Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

isinsu 16.06.2005 01:18

kurzer beitrag

bahsettigin sisteme bagli degil Astroloji...
Dem Kalender ging doch gerade die Tierkreisteilung voraus!! Was ja auch total logisch ist.. insanlara gunese bakiyor gunduz oldugunu anliyordu.. yildizlari gorunce de gece oldugunu anliyordu... :) total logisch.. Die Sterne dienten doch zur Hilfe der Zeiteinteilung und damit auch der Erfindung des Kalenders-- würde ich sagen!

isinsu 16.06.2005 01:20

super interessanter Beitrag ! o.T.

ohne Text

isinsu 16.06.2005 01:23

takvim neye gore icat edilmis sence? o.

ohne Text

isinsu 16.06.2005 01:25

yorum yapmadan once

madem konu hakkinda fazla bilgin yok.. once bir arastirsan... su an ne kadar komik bir duruma dustugunu anlarsin..

isinsu 16.06.2005 01:33

einfach nur lächerlich

eminim dunyanin dondugunden de haberdar degilsindir henuz...

Der Tierkreis besteht traditionell aus 12 Sternbildern!!! Bunlari hala izleyebilirsin..!! :) Bilmemek ayip degil!! Sorup ogrenmemek ayip! Bak ay da hala ayni yerinde duruyor..!!

Degisen tek bir sey olur.. o da bilmem kac bin senede können sich womöglich die Sternbilder verschieben...
Ich kann dir nur sagen.. dass solange du auf der Welt bist.. keine Veränderung eintreten kann und wird.. ( Es sei denn Gott will es ! )

Stimmt mich traurig, dass so viele hier ständig andere kritisieren.. obwohl sie selber nullllllllll komma null Ahnung haben..

16.06.2005 02:16

Scheint Logisch zu sein

dagegen habe ich ja nichts einzuwenden... aber die aktuellen Sternzeichen (übrigens meiner ist SKORPION) stammen die von Propheten IDIRS ab ????? Sehr Sehr fraglich...

Sorumu sanada yenileyeyim bari..

Soru :

HZ. Idrisin elindeki Vahyiiden herhangi bir eser kalmismi.. ?? yada Überlieferunglar varmi ??? yada burclarin su anki haliyle yani takvimsel anlamda HZ. Idrisin Vahyisine uyduguna karsin HERHANGI bir EHLI-DELIL varmi ????

Benim Skorpion Burcunun, HZ. Idrise Ilim olarak indigine ve takvimsel zamanini, yani 23 Ekimde 22 Kasim cercevesini, HZ. Idrisin cizdigine dahil herhangi bir DELIL/ISBAT varmi ???

Kim koydu bu zamansal takvimi ve Buurclarin tarihlerini ?? HZ. Idris ??

Cevabin icin simdiden tesekkür ediyorum

16.06.2005 02:33

Binbir cesit takvim var

Mayalardan al.. Göktürklerden al... Cinlilerden al... Misirlilardan al.. Iranlilardan alda al..... sonu yokki...

Su anki haliyle bildigime göre 0046 senesinde Ceaser tarafindan düzenletildi... yani Julianische Kalender....... der aber zu ungenau bzw. ist.... und erst um die 15 16 Jahrhundert wurde der Kalender von Papst Gregor überarbeitet und wird erst in 3333 Jahren einen Fehler von 1 Tag aufweisen.
Der Julianische hatte bis dahin schon beachtliche 10 Tage aufgewiesen.....

Und somit ist unserer aktuelle kalender der neu Konfigurierte Kalender, also der von Papast Gregor..... er hat die Schaltjahre eingeführt.. hani alle 4 Jahre Februar 29 Tage.

Und plötzlich habe ich fast eine Erleuchtung haaaaaaahhhhhhhh

Sind etwa Juli und August nach den römischen Kaisern Julius Cäsar und Augustus benannt.... ???? Ich denke schon.

Beide Monate haben 31 Tage... hehehe
Cäsars Monat kann unmöglich kürzer sein als Augustus Monat und umgekehrt...

Naaaaaaa das ist doch LOGIK IN PRÄZISION oder nicht ????

hahahahahahaha... dennoch habe ich doch lieb... :))) ich kann dich gut leiden im Forum... o yüzden birazda kizdirayim dedim hihi

16.06.2005 02:34

Binbir cesit takvim var

Mayalardan al.. Göktürklerden al... Cinlilerden al... Misirlilardan al.. Iranlilardan alda al..... sonu yokki...

Su anki haliyle bildigime göre 0046 senesinde Ceaser tarafindan düzenletildi... yani Julianische Kalender....... der aber zu ungenau bzw. ist.... und erst um die 15 16 Jahrhundert wurde der Kalender von Papst Gregor überarbeitet und wird erst in 3333 Jahren einen Fehler von 1 Tag aufweisen.
Der Julianische hatte bis dahin schon beachtliche 10 Tage aufgewiesen.....

