![]() |
Mülümanim deyipte nerdeyse her firsatta
hiristiyanlari ve yahudileri öven, nerdeyse her firsatta müslümanlari kötüleyen matik sizce ne mantigidir?
|
Öyle bir mantik yok
o yüzden düsünmeye gerek yok
|
var var ;O) o.T.
ohne Text
|
Bu kadar bilgilisin ögrenci de!
Kardesim hic mi duymadin Kizilhac yardimlarini yasadigin ülke olan Almanyada, kalkipta Araplarin anlattigini öne sürerek bir seyler mirildaniyorsun.
Tekrar ayiptir sana, Seni ben digerlerinden biraz daha farkli düsünmüstüm. O araplara ve Acemlere de ilk ulasan yardimlar hep Kizilhac olmustur, büyük bir eksikligimizdir bu durum ama gercek budur. Iyi ki dini dürüst kuruluslar varda senin basaramadigini basariyorda insan yasamina saygi ve sevgi duyuyor. Demek ki yalanciligin siniri yok. |
Ögrenci senin ve dostlarinin!
Bu tür dini forumlarda bulunmalarinin amacini yazabilirmisin?
|
???? o.T.
ohne Text
|
BEN bu forumda insanlari onlari
incitmeden onlara normal sekilde fikirlerimi ve büyük insanlarin düsüncelerini aktarmayi severdim.. baktimki kendilerine hoca süsü vermis ve ayni sekilde kendilerine hoca süsü veren "sosyete" hocalara uyanlar bundan hoslanmiyor! devamli boykot ederlerdi.. bende ciktim, uzun süre yazmadim.. gelip bakarken halen ayni pislikleri yapanlar oldugunu gördüm ve onlara kendi ters fikir ve yorumlarini göstermek istedim ve su an onu yapiyorum. ben tekim, korkmaniza gerek yok ;O)
arg niyetli insanlar cok.. temiz kalpli insanlar maalesef burada fazla yazmiyor. zaman kaybi olabilir.. hakkaten buradaki bir kac kisi.. belkide bir iki kisi gercek islamdan gözleri baska yöne cekme niyetindeler! insaAllah basarili olamiyacaklardir! ya bilerek yada bilmeyerek hem kendileri kac sefer küfre girdiler vede küfrü kitaplarinda ve TVdeki konusmalarinda insanlara yaklastiran bazi insanlari kendilerine örnek almislar.. gercekden kurani acip baksalarda o insanlarin yazdiklari seylerin, yorumlarin, kurandan baya uzak oldugunu görecekler.. Allah (c.c.) onlara hidayet nasip eylesin. baskalarini incitmeyi biraksalarda surada insan gibi tartissak olmazmi? neden herseyi sulandirmaya calisiyorlar? ne müslümanlarla ne de Allah alay edemezler, ediyor zannedebilirler ona bir sey diyemem.. tipki kendilerini devam galip görmeleri gibi.. mahser gününde bunlarinda hesabi sorulacak.. SUNDAN emin olabilirsin roman kardes.. onlara takilma! gercekden Allah"a yönelik icinde bir kipirti varsa o zaman baska seyler oku ve baska seylerle ugras. karsi cikilamiyacak bir gercek var, o da Allah"tan baska bir ilah olmadigi VE hz. Muhammedin (a.s.m.) onun kulu ve elcisi olmasidir. dogaya, bilime.. nereye bakarsan bak Allah"in sanatini görebilirsin ve bu yolda devam etmelisin, insaAllah"da edersin. müslümanlari okumaktan alikoymak icin her seyi deneyenler var.. vakitlerini bosa harcamalari icin ugrasan var. müslümanlarin hayatta birakmamalari gereken bir sey var, oda Kuran ve Sünnet!!! zaten gercek anlamda Kurana yönelen peygamberimizin bize önerdigi ve emrettigi seylerin Kuran tarafindan uymamiz istenilen seyler oldugun görebiliriz. burada kac sefer bu seyler gösterilmeye calisilsada bazi kendini bilmez bunlari engellemeye calistilar. roman kardes.. dünyalik calistigin her seyi her an kaybedebilirsin ve en gec ölümle bir ömür boyu ugrastigin her sey elinden alinacak. geriye ne mi kalacak? Allah"a (c.c.) inanipta onun bizden istediklerini uyguladiysan insaAllah Allah"in ona itaat eden kullar icin hazirlanan cennet"te yer alacaksin. yapilan her güzel seyi Allah"in rizasini kazanmak icin yapmali! insan kendine bir hediye veren tesekkür ederken, bize bu vücüdumuzu veren, bizi yoktan var eden Allah"a ne kadar sükrediyoruzki?? ne kadar sükretsek azdir!! biz ona bir adim yaklasalimki o bize 10 adim yaklasacak, bize kendisi bunu müjdeledi! yani bizim gösterdigimiz gayretin karsiligini kat kat alacagiz, ama en önemlisi bizleri seveni bizde sevmeliyiz.. onun sevdigi isleri yapmali, sevmedigi islerden kacinmaliyiz.. zor, bu imtihanda seytan, kendisi dogru yoldan ayrildigi gibi, bizleride ayirmak istiyor.. seytanin oyununa gelmemeliyiz! kurani arapcasindan