Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Türkei: Schwere Ausschreitungen in Istanbul und Ankara (http://localhost/forum/showthread.php?t=10165)

12.06.2013 20:31

Zitat:

Zitat von BosphorusTaurus (Beitrag 2066806)
Suc tetikcide degil yani? Mal.

Türk askerini tetikci yerine koyamazsin,resmi bir devletin silahli gücüdür.Bölge de askerlik yapanlar isteyerek degil, zorunlu olarak ordalar.iki farkli güc'ün catismalarinda ölümler olagandir.bunda yargilanmasi gereken izlenilen politikalardir.
Koca bi orduyu tetikci yaptin ya,harbi "Mal"missin!

12.06.2013 20:33

Zitat:

Zitat von crs79 (Beitrag 2066814)
Türk askerini tetikci yerine koyamazsin,resmi bir devletin silahli gücüdür.Bölge de askerlik yapanlar isteyerek degil, zorunlu olarak ordalar.iki farkli güc'ün catismalarinda ölümler olagandir.bunda yargilanmasi gereken izlenilen politikalardir.
Koca bi orduyu tetikci yaptin ya,harbi "Mal"missin!

Cunku Turk askeri savunma pozisyonundadir. Saldirgan degil. Ortada mitoz bolunmeyle 8-9 cocuktan ureyen bir teror orgutu var, senin ozgurluk savascisi dedigin benim de pijamalilar dedigim 3000-5000 civarinda dingil ve basta Almanya olmak uzere lojistik ve mali destek saglayanlar.

israil'de askerlik 2 sene, hem kadina hem erkege. Catismalarin oldugu ulkelerde gonullu askerligin olmasini, zorunlu askerligin olmamasini bekleyemezsin.

Mal oldugun icin dedigimi anlayamamissin. Bu arada hani devamli kullanmakta oldugun e-posta adresin? Iddiada bulunma, icraatta bulun. Erkeklikten bahsediyordun, korkusuzdun? Klavyeci.

12.06.2013 20:36

Zitat:

Zitat von Zulfiqar (Beitrag 2066805)
demokrasi anlayisi degisebilir ama benim sordugum soruda cok net.

türkiyede hangi konuda düsündügünü ifade edemiyorsun?
isteyen istedigini söylüyor hatta atatürkün üstüne apo posteri asabiliyor.

aradigin demokrasi nasil olmali? hür olup istedigine tas atip kamu malina zarar vermek demokrasi degildir. kusura bakma ama 7 maddelik gezi eylemi cok sacma ve demokratik haklarla hicbir alakasi yok.

belki bir kac hafta sonra herseyi daha net göreceksiniz. bu taksimdeki siddet kime yaradi ve kime zarar verdi. o zaman kimin oyununa geldiginizi anlayacaksiniz.

Türkiye'de, "ifade özgürlügü" sosyal hayatta ve siyasi alanda cezalandiriliyor. bunu konusmasak?
kimse kimseye zarar vermemeli tabiiki, benim demokrasi veya hür anlayisimi böylemi elestiriyorsun. Lütfen.. Ben aydinliktan ve egitim'den yanayim daima...

Evet gercekten cok merak ediyorum ... gelecegi kim görebiliyorki...

12.06.2013 20:39

Zitat:

Zitat von BosphorusTaurus (Beitrag 2066813)
Senin gibi bir adamla bir konuda ayni fikirde olacagimi hic dusunemezdim.

Bu arada AB ulkeleri Turkiye'de nukleer santral yapilmasin istiyor, kendilerinde yuzlerce var ve hic de vazgecmediler n. santrallerinden. Dedigin gibi, Turkiye'nin gelismesini istemiyorlar. Icerideki hainler de buna yardimci oluyor.

ben atatürkü sevmem ama pkklilara oyuncak yaptirmam.

atatürk benim gözümde sadece basarili bir askerdi. ilk zamanlarda dogru yapsada 23'den sonra bircok hatasi ve batiya hizmeti oldu. ama o konuyu simdi acmayalim.

DÖVERSEM BEN DÖVERIM AMA KIMSEYE DÖVDÜRMEM.

ben döverim!!! almana israilliye amerikana dövdürmem.

biz hangi alanda ileri hamle yaptiysak karsimizda hep gelismis ülkeleri görüyoruz. nukreel santral onlarda yüzlerce var ama bizde cevreye zarali oluyor. kendi enerjimizi üretince cari acik diye bir sorun kalmayacak.

3. havalimani almanyaya büyük darbe vuracak onun icin eylemcilere almanyadan full destek var.

kanal istanbul rusya ve ab'nin simdiden uykusuz gecelerine sebep oldu.

10 yil önce bu yaptiklarimizi anlatsalar güler gecerdik ama simdi hepsi gercek oluyor.

bu elde ettigimiz gücü savunmak hepimizin görevi. sen atatürkü sev ben sevmiyeyim. önemli degil. hepimizin ortak noktasi bu ülkeyi dünya lideri olarak görmek degil mi?

12.06.2013 20:43

Zitat:

Zitat von hazal40 (Beitrag 2066816)
Türkiye'de, "ifade özgürlügü" sosyal hayatta ve siyasi alanda cezalandiriliyor. bunu konusmasak?
kimse kimseye zarar vermemeli tabiiki, benim demokrasi veya hür anlayisimi böylemi elestiriyorsun. Lütfen.. Ben aydinliktan ve egitim'den yanayim daima...

Evet gercekten cok merak ediyorum ... gelecegi kim görebiliyorki...

hazal hukuga aykiri olmadiktan sonra kimse seni cezalandiramaz.

hangi konuda ceza aldigini anlatirsan sana yardimci olurum.

hepimiz egitimden yanayiz ama dogru egitimden yana olmamiz gerekiyor.

bircok egitimli dedigimiz milletvekili bu ara siddeti mesrulastiriyor. bu su anki egitimin yetersiz oldugunu gösteriyor.

