![]() |
senin yazinin benimkinle ne alakasi var
?
|
benim böyle bir düsünceye sahip oldugumu
iddia etmen senin kendi gercek yüzünü gösteriyor bana.. hep sizi diyorsun! ama ben burada hic kimseyi tanimadigimi söyledim!
YUUUUUUUUUUUH YANI! bende seni arg niyetli olmayan, gercekden dogrularin ardindan oldugunu zannediyordum! Ben demokrasiye karsi olamam cünkü demokrasi su an dünyadaki islamin önerdigi yasama en yakin olani! ISLAM ama sahislarin sadece maddi yönünü degil, manevi tarafinida göz önünde bulunduruyor.. ama bunu anlamini beklemiyorum. Cünkü sende güzel niyet bulmak istemem bosuna gibiymis! |
YALANla alakasi yok, sende enis gibi
sapitmaya basladin.. afrikali zenci arkadaslardan gelen bilgiler.
|
Kara hoca dedigin YNÖye ve digerlerinimi
kast ettin yine?
|
YUUUUUUUUUUH yani o.T.
ohne Text
|
Kuranda senin Allaha inandigin yazmiyor!
ohne Text
|
Siz kelimesi yalnizca zihniyettir!
Diger tesbitlerim de yanildigimi hic sanmiyorum, sivil yasamin kurallarini bir anda unutmamak gerekir.
Seni cogul olarak görmüyorum ama zihniyet olarak cogulsun burada sivil yasamin kökünü kazimak isteyenler ile. Daha dengeli olabilmen dileklerim ile. Cikar kafani örümceklesmis agdan disariya, yukarida bir yigin seyler yazdim bula bula demokrasinin ne boktan oldugunu aciklayan kelimeler yarattin kelime dagarcigindan. Antik cagdan, yakin cagdan farkli dinlerin birbirleri ile anlasabilmelerinden bahsettim. tis, tis, ama mubarek cevap hazir allah kahretsin demokrasiyi ve sivil yasami. Bir de matbaa meselesi var tamam bilgin yok da o konuda, bir tek yorumunda mi yok, neden yok. Cünkü tehlikelidir okur yazar olmak Afganistanda, Iranda, Sudanda, Nijeryada, kuzey Afrikanin bazi ülkelerinde, Orta dogunun Islami ülkelerinde, Yemende vs tehlikelidir, radyolar, okullar, bilgisayarlar, kitaplar, secme secilme haklari vsvs. Bütün bunlari yalnizca seyhler, kirallar, sultanlar ve erkekler kesiminin bir bölümü kullanabilirler. Bunu osmanli sultani ve halifesi olan zatlarda tam 240 yil uyguladilar. Her neyse ya sivil yasamin oldugu ülkelerde sivil yasamin anayasal yasalarinin icinde yasayacak, kendi ve baskasinin yasamina ve farkliligina saygi duyacaksin yada abbas yolcu olacak yasam. Adin üzerinde ögrencisin bir an düsün. Bu sansa sahip olabilmek icin ne kadar cok insan var su yeryüzünde. |
Anlamadigin bir seyin zaten önemi anlami
yoktur... ANLAMIYORUZ... BE CAHIL ANLAMIYORUZ...
O halde akilli insanlar oldugumuz icin Türkcesini okuyoruz ve okuyacagizki MÜSLÜMAN olalaim... Yoksa MÜSLÜMAN OLUNMAZZZZZZZZZZZZZZZZZZ... ANLAMADAN DÜZ OKUYAN ENAYIDIR... MÜSLÜMAN DEGILDIR |
O halde Hiristiyanlik nedir ???
zamaninda Semavi DIN olarak Hiristiyanlikta gelmis...
SImdi Allah katindaki DIN ISlam ise... bu DIN ne olacak.... Yoksa ALlah katindaki DIN Islamdir anlayisi... TÜM SEMAVI DINLERIN TEMELINI OLUSTURMASIN... ??? HEMDE ÖYLE...... TÜM SEMAVI DINLERIN TEMELI AYNIDIR.... ISTE O DIN ISE ISLAMDIR...... ve su anki piyasa DINIDE ISLAM DEGILDIR..... SAFSATADIR |
Müslümanlik icin Kelimeii saadet sart
degildir..... Müslümanligin sarti falanda yok....
