![]() |
Hafife alma var sende!
Dünyanin ve insanligin kiyimina eden insanlari hafife almaktasin. Sende de gördügüm bir irkcilik ve koyu milliyetcilik var.
Yoksa o zaman cümlelerini ölcüp tartip yazacaksin. Insanlari cibilyeti ile koymayacaksin arkadasim. |
HUKUK =
HUKUK = INSANIN VARLIGINDAN DOLAYI HAK ETTIGI EVRENSEL HAKLAR...... VE SORUMLULUKLAR
|
Söyle diyelim
Demokrasi asil Hukugun zamansal yorumudur
KURANDAKI DIN = EVRENSEL HUKUK = INSANIN VARLIGINDAN DOLAYI HAK ETTIGI EVRENSEL HAKLAR...... VE SORUMLULUKLAR Su an buna en yakin gelende Demokrasi anlayisidir.... Tam anlamiyla zaten 100 de 100 asil olan Hukugu yakalamamiz mümkün degildir |
Bu neyin hukugu nerede yapilmis? o.T.
ohne Text
|
Söyle diyelim
Demokrasi asil Hukugun zamansal yorumudur
KURANDAKI DIN = EVRENSEL HUKUK = INSANIN VARLIGINDAN DOLAYI HAK ETTIGI EVRENSEL HAKLAR...... VE SORUMLULUKLAR Su an buna en yakin gelende Demokrasi anlayisidir.... Tam anlamiyla zaten 100 de 100 asil olan Hukugu yakalamamiz mümkün degildir |
Evrensel Demokrasi anlayisini kast
ediyoruz....
olaya o sekilde bakarsan o zaman dünyada gercek Müslüman bile yok... Ne demisler ??? Kac hakiki Müslüman gördümse hep Makberdedir Müslümanlik bilmem amma galiba göklerdedir |
Usta saptiriyorsun
benim dediklerimle senin deiklerin bambaska seyler....
Vallahi ne demke istediginbi anlamis degilim.... Kaldiki benim bir analize ihtiyacim yok... yani beni analiz etmeye ugrasacagina... yazdiklarimda hata bulmaya calissan daha tutarli olacak |
Yok genelevde yapilmis
sen dalgami geciyorsun be adam.....
Auf Wiedersehen..... ben burda Vorlesung halten etmiyorum |
Cagdas kadinlarin son hali
Basbakanlik... mesela Tansu Ciller ve Avrupa devletlerinde bir cok Bakanlik yapan aydin kadinlar.....
Demekki medeniyetle oluyormus bu basarilar.... Camiide karinin basina bez gecirmekle medeniyet olmuyormus |
Cok ucuzsun, cok ucuz!
Sivil hukuk üzerine bir mok bilmedigin nasilda ortaya cikmakta.
Demek seni birazcik soru bu hale getirebiliyor, birde evrensel demokrasiden hukuktan bahsediyor, yazik senin gibi insanlara verilen degere, bundan sonra ayaklarin biraz daha düzgün basar insani iliskilerde, insanlari öyle tepeden bakmazsin ucuz irkci, ümmetci, türkcü mahluk. |
Sen ne LAGA LUGALIYORSUN Allah askina
öyle mecazi espirili ve duyarli sekilde yazmana gerek yok....
Yazdigim her yazinin sapina kadar arkasindayim ben..... sen beni birak... cünkü beni taniyamazsin ve tanimiyorsunda.. bende kimseyi burada tanimiyorum... tanimak pesindede dgilim... Saaaadece görüs alis verisinde bulunmak istiyorum... amac bilgi paylasimi olsun.... Kimse burada uzman degil.... o yüzden kimsede pikoljik arastimalar icerisine girmesin.... Arkadasim benim yazilarimda sana göre hata varsa yeni baslik olrak buraya kopyala.. ve gel beraberce yeniden tartisalim... inan yuvarlak laflar bana Amatörce bir tutum olarak geliyor |
Birak yuvarlak laflari
benim gibi keskin ve net konus....
