![]() |
Sen insallah günün birinde Kuran sadece
cerceveyi cizdigini ögrenirsin
|
Tuvaleti Kurana dayatirken iyide
simdi güzelim Sexi dayatmada zorlaniyormusunuz ????
Ist das nicht zu billig ??? Hani Kuranda her sey yazardi ??? Yoksa hersey yazmiyormu ??? |
:-X o.T.
ohne Text
|
Bu nasil ibadet adnan hocacim? :-)))
cogu müslüman kadin hayatinda orgazmi yasayip tanimadan öte dünyada tanri huzuruna cikiyor..Allah sormayacak mi, "evladim dünyada bana ibadet ettin mi yeteri kadar"?
|
TUVALET PEYGAMBERIN SÜNNETINE DAYALI
KULAKLARIN KICINA MI YAPISIK ! YADA GÖZLERIN GÖTÜNDEMI ???
|
Yaws Halilcim benim tanidigim ALMAN...
kadinlarin 80 % de hic ORGAZMI tanimamis :-) Bunu BILIMSEL ISPATLARI ile sana takdim edebilirim.. Ohne EMPIRISCHE Untersuchung asla asip kesmem :-)
|
Alinin kutsal bildigi Veliye kutsal gelm
eyebilir.... olay onun kutsal saymasi degil...
Burada DINi tartisacaksak o zaman Kurandan behsedeceksiniz... Kuranda ne bu ve benzeri olaylar tam anlamiyla pratikleri anlatilmaz...herkes kendi kafasina göre yorumlar... Ama sen kalkip kisisel tuvalet olayini DIN sayarsan bende dogal olarak sorarim.... Kuran Sex hakkinda ne diyor ??? Yani ona yalan uyduran kimse bunada bir yalan uydurmakta zorlanmaz... sen merak etme... ne zaman Kuranin yamek yada Matematik kitabi olmadigini.... Birilerinin anasina avradina sögen zaten birakin Müslüman olmayi... insan bile degildir.... Medeniyet serbeti icmemis olanlar insanlar arasinda Asozial olarak dolasirlar.... das war schon immer so.. und wird es auch immer so bleiben |
Hangi Sünnetinde.. nerede kaynagi ??
yani bir seylere dayanmak zorunda....
Hadilserin bile kitabi var... yokmu Sünnetinizin kitbai... acip okuylim diye |
SEN SIMDI UZMANLARI IZLE HALILCIM :-))))
1981 zeigte Der Hite Report, daß 26% von 3000 Frauen, die an dieser Studie teilnamen, während dem vaginalen Verkehr regelmäßig einen Orgasmus erfahren, ohne begleitende manuelle Stimulation ihrer Klitoris. Obwohl diese Studie zwanzig Jahre alt ist, kann ich keine Anzeichen erkennen, daß sich diese Zahl drastisch verändert hätte. Die Studie fand auch heraus, daß
19% der teilnehmenden Frauen selten einen Orgasmus beim Verkehr hatten, 16% bei gleichzeitiger manueller Stimulation der Klitoris, und 24% niemald einen Orgasmus beim Verkehr hatten. Zusätzlich hatten 12% der Frauen noch niemals, unter irgendwelchen Bedingungen, einen Orgasmus, und 3% hatten noch nie Geschlechtsverkehr. Das bedeutet, etwa 8 von 10 Frauen hatten alleine durch vaginale Stimulation noch nie einen Orgasmus. -------------------------------------------------------------------------------- Neue Studie: Glamour Magazine, im Oktober 2000 Auf der Basis von 1500 Antworten von Frauen auf eine Online-Umfrage auf Glamour.com Auf die Frage "Brauchen Sie zusätzliche Stimulation für einen Orgasmus?" antworteten: Jemand muß "Hand anlegen" 38% Verkehr alleine reicht aus 28% Ich brauche oralen Sex 21% Anderes 10% Ich brauche einen Vibrator 3% Dies zeigt, daß über die letzten zwanzig Jahre die Zahl der Frauen, die regelmäßig einen Orgasmus alleine durch die Vagina/Penis - Stimulation erfahren, sich nicht verändert hat: 26% gegenüber 28%. Die Mehrheit der Frauen - 62% - benötigen direkte Stimulation der Klitoris um einen Orgasmus zu erfahren. Es ist nicht bekannt, wie viele der "Anderen" klitorale Stimulation enthalten, aber von dort kommen auf alle Fälle noch ein paar weitere Prozent. |
Evet adamlar bu tiplerden... yani
kalkmis hayatindan hic Sex yapmayan bir adam bazilarina Sex dersi veriyor....
