![]() |
teknolojiniz nerde
millet ucak havada ucururken sizler ona buna yalakalik yapmaplan meskulsüz
|
birane lerde karilarinizi
onlan bunlan icki icirmeklen kendinizi laik mi saniyorsunuz lannnn............
|
onlarda kafa yokki anlasinlar :O=)
dostum aynen burdaki bazi lazo lara benziyorlar :O=)))
|
TÜRKÜN TEKNOLOJISI
TÜRKTÜR?
ATATÜRK TÜRKK. |
o.T.
ddd
|
kemal sunal diyorki
esekoglu esek
hahahahahahahaa bombaci mülayim filiminde senin gibilere öyle diyordu hahahahaha esek oglu esek statuss A-380 |
Aleviler Asiri Irkci Olma Yolundami :)
Simdi anliyorum neden bazi Aleviler alman erkekleriylen evleniyor diye.
Almana kiz vermek var Sünni ye yok looooooooooooooooooooooo.................... O=)))))) 3. Evlilik Tahtacılarda genel kurallara göre evlilik; Alevi erkeğin Alevi bir kızla evlenmesini uygun görmektedir. Böylece Alevilerin içine yabancı unsur sokulmayacak ve Alevilik korunacaktır. Kavram ve ilke ayrılıklarının ilerde boşanmaya götürebileceği inancıyla Sünnilerle evlenme yasaklanmıştır. Bu ölçütler içinde kadın ve erkek eş seçiminde söz sahibidir. Ancak son zamanlarda Sünni bir kızla Alevi erkeğin evlenmesi konusunda hoşgörülü bir yaklaşım doğmuştur. Balıkesir Türkali köyü Tahtacılarında bu hoşgörü sınırı biraz daha zorlanarak gerçekleştirilen yabancı uyruklu evliliklere de rastlanmaktadır. Tahtacılarda Alevi olmak için iki yol vardır: · Alevi soyundan gelmek · Alevi erkeğin Sünni bir kızoğlan kızla (bakire) evlenip, musahip olunması. <a href="redirect.jsp?url=http://www.alewiten.com/index1.htm" target="_blank">http://www.alewiten.com/index1.htm</a> |
Yazinin Tamamini okumak icin
siteyi tiklayin sonra -Gelenek- ke girin -Evlenme-yi tiklayin.
Ayten Kaplan nin arastirmalarini göreceksinizdir yazinin tümü orda yaziyor :O))) |
Hangi kan grubu???
..amerikada Grand Canyon de HAVA SU PAI (pay) kizildereliler var. Onlarin anlattiklarina göre "people from blue green water" oluyormuslar, yani hava ve su dan olan kabile...onlar simdi Türkmü?? Ve hangi kan grup olmasi gerek gercek Türk olmak icin??, bu bir ciddi soru, lütfen yanit verirmisin??-))
|
Bu lokma senin icin sevgili Enis-))) o.T
ohne Text
|
Türklerden bahsetmedimki...sorun ne??
...küfür etmek ayip degil, ama kötü gercekleri yazinca terbiyesiz oldum, haha
|
Atattürk`ün Hz. Muhammed tasavvuru
sözlerinden mesela bu var:
"O, Allaìn birinci ve en büyük kuludur. Onun izinde bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim, senin adin silinir, fakat sonuca kadar o ölümsüzdür." " Hz. Muhammed `in bir avuc imanli müslümanla mahser gibi kalabalik ve alabildiginde zengin Kureys ordusuna karsi Bedir meydan muharebesinde kazandigi zafer, fani insanlarin kari degildir. Onun peygamberliginin en kuvvetli delili iste bu savastir" (A. Gürtas, Atatürk ve Din egitimi, s.27, 65) |
Bu Filim her zaman izlenir.. dimi ama o.
ohne Text
|
Artik bu gibi kavramlar sökmüyor
Alevilik olsun Sünnilik olsun... bu kavramlar artik eskidi....
Yani hepsi SCHROTT.... insanlik artik orijinalinin pesinde.... O yüzden bu kavramlar zaman gelecek Aussterben edecek..... UND SO SOLLTE ES AUCH EIGENTLICH SEIN |
Yahu Usta sen bir okuda bizler ucaksiz
uzaya cikalim.... yahi ya sizlerin böyle kerametleri varmisya.... vundan sonra Uzaya sizler uydularimizi cikaracakmissiniz diye duydum...
