Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

coach01 06.05.2005 18:45

Beni onlara benzetemezsin !

Buna ne senin hakkin var ne de o sevdigin sözde profösörler!

Sen kimsinde senin adina birisi Tv programmi yapacak. Yasarin parasi ödeyebilecekmisin ki ? Masallah onun piyasa fiyati cok yüksek.

Beni onlara benzetemezsin !

Buna ne senin hakkin var ne de o sevdigin sözde profösörler!

Sen kimsinde senin adina birisi Tv programmi yapacak. Yasarin parasi ödeyebilecekmisin ki ? Masallah onun piyasa fiyati cok yüksek.

gül o.T.

ohne Text

coach01 06.05.2005 18:49

Mesepler din diye iddia eden kim ?

ben meshepleri dinmi diyorum ?

Meshep bir yoldur. Yolun dogru veya yanlis oldugunu sadece Allah bilir. Biz mesheplerin kurana uyanlari tasvif ediyoruz. Sapik meshepleri veya sapik hadisleri kabul etmiyoruz zaten. Siz bizim zaten inanmadigimiz seylere bize bir seyleri isabaat etmeye calisiyorsunuz.

Ben görüsüm su. Su yasarci sihniyette bir meshep. Hadis düsmanligi meshepi bana göre. Ve yine bana göre sapik bir mesheptir.

coach01 06.05.2005 18:49

Mesepler din diye iddia eden kim ?

ben meshepleri dinmi diyorum ?

Meshep bir yoldur. Yolun dogru veya yanlis oldugunu sadece Allah bilir. Biz mesheplerin kurana uyanlari tasvif ediyoruz. Sapik meshepleri veya sapik hadisleri kabul etmiyoruz zaten. Siz bizim zaten inanmadigimiz seylere bize bir seyleri isabaat etmeye calisiyorsunuz.

Ben görüsüm su. Su yasarci sihniyette bir meshep. Hadis düsmanligi meshepi bana göre. Ve yine bana göre sapik bir mesheptir.

coach01 06.05.2005 18:54

....

Tüm semavi derken ne demek istiyorsun? Sadece allaha iman eden tabiiki cennete girer. Biz su anki hiristiyanliktan musevilikten bahsediyoruz. Onlar Allahi ne kadar biliyorlar? Madem onlarin yaptiklari dogru idide niye peygamber efendimizi gönderdi Allah resul olarak biraz düsün yazmadan!

Yasar efendi Allaha iman ediyorsa. Ve kurani kendi cikarlarina göre yorumlamiyorsa. Tabiiki müslümandir. Ama gercekler bunun böyle her zaman böyle olmadigini gösteriyor. Türkiye nezlinde uzman olmasi benim icin önemli degil.

Onun avukatligini benimsemissin. Mahserdede insallah yaparsin avukatligini!

coach01 06.05.2005 18:54

....

Tüm semavi derken ne demek istiyorsun? Sadece allaha iman eden tabiiki cennete girer. Biz su anki hiristiyanliktan musevilikten bahsediyoruz. Onlar Allahi ne kadar biliyorlar? Madem onlarin yaptiklari dogru idide niye peygamber efendimizi gönderdi Allah resul olarak biraz düsün yazmadan!

Yasar efendi Allaha iman ediyorsa. Ve kurani kendi cikarlarina göre yorumlamiyorsa. Tabiiki müslümandir. Ama gercekler bunun böyle her zaman böyle olmadigini gösteriyor. Türkiye nezlinde uzman olmasi benim icin önemli degil.

Onun avukatligini benimsemissin. Mahserdede insallah yaparsin avukatligini!

06.05.2005 19:32

Mesih organları nelerdir?

