Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

isinsu 23.06.2005 16:19

bilenler konussun! digerleri dinleyip

ogrensin´..
Maide suresi:
51: inananlar , yahudileri ve hristiyanlari dost edinmesinler. Onlar birbirlerinin dostudur. Sizden kim onlarla dost olursa, onlardan sayilir. Allah zalim topumu dogru yola itmez.

69: "Inananlar, Yahudiler, diger dinlerden olanlar ve Hiristiyanlardan kim (1) ALLAH"a ve (2) ahiret gunune inanir ve (3) erdemli bir yasam surerse onlar icin bir korku yoktur ve onlar uzulmeyecekler de..."

ayni sure ve 2 farkli ayet.. bilen var mi?? nasil ?? Benim kafam karist..

isinsu 23.06.2005 16:21

ben net bir sekilde soru sordum

biliyorsan anlat.. faydali bir yorumda bulun.. ben edebiyat yapmiyorum.. bos yorumlari degil dolu ve ogretici yorumlari yapin ki insanlarimiz fikir uretmek neymis ogrensinler.. ve islami tanisinlar..

kerio 23.06.2005 16:22

islamin siyasi boyutunu

hem peygamberde hemde halifelerinde görebiliriz.

bak orada savasa katilmak istemeyenlere ne uygulanmis? zekat vermeyenlere ne yapmistir?

laiklik tcde insanin temel haklarini korunmus güya. ama 80 senedir cignenmeyen temel hak kalmamistir. hosuna gitmezse birisinin bir yalan uydurur seni tikarlar hapise.

laik tc anlatilan islam devletlerinin hicbirtanesinin arkasinda kalmamistir. hatta üzerine kat kat katmistir.

roman 23.06.2005 16:26

Elma kurdu nasil ürer sehveti olmasa

O kurdu üreten ne Elma degilmi, böylesine kirmizi olan, al al yanakli olan.

Of ne zor su bikkinlik veren ve sonunda insani cileden cikaracak sapik sexso manyaklaradan silinp, temizlenip arinmak bu kesimde.

Ülen sapik sen benim bir erkek oldugumu bilmene ragmen üst üste defalarca bozarim diye yazmadin manyak herif.

Hem de resnmen irza gecme temelinde yazmaydi o yazilarin, emin ol yigit ve dürüst olarak adini soy adini yaz su sayfaya o cümlen icin seni mahmekemeye vermezsem na merdim.

Sen sapiksin önce git bir terapi yap sonra dindar ve sosyal calisma.

Galvani...

kerio 23.06.2005 16:31

yok kardesim

ben sana cok net bir sekilde cevap verdim. eger birileri birseyler ögrenmek istiyorlar ise sorsunlar. sen biliyorsan birileri adina sorma bildiklerini bizlere lütfette anlat.

sormaz ki bilsin bilse sorardi

isinsu 23.06.2005 16:32

cok sivri zekalilar "sizi"

yine siz biz... birakin bunlari lutfen.. ben siz miz anlamam.. boylesine ters dusuncelere nasil sahip olrusunuz anlamam.. ben evet
Kurani kerimi anlamaya calisiyorum ve bol bol okuyorum, sorguluyorum.. sen de bana bu konuda sadece ve sadece fikrini soyle ki eger biliyorsan.. bilmiyorsan... susmak daha dogru..

NE DEMISLER : Bilge insan cahilden, cahilin kendisinden ögrenebildiginden daha cok ogrenirmis..
Bana laf ebelikleri yapan degil.. fikir ureten guzel insanlarin yorumlari lazim.. Ki senin de bana ogrettigin icin Allah katinda bir sevabin olsun... dusun bunlari!

kerio 23.06.2005 16:33

sana yapilacak fazla sey yok

ama sen israr edersen seni söyle adam akilli düzelttiririm.

isinsu 23.06.2005 16:35

yorum derken..

biraz yanlis oldu. kurani kerimi sana yorumlamak degil.. sadece aydinlatmak duser.. yani eger ki bu sorularim konusunda bana aydinlatici yazilarin varsa..buyur yaz.. bekliyorum!!

kerio 23.06.2005 16:35

bende sizleri cok iyi anladim anlattim

ama ögrenmeye tam hazir degilsin herhalde ki baskalarinin ögrenmelerinden bahs ediyorsun. hani sunun adini koy sen mi ögrenmek istiyorsun yoksa ögretmek mi istiyorsun.

bu kadar basit.

roman 23.06.2005 16:39

Yaz ülen buraya adini dürzü

Seni mahkemeye vermezsem insanligi terk edecegim. soytari sapik.