Und somit ist unserer aktuelle kalender der neu Konfigurierte Kalender, also der von Papast Gregor..... er hat die Schaltjahre eingeführt.. hani alle 4 Jahre Februar 29 Tage.

Und plötzlich habe ich fast eine Erleuchtung haaaaaaahhhhhhhh

Sind etwa Juli und August nach den römischen Kaisern Julius Cäsar und Augustus benannt.... ???? Ich denke schon.

Beide Monate haben 31 Tage... hehehe
Cäsars Monat kann unmöglich kürzer sein als Augustus Monat und umgekehrt...

Naaaaaaa das ist doch LOGIK IN PRÄZISION oder nicht ????

hahahahahahaha... dennoch habe ich doch lieb... :))) ich kann dich gut leiden im Forum... o yüzden birazda kizdirayim dedim hihi

16.06.2005 02:37

hmmmm eger Papast Gregora göre

yapilmissa bu takvim... o halde HZ. Idrisden ne kaldi geriye ???? ki Burclar Julianische yada Gregorianische takvime uyarlanmis... yada tasarlanmis olabilir ???

Da sind jede Menge Fragen offen

isinsu 16.06.2005 11:36

in Sachen Hz. Idris..

bin ich leider überfragt.. Das müsste ich auch erst lesen, damit ich mir eine Meinung darüber bilden kann...

Sadece su konuda fikir uretebilirim..
"Kim koydu bu zamansal takvimi ve Buurclarin tarihlerini ?? HZ. Idris ?? "diye sorun uzerine..

Zamansal takvimi kim koydugunu daha dogrusu nasil bir sekilde gelistigini kendin guzel bir sekilde anlatmissin. Bu nedenle burclarin tarihlerinin olusumunu kendin de cevaplayabilirsin...Ich bin nicht bewandert in der Astrologie aber dafür in der Astronomie.. Astrologie und Astronomie sind eng miteinander verbunden ..
Senin diyelim Tierkreissternbild ( Astrologie Tierkreiszeichen) Skorpion ise... Du weist, dass die Erde sich dreht...Gunes senin burcuna am 22 / 23 November ulasmis oluyor ve 29 november yine terk etmis oluyor... Yani gokyuzunde Skorpionu gorebiliyoruz!!!
Benim anlatmak istedigim Astronomik acidan Skorpion mesela bir Tierkreissternbild.. In der Astrologie eben das Tierkreiszeichen...Eminim senin anlattigin takvimsel gelisimi ile simdi daha rahat bir baglanti kurabilirsin..

Ich hoffe das war verständlich genug...
Für mich ist die Astrologie interessant.. Aber nur interessant, weil ich weiss, dass das Tierkreissternbild nicht mehr mit den Tierkreiszeichen ubereinstimmen kann, da sich diese ja verschieben bzw. verschoben haben müssen.. dieses astrologische System ist sozusagen schon vieeeel zu alt und ungenau..

Ama dinde kesinlikle yeri olduguna inaniyorum.. Cunku bu konu hakkinda ben de bir kitap okumustum... ancak kitaplarim su an yanimda olmadigi icin... kitabi ne tavsiye edebilirim ne de ismini verebilirim.. bei Interesse kann ich diese aber besorgen...

Din ve Astroloji konusunda Oezsu ´nun cok bilgili oldugunun farkindayim. onu dinleyip ogrenmek lazim..

boer 16.06.2005 11:52

Geduld

..früh übt sich :)

und wenn nicht, Gott allein ist barmherzig...

6666mahfuz 16.06.2005 12:11

Dostun biri rüyada bunu görmüs... o.T.

ohne Text

6666mahfuz 16.06.2005 12:17

....

ayanin arasindaki kesilip gitmis...
Ya Mahfuz, kafam karisti dedi, anlami ne acaba??
Bende Ibn Shirin rüya tabirinde baktim ve bunu okudum:

P. ist des Mannes Rennomee...wenn er abhanden kommt, so heißt das, daß der Sohn stirbt
oder man selbst
oder sein Rennomee wird verlustigt..yani erkeklik gidermis..

Allah hersey bilir, istegini yaparda, ama sayet secebilsek, hangisine razi olruz...

Ben dostuma kendi cevabimi ona verdim-)))

Ya sizler???

16.06.2005 12:42

Danke für deine Erklärung

bende benzeri cercevede görüyorum... yani byle bir Ilahi ilimin var oldugunu... yani Astrolojinin Sünnetullahin bir parcasi.... ama Vahyii araciligiyla elimizde herhangi bir deililin var oldugunu sanmiyorum... umarim yaniliyorumdur ???

Oezsu bu konularda bewandert olabilir.... ama bana gicik oldugundan cevap vermeyi bile lüzum görmüyor... aslinda sorumda cok basitti.... anlasilmayacak bir tarafida yok.. sonucta Yahudi etti beni cikti isin icinden.... o sekilde sordugum soruya cevap verme geregini hissetmiyor daha.....

