![]() |
İNGILIZ POLISINDEN "İSLAMI TER
ifadesine tepki !
Lonra"daki terör saldırılarının ardından Londra Belediyesi yetkilileri ile bir basın toplantısı düzenleyen Londra Polisi bir gazetecinin "İslami terörist" ifadesine itiraz etti. Bir gazetecinin "saldırıyı İslami teröristler yapmış olabilir mi?" sorusuna Brian Paddick isimli yetkili, İslam dini ile terörizmin karıştırılmaması gerektiğini vurgulayarak karşılık verdi. Yaşananın bir terör saldırısı olduğuna dikkat çeken Paddick, İslam dini ile terörizmi eş tutmaya çalışanların hata yapacaklarını söyledi. Paddick, saldırının El Kaide tarafından yapılmış olabileceğine ilişkin sorulara, "saldırını El Kaide ya da başka gruplar tarafından yapılmış olma ihtimalini araştırıyoruz. Şu an saldırıların kimler tarafından yapıldığını teyid edecek durumda değilim." cevabını verdi. Londra Polisi"nin basın toplantısını CNN, BBC gibi kanallar naklen yayınladı. CHA |
tabii ki putperest mezhepci
sünniler, siiler, aczmendiler, danismendiler Islam dini ile özdelestirilmesi lazim. Bir müslüman olarak sünnilerin, ya da siilerin yaptiklarini kiniyorum ve onlari Hakk dini Islam"a davet ediyorum. Bizim dinimiz insanlari seven, ilimi ve bilimi rehber Hakk yolunda rehber edindiren bir dindir. Sünniligin ya Sia"nin mürekkep ile degil de kan ile yazilmis seksomanyak ve asiri siddet icerikli hadis ve fikih kitaplarina benzemez. Isine gelmedi mi idi soru soranin dilini kes, isine gelmedi mi idi, el uzatanin elini kes ve isine gelmedi vesaire. Yüce Yaratan insallah kendi tabirleri ile Islam Alemini benim tabirim ile sapiklari hidayete erdirir!
Tevekeltütaal Allah ( Allah yolunda birleselim) |
Onlar Arab olabilir ama onlari ve beni
yoktan var eden Yüce Yaratan Arab degildir. Farki algilayabiliyormusun? Kuran"i Kerim arabca yazilmis olabilir ama bugün enformasyon cagindayisiz. Gün bugündür! Maksat arabcayi pagagan gibi arabeski sekilde uzan havayi, bozlagi animsatan bir sekilde bagirmak degil. Kendi dilinde Yüce Yarattan ile bir bag kurmaktir! Allah"u Teala kendisi bildirmiyor mu ki, dualariniz icin sizleri yarattik diye. Cagdas dostum, cagdasligin beraberindeki getirdigi bir sey de sözleri degil de icerigi algilamak degil mi ki? Ben yüce Allah"a her ne zaman kendimi darda, zorda, saskinlikta hissettigimde dua ederim. Elbette dualarim Türkcedir.
Onlar Arab olmusuta ne olmuslar! Emeviler zatan Arab irkcilari idi. Halife Ebu Bekir, Halife Ömer ve Halife Osman döneminde bilhassa Türklere mevali kelimesini kullanirlar idi. Mevali demek Arab olmayan Müslüman demektir. Türklerin Nevruz senligini Türkler ile bir sohbette arastiran ve sorusturan Ali ibn Ebu Talib"e gelirse, Nevruz"un Türk Ellerinde baharin gelisinin müjdesi oldugunu ögrendiginde o zaman bütün insanlik nevruz kutlasin dedigi belgeler ile kanitlidir. Evet Ali ibn Ebu Talip Türkce biliyordu, ayni oglu Hüseyin ibn Ali ibn Ebu Talip gibi! Simdi Sana soruyorum, bunlar ARAP OLSA NE YAZAR ARPA OLSA NE YAZAR? |
YUVARLAK VE BOS LAFLAR
Bakiyorumda isin icinden cikamayinca hep böyle kendin gibi yuvarlak laflarla gecistiriyorsun caykarali, olmaz böyle racona ters..