okumak insana güzel bir his veriyor, hele hele onu cok iyi okuyabilen birinden dinlesek gözlerimiz bile yasarabiliyor.. ben burada yazan hic bir insani sahsen tanidimi zannetmiyorum. tanidigimi bilsem, bunu sakinmadan söylerim. benim ve zannediyorum bir kac kardesimizin istedigi Allah sevgisini diger insanlarinda tatmasi.. tipki bildigimiz bir seyi baskasiyla paylasinca, kendi bilgimizden bir sey eksilmeyecegi gibi, Allah sevgisini bizden baskalarida tadabilenlerin sayisinin artmasiyla bizden bir sey eksilmeyecektir.. baska insanlarin buna erismesi ile hatta bizler cok daha memnun olacagiz, sevinecegiz.. güzel seyleri paylasabilmek lagzim.. modern hayat denilen sey bunlari bizlerden cogu zaman almis.. insanlar annesiyle, babasiyla veya kardesiyle bir seyler paylazmaz olmus.. ISLAM bize bu güzel duygulari geri getirebilecek bir dindir. bizleri mutluluga götürebilecek olan Ancak Allah"tir.. bize vaadleri var.. hic bir sey bizden ölümü alamaz, bir gün herkes ölecektir.. o gün gelmeden dogrulari göremeye calismali ve gördükten sonra baska insanlarinda görmesi icin elimizden geleni yapmaliyiz.. VESSELAM |
son zamanlardaki kullandigim uslup ise
benden bilinmeli.. yaptigim hatalar benden kaynaklaniyor. her türlü pislikle insanlarin kafalarini bunaltmaya calisanlar buradada is basinda.. gönül isterdiki o insanlar sadece yanlis zamanda Kuran-i ters yorumlamis insanlarin kitaplarini okumus olsunlar.. ama bazen düsünüyorumki onlarda arg niyetli olabilir.. yani saf düsünce ile yapmis olsalar okuduklari kitaplarin Kuran-a ters bir yorum icerdigini anlamalari lagzimdi, cünkü onlarca kanit gördük burada. herkesin takdir ettigi denilen bu yazarlar hic bir yerde anlatildigi gibi el üstünde tutulmuyor! gönül isterdiki o insanlarda arg niyetli olmayipta sadece yanilmis olsun.. ama insan inceleyince baska türlü düsünceler geliyor akla..
buradaki bir sahsin oyalama taktigi, okudugu ayetlere ragmen yinede ayet sorma taktigi cok alcak bir olaydir.. kendine ayni seyi yapinca adam kivirtiyor.. ona insan gibi soru sorunca kivirtiyor, olayi baska yere cekmeye calisiyor. simdi böyle bir "insanla" normal bir tartisma yapilabilirmi? keske yapilabilseydide güzel bir usluple tartissaydik bu konulari! ama bir de su konuyu unutmamali.. arabayi sadece disardan görmüs bir insana onun motoru nasi görünüyordu diye soramayiz.. o insan o arabayi her yönüyle taniyamaz. bizlerin tartismasida anca böyle olur.. yarim yamalak.. VESSELAM |
Korkmamali düsünmekten insan!
Öğrenci kardeşim, teşekkürler açıklamaların için.
Ben gerçekten merak etmekteyim dini sayfalarda Müslüman kesimler neyi tartışmaktalar veya neyi tartışmak için çırpınmaktalar. Bu öyle bir çırpınma ki sanki birileri veya bir kaç cengaver yada bir kafir her ne ise Kuranı kerimi koltuğunun altına sıkıştırıp kaçırmakta, onlara karşıt olan diğer cengaverler de ona veya onlara bu izni vermemekte ve kutsal kitabı korumakta. Enfes bir Tiyatro sahnesinin ön hazırlığı ve hepsi oyuncu olmaya çalışan figüranlar aslında. Ve mutlaka dramı oynamayı sevmekteler. Oynadıkları dramda kendileri, asla kutsal kitap ve kitaplar değil. Ama dramdan şiddet doğmakta tehdit doğmakta ve o oynadıkları o sahnede ne Tanrı var, nede kutsal kitap var. Hiç bir kimsede bu durumdan birer dindar olarak rahatsız değiller. Çünkü adlarının ve lakaplarının önüne ben Müslüman’ım takısını takıvermişler, bu öyle bir takı, öyle bir lakap ki asla DOKUNULMAZ, EVRENSEL DOKUNULMAZLIGI VAR NE YAZARSAN NE HALT EDERSEN ET O BÜYÜLÜ TAKIYI TAKTIN MI BİR YERLERİNE DOKUNULMAZSIN BU DÜNYADA. Bu mantık ile bu tür dini forumlarda daha çok birbirinizin gırtlağına sarılırsınız, felsefe yok, sosyoloji, hukuk, psikoloji yok, tarih bilgisi yok, araştırmacılık yok, eleştiriyle, şüpheyle bakma metodu yok. Tabular üzerine, yasaklar üzerine bir dirhem düşünme merakı yok. Neden halife ve Sultan denilen zat tam 240 yıl Anadolu topraklarına matbaayı sokmadı diye bir merak yok ve bizim bu cehaletimizde bunun önemi ve yeri nedir diye bir araştırmada yok. En basit bir örnek vereyim şu an bilgisayar ile bu sayfalarda yazanlar, tam 