![]() |
Zitat:
Koca bi orduyu tetikci yaptin ya,harbi "Mal"missin! |
Zitat:
israil'de askerlik 2 sene, hem kadina hem erkege. Catismalarin oldugu ulkelerde gonullu askerligin olmasini, zorunlu askerligin olmamasini bekleyemezsin. Mal oldugun icin dedigimi anlayamamissin. Bu arada hani devamli kullanmakta oldugun e-posta adresin? Iddiada bulunma, icraatta bulun. Erkeklikten bahsediyordun, korkusuzdun? Klavyeci. |
Zitat:
kimse kimseye zarar vermemeli tabiiki, benim demokrasi veya hür anlayisimi böylemi elestiriyorsun. Lütfen.. Ben aydinliktan ve egitim'den yanayim daima... Evet gercekten cok merak ediyorum ... gelecegi kim görebiliyorki... |
Zitat:
atatürk benim gözümde sadece basarili bir askerdi. ilk zamanlarda dogru yapsada 23'den sonra bircok hatasi ve batiya hizmeti oldu. ama o konuyu simdi acmayalim. DÖVERSEM BEN DÖVERIM AMA KIMSEYE DÖVDÜRMEM. ben döverim!!! almana israilliye amerikana dövdürmem. biz hangi alanda ileri hamle yaptiysak karsimizda hep gelismis ülkeleri görüyoruz. nukreel santral onlarda yüzlerce var ama bizde cevreye zarali oluyor. kendi enerjimizi üretince cari acik diye bir sorun kalmayacak. 3. havalimani almanyaya büyük darbe vuracak onun icin eylemcilere almanyadan full destek var. kanal istanbul rusya ve ab'nin simdiden uykusuz gecelerine sebep oldu. 10 yil önce bu yaptiklarimizi anlatsalar güler gecerdik ama simdi hepsi gercek oluyor. bu elde ettigimiz gücü savunmak hepimizin görevi. sen atatürkü sev ben sevmiyeyim. önemli degil. hepimizin ortak noktasi bu ülkeyi dünya lideri olarak görmek degil mi? |
Zitat:
hangi konuda ceza aldigini anlatirsan sana yardimci olurum. hepimiz egitimden yanayiz ama dogru egitimden yana olmamiz gerekiyor. bircok egitimli dedigimiz milletvekili bu ara siddeti mesrulastiriyor. bu su anki egitimin yetersiz oldugunu gösteriyor. |
Zitat:
|
Zitat:
|
Zitat:
http://www.guardian.co.uk/media/gree...freedom-turkey http://en.wikipedia.org/wiki/Censorship_in_Turkey bunlar sadece misal dogru egitim.. tartisilabilinecek birsey söylesen :) dogru / yanlis dikotomisine girmesek? :) aydinlatan (dt. Aufklärung) cesitli görüs acilardan kaynaklanan bir egitim diyebilirdin |
Zitat:
Dunyanin ve BUTUN insan haklari orgutlerinin terorist olarak gordugu 30 000 kisinin katilini, hakkini demokrasi ve hukukla degil de siddetle arayan, kundaktaki bebegi olduren, annelerin cocuklarini sehit eden bir pijamali ameleyi ozgurluk savascisi ve ender beyin olarak goren birinin benim gozumde 1980'den beri yenilenmemis kaldirim taslari arasindaki hamam bocegi kadar degeri yok. O yuzden o kadar sey icinde senin skko adresine bir sey gonderecek degilim. Kimse icin o kadar onemli degilsin. Ilk once insan olmayi ogren sonra insan yerine konulmadiginda bundan sikayetci ol. Teroristleri ovmen rahatsizlik verici. Madem bu kadar korkaksin ve kiviracaktin, neden bunu iddia ettin? Zitat:
|
Zitat:
|
Zitat:
Resmim profilimde,MIT buraya üye olup bana özel mesaj olarak yazsin ben onlara evimin adresini dahi veririm. :) suclu ve sucluyu övme deyince aklima Orhan PamuK#un olayi geldi... ilginc insanlarsiniz gercekten...yapabileceginiz tek sey,sirttan vurmak! |
Zitat:
Reporters Without Borders tanilmis bir NGO http://en.rsf.org/introduction-24-03-2011,32617.html 2013 World Press Freedom Index Rank de Türkiye son siralarda: http://en.rsf.org/press-freedom-index-2013,1054.html - buradan alinti - dikkatine : "The political importance of Turkey (154th, -6) has grown even more because of the armed conflict in neighbouring Syria but it has again fallen in the index. It is currently the world’s biggest prison for journalists, especially those who express views critical of the authorities on the Kurdish issue." hem ben genel bilgi alip oradan detaylara kendin ulasabilecegin icin viki adresini verdim yani bunu da hor görme :) |