Gercek müslüman irkcilik yapmaz, bir iki kisinin hatasini tüm topluma veya millete mal etmez. Bunlar putperestlik alametleridir. Ayrica putperestlik sana ve senin gibilere daha cok yakisiyor, istemem sende kalsin. |
Egri egri, dogru dogru, egrü bügrü AMAAA
yinede dogru ;-))
Bos laf yaptigimi sanmiyorum. Bana buharinin hadisleri ile ilham almis ve ülkesini hukukun, refahin ilimin ve bilimin kalesi haline getirmis bir tane devlet adami göster, bir tane. Bir de Türkiye, herkesin yerden yere vurdugu, iyi kötü laik demokratik Türkiye Cumhuriyetini, yok say ve bak bakalim sözum ona "Islam" devletilerin hallerine. Ne manzara ama degil mi? ;-))) Ama Sana genede tessekür ediyorum en sevdigim kendine has orjineligi ile bizlerin gönüllerinde taht kuran Baris Manco"yu hatirlattin bana. Bana yolun sec diyorlar Bozuk yolu secermiyim Secemezsen gec diyorlar Gec desende gecermiyim? Kimi bati kimi dogu Kuzey güney hepsi Benim yolum bana dogru Ben yolumdan dönermiyim? Bana yarin sec diyorlar Vefasiz yar secermiyim? Secemezsen gec diyorlar Sen desende gecermiyim? Kimi tatli bugday tenli Kimi mahmur dudu dili Kimi esmer nokta benli Ben bulmussum nazli yari Sen desende gecermiyim? Sevdigini al diyorlar Alsam bile yar yeter mi? Var yoluna git diyorlar Bir yola ile is biter mi? Bir karista toprak gerek Üstüne ev kurulmali Yar icinde oturmali Bari$ demek toprak demek Ben kendimi verirmiyim? Egri egri dogru dogru, egri bürü ama GENEDE DOGRU ;-))) Degil mi cagdas dostum ;-))) |
NE ALAKA ?
Yaa ben ne anlatiyorum, sen ne yaziyorsun.
Konuyu saptirmayi cok iyi beceriyorsun bunda süphe yok. Farzedelimki yazdiklarin bir an icinde olsa dogru, peki bundan dolayi simdi bizim tüm araplari kesmemizmi gerekiyor, kiyamete kadar sövmemizmi gerekiyor senin gibi. Kaldiki yazdiklarinin uzaktan yakindan gercek ile bir ilgisi yok. Cok geri kafalisin caykarali, birak artik bu zihniyeti, medeni ol suurlan biraz.. |
Sen onlari kesmese istersen yollarina
kurban olabilirsin, ama bir de sapik rivayetlere bak Türkler hakkinda. Biz yok olmadan kiyamet kopmayacakmi$ Pueeehehehe neymismiz beee
Oguzun yirmi dört boyu Yüce Türkün sanli soyu Hala, bibi, emmi, dayi Bayramdir kucak kucaklaaassss ;-)) |
Sen onlari kesmesmesen de olur ;-)) o.T.
ohne Text
|
AT GÖZLÜGÜ
Yok caykarali yok, sen kolay kolay adam olmazsin.
