Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Sport - Fussball (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=396)
-   -   Fußball (http://localhost/forum/showthread.php?t=4260)

28.05.2005 22:07

Mondragon: "belki yeni sezonda yokum"

Canaydin telefonla görüstükten sonra fikrini degistirmis.

ferhatxtunc 29.05.2005 00:32

airdem ziyaretci defterin kapali oldugu

icin cevabim buradan

Alles hat seine Vor und Nachteile, klar. Aber ich finde es gut, wenn man für die richtige Tordifferenz belohnt wird.

Oder?
:)

elbeteki ama o zaman dogru scoru bilenede fazla puan verilse iyi olur en az iki fark olmasi gerek bence

puanlama söyle olabilir bence

1-2-4

29.05.2005 01:21

bence iyi olmadi o.T.

ohne Text

29.05.2005 03:58

TAHMIN YARISMASI -> 34. Hafta SONUCLAR

Selam Arkadaslar!

Asagida bu haftanin sonuclari, yarismanin genel Puan durumunu ve katilimi okuyabilirsiniz. Yanlisliklari önlemek icin herkesten kendi Puanini tekrar hesaplasin!

Haftanin sonuçlari:

27 Mayıs 20:00 Konya 4 - 2 F.Bahçe

28 Mayıs 16:30 A.Sebat 2 - 2 Beşiktaş
28 Mayıs 16:30 Malatya 4 - 2 Sakarya
28 Mayıs 16:30 Kayseri 0 - 0 B.Ş. Ankara
28 Mayıs 16:30 G.Birliği 2 - 1 G.Antep
28 Mayıs 16:30 Ç.Rize 1 - 2 A.Gücü
28 Mayıs 16:30 Samsun 0 - 1 D.Bakır
28 Mayıs 19:00 İstanbul 0 - 5 Trabzon
28 Mayıs 19:00 G.Saray 4 - 0 Denizli

Bu Hafta:

9 puan: Derbeder80
8 puan: eniskaya
7 puan: AhmetDursun
6 puan: KorkutEken, Zampara5
5 puan: airdem, Arsena, ferhatxtunc
4 puan: BratPitt
3 puan: Ibo61
2 puan: JamesDean
1 puan: kes

Toplam:

1. ferhatxtunc: 268
2. Ibo61: 266 puan
3. airdem: 254 puan
4. Arsena, KorkutEken: 247 puan
5. AhmetDursun: 243 puan
6. tarik21: 199 puan
7. BratPitt: 192
8. kes: 189 puan
9. Derbeder80: 186 puan
10. xxSINAN07xx: 171 puan
11. JamesDean: 169 puan
12. aliconda: 163 puan
13. eniskaya: 90 puan

-----------------------------------------------------------------
DISQUALIFIZIERT:
UhBarracuda
CK
xxxSexyLoverxxx
BerkkanT
LazOssi
JayKay
BlackFlame
LaSeNoRiTa
shubuo
RyanPhillippe
KlaraSprudel
DELIkaanLIM
Ahmega42
GBaby54
Antoniobanderas
cengaver
newgen
ATA
Chicco
aliconda

Ortalama (sezon sonunda hesaplanacak, su an sadece kac kez katildigin yaziyor):

AhmetDursun (33) -&gt gefehlt: 29.// Woche
airdem (34)
Arsena (34)
BratPitt (34)
Derbeder80 (27) -&gt gefehlt: 12.// 14.// 24., 25.// 27. // 30.// Woche
eniskaya (14) -&gt gefehlt: 20., 21.// 29.// Woche
ferhatxtunc (34)
Ibo61 (33)
JamesDean (27) -&gt gefehlt: 15.// Woche
kes (34)
KorkutEken (34)
tarik21 (24) -&gt gefehlt: 10.// 14.// 18., 19.// 21., 22.// 30.//33., 34. Woche
xxSINAN07xx (27) -&gt gefehlt: 14.// 28., 29., 30.//33., 34. Woche

Birinci olanlar :

11 x Ibo61
5 x ferhatxtunc
3 x AhmetDursun, airdem, Arsena, KorkutEken , tarik21, xxSINAN07xx
2 x Derbeder80, kes,
1 x eniskaya, JamesDean

Evet arkadaslar, haftanin tahmin sonuclari böyle. Yeni sezonda yine yarismak üzere…

Sevgiler, saygilar...

airdem & BratPitt & kes

29.05.2005 04:04

Die Sieger 2004/2005:

1. Toplam puanlamada: 268 puanla ferhatxtunc
2. Ortalama puanlamada: 8,06lik bir oranla Ibo61
3. En fazla birinci olanlar: 11 kezle yine Ibo61

Tebrikler :o))

29.05.2005 16:17

Galatasaraya GERETS geliyor....

Galatasaray"da Gheorghe Hagi"nin yerine gelecek teknik direktör büyük ölçüde kesinleşti.. Ön görüşmeler yapılan ve Wolsburg"taki görevinden istifa eden Belçikalı teknik adam Eric Gerets, hafta içinde İstanbul"a gelecek..

Galatasaray, dün istifa eden teknik direktör Gheorghe Hagi"nin yerine Almanya"nın Wolsburg takımını çalıştıran Belçikalı teknik adam Eric Gerets"i gündemine aldı.
Yöneticiler, Gerets ile ön görüşmelerin yapıldığını ifade ederek, Belçikalı teknik adamın hafta içinde İstanbul"a gelebileceğini ifade ettiler.

Eric Gerets, Hagi"nin istifasından birkaç saat önce Wolsburg"daki görevinden istifa etmişti.

29.05.2005 21:17

en az katilanda ben oldum galiba

ama gelecek sezon bende basindan beri yarismalara katilacagim....

Bu hafta fena degildim..

Selam
ENis

29.05.2005 23:09

Diskalifiye olmayanlardan evet :)

Olsun, basladiktan sonra devamli tahminlerini verdin.

Bir iki kez veripte birakanlara sinir oluyoruz :))

29.05.2005 23:11

bir seferinde gec kalmistim

ama olsun... yeni sezonda yine tahmin etmek üzere....

Bugün Romun yüzünden gitti güzelim 1100 EURO.... tek mactan yine kaydi...

