Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Türkei: Schwere Ausschreitungen in Istanbul und Ankara (http://localhost/forum/showthread.php?t=10165)

11.06.2013 12:09

Zitat:

Zitat von Zulfiqar (Beitrag 2066701)
demokratik tepki nedir dün ankara görmüstür.

bir tek karincaya bile zarar gelemden yüzbinlerce insan basbakani karsiladi.

20 km insan kuyrugu basbakani karsilayip bu gezi parki saldirganlara karsi tepkisini gösterdi.

ps. gezi parki ve cevreci arkadaslarim üzerine alinmasin. onlar polise tas atmadi ve kamu malina zarar vermedi, malesef onlarin tepkisini politize ederek kullananlar var.

Polisler ilk zamanda o ögrencilere orantisiz güc kullanmasiydi bugün öyle bir protesto eylemi olmazdi.. Mesele etki tepki meselesi, ama senin "o tahsilli seviyen" bunu algilamaya yetmez...

11.06.2013 12:52

Bu olay coktan rayindan cikti. Adam gibi protesto etmek istiyenin bas üstünde yeri vardir Türkiyede. Ama artik bunlari kiskirtan solcular, komunistler ve PKK bozuntulari. Artik dagda degil mücadele, sehirde mücadele.
Milletin devletin is yerini kundakliyarak polisin sert tepkisini hak ediyorlar, hatta az bile. Malesef kurunun yaninda yasda yaniyor.

11.06.2013 13:45

sevtap05 11.06.2013 18:03

Eylemcilerle ortaligi karistiran provokotörleri ayirt edelim. Eylemi baslatan dogayi Seven tahsilli vatansever üniversite ögrencileri. Ama ortaligi kimler karsilastiriyor Kim bilir

11.06.2013 18:09

Zitat:

Zitat von Ardan123 (Beitrag 2066735)
Bu olay coktan rayindan cikti. Adam gibi protesto etmek istiyenin bas üstünde yeri vardir Türkiyede. Ama artik bunlari kiskirtan solcular, komunistler ve PKK bozuntulari. Artik dagda degil mücadele, sehirde mücadele.
Milletin devletin is yerini kundakliyarak polisin sert tepkisini hak ediyorlar, hatta az bile. Malesef kurunun yaninda yasda yaniyor.

aynen dedigin gibi.

bu solcu kesim uyandik artik diyor ama asil uyananlar baskalari.

arkadaslar sahada calisma yapiyor ve bircok sol kesimden insanimizi aydinlatti.

sivil direnis adi altinda hükümeti devirme sevdasi bunlari kör etti. atatürk anitina apo posteri asiliyor. bu posteri temizleyen oradaki sarhos capulcu degil!!! yine türk polsi temizledi bu rezaleti.

bircok CHPli bu olaylardan sonra partilerine sirt cevirdi.

11.06.2013 18:15

Zitat:

Zitat von sevtap05 (Beitrag 2066739)
Eylemcilerle ortaligi karistiran provokotörleri ayirt edelim. Eylemi baslatan dogayi Seven tahsilli vatansever üniversite ögrencileri. Ama ortaligi kimler karsilastiriyor Kim bilir

evet 200 kadar siddet kullanmadan eylem yapanlarin arasina Sodep, Ödp, Chp, Bdp, Tkp, Edp, Dsip karisip olaylardan nemalanmak istiyor.

bu partilerden cevrecilerde rahatsiz. gezi parki cöplük oldu. bir agaci yaktilar, her tarafta kirilmis bira siseleri.

bu olaylardaki 90% serefsiz, sadece 10% cevreci ve gezi parkini korumak icin orada.

atatürk anitina dün gece apo posteri asildi. bu posteri oradaki eylemciler niye cikartmadi?
bu serefsizligi ve rezaleti türk polisi bugün sabah temizledi!!!

o kadar atatürkcüyüz diye gecinen sol kesim aslinda atatürkü amaclari icin kullaniyor. bunun hesabini sandikta verecekler.

11.06.2013 19:08

Zitat:

Zitat von lafebesi (Beitrag 2066720)
Bir cuval Kömüre, Makarnaya ve Pirince hala oy veren halkimiz var ne yazikki cok haklisin.

Ne halkmis arkadas. Kimse bana komur, makarna dagitmadi. Bu dedikodularin kaynagi nedir bilmiyorum. Komur, makarna efsanesi nereden cikti merak ediyorum.

Her parti siyasi propaganda yapar ve bir seyler dagitir. Vaatlerde bulunur.

Kemal Kilicdaroglu (genel mudurlugu doneminde SSK'yi batiran isim-kanitlari var), CHP lideri olmadan hemen once dugun salonlari gibi kucuk yerlerde konusma yapardi. Her birine ort. 200 kisi giderdi, boyle 3 konusmasina katilmistim. Hep vaatler hep vaatler.