Ne kadar Cahil bizim insanlarimiz... inaniyorlar... acayiplar yahu... Bir iki sakal birakanlari mahlukaltlik Peygamber sayiyor..... Bos ver... bunlar degismez... |
SAHIH-I MÜSLÜM o.T.
ohne Text
|
SAHIH-I MÜSLIM Tahare 57 ve 58. ci Hadis
ohne Text
|
Das muss aber anders sein Adnan!
das,was die westliche Frauen nicht erleben, ist klitoral Orgasmus..
Die Frauen aus müslimischen Länder,haben weder klitoral, noch vaginal orgasmus das vermute ich :-)) |
pes ya :-) yoruma bak! BIRSEYE BENZEMIYO
ohne Text
|
Ohaaaaaaa :-) SEX FORUMUNA gecelim Halil
ohne Text
|
Alsnim benim... bak cok dogru söz söyled
in... cogu karilar Orgazmi bile yasamadan ölüyorlar... cünkü Türk erkekleri Avrupa capinda en cabuk bosalan erkekler...
Ortalama 3 dakika... und das natürlich ohne vorspiel... einfach Wild drauf los..... Sonra ibaedet yaptim... bak kari sayemde sevap kazandi..... Einfach Göttlich dieser Gedanke.... o zaman ne kadar karilarlar Sex yaparsak o kadar sevap almis ve dagitmis oluruz.... Päähhhhhhh... nasil bizim Dinimiz ama... nasilda bizleri düsünüyor.... Fetullah Hocayada sormali.... kariyi üzerine oturturmak zazarliymi... cünkü kari yoksa durmadan basina cikarmis... hehehehehehehehehe |
:-)))))) yuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
yahu bir konuyuda ES gec EniS !!! 3 dakika :-) ? Kendinden yola cikma :-) Türklerin ortalamasi 1,5 dakika ! Demi Halil !?
:-))) |
Isbatlayalim dostum
zamaninda ben herseyin ic ice oldugunu söylerken kimse inanmazdi... eee simdi Sex konusunuda Din acisindan ele almakta ne varki ???
gayet dogal... ve gayaet dogaldirki.. hemen hemen tüm Türk karilari orgazimdan bey haberdarlar.... Niyemi dersin ??? iste isbati.... <a href="redirect.jsp?url=http://www.nethaber.com/?h=15538" target="_blank">http://www.nethaber.com/?h=15538</a> |
Und du hast recht... iste arastirmanin
sonucu....
<a href="redirect.jsp?url=http://www.nethaber.com/?h=15538" target="_blank">http://www.nethaber.com/?h=15538</a> |
Hadis sayilmaz
bunu 1000000000 larca söyledik.....
Demek sizler Hadis kitaplarindan isinize geleni alip... SÜnnet yapüiyorsunuz... yani olmsasa olmaz DIN... hmmmm interessant |
Vallahi Billahi dört dörtlük
bir seyi bilmeyen yasamayandanmi ögreneceksin... yoksa bir seyi bilen uzmanlardanmi ???
Yoksa araba sürmyei sana Camiideki Hocanmi ögretti ??? |
Isbatini verelim yaw
<a href="redirect.jsp?url=http://www.nethaber.com/?h=15538" target="_blank">http://www.nethaber.com/?h=15538</a>
|
ich habe langsam das Gefühl
das Enis amca hier irgendwelche zweit Nicks sich zugelegt hat oder es sind seine befreundeten User denen die Darstellung des Islams vom Enis einfach besser passt.