30.05.2005 02:04

Hep öyle oluyor maalesef :( o.T.

ohne Text

30.05.2005 08:53

hadi bakalim TEBRIKLER MILLET....

ilk 3 giremedim ya ona yaniyorum emmmeeeee gelecek olan Yarismada ilk 3 girmezsem birdaha katilmicem yarismalara ;-)

Hani hediyelerimiz ?? Airdem?Kes?Brat? ama Brat cikiyor hehe ondan hediyemi alcem ehhh Kes? Airdem ? söyle trost Preise filan yokmu ???

30.05.2005 12:42

Achhh wem sagst du das...

Romayi Nero gibi yakacagum.... hehehe

30.05.2005 14:03

heheh kesi gectim ya:) o.T.

ohne Text

30.05.2005 14:20

İSTATİSTİKLERLE 2004-2005 SEZONU

İSTATİSTİKLERLE 2004-2005 SEZONU: En centilmen takım, Denizli; en hırçın, Beşiktaş; Deplasmanda En Fazla Galip Gelen Takım, Trabzon...

34 hafta boyunca yapılan 306 maçta, toplam 902 gol atılırken, maç başına düşen gol sayısı 2.95, hafta başına düşen gol sayısı ise 26.53 olarak gerçekleşti. Sezona ilişkin dikkat çekici istatistikler şöyle:

Anadolu Ajansı - En Fazla Galip Gelen Takım: Fenerbahçe (26)

En Az Galip Gelen Takım: Akçaabat Sebatspor (3)

En Fazla Berabere Kalan Takımlar: İstanbulspor, Konyaspor (12)

En Az Yenilen Takım: Beşiktaş, Trabzonspor (5)

En Fazla Gol Atan Takım: Fenerbahçe (77)

En Az Gol Atan Takım: Diyarbakırspor (31)

En Fazla Gol Yiyen Takım: Akçaabat Sebatspor (78)

En Az Gol Yiyen Takım: Fenerbahçe (24)

En Farklı Galibiyet: Fenerbahçe-Kayserispor (7-0)

Deplasmanda En Fazla Galip Gelen Takım: Trabzonspor (12)

Kendi Sahasında En Fazla Galip Gelen Takım: Fenerbahçe (16)

En Fazla Penaltı Kazanan Takım: Beşiktaş, Gaziantepspor (11)

En Hareketli Hafta: 23. hafta (8 kırmızı, 55 sarı kart)

En Centilmen Takım: Denizlispor (1 kırmızı, 60 sarı kart)

En Hırçın Takım: Beşiktaş (10 kırmızı, 71 sarı kart)

30.05.2005 14:34

istifa etti diye alindi

bu adam nereye gitse istifa ediyor. bakalim türkiyede kac gün dayanacak.
hadi hayirlisi

30.05.2005 15:44

Hooijdonk, Daum"u bombaladı!

Sezonun bitmesiyle Fenerbahçe"de ayrılan Pierre Van Hooijdonk, Christoph Daum"u sert bir dille eleştirdi.. Yönetimin Daum"la devam kararına şaşırdığını söyleyen yıldız oyuncu, "Şampiyonluğu Alex"in kişisel başarısından dolayı kazandığımızı düşünüyorum" dedi..

Van Hooijdonk, Lig TV"de katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, yönetimin gelecek sezon da Daum ile devam etme kararını ""Sürpriz"" olarak niteleyip, ""Bu sezon şampiyon olmamıza rağmen, gelişme kaydetmedik. Bu yüzden Daum ile devam etmelerine şaşırıyorum. Daum gitseydi, herhalde oyuncuların büyük bir çoğunluğu gözyaşı dökmezdi"" diye konuştu.

-""DOĞRU MU YALAN MI SÖYLÜYOR...""-
Hollandalı futbolcu, ligin ikinci yarısında oynatılmaması ile ilgili olarak Daum ile görüşüp görüşmediğinin sorulmasına şöyle yanıt verdi:
""İkinci devrede onunla 2 toplantım oldu. İlki neden kadroda olmadığımdı. Real Zaragoza ile olan ilk maçta ve Kayseri maçından önceydi. O zaman iyiydim, sağlıklıydım. 90 dakika belki değil ama 10-15 dakika gerekirse oynayabilecek durumdaydım. İkinci görüşmem ise Malatyaspor maçından sonraydı. Tuncay kırmızı kart gördükten sonra, Daum"a Gençlerbirliği maçında oynama şansımın ne olduğunu sordum. (Tabi ki oynayacaksın çünkü benim için en iyi çözüm sensin) dedi. Bütün hafta antrenmanlarda ilk 11"deydim. Ama sürpriz oldu ve maç öncesi toplantıda takımda değildim. O dakikadan sonra onunla tekrar konuşmama kararı aldım. Çünkü doğru mu yalan mı söylediğini bilmediğim biriyle konuşmamayı tercih ettim. Bu konuda da yalnız değildim, başka oyuncuların da bu tür şikayetleri vardı.""

Yönetim kurulu üyeleriyle de görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Van Hooijdonk, ""Bazı yöneticilerle konuştum. Bazı yerlerde birbirinize rastlıyorsunuz. Bu futbolun teknik bir parçası, fikirlerini söylediler ama burada son kararı teknik direktör verir. Ayrıca biz kazanıyorduk"" dedi.

-""ŞAMPİYONLUK ALEX İLE GELDİ""-
Hollandalı futbolcu, bu sezon elde ettikleri şampiyonlukla ilgili bir soruya, ""Şampiyonluğu Alex"in kişisel başarısından dolayı kazandığımızı düşünüyorum. Diğer futbolcuların gösterdiği performansını düşük göstermek istemiyorum. Onlar da başarılıydı. Ama iyi oynamadığımız maçlarda bu sene Alex, her zaman özel bir şeyle geldi ve oyunu değiştirdi. En önemli oyuncuydu"" diye konuştu.