12.06.2013 20:46

Zitat:

Zitat von BosphorusTaurus (Beitrag 2066815)
Cunku Turk askeri savunma pozisyonundadir. Saldirgan degil. Ortada mitoz bolunmeyle 8-9 cocuktan ureyen bir teror orgutu var, senin ozgurluk savascisi dedigin benim de pijamalilar dedigim 3000-5000 civarinda dingil.

israil'de askerlik 2 sene, hem kadina hem erkege. Catismalarin oldugu ulkelerde gonullu askerligin olmasini, zorunlu askerligin olmamasini bekleyemezsin.

Mal oldugun icin dedigimi anlayamamissin. Bu arada hani devamli kullanmakta oldugun e-posta adresin? Iddiada bulunma, icraatta bulun. Erkeklikten bahsediyordun, korkusuzdun? Klavyeci.

tartisma uzadikca gercekten ilginclesiyorsun.e posta adresim önemli,önemli baglantilarim var. sana verirsem,isini gücünü birakir bana virus ve trojan dolu mailler yollarsin, böyle bi türsün.yazi yazmakta güclük cekiyorum,karsimda bu cümleleri olusturamazsin.seninle karsilikli tehtidlesmeyede niyetim yok.sünük insan.

12.06.2013 20:54

Zitat:

Zitat von Zulfiqar (Beitrag 2066818)

bircok egitimli dedigimiz milletvekili bu ara siddeti mesrulastiriyor. bu su anki egitimin yetersiz oldugunu gösteriyor.

Gözlerini gerceklerden kapatan bir insansin.

12.06.2013 20:58

Zitat:

Zitat von Zulfiqar (Beitrag 2066818)

inan bu konuda bilgin oldugunu saniyordum
http://www.guardian.co.uk/media/gree...freedom-turkey
http://en.wikipedia.org/wiki/Censorship_in_Turkey
bunlar sadece misal

dogru egitim.. tartisilabilinecek birsey söylesen :) dogru / yanlis dikotomisine girmesek? :) aydinlatan (dt. Aufklärung) cesitli görüs acilardan kaynaklanan bir egitim diyebilirdin

12.06.2013 21:11

Zitat:

Zitat von crs79 (Beitrag 2066819)
tartisma uzadikca gercekten ilginclesiyorsun.e posta adresim önemli,önemli baglantilarim var. sana verirsem,isini gücünü birakir bana virus ve trojan dolu mailler yollarsin, böyle bi türsün.yazi yazmakta güclük cekiyorum,karsimda bu cümleleri olusturamazsin.seninle karsilikli tehtidlesmeyede niyetim yok.sünük insan.

Ben ilginclesiyorum sen igrenclesiyorsun.

Dunyanin ve BUTUN insan haklari orgutlerinin terorist olarak gordugu 30 000 kisinin katilini, hakkini demokrasi ve hukukla degil de siddetle arayan, kundaktaki bebegi olduren, annelerin cocuklarini sehit eden bir pijamali ameleyi ozgurluk savascisi ve ender beyin olarak goren birinin benim gozumde 1980'den beri yenilenmemis kaldirim taslari arasindaki hamam bocegi kadar degeri yok. O yuzden o kadar sey icinde senin skko adresine bir sey gonderecek degilim. Kimse icin o kadar onemli degilsin. Ilk once insan olmayi ogren sonra insan yerine konulmadiginda bundan sikayetci ol. Teroristleri ovmen rahatsizlik verici.

Madem bu kadar korkaksin ve kiviracaktin, neden bunu iddia ettin?
Zitat:

Zitat von crs79 (Beitrag 2066801)
adimi ve adresimi hic cekinmeden yollarim amerikaya,ayrica ABD'nin ihlal ettigi insan haklarini president----@--whitehouse.gov adresine defalarca mail göndermisimdir.ne amerikadan ne de baska birseyden korkacak degilim.

Klavye arkasi delikanlisi seni. Bu kadar korkma sadece adresini terorizm propagandasi yapip sucluyu ovdugun icin guvenlik birimlerine verecektim. Korkusuzdun? Anca laf. Hayatin anca iddia ve bos laf.

12.06.2013 21:13

Zitat:

Zitat von hazal40 (Beitrag 2066821)
bunlar sadece misal

dogru egitim.. tartisilabilinecek birsey söylesen :) dogru / yanlis dikotomisine girmesek? :) aydinlatan (dt. Aufklärung) cesitli görüs acilardan kaynaklanan bir egitim diyebilirdin

isteyen istedigini yaziyor türkiyede. hicbir yazar bundan dolayi hapisde degil. kanunlara aykiri bir eylem olmadiktan sonra istedigini yaziyorsun türkiyede. bunun aksini ispat edemezsin!!! guardian veya vikipedi istedigini yazmis olabilir ama egitimliysen gercekleri görebilecek kapasitede olman gerekir. hangi konuyu yazarlar dile getiremiyormus? hangi yazilarindan dolayi bu kisiler hapisteymis. egitimli kisi bunlarin aciklamasini bilir. bugünlük bu kadar yarin daha detayli cevaplarimi alirsin.

12.06.2013 21:16

Zitat:

Zitat von BosphorusTaurus (Beitrag 2066822)
Ben ilginclesiyorum sen igrenclesiyorsun.

Dunyanin ve BUTUN insan haklari orgutlerinin terorist olarak gordugu 30 000 kisinin katilini, hakkini demokrasi ve hukukla degil de siddetle arayan, kundaktaki bebegi olduren, annelerin cocuklarini sehit eden bir pijamali ameleyi ozgurluk savascisi ve ender beyin olarak goren birinin benim gozumde 1980'den beri yenilenmemis kaldirim taslari arasindaki hamam bocegi kadar degeri yok. O yuzden o kadar sey icinde senin skko adresine bir sey gonderecek degilim. Kimse icin o kadar onemli degilsin. Ilk once insan olmayi ogren sonra insan yerine konulmadiginda bundan sikayetci ol. Teroristleri ovmen rahatsizlik verici.

Madem bu kadar korkaksin ve kiviracaktin, neden bunu iddia ettin?