Senin icini kin, nefret ve önyargilar kemiriyor, saglikli düsünemiyorsun. Kendi yarattigin hurafelerle dolu dünyanda, araplari seytan ilan etmissin, yine senin kendi yarattigin dinince dogrudur belki söylediklerin ama gercekler senin o sapik ve carpik dünyan ve dininle bagdasmiyor. Senin düsüncelerin ve yorumlarin sadece düsmanliklar yaratiyor ve varolanlarida körüklüyor. Buda Islam düsmanlarinin ekmegine yag sürüyor. Acaba diyorum senin dünyanda melekleride israilogullarimi temsil ediyor ne dersin :-)? Türkler Islamin yüzyillarca bayraktarligini yapmislar ve bunu hic irk ayrimi yapmadan basarmislar. Koca imparatorluklar kurmuslar türküyle, kürdüyle, arabiyla, cerkeziyle, laziyla. Ama sana anlatmak zor bunlari, at gözlügüyle bakiyorsun sen dünyaya.. |
AT GÖZLÜGÜ
Yok caykarali yok, sen kolay kolay adam olmazsin.
Senin icini kin, nefret ve önyargilar kemiriyor, saglikli düsünemiyorsun. Kendi yarattigin hurafelerle dolu dünyanda, araplari seytan ilan etmissin, yine senin kendi yarattigin dinince dogrudur belki söylediklerin ama gercekler senin o sapik ve carpik dünyan ve dininle bagdasmiyor. Senin düsüncelerin ve yorumlarin sadece düsmanliklar yaratiyor ve varolanlarida körüklüyor. Buda Islam düsmanlarinin ekmegine yag sürüyor. Acaba diyorum senin dünyanda melekleride israilogullarimi temsil ediyor ne dersin :-)? Türkler Islamin yüzyillarca bayraktarligini yapmislar ve bunu hic irk ayrimi yapmadan basarmislar. Koca imparatorluklar kurmuslar türküyle, kürdüyle, arabiyla, cerkeziyle, laziyla. Ama sana anlatmak zor bunlari, at gözlügüyle bakiyorsun sen dünyaya.. |
Garip bir durum, işte bu iki kesimin
yıllarca birbirlerini(Irak ve İran) boğazlamaları ve bu gün de Irakta da boğazlamaları yetmiyormuş gibi.
Buralarda da aynı gaddarlığı yapmaktalar. Elbet hem Sünni, hem de Şii kesimin büyük bir çoğunluğuolan saf halkının bu olaylarda mizac olarak yerleri yok. Lakin yapı bu insafsız, gaddar ve lanetli ŞİDDETİ için de hem yaratıyor, hem besliyor, hem ortam sağlıyor bu tür din Teröristlerine. Doğru ve dürüst olan Müslümanlar ve İslami kesimlerin bu zümreler ile aralarında çok büyük duvar örmeliler, kendi içlerinde bu tür ortamların oluşmalarına asla izin vermmelier. Neden Müslümanın Terörist olmazmış, bunu açıklayabilecek aklı başında olan bir insan varmı? Ard niyetli insanlığının insancıl tüm duygularını yitirmiş ve kafası Tanrı adına yıkanmış gencecik insanları birer canlı bombalar olarak kullanıldığın bilmeyen, duymayan, görmeyen bir insan var mı şu dünyada. Şiddet kimden ve nasıl gelirse gelsin yalnızca lanetlidir. |
Ben müslüman olmaya yelteniyorum
rehberimde kaynagimda kuran.
Iste hidayete ilk adim <a href="redirect.jsp?url=http://www.kurandakidin.net" target="_blank">http://www.kurandakidin.net</a> |
Sünnet kavrami
Sünnet kelime olarak tarz, metot, yol, tavır manalarına gelir. Sünnet kelimesi toplulukların devam edegelen davranışları manasında da kullanılır. Sünnet kelimesi Kuran’da en çok, tek geçerli sünnetin Allah’ın sünneti olduğu ve Allah’ın sünnetinde değişiklik olmayacağı şeklinde kullanılır.
Artık onlar öncekilerin sünnetinden başkasını mı bekliyorlar? Allah’ın sünnetinde kesinlikle bir değişiklik bulamaz-sın. Allah’ın sünnetinde dönüşüm de bulamazsın. 35- Fatr Suresi 43 Daha önceden gelip geçenler hakkında Allah’ın sünnetidir. Allah’ın sünnetinde kesin olarak bir değişiklik bulamazsın. 33- Ahzab Suresi 62 |
MÜSLÜMAN TERÖRIST OLAMAZ
Gercek bir müslüman masum insanlari sucsuz yere öldürmez, dolayisiyla terörist olamaz.
