Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

oezsu 14.06.2005 01:12

Olaylari carpitma....

Benim yazdiklarimi anlayamiyorsan benim problemim degil...

Idrak etme kabiliyetini ben gelistirecek degilim senin!!!

Sakiz gibi cigneyip duruyorsun, ben bi konuda 40 gün konusamam...

Insanlara idrak edecekleri kadar konusun diye bi tabir vardi .... neyse, ben yine bu uygulamama geceyim ve yine forumdan cekileyim!

14.06.2005 01:16

Cekilme cözüm degildir

insanlarin pratik uygulamalara.... kolay olanlarin kolay kalmasi lagzim....

zorlastirmanin kimseye faydasi yok....

Eger sen kendi dilindeki ibadeti, hele hele DINI arastirmalari Arapca yapilmasi gerek dersen....

Dann ist das Thema erledigt.....

Senin dediklerini ben bile anlamiyor veyaidrak edemiyorsam... kesin TR nin yarisi idrak edemiyor demektir

14.06.2005 01:18

o.T.

Icimdeki hisler isyan ederse
Kalbim kan aglarken yüzüm gülerse
Ömrümün bahari kisa dönerse
Ben böyle Hurafe DINE isyan ederim

1insanol 14.06.2005 01:21

O kadar zormu

Arkadaslar, pek tabiidirki herkes tüm arapca lisanini ögrenemez..Ama hic olsun günlük ibadetlerimizi yaptigimiz sure ve dualarin anlamini ögrenebiliriz..Bugün artik her talebe iki üc lisan ögrenirken , Dünyevi cikarlarimiz icin yabanci lisanlarla hasir nesir olurken, bir coklarimiz yabanci sarkilari bile ezberlerken, ebedi saadetimizi tanzim eden Dinimize neden bukadar duyarsiz kalalim!!? Hic bir tercüme asil gibil olamaz. Hele hele Rabbimizin mucizesi olan KURAN asla!

roman 14.06.2005 01:29

Dünyali olmak zor!

Enis cenneti de öbür tarafida yalnizca insani bir bakis ile bakinca, insan tuhaflasiyor, tuhaflasincada tuhaf, tuhaf meraklar ve sorular olusuyor.

Örnegin ruhun cinsiyeti var mi? Varsa neden var.

Öbür tarafta yine üreme denilen bir görevimiz varda o yüzden mi burada ki cinsiyetimizi koruyacagiz, yada degistirecegiz?

Peki ruhsal sevgi, büyüklük, genislik neler olmus olmakta. Ruhun SEX e ihtiyaci var mi?

xstudentxnrw 14.06.2005 01:33

materie antimaterie fikrini bir anlatsan

a :O)

yok olma, bu dünyadan göcüp gitme.. burada elde ettigi her seyi dünyada geri birakmak olarak görülebilir..

1insanol 14.06.2005 01:36

Hurafe

Dinde degil insanlardandir
Islam tertemiz önümüzde
Hurafe ariyorsan
Beseri sistemlere bak
hepsinin ici bos,ninni eden kavaldir.

xstudentxnrw 14.06.2005 01:38

türkceyi dogru dürüst bilmiyorsan NEDEN

türkce okumakta direniyorsun.. DOGRU DÜRÜST ANLAMADIGIN bir dilde okuman YANLIS OLMAZMI?

xstudentxnrw 14.06.2005 01:38

war für ENIlooSer gedacht :O) o.T.

ohne Text

oezsu 14.06.2005 10:07

Neyseki, bizim Üstadlar ...

...kadin kiz meselesi ile ugrasmiyor Allaha Sükür...! :)))))))

Iste ISBAT!!! :))))) Neyse, biz Bilimimize geri dönelim ;)))

hic bu kadar gülmemistim.. thanks

xstudentxnrw 14.06.2005 11:02

YUUUUUUUUUUH yani

dinle alakasi olup olmadigi mechul birinden böyle sözler..

yuuuuuuuuh yanii

xstudentxnrw 14.06.2005 11:15

kuranda ögle namazi 2 rekattir diyen

ayet nerede?

isinsu 14.06.2005 11:27

sicher

-lich!!!