240 yıl sonra yazmaya başlasınlar ve 240 yıl önce yazmaya başlayanlar ile yazışmaya bir başlasınlar..... Ne antik çağ araştırması var ne yakın çağ, varsa yoksa orta çağ başkada bir temel yok. Olmayınca da insanların birbirleri arasındaki ilişkide sanki bir nevi orta çağlık gibi. Antik çağı kavramak için bir din uzmanı olarak Hıristiyan teologlarının yaptıkları gibi Latince ve Eski Yunanca öğrenmek gerekir. Ben hiç duymadım rastlamadım bir Müslüman teologunun böyle bir eğitimden geçtiğine. Eğitim denilen vasıf Arapça dili ile Kuranı kerimi okuyup durmak anlamına gelmemekte . Eğer ki dini eğitimler çağın gereklerinin dışında ise, insanların yaşam zamanından çalınan büyük değerleri çarçur ederek, birer papağan gibi anlamadığı dilde cahiller ve edilginler toplulukları yaratmaksa amaç, elbet bunu savunanlara karşı bu sayfalarda sivil bir insan olarak benim soracağım sorularım vardır. Neden bunu yapmak istiyorsunuz, bundan çıkarlarınız nedir. Müslümanlık mutlaka bir karşıt topluluk mu olmayı gerektiriyor, tüm diğer dinler uzak Asya dinleri de dahil birbirleri ile ilişkilerinin çok büyük bir bölümünü sosyal ve sivil bir şekilde sürdürebilmekte de neden Müslümanlar bu konuda zorluklar yaşamaktalar? Ya bu din gerçekten Şiddeti içinde şöyle yada böyle taşımakta. Yada bu din ile sivil toplumculuk ve gerçek anlamda demokrasi oluşturulamaz. Yada (benim daha çok inandığım) bu dini tanıtanlar ve toplumlar içinde yöneticisi konumumda gözükenler dürüst değiller, eğitimli değiller, bilgili değiller, sivil yaşamın tüm gerekli olan temel yapıları ile temelden sorunları var. Adı Müslüman olsunda şahısın yaptığı iyi veya kötü ne olursa olsun bendendir mantığı var. İyi Müslüman ile Müslümanlığı bir araç olarak kullananlar arasında ayrım yapmaktan arasına bir set çekmekten ürküyor. Bu dinin yöneticilerinin büyük bir kısmı gerçekten korkak, kiliselerden, gezgin din ulemalarından, dini kitaplardan korkmaktalar, kendisine benzemeyen her şeyden korkmaktalar. Neden???? Korkunun temeli cehalettir...Bilgiden yaşayan insan asla korkmaz bilir ki bir gün o bilgi mutlaka ona yararlı olur. |
Yazdiklarini anlam veremiyorum..
Kimi neyi kimin sahsinda görüyor?
Ben müslümanim diyen biri istedigi her seyi söylüyemez: bir kere Allah (hasa) yoktur diyemez! Sen görmedin diye bir seye yok diyemezsin! Ilimle ugrasanlar var! Ve bunu dinimizde bizden istiyor.. ugrasmayanlar kendileri bilir.. Matbaayi alip almamasinin nedenini arastirdinmida elestiriyorsun? Ben istiyerekmi yaptilar, yoksa hangi nedenden böyle gelistigini bilmiyorum. Onun icinde yorum yapamam! Müslümanin korkacagi fazla sey yok, cok korkmasi gerektigi seylerden biri Allah"tan uzaklasmak olmasi lagzim.. Bundan korkmakta cehaletten ileri gelmez! Olayi birazda olsa kavramis olmaktan ileri gelir! tartismalarda inkarcilarin kolay mantigi var, görmüyorum o zaman yoktur! elestiriyi neye yapmali? Islam dini demokrasiden daha ileri bir sistem acikladi bizlere, ilk zamanlarindada bu güzel uygulaniyordu, örnekleri cok. Bizim su an bildigimiz demokrasi ise insanlar tarafindan zengin olanlarin daha zengin, fakirlerinde daha fakir olmasindan baska bir sey getirdimi? bumu sosyal olan? Islamda ise, zenginin fakirden sorumlu olmasi, yardima muthac olanlara yardim etmesi gerekmektedir.. demokrasi ise modern emperyalizmi getirdi, baska bir sey degil, sömürünün baska bir yöntemi! Kanunlari uygulamada hata yapan birini görünce, kanunlarda hata var diyebiliyormusun? Insan haklarina uymayan var, o zaman kaldiralimmi diyorsun? trafik kanunlari var, uymuyanlarin sayisi azmi? onlarida kaldiralimmi? böyle bir sistemi incelemek istiyorsak uygulayanlari kendi yaptiklariyla yargilamali, sistemi ise, sistemin icerigi ile tartisabilmeli! |
ABD mallarına boykot devam edecek
ABD Büyükelçisi Eric Edelman’ın ‘Amerikan şirketlerini boykot edenlerin çirkin başları ezilmelidir’ şeklindeki değerlendirmelerini sert bir dille eleştiren Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, “Verdiğimiz kalıcı rahatsızlık için özür dilemiyoruz! ABD vahşeti son buluncaya kadar boykota devam edeceğiz” dedi.
