![]() |
türkiyenin manevi sehri trabzonlu enise
bir soru farz edelim enis senin bir kiz kardesin var...sünnetsiz kabuklu bir aleviye asik oluyor,,evlenmek istiyor..ne yapardin.. yani kuranda sünnet olunda yazmiyor zannedersem...yinede aleviye sünnet olmasinimi sart koyardin ?
|
Var sayimlan yola cikarsan
cok daha gidersin...........
Ben ne dedim.... arkadas.... ----------------- KARADENIZLILER KIZLARINI ADAM OLANA VERIRLER ----------------- Simdi senin tarif ettigin varsayim adammi????? Ideoloji kurbani, birde Sünnetsiz..... Sen ver istersen ben vermem..... |
Ama Hadisler dindir.... :))) o.T.
ohne Text
|
Azman diyebilirsin o.T.
ohne Text
|
Ben sünni falan degilim
Ben müslümanim..... hepsi bu kadar....
Sen Aleviligi gider Allaha yutturusun !!!!!!!! bakarsin o zaman Alevilik kelimesi kurtariyormu seni...... Hiristiyanlarda sabah aksam Isa diyip geciyorlar..... Tekrar ediyorum...... KIZ ADAM OLANA VERILIR.... Alevi, Sünni, veya Mezhepleri, Hadisleri din diye dayatip kizin basini belaya sokacak, zatlara degil...... Eger simdi anlayamadiysan..... anlayacagin yoktur... |
kuranin neresinde sünnet olun yaziyor?
hz muhammedi aliyi abubekiri vs vs sünnet ettiren ayetler nerde..`?
niye kiziyorsun vermiyorsan verme yahu ;) ama düsün ateiste aleviye kabukluya kiz vermiyorsun ama adamin ilerde hacca giden bir softa mümin olmuyacagini nerden biliyorsun..bunu bilmek istedim..aleviler ateistler size ne yapmis yani.onlar adam degilmi...maymun mu .:) hz muhammedin ilk esi müslüman degildi zannerdersem hz muhammed günahami girdi ?yoksa karadenizlilerin kizlari cok namuslu ve cokmu kiymetli ;) |
iyi de ADAM kim bana onu söyle
iste mesele adamin kim oldugunda...
sen erbakancilari, süleymancilari bilmem cartlari curtlari ve alevilik gibi seylere idolojo diyon ve bunlarin hicbirini adamdan saymiyon.. erbakanciyi, süleymanciyi,fethullahciyi bilmem carti curtu cikardinmi o zaman karadenizdeki birak senin ADAM dedigin hakiki insanlari. yahu normal insan kalmazki!! bak ben de trabzonsporluyum haminin 40 m frikikleri gibi 90 dan bir gol daha atarim sana :-)) |
Aha Sosyolojik ve Sözlük kelimeleri
sana uzak galiba....
Demek Hz. Ibrahimde Allah kelimesini kullaniyordu, Hz. Musada..... Yani hepsi..... ilk insan degil ama ilk Peygamber olan Adem bile..... O halde kabul..... nur wo staht das geschrieben...????? Kurani veremezsin... cünkü, o en son geldi... Ddigim gibi.... Kuranin disindaki yollar Bagdata degil... Nordpola gider |
bu zamanda mezhebsiz adam nerden bulacan
hos adamsin valla ;)
|
Karadenizliler
Kuranin cercevesinde yasayan insanlari adam sayar..... gerisini degil....
Temizlik acisindan Karadenizliler sünnet olur... Sosyolojik bir olaydir.... Sihhat icin gerekli bir durumdur, ayni zamanda karilarin acisindan... Elbette Ali, Ebu Bekir.... ve digerleri Sünnetsiz olabilirler..... bu Sosyolojik bir olaydir.... bilimle kültürle alakasi var... dinle degil..... Benim Aleviligi Kurandan saymami beklemyin.....cükü Alevilik din degildir... Sünnilikte öyle, siilikte öyle Mezheplerde öyle.... Biz Karadenizliler öyle Ideolojiye fazla bakmayiz.... Kurani zaman cercevesinde yeniden yorumlar hayatatimizi zenginlestiriz..... Iste bu cerceveye her kim sigarsa ve kizimiz onu adam sayip ömürboyu beraber yasamak ister... kizimizi onun rizasiyla alabilir.... sevgi karsiliklidir.... |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 11:53 Uhr. |