Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

isinsu 21.06.2005 20:02

super!!!

ne kadar guzel bir cevap.. o halde Ahlak ve din ic icedir diyebiliriz.. yani ahlak da dinin icinde olmus olduguna gore.. Ahlak dindir demek cok da yanlis degil..
Cok guzel bir cevap cok tesekkur ederim.. simdi tekrar okuyacagim..

beyazoglan 21.06.2005 20:16

REKLAM YOK..

Osmanlinin kurulusunda hic bir sorun yok, caginin en ilerici, en akilci, en güclü devleti.
Lütfen artik tarihi günümüzün degerleriyle yargilamayi birakalim.
Takdir edersinki o zamanlar demokrasi falan yoktu dünyanin hic bir yerinde.
Avrupa birligi bir cok kimligi bir arada barindirmak istedigi icin osmanliyi taklid ediyor, anlamamissin demekki mesaji.
Ayrica ben kimsenin reklamini falan yapmiyorum, herkesin kendi akli var, öyleyse kullansin o aklini ve degerlendirsin yorumlari.

turgayatacan 21.06.2005 20:21

amcam seni rencide

etmek istemedim.

Gercek nickini ögrenince sasirdim. Baska bir sorun yok.

Deyyus kelimesini kesninlikle üzerime alinmadim ben Elhamdulillah Müslümanim, sen degilsen benim icin problem olmaz.

cok dokunduysa affola ;-)

balikiz 21.06.2005 20:52

Maul! o.T.

ohne Text

balikiz 21.06.2005 20:53

Maul! o.T.

ohne Text

xbaburx 21.06.2005 21:04

o.T.

ohne Text

21.06.2005 21:07

Gibs zu du magst mich o.T.

ohne Text

21.06.2005 21:07

lass uns Heiraten o.T.

ohne Text

21.06.2005 21:11

Cennet LAFTA Müslümanlarin tekeli

degildir.....

Bu cercevede Süleyman Ates Hocamiz süper bir Beitrag daha yazdi..... und so ist es auch... SO GESEHEN SIND GOTTES KINDER.... Cennetei Tekellestirmek = Delilik = Diyenet = Hurafet....

İslâm dünyasının bir Rönesans"a ihtiyacı vardır

İlahi kitaplarda Adem, insanlığın ilk babası kabul edilir. "Ey Ademoğulları" hitabında bir yanda insanların, Adem"in çocukları olduğu, ondan türedikleri belirtilir, diğer yanda da insanların hepsinin aynı babadan geldikleri, dolayısıyla temelde kardeş oldukları, kardeşçe dayanışma ve barış içinde yaşamaları gerektiği anlatılır

22.06.2005

Soru: Kur"ân"da geçen, "Ey Ademoğulları" hitabının anlamı nedir? Tevrat da İncil gibi değiştirildi mi? Ayrıca günümüzdeki incili, havarilerin yazdığı belirtiliyor. O zaman günümüzdeki İncil hâlâ kutsal mı? Türk Diyanet Vakfı Yayın No: 86 Kur"ân tefsirinde, cennete ancak son peygambere inanılırsa girileceğini yazıyor. Aynı kitabın 8"inci sayfa 2"nci paragrafında Kur"ân tercümesiyle namaz kılınmaz diye yazıyor. İnanışta neden birlik sağlanamıyor? En büyük kaynak Kur"ân"da, farklı yayın evlerinden çıkmış yayınlarda farklı açıklamalar oluyor. Acaba sizin yardımınızla bu konuda ilim yapmış kişiler bir araya gelip, bu yayınlar düzeltilemez mi? (Hayriye Özel)

Cevap: İlahi kitaplarda Adem, insanlığın ilk babası kabul edilir. "Ey Ademoğulları" hitabında bir yanda insanların, Adem"in çocukları olduğu, ondan türedikleri belirtilir, diğer yanda da insanların hepsinin aynı babadan geldikleri, dolayısıyla temelde kardeş oldukları, kardeşçe dayanışma ve barış içinde yaşamaları gerektiği anlatılır. Kimin tarafından yazılmış olursa olsun Kur"ân, kendi zamanında mevcut Tevrat"ı ve İncil"i doğrulamakta ve ona saygı gösterilmesini, emirlerinin uygulanmasını istemektedir. Din tekelciliğinin yaran yok, zararı çoktur.