Ve oradan tüm insanliga Hurafe dininizi analatacakmissiniz.... Ne oldu sizleri yukariya cikaracak MOTORTLARINIZMI bozuldu....... ??? Ne zaman ucacaksiniz bir bilmek isterim.... cünkü sööööööle rahat rahat ufak teleskopumla sizleri bir seyretmek isterdim..... Alllllaaaaaahhhhh unuttum... yaaa bu teskopuda kafirler yapmis yahu... ben ne yapcagim simdir.... Yahu senin Allahla iliskin benimkinden daha iyidir... yani nede olsa Jandarmasiymissin sen onun bak... benim icin bir kiayak yap... nede olsa Forumda arkadasizmi... aaaa aaa aa a acaba ???? |
Sanane... seni Allahmi Jandarma olarak
tayin etti.... sanane Elalemin isinden gücünden...
Sen ancak kendi kicindan sorumlusun ve degerini insanlik verir.... Yani iyi bir insansan iyi yerlere gelirsin... yooookkkk degilsen iste su anki halinle kalirsin... ve kendi kendine Jandarmalik yaparsin....... ben sana MECAZI TALIBAN dememk istiyorum bu hususta |
Evet dogru.... artis var
Ama bu artis yine insanligin artis orantisina göredir... yani rakakm olarak artiyor... ama rakam olarakta insanlik artiyor....
Prozentual gesehen bleibt alles beim alten...... So ist es nun mal..... Kaldiki DIN acisindan yasaktir... ama kalkip burada adamin kicini ce seysini baglayacak halimiz yokya.... isteyen istedigini yapmakta hürdür.... Nur derjenige darf die Rechte eines dritten nicht verletzen.... ja dann gibt es poaar auf die Fresse und zwar in Form von Knast.... Pääääähhhhh... unuttum yaaaaa... die meisten von denen sind ja im Knast.... Vallahi zwickmühle yaa |
Usta geht das etwas kürzer bitte ??? o.T
ohne Text
|
Auf Wiedersehen o.T.
ohne Text
|
Bos verin Aleviligi Sünniligi mezhepcili
gi.... weg damit.... !!!!!
HZ. Muhammed ve arkadaslari neydiseler anlayis acisindan sizler oylar gibi olun.... Kisacasi Muhammedi olun.... alles andere ist IDEOLOGIE....... yani Macht icin tasarlanmis uygulamalar ve HURAFELER...... Ben tümünü red ediyorum...... cünkü Amatörce din yasanmaz...... Alevilik, Sünnilik, Mezhepcilik, Hurafecilik.... bunlarin hepsi AMATÖRCE MÜSLÜMANLIKTIR...... yani DIN beceriksizligidir..... EVET ARKADASLAR DINDE AMATÖRLÜK VARDIR..... Vaybeeeee.... yeni Atatsözü tasarladim... AMATÖRCE DIN..... voll Coool |
öglen sünnetinin farzini dört rekat
kilan gelmis bosver mezhepciligi diyor, kendisi mezhep imamlarin fetvasina uyuyor.
|
Allah`ìn Dostlari
Allah`in Dostlari
Yunus suresi Cüz 11, Süre 10: 62. Bilesiniz ki, Allah`in dostlarina korku yoktur; onlar üzülmüyeceklerde. 63. Onlar, iman edip de takvaya ermis olanlardir. (Bu ayet, bir öncesi ayette gecen Allah dostlari nin (evliyaullahin), Allahìn kendilerine böylesine mukaddes bir unvan vermesini saglayan özelliklerine iki kelimede özetlemistir: Iman ve takva Cünkü iman, bütün batil ve yanlis inanclardan siyrilarak gercege, hakka ulasmis olmanin, takva ise her türlü sapik ve kötü yollardan, basibos ve hayvani yasama tarzindan arinarak, kalbi Allah`a teslim etmenin, hayati O`nun kanunlarina göre düzenlemenin ve böylece bir ahlak disiplinine girmenin ifadesidir. Iste Allah dostlari, iman ile ma`rifetullaha ve takva ile de üstün ahlaka ulasmis olduklarindan, 62. ayette de buyuruldugu gibi, her türlü korkudan, kederden ve yeisten kurtulmuslardir. Cünkü onlar, en üstün kudret olan Allahìn dostluguna ve himayesini kazanmislardir. |
haha, amatörce din, desene...