Klavye arkasi delikanlisi seni. Bu kadar korkma sadece adresini terorizm propagandasi yapip sucluyu ovdugun icin guvenlik birimlerine verecektim. Korkusuzdun? Anca laf. Hayatin anca iddia ve bos laf.

zorunlu askerlik yapanlara karsi, gönüllü daglarda gezenler bende daha degerlidir! (bu cümlemde gücüne gitsin)

Resmim profilimde,MIT buraya üye olup bana özel mesaj olarak yazsin ben onlara evimin adresini dahi veririm. :)

suclu ve sucluyu övme deyince aklima Orhan PamuK#un olayi geldi... ilginc insanlarsiniz gercekten...yapabileceginiz tek sey,sirttan vurmak!

12.06.2013 21:20

Zitat:

Zitat von Zulfiqar (Beitrag 2066823)
isteyen istedigini yaziyor türkiyede. hicbir yazar bundan dolayi hapisde degil. kanunlara aykiri bir eylem olmadiktan sonra istedigini yaziyorsun türkiyede. bunun aksini ispat edemezsin!!! guardian veya vikipedi istedigini yazmis olabilir ama egitimliysen gercekleri görebilecek kapasitede olman gerekir. hangi konuyu yazarlar dile getiremiyormus? hangi yazilarindan dolayi bu kisiler hapisteymis. egitimli kisi bunlarin aciklamasini bilir. bugünlük bu kadar yarin daha detayli cevaplarimi alirsin.

rica ediyorum
Reporters Without Borders tanilmis bir NGO
http://en.rsf.org/introduction-24-03-2011,32617.html
2013 World Press Freedom Index Rank de Türkiye son siralarda:
http://en.rsf.org/press-freedom-index-2013,1054.html - buradan alinti - dikkatine : "The political importance of Turkey (154th, -6) has grown even more because of the armed conflict in neighbouring Syria but it has again fallen in the index. It is currently the world’s biggest prison for journalists, especially those who express views critical of the authorities on the Kurdish issue."
hem ben genel bilgi alip oradan detaylara kendin ulasabilecegin icin viki adresini verdim
yani bunu da hor görme :)

12.06.2013 21:20

Zitat:

Zitat von hazal40 (Beitrag 2066821)
bunlar sadece misal

Su an sadece 49 gazeteci hapiste, cogunun yargilanmasi devam ediyor. Cogu darbe suclamasiyla iceride. Hicbir darbe bu ulkeyi bir adim ileri goturmemistir.

Censorship in Turkey kaynaginizda atfedilen TCK 312. Madde'den dolayi da kimse hapiste degildir. Dini degerlere hakareti suc olarak sayilan o madde, avrupa'nin cogu ulkesinde zaten var. BM de bunu 'defamation of religion' olarak suc sayar. Yani dini inanclara hakaret/kufur etmek dunyanin en gelismis ulkelerinde bile suctur.

http://en.wikipedia.org/wiki/Defamat...United_Nations

Avrupa ulkelerinde de 'defamation of religion' veya 'blasphemy' olarak gecer.

http://www.pewresearch.org/daily-num...re-widespread/

12.06.2013 21:24

Zitat:

Zitat von BosphorusTaurus (Beitrag 2066826)
Su an sadece 49 gazeteci hapiste, cogunun yargilanmasi devam ediyor. Cogu darbe suclamasiyla iceride. Hicbir darbe bu ulkeyi bir adim ileri goturmemistir.

Censorship in Turkey kaynaginizda atfedilen TCK 312. Madde'den dolayi da kimse hapiste degildir. Dini degerlere hakareti suc olarak sayilan o madde, avrupa'nin cogu ulkesinde zaten var. BM de bunu 'defamation of religion' olarak suc sayar. Yani dini inanclara hakaret/kufur etmek dunyanin en gelismis ulkelerinde bile suctur.

http://en.wikipedia.org/wiki/Defamat...United_Nations

Avrupa ulkelerinde de 'defamation of religion' veya 'blasphemy' olarak gecer.

http://www.pewresearch.org/daily-num...re-widespread/

cevabimi biraz önce yazdim

12.06.2013 21:30

Zitat:

Zitat von crs79 (Beitrag 2066824)
zorunlu askerlik yapanlara karsi, gönüllü daglarda gezenler bende daha degerlidir! (bu cümlemde gücüne gitsin)

Resmim profilimde,MIT buraya üye olup bana özel mesaj olarak yazsin ben onlara evimin adresini dahi veririm.

suclu ve sucluyu övme deyince aklima Orhan PamuK#un olayi geldi... ilginc insanlarsiniz gercekten...yapabileceginiz tek sey,sirttan vurmak!

Butun askerler zorunlu askerliklerini 'vatana canim feda olsun' olarak ifade ediyorlar. Yani pek de zorunlu bir seye benzemiyor. Kutlamalarla askere gidiyorlar. Herkes de askerlik yapmak istiyor. Senin gibiler ise kacmayi tercih eder.

Gonullu daglarda gezmiyorlar, gonullu olarak daglarda gebertiliyorlar. Hak ettikleri pek bir sey yok. Allah herkese akil fikir verdi. Onlar topluma da tekrar kazandirilamaz zaten. O yuzden, 'take no prisoner' ;-)

Simdi dansoz gibi kaciyorsun e-posta adresini vermekten, madem bu kadar korkaktin neden iddiada bulundun? Tipik PKK kafasi. MIT gelip buraya uye olup bu forumu okuyup sana kim oldugunu soracakmis. Saka misin yahu. (evet, sakasin). Yoksa amacin MIT'in gelip burada seni arastirirken diger islerini birakip Turkiye'de guvenlik zaafiyeti olusturmasi mi? Hedef sasirtmak? Ozelden gonder, buradan yazmana gerek yok. Spam engelleyen programlar her yerde var, ayrica ben sana bir sey gonderirsem ki dedigim gibi 5 kurusluk degerin yok, o hesabimi 'block' listene alirsin bir daha gonderemem. Yani iddiandan kacma bahanen yok gibi. Bu sana ders olsun, acik bir soz olacak ama, kaldiramayacagin seyin altina girme diye bir soz de vardir. Nedense bana bir suru deyim ve atasozu hatirlatiyorsun :D senin gibiler agzimi bozduracak neredeyse.

