![]() |
Nerede kaynagi ???
bilki ben kara Cahilim... öyle git okumlarla adam olmam...
Bana detayli bir sekilde her seyi anlatman gerek.... |
Neredsindeymis kaynagi??? o.T.
ohne Text
|
Vaktin degil.. BILGIN yok
Sen hic olmazsa, bana o ALIM dedigin kisinin ismini verebilirmisin.... ????
Tabi ruhuna ve beynine zahmet olmazsa...... Kimmis bakalim bu Alim Herifki... olmayan bir seyi icaat ediyor ??? Yeni Resül falanmi... ??? Onada abdesti 5 kisimi aldiriyor ???? |
Ne yaziyor uzmacigim bu mekalede ???
ne demekmis... ISLAM FIKRINE DAYALI SIYASI DERGI ???
|
Yasar Nuri dünyanin en büyük insanlarind
an saadece bir tanesidir......
Ilahiyat Professörüdur, DIN uzmanidir, DINler uzmanidir.... hayatinin 40 yilini bu yolda vermis ve cocuk yasindan beri hafizlikla yetisen birisidir..... Bu adami her beyin anlayamaz.... ancak aydin objektif beyinlere hitab eder... Sen onu ve onun kalitesindeki diger Islam Alimlerini anlayamazsin.... Cünkü sende Islam Amatörüsün... yani Amatörce Müslümansin..... Karilarin basina bez baglayan... istedigi zaman karilari döven... ve saaadece kendilerini insan sayin cennetlik ilan eden.... |
Tercümesiz okumak DINSIZLIKTIR
anlamadan bir seyi Harfleri birbirine kazip okuyan SALAGIN tekidir.... hemde düpedüz...
Cükü zamaninda bende öyleydim... LGA LUGA karaborsa anlamdan hatimler indiriyordum.... UND WARUM.... WEIL DER DUMME VOLLIDIOT IM MOSCHEE DAS SO WOLLTE... Ben Kuran okudum... harfleri birbirine kattim... gaydeli sekilde Musikiyle okudum diyenler varya.... ??? Diese Leute haben NULL Ahnung vom Religion.... DIN öyle degil.... DIN KURANBI ANLADIGIN DILDE OKUYUP... anlamakttir..... Efendim anlam kayboluyor falan filan..... yahi zaten o sekil okuma sanmada, ZERRE KADAR DINI ANLAMIYORSUNKI...... Eeeeeeee bunun neresi sana fayda verecek.... MUSIKIMI seni kurtaracak.... -------------------------------- Arkdaslar DINI ögrenmek isteyen varsa aranizda.... o halde alsin eline bir Kuran Meali... yada en iyisi bir Kuran Tefsiri ayada KJuran Ansiklopedisi ve sifirdan okumaya baslasin.... AMAM ANLADIGI DILDE...... anlatabiliyormuyum..... Öyle "Yasin vel Kuranil Hakim"... gibi Hafrleri birbirine katmakla DIN olmaz.... SAFSATA OLUR...... ----------------------------- KAra Hocalar MEALIN okunmasina karsilar.... Hocalar Tefsir okunmasin karsilar..... hic bir zaman bir Hocanin agzindan.... Proflar haric.... yahu arkadaslar gelin alin leinize bir Kuran Tefsiride okuyun, bakin bakalim neymis bu KUran... yada Vayhyii..... Yok arkadas yok..... Bu DIN degil piyasada dönen... resmen Safsata |
KUran anladigin DILDE okunur
anlamadan bir seyi Harfleri birbirine kazip okuyan SALAGIN tekidir.... hemde düpedüz...