Soru: Abdest alırken ayağımıza mest veya herhangi bir şey giymeden ya da çoraplı olduğumuz zaman yıkamadan mesh etmekle yetinebilir miyiz? (Naip Doğan / Kayseri)

Cevap: Kur"ân-ı Kerim, yüzün ve dirseklere kadar kolların yıkanmasını, başın ve aşıklara kadar ayakların mesh edilmesini emretmiştir. Baş ve ayaklar mesih organlarıdır. Mesih organlarının doğrudan kendi üzerlerine ıslak elle mesh edilebileceği gibi şayet üstlerinde bir giysi varsa onların üzerine de mesh edilebilir. Başa dolanmış sarık üzerine ve ayaklara giyilmiş olan çoraplar üzerine mesh edilebilir. Bundan önceki yazılarımda bu konuyu ayrıntılarıyla açıklamıştım. Daha geniş bilgi için "Soru ve Cevaplarla İslâm" adlı eseri okuyunuz.

LINK
<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29</a>

06.05.2005 19:35

Hiristiyanlarin hepsi demiyor onu

hespi icin Allahin oglu degil...

Dedim ya... Allahi bilen düya üzerinden eksik olamayacak

06.05.2005 19:36

Iftirayi vaz gec artik

stilin remsen CIFTE SATNDARDLI

06.05.2005 19:37

Eger o.T.

ohne Text

06.05.2005 19:39

Eger Mezhep DIN degilse

ne oluymus bu Mezhep yolu bakiim...

Ben gitmem insanlarin cizdigi yoldan...

Kuran insanin nesine yetmiyor ??

Güzelce Kuran Tefsirleri varken... nerden cikti bu Mezhep safsatalari ???

Kim bunlari kendi cikarlarina göre uyguluyor...

Abdest gibi, cok basit olan olayi.... Mezhepciler sayesinde tam bir safsataya cevirdiniz yaw...

Sen benim yeni Mekaleme bak bakalim Uzmsnlarinda Hocasi olan Süleyman Ates ne diyor buna

06.05.2005 19:46

Semavi demek gökten Vahyii olarak inen

demektir...

Mesela die 10 Moseischen Gebote gercerliligini kaybetmis degil.... aynen gecerlidirler.... kesinlikle hic bir yerde hic bir zaman Musanin o 10 kanunlari degismez, cünkü Universel ve zamanisiz hükümlerdir...

Kuranda benzeri sekilde ifadelerde kullanmistir... yani Semavi DINLer birbirlerini tamamlayan unsurlardir....

Su anki Hiristiyanligi nede Museviligi hele hele Müslümanligi SEMAVI din diye sayamazsin...

Kurandaki ve Ehli-Kitaptaki DIN asli ile aynidir. ve Kuran asli ile Incili tamamliyor ve DINde son noktayi koyuyor....

Incili arastirmdadn Kuranida anlamak zor... cünkü cogu zaman Kuran incilin üzerine dikkat cekiyor...

Ama bu zamanki Müslümanlik ve Hiristiyanligi ve Museviligi kast ediyorsan...

TÜMÜ KURAN VE EHLI-KITAP DISIDIR.... yani Kuradnadi DIN yerine SAFSATALARLA DOLU BIR DIN YASANMAKTA....

Sen zannetmaki Müslümanim diyen herkes Müslümandir...

Kesinlikle degildir.... zaten toplasan 1 milyon dünya capinda Mümin bir araya getiremezsin

xstudentxnrw 07.05.2005 02:48

Kurandan bir ayeti inkar edenin hali ne?

ohne Text

07.05.2005 03:07

Yok bir hali...

inkar etmek diye biur sey yok...

YANLIS YORUMLAMAK var....

Lafta hepimiz Müslümaniz... ama bazilari IFTIRACI.. KATIL usw...

Demekki... Müslümalik saaaadece bir Kelimeden ibaret.....

O yüzden Kuranin ruhunu anlamak ve ayni zamanda SALIH AMEL PESINDE komsaktir bir Müslümani kennzeichnen eden

donpepelino 07.05.2005 11:03

Türkiyede cogunun ayagi kokuyor

Allahin karsisina kokmus corap ve ayaklanmi cikacaksin len gazz kafa.?