Hic unutmuyorum, secim zamani yaklasinca da her eve 600 TL maas baglayacagini soyluyordu. Bu vatandasin oyunu satin almaya calismak degil midir? Ayrica AKP *zaten iktidardayken* insanlara bilgisayar, komur vb. yardiminda bulunmasinin ne sakincasi olabilir? Su ana kadar vaatlerinin hepsini gerceklestirmeye yakin parti AKP'dir. Bunu kabul etmek lazim. Marmaray'i kimse hayal bile edemezdi, denizin 62 metre altindan tup gecit. Insasi sirasinda bizzat bulundum.

Turkiye'de mi yasiyorsunuz ya da burada kac sene yasadiniz bilmiyorum ama biraz tecrube iyidir. Cok sey degisti.

AKP propagandasi yapmak istemiyorum Zulfiqar gibi. Gezi protestolarina bakarsaniz Turk bayragi haric butun flamalari ve bayraklari gorebilirsiniz, TKP ve turevi komunist partiler, TGB, BDP, PKK, DHKP-C, IP... goren de Sovyetler'de yasiyoruz sanir. Ortalik sari-kirmizi orakli flamalardan gecilmiyor. Bir de AKP mitinglerine bakin Turkiye bayragindan baska bayrak gorebilecek misiniz. Gezi protestolari tamamen IDEOLOJIK yapi halini aldi. Unutmadan, bu protestolara destek Turkiye'de %1 bile degil.

Bir soru. Son 10 yilda neden 500 000 Turk almanya'dan Turkiye'ye dondu acaba?

Capulcu 12.06.2013 02:49

su an yine Taksim ve Gezi Parki de yogun mudahale var

CNN International 2 saaten beri Taksim den naklen yayin yapiyor

Yorum lari su oldu :

"Persembe günü Hulya Avsarla görüsecek,
bu Obama'nın Wall Street isgaliyle ilgili Kim Kardashianla
görüsmesi gibi birsey"

thank you
CNN & Ivan Watson

bizim tüpgazi basini koyunlar belgeseline devam

sevtap05 12.06.2013 08:08

Simdi en akilli davranis olaylari büyültmeden can ve mal sagligi icin davranmaktir. Demokratiye uygun sekilde secim vakti Herkes tepkisini göstersin bizim kaybimiz kimin yararina?? Olaylari CIG gibi büyütmek ülkemizin halkimizin zararinadir

12.06.2013 08:15

Su fransiz usulü yazi tarzini anlamadim Bosphorus,tartismayi lastik gibi uzatmissin,karsindakiyle neredeyse hasirnesir olacaksin.Senin ki tartismadan öte,boy gösterisine dönmüs.

@herkes
alta isimlerini yazdiginiz örgütler,ekolojiyi isliyorlar manifestolarinda.eger bin agac ekilecekse ugruna bir agac feda edilir (yakilan agac) bu degismeyen gercekliktir,
"cöplerini yerlere atiyorlar", herifler sanki piknik yapmaya gitmisler gezi parkina,savasa,direnise kavgaya giden cöpünd erdine düsmez.kahpece planlar yapan bu tür olaylardan nemalanmaya calisir.
"raki,bira,icki siseleri atiyorlar camii bahcesine".atarlar,eger o camii allaha ve halka hizmet etmeyip AKP'ye hizmet ediyorsa fazlasini bile yaparlar.Allah onun günahini siseyi atana degil,siseyi attirana yazar (eger adaletliyse).

bayrak,devlet,sistem meraklisi olmussunuz...toprak ve üzerindeki halktir önemli olan,elli tane bayrak cizeyim size,mevcut bayraktan güzel olan sistemi isleyisi bes para etmedikten sonra bi boka yaramaz o bayrak.

yikin artik su bön bön düsüncelerinizi... sizleri okudukca konustugum dilden,etnik kimligimden utaniyorum.bu kadar kas kafali,geri birakilmis,haksizliga inanan,katliamlari mesrulastiran,milliyetine asik olan bi topluluk görmedim,PKK terör örgütü olmasina ragmen sizden daha cok humanist

sevtap05 12.06.2013 09:06

Csr79 seninkiside kisaca hicbir argumanti olmayan subyektif bakisli elestirin. Hislerini Bir kenara cekip biraz obyektif ve pro contralari listeleyip cizginin altindaki yarar, zarar bilancosuna baksan? Birilerinin humanist reklamini yapiyorsun örnek vermeden

12.06.2013 09:26

bunlarin cogunlugu humanist veya cevreci degil.

öyle olsaydi Sodep, Ödp, Chp, Bdp, Tkp, Edp, Dsip flama ve bayraklarini görmezdik.

humanist ve cevreci olan kamu malina zarar vermez. cevreye zarar vermez.

türkiyenin 68 ilinde cevreci protestolari oldu. 66 ilde polise tas atilmadi ve poliste müdahele etmek zorunda kalmadi.

bu serefsizler israil ile ayni dualarda bulunuyorlar:

İsrail Parlamentosu Başkanı, İbrani radyosunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın düşmesi için dua etti. Livni radyodan canlı verilen duasında, "Türkiye'deki gösterilerin Erdoğan düşene kadar devam etmesi için dua ediyoruz. Kendisi İsrail'in düşmanı. Onunla barısmamıza ve resmî özür sunmamıza rağmen bize karşı da düşmanca bir tavrı var." dedi.

