Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

08.07.2005 14:40

gooogle... sprachen.. lexika.. o.T.

ohne Text

roman 08.07.2005 15:02

İstanbulu bombalayanlar KİMDİ??? o.T.

ohne Text

cananooo 08.07.2005 15:18

yanacaksiiiiiinnnn

sen allahin seriatinnan alay etmeye devam et
hem bu dünyada hem öbür dünyada halin yaman
yanacaksiiinnnn

08.07.2005 15:24

Bu Forumun en büyük Seriatcisi benim

aramizdaki fark sudur..... sen ise Müridsin ben isa sadece Müslüman.... o yüzden senin DININ baska benim baska....

Söyle Allahina beni yaksin bakalim...kaldiki sen bana bir Allahi tarif edermisin bakiim ??

Sence Allah nedir

roman 08.07.2005 18:07

Farklı Bir Bakış!!!

Kanlı "7"ler
Mine G. Kırıkkanat

"Dinsel koşullanma, tehlikelidir. İnsanın kendisini cinayet işlemeye hazırlar ve katillerin en korkuncunu, vicdanı rahat caniyi yaratır."
G.MESSANIER

Londra, dün vicdanı rahat caniler tarafından kana bulandı. Dün, yedinci ayın yedinci günüydü. Ne gariptir ki "7" sayısı, kutsal bereketin sembolüdür. Ne gariptir ki aynı "7" sayısı, İncil"de "bedel"in, "çile"nin ve "ceza"nın ifadesidir. Tanrı"yla onu taklit ederek boy ölçüşen Şeytan"ın sayısıdır 7. Kıyamet günü ortaya çıkacak canavar bu yüzden 7 başlıdır. Aynı İncil"e göre Tanrı evreni 7 günde yaratmış, fakat Şeytan da
insanlığı 7 günahla kışkırtmaktadır : Cimrilik, öfke, kıskançlık, oburluk, sefahat, kibir ve tembellik...
Gördüğünüz gibi bu günahlar tuzağında, ne hırsızlık vardır, ne de canilik.
Ve ne gariptir ki İslami cihat cellatları, adeta İncil"in emirlerine itaat eder gibi vicdanları rahat, Hıristiyan takvimine uygun olarak, yedinci ayın yedinci gününde Londra"yı yedi yerinden vurdu. Kuşkusuz cimri, kuşkusuz öfkeli, kıskanç, obur, sefih, kibirli ve tembel...Ama masum, çünkü hiçbiri cani olmayan bizler gibi insanların kanını akıttı, İslamcı teröristler, kuşkusuz bombaların pimini çekerken tekbir getirerek...
Masum kanı dökmek, onlar için ne günahı, tam tersine mubahtı, kurban keser gibi Allahlarına yarandıklarına inanıyorlardı masumları öldürürken ve zaten, yeryüzünde yaşamadıkları, yaşatmadıkları keyifleri zevkleri tatmaya, döktükleri kanın ödülünü almaya cennete gittiklerini sanarak, kendileri de kurbanlarıyla birlikte göçmekte tereddüt etmediler. Başka insanları öldürdükleri kolaylıkla, kendilerini de öldürebiliyor bu sapıklar. Çünkü dünyada mutluluk, bereket, başarı, keyif, zevk,
iyilik, dostluk, kısaca yaşam değil onların hedefi. Onlar, öteki dünyadaki farazi cenneti şavulluyorlar.
Kendi kendilerini asıl Müslüman ve Kuran"ı en doğru kendilerinin yorumladıklarını ilan ettiklerine bakılırsa, onların Allah"ı nedense, cennetinin kapısını dünyayı cehenneme çevirenlere açıyor ancak. Onların Allah"ı, nedense elini kana bulamayana kulum demiyor, korumuyor. Metroda evine, işine giden masumları öldüren canileri seviyor. Kendi adına cinayet işleyen mümin katil kullarını, cennette hurilerle, gılmanlarla, hatta şarapla, sınırsız yiyecek ve eğlence, yani dünyada haram olan ne varsa, onlarla mükâfatlandırıyor. Peki ama, cennette mubah olan her şey, niçin dünyada haram sayılıyor?
Nasıl oluyor da, Afganistan"da, Irak"ta vb. hasbelkader savaşanlar bile değil, aralarında kuşkusuz böyle savaşa karşı olanların da bulunduğu, suçsuz insan kanı döken kişiler, kendilerini de birlikte öldürdükleri zaman "şehit" mertebesine yükseliyor, onların inandıkları İslamiyet"te? Masum kanı dökülmesini isteyen, onaylayan tanrı olabilir mi? Yaratan yarattığının haksız, suçsuz yere öldürülmesini kabullenir mi? Cihat diye katliamı kutsayan bir din olabilir mi? Bir tanrının, yarattığı dünyadaki yaşam keyfini yasaklayıp, ölümü mükâfatlandırması mümkün müdür?
Eğer mümkünse, böyle bir inançta "iyilik" kavramı nedir, neresi iyidir böyle bir tanrının?
Hayır.
Böyle bir tanrı olamaz. Ne Yahve, ne Deus, ne Allah, böyle kötü değildir. Hiçbir kutsal kitap, cinayeti, katliamı yüceltemez. Yaratan, yarattığını yasaklamaz, yarattığını yok edeni mükâfatlandırmaz. Can veren, eğer cennet yaşamını bu dünyayı cehenneme çevirenlere vaat etseydi, yeryüzünü bir cennet gibi, varsayılan bir cenneti de dünya nimetleriyle donatmazdı.
Ben elbette ki ne onların Allah"ına inanıyorum, ne de dinlerine. Ama bu canilerin diliyle konuşmak gerekirse, Tanrı"nın 7 günde yarattığı dünyada, Londra"yı yedi yerinden kanatanlar, "Allahüekber!" diye Şeytan"a tapınıyor, kötülüğün ta kendisine, karanlığın efendisine kulluk ediyorlar.