Türkiye sicak bir ülke yani her saatte bir temizlenmek gerekli haa sen kokmus corabinlan yada kirli kilodunlan almak istiyorsan al baskasinin derdi sana kalmamis?

donpepelino 07.05.2005 11:04

ne iftirasi adam düpedüz

sapik hiristiyanin dinine benzetmek istiyor herseyi hadi ordan seni jandarma?

donpepelino 07.05.2005 11:05

oda erkekse gelsin buraya

ben tv lerde artislik yapmak icin cikmam kocum o para ve sövret icin yapiyor serseri?

donpepelino 07.05.2005 11:14

Anneler Günü Diye Birsey Yok

Diyanet anneler günü münasebeti ile vaiz lar veriyor abd de senede bir Anneleri ananlar diyer günlerde annelerini tanimiyorlar demek.

Savasta öldürdükleri Anneler icin neden günler yazirlamiyorlar.

Femizim derler bizim kiler alasini yaparlar ama hayvan gibi kadini evlerde neden satiyorlar onu sormazlar hic.

Anneler baba lar günü derler bizimkiler onlarida arkalarinda birakirlar gidin bi yaslilar yurdunda ne kadar yasli evlatlari tarafindan atilmis.

Bunlar bu günleri cikarmislarki anne baba lari tanisinlar diye bunlar gulu gulu lar gibi ne anne nede baba tanirlar hepsi sarhos bedüs.

Islamda Anne baba günü diye birsey yoktur onlar hergün Kutsaldir.

07.05.2005 14:48

Zikir

Du solltest wissen, daß Du HALIFETULLAH nämlich Statthalter Allah´s auf Erden bist.

Hast Du eine Ahnung von den Kräften, die Allah Dir verliehen hat, die als Statthalter auf Erden in Deinem Herz und Gehirn vorhanden sind?...

Bist Du Dir bewußt, daß Du mittels Gebet und Dhikr mit Deinem großartigen Gehirn, den in Dir vorhandenen Mechanismus in Betrieb setzen kannst?...

Kennst Du den Mechanismus des Gebetes, der Dir als stärkste Waffe zur Verfügung gestellt wurde?...

Wie viele grausame Sultane wurden durch Gebet und Dhikr einfacher - und mittelloser Menschen vernichtet!...

Wie viele Mittellose haben durch Gebet und Dhikr großen Reichtum erhalten!...

Wieviel Sorgenvolle, Kranke, Gequälte und Leidtragende haben ihre Rettung durch Gebet und Dhikr erfahren!...

Mein Freund, Du mußt wissen,

daß das System von Gebet und Dhikr, welches die stärkste Waffe der Welt darstellt, in Dir vorhanden ist,...dadurch, daß Du den Gebrauch dieser starken Waffe, die in Deinem Gehirn, Herz und deiner Seele vorhanden ist, erlernst, kannst Du alle Schönheiten in dieser Welt und in dem Leben nach dem Tode erlangen!...Oder aber, Du gebrauchst das System von Gebet und Dhikr nicht und läßt es irgendwo links liegen und verrotten, dann wirst Du die Folgen dafür bis in alle Ewigkeit zu tragen haben!...

Dieser Mechanismus wurde Dir ohne Gegenleistung überlassen, er ist ein Geschenk für Dich!

07.05.2005 15:40

Senin beynin kokuyor ayagin koksa ne

olurki..... ???

Kaldiki insan her zaman ve her yerde tertemiz olmali... hatta disleri bile yilda sefer temizletmeli.... ama neeeerdeee...

Statt dessen... ayaklarinizi yikayin ve vüycüdunuzun gerisi TER koksun... sevaptir HURAFELERIYLE... insanlari siraya düzüyorsunuz.....

Sen bana bakinca zavallinin birisisin

07.05.2005 15:48

Gerçeği ortaya koyan ayetler

Sâffât:11"e göre insan tin-i lâzib"den (yapışkan çamur) yaratılmış,

Hicr: 26"ya göre insan hame-i mesnûn"dan (uzun süre suyla karışıp cıvımış yahut kokuşmuş çamur) yaratılmış,

Nuh: 13"e göre insan çeşitli aşamalardan geçirilerek yaratılmış,

Nuh: 17"ye göre insan bitki olarak yaratılmış,

Kıyamet: 37"ye göre insan nutfe"den (sperm) yaratılmış,

İnsan: 2"ye göre insan nutfe-i emşâc"dan (zigot denilen döllenmiş yumurta) yaratılmıştır.

