Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

6666mahfuz 03.06.2005 00:04

türk tarih arsivler yok oluyor -(((

Belgeleri Kimler Yok Etti?

GERSHOM SCHOLEM, Sabatay Sevi ile ilgili kitabında (Fransızca tercümesi, s. 403, 176 numaralı dipnotu) “Sabatay Sevi ile ilgili hiçbir resmî Türk belgesi bu güne kadar bulunamamıştır ve gelecekte de bir şey bulmak ümidi pek kuvvetli değildir. Profesör Uriel Heydt, 1665 Ekiminden 1678 Nisanına kadar olan zaman içindeki hükümet kararlarını ihtiva eden ciltlerin (dosyaların) İstanbul Devlet Arşivlerinde mevcut olmadığını ortaya çıkartmıştır” diyor. Profesör U. Heydt’in, Tarbits, XXXV (1956), s. 337-339’da yayınlanan İbranice araştırmasının başlığı “Sabatay Sevi ile ilgili bir Türk belgesi” olduğuna göre, arşivlerimizde İzmirli Mesih hakkında en az bir belge olması gerekmektedir. Yahudi Profesör ve araştırıcı Heyd’in iddiası doğru ise, devlet arşivlerimizden Sabatay Sevi ve Sabataistlerle ilgili belgeleri kimler yok etmiştir?
Tarihini tam olarak hatırlamıyorum, büyük ihtimalle 1986’daydı, bir gün Beyazıt’ta bir sergiciden Başbakanlık Devlet Arşivi’ne ait bir tomar vesika satın almıştım. Bunları daha sonra, Yeni Haber gazetesi vasıtasıyla Arşiv’e verdirttim. Maalesef titizlikle korunması gereken resmî evrakımızın bir kısmı kaybedilmiş, hatta bir ara balyalar halinde okkası 2,5 kuruştan Bulgaristan’a satılmıştır.
Devlet Arşivimizdeki Sabatay Sevi ve Dönmelerle ilgili resmî belgeleri kimler, niçin, nasıl yoketmişlerdir? Bunlar arşivden alındıktan sonra bir yerde saklanmış mıdır, yoksa imha mı edilmişlerdir?
Sabatay Sevi son üç buçuk asırlık tarihimizin yetiştirdiği çok önemli bir şahsiyettir. Ben onu, bu devre içinde zuhur etmiş on mühim kişi listesine koymuşumdur. Sabatay Sevi, krallığını ilân etmiş ve bu ülkede hakimiyetin Türklerden Yahudilere geçtiğini korkmadan ve açıkça beyan etmiştir. Bilhassa son bir asırlık tarihimizde meydana gelen akıllara durgunluk verecek hadiseleri anlamak için Sabatay Sevi’yi ve Sabataycılığı iyi bilmek gerekir. Yazık ki, Türk tarihçileri içinde İbranice bilen kimse yoktur ki, gereken araştırmaları yapsın, bu konuda daha önce yayınlanmış olan ilmî ve tarihî tedkikatı gözden geçirebilsin.
Türkiye’yi, yakın tarihimizi ilgilendiren çok önemli bir konuda cahil olmak, araştırma yapmamak afedilebilir mi? Ankara’daki Tarih Kurumu Sabatay Sevi ve Sabataycılar konusunda niçin ilmî, ciddî, mufassal araştırmalar yaptırtmıyor, yayınlamıyor?
İslâmî kesimde bir sürü vakıf, cemaat var. Her yıl islâmî hizmet ve faaliyetler için milyarlarca dolar harcanıyor. Bu paraların bir kısmı ile niçin ilmî çalışma ve araştırma yapılmıyor?
Evet soruyorum: Devlet arşivlerimizdeki Sabatay Sevi ve Sabataycılarla ilgili önemli belgeler ne olmuştur?

Mehmet Şevket E

xstudentxnrw 03.06.2005 02:57

Cocukluk nerede bitiyor? Cocuklarini

30 yasindan sonra bile her seye muhtacmis gibi davranan anne ve babalar cocuklari tek basina bir sey beceremeyince sasiyor!

