Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

11.05.2005 08:31

Sünneti inkar etmiyoruz...

Sadece Sünnet kavrami senin anladigin sekilde degil.... anisen... SÜNNETULLAH

11.05.2005 08:32

Sende ye... Kurana aykiri degil hehe o.T

ohne Text

11.05.2005 08:33

göster o zaman yerini ??? NAaaaa TILT o.

ohne Text

xstudentxnrw 11.05.2005 08:33

o.T.

ayette yaziyor!

11.05.2005 08:35

Hangi Ayette ?????

ISte resmen DIN cahilisin.....

öyle karaborsa yaziyor demekle dünya dönmüyor....

Auf Wiedersehen

11.05.2005 08:37

Insanlarin beynini yönlendiren

veya karar veren/verdiren kimdir sence ?

Düsünceyi demiyorum, iyi veya kötüyü de degil.

xstudentxnrw 11.05.2005 08:38

senin kopyaladigin sünnetullah aciklamas

inin eksik ve sadece bir ayeti cimbizlayarak yapildigini isbat etmistik. ve peygambere uymanin itaat etmenin ve onun verdigi hükümlere uymamiz gerektigini söyeleyen ayetler sunmustuk. her hangi bir problemdeki kararinida uygulamamiz gerekiyor.. yani hadislerde gördüklerimiz, yani peygamberimizin sünneti! sünnet kelimesinin aciklamisinida yapmistik.. kuranda sünnetullah aciklaniyor evet.. am kör pislikler bunu peyamberimizin sünneti diye bir sey yok diye kullanmak istiyorlar. yani baska bir yerde para icin bazi ayetleri görmek istemeyen insanlarin bunu para icin yaptiklarini aciklayan ayetleride okumustuk!

yani sizin durum ortada!

xstudentxnrw 11.05.2005 08:41

digerlerini kendin bul!

baski yazida varken halen soruyorsun!
senin niyetin ne oldugu ortada

Kuranda tesettür!!!

Sadece bir sureden almak yeterli olacak.. isteyen digerlerinide okur!

A"raf:
26- Ey Âdemoğulları, size çirkin yerlerinizi örtecek giysi, süslenecek elbise indirdik. Hayırlı olan, takva elbisesidir. İşte bu(nlar), Allah"ın âyetlerindendir, belki düşünüp öğüt alırlar.

27- Ey Âdemoğulları. Şeytan, ana babanızı, çirkin yerlerini onlara göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi, sizi de (şaşırtıp) bir belaya düşürmesin! Çünkü o ve kabilesi, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Biz, şeytanları, inanmayanların dostu yaptık.

28- Onlar bir kötülük yaptıkları zaman: "Babalarımızı bu yolda bulduk, bunu bize Allah emretti." derler. De ki: "Allah kötülüğü emretmez. Allah"a karşı bilmediğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz?"

31- Ey Âdemoğulları! Her mescide gidişinizde güzel giysilerinizi giyin ve yiyin, için, fakat israf etmeyin, Çünkü Allah israf edenleri sevmez.

32- De ki: "Allah"ın kulları için çıkardığı zinetleri ve tertemiz rızıkları kim haram kılmış?" De ki: "Bunlar, bu dünya hayatında inananlar içindir, kıyamet gününde de yalnız onlara mahsustur". İşte böylece biz âyetleri bilen bir topluluğa uzun uzun açıklıyoruz.

11.05.2005 08:42

Elbet ortada tabi

ben Amatörce Müslümanlara karsiyim.....

Her seyin en iyisini yapar ve karsimdakinden beklerim...... sistem bu.... adida Sünnetullah.... bunun adini Allah koymus...

Iste bu Allahin Sünneti..... anlayanlar icin klavuz

11.05.2005 08:45

Insanlarin beynini yönlendiren

RUHTUR.....

Dalgalanmalar sayesinde beynimiz RUhumuzu üretir ve o Ruh Enerjisi ölümsüz bir Enerjidir.... yani yok olmaz.....

Iste o ruhtur insanin varligini saptayan.....

Ayni zamanda saglikli calismasi icin, saglikli bir beyine ihtiyac var yani, neurolojik bakimdan.... yoksa beyindeki arzadan dolayi dogru dürüst calisamaz hale gelir....

Sisofreni, mongolit veya benzeri hastaliklar insanin ruhununda calisimini en üst seviyede engeller

xstudentxnrw 11.05.2005 08:45

evet peygamberin dediklerini uy!

o kendi keyfine göre bir sey demez.. peygamberler rehberdir diyen bir sürü ayet var!

hepsini inkarmi ediyorsun?