İsrail Dış İşleri Başkanı Avigdor Lieberman, İsrail televizyonuna yaptığı açıklamada, “Biz Türkiye’de olup bitenler karşısında mutluluğumuzu gizleyemiyoruz.” dedi.

Altyapı Bakanı Silvan Şalom, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, “Türkiye ile ilişkileri geliştirmek İsrail için önemli ama aynı zamanda Türkiye’yi Yeni Osmanlıların iktidarından kurtaracak her gelişmeyi memnuniyetle karşılarız.” diyor.

arkadaslar bu marjinal gruplarin kimlere hizmet ettigi ortada!!!

bunlarin istekleri:
- dünyanin en genis köprüsü yapilmasin
- dünyanin en büyük havalimani yapilmasin
- dünyanin en büyük kanali yapilmasin

gözünüzü acin. bunlara siddetle cevap vermeyin. cevabinizi sandikta verin.

12.06.2013 10:32

PKK humanist mi davraniyor? Kahrolsun PKK. O hayvanlarin hic ama hic humanist yönleri yok. Sen onu gelde sehitlerin ailesine anlat.
Insana insan diyordu bizim Türk milleti, ama öyle degilmis.
Demekki hem insan hem hayvan dan ötesi varmis.
Heryeri kundaklayip türk bayragini yakmayi, ayrica Öcalanin pankatlarini asilmasini yakistiramadim Istanbulun halkina. Nerdesiniz o milliyetciyiz diyen kisiler? Sahip cikin O vatana.

12.06.2013 10:50

Zitat:

Zitat von Ardan123 (Beitrag 2066762)
PKK humanist mi davraniyor? Kahrolsun PKK. O hayvanlarin hic ama hic humanist yönleri yok. Sen onu gelde sehitlerin ailesine anlat.
Insana insan diyordu bizim Türk milleti, ama öyle degilmis.
Demekki hem insan hem hayvan dan ötesi varmis.
Heryeri kundaklayip türk bayragini yakmayi, ayrica Öcalanin pankatlarini asilmasini yakistiramadim Istanbulun halkina. Nerdesiniz o milliyetciyiz diyen kisiler? Sahip cikin O vatana.

gercek cevreci burada gözüyle gördüklerini anlatiyor -> http://www.vaybee.de/forum/showthread.php?t=10201

20.000 anarsistin arasinda 200-300 gercek cevreci eylemci var.
bu eylemden nemalanmak icin chp, sodep, bdp, ödp, edp..... bu eylemlere katilip siddet kullaniyorlar. hepimizin halk otobüslerini, isyerlerini, polis araclarini ve kamu malini yakip yikiyorlar.

atatürk anitina türkiye cumhuriytei tarihinde ilk defa apo posteri asilmistir.
türkiye cumhuriyeti tarihinde ilk defa böyle bir eylemde türk bayragi yakilmistir.

o milliyetciyiz diyen solcular bunlara göz yumuyor.

mhp'liler bu eylemlere karismiyor. karismamasida cok iyi cünkü onlar taksime gitse cinayet olur. onlar atatürkün yanina aponun posterini astirmazlar.
atatürk kültür merkezinin yagmalanip flama cephesi yapilmasina göz yummazlar. resmen kan gölü olur orasi.

sagolsun polislerimiz dün cumhuriyetimizde ilk defa yasadigimiz ayibi temizledi ve aponun posterini atatürkün üzerinden cikardi.

iste o tas attiginiz polisler sizin ayibi temizliyor!!!

arkadaslar sokaga cikmayin. siddete siddet ile karsilik vermeyin.
bu chp'nin hesabini sandikta verin!!!

cok chp'li aydin kisiler chp'ye sirt ceviriyor bu olaylardan sonra.
hem atatürkcüyüm diyor hemde atatürke apo posterini yakistiranlara destek veriyor. o kadar chp'li o meydanda iken bir tanesi bile erkekligini gösterememis. bir tanesi bile her pahasina cikip bu utanci temizleyememis.

yine diyorum bunun cevabini sandikta verecegiz!!!

12.06.2013 13:11

Zitat:

Zitat von sevtap05 (Beitrag 2066757)
Csr79 seninkiside kisaca hicbir argumanti olmayan subyektif bakisli elestirin. Hislerini Bir kenara cekip biraz obyektif ve pro contralari listeleyip cizginin altindaki yarar, zarar bilancosuna baksan? Birilerinin humanist reklamini yapiyorsun örnek vermeden

crs79'un koyu bir PKK sempatizani oldugunu yorumlarindan halen anlamadin mi? Daha foruma geldigim ilk gun dikkatimi cekmisti PKK'yi humanist gosterme propagandasi.

12.06.2013 15:36

Zitat:

Zitat von BosphorusTaurus (Beitrag 2066766)
crs79'un koyu bir PKK sempatizani oldugunu yorumlarindan halen anlamadin mi? Daha foruma geldigim ilk gun dikkatimi cekmisti PKK'yi humanist gosterme propagandasi.