ANKARA BÜROSUABD Büyükelçisi Eric Edelman’ın ‘Amerikan şirketlerini boykot edenlerin çirkin başları ezilmelidir’ şeklindeki değerlendirmelerini sert bir dille eleştiren Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, “Verdiğimiz kalıcı rahatızlık için özür dilemiyoruz! ABD vahşeti son buluncaya kadar boykota devam edeceğiz” dedi. Bol, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada Tüketiciler Birliği olarak Ortadoğu’da Amerikan vahşetinin başlamasıyla birlikte ‘Cephane bizden değil’ kampanyası düzenleyerek, bu vahşete maddi destek vererek ortak olan Amerikan markalarına boykot çağrısı yaptıklarını hatırlattı. Kampanyanın kısa sürede ülke çapında ilgi gördüğünü ve Irak’ı işgalin gerçekleştiği yıl Türkiye’de ABD mallarının satışlarının yüzde 13 oranında azaldığını dile getiren Bol, “Edelman’ın açıklamaları da, resmi ağızdan boykotun başarılı olduğunu ve ABD’nin ticari çıkarlarını etkilediğini teyid etmektedir” dedi. Bol, şunları kaydetti: “Edelman, boykot çağrısı yapanların çirkin başlarının ezilmesi gibi demokratik(!) ve özgürleştirici(!) söylemler geliştireceğine, ülkesinin dünyanın dört bir yanında çiğnediği uluslararası hukuk kurallarına riayet etmeyi ve insan hakları ihlallerine son vermeyi akıl etmelidir. Edelman’ın ifadesiyle başı ezilmesi gereken halklar olarak başımıza kasklarımızı takıp ABD mallarına boykota devam edeceğiz” <a href="redirect.jsp?url=http://www.milligazete.com.tr/index.php?action=show&type=news&id=707" target="_blank">http://www.milligazete.com.tr/index.php?action=show&type=news&id=707</a> |
Kutsal Kitaba Hakaret Eden Barbarlar
MEDENIYET DEDIGIN TEK KALMIS CANAVAR
Pentagon, İslam dünyasını ayağa kaldıran “Kur’an’a hakaret iddialarını doğruladı ABD itiraf etti Guantanamo üssünün bağlı olduğu Amerikan Güney Komutanlığı tarafından yapılan soruşturmada Guantanamo’da muhafızların Kur’an-ı Kerim’e idrar sıçrattığının, kitabı tekmelediğinin, üstüne bastığının ve suyla ıslattığının belirlendiği kaydedildi. WASHİNGTON / Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon), Küba’daki Guantanamo Bay üssünde Amerikalı görevlilerin Kur’an-ı Kerim’e hakaret ettiğini ilk kez doğruladı. Guantanamo üssünün bağlı olduğu Amerikan Güney Komutanlığı tarafından yapılan soruşturmada Guantanamo’da muhafızların Kur’an-ı Kerim’e idrar sıçrattığının, kitabı tekmelediğinin, üstüne bastığının ve suyla ıslattığının belirlendiği kaydedildi. Guantanamo Komutanı Tuğgeneral Jay Hood’un başkanlığında yapılan soruşturmada, ilk kez üsteki Amerikalı personel tarafından Kur’an-ı Kerim’e hakaret edildiğine ilişkin 5 olayın ortaya çıkarıldığı bildirildi. Soruşturma raporuna göre, Ağustos 2003’te meydana gelen olayda da, bir tutuklu kutsal kitabın içine İngilizce bir hakaret yazıldığı sikayetinde bulundu. Soruşturmada, bu hakaretin bir muhafız tarafından mı yoksa tutuklunun kendisi tarafından mı yazıldığının belirlenemediği ifade edildi. Raporda ayrıca, Amerikalı bir muhafızın tuvaletini yaparken, rüzgar nedeniyle Kur’an-ı Kerim ve tutuklaya idrar sıçradığı ileri sürüldü. Pentagon’un kutsal kitaba hakaret edildiğine ilişkin iddiaları araştırması için görevlendirdiği Hood, geçen ay soruşturmasını tamamlamıştı. İlk kez Amerikan Newsweek dergisinde yer alan Kur’an-ı Kerim’e hakaret haberinden sonra Afganistan’da başlayan protesto gösterilerinde 16 kişi ölmüş, gösteriler daha sonra başta Pakistan olmak üzere çok sayıda Müslüman ülkeye yayılmıştı. Newsweek, daha sonra yeterli kanıt olmadan yayımladığını belirttiği haberini geri çekmişti <a href="redirect.jsp?url=http://www.milligazete.com.tr/index.php?action=show&type=news&id=668" target="_blank">http://www.milligazete.com.tr/index.php?action=show&type=news&id=668</a> |
aSIRI DEMOKRAT FASISTI SENI
Demokrasiye karsi geleni kursuna dizeceksin diye aniran sen deyilmiydin.