Yapacak bir sey yok... ama bunlari bilmeden, sadeeeece Oezsu yada Ahmed Hulusi demeyisle kimse kusura baklmasin, mantik disi olan bir seyi ben DIN sayamam.... benim acimdan DIN olmasi icin VAHYII kaynakli olmasi mutlaka sarttir... hatta ÜBERLIEFERUNGLARIDA kabul etmeye hazirim...

Ma akimse kusura bakmasin.... su anki haliyle Burclarin yani takvimsel istemde bulunan Burclari VAHYII yani HZ. Idrise su anki sekliyl inmis olmasi ve elimizde herhangi bir bilginin bulunmamasi biraz düsündürüyü....

Dir noch einen schöne Tag...

LG
ENis

16.06.2005 12:43

Iste o ayni Allah ta Vayhyiide

gaybi ancak Allah bilir diyor...

Yani sen rüya kitaplarina bakarak hic bir sey cikartamazsin gaybdan....

Hör auf damit

6666mahfuz 16.06.2005 12:55

haklisin, gayb i peygamber efendimizinde

hic bir bilgisi yokdu,...bunu tartismak gerekmiyor..dogru okusana, soru neydi???

6666mahfuz 16.06.2005 12:55

haklisin, gayb i peygamber efendimizinde

hic bir bilgisi yokdu,...bunu tartismak gerekmiyor..dogru okusana, soru neydi???

16.06.2005 13:08

na ja dann leider das der alter knacker

Grass beissst... und der Sohn die Erbe erhält... hihiu

isinsu 16.06.2005 14:25

himmmmm..

kabus gormus!

hacikischkisch 16.06.2005 18:38

güzelim senin gibi bir doktorandin

bilemiyorsa benim gibi ilkokul 3 ten terk bir cahil nerden bilsin yaw?

carmencitta 16.06.2005 21:10

Und die Moral von der Geschicht" ...

mach aus nem Knoblauch ne Kartoffel nicht :P

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Du schreibst, dass die Knobläuche zufälllig auf dem Kartoffelacker gelandet sind.
Das heißt also, dass die Kartoffeln auf die Knobläuche nicht "vorbereitet" waren.
Und die Knobläuche auch nicht auf die Kartoffeln.

Vielleicht waren sie überfordert?
Vielleicht war der Ackerboden nicht locker genug?

Vielleicht hätten sie sich aber auch besser mischen sollen.
Damit meine ich, dass sie vielleicht mehr aufeinander hätten zugehen sollen.
Ganz unvoreingenommen und ohne jegliche Berührungsängste.
Oder vielleicht hätten sie ganz einfach mehr Zeit miteinander verbringen sollen?

Ich sehe diesen Kartoffel-/Knoblauchacker vor mir ;)

Hier eine Unmenge Kartoffelpflanzen, dort eine Horde Knobläuche.
Weiter drüben eine Horde Kartoffeln und wieder ein Stück entfernt eine Gruppe Knobläuche.

Wäre ich Bauer, sprich Herr über diesen Acker, ich würde die Kartoffeln und Knobläuche einander näher bringen.
Die Setzlinge nicht nach Rassen sortiert in Gruppen auf dem Acker setzen, sondern immer schön mischen ;)
Hier schön 1:1, dort drüben ein paar Kartoffelnsetzlinge mehr, dafür weiter hinten ein paar Knoblauchsetzlinge mehr, ganz nach Gutdünken.

Klar kann ich auch versuchen, die schon fertigen Pflanzen einander näher zu bringen, indem ich sie mit den Wurzeln aus der Erde nehme und an anderen Stellen wieder einpflanze.
Das müssen die Pflanzen aber wollen, erzwingen kann ich es nicht.

Aber ich bin ganz sicher, dass es ein besseres Miteinander gibt, wenn ich schon die Setzlinge mische.

Ich würde auch immer schön darauf achten, dass jede Pflanze die Nährstoffe, Mineralien etc. etc. erhält, die sie benötigt, um sich zu einer gesunden Pflanze zu entwickeln.
Dass jede Pflanze noch genügend Freiraum hat, sich in ihrer Art zu entfalten.

Und da ich nen ziemlich grünen Daumen habe, bin ich sehr zuversichtlich, dass die Pflanzen gedeihen werden.
Dass sie sich gegenseitig nicht die Luft nehmen.
Und dass es irgendwann ganz tolle Karläuche und Knobtoffeln geben wird.

frankenstein 16.06.2005 22:18

sen en iyisi bir dotorla konus..........

burdakiler insani delirtirler.

bulundugun yerde psikolog yokmu?

frankenstein 16.06.2005 22:30

ben oglumun yasamasi icin......

erkekligimden vazgecerim.

sayet öyle bir rüya görsem, bir fakir sevindirerek allahin büyüklügüne siginirim.

