Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

xstudentxnrw 28.08.2005 13:12

baskalarindan aldigini satmaya calisma ;

ohne Text

xstudentxnrw 28.08.2005 13:13

abisi, kendi yazilarini okusaydin, burad

a apuk sapuk yazmazdin.. ve kendi "teorilerini" bir daha gözden gecirirdin!

ama objektif okuman lagzim..

28.08.2005 13:23

anlasildi :o) TÜKENDIN !.. :o) o.T.

ohne Text

28.08.2005 13:29

Ya hu Kardesim Ne kadar zavallisin ya

Ben kendi yazilarimi bilirim okumama Gerek yok..

Sen Benim Peygamber sefaat edemez dedigimi ima ediyorsán :

Evet sefaat edemez diyorum..

Kanit Olarak da Kuran i Gösteriyorum..

Bana bir ayet bul desin ki :

ey muhammed de ki: ben Huzur-u Kübra da seffat edecegim korkmayin..Ya da bir Firka sectim onlar ne yapsalar cennete Filan gidecektir..

Ey seffatcilere Inanan Davanda sadiklardansan AYETLERINI getir !..

Evet kuran da Allah in izin verdikleri sefaat edebilir diyor..
Ama izin verdigi ve kimlere izin verdigi belli degildir.

sen Ortaya cikip Muhammed sefaat edecek dersen ;Yahudi de ortaya cikar Musa sefaat edecek der ( zaten Diyor )

Hristiyan da Isa ..

Yani ört ki Ölem..

Bunun Icin saklabanlik Yapmaya gerek yok..
Firkalara ayrilip kendi firkani cennetlik Ilan edip cehennem de yerini hazirlamaya Daha da gerek yok..

Selam ve dua ile

xstudentxnrw 28.08.2005 14:01

namazda kuranin her yerinde bir kac ayet

okuyamazmisin?

xstudentxnrw 28.08.2005 14:01

sen bittinde görmek istemiyorsun ;O) o.T

ohne Text

xstudentxnrw 28.08.2005 14:04

ben diyorumki.. KURANI oku...

Peygamberimiz bagislamiyor.. Kurandada sefaat edebilenlere deginmis.. ama Allahu teala izin vermezse bir sey olmuyor.. cünkü kabul edecek O ve yaratabilen tek O!

Ama bunu anlamak istemiyorsan bu senin biraz daha okuman gerektigini gösteriyor. Bunlar senin yazdiklarin ayetlerde mevcut.. AMA dedigim gibi objektif okumuyorsun!

xstudentxnrw 28.08.2005 17:24

türkcesinimi?

anlasildi zaten neden fazla bir sey kabul etmedigin.. arapca ile okusaydin bütün icindeki güzellikleri daha iyi görürdün!

28.08.2005 17:29

Böyle yaklasman cok Güzel

Fakat senin mezhep ekolün böyle yaklasmiyor Malesef..

Onlar peygamber in O firkayi bagislayacagi kanatinde..

Hadislere bakabilirsin boy boy kanit olarak..

Yukarida belirttigin gibi yaklasmandan dolayi kutlarim seni

xstudentxnrw 28.08.2005 17:57

hadisler bu konuda af edenin Allah

oludugunu vurguluyor..

alimlerden ben böyle biliyorum. sefaat ya resulallah derken.. bazi seyleri karistirmamamiz belirtilmistir. ince konular, dikkat etmek lagzim!

28.08.2005 18:09

Iste hadisler ( Yorum yapmiyorum )

Resulullah açıklıyor

Allahü teâlâ, (Ey Resulüm, Kur’anı insanlara açıkla) buyuruyor. Resulü de açıklıyor:

(İsra suresinin (yakında Rabbin sana makamı mahmudu verecektir) [mealindeki] âyet-i kerimedeki "Makamı mahmud" bana verilecek şefaat hakkıdır.) [Tirmizi]

(Ahirette ilk şefaat eden ve şefaati kabul olan ben olacağım.) [İbni Mace]

(Ümmetimden, şirk üzere ölmeyen herkese Allah’ın izni ile şefaat edeceğim.) [Buhari, Müslim]

(Kıyamet günü en önce ben şefaat edeceğim.) [Müslim]

(Her peygamberin, müstecab [kabul olan] bir duası vardır. Ben duamı, ümmetime şefaat etmek için ahirete sakladım.) [Buhari]

(Ümmetimin yarısının Cennete girmesi ile şefaat etmem arasında serbest bırakıldım. Şefaat etmeyi seçtim. Çünkü şefaatimle daha çok kimse Cennete girer.) [İbni Mace]