Ama sende o yürek yok, ayni cagriyi Vaybeyee de yapiyorum bu adamin adini soy adini biliyorsaniz yazin bu adam resmen sapik bir irz düskünüdür ve insanlari sayfalarinizda o cümleler ilede tehtit etmetedir. Eger bilipde sakliyorsaniz bu adami sizlerde suclusunuzdur sizleride sikayet etmek o kadar zor degildir.

Görelim bakalim o yigitligini zibidi eger adini yazamiyorsan dünyanin en korkak ve cinsi sapik adamisin.

isinsu 23.06.2005 16:39

ben ogrenirken

bilmeyenler de ogrensin.. bak aksi takdirde..google yapan bazi arkadaslarimiz.. Hz. Muhammed sav pedofili midir diye soru sorarmiydi..
Bunlari bir acidan da onlemis oluyoruz.. yani siz de kufur yerine daha saygin ve sade dille anlatirsaniz .. hic sorun cikmaz.. guzelliklerin pesinde olan bizleri yuce Allahta gorur.. benim demek istedigim bu! cunku farkinda misiniz.. bana sert dil uzatan ve siz biz diyen sizsiniz...

Ama yine de tesekkur ederim.. sizin cevabinizi biraz da olsa anladim.. Allah razi olsun ne diyeyim..

isinsu 23.06.2005 16:41

merhaba frankenstein

tesekkur ederim ilave´n icin...

isinsu 23.06.2005 16:46

Insanlar neyden yaratildi??

Kiyamet-37, Nahl-4, Hud-61, Meryem-67, Rum-20, Fatir-11, Ali-imran-59-60, Hicr-26, Furkan-54, Nur-45, Alak-2, Enbiya-30

Bu ayetleri nasil anlamamiz gerekiyor?? Hepsinde farkli birsey yaziyor??

isinsu 23.06.2005 16:48

Bilenlere soruyorum..

Allah"in Resul"u Isa yoksa cehennemdemi?

Tevbe-31 "Onlar Allah"i birakip hahamlarini, papazlarini ve Meryem oglu Mesih"i rableri olarak kabul ettiler. Halbuki olara da ancak tek Allah"a kulluk etmeleri emredilmisti. Ondan baska tapacak tanri yoktur. O, onlarin es kostuklari seylerden munezzehtir."
Enbiya-98 "Hic suphe yokki siz ve Allah"in disinda taptiklariniz cehennemin odunusunuz. Oraya gireceksiniz."
Enbiya-99 "Eger onlar tanri olsalardi, cehenneme girmeyeceklerdi. Hepsi orada ebediyyen kalacaklardir."

isinsu 23.06.2005 16:50

romani inancsiz yaptiniz gitti ..

Farz et ki oyle .. o zaman senin susman gerekmiyor mu?

En"am-108 "Allah"tan baska dua ettikleri
seylere sovmeyin ki, onlar da bilgisizlikte asiriya gidip Allah"a sovmesinler..."
Tevbe-28 "Ey inananlar" Allah"a es kosanlar mutlaka pisliklerdir..."

roman 23.06.2005 16:51

Yok bir ücüncü sahisa aciklayamayiz

diyorsaniz Vaybeeciler bana yaptigi irza gecme tehdidi icin bu sapigin adini ve soy adini bana vermenizi istiyorum kendisini mahmekemye verecegim, eger vermezsem bu sapigi mahkemeye bana bu adamin kisisel bilgilerini verdiginize dair siz beni mahkemeye verin.