Orhan Pamuk yalancinin onde gideni, ozellikle sozde ermeni konusunda. Ama halen hapiste degil, sirf yalan soyledigi icin hapsi boylamasi gerekirdi. Nobel oduluyle birlikte guzel gunler gecirebilirdi, belki hapiste daha guzel romanlar yazardi? Turk adaleti bu kadar toleransli maalesef.

12.06.2013 21:35

bunun üzerinde yogunlas derim:

Eğer, dikkatli olmazsanız, gazeteler ve medya mazlumlardan nefret etmenizi, zalimleri ise çok sevmenizi sağlar.
- Malcolm X

12.06.2013 21:37

Zitat:

Zitat von hazal40 (Beitrag 2066827)
cevabimi biraz önce yazdim

Okudum.

Turkiye'nin basin ozgurlugunde neredeyse dibe vurmus olmasinin ana sebebi bahsettigimiz hapisteki gazetecilerin sayisindan kaynaklaniyor. Neden hapisteler ondan da bahsetmistim. Onlar hapisten cikinca ya da cezalarini cekince Turkiye yine eski konumuna ulasacak.

Turkiye'de basin ozgurlugu o kadar tehdit altinda olsaydi bugun Halk TV, Ulusal TV ve Oda TV gibi kanallar 24/7 halki Gezi Parki olaylariyla ilgili olaylari bu kadar manipule etme sansina sahip olamaz, sabahtan aksama kadar yalan ve asilsiz haberler yayinlayamazlardi.

TV yayinlari yetmiyor gibi bir de facebook ve twitter'da son hizla asilsiz haber yapmaktalar. Bunlardan biri de daha yeni ifsa edildi:

http://www.internethaber.com/sosyal-...ha-546299h.htm

12.06.2013 21:39

Zitat:

Zitat von crs79 (Beitrag 2066830)
bunun üzerinde yogunlas derim:

Eğer, dikkatli olmazsanız, gazeteler ve medya mazlumlardan nefret etmenizi, zalimleri ise çok sevmenizi sağlar.
- Malcolm X

Yanlis ornek. Malcolm X o sozu PKK lideri gibi katiller icin soylemedi. Gercekten magdurlar icin soyledi.

Halen 30 000 kisinin katilini mazlum gosterme cabalari. Sen suyun islak oldugunu inkar ettigin surece insanlarin senin 'dostlarin' ve sen hakkinda dusunceleri hicbir zaman iyilesmeyecek tam tersine kotulesecek.

Iddia ettikten sonra e-posta'ni gonderecek kadar erkek olmadigini kanitladigin icin tesekkur ederim.

12.06.2013 21:42

Zitat:

Zitat von Mirakel (Beitrag 2066836)
“2013 Basın Özgürlüğü Raporu”nun yaptığı sıralamada, Türkiye, bir önceki yıla oranla daha aşağı sıraya düştü. Türkiye, 2012’de, 55 puanla 117. sırada idi. Bu listeye göre, 2012’de de, Türkiye, Kolombiya, Kongo, Nepal ve Senegal aynı seviyede idi.
http://t24.com.tr/yazi/basin-ozgurlu...urkiye-1-/6638

Ezbere konusuyorsunuz. Neye gore TR'yi bu konuma indirgediklerini irdelemek gerek. Bunu aciklamistim. Kaynaginizda da geciyor bahsettigim sebep:

*Ergenekon ve KCK davalarında, gazetecilerin “hedef alındığı” iddiaları, medya mensuplarına yönelik gözaltı ve tutuklamalar, Freedom House’un yönelttiği eleştirilerin başını çekiyor. Rapor, “Türkiye, dünyada en çok gazeteciyi hapis eden ülke olmaya devam ediyor” yorumunu da yapıyor.*

Dr Jekyll Mr Hyde.. 1915'lerde, ermenilerin gunduz şair gece silahli militan olarak Osmanli'ya karsi savastigini bilir misiniz? Tutuklu gazeteciler neden tutuklandi, neyle suclaniyorlar, neden digerleri degil de bunlar tutuklandi bunu bilir misiniz? Bir insanin 'gazeteci' kimligi olmasi dokunulmazligi olmasi gerektigi anlamina gelmez. Bir gazeteci katil de olabilir, tecavuzcu de, -darbeci- de.

Zitat:

Zitat von Mirakel (Beitrag 2066836)
Not; forumu sacma sapan yazan, beyinsiz insanlar doldurmus. Birisi pkkli, birisi akpci, ötekisi birseyden haberi olmayan alman solcusu. Kendi kendinize yazip durun.

Kesinlikle oyle. Birileri de surekli rumuz degistirip geliyor. Ama zihniyet ayni zihniyet. Paylastigi kaynaklarin altini dolduramayanlar.

12.06.2013 21:44

Zitat:

Zitat von BosphorusTaurus (Beitrag 2066831)
Okudum.

Turkiye'nin basin ozgurlugunde neredeyse dibe vurmus olmasinin ana sebebi bahsettigimiz hapisteki gazetecilerin sayisindan kaynaklaniyor. Neden hapisteler ondan da bahsetmistim. Onlar hapisten cikinca ya da cezalarini cekince Turkiye yine eski konumuna ulasacak.

Turkiye'de basin ozgurlugu o kadar tehdit altinda olsaydi bugun Halk TV, Ulusal TV ve Oda TV gibi kanallar 24/7 halki Gezi Parki olaylariyla ilgili olaylari bu kadar manipule etme sansina sahip olamaz, sabahtan aksama kadar yalan ve asilsiz haberler yayinlayamazlardi.