"Csr79 seninkiside kisaca hicbir argumanti olmayan subyektif bakisli elestirin." böyle malca bi yoruma cevap verebildigine göre bende anlayabiliyorum seni.

PKK'ya senin ve benzerin ideolojilerinden daha cok önem verdigim dogrudur.Bu tür fraksiyonlar insani,dogayi ve yasamlara deger verirler cünkü hepsinin temelinde marksist ideoloji yatar.

sevtap05 12.06.2013 15:47

Zitat:

Zitat von crs79 (Beitrag 2066774)
"Csr79 seninkiside kisaca hicbir argumanti olmayan subyektif bakisli elestirin." böyle malca bi yoruma cevap verebildigine göre bende anlayabiliyorum seni.

PKK'ya senin ve benzerin ideolojilerinden daha cok önem verdigim dogrudur.Bu tür fraksiyonlar insani,dogayi ve yasamlara deger verirler cünkü hepsinin temelinde marksist ideoloji yatar.

Seni cahilligine bagisliyorum:) Bir gün pembe bulutlardan siyrilip gercekleri elbet sende görürsün ayni milyonlarca zorla komunist Bir rejimi uygulamaya calismak isterken, insanlari sefalete sürükledileri Gibi. Marxist düsünceler ancak theoride ama paratikte hicbir zaman gercek olamayacak ama bilhassa kürt kökenli vatandaslarimizi dindar komunist apocular mi kurtaracak:)))? Sadece onlara komunist bakislarini asilayip din özgürlüklerini engellikleri Vakit bile haklarini engellerken.., ama yine konuyu sen APO savunmasina döndermek istiyorsun o Baska:)

12.06.2013 16:49

dur... bir düsün...

Arkadaslar lüften biraz düsünelim... bu isin icinde aceba cemaat mi var? Gülen in eli türkiyenin polisinemi dayaniyor? Bu oyunu Kim kazanacak?

@anadoluajans dün söyle Haber cikardi "#SONDAKİKA Başbakan Erdoğan yarın GeziParkı ile ilgili 20 kişilik heyetin yanı sıra Hasan Kaçan, Necati Şaşmaz, Gökhan Özoğuz'u kabul edecek" ..
Sasmaz Gülenin adami degilmi? Türkiye nereye gidiyor? Kimlerin oynuna geliyoruz? Durun Bir düsünün... dikkatine: http://www.haberturk.com/gundem/habe...-yeni-mesajlar
Ben hep demokrasi den yana olmusumdur. Herkesin düsüncelerini ifade edebilecek bir ülke olmasini istedim Türkiyenin - her ne olursan ol, kim olursan ol. Düsündüklerini özgürce ifade edip tartismak, moderat bir sekilde isteklerini dile getirmek, aydinlanmak, aydinlatmak - Demokrat Bir Türkiyede. "Diger"leri kardes gibi degil, olduklari gibi farkli kabul etmek. Ve ayni zamanda secimlerin sonuclarini kabullenmek.... Hic Bir zaman "tayyip istifa" diye bagirmadim/yazmadim.. Benim afislerimde demokrasiden yanayim, seninleyim Türkiye yaziyordu. Neden? Cünki bu bir cok seyin temeli olduguna inandigim icin. Ben Erdogani secmedigim icin ve üstelik polemigi ve provokasyonlari zarar verici ve sacma buldugum icin. Bir partiyi nasil secdiginiz gibi secmeme imkani da sizde oldugu icin. Ayni zamanda yürüyüslerde "zipla, zipla, ziplamayan tayyip" diye sacma sapan sloganlar. Veya Atatürkün askerleri oluyoruz... veya antiemperialism diyoruz. Ayni anda hepimizin fasist oldugunu anlayabilme kapasitemizi kullan(a)miyoruz. Bu ne bicim zihniyet? Giderim, yürüyüslere katilirim, ancak bu sekildemi? Bu ne aptallik anlayadim. Hic bir objektif elestiri / ifade yok. Sürekli Polemik... her bir yandan... Ben bu oyuna gelmem...

12.06.2013 18:07

blablablablablablablablabla....

ÖZGÜRLÜK

Ellerimden kaptilar ekmegimi
sirf inandigim icin gelecege
sonra özgürsün dediler

Sevgi ve iyiligi
yüksek sesle haykirdigim icin
vücudumu kana boyadilar
ve özgürsün dediler

Sonunda da özgürlükten
özgürüm dememden korktuklarindan
dilimi kestiler

özgürsün dediler!

12.06.2013 18:22

Zitat:

Zitat von hazal40 (Beitrag 2066776)
Arkadaslar lüften biraz düsünelim... bu isin icinde aceba cemaat mi var? Gülen in eli türkiyenin polisinemi dayaniyor? Bu oyunu Kim kazanacak?

