Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

21.05.2005 13:24

Konuyu onlardan daha derin bilen

Hoca tanimiyorum...

Senin tanidigin varmi.. ??

Yani bir Yasar yada Süleyman Hocadan dah uzman olsunlar ???

Kennst du einen ??

21.05.2005 13:28

Cok dogru yanlis anlamislar

Senki HZ. Isanin en yakinlari tarafindan yazilan cizilen Markus Evangelium yanlis diyebiliyorsan....

O zaman senin Hadislerin düpedüz Sahtekarlar tarafindan yazilmistir... en azindan Markus denilen adam... HZ. Isanin yaninda yasamis ve onun vaazlerini birebir dinlemisti....

Iste Vahyii disina cikan her kimse Safsatayla karsi karsiya kalir....

Tek Safsata karismamis olan Vahyii Kurani Kerimdir.... senin hadilerin olsun yada diger Vayhiilere bile ilaveler vardir....

O yüzden beni baglayan saaadece Kurandaki Vahyiidir...

Amatör dicilere tahammülüm yok

xstudentxnrw 21.05.2005 13:29

Kitaplari sende vardir. ac ve oku..

kaynak onun kitabi

21.05.2005 13:29

Sen DIN Amatörüsün

tahammülüm yok sizlere.... ya bir seyi tam yap yada birak

xstudentxnrw 21.05.2005 13:29

Türkce namazi destekleyen birimi söylüyo

r bunu?

21.05.2005 13:30

Amatör dinci... iste senin DININ=IFTIRA

ohne Text

21.05.2005 13:31

Namazi aydin insan anladigi dilde kilar

Amatör dincilerde ses cikarirlar ama ne anlama geldigini bilmezler

21.05.2005 13:34

Evet bizler buyuz

ASLINI INKAR EDENIN GELECEGI YOKTUR....

Bunlarin cogu toplumumuzda var.... zamanla medeniyet ve Demokrasi tohumlari ekinini verir....

Senin yada Alinin Velinin demesiyle degil....

Insan nasil bir 45 yasinlarinda hayatinin en kapasiteli seviyesine variyorsa..... ancak zamanla insanlik Cahillikten kurtulurlar...

In 2 Generationen wird die TR ein sehr modernes Staat und Religiöse Bildung erhalten haben

xstudentxnrw 21.05.2005 13:36

yani kurandaki tarifi kabul etmiyorsun?

ohne Text

xstudentxnrw 21.05.2005 13:37

ama manasini tam anlaminda veremeyince

kurandan okumus olmuyorsun.. farkli okuyorsun!

21.05.2005 13:37

Ediyorum... zaten oradan ögrendim

ama seninkinle uyusmuyor....

Sen Tefsir tasavvuf Felsefe bilmeden bunlari anlayamazsin

xstudentxnrw 21.05.2005 13:37

ben 100de 99un dedigini sana yaziyorum

;O)

xstudentxnrw 21.05.2005 13:39

senin icin kitaplarini karistiramam simd

i.. degmezde ondan!

sana benim söylemem bir sey ifade etmiyor..

xstudentxnrw 21.05.2005 13:40

Ben onlari bilenlerden aliyorum tarifler

i.. senin YNÖ, SA ve AH den degil.. onlar arapcayi tam anlamiyla bile bilmiyorlar.. bir kac kelime arapca ile olmaz bu

xstudentxnrw 21.05.2005 13:41

Onlar hic bir sey bilmiyor!

Onun icin herkez onlardan daha iyi biliyor!
yeni dogmus cocuk bile.. cünkü onlar gibi yanlis yorum yapma durumunda degil!

xstudentxnrw 21.05.2005 13:42

kurana göre yanlis, senin kendi kafana

göre yapila tercümeye göre dogru demek istiyorsun!

xstudentxnrw 21.05.2005 13:43

Sen arapcayi ögrenmeye calisiyormusun? o

ohne Text

21.05.2005 13:44

Neyin manasini ???

anlamadigin bir seyin zaten manasi olmaz...

Sen gec su manyak Hocal laflarini....

1-FATİHA:

1 Rahman ve Rahîm Allah"ýn adýyla...

2 Hamd, âlemlerin Rabbi Allah"a mahsustur

3 O Rahman"dýr ve Rahîm"dir.

4 Din gününün (Ceza gününün) Mâlik"i/ sultanýdýr..

5 Yalnýz sana ibadet ederiz ve yalnýz senden medet umariz.

6 Bize dogru yolu göster...

7 Kendilerine lütüf ve ikramda bulundugun kimselerin yolunu, gazaba uframislarin ve saptirmislarin degil

Anlasilmayacak ne var ???

Sizler belirli noktalara takilip kalmissiniz... benim gibi DINi kavramamnizi engeller

xstudentxnrw 21.05.2005 14:05

Namazda kurandan okuyacaksin ve kuran

arapca olarak indirildi, kuranda öyle yaziyor..

xstudentxnrw 21.05.2005 14:06

Arapca zengin bir dildir, türkce gibi de

gil.. bir cümle ile bir sürü seye isaret edebilirsin. bunu türkce söylersen sadece birini secmis olmakla birlikte digerlerinide bir kenara itmis olursun!

xstudentxnrw 21.05.2005 14:37

Kurandan sana gösterildi!