turgayatacan 16.06.2005 23:11

Erzurum Üniverstesine tepkiler

...Erzurum"da kendisini Atatürkçü sanan ve utanmadan Atatürk"ün adının arkasına saklanan bazı işgüzarlar, mezun olacak bir öğrencinin annesini başı örtülü diye salona almadılar, bir anneyi kızının üniversite mezuniyetine tanık olmaktan alıkoydular. Hemen söyleyeyim, o annenin başını nasıl bağladığının hiçbir önemi yok. O anne peçe takıyor bile olabilirdi. Yine de kızının mezuniyetini görebilmeli, törenin yapıldığı salonda gururla oturabilmeliydi. Onu içeri almamaya kimsenin hakkı yok. Mahsun bakışı gözümün önünden gitmeyen o anneyi salona sokmayanlar bu yolla Türkiye"de laikliği koruduklarını sanıyorlar. Gerçekten bu kadar aptal, bu kadar saflar onlar. O anneyi ya da bir vatandaşı veya öğrenciyi ders yapılmayan bir üniversite binasına başıörtülü olarak girmekten alıkoyacak hiçbir yasa hükmü yoktur. Var diyenler yalan söylüyorlar. Maalesef Türkiye"de rejimin temelleriyle İslamcılar değil kendini laik sanan birtakım sersem darbe özlemcileri oynuyor aslında.

MEHMET YILMAZ
MİLLİYET

...Dünkü gazetelerde "türbanlı" oldukları için çocuklarının mezuniyet törenlerine alınmayan annelerin fotoğraflarını gördüğümde içimin burkulduğunu söylemeliyim. Bir çocuğun yaşamında sadece bir kez gerçekleşebilecek bir önemli güne, bir annenin alınmamış olmasını hiçbir şey mazur gösteremez. ...Onlara karşı yapılan bu yakışıksız ve hukuk dışı tutumun yaygınlaşmaması, kurumsallaşmaması için hepimiz sesimizi yükseltmeliyiz. Bu hareket, çok tehlikeli bir ayrımcılığın başlamasına yol açabilecek bir girişimdir. Üniversite, törene alınmayan annelerden açıkça özür dileyerek bu ayıbını kapatmak zorundadır.

HALİT KAKINÇ
STAR

Erzurum Atatürk Üniversitesi"nde yaşanan başörtüsü olayı, son derece can sıkıcıdır. Tatsız mı tatsız ve bana sorarsanız, tek kelime ile kasıtlıdır. Başörtülü olduğu için kızının mezuniyet törenine sokulmayan annenin dramı, cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. ...Son olayda dişinden tırnağından arttırarak kız çocuğunu parlak ve aydınlık bir gelecek için hazırlayan bir annenin, tamamen keyfi bir uygulama ile gururu rencide edilmiştir. ...Bu yaşanan rezaletin hiçbir mantığı yoktur. Bir çeşit diş gösterilmesi, güç sergilenmesidir. Erzurum Atatürk Üniversitesi"nde bu garip uygulamayı annelere reva görenlerin esas derdi, gerçek anlamda bir laiklik mücadelesi değil, Türkiye"deki züppe yarı aydın takımının halkla kavgasının bir uzantısıdır.

AHMET TAŞGETİREN
YENİ ŞAFAK

Hani bazan deriz, "Bu iş olursa yer gök titrer..." diye... 60, 70, 80 yaşındaki bir şehit annesine "başörtünü çıkar da gel" demek ne utanç verici bir şey. Ne arlanmaz bir yüzün ürünü... Ne kararmış bir kalbin işi... Ya açsaydı o anne?
Bu memleketin tüm Ankara"sının yüzü kızarmaz mıydı? Utanç olmaz mıydı tüm bugün yaşayanlar için? O adam rektör diye orada duruyor hala... Ona bir Cumhurbaşkanı refleksi olmuyor, bir YÖK refleksi olmuyor. Bu memleketin "şehit annesi"nin başörtüsünü savunmak sadece siyasi iktidarların işi mi? Baykal viraj alamadı değil mi? "Çankaya - türban" ateşine odun taşırken, "şehit annesi"nin başörtüsünü savunmak kolay alınır viraj değil, değil mi? Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşüren Demirel kıvranıyor ötelerde... Bu ülkenin "Türkiye"liliğini gene de bir "şehit annesi" savunmuştur, başörtüsünü çıkarmayarak. Ya o da başını açsaydı, nerede kalırdı bu ülkenin Türkiyeliliği? ...Taa Balıkesir"den gelen bir anneye "Sen bu okula giremezsin" demek, ne kadar ayıp...Yahuu, bu memlekette "Tanrı misafirliği"nin de mi köküne kibrit suyu döküldü.

RAUF TAMER D.B.TERCÜMAN

...Benim eşimin başı açıktır. Onun başını zorla örttürecek adam, daha anasından doğmamış. Ama teyzemin başörtüsü vardır. O örtüyü zorla çıkartacak adam da anasından doğmamıştır. Türkiye"nin ortak feryadı bu. ...Görüyor musunuz 28 Şubat"ın getirdiği yobazlığı? Yobaz"ın sağcısı solcusu, dincisi, dinsizi yok... Yobaz, her yerde yobazdır. ...Bunlar öyle yobaz ki, Atatürk"ün annesi Zübeyde Hanım"ı bile içeri almazlar. Zaten onlara göre Atatürk kim: Gardrop Devrimcisi.

haber7 (K)

beyazoglan 16.06.2005 23:43

AKLA BAK AKLA !!!

