Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Foren Archiv (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=402)
-   -   Ehre (http://localhost/forum/showthread.php?t=4429)

donvonramses 15.06.2004 17:36

üzgünüm lala! ama tr.dekiler de cok

farkli degil yani...biz heryerde birbirimize benziyoz..:-)

15.06.2004 17:37

BASKASININ NAMUSUNU VE SEREFINI

ARASTIRMAK - MERAK ETMEK - SORUSTURMAK - IFTIRA ATARAK LEKELEMEK - ARASTIRMAYA KALKMAK BENCE EN HAKIKI NAMUSSUZLUK VE SERFSIZLIKTIR. BIRTANESI Kizligini kaybeden TÜRKLÜKTEN CIKSIN DEMIS...SENIN AKLINA TÜKÜREYIM. EN IYI NAMUS SAYGIDIR - güvendir BUNU NE ZAMAN ANLAYACAGIZ? BIR ERKEK EVLENENE KADAR 100 KEZ CINSEL ILISKIDE BULUMUS OLABILIR IZ BIRAKMAZ EN BÜYÜK SANSLARI DA BUDUR- BILHASSA ISLAM VE TÜRK DÜNYASINDA- TABII BIR DE KOYU KATOLIK DUNYASINDA. &gtAMAAAA CEVIR KAZI YANMASIN : BIR KADIN DA BUNU YAPABILIR..BIRAZ AKLI VARSA DA BUNU O NAMUS DÜSKÜNÜ ERKEKLERE DE YUTTUTABILIR.
und jetzt ?? :)

15.06.2004 17:38

katiliyorum. o.T.

ohne Text

15.06.2004 17:41

allerdings,das tue ich ;) o.T.

ohne Text

lala1 15.06.2004 17:43

kentlesmis insanlar belki ama istisnalar

hala var !

ben buna inaniyorum ......

ona bakarsan her yerde kötülük var ... ama kötü olmasina sürükliyen birileri var daima !

donvonramses 15.06.2004 17:48

burdaki insanlarin integration problemi

oldugu ve yogun iccice yasadiklari icin biraz daha birbirlerine kazik ve hava atma yarisina fazla giriyorlar..
anavatan türklerine göre bu bir fark olabilir belki

15.06.2004 17:52

süss ;)))

du hast es sich lieb gemeint doch verwechselst ganz grundlegende konzepte miteinander..

ne iftira atmak,baskasinin namusunu arastirmak namussuzluktur,ne de saygili olmak numuslu olmaktir ;)

für diese verhaltensweisen gibt es andere gute wörter jedoch nicht namus ;) bestimmt net.

karistirmayalim lütfen.namus iste hepiniz anladigi O sey dir.

bu konu hakkinda fazla kafa yormayim.hepimiz gayet iyi biliyoruz kazanda neyin pistigini ;) macht einem nix vor.

ps-für die jenigen die meiner definition keinen glauben schenken wollen; hier stärkere quellen ;)

TDK-türk dil kurumu
namus:arapca.isim:Bir toplum içinde AHLAK kurallarına karşı beslenen bağlılık.

osmanli türkce ansiklopedisi:namus:IRZ,iffet(=CINSEL konularda ahlâk kurallarına bağlılık),edeb,hayâ(=utanma duygusu).

15.06.2004 17:56

ne o? ;)

kein sex vor der ehe würde deinen wochenend-disco-klo-eskapaden erheblich schade wa ;))

sakin bataklikta yasan sen olmayasin?? ;))

ich denk mal.

15.06.2004 17:57

ay ay ay

ob das immer gut ist mädel??

manche bräuchten hier wahrlich redeverbot (!)

15.06.2004 17:58

valla arkadaslar 2004 senesindeyiz

AB Ülkesinde yasiyoruz. sInIrlar yok, heryer birbirine benziyor.Türkiyede az kaldi, ulasacak bu global kisiliksizlige ve kültür fukaraligina. Köy - Kent farki cok düsük benim gördügüm kadariyla. Burada kizliktan falan bahsediliyor....yani ne diyeyim.Namus ve Serefin ölcüsü var mi ? varsa kim koymus ? Su anda Is sahibi olmak, ev sahibi olmak, aile saadetini yasamak..saglikli olmak önemli.
degil mi ? Bence "Namus" kavramini degisik bir sekilde yasamak ve algilamak hemen Namussuzluk olarak da algilanmamalidir. :=)

lala1 15.06.2004 17:59

:)) TDK sen dünyada yoktun özellesdirild

:))

ve anla yani özellesdirildikten sonra kimler basina gecti belli degil ...

15.06.2004 18:02

papalapapp!! :)))

tdk bir anayasa kurulusudur ve böylece devlete direk baglidir

ne sacmaladin yine kuzum sen??? ;)))

lala1 15.06.2004 18:04

Onur-seref ve namuz isimize geldigi gibi

yorumlaniyor ....

kültürümüzü kayip etme korkusu ugruna at gözlüklerini ne pahasina olursa olsun atamiyoruz !