Neyi anlamadin... beni test etmek istiyorsun aklinca.... enayimiyim ben... Sana acikca yazdim....de banaki arkadasim yazinda su notayi anlamadim HUKUK = INSANIN VARLIGINDAN DOLAYI HAK ETTIGI EVRENSEL HAKLAR...... VE SORUMLULUKLAR Yani sen simdi burada neyi anlamdin ???? |
DININ bana göre aciklamasi
Söyle diyelim
Demokrasi asil Hukugun zamansal yorumudur... yani tüm Semavi DInlerin temelinde yatan insanlik degerleri KURANDAKI DIN = EVRENSEL HUKUK = INSANIN VARLIGINDAN DOLAYI HAK ETTIGI EVRENSEL HAKLAR...... VE SORUMLULUKLAR Su an buna en yakin gelende Demokrasi anlayisidir.... Tam anlamiyla zaten 100 de 100 asil olan Hukugu yakalamamiz mümkün degildir... Bana sorarsaniz en iyi 2 ci yönetim sekli Demokrawsidir derim... ama birincisini bilmiyorum..... Belki günün birinde daha iyi bir yönetim sekli olusabilir... wobei man bedent... das Sultan Süleyman seiner Zeit sogar Geldlos regiert hatte... sei es auch fpr eine kleine Zeit |
SEnin ile benim yazisacak
hic bir seyim kalmadi, sen önce yukarida bana cevap olarak yazdigin cümleyi düsüneceksin (genel evi) ve kendine o capta ve o konumda o cümlede yazan insanlar ile yazisacaksin.
Hadi oglum yoluna. |
YANi Demokrasi HUKUGUN
YANI Demokrasi HUKUKTAKI HAKLARIN Kanunlar sayesinde garanti iltina alinmasidir.....
EVRENSEL SEMAVI DINLERDEKI HUKUKTA HAKLAR VAR..... AMA bu ancak KAnun adi verilen Mekanizmalarla garanti altina alinabilir.... Yoksa Alinin Velinin din anlayisi ve Hukuk anlayisi kasimpasadir benim icin... benim nalayisimda öyle olmali..... MECLIS karari olmadan hic kimse bir karar alamaz ve kimseyi baglayici Kanunlar meydana gelemez... ve gelmezde... O yüzdem tüm medeniyetlerde nuans farkida olsa MECLIS vardir..... Sistemi begenmeyen ANCAK VE ANKCAK Mecliste sesini duyurabilir...... Vaybeede bagirip cagiranlar zaten hayatinda Meclisin medeniyetin dinin Hukugun tadina varmayanlardir.... Yok efendim Seriat gelecek yok su gelecek yok bu gelecek.... kisacasi hayattaki zaafiyetinden dolayi tüm insanliga icinde besledigi KINI resmilestirip yakip yikmak icin mekanizma pesinde olup... DINi bu hususta suistismar eden ZAVALLILAR SERIATI.... YANI SAFSATA |
bye bye.. denedin ama sökmedi o.T.
ohne Text
|
Küfürcü ve küfürbaz insanlari sevmem o.T
ohne Text
|
küfür atmadigimi cok iyi biliyorsun
kaldiki... Benim Hukuk anlayisimi ve din anlayisimi extra senin icin yeni bir Beitrag olarak yazdim...
istersen sahsi olmayi birakta o yazida hata aramaya calis |
Sivil düsünce!!!
İnsanların temel yapısı erdemli olabilmektir, erdemli insan olabilmek için ilk önce insanı olduğu gibi kavramak ve kabul edebilmek ( yanlışı ve doğrusu ile) ve ona onun düşünceleri ile değer vermekten öte, bulunduğu ortamda o düşüncelerini savunabilmesini savunabilmektir en büyük erdemlilik. Bunun temel yapısı insanı insan olarak kabul edebilmek ve insana insan olduğunu hissettirmek ve onu savunabilmektir. İnsanlar tinsel, dinsel, sosyal, mesleksel, cinsel farklı, farklı konumda olabilirler ama ilk önce insandırlar ve o değerler ile değerlendirilirler.