@anadoluajans dün söyle Haber cikardi "#SONDAKİKA Başbakan Erdoğan yarın GeziParkı ile ilgili 20 kişilik heyetin yanı sıra Hasan Kaçan, Necati Şaşmaz, Gökhan Özoğuz'u kabul edecek" ..
Sasmaz Gülenin adami degilmi? Türkiye nereye gidiyor? Kimlerin oynuna geliyoruz? Durun Bir düsünün... dikkatine: http://www.haberturk.com/gundem/habe...-yeni-mesajlar
Ben hep demokrasi den yana olmusumdur. Herkesin düsüncelerini ifade edebilecek bir ülke olmasini istedim Türkiyenin - her ne olursan ol, kim olursan ol. Düsündüklerini özgürce ifade edip tartismak, moderat bir sekilde isteklerini dile getirmek, aydinlanmak, aydinlatmak - Demokrat Bir Türkiyede. "Diger"leri kardes gibi degil, olduklari gibi farkli kabul etmek. Ve ayni zamanda secimlerin sonuclarini kabullenmek.... Hic Bir zaman "tayyip istifa" diye bagirmadim/yazmadim.. Benim afislerimde demokrasiden yanayim, seninleyim Türkiye yaziyordu. Neden? Cünki bu bir cok seyin temeli olduguna inandigim icin. Ben Erdogani secmedigim icin ve üstelik polemigi ve provokasyonlari zarar verici ve sacma buldugum icin. Bir partiyi nasil secdiginiz gibi secmeme imkani da sizde oldugu icin. Ayni zamanda yürüyüslerde "zipla, zipla, ziplamayan tayyip" diye sacma sapan sloganlar. Veya Atatürkün askerleri oluyoruz... veya antiemperialism diyoruz. Ayni anda hepimizin fasist oldugunu anlayabilme kapasitemizi kullan(a)miyoruz. Bu ne bicim zihniyet? Giderim, yürüyüslere katilirim, ancak bu sekildemi? Bu ne aptallik anlayadim. Hic bir objektif elestiri / ifade yok. Sürekli Polemik... her bir yandan... Ben bu oyuna gelmem...

hazal merak etme gülenin eli yok bu iste.

gülen aponun posterini atatürkün üstüne astirmakla isi olmaz.

Sodep, Ödp, Chp, Bdp, Tkp, Edp, Dsip ile hele hic isi olmaz.

bu olanlarin istihbarati aylar önce gelmisti ama kimse ciddiye almamisti.
gelisen ve büyüyen türkiye tüm gelismis ülkelere tehdit olmaya basladi!!!

gezi parkinin yayinladigi 7 madde sadece dis güclerin bizden istediklerinin siralamasi.

hic kendine sordunmu niye dünyanin en büyük havalimani istanbulda yapilmasin diyorlar? istanbulda yapilacak 3. havalimani sadece almanyaya yilda 15 milyar euro zarar verecek ve bizim kasalarimiza aktarilacak.

hic sordunmu niye kanal istanbula karsi ciktiklarina? kanal istanbul yapilmazsa montrö sözlesmesine göre 100 yilin gecmis olmasi halde oradan gecen gemilerden para alamiyacagiz. bu sadece rusya'ya 10 milyar dolar ve diger ülkelere 10-15 milyar dolar zarar verecek ve bizim kasalara girecektir.

bu 7 maddenin hepsini tek tek incele. kimin yararina ve kimin zararina oldugunu tespit et.

türkiyede reel faiz bu haftalarda 0 (sifir) olacakti ama bu eylemler bizim planlari alt üst etti. malesef bizim isimizi uzattilar ama türkiye bir daha bu küresel güclere boyun egmeyecek.

marmaray kötü birseyse kullanmayin kardesim.
dünyanin en büyük havalimani kötüyse kullanmayin.
dünyanin en genis köprüsü kötüyse kullanmayin.
dünyanin en büyük kanali kötüyse kullanmayin.

ama dis güclerin oyununa gelip masa olmayin!!!

dünyadaki tüm zararli cikacak ülkeler su anda eylemlerin devam etmesini istiyor ve destekte bulunuyor.

elimizde somut bilgi ve belgeler var. su an itibariyla eylemcilerde bulunana banknot ve üzerindeki seri numaralarla üc is adami tespit edilmistir. bu paralarin hangi banka ve subeden cekildigi ve hangi isadamlarin cektigi belgelendi. bu is adamlari bu paralari hangi kanallarla eylemcilere ulastirdi ve niyetleri nedir?

türkiyede isteyen istedigi gibi hürdür ve istedigini ifade edebilir. tek sart siddet kullanmamasi.

aramizda siddet kullanmadan düsündügünü özgürce ifade edemeyen varsa ilk ben sokaga cikarim.

hodri meydan: kim neyi özgürce ifade edemiyormus? cok merak ediyorum sizin demokrasi anlayisinizi!