(Benden önce hiçbir peygambere verilmeyen beş şeyden biri şefaattir. Şirk üzere ölmeyen [imanla ölen] herkese şefaat edeceğim.) [Bezzar]

(Ümmetimden büyük günah işleyenlere şefaat edeceğim.) [İmam-ı Ahmed, Nesai]

Peygamber efendimiz, günahkârlara şefaat edeceğini bildirince, Hz. Ebüdderda, (İmanı olan hırsız ve zâniler de şefaate kavuşacak mı) diye sual etti, (Evet, onlara da şefaat edeceğim) buyurdu. (Hatib)

(Günahı çok olanlara şefaat edeceğim.) [Hatib]

(Nefslerine aldananlara şefaat edeceğim.) [Deylemi]

(Kıyamette, kum sayısından daha çok kimseye şefaat ederim.) [Taberani]

(Kıyamette “Ya Rabbi, zerre kadar imanı olanı Cennete koy!” diyeceğim. Hepsi şefaatimle Cennete girecek.) [Buhari]

(Ehl-i beytimi sevenlere şefaat edeceğim.) [Hatib]

(Eshabımı kötüleyenden başka, herkese şefaat edeceğim.) [Buhari]

(Kabrimi ziyaret edene şefaatim vacip oldu.) [Buhari, Müslim]

(Kabrimi ziyaret edenin şefaatçisiyim) [Taberani]

(Sırf beni ziyaret için gelen, Allah’ın izniyle şefaatime kavuşur.) [Müslim]

(Medine’de ölenlere şefaat ederim.) [Tirmizi]

(Medine’nin sıkıntılarına katlanana, şefaat ederim.) [Müslim]

(Sünnetimi [imanını] elinden kaçıran kimseye [kâfire] şefaatim haram oldu.) [Şir’a]

(Şefaatime inanmayan kimse, ona kavuşamaz.) [Şir’a]

(Şefaatime kavuşmak isteyen kızını fasıka vermesin!) [Şir’a]

(Şefaatime en layık olan, bana en çok salevat okuyandır.) [Tirmizi]

(Cuma günü ve gecesi çok salevat getirene şefaat ederim.) [Beyheki]

(Ümmetimden geri kalan olur korkusu ile Cennete girdiğim halde tahtıma oturmam. Allahü teâlâya, "Ya Rabbi ümmetim ümmetim" derim. Rabbim "Ümmetine ne yapmamı istiyorsun?" buyurur. Ben de "Ya Rabbi onların hesaplarını çabuk gör, sıkıntıdan kurtulsunlar" derim. Cehennemliklerin listesi bana verilir. Onlara şefaat ederim. Hatta Cehennem hazini Malik "Ümmetinden cezalanacak kimse bırakmadın" der.) [Beyheki, Taberani]

(Rabbin sana [ahirette çeşitli nimetler, şefaat izni] verecek, sen de hoşnut, razı olacaksın) mealindeki Duha suresi beşinci âyet-i kerimesi inince, Resulullah efendimizin, (Ümmetimden bir kişi Cehennemde kalsa razı oldum demem) diye söylediği tefsirlerde bildirilmiştir. (Tibyan)

Lütfu ile daha fazla verir

Şuarâ suresinin 100. âyetinde, Cehennemdekilerin, (Bizim için şefaat edici [şefaat etmesine izin verilen] kimse yoktur) dedikleri bildirilmektedir. Şurâ suresinin 26. âyetinde ise, (İman edip salih amel işleyenlerin dualarına icabet eder. Lütfundan, fazlasını da verir) buyuruluyor. Fazlasını verir ifadesi, “Onlara şefaat edici arkadaşlar verir ve beraber Cennete girerler” diye tefsir edilmiştir. (İhya)

Hadis-i şerifte de buyuruldu ki:

(Kıyamette peygamberler, âlimler ve şehidler şefaat eder.) [İ.Mace]

Bütün müfessirler, muhaddisler ve fakihler gibi, dört mezhep imamı da şefaatin hak olduğunu bildirmişlerdir. Bütün âlimlerin en büyüğü olan imam-ı a’zam hazretleri, (Peygamberler, âlimler ve salihler, günahkârlara şefaat edecektir) buyurdu. (Fıkh-ı ekber)

Buraya kadar, şefaatin hak olduğunu bildiren âyet-i kerime ve hadis-i şerifler ile Ehl-i sünnet âlimlerinin yazılarından bazısını bildirdik. Kur’an-ı kerimi açıklayan Peygamber efendimiz ve Eshabı ve Ehl-i sünnet âlimlerinin tamamı şefaatin hak olduğunu bildirmiştir. Bir hadis-i şerifin Kur’an-ı kerime aykırı olup olmadığını en iyi bilen muhaddisler ve diğer Ehl-i sünnet âlimleridir. Bütün muhaddisler, şefaatle ilgili hadis-i şerifleri bildirmişlerdir. Onlar, bir hadisin Kur’an-ı kerime aykırı olup olmadıklarını bilemiyor da, Mısırlı, Suriyeli ve yerli türedi mezhepsizler mi biliyor?