cagdasturk 08.07.2005 19:57

ISLAMI TERÖRDEN KIM BAHSEDIYOR ? o.T.

ohne Text

cagdasturk 08.07.2005 19:58

AKIL VE KAPASITE MESELESI

Biliyorum, senin gibilerin kapasitesini asiyor yazdiklarimi anlamak ama, zaten hedef kitlem senin gibi anlayisi kit ve carpiklardan olusmadigi icin anlasilmama gibi bir sorunum olmuyor.
Benim sözüm akledenlere, düsünenlere, inananlara, inandigi gibi yasayanlara.
Onun icin sen üstüne alinma, bilirsin akildan yoksun olanlara sual olunmaz..

cagdasturk 08.07.2005 19:59

AKIL VE KAPASITE MESELESI

Biliyorum, senin gibilerin kapasitesini asiyor yazdiklarimi anlamak ama, zaten hedef kitlem senin gibi anlayisi kit ve carpiklardan olusmadigi icin anlasilmama gibi bir sorunum olmuyor.
Benim sözüm akledenlere, düsünenlere, inananlara, inandigi gibi yasayanlara.
Onun icin sen üstüne alinma, bilirsin akildan yoksun olanlara sual olunmaz..

roman 08.07.2005 20:09

Çağdaş arkadaşım soruma cevabın bumu? o.

ohne Text

cagdasturk 08.07.2005 20:15

BÖYLE SORUYA BÖYLE CEVAP

Sen benim getirdigim aciklamaya böyle alakasiz bir soru sorarsan, bende soruna soruyla cevap veririm roman arkadasim..

Bu arada roman ne anlama geliyor, bildigimiz okudugumuz romanmi yoksa bir halkmi ?