12.06.2013 18:33

Zitat:

Zitat von Zulfiqar (Beitrag 2066785)

gezi parkinin yayinladigi 7 madde sadece dis güclerin bizden istediklerinin siralamasi.

hic kendine sordunmu niye dünyanin en büyük havalimani istanbulda yapilmasin diyorlar? istanbulda yapilacak 3. havalimani sadece almanyaya yilda 15 milyar euro zarar verecek ve bizim kasalarimiza aktarilacak.

hic sordunmu niye kanal istanbula karsi ciktiklarina? kanal istanbul yapilmazsa montrö sözlesmesine göre 100 yilin gecmis olmasi halde oradan gecen gemilerden para alamiyacagiz. bu sadece rusya'ya 10 milyar dolar ve diger ülkelere 10-15 milyar dolar zarar verecek ve bizim kasalara girecektir.

bu 7 maddenin hepsini tek tek incele. kimin yararina ve kimin zararina oldugunu tespit et.

türkiyede reel faiz bu haftalarda 0 (sifir) olacakti ama bu eylemler bizim planlari alt üst etti. malesef bizim isimizi uzattilar ama türkiye bir daha bu küresel güclere boyun egmeyecek.

dünyadaki tüm zararli cikacak ülkeler su anda eylemlerin devam etmesini istiyor ve destekte bulunuyor.

elimizde somut bilgi ve belgeler var. su an itibariyla eylemcilerde bulunana banknot ve üzerindeki seri numaralarla üc is adami tespit edilmistir. bu paralarin hangi banka ve subeden cekildigi ve hangi isadamlarin cektigi belgelendi. bu is adamlari bu paralari hangi kanallarla eylemcilere ulastirdi ve niyetleri nedir?

türkiyede isteyen istedigi gibi hürdür ve istedigini ifade edebilir. tek sart siddet kullanmamasi.

aramizda siddet kullanmadan düsündügünü özgürce ifade edemeyen varsa ilk ben sokaga cikarim.

hodri meydan: kim neyi özgürce ifade edemiyormus? cok merak ediyorum sizin demokrasi anlayisinizi!

allooo, sen bu yazini benim yazimdan önce paylasmistin. yine basa gecme arzusunda mi bulundun!? yakarim! ona göre ;p

12.06.2013 18:38

Zitat:

Zitat von hazal40 (Beitrag 2066776)

Demokrasi düsüncesi olan ve akpyi tutan birisini görmedin, olsa bile cahillikten olabilir. Sokaga dökülen normal insanlara mi fasist diyorsun. Tam anlamadim. Herhalde türkiyeden hic haberin yok. Biraz alman düsüncesi de, biraz da cahillik. Yani bana yazdiklarin sacma sapan geldi.

12.06.2013 18:40

Zitat:

Marksist ideolojini de al git, egitimsiz sempatizan ;-) oyle sacmaliklara bu ulkede halk arasinda yer yok. Isiniz gucunuz provokasyon, yakmak yikmak, pusu kurmak asker sehit etmek. Kalabaliga karisip insanlari kiskirtmak sonra da uzaktan ellerinizi ovusturmak. Bu protestolarda da amaciniz yavas yavas ortaya cikiyor.

12.06.2013 18:41

Zitat:

Madem öyle türk forumunda ne isin var. Kendi insanlarinin oldugunu yere git. Yada git sende onlara katil. Gelmis buraya bir terorist örgütünü övüyorsun, inanilmaz birsey.

12.06.2013 18:48

Zitat:

Zitat von sevtap05 (Beitrag 2066775)
Seni cahilligine bagisliyorum:) Bir gün pembe bulutlardan siyrilip gercekleri elbet sende görürsün ayni milyonlarca zorla komunist Bir rejimi uygulamaya calismak isterken, insanlari sefalete sürükledileri Gibi. Marxist düsünceler ancak theoride ama paratikte hicbir zaman gercek olamayacak ama bilhassa kürt kökenli vatandaslarimizi dindar komunist apocular mi kurtaracak:)))? Sadece onlara komunist bakislarini asilayip din özgürlüklerini engellikleri Vakit bile haklarini engellerken.., ama yine konuyu sen APO savunmasina döndermek istiyorsun o Baska:)

Tartismalarin bu sekil esnemelerinin sebeplerinden bitaneside sensin sevtap.
Akillilik sendeki ise cehaleti hayli hayli kabullenirim.Zulfikar,bosphorus ve sen tüm tartismalarin kalitesini asagilara indirgiyorsunuz.digerlerini okumuyorum bile,hazal40'in yazdigi yazi nokta olmaliydi bence muthis yazmis anlayabilene.o yazinin cevab olmaya calisan zulfikar abes durmus.

CNN, türk basini protesto etmek icin gezi direnisini yayinladi. bu tavriyla türkiyedeki basini protesto etti aslinda ve bununla birlikte bir cok insan türk basinin ne sekil kullanildigini gördü.kimse inanmiyor artik türk basinina (bunu üzülerek yaziyorum). apo,erbakan bunlar cografyamizin yetistirdigi ender beyinler.böyle beyinler bu ana akim medya tarafindan sürekli karalaniyor,sizlerde beyinsiz oldugunuz icin (bunuda üzülerek yazdim) medyanin bu oyununa geldiginiz icin öcü belliyorsunuz onlari oysa bu topraklar demokratiklesmek icin o beyinlere muhtac.

dip not: apo ve erbakan'a olan övgü degil gerceklik,bu seferde erbakanci yaparsiniz beni .k.