Es kann aber nicht sein das er sich irgendwelche Sachen sich aus den fingern tippt ohne eine Lehre oder wenigstens ein Studium in Islamischer Theologie-Wissenschaft absolviert zuhaben. Mann sollte bevor man drauf los tippt sein Gehirn einschalten und sich ein Bild davon machen was es für Folgen haben kann falsche Thesen zuverbreiten. Schließlich Prädigt ein Bergbauarbeiter ja auch nicht drauf los, es ist nicht sein Gebiet. Und zu dir möchte ich nichts weiter sagen, deine bemerkungen mit höchsten Vorurteilen mit ÖCÜler sizi, spricht nicht gerade für deine so angepriesene Toleranz deiner seitz. |
Süß...
ich wurde da verstanden, wo ich wollte.
--- Öcü = Verniedlichte Beleidigung Canisi :) Öptümmmmmmmmmmmmmm seni de. :) Ama dur simdi FENERI kötülemem gerekir... GRrrrrrrrrr Sampiyon Fener degillllllllllll bu oyun satilmisti, ist doch nur ein abgekartetes spiellllllllllll |
Internet ist mit großer Vorsicht zu geni
eßen!
|
simdi sana göre hayatinda bir keremi
yikansin?
|
DOKTOR kendi halinde birakin dedi :O) o.
ohne Text
|
Hiristiyanlar Kazandi.
Artik Türkiyeye AB yolu kapandi Avrupa Hiristiyanlarin külübü.
Ve dünyayi sönmüren bir kulub burdaki Müslimanlarin gelecegide tehlikeye girdi. Bir iki seneye kalmaz kim bilir evlerimizi yakarlar ve onun isminede demokrasi derler. Demokrasilerde careler tükenmez barbarlikta eklene bilir. ABD iskence ve insan öldürmeklen gurur duyuyor yakinda hiristiyan avrupada askerleri Müsliman ülkelerine gönderip yakip yikarlar. |
yasar nuri
ve sen tam bir terbiyesizsiniz sizin gibilerin olguna utaniyorum?
|
MOSKOF DAHA İNSAFLI
Sovyetlerin dağılmasından sonra bütün Orta Asya ve Kafkasya bölgesinde başlayan kültürel ve dini canlılık Rusya Federasyonu"nda aynı şekilde kendini gösteriyor. Rusya Federasyonu"na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti"nin başkenti Kazan, eski görkemli günlerine yeniden dönmek için büyük bir atılım gösteriyor. Özellikle akademik alanda yeniden bölgenin en önemli merkezlerinden birisi haline gelmeye başladı. Bölgenin 200 yıllık köklü üniversitelerden olan Kazan Devlet Üniversitesi"nin ilk Tatar ve Müslüman rektörü Prof. Dr. Myakzyum Salakhov, sorularımızı cevaplandırdı.
KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİ"NE DESTEK Kazan Devlet Üniversitesi"nin işbirliği ile Kapadokya bölgesinde aynı adla kurulacak olan üniversite için Türkiye"ye gelen Salakhov, böylesi bir işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulacak olan Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir"e bağlı Mustafapaşa Beldesindeki tarihi Osmanlı Medresesi"nde eğitim verecek. Geçtiğimiz günlerde yapılan Kazan Devlet Üniversitesi ile vakıf yöneticilerinin işbirliği protokolü imza törenine, yöre halkı da büyük destek verdi. Törene çok sayıda öğretim görevlisi, yazar, gazeteci, mülki erkan ile YÖK üyesi katıldı. REKTÖRDEN ÇARPICI MESAJLAR Kazan Devlet Üniversitesi Rektörü ve Devlet Duması üyesi (milletvekili) Prof. Dr. Myakzyum Salakhov, rektörü olduğu üniversitede ve Rusya"nın diğer bütün üniversitelerinde başörtüsü yasağının olmadığını, üniversitelerde başörtülü öğrenciler bulunmasına rağmen kimsenin aklına yasaklama düşüncesinin gelmediğini, "sizde örtü yasağı var mı yok mu" şeklinde bir sorunun yöneltilmiş olmasının bile kendisini hayretler içinde bıraktığını vurguladı. İSTEYEN BAŞÖRTÜSÜYLE, İSTEYEN KİPPAYLA Rektör Myakzyum Salakhov, "Tatar Müslümanlar, Ruslar, Yahudiler bizim üniversitelerimizde, dini ve örfi özelliklerinden hiçbir taviz vermeden rahatlıkla eğitim görüyorlar. Yahudi öğrencinin kippasına ve Müslüman kız öğrencinin başörtüsüne yönelik bir yasak söz konusu değildir. Kampus içinde de, derslerde de bu böyledir. Hem yasaklama niye olsun ki. Ayrıca bütün Rus devlet üniversiteleri gibi biz de Eğitim Bakanlığı ve Rektörler Komitesi tarafından denetleniyoruz" diye konuştu. Rektör Salakhov, iki yüzyıllık Kazan Devlet Üniversitesi"nin St. Petersburg ve Moskova Üniversiteleri"yle birlikte Rusya"nın en köklü ve önemli üniversitesi olduğunu hatırlatarak, "Ben iki yüzyıllık Kazan Devlet Üniversitesi"nin ilk Tatar ve Müslüman rektörüyüm. 300 öğretim üyesi tarafından rektör seçimi yapılır. Bunlardan 200"ü Rus olmasına karşın, rektör olarak beni seçtiler. Bu yüzden üzerimde çok büyük bir sorumluluk taşıyorum" dedi. İSLÂM DİNİ VE TATAR KÜLTÜRÜ ATILIMDA Rusya Federasyonu"na bağlı Tataristan Özerk Bölgesinde yüzlerce cami inşaatına başlandığını, özerk bölgede çok büyük bir dini ve kültürel canlanma olduğunu vurgulayan Salakhov, şunları söyledi: "Benim babam da mollaydı. Ben de camiye giderim. 1989"dan sonraki süreçte çok büyük değişimler oldu. Tatar kültürü ve İslâm dini, olması gereken atılımı gerçekleştirmektedir. Şu an yüzlerce cami yapılıyor. Kazan, çok eskiden olduğu gibi yeniden İslâm dünyasının önemli bilim ve kültür merkezlerinden biri haline gelecektir. Çünkü Kazan"ın bütün dünyaca bilinen böylesi bir yapısı var." Salakhov, eğitimin ticaret gibi görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Eğitim işi ticaret gibi değildir. Eğitime yaptığınız her türlü yatırım yarınlarınız demektir. Belki ticarette yaptığınız yatırım bir yıl sonra size bir getiri sağlayabilir, ancak eğitim yatırımları onlarca yıl sonra kendini gösterir." <a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=10449" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=10449</a> |
Barbarlik Karsisinda Sunniler Birlesti.
Iraklı Sünni âlimler, sonunda güçlerini birleştirdi. İşgale karşı daha etkin mücadele verilmesi amacıyla bir araya gelen 400"den fazla Sünni âlim, dün Irak"ın başkenti Bağdat"ta, "Sünni Topluluğu" kongresi düzenledi. Kongre sonucu ortak bir deklarasyon yayınlayan Sünni âlimler, işgal karşıtı direnişi desteklediklerini belirterek, Irak halkını da daha gür bir şekilde işgale karşı çıkmaya çağırdılar.
"İŞGALCİLER ÇEKİLSİN" Tek çatı altında birleşen Sünni âlimlerin ilk icraatı, işgale karşı daha etkin bir şekilde karşı çıkılmasını açıklamak oldu. Tekbirler eşliğinde oluşturulan birlik sonucu bir deklarasyon yayınlayan âlimler şu ifadelere yer verdiler. "İşgale karşı direniş, meşru bir görevdir. Sünni camilerine yapılan baskın ve operasyon düzenlenmesini şiddetli bir şekilde protesto ediyoruz. Tutuklanan Sünni din adamları bir an önce serbest bırakılmalı ve Bedir Tugayları"nın Sünni âlimleri vahşice katletmelerinin önüne hemen geçilmelidir. Sünniler olarak artık tek bir çatı altında birleştik. Allah"ın izniyle bütün Irak"ta örgütlenip, vatanımızı işgal edenlere karşı verdiğimiz mücadeleyi önümüzdeki günlerde daha hızlandıracağız" <a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=10489" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=10489</a> |
Bu Dinsiz Gavurlarin Mescidi Aksada.