11.05.2005 08:47

ben kic bas göz burun yada Titten

okuyamadim....

cimbizlayipta bana gösterirmisin bari ?????

Hani yaaaaa... o bas örtüsünü cimbizliyorsunuz ya..... o sekilde lütfen...

Ben CAHIL KIro... aydinlanmam gerek.... sende benim Hocam degilmisin... also ders ver ve Cehaletimizi gider

xstudentxnrw 11.05.2005 08:47

Kurani okumadigin belli!

buraya yazilanlarida okumamis gibi yapman!
KURAN diyorki, peygamberin haram kildiklarinida yeme! bu ne demek? kuranda sayili olanlardan sonra peygamberimizin (s.a.v.) yasakladiklarinida yeme!

sen istersen bu ayete uyma, birde inkar et.. senin bilecegin! yerini simdiden secmis olursun.. barbecue

11.05.2005 08:50

Al safsata DINIni basina cal

Taliban Taliban Taliban
kapi kapi dolasip
Buschu arayan
yalvaran yakaran
Dönen SEN olacaksin

xstudentxnrw 11.05.2005 08:50

cirkin yerlerini yaziyor!

baska ayetlere sen bakacaksin! ben senin okusanda okumasanda inkar edecegini düsündügüm icin yazmiyorum! neden yazayimki.. peygamberimizin hayatini örnek almamizi kuran emrederken, sen karsi cikiyorsun! tek bir misal.

BITTI

11.05.2005 08:50

Offf yaaaa... nerde Ayetler ??? o.T.

ohne Text

11.05.2005 08:51

UNd welche wären das ??? o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 11.05.2005 08:51

yüz sefer yazsak yine okumazsin!!!

Inkarcilara!!!

29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah"a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah"ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.

"Allah"ın VE Resulünün haram kıldığını" diyor ayet. Inkarcilar inkar etmeye devam edecekler gibi! Halbuki bir Kurana baksalar!!

xstudentxnrw 11.05.2005 08:52

Inkarcilara!!!

29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah"a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah"ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.

"Allah"ın VE Resulünün haram kıldığını" diyor ayet. Inkarcilar inkar etmeye devam edecekler gibi! Halbuki bir Kurana baksalar!!

xstudentxnrw 11.05.2005 08:52

Inkarcilara!!!

11.05.2005 08:53

Wat ???.... yahu karinin Tittelerinden

daha güzel ne olabilirki ?????

Cirkinmis.... herkes güzel derken simdi Kuranmi cirkin diyor. ????

Yaaaa bu seninkisi varya tam bir slatalik.....

Duyma ve uyruruk kelimelerle. acank bu kadar ilerleyebilrisin...

Günün birinde senden daha iyi bilen cikar karsina.... ve ayni zamanda Sexi bile carpittigin meydana cikar

xstudentxnrw 11.05.2005 08:54

Inkarcilara!!!

---------------------

digerlerini vaybeenin bu forumdaki arkada kalan makalelerinde ararsin, kurani acmadigin belli!

11.05.2005 08:55

Welche ist jetzt richtig ???

Bakara 62 Süphesiz inananlar; yahudiler, hiristiyanlar ve sabiiler(den) Allah"a ve ahiret gününe inanan ve iyi iþ(ler) yapanlara, Rableri katýnda mükafat vardýr; onlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.

SIMDI IYILIK YAPAN HIRISTIYANLARA MÜKAFAT YOKMU ?????

Hmmmmmmm yazan enayi Kuranda yanlis yazmis

11.05.2005 08:55

s.o. o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 11.05.2005 08:56

sen kuranda kadinlarin ördünecegini

yazarak baslamistin! iste o ayetlerde kadinin nerelerini örtecegi yaziyor, basi gögüs üstünüde örtecek ve baska yerlerde yazili.