Yada terörist birisi müslüman olamaz, sadece oldugunu iddia eder. Ayrica burada konu müslüman terörist degil, `Islami terör´. Dünyada hic bir terör olayi herhangi bir din ile bagdastirilmazken, bir tek Islam teröründen bahsediliyor bilincli olarak. Budur düsündürücü olan.. |
Bunlar kim Hakka kul olmak kim? ;-)) o.T
ohne Text
|
AKIL VE GÖNÜL MESELESI
Biz aklimizla ALLAHI bulanlardaniz, biz dogrulari ve yanlislari akil ve gönül terazimizde tartip karar verenlerdeniz.
Biz neslimize, milliyetimize ve tarihimize sahip cikanlardaniz. Biz yaratilani yaratandan ötürü sevenlerdeniz. Bizim inandigimiz tek ve bir olan ALLAH cc, rehberimiz Hz. Muhammed sav. dir. Biz batililarin öngördügü sekilde dinimizin icini sizin gibi oyanlardan degiliz, biz sizin gibi kafatasci irkci degiliz. Biz sizin gibi neslimizi tarihimizi inkar edenlerden hic degiliz. Sözümüz akledenlere.. |
Bati ile medeniyeti özdelestirirsen,
o zaman ben batili olmayi yeglerim. Göster bakayim "sizin" müslümanlarin icaatlerini. Hedef uygar milletlerdir, uygar milletler, insan haklarini, ilimi, bilimi, edebiyati, kültür, fizigi, mathematigi kapsayan bir kavramdir. Bu "Atribut"larin arasina Kuran fevkalaade sigar, ama sen gelipte bana Buhari"yi, Ebu Hürreyi ve Allah"tan ve peygamberden onay almamis diger dingileri bana Islam diye yutturmaya calisirsan, elbette bir insan olarak bunu midemiz kaldirmaz ve hali ile kusasimiz gelir. 9 yasindaki bir kiza, sevgi ile yaklasmak demek ona ucguru ile yakinlasmak degil. BUNA HAYVANLIKTA DENILMEZ ANCAK SÜNNILIK DENILIR!
Islam gayet basit bir dindir. Kurallari Kuran"da geciyor. Basit demek kolay demek degildir. YA IMAN ET YA INKAR ET! |
ISLAM MEDENIYETI
İslâm, 8. yüzyıldan 17-18. yüzyıla kadar yaklaşık bin yıl, tarihe özne olarak damgasını vurdu: Müslümanlar, özne olduklarının bilincindeydiler: İnsanlığa, adaletin, hakkaniyetin, farklılıkları birlikte yaşatmanın, kısacası medeniyetin ne demek olduğunu Müslümanlar öğrettiler: Batılıların tüm kıtaları sömürgeleştirdikleri, tüm kültürleri yağmaladıkları bir zaman diliminde Müslümanlar, hâkim oldukları coğrafyalarda sömürgecilik ve kültürleri yağmalama ilkelliğine soyunmadılar.
|
Iste körü körüne yazilanlara inanirsan
Allah"ta adami bu hallere düsürür! Peygamberine ve Allah"ina saygili olmayan bir rejimi (Emevi Iktidarini) medeniyet kabul etmeye devam et Sen.
|
kimlerdir bu bombaları koyanlar?
Müslüman ve İslami kesimin içinden çıkmış, yolunu, mantığını ve yüreğini şaşırmışlar değilmidirler.
Allah adına, din adına yamıyorlarmı bu şerefsizlikleri Çağdaş arkadaşım bu şahıslar. Yoksa dünya dışı varlıklar mı bu kişiler??? |
ADIL OLMAK LAZIM
Iyi ya iste kendin söylüyorsun yollarini sasirmislar diye, müslüman olduklarini iddia etmeleri, yeterlimi Islami terör dini olarak göstermeye..