Zitat:
Censorship in Turkey kaynaginizda atfedilen TCK 312. Madde'den dolayi da kimse hapiste degildir. Dini degerlere hakareti suc olarak sayilan o madde, avrupa'nin cogu ulkesinde zaten var. BM de bunu 'defamation of religion' olarak suc sayar. Yani dini inanclara hakaret/kufur etmek dunyanin en gelismis ulkelerinde bile suctur. http://en.wikipedia.org/wiki/Defamat...United_Nations Avrupa ulkelerinde de 'defamation of religion' veya 'blasphemy' olarak gecer. http://www.pewresearch.org/daily-num...re-widespread/ |
Zitat:
|
Zitat:
Gonullu daglarda gezmiyorlar, gonullu olarak daglarda gebertiliyorlar. Hak ettikleri pek bir sey yok. Allah herkese akil fikir verdi. Onlar topluma da tekrar kazandirilamaz zaten. O yuzden, 'take no prisoner' ;-) Simdi dansoz gibi kaciyorsun e-posta adresini vermekten, madem bu kadar korkaktin neden iddiada bulundun? Tipik PKK kafasi. MIT gelip buraya uye olup bu forumu okuyup sana kim oldugunu soracakmis. Saka misin yahu. (evet, sakasin). Yoksa amacin MIT'in gelip burada seni arastirirken diger islerini birakip Turkiye'de guvenlik zaafiyeti olusturmasi mi? Hedef sasirtmak? Ozelden gonder, buradan yazmana gerek yok. Spam engelleyen programlar her yerde var, ayrica ben sana bir sey gonderirsem ki dedigim gibi 5 kurusluk degerin yok, o hesabimi 'block' listene alirsin bir daha gonderemem. Yani iddiandan kacma bahanen yok gibi. Bu sana ders olsun, acik bir soz olacak ama, kaldiramayacagin seyin altina girme diye bir soz de vardir. Nedense bana bir suru deyim ve atasozu hatirlatiyorsun :D senin gibiler agzimi bozduracak neredeyse. Orhan Pamuk yalancinin onde gideni, ozellikle sozde ermeni konusunda. Ama halen hapiste degil, sirf yalan soyledigi icin hapsi boylamasi gerekirdi. Nobel oduluyle birlikte guzel gunler gecirebilirdi, belki hapiste daha guzel romanlar yazardi? Turk adaleti bu kadar toleransli maalesef. |
bunun üzerinde yogunlas derim:
Eğer, dikkatli olmazsanız, gazeteler ve medya mazlumlardan nefret etmenizi, zalimleri ise çok sevmenizi sağlar. - Malcolm X ![]() |
Zitat:
Turkiye'nin basin ozgurlugunde neredeyse dibe vurmus olmasinin ana sebebi bahsettigimiz hapisteki gazetecilerin sayisindan kaynaklaniyor. Neden hapisteler ondan da bahsetmistim. Onlar hapisten cikinca ya da cezalarini cekince Turkiye yine eski konumuna ulasacak. Turkiye'de basin ozgurlugu o kadar tehdit altinda olsaydi bugun Halk TV, Ulusal TV ve Oda TV gibi kanallar 24/7 halki Gezi Parki olaylariyla ilgili olaylari bu kadar manipule etme sansina sahip olamaz, sabahtan aksama kadar yalan ve asilsiz haberler yayinlayamazlardi. TV yayinlari yetmiyor gibi bir de facebook ve twitter'da son hizla asilsiz haber yapmaktalar. Bunlardan biri de daha yeni ifsa edildi: http://www.internethaber.com/sosyal-...ha-546299h.htm |
Zitat:
Halen 30 000 kisinin katilini mazlum gosterme cabalari. Sen suyun islak oldugunu inkar ettigin surece insanlarin senin 'dostlarin' ve sen hakkinda dusunceleri hicbir zaman iyilesmeyecek tam tersine kotulesecek. Iddia ettikten sonra e-posta'ni gonderecek kadar erkek olmadigini kanitladigin icin tesekkur ederim. |
Zitat:
*Ergenekon ve KCK davalarında, gazetecilerin “hedef alındığı” iddiaları, medya mensuplarına yönelik gözaltı ve tutuklamalar, Freedom House’un yönelttiği eleştirilerin başını çekiyor. Rapor, “Türkiye, dünyada en çok gazeteciyi hapis eden ülke olmaya devam ediyor” yorumunu da yapıyor.* Dr Jekyll Mr Hyde.. 1915'lerde, ermenilerin gunduz şair gece silahli militan olarak Osmanli'ya karsi savastigini bilir misiniz? Tutuklu gazeteciler neden tutuklandi, neyle suclaniyorlar, neden digerleri degil de bunlar tutuklandi bunu bilir misiniz? Bir insanin 'gazeteci' kimligi olmasi dokunulmazligi olmasi gerektigi anlamina gelmez. Bir gazeteci katil de olabilir, tecavuzcu de, -darbeci- de. Zitat:
|
Zitat:
“2013 Basın Özgürlüğü Raporu”nun yaptığı sıralamada, Türkiye, bir önceki yıla oranla daha aşağı sıraya düştü. Türkiye, 2012’de, 55 puanla 117. sırada idi. Bu listeye göre, 2012’de de, Türkiye, Kolombiya, Kongo, Nepal ve Senegal aynı seviyede idi. http://t24.com.tr/yazi/basin-ozgurlu...urkiye-1-/6638 Bu yıl ise, 56 puanla 120. Sıraya indi. Aynı sırada, Türkiye ile beraber, Kongo, Fiji, Liberya, Makedonya ve Seyşeller de var. http://www.freedomhouse.org/sites/de...20Rankings.pdf Not; forumu zaten sacma sapan yazilarla doldurmussunuz. |
aahhhh Türkiyem ,
sen hangi yobazlara ,rantcilara ,ahlaksizlara , imansizlara emanet etmisin dümenini ? ![]() ![]() |
hm bakiyorum arkadaslar ilginc bir tartisma yapmisiniz aksam maalesef ben yoktum ama bende bir toplantiya bu konuyla katildim ve kisaca önce yorumlara bakmadan sunu aciklayim: akp ye karsi cok örgütlenme aktif yaparak, medya araciligiylada alman devletinin türkiyeye baskisini artirmak ve "suanki fasist sistemi devirmek" hedef.bunu kisaca bildireyim dedim.bunu alevi ve kürt örgütleri marksist,leninist,yesil,kirmizi,solcularla birlikte gerceklestirmek. ben aslinda severim bu insanlari "önce insan" hedefleri yalniiz...biraz gercekci olalim. gercekler maalesef öyle degil: önce insan? tamam avrupada bagira bagira önce insan, kapitalist sistem istemiyoruz vs diyebilirsiniz ama bu gercekte uygulanabilirmi? bunlari avrupada deriz ama neden bangladesch, hindistan vs ülkelerde cocuklarin, cok kötü sartlar altinda tavuk kümesinde durur gibi calisan insanlarin yaptigi mallari kullaniyoruz? ama en cok avrupa tüketiyor bu mallari.bu konu üzerinde baska bir zaman durabiliriz suanki durum ise erdogani "tahtindan indirme" hareketleri baslamistir
|
Zitat:
|
Zitat:
simdi aksam katildigim tartismadada daima tekrarlanan sözleri burada sizede soruyorum: (bende erdoganci degildim ama ona karsi kullanilan kelimeleri incelersem mantikli bir aciklama bekliyorum. "bizim herseyimize karisiyor: 1. ne kadar cocuk yapacagimiza, alkol icmemize adam illa yap demiyor: tavsiye veriyor, ama mecburiyet varmi? bildigim kadariyla yok merkel de daima diyor. cok cocuk yapin, kökümüz kuruyor diye ne olmus bunda? hatta yaklasik 70% gelirini bir yil calismadan alabiliyorsun bir kac yil önce giren yasayla eger cocuk yapip cocuk iznine cikarsan. cocuk yaparsan ayrica cesitli vergi yardimlari: simdi neden halk cikip eylem yapmiyor: bizi cocuk yapanlara karsi ayiriyorlar, vergi haklarinda, belesten bir yillik para ödemede ayrimcilik yapiyorlar vs? alkol yasagi uygulamasina gelince:yasak? hayir, kisitli. belirli saatlerde satis. icen yine icebilir. avrupadaki gibi yillardir bir alkol icmeyen 90% müslüman türkiyede birden son yillarda bence fazlasiyla alkol tüketiliyor ve kontrolsüz bir patlama var,batidaki hayat stilini taklit etmek isteyen cogu genc insanlarimiz kontrolünü kaybettigi icin ben dogru buluyorum sahsen. devletin halkina göre koruma görevi vardir bence bunu uygulamis oluyor. ingilterede son bilgilerime göre 23 den sonra bütün pub lar kapanmiyormuydu? bilmiyorum suan durum nasil ama aksam bizim sehire özel saat 22 den dolayi 2 yildir disarda gürültü kirliligi olmamasi icin disarda bütün iceceklerin yasak oldugunu ögrendim, arkadaslarla güzel havada disarda bir masada birseyler