Olsa olsa tek sarti Kurandai DINE uymak....... Yok efendim 5 sarti varmis falan filan.... bunlar bos laflar.... Sart ariyorsak ben bir sart kosayim... Müslümanligin ILK VE TEK SARTI..... 1.) KURANI ANLADIGIN DILDE OKUMAK Bu kanun Universell ve evrenseldir.... her derde deva.... CEHALETE, SAFSATACILIGA, ISYANKARLIGA, HURAFECILIGE usw... Buradan DIN azmanlarina duyurulur |
ISLAMIN ILK VE TEK SARTI
Derlerki Müslümanligin 5 sarti falan varmis... yok 32 yok 54 farz usw.... kat anam kat.... milyarada cikaririz, bunda sorun yok... yetmedimi HURAFEDE EKLERIZ
Olsa olsa tek sarti vardir ISLAMIN, oda Kurandaki DINE uymak....... Yok efendim 5 sarti varmis falan filan.... bunlar bos laflar.... Sart ariyorsak ben bir sart kosayim... Müslümanligin ILK VE TEK SARTI..... 1.) KURANI ANLADIGIN DILDE OKUMAK, VE HAYATATIMIZA UYGULAMAK Bu kanun Universell yani evrenseldir.... her derde deva.... CEHALETE, SAFSATACILIGA, ISYANKARLIGA, HURAFECILIGE usw... Buradan DIN azmanlarina duyurulur |
SEN lazca okumuyacakmisin?
yoksa LAZ degilmisin? abisi Kuranin anlamini degistirmekte niyetlisin galiba.. ama bosuna ugrasma! YOKSA Allah"in anlatmak istedigi cogu hakikati sen tercüme edebilecekmisin? sen kendini Allah"in katindami görüyorsun?
|
Kurandan bir AYET göster.. gösteremezsin
senin lagalugan bosa!!
imanin sarti dedigimizde bos? yani hicemi sayiyorsun? |
sadece ilk satiri okumak bile devamini
okumama sebep oluyor!
seninle artik muhatap olmak istemiyorum! senin gibi iftiraci biriyle ne isim olabilirki! senden adam olmaz! YUHHHHHHH be! senin iddia ettigin seylere bak.. isinize gelmeyince iftira edersiniz! |
YUUUUUUUUUUH yani
Ikra"
kurani ilk ayeti-OKU ama sen ne bilirsinki?! peygamberimizin sünnetide bize okumanin, ilmin önemini gösteriyor! sen inkar etsende bu gercekler degismez! |
yani o Kuran ayetini inkar ediyorsun? o.
ohne Text
|
KURANdan baska kaynak kabul etmiyorsan!!
ve bunu bana Kurandan gösteremiyorsan, neden bunu iddia ediyorsun? Kendin demedinmi, Kuranda yoksa yoktur diye?!!!
|
- Hadisi serif -
Bazi sahislar icin hediyem:
Kim Kur"ân hakkında ilme dayanmadan söz ederse ateşteki yerini hazırlasın. (Tirmizî, 2951) |
Kuranda yoksanin yoksasi saaaadece
DIN icindir... akil ve mantik her seyden evvel gelir... akli olmayanin DINIde olmaz...
O yüzden ilk önce akil ve sonra DIN acisindan Kuran gelir.... Kuranda her sey yazmak... yazamaz... bu Sünnetullaha aykiridir |
Ben Laz, Kiro falan degilim... kanimda
her hangi bir bulasim yoktur....
AMa söyle söyleyeyim senin gibi DIN azmanlarina... Eger Lazca bilseydim Lazcada okurdum..... anadinmi... veya Arapca bilseydim Arpacada okurdum..... Bu dilleri biulmedigim icin Türkcesinden okuyorum..... und das ist auch gut soooo... en azindan sana bakinca anliyorum... Sen mesela Türkce okumadigin icin anlamiyorsun.l.. onun yerine Hadislerle ugrasiyorsun... Viel Spaßßß dabei |
heheh... desen tüm Mezhep Imamlari
girdi Cehenneme... Safiii üstad haric... en azindan o Kurani referans almis....
|
Ben sana Ayeti sormadim...anlamini
sorum... yani ne anlama geliyor bu Ayet ????
|
her hücren ilim olsa ne yazar?
bütün insanliga kurtulus recetesi olarak gönderilen islamin basiretsiz, seviyesiz, ruhsuz, densiz insanlarin elinde nasil kendilerine benzetildigine tekrar sahit oldum.
