Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Foren Archiv (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=402)
-   -   Kopftuch (http://localhost/forum/showthread.php?t=4433)

ercan 23.12.2004 09:42

http://de.wikipedia.org/wiki/Konversion_

<a href="redirect.jsp?url=http://de.wikipedia.org/wiki/Konversion_(Religion)" target="_blank">http://de.wikipedia.org/wiki/Konversion_(Religion)</a>

ercan 23.12.2004 09:46

Vorsicht.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.123recht.net/article.asp?a=364&f=ratgeber_strafrecht~besonderer ~teil_ehrdelikte&p=2
" target="_blank">http://www.123recht.net/article.asp?a=364&f=ratgeber_strafrecht~besonderer ~teil_ehrdelikte&p=2
</a>

<a href="redirect.jsp?url=http://www.123recht.net/article.asp?a=595" target="_blank">http://www.123recht.net/article.asp?a=595</a>

ankarali76 23.12.2004 11:12

ein Forum ohne Berlinli Fatih

halli hallo,
Gibt"s eine möglichkeit, wo man einen Forum über Kopftuch startet, wo auch einige Leute ausgeschlossen werden können? (Bsp: "Der Eroberer von Berlin") :&gt

ankarali reporting from Munich

23.12.2004 12:05

das wär ein traum...

ich kann mittlerweile nicht mal mehr seinen nick ertragen...

dicle19 23.12.2004 12:54

amaaaaaan ist doch egal o.T.

ohne Text

dicle19 23.12.2004 12:56

danke dir für die quelle o.T.

ohne Text

dicle19 23.12.2004 12:59

kadinlara tacavüz ediliyor!!!!

klar , aber das machen in der türkei auch i.d.R die muslimen selbst...außerdem hat doch das eine nichts mit dem anderen zu tun...
dummheit muss echt wehtuen, denn zur argumentation braucht man schon gewisse ahnung und vor allem etwas intelligenz...
ich meine , ich sage nicht, dass mir das gefällt, als eine weibl. person schon gar nicht, aber du kannst mir nicht erzählen, dass in der türkei die religion nicht freizügig ausgelebt werden kann...was versuchst du mir eigentlich wiederzugeben...hic birsey anlamadim

dicle19 23.12.2004 13:02

bist du noch ganz klar im kopf?

wieso soll man freiheit nicht nach persönlichen interesse ganz individuell definieren können??? kannst du mir das mal bitte schildern...

für den einen ist abends um 11 wegzugehen freiheit...für den anderen ist dies selbstverständlich...

du bist nur so frei, wie du es akzeptieren und ausleben kannst... wieso, ist das denn so kompliziert, dass du es nicht verstehen kannst???

dicle19 23.12.2004 13:06

geht mir nicht anders o.T.

ohne Text

akshalil 23.12.2004 14:20

Doktor onu kendi haline birakmis :-) o.T

ohne Text

berlinfatih 23.12.2004 15:28

Halen Aklim Basimda :-)

Sen varya kendi yazdigin yazida insanin özgür olmadigini itiraf etmissin ama halen o cumhuriyetci kafan bunu anlamamis. Bak senin yazdigini sana tekrar kopyaliyorum iyi bak yazdigina ve düsünmeye calis "du bist nur so frei, wie du es akzeptieren und ausleben kannst... " iste burada insanin herseyi yapamayacagini anlatmissin ve buda dogrudur tabiki. Özgürlük demek herseyi heryerde herzaman engelsiz sekilde yapabilmektir tamam ve böylelikle özgürlük catismasi burada kapansin ok mi?

berlinfatih 23.12.2004 15:35

Yalanmi ???