Baskalari kendi cocugunun alman cocuklari gibi yobazlasmasini dogru bulabilir.. sabah okula giderken elinde bira sisasi, her gün gecelere kadar eglence, sarhos olma ve fuhusa kadar her türlü pislikler icinde, eroin ve diger uyusturucuya bulasmis.. bunu isteyen kisiler cocuklarinin ne ayip ne ayip degil onlara daha cocukken bu duygulari verebilmeleri lagzim, ama saglikli bir sekilde.. acil sacil, sonrada cocuk 14 yasinda hamile olunca sasir?!

GECELIM orayi lütfen!

xstudentxnrw 03.06.2005 03:01

kendi aralarinda yüzemezlermi?

illaki millete orasini burasini göstermeyimi ögretecekler? daha ilk okulda mini etekle gezdirilen kizlara ne demeli?

xstudentxnrw 03.06.2005 03:04

hakaret etmeyen, persönlich olmayana

bakin! :oP

xstudentxnrw 03.06.2005 03:06

von ungläubigen wird er als politisches

symbol abgestempelt, aber in keiner partei ist es als symbol deklariert!
die religiöse bedeutung ist wichtig und es kann nicht politisches symbol sein!!!

xstudentxnrw 03.06.2005 03:08

und? sen okudunda ne yaptin?

okumak kötü demiyorum! sen bir matematik nobeli aldinmi? o zaman baskalarini eletirme hakkin yok!

xstudentxnrw 03.06.2005 03:10

DIE JUGEND IST WICHTIG, das weiss ich

doch auch.. und wie weit ich worüber aufgeklärt bin, musst du nicht wissen ;O)

xstudentxnrw 03.06.2005 03:11

piyasa degil, zengin medya sahipleri..

kendi isteklerine göre din üretmek isteyen ve ingilizlerin düdügüne göre oynuyanlarmi?

xstudentxnrw 03.06.2005 03:12

senin yaptiklarini yapmak kötümü? o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 03.06.2005 03:12

iste sana medyatik biri ;O) o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 03.06.2005 03:14

sen tabiat kanunu degilmisin?

yoksa tabiata aykirimi hareket ediyorsun? tabiata aykiri hareket edince sünnetullahta degisiklik yapmiyormusun? tren ve ocak tabiat kanunlarina aykirimi calisiyor?

xstudentxnrw 03.06.2005 03:40

tuhaf iddialarda bulunan sensin.. ben se

nin iddiani kanitlama durumunda degilim!
sen kendine iddialarini kanitliyamicaksan o zaman yapma, bitti!

cimbomyilmaz 03.06.2005 05:28

Türkiye Türklerindir!!!!!!!!!!

Selam,

bu forumda herhalde biraz anlama özürlü yaratiklar oldugu icin bunu bir yazayim dedim.

Türkiye vatandasligi tasiyan yahut kendini Türk olarak gören herkes Türktür ve Türkiye Cumhuriyetini kuran herkese Türk denilir.

Yani Türkiye dili ile, kültür ile Türktür. Bunu begenmeyen terk edebilir.

Türklügü yok etmeye calisan unsurlar islam dinini cok seviyorlarsa ve türbani cok seviyorlarsa hastir olup gitsinler Suudi Arabitsana yahut Irana. Bölücü Kürtlere sunu demek isterim:"Sizden hic bi yaraaam olmaz arkadaslar".

Türkiye Türklerindir ve öyle kalacak.

kerio 03.06.2005 09:25

kuranda ayet diyorko

sizler iman ettik demeyin siz islam oldunuz deyin.

senin seviyenin ne olabilecegini görüyoruz kuran ile yasiyoruz diyorsun yani cart curt bir suresinin tefsirini yapmaktan dahi acizsin. kuran ayetlerini anlayamadan nasil kurani yasayacaksin?

laga luga bos yani cukur!

kerio 03.06.2005 09:35

nah türklerindir

antalyaya git bak kiminmis bu türkiye? coca colanin kurdugu fabrikalar kimin? mcdonaldsin vs. vs. vs. ortaklardan cogu türk degil.

globallesen dünyada türklere kalan fazla birsey degildir.