Cükü zamaninda bende öyleydim... LGA LUGA karaborsa anlamdan hatimler indiriyordum.... UND WARUM.... ?? WEIL DER DUMME VOLLIDIOT IM MOSCHEE DAS SO WOLLTE... Ben Kuran okudum... harfleri birbirine kattim... gaydeli sekilde Musikiyle okudum diyenler varya.... ??? Diese Leute haben NULL Ahnung von Religion.... DIN öyle degil.... DIN KURANI ANLADIGIN DILDE OKUYUP... anlamakttir..... Efendim anlam kayboluyor falan filan..... yahi zaten o sekil okuma sanmada, ZERRE KADAR DINI ANLAMIYORSUNKI...... Eeeeeeee bunun neresi sana fayda verecek.... MUSIKIMI seni kurtaracak.... Anlamadigin sey zaten DIN olamazki -------------------------------- Arkdaslar DINI ögrenmek isteyen varsa aranizda.... o halde alsin eline bir Kuran Meali... yada en iyisi bir Kuran Tefsiri ayada KJuran Ansiklopedisi ve sifirdan okumaya baslasin.... AMAM ANLADIGI DILDE...... anlatabiliyormuyum..... Öyle "Yasin vel Kuranil Hakim"... gibi Hafrleri birbirine katmakla DIN olmaz.... SAFSATA OLUR...... ----------------------------- KAra Hocalar MEALIN okunmasina karsilar.... Hocalar Tefsir okunmasin karsilar..... hic bir zaman bir Hocanin agzindan.... Proflar haric.... yahu arkadaslar gelin alin leinize bir Kuran Tefsiride okuyun, bakin bakalim neymis bu KUran... yada Vayhyii..... Yok arkadas yok..... Bu DIN degil piyasada dönen... resmen Safsata |
Seytan nedir.. tarif edermisin ???
Burada durmadan Ayetler kopyaliyorsun....
Bize kopyaci lagzim degil.... icerigini anlatabilecek beyinlere ihtiyac var.... Öyle Kara Hoca kopyacilarina degil |
Es gibt keine Gottlosigkeit
Gott ist Genetisch in den Meschen vernakert....
Aber es gibt folgendes... Es gibt Leute die mit Gottesnamen GELD machen und Ihre MACHTSTELLUNG ausbauen...... Was bietet sich besser an als RELIGION... in dem man Menschen Angst und Schrecken verbreitet und SIe dadurch gefügig macht... MUhammeds und Abrahams Gott ist eine andere... an diesem echten Gott glaubt jeder Mensch..... den diueser ist anders als die Leute erzählen..... |
Niemand ist Gottlos
auch der größter Killer verbrecher kennt Gott.... aber er oder sie hat sich nicht unter kontrolle....
Das ist karaktermäßig bei jedem anders..... |
Hala beyinsizligini sergiliyorsun.
kac kez yazdik Kurani tam anlaman icin Arabi bilmen lazim.
bir diyerseyde sen Kurandaki dini baya kendini motife etmissin. Kuranda ne laiklik yazar nede atatük nede kemalzim demokrasi hicmi hic yazmaz. Senin beynin Kurana karsi demokraside fuhus faiz irkcilik ayrimcilik ve hertürlü edepsizlik var. Sende edepsizin tekisin? Anlama kabiliyeti sende yok esegin osurugu bile senden daha zekali.... |
Mesebsiz kafirin teki söyle diyor
Demokrasiye karsi cikanlar öldürülmeli.
Ayni zamanda Müslimanlar onlari öldürdügü zaman Islamda öyle sey olmaz diyorlar. Gel gelelim kemalizme tepeden inme bir anlayisin ve despot bir iki kisinin savundugu ve insan haklarindan uzak bir düzene sahibiz. Bu ülkede protesto edemezsin bu ülke hakkinda yazi yazamassin elestiremez ve kötülüyemezsin. 80 senedir olmadik sey yapmadilar bu millete hastanelerde köpek yerine koydular milleti. Ezdiler haklarini yediler ABD ye usaklik yaptilar birde gelmis Kurana sahib cikiyorlar bu fasistler. |
Kuran Moda Kitabi Deyildir.
Dinide Modaya uydurmak Kafirliktir Dinde Moda Dini deyildir.