diyor ki: kurani anlayabildigi dilde okumak allaha isyandir ve bunu demekle allah davasina hizmet etmis oluyor. islamiyetin araplara gelmesiyle allah tercihini yapmistir ve araplar insanligin efendileridir. herkes efendisinin dilini, kültürünü ve tarihini ögrenmekle yükümlüdür; nitekim, araba hizmet, allaha hizmettir ahh, islamiyette irkcilik yok diye bana (fasist!) yaftasi takan teyyareler neredesiniz? ben müslüman olmasina müslümanim da, su gurur varya gurur, insani gercekten yoldan cikarir. bu gibi yazilarin karsisinda: (arabi da, islamiyeti de, hepsi sizin olsun. banada türk peygamberimi beklemekten birsey kalmiyor!) diyesim geliyor. ...ama papaza kizip orucu bozmak da olmaz. kaldi ki, peygamber ya mazlum veya sapik toplumlara gönderilmistir. araplarinda mazlum olmadigina göre?! tanri türkü korusun ve yüceltsin |
Bir Dinsizde sensin
Elinde tapunmu var Müsliman olduguna dair ulan dingil.
Kafana daha yerlestirmeyi bilmedigin boklari millete satmaya calisiyorsun Islamda laiklik kemalizim türkcülük zügürtcülük yotur kess ordan Soytari kendini birsey saniyorsun |
breee Kafir
o bes sart neyi inkar ediyor Namazimi zekatimi kelimeisadet getirmeyimi hacca gitmeyimi
Kuranin neresini inkar ediyor o sartlari senin gibi demorat soytarilarimi sadece anliyor cekgit ulan isine pezevenk Alsana O Sartlari Kurandan cikaran Alimler (Bu misalleri ancak âlimler anlar.) [Ankebut 43] (Bilmiyorsanýz âlimlerden sorun!) [Nahl 43] (Bilenle bilmeyen bir olur mu?) [Zümer 9] |
Kemalizim Kafirlik Demektir
(Bilmiyorsanýz âlimlerden sorun!) [Nahl 43]
Kuranda laik lik kemalizim demokrasi diye bir kelime gecmiyor. Kuranda bir insana yariyacak ve ona uyacak 5 Sarti cikaranlari Kuranda alin görün. Islami beton kemalin rejimine göre deyistirmek istiyen Kafirler bu Ayetleri göremiyorlarmi. Götleri hala kasiniyorlarsa istedikleri an Ehli Sünnetin Ayetlerinide aktara bilirim. Bu serefsizler Ne Ayetlere nede Alimlere güveniyor Alevi tipi kemalzim tipi bir din icat etmek istiyorlar. (Bu misalleri ancak âlimler anlar.) [Ankebut 43] (Bu misalleri ancak âlimler anlar.) [Ankebut 43] (Bilmiyorsanýz âlimlerden sorun!) [Nahl 43] (Bilenle bilmeyen bir olur mu?) [Zümer 9] (Bilenle bilmeyen bir olur mu?) [Zümer 9] |
Bree Kafir Alsana Meseb Imamlari
Bu misalleri ancak âlimler anlar.) [Ankebut 43]
(Bilmiyorsanýz âlimlerden sorun!) [Nahl 43] (Bilenle bilmeyen bir olur mu?) [Zümer 9] Peygamber efendimiz de buyuruyor ki: (Âlimlere tâbi olun.) [Deylemi] (Âlimler benim ve diðer peygamberlerin vârisleridir.) [Ebu Nuaym] (Âlimler, kurtuluþ rehberleridir.) [Ý. Neccar |
ehh türkce aciklamalari var
ac oku oda yetmiyorsa Kürtce zaza ca dilinde aciklamalar cikarsin senin devletin cikarirmi?
|
Ehli Sünnet Sünnilik
Ehli Sünnet Sünnilik Kisatilmisi
İhtilaflı bir işin hükmünü Allah’tan [Kur’andan] ve Resulünden [Sünnetten] anlayın!) [Nisa 59] Bana Kutsal Kitabtan kemalizmi laikligi demokrasiye tapacaksin diye bir Ayet gösterin. |
Demokrasi Buysa.
Barbarlikgin nasil olabilecegini düsünmek bile istemiyorum.