Teknik direktör Daum"un 2 senedir 20 tane yeni oyuncu denediğini, ama sahada aynı hataları yaptıklarını vurgulayan Van Hooijdonk, ""Hiçbir ilerleme kaydetmedik. Performansımız sadece 1 ya da 2 oyuncunun kişisel başarısına kaldı. Sonunda da kontratak yapan bir takım haline geldik. Yaptığımız hatalar Türkiye Ligi"nde cezalandırılmıyor, daha güçlü birileri ile oynayınca, büyük maçlar ve Avrupa"da kötü oluyor. En iyi kadroya sahibiz ve Türkiye"de böyle bir başarıyı yapmak şaşırtıcı değil. Ama Avrupa"da başarı sağlamak çok zor olacak, çünkü hatalarınızdan ders almalısınız ve daha iyiye gitmelisiniz. Ben bunun olması gerektiği gibi olduğunu sanmıyorum.""

-""ANELKA İLE ELİNE MERMİ GEÇTİ""-
Oynamamasının kendi oyun kalitesi ile bir alakası olmadığını hissettiğini vurgulayan Van Hooijdonk, oynatılmaması konusunu teknik direktöre sormak gerektiğini kaydederek, ""Ben tahmin yapabilirim ama söyleyemem. Geçen sene de teknik direktörle ilişkim çok iyi değildi ama bana ihtiyaç vardı. Çünkü başka bir olanağımız yoktu. Anelka"nın gelmesiyle eline beni vuracak bir mermi geçti"" şeklinde konuştu.

-""FORVETE İHTİYACIMIZ YOKTU-
Hollandalı futbolcu, Fransız futbolcu Nicolas Anelka"nın devre arasında transferi için, ""Forvete ihtiyacımız yoktu. Neden ocak ayında bir forvete imza attırıldığını anlamadım. Bu imza beni çok zor duruma soktu"" dedi.

Devre arasında sakatlığının 1.5 ay süreceğini söylediğini, ama Anelka"nın gelecek için Fenerbahçe"ye faydalı olacağının açıklandığını anlatan deneyimli futbolcu, şöyle devam etti:
""Ben sakatken, Nobre oynadı ve o zaman durum iyiydi. Neden ocak ayında bir forvete imza atıldığını anlamadım, şimdi atılsa anlarım ama o zaman neden atıldı bilmiyorum. Bu imza beni çok zor duruma soktu. İlk devre 8 gol atmış bir oyuncunun, ikinci yarıda şansı bile olmadı. Takıma faydalı olmayı düşünüyorken, bu şansım olmadı. İki forvetimiz olmasına rağmen 8 ya da 10 maç gol atamadık. Böyle bir durumda oynamayı istiyorsunuz. Çünkü önemli olan kulübün başarısı. Sonradan farkettim ki bunun kalite ile bir ilgisi yok. Van Hooijdonk"un kullanılmaması kişisel bir karardı. İkinci yarıya bakarsak, ilk yarıdan daha fazla puan kaybettik. Birçok maçta da kaybetmediğimiz için çok şanslıydık""

-""GEÇEN SENEKİ TARTIŞMAYI UNUTMADI""-
Van Hooijdonk, geçen yıl Daum ile bir tartışma yaşadıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:
""Geçen sene bir oyuncu hakkında yorum yaptım. Bir tartışma yaşandı. Denizlispor"a karşı maçı kaybettik ve ertesi gün teknik direktör Daum ile toplantım vardı. (Sana bir para cezası vermek zorundayım) dedi. Kavga başlatmaktan dolayı verilecekti bu ceza. (Ama parayı ödemek zorunda değilsin. Sadece diğer sporculara, sana karşı birşeyler söylediğimi göstermek için) diye devam etti. Ben ona (Kavgayı ben başlatmadım) dedim. Verilen cezayı hak ediyorsam alacağımı, teknik direktörün, diğer oyunculara imajı nedeniyle kullanılmak istemediğimi söyledim. Eğer böyle yaparsanız, kalan 5 maçta ne yapacağımı bilmediğimi söyledim. Sanırım beni hiç affetmedi bu yüzden. Bana ceza vermedi. Sezon bitti şampiyon olduk. Sanırım bu aklının köşesinde hep kaldı ve hiç unutmadı.""

-FATİH AKYEL İLE TARTIŞMASI-
Geçen sezon Fatih Akyel ile yaşadığı tartışmanın hatırlatılması ve bunun nedeninin sorulmasına Van Hooijdonk, şöyle yanıt verdi:
""Bir yere giderken beklediğim şey profesyonel bir disiplindir. Daum"un beni Fenerbahçe"ye çağırmasının nedeni buydu. Daum"u Almanya"daki zamanlarından biliyordum. Almanya ve Hollanda"daki düşünce yapısı birbirinden farklı değildir. Aynı mentalite görmeyi bekliyordum. Daha tecrübeli oyuncular, hep gençler için iyi örnek olmalı. İçinde bulunduğumuz grupta, arabayı itecek bir lidere ihtiyaç vardı. Fatih, benimle aynı görüşte değildi. İki ay Bochum"da kaldıktan sonra orayı da bıraktı. Bizde birbuçuk yıl oynadı, orada iki ay dayandılar. Benim kişisel birşeyim yoktu. Tek amacım genç oyunculara nasıl hareket etmeleri konusunda birşeyler öğretebilmekti.""

Van Hooijdonk, Hollanda gazetelerinde idmanlara geç gelenlere verilen cezalarla ilgili bir demecinin çıktığının hatırlatılması üzerine de, ""Antrenmana eğer geç gelirseniz, normalde cezalandırmanız gerekir. Sezondan önce disiplin katalogları vardı. Bu iyi birşey, ama içine hiç bakmadıysanız, yırtıp atmak daha iyi. Bir oyuncu vardı 30-40 kez geç kalmasına rağmen cezalandırılmadı. Kötü örnek diye bahsettiğim buydu"" şeklinde konuştu.

-ŞAMPİYONLAR LİGİ"NDE BAŞARILI OLUR MU?-
Hollandalı futbolcu, Fenerbahçe"nin gelecek sezon Şampiyonlar Ligi"nde başarılı olup olmayacağı sorusuna, ""Bu takım geçen seneki Şampiyonlar Ligi için zaten yeterli değildi. Her zaman takımı güçlendirmek zorundasınız. Takımda genç oyuncular var. Yetenekli bir takım. Onlara Avrupa için ne yapmaları gerektiğini öğretmelisiniz. Birçoğu çok yetenekliydi. İlk geldikleri noktada hala duruyorlar. Sonuçta Türkiye Ligi"nde şampiyon olmak güzel, ama Şampiyonlar Ligi çok ayrı"" diye yanıt verdi.