Yaşamda asla tek bir doğru yoktur ve tek bir yanlışta yoktur her şey eksi ve artı, artı ve eksi ile varlıklıdır, bu göreceli bir kavramdır. Yaşamda asla bir durağanlılık yoktur tüm canlılar, tüm yaşam, tüm evren ve evrensellik ve düşün ve düşünsellik değişkendir, insanlarda değişkendir hem kendileri, hem fizikleri, hem düşleri, hem beklentileri, hem düşünceleri. Bu doğanın, kozmosun onlara sunduğu erdemliliktir. İnsanların, toplumların, ülkelerin ve devletlerin oluşturdukları hukuksallık ve anayasa denilen hukuksal kuralların bütünleştiği ve uygulandığı sistemlilik vardır. Hukuk insanların, toplumların, ülkelerin ve devletlerin birbirleri arasında tüm sosyal, bireysel yaşamının en iyi bir arada yaşayabilme düzelmeme ve düzenleridir. Hukuk yalnızca iyilerin değil yanlışlığın içinde bulunup ta haksızlık yapanların da koruyuculuğunu üstlenir onlara da insani yaşam haklarının oluşumu için ortam oluşturur. Dinsel yapıların etken olduğu devletsel düzenlemelerde sivil bir hukuk yoktur, hiç bir din ve dinsel öğeyi taşıyan kitaplar sivil hukuk normlarında, kurallarında ve anayasalarında hukuk olarak geçmez. Geçtiği an laiklik denilen bir kuram ve uygulama sistemi oluşamaz. Ve yasaktırlar. Din hukuku birey ile tanrı arasında bulunan ve olan bir kuraldır. Ve sivil toplum yapılarında asla kabul edilmez ve doğru olanı da budur. Tanrı ile kul arasında olan ilişki sivil bir hukuksal ilişki değildir, kutsal bir ilişkidir ve onun hukuku ölümden sonra ortaya çıkar tüm dinsel hukuklarda. Elbet bu yalnızca dini inançları olanlar için geçerli bir ahlaki meseledir ama sivil hukukta bunun hiç bir anlamda yeri yoktur. Hukuku tekrar yorumlarsak sadece dürüst bireylerin korunması değil dürüst olamayan bireylerin korunması olarak ta bilmek gerekir. Bazı muğlak konular vardır ki sivil toplumlarda bu gün suç gibi görünen çok şey bir kaç yıl sonra suç olmaktan çıkarlar, bu bağlamda hukuksal yasalarda kalıcı değildirler ve değişkendirler. Ama bu değişkenlikten şunu anlamamak gerekir daha kötü yasaları çıkarmayı tam tersine insanı koruyabilen yasaları düşünmeyi beklemeyi beklemek ve istemek gereklidir. Tüm insanların inanç ve inançsız olabilme özgürlüğünü de savunan ve güvenceye alabilen ve gerçek laikliği de yararatabilen yine batı hukuku, demokrasisi ve evrensel hukuk denilen dünya hukukudur. Dini kitaplar dini inançlı olanların beklentileri ve özlemleridirler ama ne hukukturlar nede evrensel hukukturlar nede demokrasidirler. Birileri bunları el altından satmaya kalkmaktalar ve küfürle satmaktalar hem de hukuku yaratan, hukuku düzenleyen onu evrenselleştiren batının göbeğinde. İnsana dur derler hani laiktin, hani demokrasiyi savunuyordun, hani evrensel hukuk vardı hiç mi sözlüğün yok evinde bir üniversite okumuş bir insan olarak. İnsanların dinsel inançlarını ve ibadetlerini, hatta şiddet içermemeleri ve toplumu ayaklandırmama temelinde tüm propaganda yapabilme ortamını da sana sunan ve yaratan sivil hukukun olduğunu ilk önce bilebilmek gerekir. Ya sivil bir hukukun nimetlerini çarpıtmadan açıklayacaksın, yada koyu bir küfürbaz olacaksın, ben küfürbaz insanlar ile yazışmam ve onlara asla değer vermem, insanların tümü dini inançlarına saygı ile karşılıyor ve dini inançlarını tüm insani temellerde yaşayabilmelerini savunuyorum, inançsız olanlar içinde aynı şeyleri düşünüyorum. Ama elinde battal gazinin kılıcı ile baş kesen ırkçı, ultra milliyetçilerden de iğreniyorum. Önce insan ve insana saygı ve sevgi, yarım aydınlardan, okumuş cahillerden ve okumuş kibirli züppelerden de asla hoşlanmam. Galvani... |
Düzelmeme degil düzenleme o.T.
ohne Text
|
Bütün Türkler bu siteye!!!!!!!!!!!