Hangi yüzyilin insanlarisiniz siz resmen irza gecme ile tehdit eden sapiklar var sayfalarinizda!!!!!!!!!!!!!!

akshalil 23.06.2005 17:16

sen de yani9 amma soru sordun hääääää

cok soru sotmak iyi deyil
inancsiz olursun sonra

akshalil 23.06.2005 17:25

insani bilmem de polisin nasil :-))

yaratildigi ile ilgili bi fikra biliyom
cocugun biri sahil kenarinda kumsalda oynuyormus.. sahil güvenlikten polis gelip sormus: "ne yapiyorsun sen bakim oglum!"
cocuk- Polis yapiyom
polis- nasil yapiyorsun bakim
cocuk- cok kolay amca, kum, su ve azicik da bok karistirip adam yapiyom polis oluyor

polis tabii tokati yapistirmis cocuga ve "Adam gibi oyna gebertirim seni yoksa ha!!" demis.

ikinci ve üsüncü defa da ayni durum yasanmis ve polis cocuga okkali bir tokat daha yapistirmis her seferinde..

4. sefer de cocuk biraz akillanmis gibi:
Polis- ne yapiyorsun cocugum sen orda
cocuk- jandarma yapiyom amca
polis- nasil yapiyorsun bakim
kum ile suyu karistiriyorum adam yapiyom jandarma oluyor amca.
polis- ee hani bok oglum
cocuk- bok katinca polis oluyor ne yapim

isinsu 23.06.2005 17:32

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ohne Text

isinsu 23.06.2005 17:34

inancsiz olmam!!!

bazilari sorgulamadan inanirlar.. ben ise sorgular da inanirim.. ama sorgularken de suphem yoktur ki!!!

Sormak ayip degil.. sorup ogrenmemek ayip!! :) babam oyle der hep.. :P

Halil senin de bilmedigin yok hääää! soru sormuyorum artik cevap beklemekteyim.. ama istersen sorularimi devam siralayim?

akshalil 23.06.2005 17:51

Önemli olan ne inanc ne de bilgidir..

önemli olan düsünme metodu, olaylara yaklasim Tarzidir..soru sorabilmektir sürekli..Fizikci Einstein amcanin dedigi gibi:Es ist wichtig, dass man nie aufhört, zu fragen" bu benim motto olur..

benim pek bilgim yoktur..ama bakis acimin saglam olduguna inaniyorum ve burdan kurtariyorum. :-) bilgileri ayiklayip ketagorize eden ve degerlendiren saglikli bir bakis acin, yaklasim tarzin ve methodun yoksa, bilgiler birer Yigindan baska bir sey degil..
keza Inanc da öyle, ben inancli olup sorgulayan insan da gördüm, inancsiz olup sorgu ve elestireden mahrum insanlarda gördüm..

ama genel itibariyle dinler mutlak itaate, kayitsiz sartsiz teslime dayandigi icin soru dinin dogasiyla uyusmaz..burdaki bu tür tartismalar da onun icin pek bir netice getirmezler

isinsu 23.06.2005 17:56

bir bakima haklisin ..

ama onemli olan sorarken bir fikir edinebilme oyle degil mi? bir fikir alisverisinde bulunma.. medeni bir sekilde..Ve belki de birlikte ogrenebilme.. en guzeli de bu olurdu tabi...
Islam dini ta bugunlere kadar gelebildiyse... mutlaka insanlar islami ogrenerek geldi.. ogrenmekte sorgulamak ile baslar..
Tabi her soruya cevap aramak mumkun degil!

turgayatacan 23.06.2005 17:59

Özelikle okuyoruz, mükemel o.T.

ohne Text

akshalil 23.06.2005 18:12

Sorudan soruya fark var tabii

dinin mantigi icinde kalarak soru sorabilirsin( hangi hallerde cünup oluruz), veya dinin mantigini zorlayan, din disina cikma potansiyeli tasiyan sorular da sorabilirsin ( tanri erkegi tahrik etmemek icin neden Kadina örtünme zorunlulugu getirsin? gibi)..

