruhen mi oldugu Ayet de aciklanmamistir. Hz.Peygamber in mescid-i Aksa dan göklere yükseltildigine dair hic bir söz veya isaret yoktur.Böyle bir sey zaten Kuran in SÜNNETULLAH dedigi varlik yasalarina Ve Ilmine aykiridir. Is Bununlada kalmaz: Isra olayindaki yürütmenin ruh ve beden beraberliginde oldugunu kabul etmeyen böyle diyenleri yalancilikla suclayan Büyük SAHABILER de vardir.Bunlarin Basinda FAKIH SAHABI Hz.AISE gelmektedir. Hz.AISE: ** Hz. Peygamberimiz Mirac gecesi Rabbini gördü Onunla konustu..vs**Türünden sözler söyleyenler icin sunlari söylemistir: **Bu sözleri duyunca tüylerim ürperiyor.Bunlari nasil söyleyebiliyorlar ?Bunlari söyleyenler ALLAH a da PEYGAMBER e de iFTIRA etmis olurlar Allah hic bir beser e görünmez hic bir beser ile konusmaz** Hz AISE bunula da yetinmemis sunlari da eklemistir: **Hz.Peygamber o gece yatagindan hic ayrilmadi ayrilsaydi ben görürdüm..Rabbi onu O alemlerde RUHEN dolastirdi ** Kuran i okuyan insanlar görüler ki Hz.Aise nin bu sözleri ve tavri KURAN in Beyanlarina ve ruhuna uygun olandir. Bizim kuran dan beslenen Düsüncemiz ve Imanimiz Bize sunu Emreder: Isra mucizesi Beden ruh ile mi yoksa sadece Ruhen mi Olmustur ?Bu bizim Bilgimizi asarBiz Bu noktada Durmayi yegleriz. Hz.Peygamber in göklere cikarildigi Allah ile görüstügü Allah in ona iltifatlar ettigi namazin uzun pazarliklarla FARZ kilindigi yolundaki Zirvalarin tümünü KURAN a DIN e ULUHIYET ve NÜBÜVVET in sanina aykri buluruz. Hz.RESUL un Cenab-i HAKK in tecellilerine Ruhen muhatab olmasina gelince..O bir kerelik degildir.Resul bu tecellilerin her an Muhatibidit O Muhattab olmanin Nasilligi ise Bize anlatilmamistir.. O HALDE BIZ MÜSLÜMANSAK BU NOKTADA DURURUZ !.. Yok SATANISTSEK: Dötten uydurma Hikayeler anlatir..Ve Buna Inanmanin Iman Oldugundan Dem Vururuz :o) Bizim Müslüman olarak Iman ettigimiz Tek merci KURANDIR ! Ne idugü belirsiz Ulema Tayfasi degil.. Bilin bunu !.. Burak :o))) ?? Bu BURAK anlatimi eski HINT ve YUNAN mitolojilerindeki Göge yükselme anlatimlarinin TIPATIP aynisidir. Burak Uydurmasi tüm hadiscilerin ** ZAYIF ** Ahmet Hanbel in **METRUK ** dedigi cok uzun bir Uydurma ile anlatilir :o) Bu anlatim TEVHID in O berrak ve saf Dünyasinda cok YUNAN PANTEONU nun Yardimci tanrilarina ilskin Hikayeleri hatirlatan PUTPEREST motiflerle doludur. Orada hz.peygamberin karsilastigi NEBI lerden biri olan Hz.Musa nin Hasa Rabbine öfkelenmis bir halde hiddetle bagirip cagirdigi söylenmektedir. Orada binilen BURAK i beyt-i MAKDIS te Peygamberlerin baglandigi bir direge bagladiklari anlatilir.. Bütün Bunlar KURAN in Uluhiyet ve Nübüvvet anlayisina taban taban a zit Satanist putperest Hikayelerdir.. Bu uzun Zirvayi okumak icin Bakiniz: (Elbani;Zaifa,4/281-283 ) Hz.Peygamber in hasa Allah ile Pazarligini yazmiyorum Bunu herkes üc asagi bes yukari biliyor :o) 50 rekattan basliyan pazarlik 5 rekata kadar inmisti hani :o) Bu Zirvalari Tevhid dininin Söylemi oldugundan Allah a siginir ve Bu söylemleri Icad eden SEYTAN ehlini bir kez daha Allah a havale ederiz. Kaldi ki Namaz,Mirac denilen Mitolojiden cok önce farz edilmisti,ve uzun zamandir Kilinmakta idi. NAMAZ KILIN !.. emri iNIS SIRASIYLA Ücüncü sure olan MÜZEMMIL suresin de yer almistir.Isra olayini ( Mirac olayini ) anlatan surlerin birincisi olan ISRA Inis sirasiyla 17.Sure Necm ise 23. suredir. Kuran in 3.suresinde emredilen Bir FARZ-IBADETI 17 ve 23ncü surelerin tevili ile yaratilan bir pazarliga dayandirmak Hayret verici Bir CÜRET ve Acik Bir SEYTANCILIKTIR ! Bakara suresinin son iki ayetiyle namazlarda Okunan ETTAHIYYATÜ..Yakarisinin bir kisminin Mirac da vasitasiz bir sekilde Vahyedildigi söyleniyor :o)) Bu idda Kuran in Vahiy ile ilgili beyanlarina aykiridir.Vahiy in nasilligini Gündeme getiren temel ayetler Allah in herhangi bir insanla vasita olmadan asla konusmayacagini Hükme baglamaktadir. ( Sura 51-52 ) 52.ayet hz. peygamber ede vahiyin aynen bu sekilde oldugunu anlatmaktadir. Bu KURAN ayetleri ortada dururken..SEYTANCILIK yapip Filan sure nin falan ayeti ile falanca dua iSTISNADIR.Demenin Müslümanlikla ne aLAKASI VARDIR. Arkadasin Bir Mirac IMAN isidir diyor. Neye Iman edelim ? KURAN a mi ? SEYTAN a mi ? :o) Eger ETTEHIYYATÜ ..duasinin mirac da dogrudan Vahyedildigi dogruysa Neden KURAN a girmemistir ? KURAN da eksik mi var ? Allah Hepinizi satanistlerin elinden kurtarsin ve Hak yola ulastirsin Hoscakalin |
Evet senin beyninde uygarlık anlayışında
Ufacık, ondan öte minnacık, bunu zaten yazdıkların ile belirtmektesin.