icmek icin oturdugumuzda. eylemlere gelince, tamam eylem etmek demokratinin bir vazgecilmez parcasidir ve almanyadada 1.5 yildir eylem (occupy ciler) yapanlar var ama nerde? bizim burda mesela arabalarin islemedigi, sadece bisiklet yolu olan yesil bir alana cadirlarini kurmuslar piknik yapar gibi ama sadece bu arazide kurmak sartiyla. türkiyedeki gibi barikatlar kursunlar, siseler taslar firlatsinlar o zaman hemen hepsini ordan toparlarlar. neden bunlari türkiyede uygulasinlar ve polis seyirci kalsin? tabiki sebepsiz yere saldiri olmazken polisin siddet kullanmasi kabullenemez ama burdada oldugu gibi türk anayasanin madde 34 göre herkes serbestce gösteriye önceden izin almadan! cikabilir :http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/anayasa.uc?p1=34 tabiki bunun bir SINIRIDa olmali almanyadada oldugu gibi, buda baskalarina zarar vermedigi sürece! neden türkiyede sansür varmis? bu burda yokmu? biraz arastirin bir zahmet.yalniz türkiyede medya özgür degil diyenler: canli baglantiyi uygulamaktan baska ne yapmali olay yerini gösteren?yeterince canli yayin yapan gazeteler vardir arayan bulur, ama türkiye medyasi gercekleri gizliyor demesi dogru degildir. tayyip bir kelime söylediyse ve bunu bütün medya ilk sayfasinda yayinliyorsa, farkli farklimi bu kelimeyi yazmalari gerek anlamiyorum. tabiki bütün gazetelerde bu kelime gececek cünki bu kelime kullanildigi icin. tabiki 100% burdaki sistemle karsilastiramayiz cünki kültürlerimiz farkli, egitim stilimiz farkli yoksa neden cogu alman türk/kürt cocuklarinin cogunlukla olan okullardan cocuklarini aliyor, bir düsünün? cünki bizler farkli davraniyoruz. bir almana söyleyince, lütfen burdan cekil trafigi mesgul ediyorsunuz. cekilir ama bizlerde: yok aman falan filan uzatir buda kültürümüzde yaygin degilmi? ben cok gözsahiti oldum kac defa giris cikis yaparken görevini yapan memurlara el alti para vererek islerini gösteren vs ve madem avrupadaki sistemi ülkemizde istiyoruz, avrupalilar gibi birazda saygili davranirsaniz durum farkli olur. birde csr79 almanyadada ve sanirsam avrupadada farkli degil ve bu türkiyede gecerli olmali, gösteri hakkini kullanirken cesitli yasal bariyerlerde vardir, bir göz atin isterseniz: bilhassa alman ceza kanunun §§ 80-100 StGB kanunlarina bir göz at bakalim, ne kadar suc islermis bir eylemci almanyada bazi gezi parkindaki manzaralari karsilastirirsak:sise,tas firlatma, yasadisi pankartlar asma vs http://dejure.org/gesetze/StGB |
Zitat:
|
estagfurullah - meydan senin
|
Zitat:
der Polizeiterror von Frankfurt… …gegen Blockupy-DemonstrantInnen ist nicht zufällig passiert, sondern war beabsichtigt... – Jetzt geht es auch um Solidarität mit den Opfern. Sie hatten diese Brutalität eindeutig als politisches Signal des Terrors von oben gegen unten gewollt: Am Samstag, den 1. Juni 2013, wurde die Blockupy-Demonstration durch einen völlig unverhältnismäßigen und brutalen Polizeieinsatz jäh beendet. An einer offensichtlich im Vorfeld festgelegten Stelle wurde einer der teilnehmenden Blöcke grundlos und rabiat vom Rest der Demonstration getrennt, knapp 1000 Menschen eingekesselt, über neun Stunden festgehalten und immer wieder mit Pfefferspray, Tritten und Schlägen drangsaliert. Davon waren sogar viele Journalistinnen betroffen, die Pressefreiheit wurde massiv eingeschränkt. Die Demosanitäter gehen von mindestens 320 Verletzten aus – zum großen Teil Augenverletzungen durch Pfefferspray, aber auch schwere Kopfverletzungen durch Schläge… Attac ruft zur Solidarität mit den Opfern auf unter http://www.attac.de/aktuell/eurokris...blockupy-soli/ |
Zitat:
|
Zitat:
|
demek istediim ..