Sen razı olana kadar

Putlarla ilgili âyet-i kerimeleri gösterip, (Resulullah müminlere şefaat edemez) demek, mezhepsizliğe has bir taktiktir.

Duha suresinin, (Sen razı olana [yeter diyene] kadar, her dilediğini vereceğim) mealindeki 5. âyeti, Allahü teâlânın, Peygamberine bütün ilimleri, bütün üstünlükleri, ahkam-ı İslamiyeyi, düşmanlarına karşı yardım ve ümmetine kıyamette her türlü şefaat ve tecelliler ihsan edeceğini vaad etmektedir.

Bu âyet-i kerime gelince, Cebrail aleyhisselama bakıp, (Cehennemde bir müminin kalmasına razı olmam) buyurdu.

Yine buyurdu ki:

(O kadar çok kimseye şefaat ederim ki, Rabbim Allahü teâlâ, bana, “Razı oldun mu?” diye sorunca, “Evet razı oldum” derim.) [Beyheki, Bezzar, Taberani]

(Kıyamette Sırat köprüsünün başında durur, ümmetimin geçmesini beklerim. Allahü teâlâ, "Dilediğini iste, istediklerine şefaat et, şefaatin kabul olunacaktır" buyurur. Ümmetime şefaatten sonra, yalvarmaya devam ederim. Rabbim bana "Ümmetinden ihlasla bir defa "La ilahe illallah" diyen ve imanla ölen herkesi Cennete koy" buyuruncaya kadar yerimden kalkmam.) [İ. Ahmed]

(Allahü teâlâ bana, "Ümmetinin üçte ikisini sorgusuz sualsiz Cennete koymamı mı istersin, yoksa şefaat izni mi istersin?" buyurdu. Ben de şefaat hakkı vermesini istedim. Şefaatim elbette bütün müslümanlaradır.) [Taberani]

(Şirk üzere ölmeyen [imanla ölen] herkese şefaat edeceğim.) [İbni Hibban]

Resulullahı vesile edenlerin, onun şefaati ile tevbelerinin kabul olunacağını şu âyet-i kerime de göstermektedir:

(Nefslerine zulmedenler, sana gelip, Allah’tan af diler ve Resulüm olarak sen de, onlar için af dilersen, Allahü teâlâyı, tevbeleri kabul edici ve merhamet edici bulurlar.) [Nisa 64]

Resulullah gibi şefaatçi olmasaydı

Kabirden, önce Resulullah, üzerinde Cennet elbisesi ile kalkacak. Burak üzerinde, elinde liva-ül-hamd isimli bayrakla mahşer yerine gidecek, peygamberler ve bütün insanlar bu bayrağın altında duracak, hepsi, beklemekten çok sıkılacak, önce peygamberlerden Hz. Âdem, sonra Hz. Nuh, sonra Hz. İbrahim, Hz. Musa ve Hz. İsa’ya gidip, hesaba başlanması için şefaat etmelerini dileyeceklerdir. Her biri, birer özür bildirerek, Allahü teâlâdan utandıklarını söyleyecekler, şefaat edemeyecekler, sonra Resulullaha gelip yalvaracaklardır.

Önce, Onun ümmeti, Sırattan geçip Cennete girecektir. Sonra bütün peygamberler şefaat edecektir. (Buhari)

Peygamber efendimizin şefaati şöyle olacak:

1- Makam-ı Mahmud şefaati ile, mahşerde beklemek azabından kurtaracaktır.

2- Çok kimseyi, sorgusuz, sualsiz Cennete sokacaktır.

3- Azap çekmesi gereken müminleri azaptan kurtaracaktır.

4- Günahı çok olan müminleri Cehennemden çıkaracaktır.

5- Sevapla günahı eşit olup, Araf’ta bekleyen kimselerin Cennete gitmelerine şefaat edecektir.

6- Cennete girmiş olanların derecelerinin yükselmesine şefaat edecektir.