-""TEKLİFLER GELDİ, AMA KABUL ETMEDİM""-
Van Hooijdonk, devre arasında sakatlığı döneminde başka takıma gideceği dedikodularının yayıldığını hatırlatarak, ""İspanya ve İngiltere"den bazı kulüplerden menajerime teklifler gelmiş. Ama ben menajerime Fenerbahçe"de kalmak istediğimi söyledim ve bu teklifleri kabul etmedim"" dedi.

-""ÖNEMLİ OLAN OYUNCULARA GÜVENMEK""-
Fenerbahçe"nin oyun sistemiyle ilgili olarak da Van Hooijdonk, ""İnsanlar sistemlerle ilgili konuşmayı çok seviyor. Benim için sistem hakkında konuşmak 11 futbolcuyu sahaya koymaktan daha farklı. 3-5-2, 4-4-2 değil, başka sistem. Önemli olan her pozisyondaki top elimizde veya elimizde değilken ne yapacağımız. Orta sahanın sağında oynayan bir oyuncu topa sahip olduğunda veya olmadığında ne yapması gerektiğini bilir. Önemli olan da bu oyunculara güvenmektir. Takımda bu sene bu tür şeyler görmedim. Bu yüzden Avrupa"da devam etmekte zorlanıyoruz"" şeklinde konuştu.

-""EN ÇOK ÜZEN İSTEDİĞİM GİBİ BIRAKAMAMAM""-
Deneyimli futbolcu, Fenerbahçe"de geçirdiği 2 yılda en üzüldüğü noktanın, istediği gibi sarı-lacivertli takımdan ayrılamaması olduğunu söyledi.

Marcio ile iyi bir ikiliydik. Durumumuz iyi gidiyordu. Ancak ikinci devre üzücüydü. Burada inanılmaz seyirci önünde 2 yıl oynadım. Taraftarlar bana çok mutluluk verdi. Oyuncu olarak paha biçilemez zamanlar yaşadım. Beni en çok üzen, istediğim gibi bırakamamam oldu"" diye konuştu.

-FENERBAHÇE"YE TEKNİK DİREKTÖR OLMASI-
Van Hooijdonk, Fenerbahçe"ye ileride teknik direktör olarak dönmek isteyip istemediği sorusuna, ""Teknik direktör belgesini almaya çalışıyorum. Teknik direktör olarak ne yapabileceğimi bekleyip görmek lazım. Böyle bir teklif gelecek mi? Eğer elime böyle bir imkan gelirse bununla ilgili düşünürüm. Burada oyuncu olarak 2 yıl bulundum ve burada dürüstlük ve insanların sıcaklığı unutulmazdı"" diye cevapladı.

-""UMARIM BİRBİRİMİZİ TEKRAR GÖRÜRÜZ""-
""Fenerbahçe"yi seçtiğim için mutluyum"" diyen Hollandalı futbolcu, ""Bütün taraftarla güzel bir ilişkiye sahip olduğum için gururluyum. Eminim ki Fenerbahçe, önümüzdeki senelerde hem lig, hem Avrupa"da başarılı olacak. Avrupa"da da Türkiye"de büyük olduğu kadar olacak. Çünkü taraftarlar en iyiyi hak ediyor. Umarım birbirimizi tekrar görürüz"" dedi.

-""GALATASARAY BAŞARILIYDI, GERETS İYİ HOCA""-
Galatasaray"ın bu sene başarılı olduğunu ve Türkiye Kupası"nı kazandığını anlatan Van Hooijdonk, ""Hagi, Galatasaray"ı geçen sezondan beri büyük bir değişikliğe uğrattı. Çok bilinen futbolcularla sözleşme yapmadılar sonuçta. Yine de Hagi"nin getirdiği oyuncular çok iyiydi. Doğru isimlerdi. Ligi üçüncü bitirmeleri düş kırıklığı yaratmış olabilir ama geçen seneden bu seneye yüzde yüz fark yarattılar"" şeklinde konuştu.

Galatasaray"da, Hagi"nin yerine getirilmesi düşünülen Eric Gerets"le Hollanda"da birlikte çalıştıklarını belirten Van Hooijdonk, ""Onunla çalışan oyunculardan duyduğum kadarıyla Gerets çok iyi bir hoca"" dedi.

Türkiye"de Fatih Tekke ve Necati Ateş"in beğendiği futbolcular arasında olduğunu belirten Hollandalı futbolcu, en beğendiği frikikçileri de Olympic Lyon"da forma giyen Juninho ve Real Madrid"li Beckham olarak sıralayarak sözlerini tamamladı.

xxsinan07xx 30.05.2005 18:08

TRANSFERGERÜCHTEKÜCHE

ich habe gehört das altan von konya mit gs an einem tisch sitzt und das arif und hakan ünsal mit konya an einem tisch sitzen.
ob da was dran ist weiss ich nicht wird sich aber in den nächsten tagen zeigen.

was habt ihr denn so gehört?

30.05.2005 19:01

einiges :)

Besiktas:
- Youla zu Besiktas (1,25 Mille Ablöse).
- Ali Tandogan ist stark im Gespäch.

Galatasaray:
- Mondragon gelecek sezonda belki burda olmam dedi
- neuer Trainer ist wohl der Belgier Eric Gerets geworden.
- Konyasporlu Altanla büyük ölcüde anlasma saglanmis

Ankaraspor:
- Besiktasla anlasmasini karlisikli olarak fesh eden Ahmet Yildirim, Ankarasporla anlasti.

Konyaspor:
- Teknik Direktör olarak Aykut Kocaman büyük ölcüde tamam

Genclerbirligi:
- Ali Tandogan, Ümit Bozkurt, Atilla Birlik ve Mustafa Özkanla yollar ayrildi.
- El Saka ilede büyük olasilikla gelecek sezon devam edilmeyecek.

30.05.2005 19:03

05/06 sezonu 6 Ağustos"ta başlayacak!

Futbolda 2005-2006 sezonu, 5-6-7 Ağustos tarihlerinde yapılacak karşılaşmalarla başlayacak. Birinci Süper Futbol Ligi"nde ilk yarı 18 Aralık Pazar günü tamamlanacak.