Yani kimse demokrasiyi protesto edemez deyilmi. Kirgizistandaki diktatörü sen destekliyordun sen ABD yandasi bir irkcisin. Fascho? |
Evet DINsizler tüm kutsal kitalara
hakaret eder....
Kimse ABD yi Hiristiyan sanmasin.... Lafta Hiristiyanliktir bunlar.... gercege bakinca remsen Allahsiz DINsizlerin taaa kendileri.... Ben hayatimda ABDliler gibi OBERFLÄCHLICH insanlar hic görmedim.... da sind die raber besser... aber auch dümmer |
Kuranda yazmyan bir sey yok demektir
yani Allahin DINI Kuranda gecmedigine göre.. Allahin baska Allahida yoktur....
Ister kabul et ister etme... |
BIr önceki yazimda milyon seferdir
tekrarladim....
Olmayan bir sey isbatlanm,az... cünkü Kuranda öyle bir sey yazmiyor.... yazmadigina görede yoktur.... dememkki Allahin Allahi yoktur.... |
Anlamadigin Kuran neye yararki
Bre Cahil DIN azmani..... iste ben Kurani anliyorum sen anlamiyorsun...
Cünkü sen Arapca bilmedigin halde... harfleri birbirine katarak okuma sanirken... ben anladigim dilde okuyup hayatima uyguluyorum.... Aramizdaki Medeniyet ve akil farki burada yatiyor..... Senki Allaha DIN yapistiran biri olarak, bunlari anlayacak kafade degilsin... Kuran her sey demek degildir... ilk önce akil ve mantik gelir.... bunlar oldumu o zaman DIN anlasilir ve DIN var olur |
Ben ciplak gezecegim.... engelleyen
Ayet bul..... hadi yarat bir Ayet ki, beni ciplak gezmeden men etsin....
Ben yazmiyor diyorum... ve yazmadigi icin ben ciplak gezecegim.... Engelliyorsa senin Kuranin kaynagini göster |
sende fazla oldugu kesindir o.T.
ohne Text
|
yahu bir tane söyle aklindabir tanedemi
yok ???
Vah zavalli... iftiralarin sonmu buldu ??? |
O halde aciklamakla yükümlüsün o.T.
ohne Text
|
Kurani anlamadigiz DILde okuyup
ne anliyorsunuz..... yani 40 yildan beri hesapta okuyanlar var...
Mesela...... bir Fatihanin ne anlama geldigi bilmeden anlamadan okuyan enayiler var.... hemde bunlar az degil..... Milyarlarca..... Annelerimiz babalarimiz dedelerimiz anneannelerimiz usw... hepsi zerre kadar Kurandan anlamadan öldü gittiler yada dahlen anlamadiklari dilde namaz ibadet ediyorlar... ACABA ALLAHIN ARZUSU BUMUDUR.... yani anlamadigin sekilde harfleri birbirine katip BEYINI öldürmekmi.... Ne bicim Allahki, insanlara anlamadiklari bir seyi DIN olarak vermis.... hmmmmmmm yoksa manyaklik ALLAHTA degilde Insanlardami... ????? Mit Existenzeller Sicherhiet liegt dieser Fehler bei den Menschen.... !!!!!!!!!!!! Allah tüm insanliga kutsal kitaplar göndermis ki insanlar okusun anlasin ve hayatlarina uygulasin.... nalamdigin bir seyi hyatina uygulayamazsin... O HALDE KURAN CARESIZ... ANLADIGIMIZ DILDE OKUNMALI.... Elhamdulillahi Rabbil Amelimin nalmaini bilemdinmi... ZERRE KADAR DIN OLAMAZ ZERRE KADAR FAYDA VERMEZ...... okuyup zaman harcamakta AHMAKLIKTIR... AMMMMAAAA..... Övmek ve övülme Alemlerin Rabbi Allaha mahsustur dedigimizde.... hemen anlam ve deger kazaniyor..... O halde herkes DININI anladigi DILDE ögrenmeye koyulsun..... --------------------------------------- Ben bunlari buraya Arapca yazsaydim.... kimse anlamazdi ve kimsede deger verip LAGA LUAG yapmaya koyulmazdi... ama anlasilir dilde yazdigimdan dolayi DIN azmanliri bile bana karsi cikip SAFSATA DINLERINI korumaya calisacaklardir.... Demekki.... her seyi anladigin dile arastiracaksin.... ALLES ANDERE = DELILIK....... und Gott ist mein Zeuge davon gibt mehr als genug Selamlar ENis |
ANLAYANA SIVRISINEK SAZ DEMISLER
---AMA NEYSE CIDDI CIDDI . MESELA SÖYLE BIR DURUM VAR. TELEVIZYONDA YAYINLANAN KANDILLERDE HOCALAR TÜRKCE VAAZ VERIRIKEN FILAN INSANIN ICI KABARIYOR.. CÜNKü ADAMIN NE DEDIGINI ANLIYORUZ DA ONDAN. AMA GEL GELELIM ARAPCAYA DÖKTÜGÜ ZAMAN TAHMINIMCE SÖZLERIN 80%"I BIR KULAGIMIZDAN GIRIP DIGERINDEN CIKIYOR. PAZAR SABAHLARI NBC"DE HIRISTIYAN KILISESINDEN VAAZ YAYINI VAR. TESADÜFEN TAKILDIM. ADAMLAR VAAZI SANKI BIR SEMINER GIBI VERIYORLAR: BIZDEKI GIBI ...HER SATIRIN SONUNDA HARAM-GÜNAH TU KAKA CISS YOK-- AMA DIYECEGIM SU KI..aADAMIN DEDIKLERINI INSANLAR ANLIYOR. ISTE BÜTÜN MESELE BURADA- BAZI ARKADASLAR YOK SÖMÜRGE YOK ABD YOK BILMEMNE .. YAHU BIZE NE BIZ KENDI SIMIZE BAKALIM KENDI MANTIGIMIZI KULLANALIM DIYORUM. AMIN YA DA AMEN.