Şefaat ile hesaptan kurtardığı yetmiş bin kimsenin her birinin şefaatleri ile de, yetmişer bin kişi sorgusuz, sualsiz Cennete girecektir.

İmam-ı Rabbani hazretleri buyurdu ki:

(Peygamberlerin sonuncusu gibi bir şefaatçi olmasaydı, bu ümmetin günahları kendilerini helak ederdi. Bu ümmetin günahları çok ise de, Allahü teâlânın af ve mağfireti de sonsuzdur. Allahü teâlâ, bu ümmete af ve mağfiretini o kadar saçacak ki, geçmiş ümmetlere böyle merhamet ettiği bilinmiyor. Doksandokuz rahmetini, sanki bu günahkâr ümmet için ayırmıştır.

Allahü teâlâ, af ve mağfiret etmeyi sever. Günahı çok olan bu ümmet kadar af ve mağfirete uğrayacak hiçbir şey yoktur. Bunun için, bu ümmet, ümmetlerin en hayırlısı oldu. Bunların şefaatçileri olan Peygamberleri, peygamberlerin en üstünü oldu.

Furkan suresi, 70. âyet-i kerimesinde mealen, (Allahü teâlânın, günahlarını iyiliklerle değiştireceği kimseler, onlardır. Onun mağfireti, merhameti sonsuzdur) buyuruldu.) [C.2, m.3]

İmanlı ölen herkese şefaat

İmanını muhafaza ederek ölen herkes şefaate kavuşacaktır. Duha suresinin (Elbette Rabbin sana [şefaat hakkı ve pek çok nimet] verecek, sen de razı olacaksın) mealindeki beşinci âyet-i kerimenin tefsirinde Resulullah efendimiz (Ümmetimden bir kişi Cehennemde kalsa razı olmam) buyurdu. Şefaate kavuşabilmek için de imanlı ölmek şarttır. İmanlı ölenler de ebedi kurtuluşa kavuşmuş demektir.

Kur’an-ı kerimde buyuruluyor ki:

(O gün Allah, Peygamberlerini ve iman edip onunla beraber olanları rüsvay etmez.) [Tahrim 8]

Peygamber efendimiz, (Ya Rabbi, ümmetimin kusurlarını başkalarının duymaması için onların hesaplarını bana ver!) deyince, Allahü teâlâ, (Onlar senin ümmetin ise, benim de kullarımdır. Ben onlara senden daha merhametliyim. Ne sen, ne başkaları onların kusurlarını bilemez, hesaplarını gizli görürüm) buyurdu. (İ. Gazali)

(Kıyamette şefaat edeceğim. Ya Rabbi, kalbinde hardal zerresi kadar iman olanları Cennete koy diyeceğim. Bunlar Cennete girecekler. Sonra, kalbinde az bir şey olanlara, Cennete girin diyeceğim.) [Buhari]

xstudentxnrw 28.08.2005 18:13

bir daha bak lütfen...!!!!

ALLAHIN izniyle diyor..

püf noktalari kacirma..

28.08.2005 18:13

Bu Cok enteresan :o)

Peygamber efendimiz, günahkârlara şefaat edeceğini bildirince, Hz. Ebüdderda, (İmanı olan hırsız ve zâniler de şefaate kavuşacak mı) diye sual etti, (Evet, onlara da şefaat edeceğim) buyurdu. (Hatib)

**

O zaman Hirsizlik ve canilik yapalim..Bu Gün Müslüman maskesiyle Yaptiklari gibi nasil olsa SEFAAT var :o)

Bu bir sekilde hirsizliga ve katillige tesvik degil mi ?..

Ne Bileyim ben :o)

Ehli sünnet alimimiyim ?

:o)

ALLAHIN izniyle diyor..

püf noktalari kacirma..

ALLAHIN izniyle diyor..

püf noktalari kacirma..

28.08.2005 18:13

Bu Cok enteresan :o)

**

O zaman Hirsizlik ve canilik yapalim..Bu Gün Müslüman maskesiyle Yaptiklari gibi nasil olsa SEFAAT var :o)

Bu bir sekilde hirsizliga ve katillige tesvik degil mi ?..

Ne Bileyim ben :o)

Ehli sünnet alimimiyim ?

:o)

28.08.2005 21:34

UZMANSIZ KURAN ANLASILMAZzzzzzzz o.T.

ohne Text

28.08.2005 21:36

Ben kendi DIN anlayisimdan baskasini

kabul etmem... ANCAK Demokrasiyi kabul ederim... DINLER TEOLOJISINI kabl ederim

O yüzden DIN adindan kimsenin EMRINE goirmem... ben baskalarina benzeyecegime onlari kendi seviyeme cikaririm... onlar yanii ssen ve senin gibiler bana benzesin...