TC dede durum aynisi bazilari acliktan kivranirken bazilarina vergiler peskes cekilyor. Ben böyle düzenin icine edeyim laik likleri demokrasileride onlar gibi Sahtekar. Merhameti kurşunlayan Batı! Fotoğrafta gördüğünüz bu çocuk, sizin çocuğunuz olabilirdi; siz de olabilirdiniz... Veya bu fotoğraf size kaç dakikalık duygusal bir an yaşatacak?.. Fotoğrafla karşı karşıya geldiğiniz anda bu çocuğun garip ve mahzun hali ilginizi çekerse, bu çocuğu bu hale getirenlere karşı öfke kusacaksınız. Belki de öfkeniz geçtikten sonra yine hayatın karmaşasına dalıp, unutacaksınız. Biraz insaniyet mektebinde okuyanlar, Batılılarca sömürülmüş bu kara kıtanın yoksul, garip çocuklarına ilgisiz kalmayacaklardır, yüreklerini ve de maddi zenginliklerini açacaklardır. Unutmayın, Sudan"ın Darfur bölgesinde her yıl açlıktan 500 bine yakın çocuk hayatını kaybediyor. Ya da çoğu sakat kalıyor. Küstah Batı, kendinden olmayanlara karşı sahte insanlık dersleri(!) verirken, naralar atarken, bu kıtanın insanlarına karşı da insanlık dışı muamelede bulunmayı ihmal etmiyor. Yeraltı ve yerüstü zenginliklerini de kendi ülkelerine kaçırıyor. Geride ise açlığa mahkûm halk yığınları ve ölüm sessizliği kalıyor... Ölümün yaşlı gözlerine bakan hiç kimse artık genç değildir... ¥A.Can <a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=11663" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=11663</a> |
Sen ve Senin zihniyetlerinde olanlarin
Din anlayislarini ve insanlara nasil büyük kötülükler yaptiklarini gördükce, sizlerden her zaman cok uzaklarda kalmanin ve durmanin dogru olacagini kabul etmek gerekir.
Bana hic bir sey vermiyor yazdiklarin aksine bu kadar cahillerin ve Fanatiklerin (hastalik ölcüsünde Fanatik cahillerin)halen dini konularda insanlar ile iliskilerinin olmasini tehlikeli ve utanc verici buluyorum. Umarim bir gün kavrarsin yazdiklarimi. Demokrasinin sizlere hic bir zaman ihtiyaci yok. |
Izlenim- ve dusuncelerim
Ein Gespräch mit 2 Ateisten, 3 Indern und 4 Arabern bzw. laut ihren Angaben strenge Moslems.
Die Ateisten: Eger cennet ve cehennem var ise.. Cennettede hep sizin gibi Araplar , hacikiskislar olacaksa... zaten istemem.. ! neden isteyim ki.. cehennemi tercih ederiz.. Gülben bizde, Hülya bizde, samata bizde! ... Die Araber: Allah korusun ne bicim konusuyorsunuz.. Harun Yahya okuyun...der ist genial.. onu okuyup aglayanlar kendine gelenler oldu siz de okuyun kendinize gelin.. ( bu arada Araplar bunlari anlatirken aksam yurtta verilen party de resmen kizlari gozler onunde yere yatiriyorlardi.. ) Die Inder: Gott ist in mir.. Es gibt Shiwa und so weiter... Wir trinken kein Alkohol, essen kein Fleisch.. Beten für das Gute.. Heiraten die Frau, die unsere Eltern für uns aussuchen.. Kein Sex vor der Ehe, geklaut wird auch nicht, gestritten auch nicht.. und erzählen von vielen Werten, die ich mir mit Faszination anhöre.. Nur das mit den Kasten und so weiter ist sehr kompliziert und absurd.. Ja, auch sie verstehen das komplexe System nicht ganz! Ja, auch sie sind Männer aber weit aus harmloser ...Auf der Party tanzen sie nur.. Trinken auch da kein Alkohol.. Das Gespräch und meine Eindrücke der Party auf unserem Flur.. zwingt mich zum Nachdenken.. Kann ein Mensch, der im Herzen gut ist.. ja, vielleicht sogar unbewusst nach den Werten des Korans oder der Bibel lebt, schlecht sein?? Ein Inder wird in eine Kaste geboren... Er glaubt fest daran.. An das Gute.. hält sich daran.. vielleicht nicht alle.. aber doch viele.. Was soll aus Ihnen werden? Sind sie nun Ungläubige?? Vergleichbar mit einem Ateisten??? Und was ist mit den Ateisten.. die als Ateisten erzogen werden??? Es ist bewiesen.. dass das Kind von seiner Umwelt und Erziehung so derart geprägt wird, dass es dauerhaft ist.. ( siehe Vox: momentan läuft darüber eine Untersuchung mit 5-6 Kindern.. die bis zum 20 Lebensjahr begleitet werden werden) Na, ja.. viele Gedanken.. Aber eins ist mir klar.. Diese Menschen.. sind nicht schlecht.. und yüce Allah onlari da unutmayacaktir... Müslumanim demekle olmuyor.. izlenimlerimi paylasmak istedim.. wie denkt ihr darüber? |
Es ist so SIMPLE.. das man es übersieht
Her insan icerisinde var olan GNETIK ALLAH INANCIYLA doguyor.... egal ob Hidu oder Moslame oder Christ....