cimbomyilmaz 03.06.2005 09:36

Schiiten, aleviten, sunniten, yeziden

hi,
hey nichts gegen schiiten..die sind volle kanne total coooll...die hauen sich mit ketten auf ihre rücken und machen auaaaa ohne zu heulen..das mach mal einer nach...

und die aleviten sind auch der hammer...und voll schlau..denn die beten nicht in der moschee, weil böse jungs hz. ali dort gekillt haben...und deshalb sagen sie:"nöö, das gilt nicht. ihr habt ali getötet dann sind wir halt eingeschnappt und gehen nicht mehr in die moschee...selber schuld".

und die sunniten sind der totale reisser. die sind nämlich volle pulle gegen aleviten, weil aleviten nicht so moslems sind und so..und die sunniten haben viel humor..die sagen immer, dass puff, alkohol und so verboten sind...und dann gehen sie in den puff und trinken alkohol..die verstehen echt spass...

ach ja, da sind noch yeziden....die jungs sind echt nett..die bringen ihre frauen um, die mit fremden heiraten und beten den teufel voll an..."oh, lieber satan..mach mal meinen schwanz gaaaaaaaaaanz gross"...hey, die jungs sind echt humorlos irgendwie..
jaja, so sind sie die moslems....aber die christen sind cooler..die bringen seid jahrhunderten menschen auf dem ganzen erdball um und nennen das zivilisation und demokratie....das ist irgendwie spielverderberei und voll nicht in ordnung...aber die jungs sind total lustig drauf, wenn sie alkohol trinken..und party machen..

xstudentxnrw 03.06.2005 10:44

bölücü dediklerin kim? bir kac türk bir

kac baska gruptan insan var! kürtlerin hepsi bölücülük yapiyormus gibi hava vermeye hakkin yok. HA, öcalanin ve kurulus itibariyle pkknin amaci farkli ve millete yutturmak istedigi bir düsünce olabilir. cogu ülkede oldugu gibi türkiyedede pkk disaridan desteklenmistir.. hem terör estirmek, türkiyenin giderlerini oraya ve askere yöneltmek isteyenler olmus ve oluyor. bunun icinede icerden bundan kazanc saglamak icin pkkyi sakli gizleyenleri unutmamali. olan her serferki gibi masum halka oluyor!

TÜRKIYE vatanini seven HERKESINDIR!

haklarini isteyen masum genclerde katilmis pkkya, cikarken ölüm tehdidi alanlarda az degil. ama bu gencleri oraya yönelten sapik devlet politikasina ne demeli? ben devleti yikin demiyorum, ama bir seyler degismeli, bu genclerde maalesef tek careyi pkkda görmüs.. sanki müslümanlar hic cekmedi devletten! halen cekiyor! 100de 90nindan fazlasinin müslüman olmasina ragmen bu durum cok acinacak bir durum degilmi? bumu demokrasi? 100de 90nin hakki cigneniyor bu demokratik düzen?!?!?!? bizde demokrasi bir kac grubun kari neyse o olmus! ve onlar her seyi yönetiyor!

xstudentxnrw 03.06.2005 10:51

null los bei dir oder?

seit wann sind yeziden moslems?
regeln werden nicht durch die menschen die sie befolgen gut oder schlecht, sondern durch das was sie bezwecken und im falle vom islam dadurch, dass sie von Allah (c.c.) kommen. menschen sind fehlerhafte wesen und sollen versuchen diesen zustand zu minimieren! der fehler eines einzelnen kann nicht auf das system ausgeweitet werden.. und auch wenn 99 von 100 fehlerhaft sind.

scheinst predigten zu halten, hast aber absolut nicht vom islam verstanden oder? rassismus hat keinen platz im islam.. da gibts nichts zu rütteln!

donpepelino 03.06.2005 15:30

Kendini unuttun hehehehehe

Anit Kabire gidip bir mezarliga milleti sikayet etmeni yazmayi unuttun :O=))

donpepelino 03.06.2005 15:32

Gine olmadi mahmut

Türlügü yok etmeye yelteneni yok edeceksin demek yahu Tv leri izliyorum senin Türklügünden bir eser göremiyorum.