Islamanfänger für Faulenzer...gene hayirlidir ins`Allah, herkez hak yolunda kalamiyor, insanin nefsi bu ortamda nasil etkilenmesin, hergün islen, aile mesuyetlerinle mucadele, fani dünya, uyku halinde yalan dünya gelip gidecek, Beytullah`a yol kerkeze nasip olmuyor, ruhun ve kalbin coook kisa bir keztirme yol oraya isteyecek,
Ihdinas-siraatal-musteqim Führe uns den geraden Weg Ins`Allah orada hergün bir mucize görecegiz |
Was sollte das jetzt sein ???
ben ne diyorum sen ne diyorsun.... bizilerin anlayisiyla Mucizeler ancak Resüllere mnahsus olaylardir... yoksa o sekilde mucize yok...
Ama klasik anlamda mucize ariyorsan o zaman tabiata Fene bak daima mucize ile karsi karsiya kalacaksin.... Yinede benim dediklerimle alakali degil..... |
Öglen namazi Sünnet degil
olsa olsa ikindi ve yatsi sünnet sayilir.... Vahyii disi olan bunlardir....
Kaldiki 2 rakattir diyorum esas olan... ama Resül bunu 4 olarak kilmis... yada bizlere öyle Überliefern edilmis... yani bazi cok eski Arabi kaynaklarinda öyle gözüküyor... Ben esasi 2 oldugunu bilioyurm ve 4 rekat olarak ögle namazini eda ediyorum... ama demiyorumki bu illa 4 rekattir.... Önemli olan kendi din anlayisimi illa din budur diye dayatmamam ve Kurandaki din anlayisini kendi hayatima yorumlamak..... Auf Widersehen... |
Evliyatullahta ne oluyormus...
Yani sen simdi evlia falan varmi diyorsun....
Ucabiliyorlarmi bari ????? Varmi böyle bir sey ?? |
EnisBetonKaya, yüzüne carpmak istemedim
doga`nin mucizeleri elbette heryerde görebilirisin, bunlari O, ALLAH, yaratti, ama ben mübarek kutsal yerlerden, Beytullah dan bahsettim, oradan gelenler cok güzel anlardan bahsediyorlar, Betonkaya, anlattabildimmi??
Islamiyet kolay din, senin dedigin gibi "kinderleicht", o senin görüsün, ama TEMBELLIGIN ve nefsine terbiye veremedigin icin bahanelere devam -))) |
Isra 78, 79, asadaki makale senin icin
yazdim, okumadinmi lokmayi??
|
Tamamda kardesim benim attigim baslik
konusuyla ne aaalaaaaakasi var bakalim.......
Meine Fresse... ben Konyadan konusuyorum ama gitmis Karsa |
Benim attigim baslikla alakasi varsa
buraya Elmalili yada diger Üstadlarin Mealini ve Tefsirini kopyalayabilirsin....
Ansonsten güle güle |
Gayb a inaniyorsan var tabi...
..gelde melekleri, cinleri bana göster...ben bir evliyayi digdim bili, ister inan, ister inanma, Kur`ani okuduysan basindan sonuna kadar, tefsirsizde bilirsinki..ne mucize görseler bile..yine inanmazlar...damit du gut schlafen kannst...ucanlari görmedim..ama niye olmasin bu dünya`da, bu zamanda???
Ama kerkeze görünmüyorlar....seytan her kulun pesinde...son nefese kadar...ve müminlerin arasini bozmasini coook sever...görüyorum bu sitede..Allah hepimizi ins`Allah af eder, sabri, sevgisi, merhameti bol, ancak kalbimizle bunu anlayabiliriz,.. akil yetmiyor... , Ona cok siginiyoruz ins`Allah. |
Gott ist amMitleid derMenschen gestorben
Religion ist Opium für das Volk
|
palavraci sahtekar seni
kendine dini yorume kabullenebiliyorsun baskalari yapinca yok mok deyip sayiklayip duruyorsun, asagidaki yaziyi tekrar okurmusun lütfen: alinti pastlenmistir:
Kaldiki 2 rakattir diyorum esas olan... ama Resül bunu 4 olarak kilmis... yada bizlere öyle Überliefern edilmis... yani bazi cok eski Arabi kaynaklarinda öyle gözüküyor... Ben esasi 2 oldugunu bilioyurm ve 4 rekat olarak ögle namazini eda ediyorum... ama demiyorumki bu illa 4 rekattir.... Önemli olan kendi din anlayisimi illa din budur diye dayatmamam ve Kurandaki din anlayisini kendi hayatima yorumlamak..... ben kuranda iki rekat oldugumu biliyorum diyor. hem peygamberin uygulamasi böyle idi diyor hem rivayeti diyor, ama baskalari rivayetlere inaninca sünnete bilgisiz cahil cühela oluyor. farkida o kuranda nasil oldugunu biliyor lakin bilgisine ragmen mezhep imamlari ne murad etmisse onu uyguluyor. bu ne perhiz bu ne lahana ondan sonra mezheplere inanmiyor. |
var tabii Allah diyor
namazlarini kilan salih amel isleyenler Allah"in veli kullaridir. Gerekirse Allah onlari ucurur. Uctuklari kesindir cünkü onlar namazlarini öyle ihlas ile kilarlarki Allah"in önündeymis gibi.