Ne isleri var............
CHP"Lİ KADINLARDAN MESCİD"E SAYGISIZLIK CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sosyalist Enternasyonal Toplantısı"na katılmak üzere geldiği İsrail"de temaslarına Mescid-i Aksa Camii"ni ziyaret ederek başladı. Ancak, Baykal"ın heyetindeki bayanların kolları ve başı açık olarak camiye girmesi, Filistinliler tarafından protesto edildi. CHP lideri Baykal, Zeytin Tepesi"nden önce Mescid-i Aksa Camii ve çevresine tepeden baktı daha sonra camiye gelerek, burada öğle namazını kıldı. Namaz çıkışında Baykal"ın heyetinde bulunan Genel Başkan Dış İlişkiler Danışmanı ve Sosyalist Enternasyonal Konseyi Üyesi Petek Gürbüz"ün ve heyetteki bazı kadınlar ve gazetecilerin kolları ve başı açık bir şekilde Mescid-i Aksa Camii"ne girmesi tepkiyle karşılandı. Mescid-i Aksa Camii"nde ibadet eden Filistinliler"den bazıları, "Burası kutsal bir yer ve böyle giremezsin" diye bağırarak kızgınlıklarını dile getirdi. Bunun üzerine Petek Gürbüz"ün üzerine ceket giydirildi ve Mescid-i Aksa Camii"nden hızla uzaklaştırıldı. Tepkili cemaati güvenlik güçleri sakinleştirmeye çalıştı ve bu esnada güvenlik güçleriyle cemaat arasında kısa süreli itişmeler yaşandı. Baykal ve beraberindekiler, öğle namazı kıldıkları camide yetkililerle bir süre görüştükten sonra, bölgeden ayrılarak, Doğuş Kilisesi ve Ağlama Duvarı"nı ziyaret etti. Öğle yemeğini beraberindeki heyetle Kudüs"te yiyen Baykal, öğleden sonra Tel Aviv"e dönerek, Sosyalist Enternasyonal toplantılarına katıldı. <a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=10502" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=10502</a> |
Müslümanlarin Ayak sesleri duyuluyor
ALLAH burada bulunan tüm Müslüman Kardeslerimden Razi olsun:
<a href="redirect.jsp?url=http://www.ntvmsnbc.com/news/324976.asp" target="_blank">http://www.ntvmsnbc.com/news/324976.asp</a> <a href="redirect.jsp?url=http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=93097" target="_blank">http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=93097</a> |
Merak etme hilafet düstügü yerden
kalkmayacak. Böyle bir sey Kuran"da söz konusu degil. Fatih, Du bist ein Weltmeister in Sachen copy + paste, aber selbst wenn Du den gesamten Müll der Internetwelt hier hinein posten würdest, wäre Deine Mühe für die Katz". Die Zeiten der Glaubensgemeinschaften sind passe. Statt hier Deine Zeit unnütz zu vergeuden, empfehle ich Dir mal ein paar Bücher zu lesen, Dein Wissensstand ist auf einem beängstigend tiefen Nieveau. Dieses von Dir als "Moslems" bezeichnete Pack, ist vom Islam Lichtjahre entfernt. Eure Existenz hängt von den Gnaden eurer Feinde ab. Mit ein paar Knopfdrücken seid wäret Ihre fällig. Von welchem Kampf srichst Du eigentlich? Ihr stellt nicht einen Gegner dar, sondern allenfalls ein Opfer. In welcher Realität lebt Ihr eigentlich? Statt Buharis Sexscheisse in die Tonne zu werfen, sieht Ihr darin die zweite schriftliche Grundlage des Islams. Es gibt aber keine Zweite. Und Ebu Hürreye wurde von Halife Ömer mit dem Knüppel regelrecht, peinigend geschlagen, damit er nicht "Unwahrheiten" über den Propheten schriftlich dokumentieren sollte. Weisst Du denn darüber nicht Bescheid?