Bir ikincisi Allah herkesi deyisik irklardan yaratmistir hic bir irkin diyerinden üstünlügü yoktur.

donpepelino 03.06.2005 15:33

korkma yakinda kicinida verir :O=))

yunanlara avrupa birligine girmek icin hersey yapar senin valiler :O=)))

donpepelino 03.06.2005 15:40

Sigara icmiyor Yahudiye para.

Kazandirmiyorum senede 1400 Euro parami yahudi firmalarina hediye etmiyor ve sagligimada faydali seyler yaptigima inaniyorum.

Gazi Türk Peyniri gine yemiyorum Kocun mallarini almiyorum.

ADB Cep telefonlarinida almiyorum Simens Samsung telefonlari kullaniyorum motorola asla ve asla almiyacagim Nokia da.

En az senede 2000 bin Euro ya yakin parami yahudilere peskes cekmiyorum.

Müslimanlarin ürünlerini aliyor Müslimanlara savas acan firmalarin mallarini almiyorum.

Koc Holding saci örtülü bayanlari ise aliyormu bende onun mallarini alayim.

Sigarayi birak Malboro Zehirinden uzakdur o paraylan daha faydali seyler yapabilirsin Ey Müsliman.

1000 kisi bunu yapsa 1400 Euroya carpin bakalim karsimiza ne gibi bir hesap cikacak.

BOYKOT !
BİZ Marlboro, Coca Cola, Mc Donald"s, Nokia, Nestle, Danone, Ariel, Sara lee...."SIZ
YAPABİLİRİZ AMA ONLAR BİZİM PARAMIZ OLMADAN ASLA !
SUÇA ORTAK OLMA, AHİRETTE SUÇ ORTAĞI ÎLAN EDİLME...!

<a href="redirect.jsp?url=http://www.islamustundur.com/" target="_blank">http://www.islamustundur.com/</a>

donpepelino 03.06.2005 15:43

Bunlarin isi Müslimanlarlan

Gavurunda isi aynen öyle?

donpepelino 03.06.2005 15:57

EDELMAN"DAN KÜSTAHLIGI Ve Boykot

ABD"nin Ankara Büyükelçisi Edelman, "Bizim ilişkimize karşı, yanlış yönlendiren fikirler ve Amerikan şirketlerini boykot çağrıları, özellikle çirkin başlarını kaldırdıkları zaman ezilmelidirler" diyerek, demokratik tepkilere tahammülsüzlüğünü ortaya koydu.
İSTANBUL
ABD"nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, ABD ile Türkiye"nin ticari ve ekonomik ilişkiler açısından hedeflere ulaşma konusunda başarıya ulaştığının söylenemeyeceğini belirterek, "Bizim ilişkimize karşı, yanlış yönlendiren fikirler ve Amerikan şirketlerini boykot çağrıları, özellikle çirkin başlarını kaldırdıkları zaman ezilmelidirler" diyerek, demokratik tepkilere tahammülsüzlüğünü ortaya koydu.
Büyükelçi Edelman, Türk-Amerikan İş Konseyi"nin 20. yılı dolayısıyla düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi"ndeki konferansın açılışında yaptığı konuşmada, toplantıya katılan eski ve yeni kongre üyelerine işaret ederek, bu kadar önemli üyenin burada bulunmasının gurur verici olduğunu söyledi. Kongre"nin Türkiye İnceleme Grubu üyelerinin Kuzey Kıbrıs"tan yeni döndüklerini hatırlatan Edelman, "Şunu bilmenizi istiyorum, Bush yönetimi BM Genel Sekreteri"nin Kıbrıs"ta çözüm için attığı adımları destekliyor" dedi.
Edelman, "Bizim ilişkimize karşı, yanlış yönlendiren fikirler ve Amerikan şirketlerini boykot çağrıları, özellikle çirkin başlarını kaldırdıkları zaman ezilmelidirler. Çünkü bunlar gerçekten çok büyük zarar veriyorlar. Ekonomik ilişkiyi geliştirmek için önümüzde büyük iş var" dedi.
Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı Dr. Yılmaz Argüden de, Türkiye ile ABD arasında tarihe dayanan uzun ve ortak çıkarlarla örtüşen dostluk bulunduğunu ileri sürdü