08.07.2005 20:35

Ne neee ausreden sind das von dir

ben son derece genis ve evrensel olaya yaklasiyorum.... mach dir nichts vor

cagdasturk 08.07.2005 20:37

LONDRADA TERÖR

G8 Üyeleri adına Blair konuşuyor: ?Bölünmeyeceğiz, kararlıyız. Gücümüzü koruyacağız. Gücümüzü onlara göstereceğiz. Bu saldırı barbarca. Hepimizin ülkeleri, bir şekilde terörizmden etkilendi.
Bu saldırının sorumlulularının insan hayatına saygıları yok. Hepimiz kararlı bir şekilde bu terör saldırılarına karşı durmak ve bunların üstesinden gelmek için birleştik..Saldırının tek bir ulusa değil, bütün uluslara ve bütün medeni toplumlara karşı yapıldığına inanıyoruz. Terörizm ve şiddetin toplumlarımızı ve değerlerimizi değiştirmesine izin vermeyeceğiz. Saldırı zirveyi etkilemedi. Daha iyi bir dünya yaratma konusundaki kararlılığımız sürecek. Teröristler başarılı olamayacaklar?.
Evet sayın Blair, bizler ?savaşa ve işgale, sömürüye hayır? diyenler, vahşi kapitalizmin tehdit ve dayatmalarına karşı olanlar da aynen böyle düşünüyoruz.. Bunları düşünürken Guantanamoyu, Ebu Garib?i, Diego Garciyadaki insanların kulaklarını sağır eden çığlıklarını duyar gibi oluyoruz.. Yüzen işkencelerde katledilen yüzlerce, binlerce insanın çığlığını duyar gibi oluyoruz.. Irakta katlettiğiniz yüzbinlerin, sömürünüzün kurbanı olmuş on binlerce yeni doğmuş bebeğin ölüm hırıltıları ufkumuzu karartıyor. Kirlettiğiniz dünyadaki can çekişen doğanın derin uğultusunu duyar gibi oluyoruz..
Kan kanı çağırır, şiddet şiddeti doğurtur. Rüzgar eken Fırtına biçer.bumerang, her zaman Kanguruları değil, bazan geri döner ve sizi de vurur..
Terör kimi zaman köşe sıkıştırılmış, çaresiz halkların, sesini duyuramayan insanların öfkeyle yeryüzüne savurduğu yakıcı bir çığlıktır.
Terör, bir savaş biçimidir.
Bu coğrafyada kaybedilen kurtuluş savaşlarını terör diye etiketleyen ülkeler biliriz biz. Ya da destekledikleri terör örgütlerinin kurdukları kukla rejimlerin kendi çocuklarına, dünki cinayetlerini, terör eylemlerini kutsal kurtuluş savaşı diye ezbelerlettiklerini biliriz. Dünki terörisitlerin nasıl saygın devlet adamı ve diplomat olarak makyajlarını tazeleyin siyaset sahnesine çıktıklarını gördük biz bu coğrafyada..
Siz Bush, siz Blair.. Dünya mahkemesinin vicdanlarda mahkum ettiği iki hükümlü, siz değil misiniz, yeni bir dünya savaşının ocağını tutuşturmak için körüklerle ortalıkta dolaşanlar.. Savaş ateşini üflerken sakalınız mı tutuştu yoksa..
Hiç kimse masul insanları hedef seçmemeli.. Ne devletler, ne de haklı bir gerekçe ile de olsa, haksız hedeflere yönelen acılı insanlar.
Güya, son saldırıları yine Laden üslendi. Sanmam, Belki de bunu bizzat kendileri yaptılar.. Yeni saldırıları için yeni bir hedef uydurmak için böyle bir saldırının kamu oyu oluşturmak açısından uygun olacağını düşünen ruhunu şeytana satmış politikacılar , ya da istihbarat örgütleri olabilir. ABD daha önce Küba krizinde bunu denemek istemedi mi, Hitler Polonyayı işgal etmeden önce bir bahane için benzer bir komplo icad etmedi mi?
Korkarım yarın bu işin Faillerinin İran veya Suriyeliler olduğu açıklanır ve yine savaş tamtamları çalmaya başlarlar..
Haberlere bakılırsa ABD, İran Azarbeycanında bir ayaklanma için MHP li liderlerle görüşme halindeymiş.. Ne garip, nasıl bir tesadüf bu böyle. Tam da MHP kongresi öncesinde, güya anti Amerikancı kızılelmacıların Ortadoğuda bir amerikan planında piyon olarak kullanılması için MHP ile görüştükleri iddiası.. Bu iddianın araştırılması gerek. MHP li aklı başında gençlerin bu oyun sahiplerinin kirli tuzaklarını onların başına geçirmeleri de mümkün. Hele şu kongre öncesinde MHP içinde aklı selime sahip gençler ve abiler, herhalde bu iddiaları değerlendireceklerdir.
İşin içinde, operasının ?Azad Azarbeycan? olunca MHP lilerin aklını çelmenin kolay olacağını düşünmüş olabilir birileri.. Ama bunun o kadar kolay olmayacağını söylemek isterim.. Benden söylemesi birileri yine, sureti haktan gözükerek, bizim kanlarımız ve gözyaşlarımız üzerine kendilerine iktidar ve servet üretmek istiyor. Bizi kullanmak istiyor..
Mahir Kaynağın dediği gibi, 3-5 kişinin kuracağı bir terör örgütü dünya barışını ve istikrarını böylesine tehdit edebiliyor ve uluslar arası koalisyon buna karşı istihbaratı ve orduları ile hiçbir şey yapamıyorsa, vay o dünyaya. Şimdi AB bu olayı bakalım nasıl yorumlayacak. ?Önce güvenlik? diye özgürlükleri daha da kısacaklar mı? Ve bu işin sonu nereye varacak?
Ve en can sıkıcı soru da şu: Şimdi sıra kimde ve ABD nin bu olaylara cevabı ne yönde, ne zaman ve nasıl olacak?
Düşünelim bakalım. Tam da Türkiye?de de terörün yükselişe geçtiği bir zamanda düşünmeye değer.

dilipak
Selam ve dua ile..

08.07.2005 21:23

Bir Müslümani kimse bir köseye sikistira

maz... cünkü o iyi bir insandir ki her zaman ve her yerde tüm tehlikelere hazirliklidir....

O cercevede senin Terör yapanlarin Müslümanligi birak Hayvan bile olamaz

08.07.2005 21:24

Was ist Seriat.. an alle Musilmänner

und möchte gern Götter hier im Forum ??

Also was ist das ??? wovon alle rumlabern

cagdasturk 08.07.2005 21:41

SENIN GIBILER SEBEB OLUYOR

Bu serefsiz teröristler senin gibi düsünenlerden cesaret aliyor, onlarin ekmegine yag sürüyorsun, gurur duymalisin kendinle dimi..

08.07.2005 21:47

Tam tersi... Teröristleri yok etmek sart

ohne Text

cagdasturk 08.07.2005 23:32

INGILTEREYI KIM VURDU ?

İngiltere ile Fransa arasında AB bütçesi, İngiliz yemekleri ve 2012 Olimpiyatları üzerindeki çekişmeden zaferle çıkan Tony Blair"in sevinci çok kısa sürdü. ABD ile her türlü işgali birlikte planlayıp yürüten, Afrika ülkelerinin borcunun silinmesi konusunu G-8"nin gündemine taşıyarak sempati operasyonu başlatan Blair"in ülkesi, dün çok ağır saldırılara maruz kaldı. Beşi metroya ikisi de otobüslere yerleştirilen bombaların patlamasıyla Londra adeta kendi 11 Eylül"ünü yaşadı. Onlarca kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Fransa, İtalya, Almanya ve İspanya alarma geçti. Büyükelçilikler boşaltıldı.