|
Biryerden mutlaka kalkacak
Istesenizde istemesenizde, Rasidi Hilafet Devleti kisa bir zamanda ALLAHin izniyle kurulacak. Kafirler ISLAMi ve Müslümanlari yok edemeyeceklerdir, ne kadarda bu yolda paralarini harcasalarda. korkak kafirler bizim icin korkulacak birer düsman degildirler, bizim sayemizde hayvanlasan insanlar tekrar insan olarak yasamaya hak kazanacaklar.
|
Bir sey yazmaya degmezsin ama!
Insan olmanin ne oldugunu hic kavramamis ve ögrenememissin.
Insallah halife Residin bir gün ögretir sana. Bak o zaman nasilda demokrasi ararsin, avukat, hakim ararasin kadinin elinden kurtulabilmek icin. Sen bos ver baskalarinin ne ölcüde insan olup olmadiklarina. Önce kendin ile bir hesaplas ben kimim, neden varim, amacim nedir, neden bu dünyaya geldim ve neden demokrasi olan bir ülkede yasiyorum sorularini sor. Tani, ögren ve arastir kendini. Ve halen bu kadar salakca gicikligina ragmen neden bati ülkelerin de ve demokrasinin icin de yasadigini da sor ve cevabini bulunca da bir zahmet yaziver. |
Neymis o sesler bakiim
ben duyamiyorum.... acaba sagirmiyim ???
Ne dersin... ayak sesleri nasil oluyormus... anlat ve cehaletimizi gider... savasami hazirlaniyorlar... ??? cünkü ayak sesleri zorbaligin ilk isaretidir |
Kendi Demokrasilerinde ezilecekler
Nedense 70 li yillarda 6 ci filoya karsi cikanlar kahrolsun ABD sologanlari atanlar simdilerde ABD li ve son model kapital agalari kesilmisler.
Onlarda abd liler gibi Islami Düsmanligi moda haline getirmis sanki kazanacak havasi estiriyorlar. Sovyetler Afganistana girdiklerinde orayi ufak bir fare görüyorlardi ama sonlarini getiren Afganistan oldu. ABD de batakliga saplaniyor harcadigi paralarlan abd de ac insan birakmazdi ama su günlerde abd zenginleride aclik korkusu sardi. |
CDU Basa Geldi Türkiyede Terör Artacak.
SPD döneminde Türkiyede terör hafiflemisti Klaus Kinkel denen alman iftibarat baskani gitmisti ve SPD Türkiyeye fazla yük olmamisti.
CDU gine basa geliyor Türkiyeyi rekabet görüyor yugoslavya gibi Türkiyeyide kücültüb avrupada tek güc olma yolunda hayaller kuruyor. Göreceksiniz CDU basa geldikten sonra pkk gine olaylar cikaracak Türkiyeden gelen ilticaci pkk lilarin cogu CDU zamaninda avrupa ve almanyaya gelmistir. Milli Istibaratlarina gine para akitacaklar ve almanya üzerinden pkk ve dhkpc yi gine olaylara tesfik edecekler. Bu parti ayni zamanda Hitlerin devami olan bir partidir ADB baskani gibi düsünen hiristiyanligin tek din oldugunu savunan ve Islam düsmani bir irkci partidir. Cok dikkatli olmamiz lazim Türk kimliklerinde Alevi ve Kürt yazimasini istiyorlar. Bende Alman kimligimde Türk ve Islam yazmasini istiyorum ozaman. Bunu söyleyin bakim bu demokrat fasistlere bakalim size ne cevap verirler. |
Kirche im 12. Jahrhundert
Als trotz beständiger Verfolgungen Andersgläubiger die Bewegungen der Katharer und Waldenser vor allem in Südfrankreich, aber auch in Italien und Deutschland immer mehr Zulauf erhielten, organisierte die Kirche im ausgehenden 12. Jahrhundert die bürokratisierte und totalitäre Gehirnwäsche in Form der Inquisition.