Incil degistirilmistir, bunu hiristiyanlar bile kabul ediyor!

xstudentxnrw 21.05.2005 14:49

buna senmi karar veriyorsun?! o.T.

ohne Text

henrymiller 21.05.2005 15:08

*Taschentuch dir reich!*

cimbomyilmaz 21.05.2005 15:21

Biraz sakin olunda bunu dinleyin!!!!!!

Selam,

su sohbette biraz ferahlik olsun. bakin internette ne buldum. yeni bir grup cikmis ortaya. isimleri 22-20s.
sarkinin ismi "shoot your gun"....bir dinleyinde nasilmis:-)?
ben begendim sarkiyi.....

hasrett 21.05.2005 16:03

Birdaha oku...

Bu yazinla neredeyse, ayrimcilik yapmaktasin...
Birdaha oku, hele su sureleri. (Senin icin acilen cikarttim... muhakkak ki daha derine dayanan ayetlerde vardir...)

2 Bakara 4 - 5

2 Bakara 23

21.05.2005 16:03

ISINSUYA ÖZEL!!!!!!!!!!

sayin ISINSU hanimefendi...

bana yapmis oldugunuz hakareti unutmadim..Gbniz kapali ulasmak mümkün degil..Yazima cvp bekledim günlerce gelmedi..Ortaya bir iddiada bulunup sonrada sessizce kacmak o sözün sahibinin kisiliginin zayif olmasinin bir belirtisidir..Bu forumun icerigine ve bu foruma yazan insanlara gelince, bu forum bir din forumu olmakdan cikmistir benim nezdimde.Son yazimla buradaki bazi sahislari muhattap görmedigimi ve yazilarinida ciddiye almadigimi belirtmistim.

Ben kime abi derim kime abla veya kime kardes derim bu sizi uzaktan ve yakindan hicbirsekilde alakadar etmez!

Size neyi nicin yaptigimi ve yazdigimi anlatmak zorunda deglim..

Herkes önce igneyi kendisine, cuvaldizi baskasina batirsn..

Dogrudur ki bazen kopya yazilar forumda yayinlarim..Isteyen okur istemeyende okumaz!Bu demek degildirki ben fikir alisverisinde bulunmakdan acizim veya iki lafi bir araya getiremiyorum(sizin yazdiginiz gibi)!Sadece bu forumda cok vakit gecirmiyorum o kadar!müslümanlari bilgilendiren, islamiyetin degerlerini cignemeyen- bu forumdan cok daha degerli forumlar var. Zamanimi onun bunun yazdigi sacmaliklari okuyarak yok edemem! Bir dahaki sefere yazdiklarinizi bir kac sefer okuynuz, yayinlamadan önce, yoksa gercek anlamda siz gireceksiniz kul hakkina!

SELAMLAR

hasrett 21.05.2005 16:04

-->

2. Sure Bakara, Ayet 4 ve 5 olacakti...

hasrett 21.05.2005 16:20

Mail"ler ne güne duruyor?

Cok ilginc...

Aranizda ne oldu bilmiyorum, tek gördügüm, ISINSU"nun ayni hatalarini yapmaktasin. Kul hakkina girmekle konusuyorsun!? Suan peki senin yaptigin nedir?

---

Yazdiklarini okumamak elde degil. Sonucta zamaninda sanirim bende seni cok yargilamistim, cok iyi hatirliyorum. Ne fikir alisverisinde bulunuyordun, nede dedigin gibi iki lafi bir araya getiremiyordun.

Sadece copy edip "kaciyordun" üstelik izahsiz, kaynaksiz...

Madem, burayi bu forumu cok kkücük görüyorsan, kendi gözünde daha nice bilgilendiren (ah özür, müslümanlari bilgilendiren) siteler taniyorsan, BUYUR demek geliyor icimden...

Bu forumda cok vakit gecirmiyorsum. Bu yüzden seni yargilamiyorum, benim düsüncem sadece, bi isi tam yürekle hal edersin, yada tam birakirsin. Okadar. Yaptigin is (senin ayehinde birseyleri copy edip gitmen) en azindan tam tekmil olmali...

Bu nedenlerden buradaki yazina sert cikisiyor, ve cevap yaziyorum...

Gercekten cok ilginc...

21.05.2005 17:30

o.T.

merhaba,

sayin Hasret hanim bende önyargili ve abartilmis yazinizi ilgiyle okudum ve hayret ettim acaba bu yazi size mi yazilmisti yoksa Isinsu nun avukatimisiniz?

sizinle aramizda bir deaf yanlis anlasilma olmustu ve özürde dilemistim,hatirlarsaniz. Bunu genellestirmenize ve bana karsi bir silah olarak kullanmaniza üzüldüm diyebilirim!