12.06.2013 18:53

madame etepetete

Zitat:

Zitat von Mirakel (Beitrag 2066791)
Madem öyle türk forumunda ne isin var. Kendi insanlarinin oldugunu yere git. Yada git sende onlara katil. Gelmis buraya bir terorist örgütünü övüyorsun, inanilmaz birsey.

hast du deine löckchen geglättet?

12.06.2013 19:03

ÖZGÜRLÜK

Ellerimden kaptilar ekmegimi
sirf inandigim icin gelecege
sonra özgürsün dediler

Sevgi ve iyiligi
yüksek sesle haykirdigim icin
vücudumu kana boyadilar
ve özgürsün dediler

Sonunda da özgürlükten
özgürüm dememden korktuklarindan
dilimi kestiler

özgürsün dediler!

12.06.2013 19:08

Zitat:

Zitat von crs79 (Beitrag 2066793)
apo,erbakan bunlar cografyamizin yetistirdigi ender beyinler.böyle beyinler bu ana akim medya tarafindan sürekli karalaniyor,sizlerde beyinsiz oldugunuz icin (bunuda üzülerek yazdim) medyanin bu oyununa geldiginiz icin öcü belliyorsunuz onlari oysa bu topraklar demokratiklesmek icin o beyinlere muhtac.

Uzulerek yaziyormus. Herif resmen 30 000 kisinin katiline ender beyin, millete de beyinsiz diyor. TERORIST SEVDALISI. Senin beynin sulanmis. Adam Apo'yu ozgurluk savascisi yapti halen de tartisma bekliyor. Teroristbasinin ne mal oldugu ortadayken oturup seninle ''Apo terorist'', ''terorist degil'' tartismasi mi yapacagim.

Almanya'da neden bu kadar cahil, egitimsiz, kendisini gelistirememis gocmenlerin oldugunu simdi anliyorum, sizin yuzunuzden oradaki insan gibi insanlar da zan altinda kaliyor.. Almanlara hak vermeye basladim simdi. Kokunuz bir kurumadi gitti. Madem Apo ve PKK bu kadar mukemmel git cik daga, korkaksin bunu yapamazsin. Anca klavye arkasindan sempatizanlik, yasallastirmaya calismak.

Bu forumun cidden moderatoru yok mu? Diyorum ya, amerika'da bir amerikan forumunda El-Kaide'yi ov, sempatizanligini yap aninda seni IP'nden enseler amerika'ya POTANSIYEL tehditsin diye hapse tikarlar. Keza diger ulkelerde de aynisi uygulaniyor.

Turkiye Cumhuriyeti gizli servisi derhal Almanya'da boyle kisileri tespit edip Alman makamlari ile isbirligine giderek gerekeni yapmalidir. Suc unsurlari ortada, teroru ve teroristbasinin propagandasini yapmak, sucluyu ovmek.

TÜRK CEZA KANUNU MADDE 215: İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kimse, bu nedenle kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması hâlinde, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

ve:

TERÖRLE MÜCADELE KANUNU MADDE 8 : Terör örgütünün; cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yapan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu suçun basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır. Ayrıca, basın ve yayın organlarının suçun işlenmesine iştirak etmemiş olan yayın sorumluları hakkında da bin günden beş bin güne kadar adli para cezasına hükmolunur.

Kimse sirf Turkiye sinirlari disinda yasiyor diye bu suclari elini kolunu sallaya sallaya isleme hakkina sahip degildir.

12.06.2013 19:09

Zitat:

Zitat von Zulfiqar (Beitrag 2066785)

Yani yine geldik benim günlerce arkadaslarla tartistigim konuya: Türkiye'lilerin demokrasi anlayisi (nedir?)..... Lütfen .. hürlük nedir tartismasina girmeyelim.. görünen köy kilavuz istemezmis..
objektif, tarafsiz ve konu ile ilgili bir tartisma arz ederim...
ben "dur bir düsün" diye ricada bulunmustum.
sorum GÜLENe yönelik baglantilar ve diger net sekilde göremedigim(iz) baglantilar...
Insanlar bu siddet Polisten geliyor diyor. Demiyormu? Bu siddet neden, kim yönlendiriyor bunlari bu sekilde müdahaleye?

dikkatine: http://gundem.milliyet.com.tr/hukmet...14/default.htm
http://www.odatv.com/n.php?n=fethull...stu-1006131200
http://www.samanyoluhaber.com/kultur...landi/1017256/
http://www.radikal.com.tr/radikal2/i...reketi-1136709
http://www.21yyte.org/arastirma/mill...nasil-gizliyor
http://www.21yyte.org/arastirma/amer...-donum-noktasi

12.06.2013 19:17

Zitat:

Zitat von Mirakel (Beitrag 2066789)
Demokrasi düsüncesi olan ve akpyi tutan birisini görmedin, olsa bile cahillikten olabilir. Sokaga dökülen normal insanlara mi fasist diyorsun. Tam anlamadim. Herhalde türkiyeden hic haberin yok. Biraz alman düsüncesi de, biraz da cahillik. Yani bana yazdiklarin sacma sapan geldi.

lütfen konuyla ilgili konusalim
neyi görüp gör(e)medigin beni ilgilendirmez (habe nie behauptet, ich sei Erdogan-Anhängerin, im Gegenteil.. bitte bleib' doch sachlich)
fasist antiliberal, antisosyal ve totaliter anlamda kullandim... bu konuyla ilgili felsefe yapmak istemiyorum... tsk'ler

12.06.2013 19:45

Yazdiklarin yürüyüse katilanlari ve onlarin yazdiklarini kabsiyor. Atatürkün askerleriyiz diyenlere fasist demissin mesela. Ben konudayim, saptiran ben degilim. Akpyi secmemisin ama düsüncelerin ayni.