İnsanın topraktan yaratıldığını bildiren ayetlerin (Sâd: 38/71, 76, A"râf: 39/12, İsrâ: 50/61, En"âm: 55/2), toprağın birden insan oluverdiğini değil, insanın yaratılışının, kökeninin topraktan başladığını ifade eder. Nitekim, "O"dur ki, yarattığı herşeyi güzel yaptı ve insanı yaratmaya çamurdan başladı" (Secde: 7) ayeti, bu gerçeği net biçimde ortaya koyar.

Bütün bunlar, insan yaratılışının çeşitli aşamalarını anlatan ifadelerdir. İnsan, birden bire oluvermiş basit bir yaratık değil, belki milyonlarca yılda özene bezene, istifa ile yaratılmış bedensel varlıkların en şereflisi olan bir yaratıktır. Yüce Allah, suyla karışmış çamuru insan olma yoluna yöneltmiş, kala kala vasfı değişen bu çamurdan oluşan hücreler süzüle süzüle çeşitli aşamalar geçirerek insan düzeyine ulaşmıştır. (Devam edecek)

------------------------

Acaba bu aciklama kimse ait... yine TR nin en büyük Alimine zamanin en cagdas Tefsirini yazan ve Ciltlik KURAN Ansiklopedisini yazan Süleyman Atese ait.....

Artik kimse LAGA LUGA Yapipta Ademin cocuklari birbirlerini becerdi demesin....

Insanlik zaaaten dünyada vardi....

YANI EVRIM EVRIM.... yoksa Siyah insan diyebir sey olmazdi....

Bazi maymun beyinliler... sen ne demek istiyorsun... biz simdi maymundanmi gelmekteyiz demek istiyorsun....

HAYIR... biz maymun degiliz, ama bu gibi düsünen maymundur....

Eger bizler maymundan gelseydik.... onlar yeryüzünde olamamalri lagzim....
Saaaaadece ATALARIMIZ ayni..... yani moderin insan ile insandan daha düsük kalitede olan maymunlarin Atalari ayni yaratiktir...

Gelecek milyon yillarda bizler yine tip ve sekil degistirecegiz....

Hatta Amerikalilarin bir tahmin üzerine güzel bir resimde cizdiklari vardi.... yani tahmine göre bundan sonra 2000 yil sonra insaligin görünüs sekli....
Basisi olrak eskiden kalma resimler heykeller ve benzeri tarisel resimler örnek alindi, bu zamanla kiyaslanip aradaki farki gelecek zaman yorumlamislar...

Yani evrim artik bir gecektir... bunu Kuran 1400 yil önce söylüyordu... bizler ise ne yazikki bunu Kurandan ögrenecegimize... diger Hiristiyan uzmanlarda ögrendik...v e baktikki... yahu Kuranda yaziyormusda... biz Türkce okumadigimizdan zaten Müslamn degilmisiz kiii o yüzden anlamamisiz...

Yani anlamadiginiz dilde Kurani okumaya devam edein... eger okumaksa...

Bu yaziyi Cince yazsaydim nah anlardiniz.... sizlerde karaborsa Arapca okumakla Kuranida anlayamazsiniz

07.05.2005 15:51

Sen bir MÜMINI kast ediyorsan

aynen katiliyorum...

Insanin kendisi bir HALIFEDIR....

Ama insan insana Halifelik yapmakta.... yani DIN diye Papazlar gibi emretmekte

07.05.2005 15:51

Git Diyanete sor o.T.

ohne Text

07.05.2005 15:52

O senin görüsün

Sana ne diyorum ben .... 1 milyon gercek anlamda Müslüman bulamazsin dünya üzerinde.....

Sen zannetmaki sen Müslümansin oder so....

Sen saaaadece o Müslüman kelimesini agzinda sakiz edenlerdensin

07.05.2005 15:53

Ne yani.... senin simdi onun TV de

isini bitirecek kadar kaliten kapasiten bilgin ve CESAAARETIN yokmu ?????