O yüzden tak cikar yolunuz yaaa BENIM DIN anlayisimi ANAYASA olara kabul etmeniz.... yada Demokrasiyi...

baska imaniniz yoktur..... IHR habt die WAHL

29.08.2005 12:14

BIR TANE AYET VAR... baska YOOOOKK

Zümer 44...

TÜM SEFAAT ALLAHINDIR.... senin Allah Hocalarin Angutturlar onlar iste ancak size Sefaat edebilir... bizlere degil..

Bize Resül bile Sefaat edemez... zaten kendisi bile Allahin Sefaatine muhtac

29.08.2005 12:20

Gün gelecek böyle bir anlayis olacak

cünkü baskasi HUZUR vermiyor...

Islamimiymis Hiristiyaniymis Yahidisiymis Tibetanermis falan filanmis... tüm bunlar ancak SAHSI KAZANC VE RANT icin yapilan IDEOILOJILERDIR......

Cünkp asli ile TEK olan tüm DINLER mutlaka bir gün bir araya gelecek... ve gelmelide...

Cünkü su anki gidisiyle ben sahsen hic bir DINI begenmiyorum... hele hele Islamin yasanisi su aniyle tam TERÖRISTLIK gibi bir sey olmus... Müslümanlar birbirlerini bogazlar hal almislar.... kiiii bu ISLAM degildir

29.08.2005 12:40

Neden insanlar hep kendi SAHSI DINI

üstün görürler ?????

Neden Bir Müslüman kendini yari Allah görüyor ve Hiristiyanlarda ayni sekilde ???

Sanirim su aniyle gercek anlamda ne Müslüman nede Hiristiyan var... varsa bile 1000 de 1... kiii o insanlar her zaman güzeli emreder ve güzellik yaparlar... iste öylelerinin herhangi bir IDEOLOJISI yoktur.. Mezhebi yoktur ve hele hele DINLER arasinda bir anlasilmazida yoktur...

Ama gercekler su aniyle farkli...

Msülümanlar Cihad yapiyorlar... yani FARKLI DÜSÜNENLERI ÖLDÜRÜYORLAR..... ve hesapta tüm Islam Alemi MEMNUN...

Hristiyanlarda aynisi...onlarda Kreuzzuglar pesinde....

Yahudilerde zaten Genetik olarak kafadan CATLAK.... kiii zannederlerki tüm Cennet onlarin hehe...
Müslümanda zannederki Muhammed onu kurtaracak hehe...

Kisacasi tümü bence kafayi yemis...

Asil gercek olan saaaadece Mesajdir... o mesaj cercevesinde hayatini yasayabilioyrsan dan IST ALLE OK....

Nasil yasar edersin senin zamani cerceven belirler... öyle kimse kusura bakmasin ama.. basa bez baglamakla yada yatik kalkmakla ne Cennet kazanilir nede para pul sahibi olunur...

Allahi Kuran MECAZ yollariyla anlartir... ki onu kavramak tam nalamiyla kavramamk zor olsa gerek...

Aber Egal...

Isin Püf Noktasi hos görüdür... veya SALIH AMELDIR.... her sey burada yatiyor... ki Kuran Bakara 62, Maide 69 ve ALI-IMRAN 113-115 Ayetlerinde degerli kullarini siralamis... ve DINLER arasinda AYIRIMI kaldirmis...

Öyle yok LAGA LUGA.... TEOLOJI ist das STICHWORT....

BIzler TEOLOJIDEN uzak ve KARA HOCALARIN elinde yasayan MAHLUKATLAR OLDUK CIKTIK...

Ben sahsen bir kadina tüm haklarini vermek isterim, A dan Z ye 100 de 100 ortaklik cercevesinde olsun diye... ma aolmuyor... nedeni ise ben degil... nedeni ise, kizlarimizin anneler tarafindan ve toplum tarafindan DEFORME olarak yetismesi...

Bu söylediklerimi SU ANDA YÜRÜRLÜGE soksaniz... ancak 150 yil sonra MEYVE verir... bir kadin haklarini bildigi kadarini kullanabilir... yani kapasitesine göre herseyi anlar veya uygular.... kiiii toplumumuz kesinlikle FRAUENFEINDLICH.....