Selamlar,
bakin güzel bir site buldum. bütün Türk Milliyetcileri, Yurt severleri, Halkcilari bu siteye girin. <a href="redirect.jsp?url=http://www.tuerkuensesi.de.tf/" target="_blank">http://www.tuerkuensesi.de.tf/</a> |
SEX Manyagimisin sen
Ikidebir o sözcüge takilip kaliyorsun !
Hadislerde sexin pratikleri anlatilmiyor. Manyakmisin sen anlamiyorum. Bir iki yalanci hadisle tümünü inkar etmeye calisiyorsun sen. Dogru konus ! |
Eskiden yanlis yapan
Eskiden kitaplarinda hatalari olan bir kisiye nasil inanirsin ya anlamiyorum.
Bir 10 sene sonra yine hatalarim var der ve sen 10 sene bosu bosuna yanlis bir seye iman etmis olursun. Kalbin nasil rahat olabiliyor anlamiyorum... |
Sen iki rekat mi kiliyorsun ??
O zaman namazin nasil kilindigi yani pratigi nerede yazili kuranda ??
|
Senin MOTTO: Pompalamaya devam
Esekler kimlerdir ??
Asil Kurani kendi cikarlarina kullanan sizler hayvanlardanda asagisiniz. Kurani sirtina yüklemis bir eseksiniz! Ne anlar esek sirtindaki Kurandan! Kaldiki bizi Kurana karsi cikmakla sucluyorsunuz. Kim burada Kurana karsi geliyor. Siz manyakmisiniz yoksa safmisiniz. Hangi müslümanim diyen Kurana kafa tutabilir? Kurani inkar eden zaten muslümanliktan cikiyor. Sunu bil asil Kurani en güzel sekilde uygulamaya calisan bizleriz. Öyle fasa fiso isimize gelen ayetleri alip isimize gelmeyeni baska türlü tefsir edenlerden degiliz. Sunuda bil Kurani kendi cikarlarina göre yorumlayan kafir olmaya tehlikesi var. Kurani degistirmek niyetindedir! Düsün düsün ondan sonra yaz !! |
Koministlermi basti simdi burayi
Irk nedir kocum. Hepmiz ayni kaynaktan türedigimize göre. Hepmizde kardes olmaliyiz. Bu asiri irkcilik niye? Ve bana görede sacma!
Sen türk olmadan insan olmayi ögren ! |
:)))
Demokraside af edersin kadin kac erkegin altina yatmasi gerekiyor o posisyona ulasmak icin ??
Biraz düsün! Insanlara (Kadinlara) en iyi haklari ISLAM vermektedir! |
Sen uzmanlarami iman ediyorsun ??
yoksa kuranami ? ne o uzman muzman ??
Almanyadada var en az Y.N.Ö. gibi ilahiyat proflari. Ilmi ögrenmis ama iman etmemis bu alman proflar. Parasini kazanir. Isine geldigi gibi medyalara yorum veriyor. Simdi her profa uzman diyorsan ... Ooooh Sadece bilmek yetmiyor. Inanmakta gerekiyor. Ve amel etmek gerekiyor. |
birincisi ...
Kurani kerimdir efendi !!!!
Kurana iman iman iman diye öterken simdi niye Kurani arkaniza itiyorsunuz !! |
yani irkcilar girsin :) o.T.
ohne Text
|
TÜRKÜN DINI OLMAZ.
TÜRKÜN DINI OLMAZ.
TÜRKÜN TÜRKÜ OLUR. TÜRKÜN CAMI;SI OLMAZ TÜRKÜN ATASI OLUR. TÜRKÜN SEHI OLMAZ TÜRKÜN MILLIYETCISI OLUR. TÜRKÜN TÜRKTEN BASKA DOSTU YOKTUR. TANRI TÜRKÜ KORUSUN. ATAM IZIN;DEYIZ. |
NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE.
HERYERDEYIZ VE OLACAGIZ.