Vay sahtekar FEIGLING vay....

hacikischkisch 07.05.2005 16:37

Mevlana Hazretleri gecede kac Posta

atardi?? muahahahaha

İlahiyatçıdan tuhaf sözler

Süleyman DEMİRKAN / ANKARA

İlahiyatçı Prof. Uludağ ‘Sufi gözüyle kadın’ kitabında Mevlana’nın eşi Kira Hatun’la bir gecede 70 kez cinsel ilişkiye girdiğini yazıyor. İsmail Nacar"da, ‘Blair 5 kereden söz ediyor. Bizim Mevlana’mız var’ dedi.

Sandıkta seks

İNGİLTERE seçimlerini 3’üncü kez kazanan İşçi Partisi Lideri ve Başbakan Tony Blair’in seçim kampanyası sırasında eşiyle katıldığı bir röportajda cinsel ilişkiyi kastederek, ‘Gecede 5’den fazla’ demesi Türkiye’de de yankılandı.

Blair’in sözleri üzerine Yazar İsmail Nacar, ‘Blair ‘gecede 5 kezden fazla yapabilirim’ demiş. Bizde performansı yüksek çok adam var. Örneğin bizim Mevlana’mız. Mevlana’nın bu konudaki kudreti yanında, Blair’inki solda sıfır kalır’ dedi. Nacar bu iddiasını, tanınmış ilahiyatçı olan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Uludağ’ın, ‘Sufi Gözüyle Kadın’ adlı kitabına dayandırdı. Prof. Uludağ, Mevlana’nın eşi Kira Hatun’u memnun etmek için bir gecede peş peşe tam ‘70 kez cinsel ilişkide’ bulunduğunu iddia ediyor. Kitapta olay şöyle anlatılıyor:

EŞİ SİTEM EDİNCE

Hazreti Mevlana’nın temiz kalpli eşi Kira Hatun hazretleri bir gün şöyle düşünmüştü: ‘Epey zamandır, Hazreti Mevlana yemeyi, içmeyi ve uyumayı en aza indirdi. Durmadan oruç tutuyor. Sohbetler yapıyor, coşuyor, sema yapıyor. Kendini riyazete veriyor. Bedenin ihtiyaçlarına önem vermiyor. Beni de ihmal ediyor. Yatağıma girmiyor. Acaba şehvetten ve beşeri özelliklerden arındı da melek gibi bir varlık mı oldu?’

KÜKREMİŞ ARSLAN

Kira Hatun hazretlerinin bu duyguları, Hazreti Mevlana’ya malum olur. O gece eşini ziyaret edip şereflendirir. Kükremiş bir arslan gibi Kira Hatun’a çullanarak, peş peşe 70 defa cinsi ilişkide bulunur. Kira Hatun, bir yolunu bulup, Hazreti Mevlana’nın elinden kurtulup, Medrese’nin damına koşar. Mevlana onun arkasından gider, ‘Daha tamam olmadı’ der ve ekler: ‘Hak Erenler her şeyi bilirler. Onlar yetersiz ve iktidarsız değillerdir. Bedeni zevklerini de bilirler. Cinsi ilişkiyi terk edişimiz, vecd (kendini kaybedercesine dalmak) ve istiğrak (kendinden geçip dünyayı unutmak) halinde olmamızdandır.

AKIL VE BİLİM DIŞI

İsmail Nacar, Mevlana’nın 8 saat uyuduğu varsayılsa, yaklaşık 7 dakika bir cinsel ilişkide bulunarak bir gecede 70’e ulaşabileceğini belirtti. Nacar, ‘Bu tarikat kesimi böyle akıl dışı şeyleri yayıyor. Bu bilime, Allah’ın yasalarına aykırıdır’ dedi.

07.05.2005 16:50

1 wenns hoch kommt

nerden bulacak sekerlemeleri... yada vitaminli besinleri....