11 Eylül saldırıları ve Irak işgaliyle kendini hedef haline getiren İngiltere, gerek çok eleştirilen anti-terör yasaları gerekse ülkedeki Müslümanlara yönelik olağanüstü güvenlik önlemleri nedeniyle aslında bu saldırılara hazırlıksız değildi. Özellikle Irak işgalinden bu yana, bütün dünyada etkisini gösteren benzer saldırıların neden İngiltere"yi vurmadığı hep soruldu. Cevabı ise alınan güvenlik önlemleri olarak açıklandı.

Bugün görüyoruz ki, bu önlemler saldırıları önlemeye yetmiyormuş. O zaman neden bugün sorusunu sormak son derece yerinde. El Kaide ya da bir başka örgüt, ancak bugün mü imkan bulmuş da saldırmış acaba? Irak"ta vahşi katliamlar yapılırken, Afganistan"da ağır cürümler işlenirken, Guantanamo ve Ebu Gureyb"de insan onurunu hiçe sayan uygulamalar yaşanırken, bütün bunlara karşı İslam coğrafyasının ve dünyanın duyarlılığı zirvede iken neden İngiltere"ye saldırı olmadı? Neden bu hassasiyetler azalmışken saldırı oldu?

Birileri üslenecek? El Kaide üslenecek. El Kaide adına bir örgüt üslenecek. Ya da adı hiç duyulmamış bir örgüt üslenecek. Hatta belki de saldırıya karışan kişiler yakalanacak. Ama ondan sonrasını hiç öğrenemeyeceğiz. Soruşturmalarla ilgili bilgilere ulaşamayacağız. Bu kişileri kimlerin yönlendirdiğini öğrenemeyeceğiz. Endonezya"daki saldırılarda böyle olmadı mı? İspanya"daki saldırılarda böyle olmadı mı? El Kaide üslenir ve olay gündemden düşer. Başka sorulacak soru kalmamıştır. Nasıl olsa dünya genelinde El Kaide"ye karşı bir savaş vardır, teröre karşı küresel bir koalisyon vardır.

Günlerdir bir stres birikimini olduğunu düşünüyordum ve bunun nerede patlayacağını öngörmeye çalışıyordum. Özellikle sonbahara doğru endişe verici gelişmelerin yaşanabileceğini tahmin ediyordum. Afganistan"da koalisyon güçlerine karşı Taliban saldırıları beklendiği gibi durdurulamadı. Son olarak bir ABD helikopteri düşürüldü ve ABD"nin elit birliklerinden bir çok asker öldü. Bir tanesi de hâlâ Taliban"ın elinde. Irak"ta her gün onlarca kişi ölüyor. Uluslararası medyanın bütün çabalarına, kamuflajına rağmen Bağdat merkezli yönetimin geleceği kuşkulu. Dahası saldırıların etkisi her geçen gün artıyor ve daha sistematik hale geliyor.

Londra"daki patlamalar olmasaydı bugün neyi yazardım diye düşündüm: Aklıma gelenleri sıralayayım: Şanghay İşbirliği Örgütü"nün son toplantısı yazardım. Rusya ve Çin"in Orta Asya ülkeleriyle birlikte oluşturduğu bu blok giderek güç kazanıyor. Son toplantısında İran, Pakistan ve Asya"nın bir başka devi Hindistan"a gözlemci üyelik statüsü verildi. Bir Asya Gücü haline getirilmeye çalışılan blok, dikkat çekici biçimde ABD ve müttefiklerine açıkça "Orta Asya"yı terkedin" çağrısı yaptı. Bu bir meydan okumadır. Rusya"nın İran denizaltılarını silahlandırmasını, bu denizaltılara füze sistemleri yerleştirme kararını ve .bunun ne anlama gelebileceğini tartışabilirdim. G-8 zirvesi öncesi Rusya, Almanya ve Fransa liderlerinin Kaliningrad"da bir araya gelip aralarındaki dayanışmayı güçlendirmelerini ve "Rusya ile AB arasındaki ilişki küresel dengeyi belirleyecektir" cümlesini sorgulardım. Yine İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw"un, 18 ay içinde İngiliz askerlerini Irak"tan çekeceklerine ve Afganistan"a yığınak yapacaklarına ilişkin açıklamasını, bunun yakında hareketlenecek Hazar çevresine nasıl yansıyacağını sorgulardım.

Ama büyük bir ihtimalle Alman-Fransız ekseni"nin son günlerde güç kaybetmesini ve İngiltere ile birlikte ABD"nin Avrupa Birliği"nin geleceği üzerinde ağırlık koymalarını yazardım. Alman-Fransız ekseni, daha doğrusu kıta Avrupası, AB liderliğini kaybediyor mu sorusu çok önemli. 1 Temmuz"da AB dönem başkanı olan İngiltere, belki de ilk kez AB"nin kaderine bu kadar hükmeder pozisyona geldi ve bu Almanya ile Fransa"yı oldukça endişelendiriyor. Listemdeki her konu, dünyanın geleceğini derinden etkileyecek gelişmeler. Bunların hepsi, çok ciddi sonuçlara yol açabilecek gelişmeler.