Ba"zıları da "Kur"ânı her çağda, o asrın teknolojisinin, ilminin ışığında yeniden tefsîr etmek ve Allahın murâdını açıklamak gerekir." diyerek Kur"ân-ı kerîmi asra uydurmaya çalışıyorlar. Tefsîr, moda kitâbı değildir. Her çağa, her asra göre değişik tefsîr olmaz. Dinimiz eksik mi ki tamamlanacaktır? Yoksa fazlalık mı var ki çıkarılacak? Dinde eksiklik ve fazlalık olmadığı için değişik, yeni bir tefsîre ihtiyâç olmaz. Çünkü dine yeni birşey eklemek bid"at olur. Dinimizin emrilerini değiştirmek kadar büyük sapıklık olur mu? Her çağa, her asra göre değişik tefsîr yazmak demek, dini her asırda, bozmak demektir. Kur"ân-ı kerîmin ma"nâsını Muhammed aleyhisselâm anlamış ve hadîs-i şerîfleri ile bildirmiştir. Doğru tefsîr kitâbı O"nun hadîs-i şerîfleridir. Tefsîr âlimleri, tefsîrlerini Peygamber efendimizden ve Eshâb-ı kiramdan naklederek meydana getirdiler. Bunların tefsîrleri asra uygundur. Kur"ân-ı kerîmin emîrleri, her asırdaki insan için aynıdır. Önceki asırlar için başka, sonraki asırlar için başka ma"nâsı yoktur. Tehlikeli Kimseler Peygamber aleyhisselâmdan gelen bilgileri, aynen nakleden islâm âlimlerinden farklı bildirmek, dini bozmak demektir. Kur"ân-ı kerîmi en iyi bilen Peygamber efendimizdir. O"nun açıklamaları bellidir. Bundan daha başka şekilde açıklamak, dini değiştirmek olur, reform olur. Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: (Ümmetime en çok tehlikeli olacak kimse, Kur"ân-ı kerîmi yersiz te"vil edendir.) [Taberânî] Her asırda, her insana lâzım olan îmân ve ibâdet aynıdır. Asra göre îmân esâsları ve ibâdet şekli değiştirilemez. Bundan yarım asır önce, İlâhiyat Fakültesi profesörlerince namaz kılma şeklinin değiştirilmesi düşünülmüş, câmilere "Asra göre modern ibâdet âletleri" konulması teklif edilmişti. Asra göre, çağa göre tefsîr yazanların böyle bir düşünceleri yoksa, İslâm âlimlerinin bildirdiklerinde değişiklik yapmadan aynı şeyi naklediyorlarsa, o zaman "Asra Göre Tefsîr" demenin ma"nâsı yoktur. Eğer değişiklik varsa, zaten mu"teber değildir. Asrımızdaki insana göre kitap yazılacaksa, İslâm âlimlerinin kitapları aynen alınır, günümüzde kullanılan kelimelerle, buluşlarla açıklanabilir. Meselâ; müşrikler Peygamber efendimize, (Mescid-i Aksa"nın kaç kapısı, kaç penceresi vardı?) gibi suâller sormuşlardı. Fakat Resûlullah efendimiz Mi"râca giderken etrafına bakmadığı için bunları görmemişti. Cebrâil aleyhisselâm Mescid-i Aksâ"yı gözünün önüne getirince bakıp sorduklarına cevap verdi. Bu hadîse anlatılırken, (Televizyonda görür gibi görmüştü.) denebilir. Bu şekildeki bir açıklamaya da "Asrın Tefsîri" veya "Çağdaş Tefsîr" denmez. İlmin ve Fennin Işığında Tefsîr diyenler de vardır. İlim ve fen, dinden ayrı mıdır da ilmin ışığı deniyor? Ecnebiler, din ile ilmi ayrı zannettikleri için böyle yazıyorlar. Ecnebiyi taklid eden reformcular da aynı şeyi söylüyorlar. Dini Değiştirmek Mecelle"nin Dürer-ül-hükkâm şerhinde (Zamanın değişmesi ile, örf ve âdete dayanan hükümler değişebilir. Nassa, dayanan hükümler zamanla değişmez.) deniyor. İmâm-ı Rabbânî hazretleri de buyuruyor ki: (Ba"zıları, yapacakları değişikliklerle, dini düzelteceklerini, olgunlaştıracaklarını zannediyorlar. Ortaya bid"atler çıkarıyorlar. Bid"atlerin zulmetleri ile sünnetin nûrunu örtmeye çalışıyorlar. Bunlar, dinin noksanlıklarını tamamladıklarını iddia ediyorlar. Bilmiyorlar ki din noksan değildir. Kâmildir. Kur"ân-ı kerîmde meâlen buyuruluyor ki: (Bugün sizin için dininizi ikmâl eyledim. Üzerinize olan ni"metimi tamamladım ve size din olarak İslâmiyyeti vermekle râzı oldum.) [Mâide 3] Dini noksan sanıp, tamamlamaya [asra göre, çağdaş tefsîr yazmaya] çalışmak bu âyet-i kerîmeye inanmamak olur.) [C. 1, m.260] Allahü teâlâ ve O"nun Resûlü Muhammed aleyhisselâm, kıyâmete kadar hayat şekillerinde ve fen vâsıtalarında yapılacak değişikliklerin, yeniliklerin hepsine şâmil olan hükümleri bildirdiler. Müctehidler de bunların hepsini açıkladılar. Sonra gelen müceddid âlimler, bu hükümlerin yeni olaylara nasıl tatbik edileceklerini, tefsîr ve fıkıh kitaplarında |
Dogu Sünni Partisi.