Bence bir insanin musluman olmasindan dolayi hemen iyi insandir diye bir kategoriye alamayiz.. Kaldi ki bunun mahkemesini ben yapamam bu yuce Allah´in takdirine kalmis..

Ama anlatmak istediklerimi ufak bir ornekle aciklamak istiyorum.. Anneannem derdi ki: TV ciktiginda oyle korkmustuk ki dunyanin sonu geldi diye bir cok insanlari korku sarmisti..
Yani gunumuzdeki insanlar coook daha ilerlemis. ilerlemis derken buyuk ilerlemelerden degil sadece dusunce ve kapasite acisindan daha buyuk dusunmeyi, mantikli dusunmeyi ogrenmis demek istiyorum..
Dolayisiyla benim icin voodoo din degildir.. benim din aciklayisimin icine kesinlikle girmiyor.. Ve eminim ki .. hosgoru ile yaklasan insanlarda mantiki olarak bunu din olarak kabul etmeleri mumkun degildir.. Ediyorum diyorsa da sadece ve sadece insancil ve toleransli bir cizgisini kaybetmemek icin diyordur..
Benim icin .. ki senin icin din anlayisi
belki farklidir ve benim icin tasidigi ayni onem ve anlami yoktur bu olabilir.. bu yuzden bu konu hakkinda neticesiz bir yorum cikacagi zaten belli oldugu icin.. Sadece kendi fikrimi anlatiyorum.. Senin dusuncelerine saygim var..

isinsu 14.06.2005 11:29

oki doki

ozurun kabul edilmistir... ! :)

isinsu 14.06.2005 11:31

lutfen

"Siz " diyerek genelleme yapmayalim cunku bu konu hakkinda ben de fikirlerimi soyledim ve ister istemez siz diyerek beni de dusuncelerinin icine almis gibi goruyor, rahatsizlik duyuyorum...

Cunku ben ateist degilim.. !

isinsu 14.06.2005 11:33

Die Tatsache

der Antimaterie hat nichts mit dem Glauben zu tun... Schön, dass Dir der Begriff " Antimaterie" etwas sagt..
Allaha dua et ki insanlar daha cok antimaterie uretebilsin...

Konu ile pek alakadar olmadi ama fizik konusunda burada yanlis bilgiler yayilmasindan yana degilim :)

isinsu 14.06.2005 11:37

Schwachsinnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!

sorry Enis aber das ist wirklich purer Schwachsinn!! ich möchte im Reliforum nicht mein Wissen uber die Pyhsik abladen.. :) aber wenn dich das Thema Physik interessiert kann ich ein MEGA- Forum vorschlagen.. in dem sich nur Physik - Studis , Pyhsiker und -Begeisterte zusammenfinden..

isinsu 14.06.2005 11:39

:) o.T.

ohne Text

oezsu 14.06.2005 11:56

Entscheide dich!

Millet üstaddan yararlansinmi, yoksa üstad haltmi etsin?!

Her zaman celiski aleminde yüzüyorsun ve yüzmeye devam edeceksin!

14.06.2005 12:30

Bir dakika karistirdin sen olaylari

yenioden dirilme var.. yani bedensel hayata geri dönme var..

kaldiki elbet ruhun cinsiyeti vardir... Sex organi acisindan degil... o sekilde algilama....

Daha cok hayat boyunca Ruhuna yüklenmis cinsiyet verileri ölünce ruhta devam ediyor... yani erkeski hislerin düsüncelerin aynen devam etmekte... bir kadinda aynen öyledir....

Denke nochmal in ruhe darüber nach.... so ohne System geht das nicht

14.06.2005 12:31

evet yanlis

aynen senin Arapcandan okumannin HURAFE oldugu gibi

14.06.2005 12:33

Senin Üstadlar ne söylüyor merak ediyoru

m dogrusu ????