Tüm insanlik Allaha inanir... jeder auf seiner Art und weise... Önemli olan insan hayatinda iyilik yapmaktir... bunu Kurani Kerim Bakara 62 ide acikca belirtmisitir.... Bakara 62- Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sabiîler, bunlardan her kim Allah"a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir. Bu cercevede Ateist zaten yoktur..... Ateistler piyasadaki DINLere karsi olduklari icin onlari red ederler.... ama eger Kurandaki DINI bilseler buna karsi gelmezler... Es gehört sehr sehr viel dazu um Gott zu verneinen... Hatta Islamda bir adim daha ileri gider ve tüm insanligi Cennetlik sayar... Kuranin ruhuda zaten insanlar üzerine Rahmetin gelecegini söylemesidir..... Cennet cehennem var.... tüm insanlik Cehennme serüveninden gececektir... hatta Resüller bile.... ama isin püf noktasi iyilik yaparak Allahi taniyarak ceza dönemini en kisa zamanda atlatmaktir.... Bir dine mensup olan ve daima iyik yapip ve emreden kimselerin cezalari Alellerine göre cok cok daha az olacaktir.... ama bir katilin usw... ona karsilik daha siddetli ve uzun olacaktir.... Kurana göre ebedi azap yoktur, anacak cok uzun süre azap vardir.... Ebedi Azap Allahin Rahmaniyetine aykiridir.... Su anki tabiriyle Allah ucsuz bucaksiz, yani sisnirsiz Tektir.... ve Kaainant ise onun bir gölgesidir... veya biraz ucuz tabiriylede Enerji denilebilir.... Herhangi bir Ideolojiye bagli olmak insanlari iyilikten uzak tutmaz veya bazilarini Cennete sokmaz.... O yüzden o arkadaslarin hepsi saaadece Ideolojilerini anlattilar.... eger Allahi onlara sorsan, kesin bu sekilde aciklayamazlar ki tüm Semavi Dinlerde bu sekilde görmekte |
o.T.
selamün aleyküm
islamin kaynagi sadece Kuran degildir. Hadisler ve peygambe efendimizin hayati da bizim icin bir kaynakdir! |
Eger benim koydugum sarti yerine getimey
en digerleri anlayamaz.... ve aninda kara Cahil ve DINsiz olur... cünkü anlamadigin bir sey DIN olamaz...
Ilk önce anlayacaksin, daha sonra hissedeceksin ve hayatina uygulayacaksin.... Alles andere ist völliger Blödsinn |
Sen Kurani handi DILDe okuyorsun ???
Sen Krani Türkce okumadiga göre nlamda anlayamazsin...
O halde bizden degilsin... tartismamiza gerek yok |
Evet bu zamanin Alimide Yasar veya
Süleyman Hoca gibileridir..... senin Camiide Imam Hatip mezunu degil
|
Bizler Allaha tapariz Kemale yada Erbaka
na degil..... ama sizler Camiideki Hocalariniza tapiyorsunuz..... eger onlar size ölün derse ölürsünüz.... bu kadar insan tutsagi olmussunuz
|
slm
aber dieser Kuran vers gilt doch ( so viel ich weis) nur für die gläubigen die vor dem islam an das Judentum und Christentum glaubten. oder??
|
o.T.
farkinda degilsin galiba ama o saydiklarin 32 farz , islamin 5 sarti ect. steht so viel ich weis auch im Kuran!!!!!!!
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 14:15 Uhr. |