AK Partililer, Çankaya"ya kendileri gibi bir mollayı oturtacaklarmış..
Oysa aklı başında biri, CHP"den birini Cumhurbaşkanı yapar.
Evet, bu "aklı başında birileri"nin söylediği sözler.. Size de öyle mi geliyor!..
Çünkü AK Partililer geri zekâlı.. Halk onlara CHP"yi iktidar yapın diye oy verdi.
CHP bir daha, gizli oy açık tasnif sistemi olmadan, İstiklal Mahkemeleri olmadan iktidara gelemez.. CHP"ye kim oy verecek, merak ediyorum.. Kürtler mi, Aleviler mi, solcular mı, işçiler mi? Kim! Kemalistlerin birçoğu da CHP"ye oy vermez.. Sahi, CHP neyi savunuyor?
Hiçbir şey yaptıkları yok. Neyi savunuyorlar, o da belli değil. Sürekli saldırıyorlar. Sürekli korku ve panik üretiyorlar. Şimdi de kafayı cumhurbaşkanlığı seçimlerine taktılar..
Akla bak! Erken seçim olsunmuş, yeni Meclis cumhurbaşkanını seçsinmiş.. Sanki erken seçim olsa CHP kazanacak!..
Merve Kavakçı cumhurbaşkanlığına aday olsa o kazanır, ama CHP asla..
Bunlar İsmet Paşa"nın da, Mustafa Kemal"in de eşlerinin kapalı olduğunu unutuyorlar galiba.
Cumhurbaşkanını millet seçsin, var mısınız?
Yok canım! Bu işler millete bırakılamayacak kadar ciddi işler! Bunları ancak CHP"liler bilir. Onlar layık bu işe. Sahi, bu CHP"li siyaset ağaları kendilerini ne sanıyorlar?.. Arkalarını dayandıkları güç ne? Adalet mi, milli irade mi, kim var orada!
Öfkeleri akıllarını zail etmiş sanki.. Bana kalırsa psikolojik bir durum sözkonusu.. Telaş içinde saldırıyorlar. Sanki dünya yıkılıyor.. Hani ekonomi çökse, terör patlasa, bir kriz çıksa rahatlayacaklar. Müthiş bir ego/ene"leri var.. Kendilerini çok üstün görüyorlar. Mevcut rejimi korumak adına her şeyi yapmaya hazırlar sanki. Hani utanmasalar darbe çağrısı yapacaklar..
CHP"de bu kötü gidişi gören kimse yok mu? Bu adamları uyaran birileri!.. Ya da kim dolduruşa getiriyor bunları?..
AK Partililer hiçbir şey yapmasalar, CHP"nin bu muhalefeti ile yine tek başına iktidar olurlar.. Sinir bozucu bir durum, ama bunun sonunda keskin sirke küpüne zarar verir.. Halk, CHP"den kaçıp, CHP korkusu ile AKP"ye sığınır.. Tıpkı, Erdoğan"ın "şiir okudu" diye hapsedilince halkın onu iktidara taşıması gibi. CHP bu muhalefeti ile aslında kendini tüketiyor.. Ama ortamı da geriyor.
Daha fazla, bundan sonra ne diyecekler merak ediyorum.. Bir ana-avrat sövmedikleri kaldı herhalde, bir de sopalarla terör estirmedikleri.. Bari onu da yapsalar da eteklerinde taş kalmasa! O zaman ne yaparlar acaba?.. O ne telaş, o ne öfke.. Aman Allah"ım.. Birilerinin bu adamlara "Öfke ile kalkanın zararla oturacağı"nı söylemesi gerek sanırım. Bir kriz çıkarsa, bunun altında sadece AKP değil, CHP de kalır. "Bana yâr olmayan iktidarı, başkasına yâr etmem" magandalığı ile siyaset yapılmaz.. Kendi meşruiyeti hukuki anlamda tartışmalı birinin, kendi gözündeki merteği görmeden, sırtını derinlere dayayıp, başkasının gözünde çöp arayan bir anlayışla yaptığı meşruiyet tartışması tam bir komedi.. Ayıp yahu! Böyle siyaset olmaz.. Bu adamlara devlet değil, dernek lokali bile emanet edilmez..
ABD ve AB ile ilişkiler, Ortadoğu politikası, insan hakları, hukuk reformu konusunda bir diyeceğiniz, bir talebiniz var mı? AKP"iler söylesin, siz karşı çıkın. Siyaset bu kadar ucuz mu?
Galiba Laiklik ve Başörtüsü bile rejim sorunu üretmek için yeter sebeb CHP için.
Ben uyarıyorum ya, eminim bana da kızıyorlardır. Öyle ya, ben de "gericiyim".. Kendilerinden olmayan herkese takacakları bir kulp var. Keşke çevrelerindeki, partizan olmayan dostlarına sorsalar, nasıl gidiyoruz diye! Kendileri hakkında konuşulanlardan hiç haberleri yok galiba bunların.. "Solcuların utancı" olduklarını anlamayacak kadar öfkeleri gözlerini bürümüş.
CHP"liler "siyasete veda" ederken akıllarda hiç hoş bir anı bırakmamaya yemin ettiler galiba.. Hani vuruyorlar da, keşke arada bir durup dinleseler.. Seslerinin yankısına kulak verseler..
Siyaset gözü kör eder derler ya, bu durum bunun isbatı.
Hani CHP"ye bakınca AK Parti zemzemle yıkanmış gibi. Etmeyin yahu! AK Parti"nin de eleştirilecek o kadar çok yanı var ki.. Onlar da ihmallerine, tembelliklerine, korkaklıklarına CHP"yi bahane ediyorlar.. Yani CHP, AKP"lilerin mazereti oluyor.. Keşke AKP"liler de bu bahanelerin, mazeretlerin arkasına saklanmayı bırakıp kendini bir özeleştiriye tabi tutsa.. Keşke!