Dünyada bir cok terörist var, onlarda sorgulaniyormu nerelerden cikmislar diye ? IRA terör eylemi yaptigi zaman Hiristiyan teröründen bahsediliyormu hic, yada yahudiler filistinli cocuklari katlettikleri zaman yahudi terörümü deniyor ??? |
Sana kimse İslamı Terör olarak ne
gösteren nede yazan oldu. Bunu ben şu ana kadar Tüm yapılan terör saldırılarında insalarını kaybemiş hiç bir devlet yetkisinden de duyup okumuş değilim.
Ama bu caniler onun adına bu cinayelerini işlediklerini söylemekteler. Bende sana şunu söylemekte ve yazmakayım, İslami kesim kendilerini bu canilerden ayırmalı ve arasına set çekmeli hem de bütün gücüyle. |
SIRK YOLUNDASIN..
Sana göre Islam aleminde bugüne kadar herkes yanlis yapmis, dindisi yasamis. Sen peygamber efendimizin yoldaslari, en yakin arkadaslari, cennetle müjdelenen sahabelerden bahsederken bile hayadan edepten yoksunsun, onlara kin nefret öfke kusuyorsun, seninle ben daha neyi tartisayim. Bir tek dogru sensin, sen cok büyüksün, cok haklisin, nefsin rahatladimi simdi..
|
SENARYO
Islami kesim elbette bu tip insanlardan kendini ayiriyor ve buna devam edecek.
Fakat olay sadece islami kesimin bu siniri cekmesiyle bitmiyor, ortada büyük bir oyun dönüyor, maksat Islam ile Terörü bir göstermek. Bugün bütün Tv kanallarinda Islami Terör terimi gecti, bunu illede devlet yetkililerinin söylemesi gerekmiyor. Anlayacagin cok sinsice bir senaryo sahneleniyor.. |
Es geht weiter
"VE LEN TECİDE Lİ SÜNNETİLLAHİ TEBDİLA"
Fetih Suresi 23 Allah"ın yol ve yönteminde hiçbir değişme bulamazsın. Allah"ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın. ----------------------------------- Piyasada dönen Sünnet kavrami SAFSATADIR... öyle SÜNNET yok.... Sünnet ise Sünnetullahtir.. ALLAHIN sistemi... evrensel ve kimse icin degismeyen mekanizma.... ve sonunda tüm ruhlar o sistemde yerini alacaktir.... Ve ileyhi turceun, sonunda ona döndürüleceksiniz.... Iste bunlari bilen ve kavrayan birisi ATAlarinin HURAFE DININI RED EDER ve Kurana döner |
OLUR olur... sizin Müslümanlariniz
Terörist yaw...
Iranlisi Arabi Indonezyalisi... hepsi kafadan catlak... kendilerini bri halt sanip dünyaya meydan okuyan KAFADAN ÖZÜRLÜDÜR |
o kötü bu kötü...
sen tam olarak neye inaniyorsun.. mademki yanlis bir dinin pesindeyiz o zaman niye bu kadar insan medineyi mekkeyi yikip geciyor... yani evde toplanip okunan kuranlar.. cumalari kilanan namazlar yalanmi? cok yuvarlak konusuyorsun.. sen kendi dinin temelini kimsen aldin be güzelim.. nankörlük etmeyelim.. tamam kabulum bazi adetleri din ile karistiriyorlar.. ama onlara ot demeye ne hakkin var.. dini savunacaksan. .yada karsi cikacaksan bunu güzel bir sekilde yap .. mademki aydin insansin..
|
Kes Looooo... onu anlayacak beyin sende
ne gezer... jetzt reichts mir mit eurem Musilman da sein.....