|
Indigi seklinde baska bir sekilde okunur
sa.. o zaman tam anlamini vermeyecegi icin eksik olur!
ASIL sekli ile okumak mecburiyetindeyiz, ama arapca bilmeyen kardeslerimizde, türkcesinden mealindende okusun ve anlamaya calissinlar. DAHA HAYIRLI olani ama arapcayi ögrenmek.. bu arada ama ASLINDAN okumaya ihmal etmemek lagzim! Namazda ise Kurandan okumamiz gerektigi icin, mealinden veya bir tefsirden okumak olmaz, cünkü okunan yerin anlamini eksik verecegi icin uygun olmaz! VESSELAM |
forumu takip eden bilir..
bu yükmü kim vermiski?
|
Zaten Vaaaz bir Seminerdir
farkindaysan tüm uzamanlar DINI seminer seklinde anlatirlar ki herkes anlasin ve hayatina uygulasin....
Millet Camiilerde resmen MÜZIK dinlemeye gidiyor..... DIN ögrenmeye degil |
müslüman olmanin sartlari ne?
bildiginle ne amel ettigin sorulacak. arapca bilmiyor ve sadece ezbere söylesen bile bunun sevabi var ve amelin kabul olmamasi icin bir neden yok. ama arapca bilipte söylemek daha sevap, o kesin.. arapcasini bilmeyen insan, Kurani arapcayi bilmedigi halde Kurani arapca okuyunca onun müslüman olmadigini diyen ayet varmi? müslüman olmanin belirli sartlari var.. en önemlisi kelime-i sehadet ve bunun geregini yerine getirmek. namaz kilmak, namazda kurandan okumak, kuranda arapca indigine göre baska dilde okunur diyen ayette olmadigina göre.. bosuna konusmasin millet.. hele hele mealinden veya tefsirinden okumak onun anlamini tam vermedigi icin eksik okumus olurduk..
Kurani Allahin indirdigi dilde begenmeyite baska dilde okumak dogru demek Allaha karsi cikmak degilmi? Sen nasil indirirsen indir, ben kendi bildigim gibi okurum anlamina gelmiyormu??? Yapilacak en büyük ayiplardan biri degilmi? VESSELAM |
ben arapca okuyorum diye Allahin
kiyamet gününe kadar hüküm sürecegini vaadettigi dinin DINLIKTENMI cikacek.. AHMAK olan bunu iddia edebilen degilmi?
Kurana ve Allah karsi gelmek degilmidir geldigi dilde okumamak? Allahin sectigi o dili hice saymak nasil yapilabilir? |
hz. ademe bazi yerlerini örtmesini söyle
yen ayetleri inkarmi ediyorsun? gez.. erkeksende görelim..
|
hadisleri ve sahabeleri redetmek! o.T.
ohne Text
|
Kuranin sahabeler icin söyledikleri
övgüleri red etmek anlamina gelmezmi? yani kuranin ayetlerini red etmis olmazmisin?
|
Tribut des üppigen Lebens (ISRAF...)
Gicht ist eine Wohlstandskrankheit. Zu viel Fleisch, Fisch und Alkohol überfordern den Stoffwechsel. Das üppige Leben rächt sich dann an den Gelenken.
|
ALLAH KATINDA DİN İSLAM"DIR!.....
Değerli kardeşlerim!