Hadis merkezli bir yorum yapabilirsin, hadisi dislayip kurani merkez alirsin, veya kurani bile genis yorumlayarak yeni varyasyonlar yaratabilirsin, ya da lafzi ve sinirli olan worttreu bir yorum yaparsin..bunlari yapan tabii hep insan beyni..

turgayatacan 23.06.2005 18:21

sen ayetlerin tefsirini okumuyorsun

galiba.

es beantwortet meitens deine Fragen in bezug auf die (ayet), wenn mann es natürlich auch lesen würde.

isinsu 23.06.2005 18:21

yani ???

her soruyu sorma mi demek istiyorsun?? cok mantik disi sorular mi sence?
Cok hukuktan alinti oldu (wortgetreu)also grammatikalische Auslegung demek istiyorsun sanirim .. :P
Ben burada soru sorarken sence rencide mi ediyorum insanlari?? Kaldi ki ben kendim de muslumanim....

akshalil 23.06.2005 18:29

Hayir rencide etmiyorsun. ama sorulara

aliskin degil pek Müslüman Toplum, onu demek istiyorum.. Hristiyanlik gibi dinler herseyi didik etmeye soruya, sorgulanmaya, dine laf atmeye vb. falan alisti ama islam dini bunu yasamadi onun icin alisik degiller ve sorulara agressiv tepki geliyor

isinsu 23.06.2005 18:39

evet tam isabet!!!

seninle hemfikirim..
iste bu nedenden dolayi burada surekli bilmislik yapan insanlara ... sorularimi soruyorum.. ve bak farkinda misin hemen "negatif Bewertung" vermisler.. oysaki bu sadece soru... sorunun iyisi veya kotusu olmaz ki! ve burada hic kimse cevap vermeye cesaret bile edemiyorlar su an... Ama insanlari tanimadan bir kategoriye almayi biliyorlar... Das nennt man dann Schubladendenken.. nickim maide olsaydi.. GBm de dini bilgiler iceren siirler vs. olsaydi bir de herkese kardesim deseydim burada.. sence halil soruyorum sana.. burada herkes yalan bir saygi ile kem kum etmeye baslamazlar miydi?...Bizim millette bu kadar mi kapasite var?? inanamiyorum..
Belki benim basim kapali degil.. ama buradaki insanlardan daha cok bilgim var islam hakkinda.. ama bunu buradaki cogu insan kavrayamaz.. kavrasa da inanamaz.. cunku .. medeni fikir alisverisinde bulunamiyorlar.. oder wieso denkst du .. sivas , adana, kahramanmaras olaylari TR de gerceklesti???
EVET seninle hemfikirim... zaten bu konuda da yazmistim burada..

23.06.2005 18:44

orada ebedi degil uzun süre kalacaklar

ama Resüller degil... kendilerini Tari sayanlar... yani düpedüz Allah sirk kosanlar...

HZ. Isa cehennem serüveninden diger insanlar gibi gelip gececektir ve sonrada onlar icin hazirlanan Cennete girecektir...

Ama daha önce Kiyamet kurulsun ondan sonra...

23.06.2005 18:45

Insan evrenden yaratilmistir

yani tüm Kosmosun temeli olan kosmischen Staub... oder Erde

23.06.2005 18:48

karismasina gerek yokki

51 dost degil... VEKIL edinmesindir... yani Mealde yanlis var.... VEKIL baska dost baska.... dost ortaklik demektir... ama VEKIL... bir isi baskasinin adina yapan yada onun icin söz sahibi olan kimsedir...

Yani bu kadar kendinizi kimsenin eline vermeyin anlamindadir...

Süleyman Ates bu Ayeti tma bir sayfa Mekalede acikladi... olay dost degil... VEKIL edinmeyindir... Tefsir bunu böyle acikliyor

23.06.2005 18:50

Benim söylediklerimin aynisi

bir dudak bir göz, hele hele bir kadinin yanaklari gerdani gibi Erotik hic bir sey yoktur... tabi bu benim acimdan öyle.. ama tüm erkekler bu konuda ayni görüstedir... ene azindan DIN azmani olmayanlar...