Londra"daki patlamalar, küresel terör söylemiyle, güvenlik stratejileriyle ve tehdit algılamalarıyla görünüşte örtüşüyor. Nitekim, beklendiği gibi, El Kaide tarafından üslenildi. Ayrıca İtalya ve Danimarka yeni hedefler olarak gösterildi.

21. yüzyıla dönük güvenlik stratejileri terör tehdidi üzerine kurulu. Bu tehditten korunmak için savunma hatlarını ABD ve İngiltere sınırlarında değil Ortadoğu"da kuranların aslında tehdidi içeri davet ettiklerini görüyoruz. Her saldırıyı el Kaide"nin ya da benzer örgütlerin yaptığı iddiası bana pek de gerçekçi gelmiyor. Özellikle Madrid saldırılarından sonra, devletlerin birbirleriyle terör üzerinden hesaplaştıklarına inanıyorum. Irak"ta istihbarat kuruluşların örgütleyip yönettikleri gruplar, istihbarat örgütlerinin hatta devletlerin terörü bir mücadele yöntemi olarak kullanması bu kanaatimi güçlendiriyor. Artık el Kaide yok. El Kaide felsefesi var ve belli güçler kendi el Kaidelerini piyasaya sürüyor. Avrupa içindeki bölünme derinleştikçe, ABD ve dünyanın belli güçleri arasındaki açı genişledikçe, küresel iktidar ve kaynak savaşı şiddetlendikçe suikastler ve benzer saldırılar daha da artacak. Bu bir dünya savaşı. Bizler bu savaşın sadece Irak ve Afganistan"daki yüzünü görebildik. Bu savaş, sanıldığı gibi devletlerle terör arasındaki savaş değil. Belli güçlerin kendi aralarında yürüttükleri bir savaş. Ne yazık ki, en çirkef yöntemlerin kullanılabildiği bir savaş.

İspanya"yı hizaya sokanlar İngiltere"den ne istiyorlar acaba? Bu saldırıları gerçekten El Kaide ya da benzer bir örgüt yapmışsa sadece İngiltere"ye değil, Edinburgh"da toplantı halinde olan dünyanın patronlarına meydan okudu. Ama, derinlerde süren büyük savaşın bir sonucu ise daha çok şeyler göreceğiz. Sırada hangi ülke ya da ülkelerin olduğunu bu savaşı dikkatle izleyenler kolaylıkla görecektir.

Ibrahim Karagül

08.07.2005 23:46

wie inteligent

ich weis nicht mal welche sprache das ist und ob man es so schreibt echt auf so was komm ich auch selber...

xp0mpalanejatx 09.07.2005 00:12

ingiltereyi bush vurdurdu

zavalli müslümanlara suc kalsin diye..
zaten bizim müslümanlar cok masumdur..hep iftira atiliyor....

xp0mpalanejatx 09.07.2005 00:14

donpepyi korkttunuz cocuk bunalima girdi

artik seriati savunacakda kalmadi..
en iyisi kasarlanmis karilara soralim seriat nedir
...!hhhhhhhuahiahauha

cagdasturk 09.07.2005 00:17

VAYBEE

Aferin lan Nejat, sende baya kafa calisiyormus.
Bende bir tek pompalama islerinden cakiyorsun sanmistim

xp0mpalanejatx 09.07.2005 00:21

kes leng sereffsiz halsiyetsiz cingene

ingilterede amerikade terör olunca birden entel dantel kesiliyorsunuz götünüz sampanya tipasi gibi tap tap atiyor..dangalaklar..
burnumuzun dibinde irakda hergün terörle ölen 50 insani hesaba alan yok ama..
kes...
zaten donpepeyi küstürdün...
kes uyuz komunist !
:)

xp0mpalanejatx 09.07.2005 00:24

ayipsin pompalama görevimiz

dünyadaki tüm terör olaylarinda sion parmagi vardir yani yahudi oyunlaridir...
bu olaylar gittikce arap dünyasina baskiyi getirecek yahudilerde rahatca genisliyecek ..yani sadece toprakla genisleme degil bu genisleme....

roman 09.07.2005 01:33

Bildiğin okuduğun rumuz bir isimdir.

Benim açımdan isim olmasından başka br anlamı yoktur.

Zaten kaşarlanmış dengesiz kışkırtıcının bahsettiği gibi ne çingene anlamını taşır nede Avrupada bu isimle dolaşan insanların hiç birisi ne Romanyalıdır nede o halkın anavatanı olan Hintlidirler.

Ama bu sayfalara katılan .Romen. yada çingene toplumundan katılanlar var ise onlara bu kullandığım rumuz onların topluluklarını çağrıştırıyprsa, hepsini bir Türk kökenli bir insan olarak saygıla selamlarım.

Sanıyorum çağdaş arkadaşım sen benim sorumu bilerek atlamaktasın ve sorduğum soru elbet bu konun göbeğidendir.

Bençağdaşlığı biraz daha farklı anlıyorum, çağın içinde bulunmayı ve yaşadığın zamanın hangi çağa ait oldğunu kavrak veona uygun yaşayabilmeye çalışmaktır benim çağdaşlık anlayışım.