Diyanetçiler "olmaz" diyor
Kur"ân, dinlerinin özüne bağlı kitap ehlini cennetle müjdelerken hâlâ kitap ehlinin cehennemlik olduğunu söylemek, cenneti tekelleştirmek olur. Oysa Allah sadece Müslümanların değil, hatta sadece insanların da değil, bütün âlemlerin Rabbidir. Rab ne demek? Koruyan, yetiştiren, besleyen, eğiten, yöneten. Allah"ın merhameti, insanların merhametiyle mukayese edilemeyecek kadar geniştir. Hâşâ O, kullarını sonsuzca yakmaktan yücedir. Ne diyelim, Allah gönül gözümüzü açsın o bol, geniş rahmeti görelim de dar görüşlülükten kurtulalım.

İslâm dünyasının bir Rönesans"a ihtiyacı vardır. Bu Rönesans"ın ışıkları da görünmeye başlamıştır ama bazı önemli dini mevkilerde bulunanlar maalesef prestij kaybına uğrama korkusuyla hâlâ o ilk kafada devam etmekte ve belirmeye başlamış olan Rönesans"ı, yenilenmeyi geciktirmeye çalışmaktadırlar. Bu yenilenmenin önünde kimse duramaz. Kur"ân"ın an duru yüzü er geç ortaya çıkacaktır. "Aynı kitapta Kur"ân tercümesiyle namaz kılınmaz diye yazıyor" diyorsunuz. Selma-ı Farisî, Habîb-i Acemî, İmam-ı Azam herkesin kendi diliyle namaz kılabileceğini söylüyor ama Diyanetçiler olmaz diyor. Din, kimsenin babasının malı değil. İnsanların yargıları da din değil.

LINK
<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazarekstra&Categoryid=31" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazarekstra&Categoryid=31</a>

xbaburx 21.06.2005 21:11

din insanı cennete sokar

ahlak da .ancak insanı cennete götüren sadece islam ahlakıdır.yani musluman olmayan,özelde islamı din olarak kabul etmeyen insanın cennete girmesi mumkun diildir.bu hristiyanlık için de sözkonusudur.bu noktada turgay ın ve enis in acıkladıgı gibi din ile ahlak iç içedir.ve enisin dediği gibi ahlak insanın genetik kodlarından ortaya cıkar.

fıtrattandır ahlak.kişi cok ahlaklı olabilir ama dinle alakası olmayabilir.felsefi ahlak doktirinleri örneğin kant ahlakı buna örnek gösterilebilir.çok keskindir.ancak sadece insanın dunyada kendi butunlugunu ve insanlıgın butunlugunu hayra dönük olarak korumasdına yardımcı olur.kişiyi cennete sokmaz.

dunyada huzurlu??? olur iyi anılırsın.rahat ve mutlu bir hayat yasarsın .öteki dunyada cehenneme gidersin.eğer musluman diilsen..

musluman isen ve kötü ahlaklı isen de cehenneme gidersin..bu ksımı turgay cok iyi açıklamıs.hadisi serifler her seyi anlatıyor.

acizane bir katkı.

balikiz 21.06.2005 21:12

Asirilik nerde basliyor nerde bitiyor?

Biz bu dünya’ya mutlu olmak icin gelmedik, imtihan edilmek icin geldik! Allah izzeti ve mutlulugu cennete koydu, ama insanlar nedense, dünya’da ariyorlar.