Sünnet nedir... Sünnet benim yegenin cükünü kesmek degil... ama bir bilseniz, adam olacaksiniz ma nerde... Onun yerine DIn adina gidip karilarida Sünnet ediyorsunuz.... tüh sizin DININIZE... HZ. Muhammedi Dünyaya rezili rüsvayi ettiniz |
Bi rdakika... kattin karistirdin yine
namaz yada baska ibadet ve dualari neredeyse tüm DINLer yapiyor... Allahi zikretmenin binbir cesidir vardir...
Olay su.... Hadisleri, Sünneti ve Hurafeleri kaldiralim ve Kurandaki anlatilan Allah ile yola cikip tüm Semavi DInlerin temelinde yatan evrensel olan Teolojiye dönelim... Ancak o zaman HZ. Muhammedin anlattigi Msülüman oluruz vorher nicht... Ne anlar bizim Elternler Teolojiden Semavi dinlerden usw... 40 yildan beri Kuran diye oturup kalkiyorlar.. Kuranda olmadigi halde Meclidler yapiyorlar.... ayiptir yaaa... Bu kadar safsata olmazki |
ben dini annanemden ögrendim..
dinimi sevmeyi.. ve sen nereden biliyorsunki kurandan baska kaynak kabul etmediklerini.. benim tanidigim müslümanlar.. bundan ziyadesini tanimazlar.. o yüzden atalarima laf söyletemem.. haddimiz olamaz.. onlar kimisi yanlista bilse bize dini bi anlamda alistirdilar.. ve gerisini kendimiz ögrenerek dogruladik yada fikrimizi deyistirdik.. o bakimdan rica ediyorum senden.. atalarimizi bu olaydan ayri koy..
|
:) gb ne giremiyorum.. bu arada
neden?
|
DINI pisleten kavramlar
1.) Kurana uymayan ve Kuran disi olan Hadisler
2.) Kurandaki Sünnet kavraminin yanlis anlasilmasi 3.) Mezhepler 4.) Cehalet 5.) Yukarida Allah var düsüncesi... oysa yukarida Allah falan yok... yok öyle tahtinda oturan ve söyle para pul san söhret dagitan bir Allah...oysa Allah sistemin taaa kendisidir 6.) Kara Hoca Müridleri... Hoca tutsaklari 7.) Sahte Halife ve Allahlar.. mesela Erbaken veya Süleyman usw.... 8.) Hurafeler... Mesele Araplarin katir bekletip HZ: Isanin gelmesini beklemeleri... yada Hiristiyanlarin kafir olmasi yada Musilmanlarin okuyorak ucabilmesi... yada namaz kilmayla her seyin olabilecegini.... 9.) Karilarin sünnet olmasi, yada recm yapilmasi... DIN adina savas cikarip maglup olamk usw... Fazit... yok arkadas bence Atalarimizin DININE ibadet edenden adam olmasi MÜMKÜN degildir.... olsa olsa ancak Hiyar olur cikar kiiii su anki Islam Aleminin durmu belli... TR ve bir kac devlet disinde ... TÜMÜ HIYAR BAHCESI |
Güzel arkadasim simdi senin yada benim
annem ne anlarlar yahu DINDEN.. hele hele Kurandaki DINden.... onlarin anladigi ancak Hocalarinin onlara söyle yanacaksin böyle yanacaksin usw... demesi...
Yani simdi Atalarimizin hele hele eski annelerimizin 100 de 90 okuma yazma bilmezken, bana DINIMI ögretecekler... haaaahhhhayyyyyyyy Da Lachen sich die Hühhhner Schrottt.... Yani simdi sen inaniyormusun annenin her anlattigini kendisi bir sefer hayatinda bir Tefsire bakarak anlattigini... yada Tefsirin en oldugunu.... yada Teolojinin Semavi Dinlerin ne oldugunu.... Yaaaa benim resmen hayatimin 15 yilini Hurafelerle cürtüütler.... ama onlarinda sucu yok.. onlarda böyle kandirilmislar... yapacak bir sey yok.... Nur wior sollten nicht so Dumm sein und einfach Wild durch die gegend glauben... Bildung tuts |
na wenn dus sagst :)
nein ich kann sie nicht runtermachen.. o bana dinin güzelligini ögretti .. temel tas you understand? den rest habe ich mit der zeit gebildet im meinem lausigen hirnchen... ama sende inkar etme bitte .. du hasst deine bausteine von deinen eltern zur geburt geschenk bekommen :)
|
anliyorum demek istedigini
dennoch macht es aus meinen oder deinen oder den anderen Eltern keien Religionsprofis....