Kadinlari SEX ve cocuk yapma makinesi olarak görmekteyiz.... kari evden disari cikamaz... evde duracak.. aksama üzerinden 3 dakika gecilip SEXUELL BILE TATMIN edilmeyecek... ve sonra cogu yasli bayanlar PSIKOLJIK bozuntu icerine girecek ve kendileri SUCLU olacaklar... nahhhh yok DEVE...

Tüm PISLIK ERKEKLERIN basinin altindan cikiyor... hele hele SEREFSIZ KARA HOCALARIN....

Namazi Uzatirlar... Kuran DISI konusurlar.. karilari TOPLUM DISI tutarlar..

ELBET KARDESIM SEN ABA LIDEN GERI KALACAKSIN... hatta hatta SALAK kalaacaksin... SÜnnetullahta ancak beynini kullanan ALLAHA varir... öyle yatip kalkmayla HIC BIR SEY LDE EDILMEZ

29.08.2005 12:47

Takmiyorum senin DIN anlayisini

saygi duy kardesim saygi... sende benim DEIN anlayisimi kabul etme... ist mir doch EGAL...

29.08.2005 12:48

Kardesim senin DININ ISLAM degil

kabullen artik....

Sen MÜRIDSIN... MEZHEPKOLIK... SÜNNETKOLIK... VE KARA HOCAKOLOKSIN....

KUranla uzaktan yakindan alakan yok

29.08.2005 12:50

Sehr LUSTIG

yaaa bana bak kiz... sen gel bir su DIN ve Demokratie ve devlet anlayisini Foruma yaz...

Yaaaa yokmu benim kadar kapasiten ki bir iki satir yazi yazmiyorsun..

Nedir senin DIN anlayisin devlet yürütme anlayisin usw...

Bu kadar bagirip cagirdigina göre vardir bir seyler.. ??

Also loooossss anlat bize ve CEHALETIMIZI gider

29.08.2005 12:52

Digerleride ÖZ olarak ISLAMDIR

ISlamda Öz olrak Hiristiyanliktir usw...

Fark yok arada.... sadeeeecee ISIM farki var... iste bu ISIMLERIN ARKASINA SKLANAN salaklarla dolu dünyaaa...

O yüzden DIN bireyseldir... yani herkesin DIN anlayisi kendinedir.... beni sahsen ilgilendirmez...

29.08.2005 12:53

Simdi hangisi dogru

Allah katmis karistirmis hehehe

isinsu 29.08.2005 13:38

sanirim

benim bu konudaki ofkemi ve isyanimi sen tam olarak kavrayamadim roman arkadasim.. ben oyle bir ulkeden geliyorum ki.. dusunce ve fikirimi ozgurce soylemekteyim ..kabul gormeden dusuncelerimi yansisatabilmek ne guzl !

Sana ufak bir ornek vereyim:
savcilikta 3 ay bir staj donemi gecirdigimde bir iki kere cezaevi ziyaretinde bulundum.
kucuk cocuga tecavuz eden sahislar beraberce ozgurce bi katta guzelce "caza"larini cekiyorlardi.. ve buna kiyasen vergi hukukculugundan dolayi ceza ceken sahislar ise daha agir kosullar ve daha uzun sure bir ceza cekmek zorundalardi.. Tabi bir de tecavüz olaylarinda hemen "psikolojik" bir de tedavi ekleniyor ve suc tabiki cok hafif goruluyor.. simdi bu mudur adalet sence?? yoksa sistemimizde olan carpiklik mi ?? yoksa benim sisteme olan ofkem midir sorun?`
Bence roman sen de beni yargilamadan once bi guzelce dusun... Herseyin ölcüsü sen degilsin dersen bana.. Elbette ki haklisin!!! ölcü ben degilim ama BEN kucuk bir kiza tecavüz eden adamlarin ne kadar hafifce kurtuldugunu ve hatta ve hatta hic bir ceza cekmeden kurtulduklarini biliyorum... Isin garibi sen burada insanliktan veya olayi bakireligi vs. cekiyorsan yaniliyorsun.. Kurt bolgesinde yasanilan mesela kiz tecavüze ugrar sonra kizi kirlendi diye aile yok etmek ister ya.. yani bu da bizim toplumda yasanilanlar.. Ama emin ol Avrupada bu konuda farkli degil..

Uzun lafin kisasi.. ben idamdan yanayim derken... bence benim dusuncelerimin arkasinda neler yatiyor ve ben bu konuda boyle belki cok harbi bos bir laf etmis olsam da.. emin ol ki ben boyle dusuncelerimi bos ortamlarda edinmeden...