Yüce Rabbimiz, on dört asır önce, âlemlere rahmet olarak gönderdiği son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v.) aracılığıyla İslâm Dini’ni bütün insanlığa tebliğ etti. Allah’ın varlığına iman etmek, O"nun birliğini kabul etmek, O’na hiçbir şeyi ortak koşmamak ve yalnızca O"na ibadet etmek, bu dinin temelini teşkil ediyordu. Bu ilahi mesaj, aynı zamanda insanlığı hakka ve hakikate, adalete, bilgiye ve hikmete dayanan güzel ahlâka davet ediyordu. Zulmü, cehaleti ve fitneyi terk etmeye; fakiri, yoksulu, yetimi, yolda kalmışı koruyup kollamaya; komşusu aç iken tok yatmamaya çağırıyordu. Bu evrensel çağrı, kısa surede bütün dünyada, insanların yüreklerinde yankı buldu. Öyle ki, bir kişinin tebliği ile başlayan İslâm, kısa zamanda dünyanın en hızlı yayılan ve insanları, şefkatli kucağına çeken bir din haline geldi. Daha bir asır geçmeden Asya’dan Kuzey Afrika’ya, Atlas Okyanusundan Çin Seddine kadar insanlar, İslâm’la şereflendiler. Müslüman olma bahtiyarlığına eren sevgili kardeşlerim! Allah katında yegane din olan İslâm’ın (1) bu hızla yayılışına ve insanların akın akın onu kabul etmesine tahammül edemeyen nice güçler, bu ilerleyişin önüne geçmek ve insanların kalplerini İslâm’a açmalarını engellemek için her türlü yola başvurdular. İslâm’ı ve Müslümanları tarihten silmek için sözde kutsal ordular oluşturdular, ancak nihai amaçlarına ulaşamadılar. Çünkü karşılarındaki insanlar; tevhit, adalet, takva ve kendine güven; zulme, şirke, küfre ve haksızlığa karşı koyma gibi değerleri bünyesinde barındıran yüce bir dine mensup idiler. Değerli Mü’minler! Tarihte olduğu gibi günümüzde de aynı güçler, İslam’ı; çıkarları ve egemenlikleri karşısında en büyük engel gördükleri için insanlarımızı bu dinden koparmak amacıyla planlı ve organize bir şekilde çalışmaktadırlar. Özellikle etnik ayrımcılıktan, mezhep farklılıklarından, yaşanan bazı ekonomik ve siyasî sıkıntılardan ve hatta deprem, sel, kıtlık ve benzeri âfetlerden yararlanarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin imanını çalmaya çalışmaktadırlar. Bu faaliyetlerinde, özellikle dinî bilgisi zayıf, ailesi veya çevresiyle çeşitli sorunlar yaşayan insanlarımız, bu tür odakların öncelikli hedefleri olmaktadır. Sürdürülen bütün bu çabaların da başarısızlıkla neticeleneceğine inancımız tamdır. Ancak bu konuda, biz Müslümanlara önemli görevler düşmektedir. Öncelikle dinimizin, değerini bilmeliyiz. Başta tevhit inancı olmak üzere İslâm’ın iman, ibadet ve ahlâk esaslarına sıkı sıkıya sarılmalıyız. Çocuklarımıza ve gençlerimize inanç ve değerlerimizi öğretmeliyiz. Bir birimizle olan ilişkilerimizde kişisel menfaatleri ve geçici dünyevî arzuları değil; adaleti, sevgiyi, hoşgörüyü ve yardımlaşmayı esas almalıyız. Dinimize ve manevî değerlerimize sahip çıkmalıyız. Hutbemi, Kur’an-ı Kerim’in en son nazil olduğu bilinen ayet-i kerimesinin mealiyle bitiriyorum: “Bugün dininizi, sizin için kemale erdirdim, size verdiğim nimetimi tamamladım ve size, din olarak yalnızca İslâm’ı seçtim.”(2) _________________ 1 Al-i İmran, 3/19 2 Maide, 5/3 <a href="redirect.jsp?url=http://www.diyanet.gov.tr/turkish/default.asp" target="_blank">http://www.diyanet.gov.tr/turkish/default.asp</a> |
Aslinda güzel bir soru,
Ama cevabi Kuran"i kabullenmek olur ayetlerini redettmeden. Bu konu hakkinda bir yazi yazmayi düsünüyorum. Allah izin verirse haftaya cümartesine.
|
Sen su an nerede yasamaktasin!
(bu tür burada yazmam cok zor olmakta bir sürü teknik sorun cikariliyor, ama Word a inip detayli bir anayasa, yasa,milletin hakimligi, secme secilme, denetim ve sivil toplumculuk ve onlarin denetleyici kurumlari, kadin dernekleri, hukugun ve evrensel hukugun üstünlügü ve onlarida denetleyen mercilerin bulunmasi yapisinin ve konumunun daha iyi bir konuma getirilmesi icin secilmislerle yapilan calismalar vs, vs, ve bir demokraside yasayan bir birey olarak bütün bunlara denetleyebilecegin ve karsi cikabilecegin yasal haklarin var ve koruma altindalar. Demokrasinin icinde yasayipta demokrasinin nimetlerinden ibadeti de dahil yararlanan insanin ondan nefret etmesinin tek bir nedeni vardir savundugu ve hayata gecirmek istedigi dininin hem sivil yasami savunan ve koruyan yasalara karsidir hem de demokrasiye karsidir onu yikip yerine bir din devleti kurmak istemektedir.)