Neden basörtüsüne bu kadar karisiliyor hic anlamiyorum! Ne var bunda, dindar anne ve babalar cocuklarini bastan beri basörtüsüne alistiriyorlarsa? Die Eltern haben für sich erkannt, dass der Islam die Wahrheit ist und dass alles, was Allah befiehlt, heilig für sie ist. Was ist so schlimm dran, dass sie das auch ihren Kindern beibringen und praktizieren lassen? Sie würden doch andernfalls ihren Kindern etwas vorenthalten, und das wäre höchst verantwortungslos! Andere Eltern bringen ihren Kindern jeglichen Blödsinn bei, und das kümmert auch niemanden einen feuchten Fiedlerfurz. Aber ausgerechnet, wenn es um die Einhaltung der islamischen Gesetze geht, empört sich jeder über solche Erziehungsmethoden. Grund: Es passt nicht in das „Konzept zum Glücklichsein“! Eger anne ve babalar cocuklarina hak dinini ögretmezseler, cocuklarini kendi eliyle atese atmasi gibidir, ayni hesaba gelir.

balikiz 21.06.2005 21:13

hälst du dann dein Maul? o.T.

ohne Text

balikiz 21.06.2005 21:14

yahu enis, "magen" ne demek?

sen tam benim tipimsin!

aman aman!

21.06.2005 21:18

Kendi DILDE namaz

Bazi arkadaslar burada MEZHEPCIDIRLER... yani bir Mezhebe inandiklarini söylerler...

O halde Imami Azam Meshebine inanan kimse, kendi dilinde namaz kilabilir... bunu Ijmami azam ve diger Üstadlar aciklamislar...
Selma-ı Farisî, Habîb-i Acemî, İmam-ı Azam a göre kendi DILDE namaz kilmak caiizdir ve gereklidir ki Kurani anlayasin...

Demek Mezhepkolikler bile kendi Mezheplerinde bey haberler...

Kaynak
<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazarekstra&Categoryid=31" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazarekstra&Categoryid=31</a>

xbaburx 21.06.2005 21:18

ek..

önemli olan insanın cenette ya da cehenneme gitmesidir.islam ahlakı öteki dunya inancını merkeze alır.Allah korkusunu temel alır.ğere öteki dunya varsa cennet cehennem varsa bundan önemli bir sey olamaz. ya cennete gidersin ya cehenneme.dolayısıyla aslolan dindir..musumanlıgı hakkıyla anlayan zaten ahlaklıdır.ahlaksız olanlar musluman olsalar da iyi musluman değildirler. ama ahlaklı butun ateistlerden daha acavtajlıdırlar.cennete gitme ihtimalleri onlara nazaran katbe kat fazladır.cunku musluman olmayan ahlaklıların cenneti yoktur.cehenneme giderler.

21.06.2005 21:19

:))) o.T.

ohne Text

21.06.2005 21:20

Eher nicht... heisst das wir lassen uns

scheiden ???

Tja... herkes kendi yoluna... Gott ist niemades Kartel

21.06.2005 21:21

Eger bas örtün varsa dann geht das nicht

ohne Text

roman 21.06.2005 21:34

Babur da nerelerde kaldi diye

düsünmekteydim.

Hosgeldin Babur.

Bakalim yine Paganizmden mi yoksa Baburizmden mi düsünceler cikacak.

Ne kadar tuhaf bir felsefeyi de savunsan bile yazilarini ilgiyle okudugumu bilirsin. Ancak bir noktaya kadar olur her seferinde.

Ama tüm Müslüman dindarlarin senin gibi en azindan arastirici ve felsefeyi( genellikle Mistik ) sevenlerden olmasi bile büyük bir basari olurdu, bu sayfalarda daha düzeyli, bilgili ve saygili, tutarli yazilar gelisirdi senin cenahtan. Elbet bilmiyorum suana kadar baska bir rumuz ile buraya katilip katilmadigini. Her neyse iyi yaptin Babur devletinin gercek temsilcisi olarak cikip gelmek ile.