Hayal kirikligi deyip arkadasligimiz bitecekse.. buyur arkadasim fikirlerini soylemekte ozgursun ben gocunmam.. tam aksine elestiriye acigim ama benim fikrim kendime senin fikrin kendine.. yani her konuda uzlasici bir fikir bulunmaz.. Dunya oyle senin bildigin gibi sadece siyah beyaz degil arkadasim.. aralarda gri de var, degil mi?!

xstudentxnrw 29.08.2005 13:48

sefaat

bu konuyu anlamamissinizki..

Peygamber efendimizin şefaati şöyle olacak:

1- Makam-ı Mahmud şefaati ile, mahşerde beklemek azabından kurtaracaktır.

2- Çok kimseyi, sorgusuz, sualsiz Cennete sokacaktır.

3- Azap çekmesi gereken müminleri azaptan kurtaracaktır.

4- Günahı çok olan müminleri Cehennemden çıkaracaktır.

5- Sevapla günahı eşit olup, Araf’ta bekleyen kimselerin Cennete gitmelerine şefaat edecektir.

6- Cennete girmiş olanların derecelerinin yükselmesine şefaat edecektir.

4de bakarsan, orada müminlerin hepsinin cehennemde azap cekmeden cennete girebileceklerini zannedenlere bir ip ucu olsun. öyleymis gibi gösterip hadisleri inkar edenlerde nasil biliyorlarsa öyle yapsinlar. zaten bir seyde direniyorlar..

Allahin izin verdigi sekilde olacagi Kuranda yazili..

HALE ne diye sefaati farkli yöne cekiyorsunuz?!

xstudentxnrw 29.08.2005 13:50

hepsini yaz.. eksik yazma ve yorumunu

objektif yap!!!

isinsu 29.08.2005 13:57

baglantisiz misaller

verebilmen hos enis.. kimbilir bu tavrin ile kac insanin (cahil) burada kafasini karistiriyorsundur.. neyse bu da bir kabiliyet.. bu kabiliyetin icin sana bir kocaman aferin...

ben bir seyden emin isem.. o dusuncemden mesela beni ayirmak imkansizdir.. ta ki kendi dusuncemde bir hata veya yanlislik bulup kendimce bu dusuncemi degistirene kadar.. ki degistirirsem iste..
sen de burada global bir din anlayisi pesindesin.. bu da aslinda bir korkakliktir.. dunyaya bak kac ulus var.. ben bir Turksem , digeri kurt ve farkli diller konusulur, farkli kulturler genelekler vardir.. her kulturun kendi ölcüsü, her kulturun icindeki bireyin icin de kendisidir ölcü.... Savasmak yok ama anlasmak var diyenler de uyuyorlardir.. Cunku her yapilan savasin bile bir huzur vaat etmesi vardir.. yani amacin guzeldir ama bu amaca ulasmak icin kotu gerecler ( savas) kullanirsin..

benim anlatmak istedigim .. insani global bir din anlayisi asilaman yerine.. simdiki yaptigin gibi bir yol izlemen belki de kendin icin daha yararli olacaktir.. yeni bir din yaratmak degil.. neden ve nicin inaniyorsun onu dusunsen belki de senin icin hangi din dogru vs.. dogru secimini yapar baglantisiz onyargili yaklasimini bir kenara atar.. daha guzel bir anlayis ve dusunce sergilersin..

Sozum senin kisiligine vs degil.. sadece dayatmaya calistigin( bu da aslinda senin birey kendi ölcegin ama sen de laga luga yaparak bir global din ozentisi pesinde olarak) din anlayisina ve insanlari rencide etmeye calisman...

Burada medenilikten ve aydinliktan bahseden arkadaslarimiz .. sanki dinine cok bagli olan insanlari yobazlik ile sucluyor ve surekli insanliktan bahsederek cok super zeka olduklrini dusunuyorlar.. oysa ki bi insan arastirip tamamen kendini dinine veriyorsa o insan amacinin pesindedir alkislamak gerekir...oyle degil mi??

sorry uzun yazdim..

kerio 29.08.2005 14:01

niye lan zibidi

senin atatürkündü basa gelmeden önce kelleleri ucurdu, basa geldikten sonrada kelleri ucurup devam etti. o kadar güzel örnek ve önder olmustu ki simdi bile onun pesinden gidenler hosuna gitmeyenlerin kellelerini ucuruyorlar.

kerio 29.08.2005 14:05

kolik olmus birisi var ise

oda sensin. kendi tarihine küfr edecek kadar seviyesiz alcak serefsiz ve hamiyetsiz birisi ne olabilir?