sen bunlari bilmiyorsun tabii. |
okuyun anlarsiniz
ya dünyada okadar yoktan yere kavgalar cikarken neden hala insanlar ayirim yapiyor anlayamiyorum sonucta herkes ayni inanca sahip degilmi?
Peygamberimiz hz. Ali camide öldürüldü ama benim tanidigim okadar cok alevi camiiye gitmiyorlar? önemli olan insanlarin insan olmasi hic bir sekilde ayirim yapilmamali ben sünniyim ama bircok alevi arkadasim var. PKK dersin is degisir. Bir ülkeyi bölmeye calisanlari insan yerine koyamam hele birde okadar cok sucsuz insan öldükten sonra. Hepimiz Allah"in yarattigi insanlariz ve kimse bunu anlama gayretini göstermiyor dünyada yasanan savaslarda okadar cok sucsuz insanlar öldü ve kimsenin buna dur demeye niyeti yok:=(!!! Dünyanin sonu yaklasti ve kimse kimseye yardim etme geregi duymuyor herkes kendi cikari pesinde ama fanii dünya yasanan hepsi rüya. Allah gözünde tüm insanlar esittir bunu unutmayalim. Yani alevi-sünni evliligine neden hala karsi cikiliyor? bende kücük bir yerde yasiyorum ve görüyorum bu ayrimcilik artik sadece büyüklerimizde var ama genclerimizin yedikleri ictikleri ayri gitmiyor... |
o.T. :=)))) o.T.
ohne Text
|
krass o.T.
ohne Text
|
muhattap olmayin su imansizla yeter!!!!!
ohne Text
|
Yazin ilginc kücükgicik!
Sana simdi icimdi bir soru soruyorum. Aleviler aceba niye camiye gitmiyorlar. Her zaman böyleler mi idi yoksa bir takim yasanmis olan seylerden sonra mi bu karari aldilar. Eger dogrusu ikincisi ise, ne olmustu gecmiste? Ve tarihin akibetini nasil degistirdi? Emevelerin bu konuda pay hakki ne kadardir? Emeviler kimdir müminlerin kardesleri mi yoksa kallesleri mi? Böyle basmakalip sorulara bir iki cümlelik satir yazmakla ne is biter ne de Senin bilgin cogalir bu hususta. Sayi sünnilik nedir? Imam Hüseyin sünni mi idi? Eger imam Hüseyin sünni idi ise, Yezit ibn (oglu) Mervan ne dir? Sünnilik ne zamandan beri vardir? Imam Cafer"i Sadik kimdir? bu sorulari sonsuza dek cogaltabilirim. Ama Islam aleminin sorunlari günümüzdedir.
Kimileri Mervan oglu Yezid"i sözüm ona Istanbul"u kusatmis diye överek yere göge sigdiramiyorlar. Alevilerin camiye gitmemesinin sebebini Emevilerin tarihini irdelesersen ögrenirsin. Deli gönül cok asilip sad olma Kerbela"da Sah Hüseyine baksana Nefsine uyupta kahkaha gülme Ehl-i Beyt yastadir gama baksana Yezit kasteyledi vermedi suyu Orada tutuldu kafirin toyu Sirri ya agliyor ne murat deyu Fadime"nin kinasina baksana Dün bügündür Zeynep ceker tertessüp Kerbela cölleri Imama nasip Simasi peygamber cemalin Yusuf Ali Ekber"nin sancagina baksana |
Burada alevilik-sünnilik gibi bir
tartisma yaratmak istemiyorum. Islam alemi ancak Kuran"a dönüsü gerceklestir ise iflah olur, yoksa yerinde saya saya gider. Imam Hüseyin yezit tarafindan katledildi diye imam Hüseyin"e agit yakmak yerine günümüzde Islam aracinin tekerini batakliktan nasil cikarabiliriz diye kafa yormak gerekir. Konuya bu sekilde yön vermek istiyorum.
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 11:55 Uhr. |