<a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=11440" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=11440</a>

donpepelino 03.06.2005 15:59

almanyada 10 yasinda bir cocugun

senede kac yüzbin cocuk hamile kaliyor onuda biliyormusun

donpepelino 03.06.2005 16:00

hehehehe yazidi de Müsliman yaptilar o.T

ohne Text

03.06.2005 16:10

Eger yazilarimi dikkatli okuduysan,

benim TR Cumhuriyetine asina birisi oldugumu anlamis olaman lagzim...

Kaldiki bu insanlarin cogu hem medeniyet hemde devlet düsmanlari... kendilerini yari Allah zanneden kara kitleden.

donpepelino 03.06.2005 16:21

Türkcülük Türklere Birsey Getirmemistir

KÜRTCÜLÜK LAZCILIK ABAZACILIKTA KIMSEYE BIRSEY GETIREMEZ

Türkcü bir Milliyetcinin Yazisi?

İslamiyet Türkleri değil, Türkler İslamiyeti yüceltti. Biz İslam olmadan önce de büyüktük. Keramet İslamiyette olsaydı her Müslüman millet yükselirdi. Hele tarafımızdan birkaç kere tekrarlandığı gibi islamiyetten önce büyük devlet olan İran, İslam olduktan sonra bugünkü durumuna düşmezdi.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
ONA CEVAB

YANI IRAN "DA USTUN IRKTI. HADI BAKALIM SAVASIN HANGI IRK USTUNDU BULUN O ZAMAN...GUNUMUZDE TURKIYE DAHIL HANGI TURK DEVLETI USTUN...?LAIKLIK ILE DIN DEVLETTEN UZAKLASTIRILDI ...HALA NEDEN DUNYA LIDERI DEGILIZ...?ESKIDEN OYLE IDIK FALAN.YUNANISTAN O ZAMAN ROMA"NIN MIRASCISI HADI YESIN BIZI...NIYE 16 MI NE TURK DEVLETI YIKILDI O ZAMAN ...OLAY BASIT. GOCEBELIK O ZAMANKI TURK MILLETINI ATILGAN VE CEVIK YAPMISTI. O ZAMNALAR DA SADECE SILAH KONUSTUGU ICIN TARIHIN BIR SAFHASINDA TURKLER BIRAZ ON PLANA CIKTI... INSANLIK TARIHINDEKI BIR ANLIK KESISME...SIMDI AKIL , BILIM CAGI O OZELLILER TUTMUYOR TABII...HANI USTUN OLAN TURK ULUSUNUN USTUNLUGU NEREDE...DINDEN KURTULDUK, TURKLUK ISE GENEL SIYASI CIZGI O...AMA RUSYA"DA BILE ARTIK " MAGAZAMIZDA TURK MALI SATILMIYOR " DEDIRTIYORUZ...ISLAM ISE INSALIGA ISIK TUTACAK GORUSLERINI HER ZAMAN SAVUNMUS, "BILIM, AHLAK,SIYASET ..." ILE ONU UYGULAYAN HUZUR BULMUSTUR...UYMAYAN ISE KENDINE YENI DUNYA GORUSLERI, ... ARAMAYA DEVAM EDECEKTIR!

<a href="redirect.jsp?url=http://www.islamustundur.com/irkcidinsiz.htm" target="_blank">http://www.islamustundur.com/irkcidinsiz.htm</a>

03.06.2005 16:42

was fßür einen anderen Grund hat es

deiner Meinung nach....

Lass mal die Farbe deines Gehirns hier erluten....

Hadi sen söyle bakalim... insan neden dünyada vardir...

Ben diyorumki deger üretmek icin... ya sen ne diyorsun.... ???

03.06.2005 16:43

Sayin Kara Cahil HOca ögrencisi

Anayasamizin hangi maddesinde yaziyor ????