TV yayinlari yetmiyor gibi bir de facebook ve twitter'da son hizla asilsiz haber yapmaktalar. Bunlardan biri de daha yeni ifsa edildi:

http://www.internethaber.com/sosyal-...ha-546299h.htm

“2013 Basın Özgürlüğü Raporu”nun yaptığı sıralamada, Türkiye, bir önceki yıla oranla daha aşağı sıraya düştü. Türkiye, 2012’de, 55 puanla 117. sırada idi. Bu listeye göre, 2012’de de, Türkiye, Kolombiya, Kongo, Nepal ve Senegal aynı seviyede idi.
http://t24.com.tr/yazi/basin-ozgurlu...urkiye-1-/6638

Bu yıl ise, 56 puanla 120. Sıraya indi. Aynı sırada, Türkiye ile beraber, Kongo, Fiji, Liberya, Makedonya ve Seyşeller de var.
http://www.freedomhouse.org/sites/de...20Rankings.pdf

Not; forumu zaten sacma sapan yazilarla doldurmussunuz.

Imogdi 13.06.2013 05:14

aahhhh Türkiyem ,

sen hangi yobazlara ,rantcilara ,ahlaksizlara ,
imansizlara emanet etmisin dümenini ?

sevtap05 13.06.2013 09:54

hm bakiyorum arkadaslar ilginc bir tartisma yapmisiniz aksam maalesef ben yoktum ama bende bir toplantiya bu konuyla katildim ve kisaca önce yorumlara bakmadan sunu aciklayim: akp ye karsi cok örgütlenme aktif yaparak, medya araciligiylada alman devletinin türkiyeye baskisini artirmak ve "suanki fasist sistemi devirmek" hedef.bunu kisaca bildireyim dedim.bunu alevi ve kürt örgütleri marksist,leninist,yesil,kirmizi,solcularla birlikte gerceklestirmek. ben aslinda severim bu insanlari "önce insan" hedefleri yalniiz...biraz gercekci olalim. gercekler maalesef öyle degil: önce insan? tamam avrupada bagira bagira önce insan, kapitalist sistem istemiyoruz vs diyebilirsiniz ama bu gercekte uygulanabilirmi? bunlari avrupada deriz ama neden bangladesch, hindistan vs ülkelerde cocuklarin, cok kötü sartlar altinda tavuk kümesinde durur gibi calisan insanlarin yaptigi mallari kullaniyoruz? ama en cok avrupa tüketiyor bu mallari.bu konu üzerinde baska bir zaman durabiliriz suanki durum ise erdogani "tahtindan indirme" hareketleri baslamistir

Imogdi 13.06.2013 10:38

Zitat:

Zitat von sevtap05 (Beitrag 2066856)
demokratideyi uyguluyoruz csr79:) hani sen huministtin? fikir özgürlügü degilmi uyguladigimiz? sen nasil komunist apoyu dindar (cogunlukla) cifti (cogunlukla) kürt kökenli vatandaslara kurtarici olarak bakiyorsan (belki bu insanlar komunist nedir bilmezken, manipulasyon yapilarak apoyu önder seciyorsa sayenizde) bende bu eylemlere neden farkli baktigimi burada paylasmak istiyorum.
simdi aksam katildigim tartismadada daima tekrarlanan sözleri burada sizede soruyorum: (bende erdoganci degildim ama ona karsi kullanilan kelimeleri incelersem mantikli bir aciklama bekliyorum. "bizim herseyimize karisiyor:
1. ne kadar cocuk yapacagimiza, alkol icmemize
adam illa yap demiyor: tavsiye veriyor, ama mecburiyet varmi? bildigim kadariyla yok
merkel de daima diyor. cok cocuk yapin, kökümüz kuruyor diye ne olmus bunda? hatta yaklasik 70% gelirini bir yil calismadan alabiliyorsun bir kac yil önce giren yasayla eger cocuk yapip cocuk iznine cikarsan.
cocuk yaparsan ayrica cesitli vergi yardimlari: simdi neden halk cikip eylem yapmiyor: bizi cocuk yapanlara karsi ayiriyorlar, vergi haklarinda, belesten bir yillik para ödemede ayrimcilik yapiyorlar vs?
alkol yasagi uygulamasina gelince:yasak? hayir, kisitli. belirli saatlerde satis. icen yine icebilir. avrupadaki gibi yillardir bir alkol icmeyen 90% müslüman türkiyede birden son yillarda bence fazlasiyla alkol tüketiliyor ve kontrolsüz bir patlama var,batidaki hayat stilini taklit etmek isteyen cogu genc insanlarimiz kontrolünü kaybettigi icin ben dogru buluyorum sahsen. devletin halkina göre koruma görevi vardir bence bunu uygulamis oluyor.
ingilterede son bilgilerime göre 23 den sonra bütün pub lar kapanmiyormuydu? bilmiyorum suan durum nasil ama aksam bizim sehire özel saat 22 den dolayi 2 yildir disarda gürültü kirliligi olmamasi icin disarda bütün iceceklerin yasak oldugunu ögrendim, arkadaslarla güzel havada disarda bir masada birseyler icmek icin oturdugumuzda.