Artik Capulcu solcu larin Dogu lulari savunma yalanlarindan uzaklasmamiz lazim.
Bazi büyüklerimize Email Gönderecegim Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinde bizim Sünni lerinde bir partisi olmasi lazim. Alevilerden uzak marsizimden uzak bir partiye ihtiyacimiz var. Bugünkü Dogu da kurulmus partilerin cogu kominist ve marxizmi savunuyor bazi Sünnileride kandiriyorlar. Türkiyenin bölünmez bütünlügünü koruyarak bati illerindeki Sünni partilerlen herzaman ittifakta kalacagimiz güclü bir partiye ihtiyacimiz var. DEvlet mafya el ele mafya terör el ele bizleri hic bir zaman görmediler. Yapilan soc secimlerde AKP ye cok sayida oy gitti neden Dogu Sünni partisi olmasinki. Ben palavralardan biktim eline mikrofonu alan kendini birsey saniyor. Bu parti kurulursa bazi capulcularada tekme vurulacak Oruclarda milletin karsisinda Su icmek ne demek onlara ögretiriz. Bu partide ayrimcilik olmuyacak sadece Dogu Sünnilerini temsil eden bir parti haline gelecek ve haklarimizi savunacaklar. |
Arapcasi olmayan ne ... yiyecek
tövbe tövbe.....
Sanki senin Arapcan varda burada hava Gazi basiyorsun..... Arapcan yoksa demek Dinsizsin öylemi ???? Weisst du was... ??? Sen ve sinin gibiler iste NULL Ahnung von Religion und von Sozialen Zusammelben.... |
Kisa tut... Kuran ne kitabidir ???
Nedir Kuran ????
|
Hitler Ve TC Demokrasisi.
Türkiyede Israilde ABD de bir hitler demokrasisi mevcuttur.
Ayni zihnbiyeti savunan ve ezngini daha cok zengin yapan. Daha sonrasi Üstün irkciligi savunan bir ücken Seytani sistemide diyebiliriz. Bazi milliyetci gecinenler vile Hitleri burda övüyorlar. Övmekte haklilarda hitlerde tek millet tek irk tek insan tipi bir Almanya hayalleri icindeydi. Türkiyede insana deyer verilmez ama paraya cok deyer verilir. Hastaneler rezillik icinde Millet yabanci konsolosluklar önünde sira bekliyor bu ülkeden kacmak icin. Neden nicin cünkü refah yok is as haklar kisitli sadece belirli kesimlere hak is ve as veriliyor. Mesela kemalist koc holding gibi bir Sakalli Namaz kilani is yerine almaz ama o sakalilara zorla buz dolabini satar. |
Sünnilik Kurana aykridir... demek aykiri
olan bir Parti.... komisch...
nerden cikti bu olay.... Seizler kimseye bir sey yapamazsiniz... ancak yasar ve zamaniniz geldimi ölürsünüz.. mehr aber auch nicht.... Isteyen orucunu tutar isteyen tutmaz... isteyen milletin önünde su icer isteyen icmez.... SANANE....... Sen Allahin ajndarmasimisin ????? Arapcanda yok... dememki.. Kuranina anlamiyorsun... o halde dinsiz kaldin.... naber ??? |
Hmm Hitler demek Demokratti
da muss einer die Geschichte neu schreiben
|
ESCHSEK
Arabi Ögren ozaman Üstün ESre Ötre yi ögren.
Benim Islam Alimleri ögrenmisler ve bana anlamislar Islam Ansiklopedilerinde Ilmihallerinde. Komrente. |
Laik lik Kemalizimde Kurana Aykiridir
Aksini idda ediyorsan Kurandan bana Ayetler göster.
|
du hast aber ahnung o.T.
ohne Text
|
Senin Arapcan yok.. o zaman DINSIZSIN
resmen DINSIZ olaman gerek.. cünkü Bir Uni okuyup KURAN ARAPCASINI en derin detaylarina kadr ögrenmedinki....
Demekki sen dinden anlamazsin...... |
Yaziyi Okumadan.
Gine lavukladin Kuran bir yol gösteren Kitaptir her taretsiz kendi yoluna cizerse yoldan sapar.
|
Neresi aykiri ????? o.T.
ohne Text
|
Gine Götten Anladin :O=)))
Islam Alimleri var Arabi biliyorlar ve ilmihallerlen bize yol göstermislerdir.
Her yüzsenede bir Dini moda halinde deyistiremezsin. |
Senin simdi bundan 1400 yil sene önce
konusulan Arapcadan haberin varmi ???