Aslinda sentez yapacagimiza görgümüzü darlasdiriyoruz !
Verilecek degerleri ayaklarimizla cigneyerek abuk sapik seylerli yasatiyoruz ....

xsuigenerisy 15.06.2004 18:04

Süss:-)))

biz burda zihniyetleri tartisiyoruz sözlükte yazilanlari degil..
yazdiklarin ise sadece o sözlügü hazirlayanlarin intellektüell kapasitesinin seninkenden fazla olmadigini gösterir!! mehr nicht!

15.06.2004 18:04

nix lieb gemeint! Lese bitte mal alle

Beiträge der letzen Tage durch! Da schreibt einer, wer nicht mehr Jungfrau ist soll nicht mehr Türkin sein dürfen ! Halloooo.... komme nicht hier mit TDK usw. Schreibe Deine Meinung!

15.06.2004 18:06

was hat denn bitte schön -namus- mit zeitalter zu tun (?)

und überhaupt-wieso kommt dir da der mini-rock in den sinn?? ne alaka konumuzla?

denkst anscheindend selber dass er von schlampen getragen wird...

*gg*

xsuigenerisy 15.06.2004 18:06

Hic bir bilimsel kurulus devlete bagli

olamaz..devlete bagli olmasi iste devletin istekleri dogrultusunda bilimsel özgürlügü es gecerek, verdigin örnekteki gibi aptal tanimlamalarin yapildigini gösterir ancak..

lala1 15.06.2004 18:07

Pappnase informier Dich ;)

seit 1983 ist es eine staatliche Institution aber vergiss nicht, dass in der Türkei auch eine privatisierte Institution, vorallem in Ankara, unter den Fittichen des Staates steht .....

naber nannnnnikkkkkkkkk :)))) ???

xsuigenerisy 15.06.2004 18:08

sana nickini acilen degistirmeni tavsiye

ederim..aguir geliyor tasiyamiyon agirligini, altinda ezilirsin bak..

lala1 15.06.2004 18:08

ääää...ich meinte KEINE :)) o.T.

ohne Text

15.06.2004 18:10

;))

ich schreibe immer meine meinung.im gegensatz zu den heinis die hier entweder der gesellschaft zum opfer gefallen sind oder schlicht und einfach den sexgeilen ( uneherenhaften)männern.von wegen eure eigene meinung ;)

und ich werde mir bestimmt nicht die beiträge der letzten tage durchlesen;die paar hirnergüsse dieser seite reichen mir bereits ;))

ps:freiheit heißt nicht machen zu dürfen was man will sondern auch immer zu wollen was man macht.

bu soö hemcinslerimeydi.degerinizi bilin kizlar.bazi acgözlü maymunlara yem etmeyin kendinizi-ya peskes cektirmeyin kendinizi (Bu söze biri cok kizmisti *gg*

15.06.2004 18:12

o.T.

seit 1983 ist es eine staatliche Institution

sorun nerde anliyamadim ;)

seviyom giz senin su achlini ben!!ehrlich jetzt

*fg*

15.06.2004 18:13

äääm öööm garar versen gulum:)

(du irrst dich)

cachtirma.

xsuigenerisy 15.06.2004 18:18

Erkeklere peskes cektirmeyin kendinizi

also sowohl die starke nationalitätsakzent in dein Gb als auch diese spruch im oben und art und weise des schreibens erweckt in mir den eindruck dass du ein schwanzträger bist..
az önce gb me bakan fujitsu dan da tahmin ediyorum sen o beyinsiz aptalsin..
baskasi olamaz zaten..

fujitsu 15.06.2004 18:27

Deutsche Ehre.... :=)))

Bir alman cocuk tecavüz etmedimi Ehre,si gidiyormus birde öldürdümü tam puan aliyor :=)))

Dünyada en cok sapik acaba hangi kontinentte var batidami Türkiyedemi.....

Almanin karisini karsisinda belle birsey demez ama parasini calmaya kalk kendisini öldürür...

Modern gecinen bizim firlatmalarda böyle olmus... :=))))

15.06.2004 18:51

evet Fujitsu kardes, dün sana bazi

tavsiyelerde bulumustum.Ama nafile. Evvela A: Namus, Onur ve Serefi --&gt sInIr-Irk-Din- ayirmaz! Bunlar Duygudur Duygu!
B: Kac almanin karIsInI "belledin"de sana "bravo!" dedi! populist cümlelerden sIkIldIk artIk! Birde seni düzeltmek zorundayim. Türkiye bir "Kontinent" degildir Asya bir "kontinent" yani kItadir. Burada imtihan edilmiyoruz ama, yine de biraz dogru dürüst yazmamiz, birbirimize olan sayginin ilk asamasi olabilir. :=)

haydut007 15.06.2004 19:04

kim kimi kandiriyor ki ???

bir erkek evlenmeden önce 100 kere cinsel iliskide bulunabilirken iz de birakmazken, kim kimi kandiriyor ???