Selamlar...

xbaburx 21.06.2005 21:35

yakısmıyo be galvani

hakkaten yas itibariyle daha olgun seyler söyliyebilecekken..yazılarının içeriği bir olgunluğu yansıtmıyor diil ama kablaşmak da ve özellikle bu denli kabalaşamak derin bir acziyetin urunu olsa gerek.

fikri altyapısı tamamen iflas etmiş bilimum kokusmus curcunadan ibaret doktrinlerin yılmaz savunuculugunu hala yapabilmek de nasıl bir mantıkın urunu tartısmaya gerek duyulur mu bilmiyorum.arkadas sen sosyalist kömünüst herneyse artık ideallerin insanlıga yıkımdan baska bir sey getirmediği defalarca kanıtlanmıs zırvaların savunuculugunu biklimcilikle ahrmanlayıp kokmus pilav gibi habire sunup dururken milleti din bezirganlıgıyla yok sadist turkculukle sunla bunla sucluyosun.

ne farkın var??

o kadar sıg basit kısır seyler söylüyosunki islam,islamcılık ya da muslumanlar hakkında..isan zeka yasından supheye dusuyor..sadece ve sadece kaba hiçbir anlama gelmeyen kusthca bir yıgın saldırı.

bunun nedeni de seksen sonrası kaçaklarından birisi olman olsa erek..bos bombos davalarla ulkeyi kana bogan ve kendisini bir halt yapmıs zanneden aptallagın kokusmaya yuz tutmus ultra hipermega super aptalca inadı..anıarın saglıklı dusunmene engel oluyor olsa gerek.beyninin dusunen yerleri kaskatı kesilmiş.döktügün kanlar herseyi gözünü boyamıs. herseyi kanlı görüyosun..senin kanına kast etmiş ve yurt dısına surulmene sebep olmusların sende uyandırdıgı kör nefrette o kişilerle baglantılı gördüğün öyle oldugunu dusundun her sey köü körüne saldırmana yol acıyor.

uyan galvani uyan..sabah oldu..aklın biraz günes alsın!!!

xbaburx 21.06.2005 21:37

asagıdaki yazıyı okuyunca aynı seyi

dusuneceginden pek emin diilim..:)neyse aynı seyleri ben de senin için dusunuyorum da.deyyus lafın beni çok kızdırdı..hadddimi astıysam mazur gör..hurmetle..

21.06.2005 21:53

Ben cevaplayim ne dersin ???

ebtressant bir bakis acisi... hmmm bende espirili bir sekilde bir fikrayla cevap vereyim bariii...

Unide benim bir Persli, yani Irnli arkadasim vardi... diger Iranli arkadaslarim hep bir arada oldugumuz zaman onun hakkinda hep Witz anlatirdilar.... Gasvin kentinden geldiginden dolayi... yani Gasvinliler cok feci seyciymislerde ondan...

Simdi Iran hükümeti 3 tene Iranliyi toplamis, birisi aus Tehran birsi aus Süden von Iran ve birisde gasvinli iste...

Bunlarin 3 nü atmislar kefiglerin icine... ve her birinin yanina birer maymun vermisler, ve demislerki.. bir yil sonra yine gelecegiz ve aranizda en cok cocuk kim yaparsa onu serbest birakacagiz.

Bir yil sonra gelmisler.. birinci Käfigde olani 2 tane yapabilmis... diger Käfigdeki 3 tane yapabilmis ve son Käfige giderken... yahu bu Gasvinli doldurmustur simdi Käfigi couluk cocuklan.... birde bakarlarki anacak 1 cocuk yapabilmis... buda ne demisler.. bir düzine cocuk beklerken nasil olurda bir tane yapabildin diye sorarlar….. ve Gasvinli söyle cevap verir… „Scheisse verdammt meiner war ein Mänchen“

Reicht dir das als Antwort ????