die Gewaltanwendung der deutschen Polizei in Stuttgart etc .. ist ein GuteNachtKuscheln ... im gg. was in der Türkei vor sich ging |
taksime gidip görenler bu eylemcilerin arasinda siddet kullananlarin kör cahil insan oldugunu bilir.
egitimli ve seviyeli olanlari hemen fark ediyorsun cünkü onlar medeni sekilde gezi parkinda oturup ve dostane tavirlarla belli oluyor. artik gezi parki etrafi 90% siddet yanlisi chp, bdp ve pkk taraftari dolu. GENAR eylemciler arasinda yapilan son anketleri acikladi: SON SECIMLERDE KIME OY VERDINIZ: ![]() ÖNÜMÜZDEKI SECIMDE KIME OY VERECEKSINIZ: ![]() bu eylemlere katilanlarin 75% gecen secimlerde CHPye oy vermis. ve bir dahaki secimlerde 10% düsüs görüyor. bu koyu CHPliler bile artik partilerinden süphe ediyor. siddeti mesrulastiran partiden uzaklasiyorlar. BASBAKAN bunlari hakketmiyor diyen eski CHPli cok. ne tesadüfki IMF ve Dünya bankasina borc kalmadigi ve sirtimiz cevirdigimiz tarihten 2 hafta sonra bu olaylar basliyor. HALK eskisi gibi aptal degil. MENDERES'i astiniz!!!!! ÖZAL'i zehirlediniz!!!! BIR DAHA BENDEN BASBAKANIMI KIMSE ALAMAZ!!!!!!! YEDIRMEM!!!!!!!! ps. arkadaslar iki satiri zor yazabilen solcu görünüslü ama solun ne oldugunu bile anlamayan kisileri kayde almayin. |
Zulfi ...
in einem Staat wo 85 % der Medien vom Staat kontrolliert werden .. brauchst du mit der Grafik nicht auftauchen .. |
was gemeint war ..
deine Grafiken haben NULL Aussagekraft .. |
@zulfikar
Nehir her nekadar engele takilsa da , Denize akaar ve akicak .. |
Zitat:
das ist eine aktuelle umfrage unter den protestierenden in taksim. ich persönlich gehe davon aus dass die CHP viel mehr punkte verlieren wird und die AKP 60% der stimmen bekommt. egal was ihr macht ihr habt keinen plan und macht es falsch. alleine in diesem forum sind die intelligentern schreiber pro-akp und die dummen 2 zeilen kommentarabgeber oder in bildersprache sprechende trolls CHPler ;) mach dir mal ernsthafte gedanken über diese situation ;) |
Zitat:
es geht hier weder um AKP noch um chp aber erdogan ist mit seiner politischen Laufbahn am Ende gelangt .. |
ben ...CHP li degilim
veya ANTI AKP li de degilim aber TAyyep ist raus .. |
..der hat vieles verspielt .in den letzten 2 wochen
|
ahhjaa das Referandum
hat rechtlich keine Gültigkeit .. "Kasimpasa style" gilt halt nicht immer soviel dazu .. |
Zitat:
um was geht es denn bei der demo? ps. die laufbahn eines politikers wird in einer demokratie immer noch vom volk bestimmt. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 21:51 Uhr. |