16.06.2005 23:46

Hepsini alnindan öpülecek tavizsiz

birer Cumhuriyet bekcileri. Duygu sömürüsüne yer yok. Dag basi degil orasi, oralar Cumhuriyetin kurdugu üniversteler. Ve oralarda medeni kanun gecerlidir. Buharinin cöl kanunu degil.

16.06.2005 23:49

Gafletten uyandim! ;-))

Gafletten uyandim gözümü actim
Askin küresinde kaynadim costum
Yavru $ahin gibi tuzaga düstüm
Akil ermez dertler cileler benim

;-))

beyazoglan 16.06.2005 23:54

o.T.

Iste senin gibi gerici yobazlar bu memleketi ücüncü dünya ülkesi haline getirdi.
Düsün artik bu milletin yakasindan, gidin ne yapacaksaniz kendi cöplügünüzde yapin..

turgayatacan 16.06.2005 23:58

Sehit törenlerine´de alinmasinlar

ve Türbanli Analarin cocuklari Askeriye´den muaf tutulsun nedersin Cumhuriyet Bekcisi "isigadogru"?

Senin okadar cok savundugun Cumhuriyeti kim koruyacak o analarin evlatlari olmasa Yobaz Laikci

16.06.2005 23:59

O milletin yakasindan artik siz düsün!

Atatürk devrimlerini baltalamaniza ragmen yine Islam aleminin en güclü ülkesi Türkiye"dir. Ya birde dahil düsmanlarimiz olmamis olsa idi? ISLAM ÜLKELERINE BIR GÖZ ATTIN MI? BANA BUHARININ HADISLERINE BIAT EDIPTE REFAHA, HUZURA VE MUTLULUGA ERISMIS BIR TANE ÜLKE GÖSTER KAFII! BIR TANE SIRF! BIR TANE!

Gösteremezsin cünkü yok öyle bir ülke. HAYALISTAN"nin bayragida ne yazik ki New York"ta Birlesmis Milletlerin orada dalgalanmiyor!

roman 17.06.2005 00:00

Ilginc!

AYŞE ÖNAL

Müslümanların sessizliği
Dupduru bir yüzü vardı. Şeffaf bir ürkekliği.. Başkasının acısına kilitli yüreklerde hiçbir karşılığı olmayan bir hikayesi vardı.

Doğrudan gözlerime bakarken muhteşem bir bilinçle beni yerle bir ediyordu. Karşısında aciz kalakalmıştım. İçinden geçtiği durumu tanımlamak için kullandığı her cümle ile yeniden tepetaklak oluyordum. Derin bir hoşgörüsü vardı. Onu ele vermeyeceğime dair teminat verirken, hiç gülümsemeden gülümseyen biri gibi bakıyor, teminatlarım anlamını yitiriyordu.

Üstünde çok acı çekmişlerin zen - bilgelikleri vardı. Öylesine tutsak hissetmişti ki kendisini bir daha özgürlüğüne hiç kimse dokunamayacaktı. Prens Guatama gibi çile ve perhizle içinden geçtiği yol onu sonsuz özgürlüğe götürmüştü.

Kuran kursları tartışmaları başlayınca Ahmet Hakan’a dikkat çekmeyeceğini sandığı bir mektup göndermiş, mektup ilgi görünce çok şaşırmıştı.

Mektubu yazdığını bilenler, “Karşı tarafa koz verdin, şu Müslümanların yaptığına bak, diyecekler.” diye onu eleştirmişlerdi.

Eleştiriler onu etkilemedi. Yüreğinden gelen ses 12’sinde başlayıp aralıklı olarak 17’sinde sona eren Kuran kursu tecrübesini yaşaması çok muhtemel çocuklar için küçücük de olsa bir görev yapması gerektiğini söylüyordu.

Küçük bir kasabada doğmuştu. Ailesi o doğduktan sonra dindarlaştığı için değişmenin getirdiği radikallikle onu yatılı bir Kuran kursuna kaydetmişti. Kaderini belirleyen seçim aslında o kadar da kolay olmamış, annesi ile babası arasında müthiş bir tartışmaya yol açmıştı.