Senin ile ben ilk önce çağdaşlık kavramında anlaşamamaktayım.

İstanbulu herhalde Androitler gelip vurmadılar değilmi?

Vuranların Radikal İslamcılardan oldukları, kökten dinci oldukları ve Türkiyenin tüm sivil kurumlarını yıkmak hedefini güderek bunu yaptıkları ve vuranların Türkde oldukları mahkeme tutanakları ile ortada değilmidir?

Bin Ladin ile de bağlantılı olduğuda açıklanmadımı Afganistanda eğitimden geçtikleri açıklanmadımı?

Amaçları kendilerine uygun gördükleri bir İslami devlet sistemini kurmak olduğunu açıklamadılar mı?

İspanyada yapılan vahşette Kuzey Afrika ve Arap kökenli Bin ladin yanlısı kişilerce yapıldığı ortaya çıkmadımı?

Londrada olan bunlardan farklımı olduğunu düşünmektesin?

Eğer sen öyle düşünmekte isen eyvallah öyle düşünebilirsin zaan her şeyi daha önce yalınan vahşetlerde olduğu gibi gösterecektir neyin ne olduğunu.

Newyokda olduğu gibi çıkar ortaya.

Ama basitleştirmektesin gibi bir izlenim bırakmaktasın sen olanlara.

Dostum ben bu tür vahşeti yapan insanlar ile aynı dünyada yaşamak istemiyorum.

Hele hele bu tür sapık ve katil rulu insanların kuracağı hiç bir sistemlerde ve yönetmlerde asla yaşamak istemiyorum.

İsteyen buyursun gitsin İranda yaşasın.

Umarım derdimi tam olarak sana açıklayabildim ve benim açımdan bu konu üzerinde senin ile yazşacaklarım bu kadar.

Her insan hak ettiği sistemlerde yaşar...

roman 09.07.2005 01:57

Len soytarı kışkırtıcı nasıl yazı ulan

Bu yazı.

Ne demek tetikçi falan? oğlum kafanı uyuşturucu ile kıracaksan adam gibi kır kıçından kırma.

Kimse Elazığlıyı senden başka tetikçi demed bu sayfalarda.

Hani erkeğin orospusundan ve puştundan korkacaksın diye bir deyim vardır, emin ol bu cümleler senin gibiler için icat edilmiştir.

Elazığlı bana senin yaşamın boyunca başaramıyacağın düzeyde ve insan gibi, adam gibi çok güzel bir yazı bıraktı ve yazıyı saygıyla karşıadığımı ve kendisine yazdıkları içinde bu sayfalarda teşekkür ettiğimi açıkladım.

Sen bozuksun oğlum, sen bozuk sütlüsün.

Her zaman ortalığı kışkırtmışsındır.

Sen dürüst değilsin şerefsiz bir sahtekarsın.

Utanmadan bu sayfalarda birde katil yaratacaksın, bunlardan senin çıkarın nedir sapık herif.

Elazığlının hatası yeterince açıklandı ve doğruydu ohatanın ona açıklamnası,bir gün o hatası yüzünden başı çok da büyük belalara girebilirdi. Ama eminim ben nu bu hatayı bilerek yapmadığını, kendisiblir ben ona her zaman gelişmesi için destek oldum.

Ama senin gibi ne olduğu belli olmayan sapık her zaman onun kafasını karıştırdı, şimdide tetikçi başlıklar atmakta. Şundan emin ol bu başlık böylesine medyaik bir yerde ulu orta yazılması çok ağır bir cezai işlemle sonuçlanır Alman yasalarında.

Sen ona hiç bir zaman dost değildin olmadığınıda bu tür pis yazıların ile bir kere daha gösterdin.

Sen iç bir insana dost değilsin, senden dost olmaz çünkü sahtekarsın, pisikopatsın git tedavi ol.

Elazğlı küsmüşte gitmiş, Elazığlıyı sen mi doğurdunda koskocaman adama çocuk muamelesi yapmaktasın soytarı.

Elazığlının en iyi yapacağı şey senin gibi bozuk insanlardan uzak durmasıdır.

Dua edinki burada bir kaç kişi varda insanları bu sayfalarda yanlışlık yapmamaları, yaşamlarını ciddiye almaları, bozuk bulanık bir sele kapılıpta yaşamlarını mahf atmemeleri için uyaranlar var.

Benim şahsıma bir yazı yazmanı istemiyorum senin, ikide birde benim defterime bakıp durmaktan uzak dur.

Senm mert değilsin, düzgün ve doğru bir insan değilsin, sen insanlığın utancısın.

Soytarı Mazoşist

roman 09.07.2005 02:27

harflerim çıkmıyor sanıyorum sorunum

klavyemden kaynaklanmakta, eksik harflerimi tamamlayarak okursun.

her şey gönlünce olsun.

Bir yıl sonra aynı konuyu tekrar yazışırız, yukarıda yazdığım gibi zaman her şeyin ne olduğunu gösterir.

Garip, garip senaryolar yaratarak yanlışı doğru olarak göstermek Ne müslümanlığı, Ne İslamı kurtarır ve düzeltir.