Millionen Menschen wurden Opfer der katholischen Inquisition. Man geht von bis zu 10.000.000 Toten sowie ungezählten Gefolterten, Misshandelten und Terrorisierten aus (SPIEGEL, 1.6.98). Wir wollen Ihnen ein Mahnmal errichten, damit solches weder heute noch in zukünftigen Generationen wiederholt. SPIEGEL: »Vorläufer von Gestapo, KGB und Stasi.« Die Inquisition (lat. »Befragung«) war nach Aussage des Spiegel (1.6.98) »Vorläufer von Gestapo, KGB und Stasi.« Sie forderte in Europa zwischen dem 13. und dem 18. Jahrhundert mindestens eine Million, nach anderen Schätzungen zehn Millionen Menschenleben (Der Spiegel, 1.6.98). Auf einen verbrannten »Ketzer« (von griech. katharoi, die Reinen) kam etwa die zehnfache Zahl an Menschen, die zu langjährigen Kerkerstrafen oder zu wiederholten schweren Demütigungen verurteilt wurden: Tragen von Brandmalen oder Abzeichen, regelmäßige Geißelungen oder beschwerliche Wallfahrten. Wer einmal in die Mühlen der Inquisition geriet, hatte keine Chance. Er wurde durch eine oft langjährige Haft in finsteren Verließen gefügig gemacht, durch Folter gequält und zu einem »Geständnis« gezwungen. Sein Vermögen wurde beschlagnahmt und fiel zum großen Teil an die Kirche; seine Angehörigen standen meist mittellos auf der Straße, niemand traute sich, ihnen zu helfen. »Ketzerkreuzzug« (1209-1229) gegen die Katharer Die Inquisition begann mit dem »Ketzerkreuzzug« (1209-1229) gegen die Katharer in Südfrankreich. Diese wurden in den folgenden Jahrzehnten vollständig ausgerottet. Allein bei der Einnahme von Beziers 1209 wurden 22 000 Menschen ermordet - keineswegs nur Katharer. Auf dem Montsegur wurden im Jahre 1244 zweihundertfünfzehn Katharer auf einem riesigen Scheiterhaufen lebendig verbrannt. Um überlebende Katharer leichter in ihren Verstecken ausfindig zu machen, richteten die Dominikaner Hunde ab. Sie jagten die Opfer wie Raubwild. Nach der Belagerung und Eroberung von Montségur 1244 wurden über zweihundert Anführer der Katharer lebendig verbrannt. Die Ermordung der Waldenser Auch in Deutschland wurden zahlreiche Katharer verbrannt, z.B. 1051 in Goslar oder 1163 in Köln, desgleichen Waldenser (Hans-Jürgen Wolf, »Sünden der Kirche«, 1995, S. 258). Der spanische Großinquisitor Torquemada schickte über 10 000 Menschen auf den Scheiterhaufen und fast 100 000 auf die Galeeren (Kh. Deschner, »Opus Diaboli«). Die Neue Inquisition Heute, im 20. Jahrhundert, sterben zwar keine »Ketzer« mehr auf Scheiterhaufen. Doch die Verketzerung und Verleumdung Andersgläubiger durch von kirchlichen »Sektenbeauftragten« angezettelte Rufmordkampagnen, durch berufliche und soziale Diskriminierung ist noch nicht zu Ende (vgl. H. Mynarek, »Die neue Inquisition«, 1999) Der Großinquisitor Pedro Arbuen verurteilt eine andersgläubige Familie zum Feuertod. Papst Pius IV sprach ihn heilig. <a href="redirect.jsp?url=http://www.kirchenopfer.de/dieopfer/inquisition/index.html" target="_blank">http://www.kirchenopfer.de/dieopfer/inquisition/index.html</a> |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 11:53 Uhr. |