Umarim okuduklarimdan yanlis seyler anlamisimdir. Simdi ben bu sahisa oturup uzun uzun demokrasiyi ve sivil yasami insani savunan anayasayi savunan bir insan olarak anlatsam aciklasam ne degisir böylesine beyni yikanmis sartlanmis insanlara. Daha bir matbaanin bile önemini kavramamis bir insana ne yazilabilir ki. Demokrasinin sizlere inanin hic ama hic ihtiyaci yok. |
Alkohol und zu viel Fleisch!
„Ein gutes Essen, ein edler Tropfen gehören zu den typischen Auslösern der sehr schmerzhaften Gichtanfälle“, sagt Josef Zacher, Orthopäde und Rheumatologe am Helios Klinikum Buch in Berlin.
Nach Angaben der Rheuma-Liga leiden etwa fünf Prozent der Deutschen an der Stoffwechselerkrankung. Männer sind zehnmal häufiger betroffen als Frauen. Ein genetischer Fehler, meistens aber die Vorliebe für Fleisch, Fisch und Alkohol führen dazu, dass sich Harnsäure im Blut anreichert. Sie setzt den Gelenken äußerst schmerzhaft zu. Bleibt Gicht unbehandelt, dehnen sich die Beschwerden auch auf andere Organe, meist die Niere, aus und können sogar zu Nierenversagen führen. Als falsch erwies sich die bislang vorherrschende Meinung, dass purinreiches Gemüse, wie Spargel und Blumenkohl oder Pilze, das Gichtrisiko erhöht. Eine im März 2004 veröffentlichte Studie im Fachmagazin New England Journal of Medicine (Band 350 (11); S. 1093 ff), die über zwölf Jahre fast 50 000 gichtkranke und gesunde Männer untersuchte, belegt das Gegenteil. |
KEINEN ALKOHOL!!!
Gicht sollte immer behandelt werden. Zu ihren lebensbedrohlichen Folgen können Bluthochdruck und schwere Nierenschäden gehören. Wenn sich die Harnsäure-Kristalle erst in den Nieren ablagern, kann es im schlimmsten Fall zum Nierenversagen kommen.
Gegen den akuten Gichtanfall hilft nur Schmerzmittel in hoher Dosierung: „Nicht-steroidale Antirheumatika, wie Indometacin oder die verträglicheren COX-2-Hemmer, kombiniert mit kühlen Umschlägen lassen die heftigen Schmerzen nach wenigen Stunden abklingen“, erklärt der Rheumatologe Josef Zacher. Schon lange hat sich das Pflanzengift der Herbstzeitlosen bewährt, das Colchicin. Bereits in der Antike entdeckten es die Griechen als effektives Mittel gegen den Gichtanfall. Colchicin müssen Ärzte wegen seiner starken Nebenwirkung jedoch mit großer Vorsicht verschreiben. Geht die Gelenkentzündung nicht zurück, setzen die Ärzte auch Kortison ein. Ziel der weiteren Behandlung ist es, den Harnsäure-Spiegel dauerhaft zu senken. Dafür setzten Ärzte zunächst auf zwei Medikamentenwirkstoffe. Allopurinol und Febuxostat hemmen die Bildung von Harnsäure. Das so genannte Benzbromaron packt das Übel von der anderen Seite und beschleunigt die Harnsäure-Ausscheidung. Bis zu einem gewissen Grad baut sich der zerstörte Knochen danach wieder auf. „Meistens würde anschließend eine gesündere eiweißarme Ernährung reichen, um die Gichtanfälle zu vermeiden“, weiß Josef Zacher. Die erlösende Methode lautet: Wenig Fleisch oder Fisch und viel trinken – aber eben keinen Alkohol. Gerade Bier, so fanden Hyon Choi und seine Kollegen von der Harvard-Universität in Boston heraus, löst die Anfälle aus. Doch wer verzichtet schon gern auf die täglichen Freuden: Nur wenige Patienten halten sich dauerhaft an die gichtangepasste Diät. |
hadisleri inkar etmek, kuranin peygamber
inin sözlerine uymamiz emrini yok saymak olmazmi?
|
Sen bir sey anlamamissin!!!
Ben bir seyin önemini kabul etmemezlik ettimmi? Sadece nedenini bilmedigim ve tam olarak o zamanki olaylari bilmedigim icin yorum yapmam dedim! AMA sen ne anlamissin!
Kirmizi lambadan alkollü biri gecer, birini carpar ve carpilan ölür.. sonuc olarakta kanunlari elestiren gördünmü? |
Sana özel olarak sivil yasami ne oldugu
nu inip word da yazmayi hic düsünmüyorum, cünkü degmez insan önce kendisi ile dürüst olur sonra satlanmis ve yikanmis beynini düzeltir.
Dedigim gibi demokrasiyi kurmus ve sivil yasami yaratmis dünya ülkelerinin hic birinin sizler gibi insana bilerek yada bilmeyerek düsman olmus kisilere asla ihtiyaci yoktur. Ama ne zaman ki sivil yasami ve onun normlarini yok etmeye kalkarsiniz iste o an o hic sevmediginiz sivil yasalar ile tanisir yaptirimlarinin ne oldugunu ögrenirsiniz. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 17:11 Uhr. |