Enisin insalığı emin ol ki burada ben insanım diyebilenlerden hiçte az değil, senden çok daha fazla, en azından burada yazma demiyor, insan değilsin demiyor sana. Yalnızca anladığı dini ve Kurandan anladığı bilgilerini açıklıyor, ama kabul edersin ama etmezsin. Fakat şundan emin ol Enisin dini açıklaması ile, insana İslamı yada dini, yada inanç yaklaşımı ile İnsanların büyük bir kısmı dine ve yaradana saygı duyar. Ama senin din ve yaradan anlayışın kendi cenahından başka her kesi hem Tanrıdan,hem inançtan,hem İslamdan uzaklaştırır. Sen daha Müslüman olduğunu bildiğin bir insanın bilemediğin dini yorumlarına bile ahammül edememektesin. |
o.T.
50 rekattan basliyan pazarlik 5 rekata kadar inmisti hani :o)
** Vakit Olacakti rekat degil.. Özür dilerim |
Bilmiyordum sayende Ögrendim :o)
ALLAH in askerlik arkadasina gelince": ALLAH Ü TEALA nin bütün kainati sadece ve sadece Hz. Muhammed (s.a.s.) icin yarattigini biliyormuydun?
** Nereden ögrendin sen bunu ?.. Kuran da mi yaziyor yoksa :o) Davanda sadiklardansan Ayetlerini getir müslüman ( ! ) Yoksa Allah a iftira atmaktan yargilanacaksin.. Iyi bir sey degil bu.. Zebaniler öpecek seni.. :o) |
İsra suresinin ilk âyetinde
İsra suresinin ilk âyetinde, Allahü teâlâ, kudret ve azametinden nice acayip işlerden bazılarını göstermek için, Muhammed aleyhisselamı, Mekke"den Kudüs"e götürdüğünü bildiriyor. İsra kelimesi, rüya için kullanılmaz. Uyanık iken, gece yürümek manasına kullanılır. (Sana [Miraçta] gösterdiğimiz temaşayı insanlar için bir fitne kıldık) âyetindeki fitne, imtihan demektir. İmtihan ise uyanıkken olur. Peygamber efendimizin anlattığı rüya olsaydı, hiç kimse tuhaf karşılamazdı. Bir kısmı inkâr edip mürted olmaz, bir kısmı da [Hz. Ebu Bekir gibi] tasdik edip, yüksek derecelere kavuşmazdı. Resulullahın, Mekke"den Kudüs"e götürüldüğüne inanmayan kâfir olur. Göklere ve bilinmeyen yerlere götürüldüğüne inanmayan sapık olur. (Bahr)
<a href="redirect.jsp?url=http://www.dinibilgiler.org" target="_blank">http://www.dinibilgiler.org</a> |
Mirac, merdiven demektir.
Sual: Mirac ne demektir, bu gecenin önemi nedir?
CEVAP Mirac, merdiven demektir. Resulullah efendimizin göklere çıkarıldığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü gecedir. Recebin 27. gecesidir. Mutezile fırkası, Resulullahın bir anda, Cenneti, Cehennemi ve daha birçok yerleri gezip gelmesine akıl erdirememiş, ?Miracı kabul etmek, Allah?a mekan ittihaz etmek olur? diyerek Miracı inkâr etmiştir. Allahü teâlâ, Hz. Musa ile Tur dağında konuşmuştur. Tur dağı Allah?ın mekanı mıdır? Elbette değildir. Cennete giren müminler de Allahü teâlâyı görecektir. Cennet de Allahü teâlânın mekanı değildir. Allahü teâlâ mekandan münezzehtir |
Allah in isine Karisip Allah a iftira
atan sensin..
Yok Böyle degilse kanitlarini getir. Bütün Kaynaklarini seyhlerini efendilerini de yanina yardimcilar olarak al.. |
Kandil yoktur !.Putperest gelenegidir
Islam da Kandil varsa:
Ayetlerinizi getirin.. Peygamberin sünnetin de kandil gösterin Sahabinin hayatinda kandil gösterin.. Gayet tabii gösteremiyeceksiniz.. O halde utanin :o) Yani yapacak Baska bir sey kalmadi :o) |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 12:48 Uhr. |