Bu forumda yazilarima ve yorumlarima gelince...insan hergün ayni bayat yemegi yermi?

Yorum yapmanin ve bazi provökatörlere cevap yazmaniz onlari muhattap görmenin anlamsizligini anlamis bulunmaktayim...
Nedir bu forumun amaci?

Insanlar neyi paylasamiyorlar ve tartisiyorlar?

Hangisi bir ilahiyatcibu insanlarin?

ISLAM"iyeti tartismak daha gusul abdestini almasini bilmeyen insanlara mi kaldi?

Amac sadece onun bunun kitapindan kopya edilmis yanlis fikirleri burada yansitmak ve insanlarin beyinlerini bulandirmak mi?

Vaybeenin forumun dengesini saglamak icin "provökatörler"
kullandigina artik hic süphem kalmadi....hep ayni manzarayi görmekten biktim..cogu tanidigim arkadaslar artik gelmiyorlar foruma..Acaba sordunuz mu neden?

Cok ender önemli buldugum yazilarida yorumsuz kopie ettim buraya.. her yazinin kaynagi vardi, bazen kaynak vermeyi unutmus olabilirim..Her getirdigim yazinin basinda asker gibi bekleyip yorum getirenlere cevap yazamam..Cünkü burada bazi sahsiyetlerin amaci bilgilenmek degil, provoka etmek cünkü, islamiyetin degerlerini yalanlamak, karalamak!!

roman 21.05.2005 17:44

o.T.

Forumun suan ki geldigi nokta oldukca güzel. En azindan katilimcilar düsünmeyi, sorgulamayi, yorumlamayi ögrenmeye basladilar.

Bir de yazilar yavas bir hiz ile sürdürülebilse daha da olumlu olacak.

Ha kiskirticalar mi?

Onlari asla ciddiye almamak ve onlara tek kelime yazmamak en dogrusudur.

hasrett 21.05.2005 17:58

Bundan sonra sohbetim degilsin...

--&gt
ISLAM"iyeti tartismak daha gusul abdestini almasini bilmeyen insanlara mi kaldi?

Bu okudugum en ahmak, asagilayici, irkci ve düsüncesiz cümle idi...

---

Bundan sonra, bir saniyemi dahil sana ve senin yazilarina bu Forumda harcamam...

Iyi günler dilerim...

21.05.2005 18:13

ALLAH yolunuzu acik etsin!

Ben kimseyi kisisel yargilamamaya gayret tederim..Fakat benim degerlerime deger vermeyeninde; ezmeye calisaninda;SINIRlarimi gecmek isteyinde gözünün yasina bakmam!

Ne diyeyim sizden daha acik net ve öz bir yorum beklerdim dogrusu...!

Benim bir cift sözüme karsilik, bu forumda onlarca sacma, birbirine kisisel hakaret yagdiran yorumlari bu arada tasdiklemis bulunuyorsunuz..Gusül abdestinin irkla ne alakasi var onuda anlamadimya...herneyse.

ALLAH yolunuzu acik etsin!

21.05.2005 18:25

Kuran disindan ne dersen de... zerre

kadar takmam....

Senin anlattigin DIN degil.. SaFSATA

21.05.2005 18:25

Yine ben kazandim

baskalari senin iftiralarini yiyebilir... ama ben yemem..

Resmen Iftira attin

21.05.2005 18:26

BIr isim ver.... bilen sence kimmis

bakiim

21.05.2005 18:27

Isim ver abine... senin Hocan kimdir ??

ohne Text

21.05.2005 18:29

Ben kendimi daha dogru yolda görüyorum

senin gittigin yolu yillar öncede bende gittim... ama bir halta yaramiyor... insani deforme ediyor.. Mahlukat yapmaya ugrasiyor..

O yüzden birde Kuranin yolunu denemekte coik cok fayda var

21.05.2005 18:30

Hayir calismiyorum

Bu yastan sonra DIN uzmani olacak degilim... yada yeniden Uniye giodecek degilim... o yüzden bilnelere sorarim onlardan cevap alirim...

Ich brauche keinen kara Hoca... zaten su anki bilgim kara Hocalari sollamistir

21.05.2005 18:36

Eger anliyorsan Arapca oku daha

güzel olur... eger anlamiyorsan zaten Müslüman degilsin demektir..

Anlamadigin bir seyle Ibadet olmaz... nacak geri zakalilar anlamadiklari seyle ibadet ederler

21.05.2005 18:38

Sen gec bunlari...

anlamadigin dille yatipo kalkmak Allaha ibadet degil... resmen dalga gecmektir....

Kurani anladigin dille okudugun zaman DINE girer... anlamadigin Dille Kurani okumussun zerre kadar sevabi faydasi yokttur.....

Anlamadigin bir seyden ne fayda gelsinki....

Aramizdaki kalite ve ehliyet farkida buradan gelmekte... ben anlayarak ibadet ediyorum.. sen anlamadan ibadet ediyorsun ve kaliplarla Allahi taniyorum diyorsun....

Dedimya.... bildigin gibi yap

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 04:56 Uhr.