Türkiye Cumhuriyetinde kadinlar Genelevlerde hemde pezevenk türk bayragi altinda ve polis korumasiyla tecavüz edilmiyorlarmi? Küfür olan türkiye cumhuriyetinde Müslümanlar ISLAMin gerektigi sekilde hayatlarini yasayamiyorlar, ISLAM Devleti Hilafet i isteyenleri hapse atiyorlar ve ailelerini dagitip parcaliyorlar, senin bunlardan haberin yok dimi hanimefendi???

berlinfatih 23.12.2004 15:37

Sayin ankarali76, o.T.

ohne Text

berlinfatih 23.12.2004 15:41

Sayin ankarali76 :-)

Ben sana ne yaptim ki, benim hakkimda bu yargiya variyorsun? Yoksa benden alip veremedigin birseyinmi vat ALLAH askina. Basörtüsü varya bu benim sorunumdur yani Ben elhamdülillah Müslümanlardanim, ve Basörtülü Bacilarimda benim kardesimdirler tamam. Onun icin ISLAM la alakali olan yerlerde Müslümanlarin bulunmasi gayet dogaldir. Eger ben sana karsi bir haksizlik yaptiysam bunu bana istersen özelden yani msn den söyleyebilirsin ok.

ercan 23.12.2004 15:55

Sorry, es IST von Ali. o.T.

ohne Text

ankarali76 23.12.2004 17:28

o.T.

du sollst die sache net dramatisieren. Ich hab die Beiträge mir so gerad mal angeschaut, und festgestellt,es gibt kaum eine Diskussion, wo du eine der Hauptrollen nicht gespielt hast. Das war mal so eine Bemerkung...

Übrigens, dass man nicht die gleiche Meinung wie du hat, heisst noch lange nicht, man widerspricht seine Religion.

Und mein Saft zum Thema: laut Kuran ist eine Muslimin verpflichtet Kopftuch zu tragen. Das ist eine der vielen Befehlen von Allah an die Menschen. Das stimme ich zu. Wie man mit diesen Befehlen umgeht, ob er diese einhält, ist ihm überlassen. Man sollte die Themen wie Religion und Spiritualität viel viel schicker und sanfter angehen...

ankarali reporting from Munich

xpancaro 23.12.2004 17:53

Türkiyedeki Hindu Tapinaklari.

Sizce bizim heykellermi yakisikli Hindistandaki budalarmi. :=)))

berlinfatih 23.12.2004 19:25

Hayir ankarali yaniliyorsun :-)

Evet sende Basörtüsünün ALLAH in Emri oldugunu kabul ediyorsun, mademki ALLAH in Emridir o zaman Müslüman olan kimseler bu emri yerine getirmek zorundadirlar tamam. Ben ISLAM in fikrini savunuyorum, eger islama aykiri bir yazim varsa buyur ispatla bende düzelteyim ok.Ben Müslüman kardeslerimin yanlis yola gitmesini ve Cehenneme atilmalarini istemiyorum, simdiden dogru yolu göstermeye calisiyorum. Eger ben yanlis inaniyorsam buyrun hodri meydan bana ispatlayin seriata göre.

berlinfatih 23.12.2004 19:29

Imam Safii olmasin :-)

iste senin gibi cahiller, hep inat ederler böyle ve karsindakini yenersin, bilmemen ve anlamamanla.

asl 24.12.2004 02:09

Yaratıcımızda

Alemleri yoktan var eden yaratıcmızda olacak batıl kalktıktan sonra..
Rabbimizde...

dicle19 24.12.2004 10:18

git vaybee dekilerine saldir

onlar seni cekerler herhalde demis :-))))

dicle19 24.12.2004 10:20

peki de bence özgürlük o degildi ki

bak yeni yil da yaklasiyor kavgasiz girecegim bu sene ....