kerio 29.08.2005 14:06

neden sen bu soruyu kendine

sormuyorsun? neden sen kendi din anlayisinin dogru oldugunu düsünüyorsun?

kerio 29.08.2005 14:26

sefaat konusunda

kuran isiginda benim izlenimlerim biraz farkli. kuranda sefaat konusu zikredilir. ayetlere bakildiginda da sefaat meselesi pek olumlu bir isikta sergilenmez kuranda.

bunun haricinde dogrusu ahiret icin calismalarimiz sefaate ihtiyacimiz olmayacak sekilde olsa daha sagliklidir.

isinsu 29.08.2005 14:33

hic birini begenmiyosun ...

celiskiye dusuyorsun.. peki sen hangi inancla neyi savunuyorsun ki?? insan tek emin oldugu seyi savunur.. bildigi ve sevdigi seyi savunur..3. bir dusunceyi degil.. sen kendini iste Allah saniyorsun... yeni din yaratmak istiyorsun..

isinsu 29.08.2005 14:33

hic birini begenmiyosun ...

celiskiye dusuyorsun.. peki sen hangi inancla neyi savunuyorsun ki?? insan tek emin oldugu seyi savunur.. bildigi ve sevdigi seyi savunur..3. bir dusunceyi degil.. sen kendini iste Allah saniyorsun... yeni din yaratmak istiyorsun..

isinsu 29.08.2005 14:41

degismek "in " mi?

moda mi? insanlar degisiyor mu? degisiyorsa modernler midir?`degismek zaten tamamen fizyolojik ve belki de sosyolojik degil midir`? cok bilmek mi degistirir? o surekli bahsedilen degisim bizim din anlayisimizi degistirir mi?? degistirirse boyutu ne olur? yoksa geriliyoruz ve farkinda mi degiliz???

xstudentxnrw 29.08.2005 14:55

La ilahe illallah..

Bu ne demek, onu anlamak lagzim..

Sen is yerinde otur hic calisma.. ama ben bu kisinin iscisiyim de.. ay sonunda git ondan masini iste.. üstelik birde prim iste.. Kuran ve hadis var diyorsada senin dedigin gibi herkes kendi hazirligini yapmali ve sunu kesin bilmeli.. bunlar bizim görevimiz ve bir gözümüzün karsiligi bile olamaz.. onun icin ben görevlerimi yapiyorum diye kendine güvenmemeli daima Allahtan daha büyük bir ihlasla görevlerini yapabilmeyi istemeli ve Allahin (c.c.) kendisine ve diger müslümanlara rahmetinle muamele etmesini dilemeli..

sefaat olsada bir insan o güvenerekten bir sey yapmazsa, orada hesabini nasil verir?

isinsu 29.08.2005 15:03

yasamimiz

yasadigimiz duzen ve sistem belli..

Avrupa bugun gucu ve zenginligi ile dunyadaki acligi yok edebilir.. Ama bunu yapamaz.. yapmazda.. Avrupa istese Afrikaya para veya yiyecek yardimi yapar, sulandirma, yesillendirme, ekin ekme vs. yontemlerini ogretir Afrikadaki acligi durdurabilir.. oyle bir konumdadir Avrupa.. ama bunu yapmaz.. cunku sistem bunu af etmez.. Ispanya cok fazladan urettigi domatesleri domates bayraminda birbirlerine domates firlatarak bir festival yapar.. amac senlik olsun, guzellik olsun.. Ac insan ac ise bize ne denilir.. calissin da olsun.. bunu Arabistan da yapar, TR de yapar, herkes yapar.. cunku duzen boyle.. Ama bunlara insanlik tavir almaz cunku sistemi kim kurduysa kurmustur iste boyle cok fazla dusunulmez.. insanlar kabul eder der ki wauuu ne moderniz Avrupaliyiz bakin onlar ac ama biz degil! ac insana yazik deriz sadaka veririz..bu mudur gercek yardim? dinine duskun basbakan esinin guzel kapanmasini konusur ama insanlik icin ne yapar?

ben hayatim boyunca amaclarin pesinde olan hic bir insani yargilamadim.. cunku esas onlar degisim pesindeler.. belki kotu bir degizim belki de guzel bir degisim.. ama en azindan savunduklari ve savunabildikleri bir sey var.. psikolojisi de iyidir. hasta degillerdir...
Peki ya sizce`.. amac ne olmali? Global bir din anlayisi?? getirisi ve goturusu ne olur oyle bir anlayisin??? dusunmek lazim..

isinsu 29.08.2005 15:05

pardon

Afrikaya yiycek yardimi yapacagina olacakti...

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 01:49 Uhr.