eylemlere gelince, tamam eylem etmek demokratinin bir vazgecilmez parcasidir ve almanyadada 1.5 yildir eylem (occupy ciler) yapanlar var ama nerde? bizim burda mesela arabalarin islemedigi, sadece bisiklet yolu olan yesil bir alana cadirlarini kurmuslar piknik yapar gibi ama sadece bu arazide kurmak sartiyla. türkiyedeki gibi barikatlar kursunlar, siseler taslar firlatsinlar o zaman hemen hepsini ordan toparlarlar.
neden bunlari türkiyede uygulasinlar ve polis seyirci kalsin? tabiki sebepsiz yere saldiri olmazken polisin siddet kullanmasi kabullenemez ama burdada oldugu gibi türk anayasanin madde 34 göre herkes serbestce gösteriye önceden izin almadan! cikabilir
:http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/anayasa.uc?p1=34
tabiki bunun bir SINIRIDa olmali almanyadada oldugu gibi, buda baskalarina zarar vermedigi sürece!
neden türkiyede sansür varmis? bu burda yokmu? biraz arastirin bir zahmet.yalniz türkiyede medya özgür degil diyenler: canli baglantiyi uygulamaktan baska ne yapmali olay yerini gösteren?yeterince canli yayin yapan gazeteler vardir arayan bulur, ama türkiye medyasi gercekleri gizliyor demesi dogru degildir. tayyip bir kelime söylediyse ve bunu bütün medya ilk sayfasinda yayinliyorsa, farkli farklimi bu kelimeyi yazmalari gerek anlamiyorum. tabiki bütün gazetelerde bu kelime gececek cünki bu kelime kullanildigi icin. tabiki 100% burdaki sistemle karsilastiramayiz cünki kültürlerimiz farkli, egitim stilimiz farkli yoksa neden cogu alman türk/kürt cocuklarinin cogunlukla olan okullardan cocuklarini aliyor, bir düsünün? cünki bizler farkli davraniyoruz. bir almana söyleyince, lütfen burdan cekil trafigi mesgul ediyorsunuz. cekilir ama bizlerde: yok aman falan filan uzatir buda kültürümüzde yaygin degilmi? ben cok gözsahiti oldum kac defa giris cikis yaparken görevini yapan memurlara el alti para vererek islerini gösteren vs ve madem avrupadaki sistemi ülkemizde istiyoruz, avrupalilar gibi birazda saygili davranirsaniz durum farkli olur.
birde csr79 almanyadada ve sanirsam avrupadada farkli degil ve bu türkiyede gecerli olmali, gösteri hakkini kullanirken cesitli yasal bariyerlerde vardir, bir göz atin isterseniz:
bilhassa alman ceza kanunun §§ 80-100 StGB kanunlarina bir göz at bakalim, ne kadar suc islermis bir eylemci almanyada bazi gezi parkindaki manzaralari karsilastirirsak:sise,tas firlatma, yasadisi pankartlar asma vs

yuhh kitap yassaydin barim

sevtap05 13.06.2013 10:41

Zitat:

Zitat von crs79 (Beitrag 2066793)
Tartismalarin bu sekil esnemelerinin sebeplerinden bitaneside sensin sevtap.
Akillilik sendeki ise cehaleti hayli hayli kabullenirim.Zulfikar,bosphorus ve sen tüm tartismalarin kalitesini asagilara indirgiyorsunuz.digerlerini okumuyorum bile,hazal40'in yazdigi yazi nokta olmaliydi bence muthis yazmis anlayabilene.o yazinin cevab olmaya calisan zulfikar abes durmus.

CNN, türk basini protesto etmek icin gezi direnisini yayinladi. bu tavriyla türkiyedeki basini protesto etti aslinda ve bununla birlikte bir cok insan türk basinin ne sekil kullanildigini gördü.kimse inanmiyor artik türk basinina (bunu üzülerek yaziyorum). apo,erbakan bunlar cografyamizin yetistirdigi ender beyinler.böyle beyinler bu ana akim medya tarafindan sürekli karalaniyor,sizlerde beyinsiz oldugunuz icin (bunuda üzülerek yazdim) medyanin bu oyununa geldiginiz icin öcü belliyorsunuz onlari oysa bu topraklar demokratiklesmek icin o beyinlere muhtac.

dip not: apo ve erbakan'a olan övgü degil gerceklik,bu seferde erbakanci yaparsiniz beni .k.

demokratideyi uyguluyoruz csr79:) hani sen huministtin? fikir özgürlügü degilmi uyguladigimiz? sen nasil komunist apoyu dindar (cogunlukla) cifti (cogunlukla) kürt kökenli vatandaslara kurtarici olarak bakiyorsan (belki bu insanlar komunist nedir bilmezken, manipulasyon yapilarak apoyu önder seciyorsa sayenizde) bende bu eylemlere neden farkli baktigimi burada paylasmak istiyorum.
simdi aksam katildigim tartismadada daima tekrarlanan sözleri burada sizede soruyorum: (bende erdoganci degildim ama ona karsi kullanilan kelimeleri incelersem mantikli bir aciklama bekliyorum. "bizim herseyimize karisiyor:
1. ne kadar cocuk yapacagimiza, alkol icmemize
adam illa yap demiyor: tavsiye veriyor, ama mecburiyet varmi? bildigim kadariyla yok
merkel de daima diyor. cok cocuk yapin, kökümüz kuruyor diye ne olmus bunda? hatta yaklasik 70% gelirini bir yil calismadan alabiliyorsun bir kac yil önce giren yasayla eger cocuk yapip cocuk iznine cikarsan.
cocuk yaparsan ayrica cesitli vergi yardimlari: simdi neden halk cikip eylem yapmiyor: bizi cocuk yapanlara karsi ayiriyorlar, vergi haklarinda, belesten bir yillik para ödemede ayrimcilik yapiyorlar vs?
alkol yasagi uygulamasina gelince:yasak? hayir, kisitli. belirli saatlerde satis. icen yine icebilir. avrupadaki gibi yillardir bir alkol icmeyen 90% müslüman türkiyede birden son yillarda bence fazlasiyla alkol tüketiliyor ve kontrolsüz bir patlama var,batidaki hayat stilini taklit etmek isteyen cogu genc insanlarimiz kontrolünü kaybettigi icin ben dogru buluyorum sahsen. devletin halkina göre koruma görevi vardir bence bunu uygulamis oluyor.
ingilterede son bilgilerime göre 23 den sonra bütün pub lar kapanmiyormuydu? bilmiyorum suan durum nasil ama aksam bizim sehire özel saat 22 den dolayi 2 yildir disarda gürültü kirliligi olmamasi icin disarda bütün iceceklerin yasak oldugunu ögrendim, arkadaslarla güzel havada disarda bir masada birseyler icmek icin oturdugumuzda.