özgürlük ama sorumsuzluk degildir arkadasim...

neyse ya benim icime bööö geldi artik

dicle19 24.12.2004 10:20

cok mu önemli? o.T.

ohne Text

berlinfatih 24.12.2004 14:26

Bence Sence Özgürlük yoktur :-)

Halen inat etmektesin sen, yeni yil girsede özgürlük manasini kaybetmeyecektir, senin icine bööö de girse bilmem baska seyde girse, birsey degismeyecektir. üstelik yeni yili ben kutlamiyorum, das nebenbei.

berlinfatih 24.12.2004 15:10

Hic kimsede :-)

Batil yani pislik kalkinca, ortada temizlik kalacak. Herhalde sen temizlikten hoslanmiyorsun galiba dimi?

hamsiye61 24.12.2004 20:04

Uzun Mesele

neyse uzun zamandan beri katilmadim su basörtü konusunda, nede olsa bu mesele beni ilgilendiriyor cok yakindan ondan:) bazi arkadaslar hala bizim basörtümüzün, baski altinda kaliyormusuz gibi nitelendiriyorlar. vallahi suana kadar baski altinda kalmadim ve beynimde hala calisiyor diger insanlar gibi.

gelelim su kuran meselesine, evet kurani kerimde yaziyor ayetlerde belli. bazi arkadaslar diyorki kaynak getirin, arkadaslar getiriyor sonra bakiyorum bunlar baska sahada oynamaya basliyorlar.

kuranda belki ayetlerin cogu acik ve net sekilde degildir. o zaman sünnetleri takip edeceksiniz ve bakmak zorundasiniz.ikisinden birisini terk edemezsiniz. cünkü biri digerine bagli.birbirinden asla ve asla kopmaz.

Eger ki modern bir yüzyilda yasiyoruz o zaman kimse kimseye karisamaz kimin nasil giyindigini.

dicle19 26.12.2004 20:44

bu kadar lafin arasinda....

en mantikli cümlen bu

"Eger ki modern bir yüzyilda yasiyoruz o zaman kimse kimseye karisamaz kimin nasil giyindigini."

hamsiye61 27.12.2004 12:56

Uzun zamandan beri

bende bunu savunuyorum. Eger ki ben basörtü takiyorsam bu benim kendi hür irademdir. Ben bunu kendim ve allah icin yapiyorum baskalari icin yapmiyorum.

Ama maalesefe burda cok kötü sözler de okudum ve yakistiramadim.

Kimsenin baska birisinin üzerine hakki yoktur söyle giyin veya böyle giyin diye.Fikrini söyleyebilirsin karsindakini incitmeden ve rencide etmeden.Her insanin Fikirleri degisiktir ama en önemlisi saygi duymak ve bunu kabullenmek gerekiyor, ama ben bunu burda görmedim veyahut göremedim.

dicle19 28.12.2004 10:49

anladigim kadariyla tesettürlü bir

...bayansin...
cok merak ettigim birsey var... almanya da okula giderken. okul müdürü de dahil basörtün icin ileri geri konustu mu? yani kayitsiz sartsiz izin veriyorlar mi?

bir de calisan bir bayanmisin bilmiyorum ama is konusunda bu sebepten dolayi sorun yasadin mi???

gelmek istedigim nokta su... sadece arkadasin dostun karissa giyimine eyvallah... gerekirse tartismani yapip cekilirsin, gerekirse hic görüsmezsin... ama mesela okul müdürü veya is yerinde ki patron yaptigi zaman ne yazik ki hic bir tepki veremiyorsun...
ben cok üzülüyorum mesela türk kizlarinin sirf basörtüsü taktigi icin sadece türklerin calistirdigi yerlerde saati 5 € bütün gün calismalarina... halbuki acik bayanlardan ne eksikleri var... anlatabiliyormuyum????
umarim yanlis anlamamissindir

hamsiye61 28.12.2004 20:07

hayir anlamadim yanlis

cünkü bu dediklerinin su yönlerdinden cektim. ben burda okudugum zaman aciktim, burdaki okulu bitirdim elime diplomami aldim sonra trye gittim ve ordaki liseyi okudum. Sonra devam okumak istemedim üniversite sinavlarina girmek istemedim ailemin hasretligi daha cok agir bastigi icin geri döndüm almanyaya.