Wer hat schojn von denen einen vernünftigen Abschluss oder geschweige den einen ILAHIYAT Abschluss.. bzw. Studium der Religionswissenschaften.... Ich habe Bauingeniuerwesen Studiert und das habe ich nicht bei meinen Eltern gelernt.... und bei so einer Fundamentalen Frage wie Religion, tut mir leid aber da heben Eltern nichts das geringste zu sagen, wenn ich mir das wissen von den Wissenschftlern beziehe.... Den das ist der weg des Islam eine Symbiose zwischen Wisseschaft und der Seeele |
wissenschaftler..
ist auch mal wieder so ein ding? da gibt es auch zich ansichten.. und sie haben alle das "wissen" gelernt.. ich tu mir manchmal leid.. die menschheit tut mir leid.. die die versuchen die religion zu lernen tun mir leid.. du bist vielleicht standfesst und bist von dem fasziniert was logisch ist.. aber für mich war bis jetzt niemand logisch genug.. natürlich der KURAN .. .ama kitap olarak.. yani .. du weisst was i meen.
|
EGEMENLIK SERIATINDIR !!!
İslâm"da egemenlik şeriatındır. Egemenliğin manası; iradeyi uygulamak ve yürütmektir. Fert kendisi bizzat iradesini uygular ve yürütür ise, egemenliği kendisine aittir. Ümmet iradesini kendisi uygular ve yürütürse egemenliği kendisine aittir.
Ancak bu egemenlik hakkında İslâm"daki hüküm ise, egemenliğin şeriata ait olmasıdır, ümmete değil. Şeriata göre ferdin iradesini yürüten, istediği gibi hareket eden ferdin kendisi değildir. Bilakis ferdin iradesi Allah"ın emir ve nehiyleriyle yürür. Aynı şekilde ümmet de istediğini yapan bir şekilde iradesini yürüten değildir. Bilakis ümmet de Allah"ın emir ve nehiyleriyle yürür. Allahu Teâla şöyle dedi: "Hüküm ancak Allah"ındır." (Yusuf: 40) "Hayır, Rabbine and olsun ki, aralarında çıkan ihtilafta seni hakem kılmadıkça … iman etmiş olmazlar." (Nisa: 65) "Ey iman edenler! Allah"a itaat edin. Resülüne ve sizden olan yönetim sahiplerine itaat edin. Eğer bir şey hakkında çekişirseniz, Allah"a ve Ahiret gününe inanıyorsanız onu Allah"a ve Resülü"ne götürün." (Nisa: 59) Allah ve Resülü"ne götürmenin manası, şeriatın hükmüne götürmektir. Ümmette ve fertte hakim olan, ümmet ve ferdin iradesini yürüten sadece şer"î hükümdür. Bundan dolayı egemenlik şeriata aittir. |
HILFE
flasches forum ama ich denke mal hier antwortet mir einer eher und schneller...
was bedeutet: nik tu immok fi iste fil cume ennikimmo fi istee was ist das für eine sprache??? was bedeutet das????? bitte bitte antworten :((( |
HADI ORDAN SENDE............. o.T.
ohne Text
|
Evet Seriatindir, ama benim SERIATIMIN
senin degil.... Cahil insanin DINI bile olmaz... o yüzden bist du Disqualifiziert
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 21:47 Uhr. |