O yüzden kadinlarin saclari yada kulaklari... gözlere yada dudaklara hele hele zarif bir güzel buruna nazeren fazla etkileyici degildir...

Kisacasi bas örtsüsü ZULÜMDÜR....

roman 23.06.2005 18:52

Degisik konulara ekler!

Insanlarin, nadir seylerden etkilenmesi olagandir; öyleyse neden erdem bizleri öylesine az etkiler?

-----------

Ötekilerin gürültüleri ortasinda sessiz büyü.

Düsün, düsün senin suskun icinde olabilir baris.

Asla teolma, yinede herkesle uyum icinde ol.

Gercegini sessiz sakin söyle, Acik yüreklikle ve özgüra killa dinle baskalarinin düsüncelerini.

Senden daha akilsiz ve bilgisiz olsalarda.

-----------------

Bütün iyimserligine rame iki yüzlülügü onaylamayip,

gercegi savundugu icin ihanate ugrayanlar isteseler bile,

Asla intikamci davranip ihanetci olamazlar.

23.06.2005 18:53

Güzelim sen hangi ISLAM devletinden

bahsediyorsun ????

Ben öyle Kurandaki Islama bagli ve medeni bir devlet tanimiyorum... Türkiye bile yeterince aydin bir devlet degil....

Haaaa Araplari kast ediyorsan.. onlar CANIDIRLER.... KAFIR demiyelim ama cok yakinlar

23.06.2005 18:54

Sende Kürtlügü kafanda adam gibi

yorumla ondan sonra gel ISUNSUya akil ver....

Sen onun yazdiklari idrak edecek konumda degilsin... IDEOLOJI sahibisin ve ön yargilisin...

23.06.2005 18:55

Ben Laik bir Türküm cahil degilim

ve ayni zamanda Kurandaki dine mensubum....

Es geht alles... Demokrasi kesinlikle hic bir SEMAVI dinle celismez

23.06.2005 19:00

Laiklik aslinda cok basit aciklanir

Laiklik insanlari, herhangi bir insanin DINI anlayisindan koruyan ve temel esasi ile, Semavi DINLERDEKI temel HUKUGU esas alan, bir korunma mekanizmasidir

roman 23.06.2005 19:01

kusura bakmayin daha öncede yazdim

inanilmaz ölcülerde teknik sorunlar var karsimda bu burada ben tanindikdan buyana böyle bu sayfalarda. yani buraya bir katilimci olarak adim atarak lk yazilarimi yazdigimdan buyana böyledir.

word da oturup hazirlamayi düsünmüyorum yazilarimi önemli bir durum olmayinca.

Kelimelerin ve cümlelerin ve harflerin eksiklikleri icin ben yinede yürekten özür dilerim bana bu ortami hazilayanlarin yalnizca utancidir bu durum. Cünkü ne harflerim cikiyor nede yazilanlari görebiliyorum, görmem icin tekrar cikip iceriye girmek zorunda kaliyorum.

Ama benim icin büyük bir sorunda degil beni okumak isteyenler bu haliylede okuyabilirler.

Bilgi her zaman yolunu ve yerini bulur,bilgiyi arayanda onu bulur.

23.06.2005 19:04

Basan senin Sünnetsiz ermeni arkadasin

APONUN adamlari.... onlarada Teröristleri sizler veriyorsunuz.... iszlerin coluk cocugu gidipo daglarda Teröristlik yapiyor....

A dan Z ye siz sorumlusunuz... kim dedi sizeki... cikin dagada devlete karsi savas acin...

Bu kadar ABD ve AB usagi omanin sonucu bunlar.. resmen sizleri bu yönde dril eden EU

roman 23.06.2005 19:04

Enis abartiyorsun! o.T.

ohne Text

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 03:02 Uhr.