Almanyaya döndügümde beni cok zor sartlar bekledigini frakindaydim ama bu kadar savasacagimi bilmiyordum. Ben tam iki sene bir meslek yeri icin savastim. bana ac basini dediler sana en alasini verecegiz bende basim kapali iken verin diyordum. diplomalarim süperdi ama yinede meslekyeri bulamiyordum.doktorlarin yaninda bir doktoryardimcisi olmak da istemiyordum.cünkü en kolay meslekyeri bulmak orasiydi. doktorlarda artik gerci daha kapali almiyor. ben tam iki senemi verdim savastim. oraya gittim olmadi hertarafa müracaat ettim ama enin sonunda en güzel meslege sahip oldum oda Büyüksehir Belediyesinde meslek yapabilme sansim oldu kapali olarak. bu meslek icerisinde ve hala ordayim hicbir zaman basörtü hakkimda ters tavir vermediler.

Tabii ki ilk önce biraz cengingen davrandilar herhangi bir bölüme gittigimde ama en önemlisi kisilikle biten bir is oldugunu savunan bir insanim. ben güleryüzlü alcak gönüllü ve konuskan bir insan oldugum icin bir problem yasamadim. ben suan sozialamta calisiyorum abteilungsleiter sekreteriyim. düsün bir kapali bayan bir patronun sekreteri. adam benden cok memnun.herseye saygisi var. diger isarkadaslari da öyle hicbir zaman ben müslümanim veya kapaliyim diye birsey dediklerini duymadim arkamdan bile olsa.

dedigim gibi kapaliysan bu basörtü ile bitmiyor. kendi kisiliginde cok önemli bir yabanciya karsi nasil davranacagini cok iyi bilmen lazimsin hele ki senin dini bilmeyen ve anlamaya zorluk ceken insanlara karsi cok daha alcak gönüllü ve ince ruhlu olman lazimsin. umarim sorularinin cogu cevaplandirilmis olmustur. eger ki bir sorun daha varsa sorabilirsin. dedigim gibi her insanin fikri ayridir buna saygi duymak gerekir ve karsindakini incitmeden ve rencide etmenden.

sevgilerimle

dicle19 29.12.2004 15:26

danke...

evet sordugum soruyu aslinda cevapladin....
demek ki sende bir devlet kurulusunda calisiyorsun... das freut mich wirklich, aber du hast auch davon gesprochen, dass du 2 jahre lang hart gekämpft hast... nicht alle schaffen das, was du geschafft hast. was würdest du eigentlich den anderen raten?
schließlich kann nicht jeder so viel glück haben, wie du...stimmt"s?
basa dönseydin yine de ayni savasi verirmiydin?

hamsiye61 29.12.2004 18:35

benim tek tavsiyem

eger ki bir mesleki secimleri olduysa ve bu yolda cok zor olacagini biliyorlarsa hicbir zaman geri adimlarini atmasinlar. cünkü en kötü sey budur. iradesiz bir kisilige sahip oldugunu o kisilere tasdiklemis olurlar. ich sage nur, sabretsinler savassinlar ve cenabi allah büyük zamani ve kismeti gelince kapilari sonuna kadar aciyor ve hersey aniden oluyor, kendin anlamiyacagin sekilde birden hersey bitiveriyor.

Ikinci sorun, tekrar basa dönsem yine savasi verirmiyim. evet verirdim, cünkü tek kendime degil benim gibi ayni seyleri ceken bacilarima bir nevi sekilde örnek olsun diye savasirdim ve onlar icin ileride kolaylik saglasin diye.

benim sansim suydu birde arbeitsamtin tarafindan üstelendigi bir proje vardi, oradaki calisanlar beni cok seviyorlardi. her konuda bana yardimci oldular. arbeitsamtin söylemedi projeleri ve benden sakladigi projeleri bana fisildayip ve git sor gibisinden yolumu aciyorlardi. yani yanlizda degildim. arkamda birkac insanlar vardi, hala o insanlar var.onlarda biliyorlardi benim basörtümden dolayi bir meslek bulamadigimi.

yanliz mücadele edemezsin bunuda acik acik söylemek gerekiyor, muhakkak bir kac veya bir insan arkanda olamsi lazim, bu isleri cok iyi bilen seni birazcik yönlendirsin.