Bulgur pilavi ve misir ekmegi ile ancak o kadar olur

frankenstein 07.05.2005 22:22

vaybeenin bir sex for"u yokmu?

bu yazi oraya ait olabilir.
yada gidip ortados papazlariyla geyik yapabilirsin.

abuzer, sen ermenimisin?????????

xstudentxnrw 08.05.2005 07:49

ötme, buna kac sefer cevap verildi!!!

leng gerici, birazda yeni birseyler bul!
Yahu, ben ayni cevaplari yazmaktan bikacagim :O)
sen yalanlarin ortaya cikarildigi halde devam ediyorsun! Kuran senin icinde bir seyler yaziyor, önceden bunu metinlerde okumussundur ;O)
bir daha oku..
sana bir daha yazan olmaz!

xstudentxnrw 08.05.2005 07:51

EVET güzel, simdide siralamayi Kurana

göre yaparmisin lütfen! :O)
önce saga sola selam (secdede) veriyoruz galiba? sonra ayaga kalkip rükua gidiyor sonra dogrulup kurandan okuyoruz galiba.. türkce okuyorduk degilmi? en sonundada tekbirmi getiriyoruz? sen daha dogru bildigin icin bir aciklik getiriver :O)

xstudentxnrw 08.05.2005 07:57

önce saga sola selam (secdede) veriyoruz galiba? sonra ayaga kalkip rükua gidiyor sonra dogrulup kurandan okuyoruz galiba.. türkce okuyorduk degilmi? en sonundada tekbirmi getiriyoruz? sen daha dogru bildigin icin bir aciklik getiriver :O)

xstudentxnrw 08.05.2005 07:59

xstudentxnrw 08.05.2005 08:08

GERICILIK!

Islami 1400 sene öncesi gibi yasamakmi gericilik? Yoksa bir sürü yalanla ~2000 sene önce cikan ondan sonrada (hepsi degil taaiki) yahudiler ve o cevrede yasayan insanlar tarafindan daha 1400 seneden önce degistirilmis bir dine göre Islami uydurmaya calismakmi gericilik?
Ikiside gericilik ise, hangisi daha geri? :O)

Simdi BIZler digerlerine göre ilericimiyiz? Yani BIZler modern sayiliyoruz galiba? :O)

donpepelino 08.05.2005 11:36

ständigen Modewechseln Vatikan.

Nachrichten tagesschau

Papst will Glaubenslehre verteidigen

Papst Benedikt XVI. will wie sein Vor-
gänger Johannes Paul II. Abtreibung und
Sterbehilfe auf keinen Fall zulassen.

Er erklärte in Rom, Päpste müssten Ver-
suchen entgegentreten, die Lehren der
katholischen Kirche zu verwässern. Das
Wort Gottes müsse in seiner Größe er-
halten bleiben, so dass es nicht zer-
rüttet wird von ständigen Modewechseln.

Der Papst äußerte sich während einer
Zeremonie in der Lateranbasilika. Die
Zeremonie war die letzte in einer gan-
zen Reihe, mit denen der Papst in sein
Amt eingeführt wurde.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.ard-text.de/videotext/index.html?tafel=121" target="_blank">http://www.ard-text.de/videotext/index.html?tafel=121</a>

donpepelino 08.05.2005 11:38

Demirkanin Anasida yanindaymismi

Bunu iki türlü ancak bilebilir ya Anasida dösetmis sirlari dagitmis yada Demirkan rüya görmüstür

HZ Mevlanaya iftira atacagina Anasinin ona buna kac posta attirdigini söylesin yavsak

donpepelino 08.05.2005 11:40

vatikan kürtaja ibnelige karsi

Yasar nuriciler ve reformcular ibnelige kürtaj yapmaya izin veriyorlar yahu hiristiyan bile onlardan daha Dinine sahib cikiyor birde teknoloji üzerine teknoloji buluyorlar

xstudentxnrw 08.05.2005 12:00

prezervatif yasak, ama evlilik öncesi il

iskiler ve oradaki beraberliklerin yasak oldugunu neden aciklamiyorlar sasiyorum! :O)

xstudentxnrw 08.05.2005 12:03

o sart nerde yaziyor? kurandan okumak

yazmiyormu? kuran türkce meal olarakmi indi?

xstudentxnrw 08.05.2005 12:10

Ben prof olunca dediklerime inanacakmisi

n? :O)

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:48 Uhr.