Gerisi ondan dinleyelim:

“Babam benim okumamı istiyordu annem ise yatılı Kuran kursuna gitmemi. Annem ve onun taraftarı akrabalarım önüme cennet ve cehennem ikilemini koyarak beni seçime mecbur kıldılar. Cennet Kuran kursu, cehennem okuldu. Gerçi bu bana açıkça böyle söylenmedi ama o sıralarda on yaşımda olduğumu düşünürseniz çocuk olarak böyle algıladım. Elbette cenneti seçtim. 12 yaşında yatılı olarak Kuran kursuna gittim. Bu aralıklı olarak beş yıl sürdü.

Çok küçükken mahalle camisine kendi isteğimle gittiğim için Kuran’ı öğrenmiştim. Ailemin hayali okumamdı. Okuma yazmayı erken öğrendiğim için umutluydular. Özel biri olduğumu düşündükleri için önemli biri olmamı istiyorlardı. İlkokulda çok iyiydim. Gelecek vaat ettiğimi söylüyorlardı. Ancak ailemin dini bir cemaate katılması sonucu seçilen gelecek hafızlıktı.”

Fatma’nın Kuran kursu hikayesi ise erken bir askerlik formatında.

Sabah üçte uyandırılan ve yatsıdan hemen sonra yatırılan, yaşıtları ailelerine bin naz yaparken on beş günde bir yemek pişirme nöbeti gelen, yaşadıkları dairenin temizliğinden sorumlu küçük kızlar için Besleme ile başlamayan bütün kitapları okumak yasaktır.

“Oyun yasaktır kurslarda. Hepimiz çocuğuz ve çocuklara oyun oynamak yasaktır. Bizim çocukluk resimlerimiz yoktur. Hepsi yırtılmıştır. Resim suretin her türlü hali yasak olduğu için yasaktır. Müzik bidat olduğu için yasaktır.

Birkaç sıra dayağı dışında çok dayak yok zihnimde. Ama yanlış bir şey olunca birisi sizi karşısına alır ve yanlış olduğunu söyler.

Sadece ahret için çalışmamız gerektiği ve diğer her şeyin malayani olduğu söylenirdi.

Almanya’dan gelen 13- 14 yaşındaki çocuklar gördüm. Ailelerinin yanına sadece bayramlarda gidiyorlardı. Onlar açısından durum daha da zor olduğu için bazı hocalar hafta sonu onlara çikolata veya güzel şeyler alırlardı. Çikolata yasaktı ama benim çikolatalarımla baş edemiyorlardı.

Kursta en çok aile ile yenen yemeği özlerdik. Şanslı olanlar evden yemek getirirlerdi.

Dikiş dikmek yasaktı. Ben çok dikiş dikmek isterdim. Rahlenin altından eteğime pililer yapardım.

Bulmaca yasaktı. Bir keresinde gizlice haftalık bir gazeteye bulmaca hazırladım. Normal şartlarda bütün gün hafızlık yapmam gerekirken gün boyu bulmaca hazırladım.

Kursa gizlice radyo sokmuştum. Yakalansam döverlerdi, belki de dövmezlerdi. Bilmiyorum. Yakalanmadığım için ceza da almadım. ”

Fatma şimdi iki çocuk annesi. Yeryüzündeki en iyi insanla evli. Dini eğitim kaygıları olan her aile gibi kendi çocuklarına nasıl bir din eğitimi vereceğini bilmiyor. Cevabı yok. Yaşadıklarını başka bir çocuğun yaşamasını istemiyor.

“Din zorbalıkla öğretiliyor,” diyor Fatma. “Bunun böyle öğretilmesini savunan küçük bir grup var ama şiddetle bunu savunanlar çarşaflarını ilk çıkaranlar oldular. Ben çarşafı kendi kararımla çıkardım. Severek giydiğim dönemde bile, herkes giymeli diye hiç düşünmedim. Yine kendi kararımla çıkaracağımı biliyordum.

Bizim resimlerimizi yırtanlar kendi çocuklarının fotoğraflarını bol bol çektirdiler. Din eğitimi alan çocuklar aynı zamanda dünya eğitimi alsın isterim. Kendi çocuklarımı asla böyle bir din eğitimine göndermeyeceğim. Ama bu eğitimi alırken uğradığım zorbalığın müsebbiplerini suçlamıyorum. Ben onların da bu gidişatın altında yuvarlandıklarını biliyorum.

Beni Kuran kursuna yollayan annem şimdi, ‘Çocuklarına ben bakarım sen oku,’ diyor. Ona hiç ne kadar üzüldüğümü belli etmedim. Çünkü bütün yükü omuzlarına alacaktır.

Bunu kötülük olarak değerlendirmiyorum. Bir zihniyet sorunu olduğunu biliyorum. Cahiliyet olduğunu düşünüyorum. Yaptıkları zorbalık bile olsa bunu kişisel almıyorum. Yaşadıklarım bende bir inanç sorunu yaratmadı. İnancımdan değil böyle yapanların cahilliklerinden nefret ettim.”