eylemlere gelince, tamam eylem etmek demokratinin bir vazgecilmez parcasidir ve almanyadada 1.5 yildir eylem (occupy ciler) yapanlar var ama nerde? bizim burda mesela arabalarin islemedigi, sadece bisiklet yolu olan yesil bir alana cadirlarini kurmuslar piknik yapar gibi ama sadece bu arazide kurmak sartiyla. türkiyedeki gibi barikatlar kursunlar, siseler taslar firlatsinlar o zaman hemen hepsini ordan toparlarlar.
neden bunlari türkiyede uygulasinlar ve polis seyirci kalsin? tabiki sebepsiz yere saldiri olmazken polisin siddet kullanmasi kabullenemez ama burdada oldugu gibi türk anayasanin madde 34 göre herkes serbestce gösteriye önceden izin almadan! cikabilir
:http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/anayasa.uc?p1=34
tabiki bunun bir SINIRIDa olmali almanyadada oldugu gibi, buda baskalarina zarar vermedigi sürece!
neden türkiyede sansür varmis? bu burda yokmu? biraz arastirin bir zahmet.yalniz türkiyede medya özgür degil diyenler: canli baglantiyi uygulamaktan baska ne yapmali olay yerini gösteren?yeterince canli yayin yapan gazeteler vardir arayan bulur, ama türkiye medyasi gercekleri gizliyor demesi dogru degildir. tayyip bir kelime söylediyse ve bunu bütün medya ilk sayfasinda yayinliyorsa, farkli farklimi bu kelimeyi yazmalari gerek anlamiyorum. tabiki bütün gazetelerde bu kelime gececek cünki bu kelime kullanildigi icin. tabiki 100% burdaki sistemle karsilastiramayiz cünki kültürlerimiz farkli, egitim stilimiz farkli yoksa neden cogu alman türk/kürt cocuklarinin cogunlukla olan okullardan cocuklarini aliyor, bir düsünün? cünki bizler farkli davraniyoruz. bir almana söyleyince, lütfen burdan cekil trafigi mesgul ediyorsunuz. cekilir ama bizlerde: yok aman falan filan uzatir buda kültürümüzde yaygin degilmi? ben cok gözsahiti oldum kac defa giris cikis yaparken görevini yapan memurlara el alti para vererek islerini gösteren vs ve madem avrupadaki sistemi ülkemizde istiyoruz, avrupalilar gibi birazda saygili davranirsaniz durum farkli olur.
birde csr79 almanyadada ve sanirsam avrupadada farkli degil ve bu türkiyede gecerli olmali, gösteri hakkini kullanirken cesitli yasal bariyerlerde vardir, bir göz atin isterseniz:
bilhassa alman ceza kanunun §§ 80-100 StGB kanunlarina bir göz at bakalim, ne kadar suc islermis bir eylemci almanyada bazi gezi parkindaki manzaralari karsilastirirsak:sise,tas firlatma, yasadisi pankartlar asma vs
http://dejure.org/gesetze/StGB

sevtap05 13.06.2013 10:42

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2066857)
yuhh kitap yassaydin barim

daha bitmemisti:) cook kisa kestim maalesef

Imogdi 13.06.2013 10:48

estagfurullah - meydan senin

sevtap05 13.06.2013 11:10

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2066861)
estagfurullah - meydan senin

vaktim yok sadece sunu gecen haftaki frankfurt eylemcilerinin yasadigini anlatan bir paylasim yapayim, kisaca 1000 üzerinde eylemci 9 saat hic bir yere kimildatmadan olduklari yerde esir tutulmus, gaz bombasi ve tekmeler 300 den fazla yaralilari anlatan bir paylasim. bunlar almanyada yasaniyor maalesef. türkiyede birakin insan ölmesini bir damla kan akmasi bile o kadar üzüyorki o yüzdende daha fazla can kaybi olmadan bu durumun sona ermesini diliyorum. 5 insanimizi kaybettik ne kadar büyük bir kayip

der Polizeiterror von Frankfurt…
…gegen Blockupy-DemonstrantInnen ist nicht zufällig passiert, sondern
war beabsichtigt... – Jetzt geht es auch um Solidarität mit den Opfern.
Sie hatten diese Brutalität eindeutig als politisches Signal des Terrors
von oben gegen unten gewollt: Am Samstag, den 1. Juni 2013, wurde die
Blockupy-Demonstration durch einen völlig unverhältnismäßigen und
brutalen Polizeieinsatz jäh beendet. An einer offensichtlich im Vorfeld
festgelegten Stelle wurde einer der teilnehmenden Blöcke grundlos und
rabiat vom Rest der Demonstration getrennt, knapp 1000 Menschen
eingekesselt, über neun Stunden festgehalten und immer wieder mit
Pfefferspray, Tritten und Schlägen drangsaliert. Davon waren sogar viele
Journalistinnen betroffen, die Pressefreiheit wurde massiv
eingeschränkt. Die Demosanitäter gehen von mindestens 320 Verletzten aus
– zum großen Teil Augenverletzungen durch Pfefferspray, aber auch
schwere Kopfverletzungen durch Schläge…
Attac ruft zur Solidarität mit den Opfern auf unter
http://www.attac.de/aktuell/eurokris...blockupy-soli/

Imogdi 13.06.2013 11:12

Zitat:

Zitat von sevtap05 (Beitrag 2066865)
vaktim yok sadece sunu gecen haftaki frankfurt eylemcilerinin yasadigini anlatan bir paylasim yapayim, kisaca 1000 üzerinde eylemci 9 saat hic bir yere kimildatmadan olduklari yerde esir tutulmus, gaz bombasi ve tekmeler 300 den fazla yaralilari anlatan bir paylasim. bunlar almanyada yasaniyor maalesef. türkiyede birakin insan ölmesini bir damla kan akmasi bile o kadar üzüyorki o yüzdende daha fazla can kaybi olmadan bu durumun sona ermesini diliyorum. 5 insanimizi kaybettik ne kadar büyük bir kayip