Futbol Federasyonu tarafından yapılan planlamada, ligin ikinci devresi ise 20 Ocak 2006 tarihinde başlayacak ve 2006 Dünya Kupası finallerine gitme olasılığı göz önünde bulundurularak sezon 14 Mayıs 2006 tarihinde sona erecek.

Kaynak: ajansspor.com

xxsinan07xx 30.05.2005 21:40

jedes jahr

genau am letzten ferientag, das ist echt scheisse

31.05.2005 02:45

Letzter Ferientag?? :) Fangen doch erst

an ab August....

xxsinan07xx 31.05.2005 10:22

also bei uns fängt die schule im

august wieder an

31.05.2005 17:15

Transferler (devami):

Galatasaray:
- Arif ve Hakan Ünsal ile yollarını ayırdı.
- Bülent"leyse Milli Takım kapından sonra görüşülecek.

Konyaspor:
- Aykut Kocaman ile 1 yillik anlasma imzalandi!

Besiktas:
- Ahmet Yildirimdan sonra kesin olarak gönderilecekler aciklandi:

Fatih Sonkaya
Berkant Göktan
Emre Aşık
Tayfun Korkut

31.05.2005 17:16

Dobra dobra Riza Calimbay....

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, çok iyi bir yabancı orta saha oyuncusu alacaklarını söyledi.

Geride kalan 2004-05 sezonunu değerlendirmek için BJK Nevzat Demir Tesisleri"nde basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, lider özelliği olan orta alanda, aynı zamanda da ön liberoda oynayabilecek özelliklere sahip iyi bir oyuncu transfer edeceklerini belirterek, ""Bir hafta içinde bu transfer netlik kazanır"" dedi.

En son istedikleri oyuncu için anormal bir fiyat istendiğinden yakınan Çalımbay, ""Örneğin Brezilyalı Grafiti için sadece kulübü 7 milyon euro istedi. Son görüştüğümüz orta saha oyuncusu için ise bundan daha fazla istendi. Biz takımdaki dengeleri bozmadan transfer yapmak amacındayız"" dedi.

""En büyük transferimiz şu an elimizde bulunan futbolcuların kapasitesini yükseltmektir"" diyen Çalımbay, örneğin Carew"in gelecek sezon bu sezonki performansının üstüne çıkması gerektiğini, ellerindeki bütün futbolcuların kapasitelerini artırmak için çok çalışacaklarını ifade etti.

Çalımbay, Ersen Martin ve Ali Tandoğan"ı transfer edip etmeyecekleri sorusuna, şöyle yanıt verdi:
""Ersen Martin, Umut, Mehmet Topuz, Ali Tandoğan hepsi iyi futbolcular. Beşiktaş Avrupa"ya bunlarla mı gidecek deniyor. Beşiktaş, kendisini hedefine götürecek oyuncularla gider. Ali Tandoğan ile görüştüm. Beşiktaş"a gelmesini isterim. Herkesin beklediği gibi 10-11 transfer yapmayacağız. Takımın dengelerini bozmadan transfer yapmak istiyoruz. Transferler en fazla 5-6 olacak.""

-""GÖREVE BAŞLADIĞIMIZ İÇİN MUTLU OLDUK""-
Çalımbay, göreve başladığı ikinci yarının değerlendirmesini ise şöyle yaptı:
""Her şeyden önce Beşiktaş"ta göreve başladığımız için çok mutlu olduk. Takımı aldığımızda kadro olarak çok kaliteli oyuncular vardı. Ama yaşadıkları bir şanssızlık vardı. Ligdeki durum iyi değildi, Avrupa"dan ve Türkiye Kupası"ndan uzaklaşmışlardı. İşimizin zor olduğunu biliyorduk. Ancak kendimize güveniyorduk. Yönetim başta olmak üzere camia bize destek verdi. Bu destekle yola çıktık. Çok kısa sürede ekibimle futbolcular ve yönetim arasında kaynaşma oldu. Zor maçlarla başladık. Malatya maçını zor da olsa kazandık. Telafisi olmayan maçlar oynuyorduk. Bazı maçları iyi oynayarak, bazılarını iyi mücadele ederek kazandık. Oyuncularımın hepsinin kazanma arzuları üst düzeydeydi. Biz sadece iyi bir arkadaşlık ortamı ve kendilerine güvenmelerini sağladık. Hepsinden çok memnunum. Ben hiçbir zaman (enkaz devraldım, takım kötü) demedim. Oyuncuların kaliteli olduğunu ve uyum sorunu yaşadıklarını söyledim. Takımıma sonuna kadar güveniyorum ama geçen sezon yaşanan sorun futbolcuların gerçek performansını sahaya yansıtamamalarıydı. Ama ikinci yarıda iyi bir grafik çizdik. Şu anda da artık önümüzdeki yılı düşünüyoruz.""

-UNUTAMADIĞI MAÇLAR-
Rıza Çalımbay, görev yaptığı ligin ikinci yarısında unutamadığı maçlar olduğunu, en çok Diyarbakırspor maçında üzüldüğünü söyledi.

Diyarbakırspor karşısında bugüne kadarki en iyi futbollarını oynadıklarını ve birçok gol pozisyonu ürettiklerini anlatan Çalımbay, ""Ancak bir türlü gol atamadık. O maç beni çok üzmüştü"" dedi.

Yenildikleri Galatasaray maçında iyi oynamadıklarını ifade eden Çalımbay, 9 kişiyle kazandıkları Denizlispor, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ve Gaziantepspor maçlarını da unutamadığını, Fenerbahçe maçında da çok iyi oynadıklarını kaydederek, ""Fenerbahçe maçının ilk 20 dakikasını saymıyorum ama ondan sonra her hattıyla mükemmel bir takım vardı sahada. Özellikle Cordoba"nın kırmızı kart görmesinin ardından Pancu"nun kaleye geçmesi ve gol atmamız çok güzeldi. Demek ki inandıktan sonra yapılmayacak bir şey yok"" şeklinde konuştu.

-TAKIMDAN GİDECEKLER-
Çalımbay, resmi olarak açıkladıkları Ahmet Yıldırım"ın dışında Fatih Sonkaya, Berkant Göktan, Emre Aşık ve Tayfun Korkut"u takımdan göndermeyi düşündüklerini söyledi.