Yanlış ve kötü her zaman yanlış ve kötüdür. İslami dünya bu tür katillerden kendilerini soyutladıkları zaman tekrar islami barışın, sevginin, hoş görünün ve tüm insanlığa insan oldukları ve kutsal yaşam hediyesi olan sevgili Tanrının yaşama dokunulmaz kanununa ve kuralına uyduklarına gösteceklerine ben inanıyorum. Çünkü İslam diğer tüm dinler gibi barış dini ve İlahi bir dindir.

Ben evrensel düşünceye ve evrensel hukuka inanırım. Dini yasalara ve kurallara değil, Enisin açıklamaya çalıştığı gibi Teoloji ile Ahlaki dini kültürü birbirine karıştırmamak gerekir. Çünkü Dini ahlaki kültür ebeveynlerden ve yakın çevreden alınan bir nevi gelenektir ama Teoloji Tanrı veya Allah kutsallığının sunduğu kitabıdır.

Hoşçakal...

coach01 09.07.2005 10:12

karistiriyorsun

Kuranin nasil anlanilmasini ondan ögrendik. Onun kurani anlayisina ve icraatina sünnet diyoruz biz. Sünnet ve Kuran karsi karsiya degil bir bütün icindedir !

coach01 09.07.2005 10:16

Bir müslüman öbür müslümandan sorumludur

Yani birakin su seni ilgilendirmez laflarini.

09.07.2005 16:27

Das passiert auch den jenigen die nur

rumlabern ohne zu wissen was Sie labern.... und da ist Pepone keine Ausnahme.. DOn Camillo lässt Grüßen

09.07.2005 16:30

BIr Müslüman zavalli olamaz

eger Müslümanlik kendini acindirma zavalliliksa... ja dann ist an dieser Religion was Faulkll... ooder die Leute sind zu behämmert, als das Sie es verstehen...

olay bu kadar basit... ben Araplari Iranlilari Müslüman olarak algilamiyorum... ki tüm Terör aktiviteleri onlarin elinde cikan olaylardir... PLO, EL-Kaida usw... bunlari Araplar yapiyor yönetiyor.. eger Müslümansa yapmaz... demekki Islamin adi psiletiliyor... o halde bu gibi insanlari DINSIZ saymak ve yok etmek tüm insanligin faydasina olacaktir

09.07.2005 16:31

Hör mit dem Scheiss auf mann

resmen hakaret ediyorsun... anladik insanlik ve DIN azmanidir ama Demokraside hayvanlarinda yasama hakki var..... o yüzden bitte etwas Demokratischer yaniii

09.07.2005 16:33

Sen onun Kuranin nasil anladigini bileme

zsinki... sanki onun beyninemi bakiyorsun kaldiki Resül ölelei asirlar oldu...

O yüzden sen Kurani bu zamana göre yorumlayacaksin... öyle kalkip taklitcilikle insan olunmaz... ancak MÜRID olunur..

Noch was... Sünnet diyorsun... baer wo steht den so was geschrieben ????

09.07.2005 16:34

Tam tersi kimse kimseden sorumlu degil

hele hele bizler zerre kadar Iran yada Arabilerden sorumlu degiliz.. herkes kendi bacagindan asilacak...

09.07.2005 16:49

KAFIRKOLIK İran"da azınlıklara icki izni

Yeryüzünde Allahi zavalli sayip ve kendini onun yerine koyup Jandarmalik yapan Iran hükümeti, azinliklara icki icme izni verdi...

Insan azmani olan Iran Hükümeti Atesperest DInleriyle dünyada Terörün en büyük destekcilerindende bir tanesidir

İran"da kabul edilen yasaya göre, gayrimüslimlere alkol serbest olurken, içki içen Müslümana 1 yıl hapis, 74 kırbaç cezası verilecek.
(9 Temmuz 2005 Cumartesi)

Ayetullah Humeyni"nin iktidara geldiği 1979"dan bu yana alkollü içki tüketiminin yasak olduğu İran"da içki içenlere verilen cezalar 2 kat artırılırken, ülkede yaşayan gayrimüslimlere alkol izni çıktı.

Azerbaycan basınında İran Mehr Ajansı"na dayanılarak verilen haberlere göre, İran Meclisi alkollü içki içen, üreten ve satan kişilere uygulanan cezaların artırılmasına ilişkin yasa tasarısını kabul etti. Yeni uygulamayla bundan sonra İran"da milli azınlıkları oluşturan Müslüman olmayan vatandaşlar cezalandırılma korkusu olmadan içki içebilecek. Müslüman İran vatandaşlarından içki içtiği, ürettiği veya sattığı belirlenenlere de 3 aydan 1 yıla kadar hapis ya da 74 kırbaç cezası verilecek.
İran Meclisi"nde yeni kabul edilen yasayla, alkollü içki içtiği belirlenen devlet memurları işten çıkarılacak ve bir daha devlet hizmetinde görev alamayacak.

LINK
<a href="redirect.jsp?url=http://www.nethaber.com/?h=21161
" target="_blank">http://www.nethaber.com/?h=21161
</a>

09.07.2005 21:59

Enniiisss?? Ha nerdusun daaaa? ;-)) o.T.

ohne Text

09.07.2005 22:17

Bekle bizi Istanbul!