ATATÜRK TÜRK. |
Benim Süleyman Hocaya yazdigim MAIL
Gazetede yayinlandi... keske gecen seferki gibi ismimide verseydi....
Ama Kurani Kuranin cercevesinde zaman göre yorumlamak gerekir kelimesi... benim Copyrighte girdiginden benim Mailim oldugunu anlarsiniz.... Tüm Mezhepleri DIN disi saymam.. ve Muhammedi kelimesini kullanmam bunun en büyük isbatidir.... Sayin Hocama tesekkür ediyorum... Maili ona Di 05.10.2004 yazmistim.... bayagi gec bir Yorumda bulundu.... Isterseniz biz göz atin... Selamlar ENis PS: Ancak uzmanlarla istisarede olunursa Kurandaki cagdas ve zaman üstü DIN anlasilir, Sayin Hocamin yazisinda bana tesekkür etmesi benim icin guru kaynagidir... Allah o ve onun gibilerden razi olsun ------------- Alinti Siehe Link ------------- Almanya"dan bir mektup Bir okurum Almanya dan şunları yazıyor: "Sayın hocam, değerli açıklamalarınızdan dolayı size teşekkür ederim. Uzun yıllar bizleri, siz ve sizin gibi aydın ilahiyat profesörleri bilgilendiriyor Bir okurum Almanya dan şunları yazıyor: "Sayın hocam, değerli açıklamalarınızdan dolayı size teşekkür ederim. Uzun yıllar bizleri, siz ve sizin gibi aydın ilahiyat profesörleri bilgilendiriyor. Kendi adıma söylüyorum, sizler olmasaydınız ben ve benim gibi birçok değişik branşlarda ilim okumuş insanların Müslüman olması zor olacaktı. Açıklamalarınızda bazen mezhep konusuna değiniyorsunuz. Bu, kafamı karıştırıyor. Kendi kendime, "Mezhepmiş! Sanki Hz. Muhammed Hanefî mezhebindendi de ben o mezhepten olayım" diyorum. Mezhepleri reddediyorum ve sadece Kur"ân"daki dini kabul etmeye çalışıyorum." Bu vatandaşımız, ilahiyat fakültesi hocalarının bir araya gelip dinimizi, asıl kaynağından çıktığı biçimdeki duru haline getirmeleri temennisini dile getiriyor ve "Siz buna öncülük yapabilirsiniz. Eski mezhep ideolojileri çağımıza cevap vermiyor. Üstelik birçoğu da Kur"ân dışı. Ayakların meshi ve başkasının yerine Hacca gitme olayını yazılarınızda belirtmiştiniz. Kur"ân"ı, Kur"ân"in çerçevesinde yeniden yorumlama zamanı geldi ve geçiyor bile" diyor. Okuruma teşekkür ederim. Kendimi bu işe adamış olduğumu, bu amaçla yüzü aşkın eser yazdığımı, özellikle 11 ciltlik, "Yüce Kur"ân"ın Çağdaş Tefsiri" 20 yıldan beri Türk dini düşünce hayatında devrim yapmıştır. 20 yıl önce bu tefsirdeki düşünce ve yorumlarım yüzünden bizi hiç çekinmeden küfürle, zındıklıkla, dinsizlikle suçlayanlar şimdi bunları öyle benimser olmuşlardır ki, birçok toplantıda bu tefsirdeki düşünceleri kendi görüşleriymiş gibi takdim ermektedirler. Bu benim için sevindiricidir. 30 ciltlik "Kur"ân Ansiklopedisi" adlı eserim de İslâm"ı zaman içinde bulaşmış tortulardan temizleyip, kaynağından çıküğı şekliyle halkımıza sunmaktadır. ----------- ALinti Ende -------------- LINK <a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?kid=29</a> |
Sayin Hocamizin Cagdas Tefsiri yazdigi
zaman Hiristiyanlara calisiyor.. kafir, DIn disi ve benzeri bir cok huncarca aciklamalara magruz kalmisti.... bunlari ben yakindan izledigim cin cok iyi biliyorum....