14.06.2005 12:34

Acaayip Tilt ettim dimi ???

jaaa so ist das wenn Weissheit auf Dummheit stößt

isinsu 14.06.2005 12:35

hallo oezsu

ben de dinimizde astroljiye yer varmidir ?? baslikli bir kitabi ilginc bulmus ve merakla okumustum.. su an kitaplarim yanimda olmadigi icin sana yazarin ismini veremeyecegim cunku bir turlu hatirlayamadim...Icerik olarak bana cok mantiki gelmisti.. bence Astroloji.. senin verdigin Kurandan ornekler ile de tabiki dinimizde bir yeri vardir...

ama belki ilgini ceker diye sacma da olsa bir arastirmanin ( istatistiklerle cok ilgilenirim!!!) sonucunu burada eklemek istiyorum..

En mümin burç Oğlak; en çok inançsız çıkaran burç ise Başak

"Din" ve "astroloji" kavramları ilk kez yan yana geldi. İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Halil Apaydın, burçların dini tutum ve davranışlarla ilişkisini araştırdı. Araştırmaya göre en inançlı burç Oğlak, en inançsızı ise Başak...

ARAŞTIRMA SONUÇLARI
Bu ilginç araştırmanın sonuçları şöyle: Dini tutum düzeyi en yüksek burç Oğlak; ortalaması 155 üzerinden 138.58. En düşük ise Başak; ortalaması 126.48. Bu verilere göre, her soruda en yüksek puanı alan Oğlak burçlarını 2"inci sırada Balık burcu izliyor.

3"üncü sırada ise Akrep burcu var. Akrep"i 4"üncü sırada Yay, 5"inci sırada ise Aslan burcu izliyor. 6"ncı sırada yer alan Terazi burcunu Kova"lar takip ediyor. Kova"nın ardından gelen en mümin burç ise 8"inci sırada yer alan Koç. 9"uncu sırada yer alan Boğa"nın ardından İkizler ve Yengeç geliyor. İnancı en zayıf burç ise son sırada yer alan Başak.

Tartismaya tamamen zemin hazirliyor oyle degil mi?? Sahsi fikrime gelince bu kadar sacma sapan bir arastirma ve cooook sacma alt yapi ile yapilmis bir istatistik gormedim.. ama bunu arastiran ve buna yer veren cok insanlar var..

14.06.2005 12:35

Direk öygle namazina degil

Kurandaki namaz rekati 2 olarak veriliyor....

Dedimya... namaz bir derlemedir... yani Kuran derlemesi.... HZ. Muhammedin derlemesidir.... bizde uyguluyoruz... ama su anki haline insanlar sokmus namazi.... ilavelerle Hurafelerle dolmus tasmistir

14.06.2005 12:40

Wast wat wat...... Schwachsinnmis

was du nicht sagst... sen git bunu o zaman Einsteine ve diger uzamanlara anlat ve deki..... Ihr habt Null Ahnung....

Genau so ist das... aynen dedigim gibidir.... !!!!

Sen günese bir baksana... sadece günesten gelen Enerji.. yani ilk etapta Enerjisi kac ayri ayri Formlara bölünüyor.. LICHT, WÄRME usw... ve hatta Solazellerler yine isiktan ceryan üüretebiliyoruz....

KEINE ENERGIE.. KEIN WASSERTROPFEN GEHT VERLOREN..... NE EKSILIR NEDE COGALIR.....

DAS IST EIN NATURGESETZ......

Kusura bakma, ama bei dieser Sache befindest du dich auf dem Holzweg

isinsu 14.06.2005 12:43

Enis

ich kann mich nicht auf dem Holzweg befinden.. Dafür ist leider gerade Einstein mein Schwergebiet.. Sorry :) aber du verwechselst vieles.. Ich studiere Mathematik... und habe Einstein zu hause :D alles über ihn.neyseeeeeeeeee.. konumuz din!!!