""Aslında hiçbir arkadaşımızı göndermek istemiyoruz ama bazen her şey iyi gitmeyebilir. Başka yerlerde daha başarılı olabilirsiniz"" diyen Çalımbay, bu konunun yönetimin görüşmesinin ardından netlik kazanacağını ifade etti.

Genç bir kaleci transfer etmeyi düşündüklerini anlatan Çalımbay, bu kalecinin alınması halinde bir kalecilerini kiralık olarak verebileceklerini de belirtti.

-OKAN BURUK KONUSU-
Okan Buruk ile ilgili net bir şeyin olmadığını ifade eden Çalımbay, ""Okan"dan beklenti çok fazlaydı. Şanssızlıklar yaşadı. Ama istediği verimi veremedi. Del Bosque döneminde daha fazla oynamıştı. İstediğimiz performansı alamadık. Tekrar Okan"ı kazanmak istedik. Yönetimle görüştükten sonra karar verilecek"" diye konuştu.

-YABANCI FUTBOLCULAR-
Gönderilecek yabancı futbolcularla ilgili, yönetimin görüşmesinin ardından her şeyin netleşeceğini belirten Çalımbay, ""Juanfran ve Ronaldo"yu mu gönderiyorsunuz?"" sorusuna ""Yabancılarla ilgili şu an bir şey yok. Sözleşmeleri devam ediyor. Yönetim görüştükten sonra netleşecek. Bu hassas bir konu. Her şeyden önce alacağımız oyuncuyu netleştirmeden birini göndermemiz olmuyor"" diye yanıt verdi.

-""KADRO 26 VEYA 27"YE İNECEK""-
Sezon başında başka takımdaki kiralık futbolcuların gelmesi ve yeni transferlerin katılımıyla 40 kişilik bir kadroya ulaşacaklarını söyleyen Çalımbay, bunu yurtdışı kampından önce 26 veya 27"ye düşüreceklerini kaydetti.

Çalımbay, Sergen Yalçın konusunda ise şunları söyledi:
""Benim açımdan Sergen ile ilgili problem yok. Benim Sergen"den tek istediğim futbolun gerektirdiği şeyler. Tayfur, İbrahim Toraman gibi çalışmasını da beklemiyorum. Ama antrenmanlara katılmasını ve sorumluluk almasını istiyorum. Takım kaptanıdır. Bunları yaptıktan sonra problem yok. Bu artık yönetim ile Sergen arasında. İki taraf anlaştıktan ve benim istediklerimi yaptıktan sonra sorun yok. Sergen"in sezon başı ve devre arası kamplarına katılması ve her şeyden fedakarlık yapması gerekiyor. Sergen, kalacaksa da gidecekse de bu kendine yakışır bir şekilde olmalı.""

Çalımbay, gelecek sezon altyapıya da önem vereceklerini belirterek, ""Her antrenmana PAF takımdan en az 3 oyuncu aldık. Mehmet iyi futbolcu, Sezer"den de memnunum. Gelecek sene daha iyi koordine olacağız"" dedi.

Çalımbay, ligin Ağustos"un ilk haftasında başlayacağını, ayrıca UEFA Kupası"nda 11 Ağustos"ta ön eleme oynayacaklarını ifade ederek, sezon başı çalışmalarını çok iyi yapmaları gerektiğini vurguladı.

-""ŞAMPİYONLUK KONUSUNDA HERKES ŞANSLI""-
Gelecek sezonki şampiyonluk yarışı ile ilgili olarak da Çalımbay, ""Herkes sıfırdan başlıyor. Şampiyonluk konusunda herkes şanslı. Şampiyon olabilmek için vargücümüzle çalışacağız"" diye konuştu.

-TEK TEK OYUNCULAR-
Çalımbay, yaklaşık 1 saat süren toplantısının son bölümünde futbolcularının geçen sezonun ikinci yarısında gösterdikleri performansı şöyle değerlendirdi:

CORDOBA: Cordaba ligin ilk yarısında iyi bir grafik çizmemişti. Ona karşı soğuk bir tavır vardı. Biz bunu sildik ve ona güvendik. Kritik maçlarda iyi oynadı.
Ramazan ve Murat"a da güveniyorum. Onlar da iyi oynadı.

TAYFUR: Gerçek profesyonel bir oyuncu.

KORAY: Çok yönlü bir oyuncu. Her yerde kullanabiliyoruz. Uyum sorunu yaşar diye düşünülüyordu ama hemen adapte oldu.

ÇAĞDAŞ: Genç ve geleceği olan bir futbolcu.

RONALDO: Biz geldiğimizde Fulya"da çalışıyordu. Kadroya aldım ve oyun sistemimize katkısı oldu. İyi bir profesyonel.

AHMET YILDIRIM: Gitmesinde en çok üzüldüğüm oyunculardan biri. Gitmesini pek istemiyordum. Onunla ilgili sorunları aşmak üzereyken menajerinden iyi bir teklif geldi. Bu teklif Ahmet ve kulüp açısından önemliydi. Ahmet insan olarak mükemmel bir kişi.

PANCU: Pancu çok yönlü bir oyuncu. Her yerde yararlanabileceğimiz bir oyuncu. İyi bir Pancu, Avrupa da bile az bulunur.

TÜMER: Çok kaliteli bir oyuncu iyi bir profesyonel. Antrenmanlarda mükemmel çalışıyor. Çok memnunum.

OKAN: Şanssızlık yaşıyor. İlk geldiğinde direkt şans verdim. İstediğim performansı alamadım. Şanssızlıklar yaşadı. Kopuk kopuk oynadı.

TAYFUN: Tayfun da bir uyum sorunu yaşamış. Ama baktığımızda iyi bir futbolcu.

FATİH, EMRE, BERKANT: Oynayanlar iyi oynadığı için fazla şans bulamadılar. Üçü de iyi futbolcu.

MUSTAFA DOĞAN: Çok iyi profesyonel. Ne zaman görev verirseniz çıkıp oynuyor.

ALİ GÜNEŞ: Memnunum.

VEYSEL: İyi profesyonel. Hangi takımda olursam olmasını istediğim futbolcu.

İBRAHİM AKIN: Çok yetenekli. Geleceği çok çok iyi.

AHMED HASSAN: Her an maç kazandıracak oyuncu. Kaliteli oyuncu. Memnunum. Çok maçlar kazandırdı.