der Polizeiterror von Frankfurt…
…gegen Blockupy-DemonstrantInnen ist nicht zufällig passiert, sondern
war beabsichtigt... – Jetzt geht es auch um Solidarität mit den Opfern.
Sie hatten diese Brutalität eindeutig als politisches Signal des Terrors
von oben gegen unten gewollt: Am Samstag, den 1. Juni 2013, wurde die
Blockupy-Demonstration durch einen völlig unverhältnismäßigen und
brutalen Polizeieinsatz jäh beendet. An einer offensichtlich im Vorfeld
festgelegten Stelle wurde einer der teilnehmenden Blöcke grundlos und
rabiat vom Rest der Demonstration getrennt, knapp 1000 Menschen
eingekesselt, über neun Stunden festgehalten und immer wieder mit
Pfefferspray, Tritten und Schlägen drangsaliert. Davon waren sogar viele
Journalistinnen betroffen, die Pressefreiheit wurde massiv
eingeschränkt. Die Demosanitäter gehen von mindestens 320 Verletzten aus
– zum großen Teil Augenverletzungen durch Pfefferspray, aber auch
schwere Kopfverletzungen durch Schläge…
Attac ruft zur Solidarität mit den Opfern auf unter
http://www.attac.de/aktuell/eurokris...blockupy-soli/

iyiki vaktin yok deli :p

sevtap05 13.06.2013 11:27

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2066867)
iyiki vaktin yok deli :p

extra bir gün vakit ayirmam gerek galiba:)

Imogdi 13.06.2013 11:40

demek istediim ..
die Gewaltanwendung der deutschen Polizei in Stuttgart etc ..
ist ein GuteNachtKuscheln ...
im gg. was in der Türkei vor sich ging

13.06.2013 11:59

taksime gidip görenler bu eylemcilerin arasinda siddet kullananlarin kör cahil insan oldugunu bilir.

egitimli ve seviyeli olanlari hemen fark ediyorsun cünkü onlar medeni sekilde gezi parkinda oturup ve dostane tavirlarla belli oluyor.

artik gezi parki etrafi 90% siddet yanlisi chp, bdp ve pkk taraftari dolu.

GENAR eylemciler arasinda yapilan son anketleri acikladi:

SON SECIMLERDE KIME OY VERDINIZ:

ÖNÜMÜZDEKI SECIMDE KIME OY VERECEKSINIZ:

bu eylemlere katilanlarin 75% gecen secimlerde CHPye oy vermis.
ve bir dahaki secimlerde 10% düsüs görüyor.
bu koyu CHPliler bile artik partilerinden süphe ediyor. siddeti mesrulastiran partiden uzaklasiyorlar.

BASBAKAN bunlari hakketmiyor diyen eski CHPli cok.
ne tesadüfki IMF ve Dünya bankasina borc kalmadigi ve sirtimiz cevirdigimiz tarihten 2 hafta sonra bu olaylar basliyor.

HALK eskisi gibi aptal degil.

MENDERES'i astiniz!!!!!

ÖZAL'i zehirlediniz!!!!

BIR DAHA BENDEN BASBAKANIMI KIMSE ALAMAZ!!!!!!! YEDIRMEM!!!!!!!!

ps. arkadaslar iki satiri zor yazabilen solcu görünüslü ama solun ne oldugunu bile anlamayan kisileri kayde almayin.

Capulcu 13.06.2013 12:03

Zulfi ...
in einem Staat wo 85 % der Medien
vom Staat kontrolliert werden ..
brauchst du mit der Grafik nicht auftauchen ..

Capulcu 13.06.2013 12:05

was gemeint war ..
deine Grafiken haben NULL Aussagekraft ..

Capulcu 13.06.2013 12:11

@zulfikar

Nehir her nekadar engele takilsa da ,
Denize akaar ve akicak ..

13.06.2013 12:11

Zitat:

Zitat von Capulcu (Beitrag 2066874)
was gemeint war ..
deine Grafiken haben NULL Aussagekraft ..

das sind nicht meine grafiken.

das ist eine aktuelle umfrage unter den protestierenden in taksim.

ich persönlich gehe davon aus dass die CHP viel mehr punkte verlieren wird und die AKP 60% der stimmen bekommt.

egal was ihr macht ihr habt keinen plan und macht es falsch.

alleine in diesem forum sind die intelligentern schreiber pro-akp und die dummen 2 zeilen kommentarabgeber oder in bildersprache sprechende trolls CHPler ;)

mach dir mal ernsthafte gedanken über diese situation ;)

Capulcu 13.06.2013 12:18

Zitat:

Zitat von Zulfiqar (Beitrag 2066877)
das sind nicht meine grafiken.

das ist eine aktuelle umfrage unter den protestierenden in taksim.

ich persönlich gehe davon aus dass die CHP viel mehr punkte verlieren wird und die AKP 60% der stimmen bekommt.

egal was ihr macht ihr habt keinen plan und macht es falsch.

alleine in diesem forum sind die intelligentern schreiber pro-akp und die dummen 2 zeilen kommentarabgeber oder in bildersprache sprechende trolls CHPler ;)

mach dir mal ernsthafte gedanken über diese situation ;)

arkadasim bei allem Respekt ,
es geht hier weder um AKP noch um chp
aber erdogan ist mit seiner politischen Laufbahn am Ende gelangt ..

Capulcu 13.06.2013 12:19

ben ...CHP li degilim
veya ANTI AKP li de degilim

aber TAyyep ist raus ..

Capulcu 13.06.2013 12:20

..der hat vieles verspielt .in den letzten 2 wochen

Capulcu 13.06.2013 12:27

ahhjaa das Referandum
hat rechtlich keine Gültigkeit ..

"Kasimpasa style" gilt halt nicht immer
soviel dazu ..

13.06.2013 12:35

Zitat:

Zitat von Capulcu (Beitrag 2066878)
arkadasim bei allem Respekt ,
es geht hier weder um AKP noch um chp
aber erdogan ist mit seiner politischen Laufbahn am Ende gelangt ..

versuch mal ausführlicher zu schreiben sonst denke ich irgendwann dass du keine 2 gescheiten sätze zusammenbekommst.

um was geht es denn bei der demo?

ps. die laufbahn eines politikers wird in einer demokratie immer noch vom volk bestimmt.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 21:51 Uhr.