Senin kara Hocan demis olabilir... ama takan yok..

kaynagin nerde ?????... yoksa Iftirani kanitlayamayacakmisin ????

Wie Erbährmlich

03.06.2005 16:45

En azinda Kara HOca MÜRIDI olmadim

ve DIN azmani olmadim.... ancak DIN azmani olmayan beyinler ilerisi icin bir sey üretebilirler...

Alle anderen können nichts erreichen

03.06.2005 16:47

Sizde cikarin bir Taliban Hocasini onun

karsisina ve TVde tartissinlar...

Merak etme... das wäre die größte und meist gesehenste TV des Tages.... hic bir Medya Patronbu bu gibi bulusmayi engellemez.. tam tersine, büyük istahla isterler...

Also... varmi Taliban Hocalariniz ki cikip Yasar Hocayi TV de TILT yapsin ????

Jeder Zeit, wann und wo du willst... bizler her zaman haziriz... sizler yeterki karar verin

03.06.2005 16:49

evet beni taklit etmek kötüdür

cünkü Cahil insan digerini kopyalar.... ben ne kimseyi kopyalarim nede kimsenin beni kopyalamasini isterim...

Ama sizlker bunu anlayamazsiniz

03.06.2005 16:50

und schon wieder gewonnen !!! o.T.

ohne Text

03.06.2005 16:52

probiers doch aus

belki yer cekimi varken sadece ibadetle ucmayi basarirsin....

Eger basarirsan o zaman Sünnetullahi kaziklamasini becermis olursun....

Dann wärst du Gottesgleich

03.06.2005 16:55

hmm demek DINIn tikantiya ugradi

enteressant... und schon wieder habe ich gewonnen...

Dedimya... benim argumanlarim karsisinda Kurandaki DIN haris tüm dinleri delige tikarim...

Bak haline Allahina DIN bile bulamaz hale geldin... ve soruyu cevaplamadan acip kalip kaciyorsun... was für ein Moslem nist du, der nicht mal sein eigenes Gott kennt

03.06.2005 16:56

Hangi Ayetini nalamadik veya inkar

ettik... A dan Z sadece Kurani referans aliyoruz... alles andere interessiert uns nicht...

Sizlersiniz Hadislerle yasayan ben degil...

Söyle bana bir Ayetki, ben onun Tefsirdeki anlamini inkar edeyim ???

Nur eine einzige

03.06.2005 16:58

Yine varsayim ve iftira

neden hic bir dedikleriniz cikmiyor...

Hic bir dedikleriniz bu dünya üzerinde simdiye kadar cikmadi.... acaba nedendir dersin ???

Varsayim varsayim... sizlerin DINI varsayim DINI olmus

03.06.2005 17:12

Aferin koc sana.... ich hätte es nicht

passender formulieren können.....

Hesp kelimelerin arkasina gizlenen kitleler... yani kelmeler onlari kurtaracaklarini sanirlar....

Ben mesele tüm bu saydiklarini bir Kuran Müslümani olarak red ediyorum..... bana ne Siilik, Ne Alevilik nede Sünnilik, bir seyler verebilir...

Ben zaten onlari gecmis daha üst boyutuyla ugrasiyorum.... öyle Ideolojik seyler bir Müslümanin isi olmasa gerek....

Ne yazikki, insanlar hatta Aillelerin taaa icine kadar grmekte olan, bölünmelere tabiidir..... insanligin en büyük zaafida burda yatiyor

03.06.2005 17:16

BNe ezelden beri hür yasadim hür yasarim

Hangi cilgin bana zincir vuracakmis? Sasarim!
Kükremis sel gibiyim, bendimi cigner, asarim.
Yirtarim daglari, enginlere sigmam, tasarim.

Iste bu evrensel sözler bir Müslüman Türkün ruhunun güzelligini gösteriyor.... ne kadar ictenlikle ve ne kadar gercekci....

Tabii anlayana..... artik Cehalet dönemi kapanmistir.... bitmistir...

TC devletini begenmeyen, orada yasamak zorunda degildir...

Bizlerin bizleri sevmeyen ASI evlatlara ihtiyacimniz yok

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 06:25 Uhr.