sevgilerimle

dicle19 30.12.2004 15:33

hmnmm

am anfang deines beitrages dachte, ich hey kompliment...sie hat eine sehr starke persönlickeit...
aber am ende hast du vom arbeitsamt gesprochen... klar super sache ich sage nichts dagegen, aber!!!!
arkanda dayi olmadan yapmak önemli olan bence...
dayi ile senin ne oldugun kim oldugun önemli degil ki. türkiye ye bak... hic aklima gelmeyecek kapasitesiz insanlar bir yerlere geliyorlar... neden??? arkalarinda dayi var da o yüzden...
en önemli basari insanin kendi kisiligi ve de kapasitesi ile olan mücadeledir

hamsiye61 30.12.2004 18:56

du hast in den falschen hals gekriegt

ich sagte nicht,dass eine hohe Boss hinter mir stand, sondern leute die mir ungefähr den weg gezeigt haben wie ich lang gehen soll bzw.was ich noch machen kann? Ich war 15 Monate bei einem Projekt Betriebsorientierungsmaßnahme für Mädchen, wir haben diverse Praktikas gemacht und uns neben bei beworben. oradaki calisanlar bana yardim etti. benden bilgi saklayan arbeitsamt wo eigentlich mein gutes recht war es zu wissen, wurden von seiten der projektmitarbeiter mir gesagt. peki burrda nerde dayilik? veya arkamda dayi? bence yok bana sadece yardim edildi verilmesi gerek bilgileri ve yollari baska sahislardan aldim.

simdi anladin mi ne demek istedigimi??

dicle19 31.12.2004 00:46

das war nicht auf dich bezogen...

vielleicht habe ich mich falsch ausgedrückt, aber es war anders gemeint...
ich bin tätig beim finanzamt...
du bist auch beim staat...
du sagtest, du hast einiges nicht von den arbeitsamtmitarbeitern erfahren, obwohl das dein recht war... stimmt"s? ich weiß nicht, ob du was mit bürgern hast, aber wir haben viel mit steuerpflichtigen zu tun und es liegt auch in unserer initiative , was wir wem sagen...
du kannst mehr oder weniger tricks erwähnen, wie der steuerpflichtige an steuern sparen kann, oder du bist ruhig... hakklimiyim?
yani arbeitsamtla alakasi yok nereye gidersen git bu ne yazik ki böyledir... und wir als ausländer sind nunmal in deutschland in die zweite klasse gestufft...
stell dir doch mal vor ich bin die einzige türkin im rießen finanzamt...und einer der wenigen ausländer... es sind noch einige kollegen aus den europ. ländern

21.01.2005 13:14

Önemli Olan

Önemli olan o basörtüsüne layik olabilmek ve onu tasirken onun hakkini verebilmek. Ben üniversitede iken bir tane bayan arkadasimiz basörtüsünün üzerine sapka giymisti sinava girebilmek için. O gün çok utanmis ve yerin dibine girmistim. Insallah bu proplem zaman içinde dünyanin her yerinde çözülür. (amin)
Saygilar

21.01.2005 13:21

Aci ama gerçek

Heykel ve cami meselesi çok aci bir gerçek ne yazik ki...

21.01.2005 13:30

Dikkat ettim

Siz nerde aci gerçekler varsa onu -hiç çekinmeden- pat diye söylüyorsunuz. Malesef çok kötü örnekler gerçekten var.

dicle19 22.01.2005 13:41

evet var...

tabi söz meclisten disari... yani hic bir zaman insanlari genellestirmek dogru degil

dicle19 22.01.2005 13:46

heheheheh

o konu sadece komik bence...
eskiden bizim köyde camiye sirf yaslilar gidermis bir tane cami varmis herkese yetermis...simdi ufacik köyde benim zamanimda 3 tane cami var :-) ne gerek ...sanki 5 dakika yürüyemiyorlar mi...utanmasak herkesin evine bir cami yapacagiz da iste

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 13:56 Uhr.