BITTI

xstudentxnrw 11.05.2005 09:02

baska kuran ayetlerinide ele alirsan

anlarsin!

peygamberimizden önce hiristiyan olmus biri, incilin temiz degistirilmemis sekline inanmissa, yani allaha sirk kosmadan, ve iyi seyler yapmissa faydalarini görür! tek bir misal. yahudileri kendin düsün!

bilerekten konulari dagitmak istiyorsun, bu yaptiklarinda ortaya cikiyor!

xstudentxnrw 11.05.2005 09:10

Bir nikten fazla kullanan, konulari dagi

tmak niyetiyle ortada dolanan cirkin düsünceli insanlarin oyunlarini biliyoruz zaten! cikarlar, önce kuranda kadin örtünecek diye ayetler var, ben erkek olarak ciplak gezebilirim der! ona erkeginde örtünmesi gerektigini söyleyen ayetleri gösterirsen, hani neresi örtüncekmis kadinin gögüsu, kalcasi yazmiyor der! halbuki en bastan kadinin örtünemsi gerektigin kendisi söylemisti.

kuranin dedigin gibi, kurandan sadece kendi isteklerini dogrulayacak seyleri cikarmaya calisirlar! yani bir istekleride kadinin gödsünün kalcasinin acik olmasi ve kendisinin ciplak gezme istegi olsa gerek. yazisindan öyle anlasiliyor!

allahin yasakladiklarini ve peygamberin yasakladiklarini diyor ayet, adam halen kendi cukurunu kaziyor ve yine inkar ediyor! "sünnetullah" kuranda aciklandi demedinmi? EEEE, allah kuranda yasaklarini belirtmismi simdi? birde peygamberin yasakladiklarinada dikkat etmemiz gerekiyormus? EEEE.. onuda hadislerde bulamiyacagizda nerde bulacagiz ;O)

gÜleGüle

xstudentxnrw 11.05.2005 09:13

yazdiklarinin yanlis oldugunu kuranla

aciklarsin, baska yerde nerde ayet der..
yazdiklarinda cimbizlama yaptigini söylersin.. senin yazdiginada o lafi kullanir, halbuki o yazilan ayetleri inkar eder! onun sucladigi kisilerin yazdilari seyler bütün kurani ele aldiktan sonra ortaya ciktigi icin, cimbizlama lafi uymaz!
ama anlayana!

xstudentxnrw 11.05.2005 09:31

unutmayalimki..

imanin sartlarina inanmak gerek.. Allahtan baska ilah yoktur deyen, peygamberimizinde (s.a.v.)peygamberligini kabul eden dogru yoldadir..

xstudentxnrw 11.05.2005 11:07

Uydurma hadîs nasil anlasilir?

Peygamber efendimizin vârisleri, vekîlleri olan âlimlere olan i"timâdi sarsmak için, Ingilizler asirlardir, Islâm âlimlerinin kitaplarinda uydurma hadîs olabilecegini telkîn etmeye çalismislar, bunda da oldukça basari sagladiklari, bir çok genci zehirledikleri anlasilmaktadir.

Bir müctehid, baska bir müctehide hatâ ettin demez. (Ictihâd ictihâd"la nakzedilemez) [Mecelle m.16)

Dört mezhebde birbirinden farkli hükümler vardir. Fakat hiçbiri, digerini sapiklikla, hatâ etmekle ithâm etmemistir. Çünkü hadîs-i serîflerde buyuruluyor ki: (Âlimlerin farkli ictihâdlari, mezheblere ayrilmalari rahmettir.) [Beyhekî]

Hanefî ve Hanbelî"de gusülde agzin içini yikamak farz iken, Mâlikî ve Sâfiî"de farz degildir. Bunun için mezhebin birine dogru, ötekine yanlis denemez.

Her müctehidin bir hadîsten hüküm çikarmasi farklidir. Bir müctehidin sahîh dedigi bir hadîse, baska bir müctehid mevdû" diyebilir.

Muhaddis mevdu derse

Hadîs ilminde müctehid bir âlim, bir hadîse mevdû" derse, diger müctehidler buna sahîh diyebilir. Çünkü mevdû" diyen müctehid, bir hadîsin sahîh olmasi için lüzûm gördügü sartlari tasimiyan bir hadîs için, "Mezhebimin usûlünün kâidelerine göre mevdû"dur" der. Ya"nî bu sözün hadîs oldugu bence anlasilamamistir, der. Yoksa, "Bu söz, Peygamber efendimizin sözü degildir" demek istemez. Ayni hadîs için baska bir müctehid sahîhtir diyebilir. Sahîh oldugunu söyleyen müctehid ötekine, "Peygamber efendimizin bu sözüne nasil mevdû" dersin?" demedigi gibi, öteki de, "Bu uydurma söze sen nasil hadîs diyebilirsin?" demez. Diyelim ki, Süyûtî ve Zehebî gibi hadîs âlimleri, Imâm-i a"zâm ve Imâm-i Gazâlî hazretlerinin sahîh dedigi bir hadîse mevdû" dese, o hadîs, ancak bu iki zâta göre mevdû" sayilir. Hadisi bildiren imâmlara göre yine sahîhtir. Fakat Aclûnî, hadîs imâmlarinin bildirdigi hadîs-i serîflere mevdû derse, o hadîs mevdû olmaz.Peygamber efendimizin, mu"cize olarak gelecekten haber veren birçok hadîs-i serîfleri vardir. Bunlarin çogu çikti. (Uydurma hadîs çoktur, Kur"ân okuyalim) diyenlerin de çikacagini bildirerek buyurdu ki:

(Bir zaman gelir, beni tekzib edenler çikar. Söyle ki, kendisine benden bir hadîs söylenince, "Resûlullah böyle sey söylemez. Bunu birak, Kur"ândan söyle" der.) [Ebû Ya"lâ]

Eger herkes Kur"ân-i kerîmden hüküm çikarabilseydi, hadîs-i serîflere, Eshâb-i kirâma ve âlimlere ihtiyâç kalmazdi. Onun için Allahü teâlâ da, Peygamber efendimiz de âlimlere uymamizi emrediyor. Imâm-i Rabbânî hazretleri buyurdu ki:

(Hadîs-i serîflerle amel etmek, bize câiz olmaz. Mezhebimizin hükmüne aykiri gibi görülen hadîs-i serîfler, âlimlerin sözlerini reddetmek için delil ve senet olamaz.) [Müj.Mek. 312]

Muhammed Hadimî hazretleri buyuruyor ki:

(Dindeki dört delil, müctehidler içindir. Bizim için delil, mezhebimizin bildirdigi hükümdür.

Çünkü bizler, âyet ve hadîsten hüküm çikaramayiz. Mezhebin bir hükmü, âyete, hadîse uymuyor gibi görünse de yanlis degildir. Bunun için tefsîr ve hadîs okumamiz uygun olmaz.) [Berîka s.94]

Uydurma hadis nakli

Imâm-i Gazâlî gibi büyük âlimlerin kitaplarinda uydurma hadîs oldugunu söyleyen Aclûnî" ve M.Semseddin Sehâvî Peygamber efendimizin ana-babasina kâfir diyen Aliyyül kâri ve benzerlerinin sözlerine aldanarak, Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarina dil uzatmak ve onlarin kitaplarinda uydurma hadîs var demekten sakinmalidir. Hiç bir Ehl-i sünnet âliminin kitabinda uydurma hadîs olmaz.

Islâm âlimleri, hadîs uydurmanin ve uydurulmus hadîsi nakletmenin vebâlinin büyüklügünü bildikleri için, Allahtan çok korktuklari için, tek kelime ile sâlih âlim olduklari için kitaplarina uydurma hadîs almazlar. Asagidaki hadîs-i serîfler hadîs âlimlerinin kitaplarindan alinmistir.

(Benden duydugunuz âyet ve hadisi teblig edin! Benî Isrâil"den bildirdiklerimi de söyleyin! Yalniz bana bilerek yalan isnat eden Cehennemdeki yerine hazirlansin!) [Buhârî]

(Iftirâcilarin en büyügü, söylemedigim bir sözü, bana isnat edip nakledendir.) [Beyhekî]

(Söylemedigim sözü, hadîs olarak bildiren veya Ku"âni kendi re"yi [görüsü] ile tefsîr eden, Cehennemde azâb görecektir.) [Tirmizî]

Bu hadîs-i serîfleri nakleden ve bilen bir âlim, nasil olur da kitabina uydurma hadîs alabilir? Yoksa uydurma hadîsi bilemiyecek kadar hâsâ câhil miydiler?

Kaynak: Ihlas Net

tclady18 11.05.2005 11:54

ist hölle gleich feuer?

bedeutet cehnnem zu brennen oder qualen erleiden ohne zu brennen?

ich definiere hölle mit feuer.

hacikischkisch 11.05.2005 11:59

Bunu bilmeyecek ne var??

Hadisi okuyunca veya duyunca osurursun
eger bunun üzerine cin cikarsa ve ossuruk gül gibi kokarsa bu dogru hadis demektir..yok bi sey olmazsa sadece pis ossuruk kokusu gelirse bu sahte hadis demektir..