Müslümanlar en çok konuşmaları gereken konuda sessizliklerini koruyorlar. Çünkü özgürlükleri yaraları tedavi etmek için değil, hataları sürdürmek için istiyorlar. Başkasının acısını hissetmek ilk erdem. Herkesin dehşeti kendisine ise erdemin değerlerinde nasıl buluşacağız? Kimileri bu dehşetten iki kere pay alıyorsa... Biz iki kere kurşunlanıyoruz. Hem dinimizi yaşamak isterken yasaklayanların kurbanıyız hem de din adına baskı yapanların kurbanıyız. İki kere kurban! ” diyen Fatma’ya nasıl cevap vereceğiz?

13 Haziran 2005, Pazartesi

17.06.2005 00:03

Burda laf bezirganligi yapma!

Yobaz kelimesinin manasinin icini oyma. Yobaz körü körüne inananlara derler. Arastirmadan, sorusturmadan, bilmeden, ögrenmeden inananlara. Cumhuriyet bir inanc sekli degil. Yasanan bir gercektir. Cogu bas örtülü "KARABÖCEKLERIN" enikleri askere gitmezler. Küfar ordusu derler bu tabiri caiz ise arab kirintilari.

beyazoglan 17.06.2005 00:09

UTAN UTAN..

Atatürkün ismini agzina alipda kirletme.
Atatürkü savunmak sizin gibi gerici yobazlar kalmadi.
O ilerici, aydin ve özgürlükcü bir liderdi, sizin gibi hurafeler icinde bogulmuyordu.

Gözünüz o kadar dönmüski, degil milletin dinine, örfüne, adetine saygi duymak, elinizden gelse sizin gibi düsünmeyen herkesi kursuna dizeceksiniz.

Ama o kadar korkaksinizki, yaptigniz her pisligi Atatürkün arkasina siginarak yapiyorsunuz, yaziktir, onu bari asagilik planlariniza alet etmeyin..

17.06.2005 00:11

Hic bir sey bu kadar agirima gitmedi!

Vatan kurtarmak gibi bir suc isledim diye
Büstlerimi kirdilar küfrettiler yetmedi
YASASAYDI BIZDEN OLURDU DEDILER (Erbakan)

HIC BIR SEY BU KADAR AGIRIMA GITMEDI!

Sen galiba benimle alay ediyorsun, HURAFA NEDIR BILIRMISIN SEN?

turgayatacan 17.06.2005 00:15

Atatürkü hic olmasa alet etme

o kirli emellerine.

Günahdir

17.06.2005 00:19

YOLUMUZDAN DÖNMEDIK BIZ!

Bakü"de evim basildi can oy can oy can
Bosna"da evim yakildi can oy can oy can
Kursun kursun üstüne oldo
Hasret yangin günesle doldu
Ölüm kalim bizlere oldu
YOLUMUZDAN DÖNMEDIK BIZ!!!!

Atatürk"ün fikirlerini yasatiyorum bir birey olarak ve fikirlerine bütün yeni yetisen genc filizlerin gönüllerine dikiyorum, dikiyoruz.

Atatürk kim, onu savunmak icin sen kim?

beyazoglan 17.06.2005 00:19

HURAFA = ISIGADOGRU

Az önce sergilemis oldugun tavrinla hurafanin ne oldugunu anlattin bizlere.
Heralde ATATÜRK yasasaydi utanc duyardi seninle, sehit annesine bile saygisi sevgisi olmayan birinden bu ülke bu vatan icin ne beklenir, yazik cok yazik..
Seni bu gerici yobaz ve cagdisi fikirlerinle bas basa birakiyor, Allah tan ümit kesilmez diyorum..

17.06.2005 00:23

Hurafe"nin tabirini az önce yapmistim;-)

Bin dereden su getiripte dansöz gibi ürkekce bedevi tango türü kiviracagina ERKEKCE FIKIRLERINE FIKIR YETISTIREMIYORUM DESENE. Bana korkak diyene bak. Dinime küfür eden bari müslüman olsa ey yüce Allah"im.

Bir yigit cirasin almis atiyor
Ak elleri kizil kana batiyor
Bir kötü kavgadan dönmüs kaciyor
KACMA KÖTÜ KACMAAA SIMDI DÖN OLUR ;-))

turgayatacan 17.06.2005 00:27

hatirlatirim yobaz laikci

Atatürkün annesi Zübeyde annemizi´demi almayacakdin Üniverstelere yobaz laikci.

senin gibilerin serrinden Allah bizi korusun sizin gibiler ülkeyi felaketlere sürüklüyor.

Allah akil fikir versin sizin gibilere

hadi saglicakla kal

17.06.2005 00:29

Cagimdan ileriyim AMA COCUGUMDAN GERIYIM

Bil bakalim alidan, kim döylemiz bakalim bu tümleyi? ;-))

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 02:23 Uhr.