AHMET DURSUN: Ahmet Dursun, çok kaliteli bir oyuncu. Buraya bambaşka bir Ahmet olarak geldi. Çok arzulu.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ: Şanssızlık geçirdi ama iyi bir profesyonel.

JUANFRAN: Göreve başladığımızda ilk onunla konuştum ve güvendiğimizi söyledim. İlk Malatya maçında görev verdim. Ancak kendisi antrenmanlarda istediğimiz performansı sergileyemedi. Sanki oyuncuların kendisine karşı bir şey yaptığını, kasıtlı davranıldığını sandı. Olmadığını anlattık, yine de antrenmanlarda isteksizdi. İstemedi, isteseydi oynardı.

CAREW: Biz gelene kadar inişli çıkışlı bir grafik çizmişti. İlk başlarda buna devam etti ama sonra toparlandı ve iyi maçlar çıkardı. Gelecek sezon ondan daha fazla şeyler bekliyorum.

İBRAHİM TORAMAN: Ligin ilk yarısında yeterli performans gösterememişti. Ancak ikinci yarıda çok güzel bir çıkış yakaladı ve iyi oynadı.

SERGEN: Çok çalışmalı ve fedakarlık yapmalı.

-MİLLİ MAÇ HAKKINDA DA KONUŞTU-
Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, milli takımın 2006 Dünya Kupası grup eleme maçında Yunanistan"ı yenecek güçte olduğunu söyledi.

Çalımbay, milli takımın Yunanistan maçını kazanması halinde avantajlı duruma geçeceğini belirterek, şöyle konuştu:
""Yunanistan"ı yenecek güçteyiz. Bu maç Türk futbolu açısından çok önemli. Biz inişten yukarı çıkmaya başladık. Kazanmamamız için neden yok. Sezon sonu olduğu için futbolcuların performansında düşüklük olabilir. Ama bu milli maç ve futbolcuların iyi konsantre olacağını düşünüyorum. Kazanmalıyız ki şansımız devam etsin.""

Basın mensuplarının Tümer"in milli takıma çağrılmaması ile ilgili sorusuna Çalımbay, ""Bu performansıyla bence haketti. Ama burada Ersun hocanın kararı önemli. Ersun Yanal"ın kararına saygı duymak lazım"" dedi.

derbeder80 01.06.2005 10:15

halinize üzülüyorum

Ulusoyun gs ve ts icin baskanlik yaptigini dünya biliyor siz bilmiyorsunuz. neyse öyle olsun.

bicakcinin hic bir faydasini görmedik ve görmekte istemiyoruz o kendi isine baksin ve tüm takimlara esit olsun bu bize yeter. zaten bizim isimizede bu gelir cünkü her takima esit davranan bir federasyon hic kimseyi kayirmayacaktir ve fenerin önü acilacaktir. ben bicakciyi biraz soguk buluyorum milli maclarda biraz daha aktiv olsa iyi olur.

Yigidi öldür ama hakini da ver demisler tmam ulusoy hakyiyiciydi ama milli takima daha cok faydasi dokunuyordu.

disli olayina gelince eger böyle birsey olsaydi emin olki cezasini cekerdi. hepsi dedikodu.

yuh be 100. yilinizda sampiyon olsaydiniz 100 gün eglence bayram yapardiniz. ama olamadiginiz icin bahaneniz hazir "100. yilda sampiyon olunacak diye birsey yok". ne demisler kedi uzanamadigi cigere mindar dermis. ne dersin?

01.06.2005 13:39

das selbe wollte ich auch sagen

ich denke nicht dass er lange bleiben wird...

ahey 01.06.2005 14:15

o.T.

ulusoyun döneminde bizim takim dört sene üstüste sampiyon olunca, Ulusoy Galatasarayli oldu, sizinkiler aglamaya basladi (yeni birsey degil), adamda size uydu bizi 5. sampiyonlugumuzdan etti, yoksa bugün 6 sene pespese sampiyon olmus olacaktik.

davut disli olayi dogru oldugunu herkes biliyor, ama birseyide iyi biliyoruz burasi Türkiye. almanyada yada ingilterede olsaydi görürdüm o davut disli ve feneri ben.

sonuncuyu anlayamayacak kadar da zorlanamazsin, Galatasaray her sezon sampiyonluk icin oynar dedim, her sezon yaristigi alanda birinci olmak ister, sadece 100. yilinda degil, 100. yilinda sampiyon olunacak diye bir kaidede yok. yoksa 2066 ve 2067de kac takim sampiyon olmasi gerek bide bunu düsün.
kedi uzanamadi cigere mundar dermis deyimi aslinda tam sizin icin söylenmis, baskaninizin bizi cekemediginden dolayi bizim UEFA kupamiza tesadüf diyecek kadar kompleksli olmasi bunu gösteriyor zaten.

01.06.2005 15:26

Airdem,Brat,Kes

ein danke an euch !!

wobei der eine aktiver und der andere nicht so ... an der Rechnerei beteilligt war

trotzdem

Ihr habt das ganz TOLL gemacht hehe

PS: erinntert mich bitte bevor es los geht ;-)

DANKE

01.06.2005 15:38

Bitte.. o.T.

ohne Text

01.06.2005 15:49

christop daum

also fenerbahce ist in 2 jahren 2 mal meister geworden. das ist richtig. und trainer war in beiden jahren daum. auch richtig. aber ist das eine besondere leistung? mal ehrlich mit dem super-kader hätte ein GUTER trainer doch schon wochen vorher die meisterschaft klarmachen müssen. bis in die letzte woche war nicht 100% sicher ob fenerbahce meister wird oder nicht. ich will aber trotzdem das daum geht. aber leider war unser vorstand der meinung man muss einen klaren kurs beibehalten und mit daum weitermachen (istikrar meselesi!!!). aber was hat fenerbahce in europa gemacht? in der chmapions league 9 punke und? kalr andere vereine konnten sich mit 9 punkten ins viertelfinale retten. aber bei fener hat es nicht gereicht. das ist die letzte chance für daum ich erwarte eine steigerung gegenüber der letzten championsleague saison also mehr als 9 punkte UND VOR ALLEM einzug ins viertelfinale. wie daum das machen will ist sein problem. für mich und alle fenerbahce fans zählen nur endergebnisse. und wenn er fenerbahce noch 2 mal meister macht in der türkei ist mir wurst. entweder cl viertelfinale herr daum oder sie fliegen raus. ganz einfach. ausreden akzeptiert kein fenerbahce fan mehr. viellecht letztes jahr noch aber das fass ist voll. sie sind an der reihe herr daum oder auch nicht.