Kusura bakma ame ben kendi sahsi kandiracak kadar alcak bir Insan degilim !!!

Wenn man etwas verlangt dann muss man auch etwas bieten können... Herseyin hesbai sorulacaktir... wenn nicht heute, wenn nicht morgen dann aber übermorgen... nicht in diesem Leben dann im anderen !!!

Eyvallah

Fatih

15.06.2004 19:30

BUZZZZZZZ Haydut007

ben ; Baskasinda aradigini , kendisinde koruyamayan veya sunamayan kisilere yazdim.Onlar kendi kendilerini kandiriyorlar elbette.
Hem bekarken hem evliyken git orada burada sürt, sonra da git Namus Seref ara. Kizlar bu kadar mi salak mi? Ohh ne ala.

15.06.2004 20:17

hö hö...

ließ doch nochmal den Text darüber und Schlußfolgere durch die obrige Aussage, nicht durch meine.

Ich beschrieb die Ansichtsweise der Dame,die meiner Meinung nach extrem absurd und überheblich war und nicht direkt das Wort Ehre.

:P

15.06.2004 20:28

Ehre...?

sagen zu können: Jedem das Seine.
fühlen zu können: Du bist wer.
leise zu wissen, ich bin wer.

Zu wissen, ich bin ein besonderer Mensch, aber einer von vielen....

:)

Weder Beledigungen an das Geschlecht, noch Schimpfwörter gegenüber der Person sind hier wichtig diskutiert zu werden....

..#

15.06.2004 20:48

Lesen und verstehen Bitte...

Du pieckst dir Stichwörter raus und stellst mir die Frage mit Ehre.

Legts mir diese Denkweise über mich da, obwohl du anscheinend nicht ganz Verstanden hast..

Nicht Stichwörter ergeben einen Sinn, ließ die Sätze und den Zusammenhang, und stell mich bitte dann in Frage..

Viel Spaß noch Intelligenz Bestie
(nicht böse gemeint) ;)

abizettin 15.06.2004 21:15

fujicim yavrum! yine atesin mi cikti??

seni elazizspora havale ediyom canim..uygun igneler yanimda yok su an:-))

15.06.2004 22:17

Reinheit der Kulturen: NEIN DANKE! o.T.

ohne Text

15.06.2004 22:57

Insan olalim önce ne dersiniz!!!!!

Üstümüzdeki kiyafet veya sac rengi veya ten rengi mi önemli yoksa din mi irkcilik mi.....

Ehre/würde kommt danach von selber ;)

düsünceleriniz önemli yine

beyza 16.06.2004 09:05

Allah rizasi icin

bu makalenin icerigini anlayanlar bir zahmet bana da aciklasinlar

fujitsu 16.06.2004 17:24

seni ateist biliyordum...

Allah askina diyorsun???

Anlamadiysan ne burnunu sokuyorsun.....

badenur 16.06.2004 19:58

Legst wohl selber kein wert drauf..?

was willst du denn? aha hab verstanden habe mit einen perversen oberaffen zu tun der gern jedes mädchen flach legt und auf solche kommentare garnicht klar kommt.Warum wohl? Legst wohl selber nicht viel wert auf ehre was?Das ist meine Meinung und ich muss hier niemandem beweissen ob ich Ehre und würde habe ok? Mir reichts wenn mein mann wenn es drauf ankommt es weiss...

16.06.2004 21:52

län düdükler neden kirmizi balken var ??

ohne Text

guercue 16.06.2004 23:32

o.T.

Ich habe Achtung vor jedem und jeder Ansicht!
Was habe ich als letzten Satz formuliert, lies doch mal!
Das was ich schrieb, war nur ein Comment auf die ganzen Beiträge hier, da jeder Sex und Ehre assoziiert....
Fehler kann jeder machen, daraus lernt man schließlich!
Sie heißen nicht umsonst Fehler, aber wer mit Absicht eine Sünde begeht, der macht keinen Fehler. Das ist eine Notlüge, um sich danach vielleicht besser zu fühlen!
Ich sage ja nicht, dass sich jeder der keine Jungfrau mehr ist, umbringen soll.
Das ist deine These!
Gottlose sind Gottlose, schlag doch mal nach!

beyza 17.06.2004 09:00

Fujitsu

hadi ya! Demek seninle tanisiyoruz, hatta o yakindan tanisiyoruz ki din hakkinda yaklasimlarimi bile anlatmisim :-)))
Bundan benim de haberim olsaydi cok sevinirdim. Beynini örümcekten ödünc alan yaratiklarla ugrasacak vaktim yok...
Ayrica vakit olsa bile senin seviyene inmek icin cok caba sarf etmek gerekir, buna da keyfim elverisli degil.. Bilmem anlatabildim mi?? Bu arada hakaret etmek istemem ama ne kadar zavalli, bazi terimlerden nasibini almadigini insanlarla Allah arasindaki meselelere de baharat olmakla bir kez daha kanitladin :-) Tebrikler..

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 03:03 Uhr.