14.06.2005 12:45

Ahmed Huluside insandir Resül degil

o yüzden oda yanilabilir... Yasar Hocada yanilabilir.. Süleyman Hocada ve hele hele benim yanilma riskim onlarinkinden kat kat daha üstündür...

Ama tüm uzmanlarin ayni anda yanilmasi ve saaadece Ahmed Hulusinin yanilmamasi, fazla akillica gelmiyor bana....

Bu konuda bana göre feci yanlis icerisinde... hele hele Orijinali ögrenmeye calisilmali dese neyse.... kabul görülür olacak... ama anlamadigimiz bir dilde ibadet emtek cok mantik disi.... amac Harfler ise o halde iki Harf boynumuza takalim yetsin....

Kisacasi benim akil yapima, analamadigim dilde ibadetin DIN, sayilmasi sigmiyor ve ölünceye kadar sigacaginida hic zannetmiyorum

oezsu 14.06.2005 12:58

:)))))))))9

ben resuldür iddiasinda bulunmadim ki...

hep celiski hep celiski ...:)))))))))

:)))))))

la la lay lom!

oezsu 14.06.2005 13:16

Bencede...

...bu senin burada yazdigin Makale cok sacma!

En cok dinine düskün burc yoktur, fakat eger Yay urcunda Neptun var ise ve bu aci derin bi sekilde acilmis ise bu kisilerin dini inanci biraz agir our.
Insanin tek burcu olamaz! Insanin ben su gün dogmsum, ve burcum su diyemez!

Istiyorsan ben sana ispatlarim, bana dogum saatini ve yerini tarihini ver, ispatliyalim1

Istersen kendin dene!!!!

oezsu 14.06.2005 13:17

AKTUEL DERGISI IDI DEGILMI? o.T.

ohne Text

isinsu 14.06.2005 13:21

d.h.

bu acikligi olan insan kann also nix dafür??? Dann sind die Sterne dran schuld?

Neyi ispatlamak istedigini anlayamadim.. ben sana inanmiyorum demedim ki .. sadece bu dusuncelerimi ve okumus oldugum bu makaleyi ilgini ceker belki diye paylasmak istedim o kadar...

oezsu 14.06.2005 13:22

Tesekkür ederim...

...fakat Astrolojide böyle bi siralama mümkün degil.. O yüzden ilgimi cekmez! Fakat yinede tesekkür ederim ilgi gösterdigin icin.. sagol!

isinsu 14.06.2005 13:23

o.T.

www.antoloji.com

Tesadüfen rastladim bir arkadasin burcunu merak edince.. :)

14.06.2005 13:49

Tja.. sence öyle bence degil

kimse Türkce namazin yalan yada yanlis oldugunu söyleyemez... olay bu kadar... :)))

Sana katilmiyorum....

14.06.2005 13:50

Studiert haben wir alle

o zaman bizlere yanlis ögretmisler... demek Energieerhaltungsgesetzt yok yani.....

Jaaa dann wars das mit der Seele... dann gibt es auch keine Seele....

Yapacak bir sey yok...

xstudentxnrw 14.06.2005 13:51

aber was ist der hintergrund..

was passiert wenn beide aufeinander treffen?

xstudentxnrw 14.06.2005 13:52

araf

182- Âyetlerimizi inkâr edenlere gelince, biz onları, bilemiyecekleri yönlerden derece derece düşüşe yuvarlayacağız.

xstudentxnrw 14.06.2005 13:53

tevbe

20- İman edip de hicret edip, mallarıyla, canlarıyla Allah yolunda cihad edenler, Allah katında en büyük dereceye sahiptirler. İşte bunlar murada ermiş olan mutlu kullardır.

xstudentxnrw 14.06.2005 14:00

o zaman sen namaz kilmiyorsunki o.T.

ohne Text

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 17:19 Uhr.