01.06.2005 16:12

Hosgeldin VanHooijdonk17. Kadiköybogasi

sende hosgeldin. Birde aslanterbiyecisi nede selamlarimizi ilet bir zahmet :)

01.06.2005 16:14

Fenerbahce Yönetimi TFFye basvurdu:

Anelka Avrupa statüsünde oynasin. Bizde bir yabanca daha alalim :)

Yaw kardesim, Anelka zaten Avrupa statüsünde. Sizin bilincinizde degil belki ama, Türkiye Avrupa statüsünde degil!

:))

kes 01.06.2005 17:52

gerne doch arsenacik...also...

die meiste arbeit mit den rechnungen hat ja airdem..dann brat...dann ich gemacht..also den meisten dank...verdient airdem :))

zampara5 01.06.2005 22:58

Türkiye icin .. LÜTFEN...

Haksızlığa Karşı Mail Kampanyası
Bilindiği gibi Fenerbahçemiz, 2004- 2005 futbol sezonunu şampiyon bitirip, Şampiyonlar Ligi"ne direk katılım hakkını kazanmıştı. Ancak, Liverpool"un Şampiyonlar Ligi finalini kazanarak şampiyon olmasının ardından bazı spekülasyonlar yapılmaya başlandı. Şampiyonlar Ligi kurallarının dışına çıkılarak, İngiltere Premier Ligi"ni beşinci sırada bitiren Liverpool, Şampiyonlar Ligi"nde şampiyon olması nedeniyle, Şampiyonlar Ligi"ne alınmaya çalışılıyor. İngiltere"nin bu kupaya 4 takımla katılma hakkı var ve 4. takım olarak Everton Şampiyonlar Ligi"ne katılma hakkı kazanmış. Ancak, ayırımcı ve kayırmacı bir yaklaşımla Fenerbahçemizin hakları gaspedilerek, Liverpool"un, İngiltere Premier ligi"ni 4. sırada bitiren Everton"un yerine Şampiyonlar Ligi"ne katılması yolunda kulis faaliyetleri yapılmaktadır... Bizim Fenerbahçeliler olarak hiç bir kayırmaya ve ayırımcılığı gereksinimiz hiç bir zaman olmadı ve olmayacak ama hakkımızı da göz göre göre kimseye yedirmeyiz. Bu yüzden Antu.com olarak bir mail kampanyasıyla UEFA"yı uyarmaya karar verdik. Büyük Fenerbahçemizin Büyük Taraftarının, gücünü göstererek bu oyunu bozacağından eminiz. Haydi Fenerbahçeliler, UEFA"ya doğru yolu buldurana kadar, mail bombardımanına devam... Aşağıdaki metni kopyalayarak UEFA yetkililerine ulaştırabilirsiniz....

info@uefa.com

Dear Madame/Sir

We, the Fenerbahce SK Istanbul fans, have been following the speculations from the media that UEFA is about to discuss the direct admission of the 2004/2005 Champions League Cup winner Liverpool FC to the 2005/2006 Champions League Cup group stages as the 5th representative of the English Football Association, at the June 17, 205 meeting. Such a move definitely contradicts with Football Association, at the meeting that will be held on June 17, 2005. Such a move definitely contradicts with the Champions League regulations, clauses 1.01 and 1.03, which clearly state that, no more than 4 clubs may represent one single association under no circumstances.

We are feeling cheated and outraged even by the discussion of such a remote possibility. As we believe, if such a change to the regulations is needed, it should be applied to the 2006/2007 tournament, not to the 2005/2006 Cup.

Therefore, the Fenerbahce SK fans all over Europe, seriously urge UEFA to announce publicly as soon as possible that the English FA will not have more than 4 representatives in 2005/2006 Champions League tournament.

We believe that, once more the integrity and honesty of UEFA will win to the discrimination, and the shadow of injustice will not cast over the respectable name of the UEFA.

Yours truly,

INGILIZCE YAZIYI info@uefa.com MAIL OLARAK YOLAYIN LÜTFEN...

02.06.2005 01:07

Hab ich auch schon gemacht. o.T.

ohne Text

cengaver 02.06.2005 09:05

Lütfen..Feneri Avrupa´ya göndermeyin !!!

Siz bunu gönderin uefa´ya !

02.06.2005 14:06

:) o.T.

ohne Text

02.06.2005 15:18

Efendim,size ne ??????

Bak ben 33 yasindayim.Galatasarayin avrupada ne mal oldugunu biz gördük.Uefa kupasini kazandiniz simdi de diger takimlarinin haklarini yemek istiyorsunuz.
Rezil bir Tarftarsiniz siz.Hep fenere gicik kapiyordum ama onlari bile soladiniz siz.
Türkiye icin oynuyorlar ve bence gecen sene sampiyonlar liginde okadar kötü degildiler.
Siz galatasarayli olarak kimseyi kandirmayin.Kendiniz Mal diniz bi ara ve simdide tekrar oldunuz

ahey 02.06.2005 17:07

ya cikarlar...

... Aslanlar (Kanarya gibi degil :p) gibi öneleme oynayip katilirlar Sampiyonlar Ligine :D neyden korkuyolarki?
Sampiyonlar Ligi Sampiyonsuz Sampiyonlar Ligi olurmu?

02.06.2005 19:27

Yeni Bayındırlık Bakanı Faik Özak, eski

Yeni Bayındırlık Bakanı Faik Özak, eski Trabzonspor klüp başkanı...

1974 yılında "yılın sporcusu", 1996"da "yılın spor adamı" seçilen eski Baskanimiza ve benimde meslektasima basarilar diliyorum...

Simdiye kadar Trabzonspor 2 tane Bakan verdi Siyasete

LINK
<a href="redirect.jsp?url=http://www.nethaber.com/?h=16955" target="_blank">http://www.nethaber.com/?h=16955</a>

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 21:40 Uhr.