Iste o siralarda Yasar Hocada, Hocasi Süleyman Atesten esinlenerek, belki onun Yasar Hoca kadar atik olmadigi icin, dinde saadelesme calismasini Türkiye capinda baslatti... Ve 20 yil sonra görülüyorki... Sayin Süleyman Atesin Cagdas Tesfsiri ile baslattigi orijinaline geri döneme... yani Mezhepsiz, Ideolojisiz... kisacasi insan eli degmemis sekline en yakin gelebilme cabsi, baslamis ve hizla ilerlemekte..... Benim Müslüman olmamda bu iki Hocanin dünya kadar hakki vardir.... Veeeee Kraunin orijinal hali yerine, Sayin Sinan Oktayoglunun bir aciklamasi var, TARZANCA din ögretilirse.... kisacasi DINSIZ üretiriz..... wie am Fliesband.... O yüzden DINI Amatör Hocalardan degil... uzmanlarda ögrenmeliyiz..... Sizler hasta oldugunuzda Camiideki Amatör Hocalara gitmiyorsunuzdur herhalde... bir Doktora gidersiniz.... niye ?? Cünkü o DOKTOR hastalik uzmanida ondan.... DINDE HASTA OLAN.... UZAMNINA GITSIN... YOKSA RUHU DAHA COK HASTA OLACAKTIR.... Ben hayatimdan cok cok mutluyum.... hatta benim alilem ve cevreme bile, ben mutluyum dedigimde soke oluyorlar... sen nasil mutlu olabilirsin... yani kendileri degilya ondan.... Cünkü onlar bile varmamislar DINIn tadina... yani Orijinal halina..... Camiideki kara Amatör Hocalar .... onlarin yari Allahi olmus... Eeeeee sen o zaman tabiki Kuranin Cagdas Tefsirini yada Mealini anlayamazsin... cünkü senin dinin baska.... Selamlar ENis |
Elbette Türkün DINI olur dostum
cünkü Türk bir insandir... ve insanlar DINsiz yasayamalzlar.... bu onun Genetik yapisinda vardir...
O genetik yapi bir bütünün parcasidir... yani Sünnetullahin..... Insan olan her ferdin dini vardir.... hatta DINSIZLIK bile yerine göre DINDIR.... cünkü o adamin inanci |
Aferin Cavus.. cok begendim vallahi
gide gide Form tutuyot ve bayagida genislemis yani....
Ben biraz tiklayayim Linklere.. Selamlar ENis |
Kuran yemek kitabi degildir USta
Kuran cerceveyi cizer... yani EVRENSEL HUKUK cercevesini.....
Icerigini zaman göre Kuranin isiginda cizmen gerek.... BAk Süleyman Hoca benim ne demek istedigimi anlamis... OIna yazdigim bir Maili Vatan Gazetesinde yayinlamis.... bir oku... belki sana faydasi olur... Ama ben biliyorum... sen yine bildigini okursun |
Yerden göge kadar hakliyim
haksiz olan sizlersiniz......
Ama artik sökmüyor... kimse Orijinalinin disinda gelisen dinlere inanmiyor |
Mecbur olmali.. zararin neresinden
dönersen kardir..... kaldiki benim ne kadar sucum varsa... kara Hoca yani Amatör Hocalarinda o kadar sucu var....
Unida bile Proflarin arasinda ucurumlar kadar bilgi farki vardi.... Star Proflarin bilgileri neredeyse ucsuz bucaksizdi.... Aynisi DIN dalinda mevcut... senin hic süphen olmasinki, piyasada ismi dönen Hocalar yine en ehlileridir |
Yahu be adam ben 4 rekat kiliyorum
ama Kurandaki rekat sayisi 2 oldugunu bilerekten... yani ne olmus 2 fazla kildiysam... kaldiki bu benim ve Allah arasindaki kisisel sorunum... kimseyi baglamaz....
Namaz stili Kuranin bir yerinde yazmaz... cesit cesit yerlerinde yazar... bunlari Resül bir araya toplamis ve simdiki halinde namaz stilini tayin etmis..... Belki zamaninda Resülün kilma sekli degisik olmus olabilir... ama önemli olan niyettir... zaten insanlik cesit cesit kiliyor namazi.... ama icerigi hep asli olarak aynidir ve Kurana dayalidir |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 13:37 Uhr. |