21.06.2005 21:54

Übrigens.. du bist ein FAKE USER ??? o.T

ohne Text

roman 21.06.2005 22:01

Insanlar baskalarini da nasil

yaraladiklarini baska türlü ögrenemez olmuslar. Beni kizdiran deyyus lafi degil Babur. Beni kizdiran bu tür insanlarin en kücücük bir uyariyi bile ciddiye almamalari.

Bir insan uyariyi niye ciddiye almaz saygisi olmadigi icin almaz. Saygi nedir bir baska insanin varligini kabullenememedir.

O insanlari ben egitmedim, egitenlerin kimler oldugu ortada.

Onlarin terbiye sorunlari benim sorunum degildir.

Eger ki deyyusluk bir an icin simsek iliskisi kuruyorsa üzücü.

Ben koskocaman adamlarin ilk önce kendileriyle konusmalarindan ve hesaplasmalarindan yanayim.

Her insan bir baska insan icin saygi sinirini korumak zorunda.

Ben o sahislara söylenebilecek en agir kelimelerin icinden en kibarcasini kullandim.

Müslümanim diye kendisini ortaya koyanlarin yaptigi en büyük hata nedir bilirmisin Babur?

Kendi cenahinin yaptigi terbiyesizlikleri görmezden gelmeleri, buna Türkcede riyakarlik yada iki yüzlülük denir. Nedense bu tür seyler sanki genel bir kültür ve kural olmus bu cenahta.

Her kes seviyesi ve insanlik anlayisi kadar insani iliskileri korur ve yaratir.

Sanki buradab savas olmakta ve düsmanlar bulunup yok edilmekte.

Düsmanin adi cehalet...

Selamlar.

6alatasaray 21.06.2005 22:05

muhahhahahahahah

stell dir vor ich würde statt ak uc oder ic benutzen würde muahahhahahahhaahhaaha

Oglan hala cakmadinmi leng ????

Geh und frag Kes :-)))))))))))))))

muahhahahahahahhahahhahahahaha

UND mach keine STAATSAFFÄRE daraus LOL

6alatasaray 21.06.2005 22:07

Simdi sen farzi Gasvinlimisin yani???

Bravo leng :-))))

Iyi halletmissin maymunu LOL

roman 21.06.2005 22:17

Arka sayfada sahsim ile ilgili yazini

henüz okudum Babur.
Haddini cok fazla asmis ve kendini ummadigim ölcüde kücültmüssün.

Bahsettigin konularin hic birisi benim ile alakali degil yalnizca sizlerin fantazisidir.

Cünkü sizlerin en büyük sorununuz demokrasi sorunu Babur. Eger ki birileri demokrasiyi savunuyorsa mutlaka, ya kackin yada baska bir ideolojinin adamidir.

Bek dostum demokrasi yalnizca bir gelenek, bir kültür, bir sivil hukuk kuralligi ve sivil kurumlar bütünlügü, fikir özgürlügü insan haklari ve bireyin özlük haklari degildir. Tüm dünya düsünürleri, antik cagdan günümüz cagina kadar, yazarlari, bilimcileri, sairleri, dinleri, hukuklari, fenleri, alimcilero vs, vs, bilmekten yorumlamaktan irdelemekten ve bir sentez yaratmaktan gecer.

Yine de o yazini ben bir sacmalik olarak görüp es geciyorum.

Tekrar hosgeldin Babur diyoum...

21.06.2005 22:38

ALICONDA o.T.

ohne Text

beyazoglan 21.06.2005 22:39

TEBRIKLER..

Biraz karisik ama dogru tespitlerde bulunmussun, tebrik ederim..

21.06.2005 22:40

Du hast schon richtig verstanden

hadi geh in ein anderes Forum

21.06.2005 23:52

Das Osmanische Reich!