Baska sorunuz varsa sorabilirsiniz
muahahahaha

hacikischkisch 11.05.2005 12:02

Hayir büyük kazanlarin altinda cayir

cayir ates yanacak ve biz kazandaki suda olacagiz..fokur fokur kaynayan sular düsün ve sen icindesin..

ich finde das geil!

xstudentxnrw 11.05.2005 12:43

Türkcemi arapcami?

13:37 - Ve işte biz o Kur"ân"ı Arapça bir hüküm olarak indirdik. Yemin olsun ki, eğer sen, sana vahiyle gelen bu bilgiden sonra onların keyiflerine uyacak olursan, sana Allah"dan ne bir dost vardır, ne de bir koruyucu.

bakss 11.05.2005 12:53

Religion ist Opium für das Volk

Gott ist am Mitleid der Menschen gestorben

xstudentxnrw 11.05.2005 12:54

Anneler Günü

On yıl öncesine kadar “Anneler Günü”ne hiç önem vermezdim.
Eğer aklıma gelirse, bu işi bir telefonla geçiştirir, unuttuğumda ise; anacığımın sınırsız şefkatine güvenerek “bir dahaki sefere” derdim.

O zamanlar ben, şimdiki gibi Adapazarı’nda otururdum. Annem ise, İstanbul’daki evinde yaşar, benim veya kardeşlerimin ısrarlı davetlerine rağmen:

–Ben burada daha rahatım evlâdım, derdi. Ara sıra beni yoklayın yeter.

Esasında bizim rahatsız olmamızdan korkar ve bu hassasiyetini, yavrularından uzak kalmanın verdiği acısına kalkan yapardı.

Ve şimdi...

Yani tam on yıl sonra...

Artık “anneler günü”nü unutmayacağıma, bunu yılın her gününe yayacağıma ve ona ayırdığım hediyemi günü gününe vereceğime yemin etmiş durumdayım.

Ve Allah biliyor ki, bu hediyeyi o günden bu güne kadar bir kere bile ihmâl etmiş değilim.

Sabah namazlarından sonra kabrine gönderdiğim bir yasin-i şerifi, eminim ki hemen yanı başında yatan babamla birlikte paylaşıyordur.

Cüneyd Suavi

xstudentxnrw 11.05.2005 13:10

39:28

39:28- Pürüzsüz Arapça bir Kur"ân (indirdik ki, Allah"ın azabından) korunsunlar.

11.05.2005 13:13

Diyelim adam tüm Resülleride kabul ediyo

r... yani Kuranida kabul ediyor.. ama yinede Musevi yda Hiristiyan yada baska bir sey kalmak istiyor....

Eeeeeee..... simdi bu adam ne olacak....

O senin dedigin sarti KARA HOCALAR koymus.... Kuran öyle bir sey söylemiyor...

Yaaaaa.... su cibildakligi pantolon giyin yada basina bez takin falan icin Ayetler nerede..... ?????

Kayipmi oldu onlar ???

xstudentxnrw 11.05.2005 13:15

Allah,kelamın en güzelini ikizli indirdi

22- Allah, kimin bağrını İslâm"a açmış ise işte o, Rabbinden bir nur üzerinde değil midir? Artık Allah"ın zikri hususunda kalpleri katılaşmış olanların vay haline! İşte bunlar, apaçık bir sapıklık içindedirler.

23- Allah, kelamın en güzelini ikizli, ahenkli bir kitap olarak indirdi.(1)

Ondan Rablerine saygısı olanların derileri ürperir. Sonra derileri de, kalpleri de Allah"ın zikrine karşı yumuşar. İşte bu Allah"ın rehberidir. Allah, onunla dilediğini doğru yola çıkarır. Her kimi de Allah şaşırtırsa, artık ona doğru yolu gösterecek yoktur.

24- O halde kıyamet günü zalimlere: "Tadın bakalım kazanıp durduklarınızı!" denilirken, o kötü azabdan yüzü ile korunacak kimse ne olur?(1)

25- Onlardan öncekiler de yalanladılar da kendilerine, hatırlarına gelmez yönden azab geliverdi.

11.05.2005 13:16

Ahaaaaa.... demek Elmalili

ve diger MÜfessirler bunu yanlis anlamis... ve yanlis yazmis...hmmmmmmm

Yaaaa... sen neden bunlari gidip uzmanlara anlatmiyorsun bakiimmmm ???? heeee

Cünkü senin SAFSATA DININ bana bir sey veremezki..... ben o safsatalari asali YILLAr oldu.... ben kurtuldum...

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:54 Uhr.