HZ: Muhammed kadar o dili biliyormusun ???? Eger bilmiyorsan demekki DINDEN haberin yok..... O halde DINSIZSIN SEN... naber ??? |
Nasil bir yol ciziyor ???
yahu anlat biraz....
Bizler Cahil okuma yazmasi olmayan insanlariz... Bizleri aydinlatmak sana pirim verir |
Türkiyede Müslimanlar cogunlukta
Türkiyenin yüzde 60 i Müsliman diyerleri kafir?
O ülkede Müslimanlara haklar verilmemis ve Islama karsi bir düzen kurulmustur. Türkcülük laik lik ve demokrasi üzerine kurulmus bir düzendir. Demokrasi Laik lik iyi birsey olsaydi 23 sene boyunca Peygamberimiz o düzende yasardi. Anladinmi. |
Haaa demekki sen baskasinin kitaplarinda
an DINI ögrenmeye caliyorsun....
Hmmmmmm demekki sen tam anlamiyla anlamiyorsun ve kafana hangisi yatiyorsa onu seciyorsun... enteressant valla !!! Eeeeee kimmis bu Alimler bakiim..... egitim seviyeleri ve DIN uzmanlik alanlari neler bakiim... Isim ve kitap ismi verebilirmisin ??? |
Gine Götünden Anladin.
Hitlerin rejimide TC Israil ABD gibi üstün irkcilik üzerine kurulmustur.
Türkiyedew daglara Türkün türkten baska dostu yoktur derler ne mutlu türküm derler okullarda sabah aksam türkcülükten bahsederler. Hitler dönemindede ayni öyleydi sadece ismi deyismis demokrasi Fasizmi adi altinda su yürütüyorlar. |
Hayir anlamadim.. ben birza salagim o
yönde.....
Nasil bir devletmis... kanunlari nelerdir.... sistemi nedir.... nasil olacak.... Simdi sen hangi kanunlari kaldirmak istiyorsun ???? |
Sen Yasar Nurinin Kitabindan
Dini anliyorsunda ben baskasininkindan anliyamamki lenn düdükk......
Ikide bir gazetevatanin palavlarani buralara aktaran dedenmi yoksam senmisin hahahahahaha |
Hmm sence Arap Türkün dostumudur ???
cok dogru söz....
Seninde senin gibisinden baskada dostun yoktur zaten |
Halt die Klappe und isim ver
lkitap ismi ver... Alim ismi ver....
Kimmis senin Alimlerin ve kitaplari.... ??? Durmadan kacamak kacamak... bu kafayla nah kandirisiniz milleti... artik insanlik aydinlandi |
muahahahahahhahahaha
Sana anlatmak deyil kazma sapi sokmak lazim sen anlamiyorsunki.
Kuran moda kitabi deyildir. 23 sene boyunca Peygamberimiz Namazi 5 Rekat kilmistir bizde onun yolundayiz. Faiz Fuhus kemalizim Islamda yoktur laik lik hic yoktur. Git ac Sünni hocalarimizin Ilmihallerini oku ve Islami ögren. |
Su aniyle kaldiracagin kanunlar
nelerdir ???
Yani sen TR nin Basbakani olsan ne degisiklik yaparsin ve nasil... Hangi kanunlari cikarir ve yerine hangilerini koyardin... Bana Parti programinizdan bahset |
Arab Mecburmu Türkün dostu olmaya
Türkün neyi dogruki Türkün dostu olsun.
Zaten Orta Doguda Türkün Dostu yokki Yunanlarlan anlasamiyor Bulgarlarlan Ermenilerlen Suriyelilerlen Iraklilarlan Iranlilarlan tek anlastigi Islail ve ABD. |
TC de hertürlü anayasayi
Sabka kanununi kilik kiyafet kanununu her pisliginizi kaldirmak lazim.
Onun bunun donunu kilodunu giymeklen kendinizi ne saniyorsunuz. Islam alimleri toblanir ve yeni Anayasa hazirlanir. Faiz yasaklanir Fuhus yasaklanir Türkcülük yasaklanir Kürtcülük kalkar 72 deyisik irktan insanlar bir arada yasarlar. Komrente. |
Sen nasil dost kazanacaksin bakiim
sen ne degisiklik yapacaksin, devlet ve insanlar arasinda ???
Yani anlat bakiim... yanlis diyorsun.. demekki sen dogru olani biliyorsun... Eeeee o halde bizede anlat biraz |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 08:55 Uhr. |