Salkim salkim tan yelleri estiginde
Mavi pastikalari yirtan gemilerinle
Uzaktan Seni düsünür düsünürüm
Istanbul!

Bin bir direkli Halic"inde aksamlar
Adalarinda bahar Süleymaniye"nde günes
Hey Sen ne güzelsin eyy kavgamizin Sehiri
Istanbul!

Bosuna cekilmedi bunca acilar
Büyük ve sakin Süleymaniye"nle bekle
Parklarinla, köprülerinle, meydanlarinla
Bekle bizi Istanbul!

Tophane"nin karanlik sokaklarinda
Koyun koyuna yatan cocuklarinla bekle
BEKLE ZAFER TÜRKÜLERYLE GECISIMIZI
BEKLE BIZI ISTANBUL

Haramilerin Saltanatini yikacagiz
Bekle o günler gelsin gelsin Istanbul
Sen bize layiksin bizde Sana Istanbul
ISTANBUL!

Bosuna cekilmedi bunca acilar
Büyük ve sakin Süleymaniye"nle bekle
Parklarinla, köprülerinle, meydanlarinla
Bekle bizi Istanbul!

Istanbul, für einen das Zentrum der Welt in der die Fäden Asiens und Europas zusammenkommen. Wiederum für die anderen die heimliche Hauptstadt der Türkei, aus der alle wirtschaftlichen, politischen und kulturellen Impulse an den Rest der Türkei gegeben werden. Um Istanbul ranken sich die umwobensten Legenden. Man sagt eine Frau müsse wie Istanbul sein; Schwer zu erobern und es darf nur einen Eroberer geben. Dich Istanbul lieben wir mehr als irgend ein Mann eine Frau je lieben könnte. Du Istanbul bist auf unsere Fahnen geschrieben. Die Zeit rückt näher Deine Eroberung naht. Mit Gottes Segen und unserem Willen wird das auch geschehen. Das Pack der AKAPE Fundamentalisten werden ins Mamara Meer und von dort die Dardanellen runter bis nach Gibralter getrieben werden. Istanbul entweder wirst Du uns gehören oder keinem

cagdasturk 09.07.2005 23:01

UFKUNU GENISLET

Yazdiklarini dikkatle okudum, benim yasadigi zamanin hangi caga ait oldugunu kavradigini sanan arkadasim.

Bazi haklar, özgürlükler,degerler ve duygular vardirki hic bir zaman, hic bir sartta ve hic bir yerde degismez.

Önemli olan her cagda insan olabilmek, oldugu gibi görünmek göründügü gibi olmak, inandigi gibi yasamak yasadigi gibi inanmak.

Bana burada terörün ne kadar kötü bir sey oldugunu anlatmaya calismissin, bu terörü yapanlarin müslüman olduklarini vurgulamissin.
Bir teröristin müslüman, hiristiyan veya ateist olmasi veya kendini öyle nitelemesi, onun yaptigi igrencligi olumlu yada olumsuz sekilde etkilemez.
Bu igrenclik onun mensubu oldugu dini, milleti, irki, devleti, aileyi baglamaz.

Benim yasadigi zamanin hangi caga ait oldugunu kavradigini sanan arkadasim, sana son bir tavsiyem daha var.
Olaylari hep böyle sana sunuldugu sekilde alip kabullenme.
Önyargili olma, sorgulayici ol, irdele, arastir, sebep sonuc iliskilerine gir, stratejik düsün, degisik perspektiflerden degerlendir, kisaca ufkunu genislet. Eminim bunu basarabilirsin, kafasi calisan birisin, sana bol sanslar..

cagdasturk 09.07.2005 23:02

UFKUNU GENISLET

Yazdiklarini dikkatle okudum, benim yasadigi zamanin hangi caga ait oldugunu kavradigini sanan arkadasim.

Bazi haklar, özgürlükler,degerler ve duygular vardirki hic bir zaman, hic bir sartta ve hic bir yerde degismez.

Önemli olan her cagda insan olabilmek, oldugu gibi görünmek göründügü gibi olmak, inandigi gibi yasamak yasadigi gibi inanmak.

Bana burada terörün ne kadar kötü bir sey oldugunu anlatmaya calismissin, bu terörü yapanlarin müslüman olduklarini vurgulamissin.
Bir teröristin müslüman, hiristiyan veya ateist olmasi veya kendini öyle nitelemesi, onun yaptigi igrencligi olumlu yada olumsuz sekilde etkilemez.

Benim yasadigi zamanin hangi caga ait oldugunu kavradigini sanan arkadasim, sana son bir tavsiyem daha var.
Önyargili olma, sorgulayici ol, irdele, arastir, sebep sonuc iliskilerine gir, stratejik düsün, degisik perspektiflerden degerlendir, kisaca ufkunu genislet. Eminim bunu basarabilirsin, kafasi calisan birisin, sana bol sanslar..

cagdasturk 09.07.2005 23:09

U

cagdasturk 09.07.2005 23:10

UFKUNU GENISLET ROMAN

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:20 Uhr.