Entgegen den Behauptungen, dass es sich beim Osmanischen Reich um eine Weltmacht gehandelt hat, sah die Realität anders aus. Das Osmanische Reich, verstand es nicht, die Zeichen der Zeit richtig zu deuten und war damit zum Scheitern verurteilt. Nun ist es ein verstaubter Part in der Geschichte. Die Osmanen waren zu niemandem gnädig. Nicht mal in Ihren Palästen zu Mitgliedern aus eigenen Reihen. Cem Sultan ist nur ein Beispiel. Einige würden sogar Cem Sultan zum Aleviten verklären. Intrigen, Innere Machtkämpfe, Streitigkeiten und den Lustdienerinnen, bei der es darum ging, den nächsten Sultan auszuerkoren, versetzten dieser künstlich am Leben gehaltenen Leiche unter den Staaten den letzten Gnadenstoß.

Was mich am meisten aber ärgert ist nicht der Umstand, dass man die Ära des Osmanischen Reichs, reichlich und mehr als es verdient hätte rühmlich Respekt zollt, sondern diese veraltete und zum Scheitern verurteilte Staatsform der Tribalherrschaft als eine Alternative zur Republik auslegt. Der Absurdität wurde die Krone aufgesetzt, als der 700. Jahrestag des Osmanischen Reichs mit prunkvoller Feier erinnert wurde. Wie kann man 700. Jahrestag eines Reichs feiern, der in Wirklichkeit nicht so alt geworden ist? Mein Rat an diese Neo-Osmanen ist, dass sie sich an der Gegenwart orientieren sollen um die Zukunft zu Gestalten und nicht den Totenwächter eines kulturell-moralisch und wirtschaftlich-politisch untergegangen Reichs nachzutrauern.

oezsu 22.06.2005 00:10

:))))))))))))))))))

Sorry Enis! Ich muss meine Antwort geben!

Cevabim :

Yazik degilmi o 40 tane huriye??

:)))

6alatasaray 22.06.2005 00:34

JAHRE später muahhahahhahahahha

du hättest nur Kes fragen brauchen LOL !!!

6alatasaray 22.06.2005 00:38

Kennst du "Unleash the dragon" ... o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 22.06.2005 00:41

nerde söylediklerini bile söylememis!

bunu iddia eden kaynaginida söylesin! senin A.H. gibi kaynagindan aldigini iddia ederek o sahislarin dediklerini degistirmis olmasin!?

22.06.2005 00:41

Entschuldigt meine rhetorischen und

grammatischen Fehler. Zu später Stunde läßt nun einmal die Konzentration nach. Aber ich hoffe, dass der Inhalt meines Postings dennoch für jeden verständlich rübergekommen ist.

isinsu 22.06.2005 00:43

schwer zu sagen

ben bu konuda hakliyim demek istemiyorum.. sadece seninle dusuncelerimi paylasiyorum ve ben de senin gorus acini ogreniyorum kendimce bir degerlendirme yapiyorum..
Ve evet senin dusuncelerin de bana cok mantiki geliyor... cocugu cok asiri baski altina almadiktan sonra .. tabiki dini ogrenmesi lazim.. yani ogretmek lazim.. bunun icin de bilincli anne babalar gerekiyor.. bilincli anne babalar da eminim herseyi guzellikle ogretir ve de cocuklari buyuk bir baski altina tutmadan butun dini konularda da bilincli bireyler yetistirirler..

oezsu 22.06.2005 00:44

Ahlak

Allah adi ile anilani taniyamayanlar Ahlakin "dinin-sistemin" bir parcasi oldugunu kavrayamazlar...!

Allah ahlaki ile ahlaklaniniz...!

Allah boyasiyla boyan (2-138)

Yaratilanlara Allah bakisi ile bakmak bütün ilahi isimleri cem etmene üst boyut derecesine ulasmani nasip kilar... bu cok komplike bi konu ahlak konusu.. !

benligini yenebilesinki, Allah ahlakini yükleyebilesin!

oezsu 22.06.2005 00:45

thanx... ;) o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 22.06.2005 00:47

besser als enge dinger, die einem gefähr

lich werden können!

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:12 Uhr.