Fethullahci oldugunu simdi gördüm.

12.06.2013 19:57

30bin insan yürütülen yanlis politika sonucu ölmüstür (nokta)

almanya ve avrupa insani benim gibi düsünüyor merak etme.kimse senin gibi düsünmüyor.türkce dilinde yayin organlarini takip eden medyanin akimina kapilip aptallasiyor.tipki siz gibi!

bunlar benim düsüncem,düsüncem yargilanamaz,fasist anayasalar bile düsüncelerimi yargilama hakkina sahip degildir.yasaklanicam,silinicem diye de senin gibi kuyrugumu büzük, korka korka yazacakta degilim.bu dogrular sadece benim degil tüm insanligin dogrularidir.sikayet sana ve ideolojine yakisiyor! adimi ve adresimi hic cekinmeden yollarim amerikaya,ayrica ABD'nin ihlal ettigi insan haklarini president----@--whitehouse.gov adresine defalarca mail göndermisimdir.ne amerikadan ne de baska birseyden korkacak degilim.

bu düsünceleri sadece ben degil, Vedat Türkali televizyon programlarinda söylüyor.bu düsüncelerle de her yil pasa pasa kendi ülkemde kendi topraklarimda tatilimide yapiyorum.

ajanlik,kalleslik siz ve ideolojinizin temelidir bunu bir kez daha gözlerimin önüne serdigin icin tesekkür ederim.

"ac tavuk kendini bugday ambarinda sanir" bu sizi özetliyor.demokrasiden,insanliktan ve ekolojiden tamamen kopuk bir düsünce icerisinde en iyisi benim atmosferiyle geziyorsunuz...

Zitat:

Zitat von BosphorusTaurus (Beitrag 2066796)
Uzulerek yaziyormus. Herif resmen 30 000 kisinin katiline ender beyin, millete de beyinsiz diyor. TERORIST SEVDALISI. Senin beynin sulanmis. Adam Apo'yu ozgurluk savascisi yapti halen de tartisma bekliyor. Teroristbasinin ne mal oldugu ortadayken oturup seninle ''Apo terorist'', ''terorist degil'' tartismasi mi yapacagim.

Almanya'da neden bu kadar cahil, egitimsiz, kendisini gelistirememis gocmenlerin oldugunu simdi anliyorum, sizin yuzunuzden oradaki insan gibi insanlar da zan altinda kaliyor.. Almanlara hak vermeye basladim simdi. Kokunuz bir kurumadi gitti. Madem Apo ve PKK bu kadar mukemmel git cik daga, korkaksin bunu yapamazsin. Anca klavye arkasindan sempatizanlik, yasallastirmaya calismak.

Bu forumun cidden moderatoru yok mu? Diyorum ya, amerika'da bir amerikan forumunda El-Kaide'yi ov, sempatizanligini yap aninda seni IP'nden enseler amerika'ya POTANSIYEL tehditsin diye hapse tikarlar. Keza diger ulkelerde de aynisi uygulaniyor.

Turkiye Cumhuriyeti gizli servisi derhal Almanya'da boyle kisileri tespit edip Alman makamlari ile isbirligine giderek gerekeni yapmalidir. Suc unsurlari ortada, teroru ve teroristbasinin propagandasini yapmak, sucluyu ovmek.

TÜRK CEZA KANUNU MADDE 215: İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kimse, bu nedenle kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması hâlinde, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

ve:

TERÖRLE MÜCADELE KANUNU MADDE 8 : Terör örgütünün; cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yapan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu suçun basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır. Ayrıca, basın ve yayın organlarının suçun işlenmesine iştirak etmemiş olan yayın sorumluları hakkında da bin günden beş bin güne kadar adli para cezasına hükmolunur.

Kimse sirf Turkiye sinirlari disinda yasiyor diye bu suclari elini kolunu sallaya sallaya isleme hakkina sahip degildir.

12.06.2013 20:04

Zitat:

Zitat von Mirakel (Beitrag 2066789)

hazalin yazdiklari sacma degil senin kapasiten yetmemis.

kendini normal insan olarak tanitiyorsun ama akp'ye oy verenlerin hepsini cahil ilan ediyorsun.

cok dar görüslüsün.

12.06.2013 20:05

Zitat:

Zitat von Mirakel (Beitrag 2066791)

demokrasi istiyorum diyen kisi nasilda antidemokrat olabiliyor?

cok celiskili konusuyorsun.

isteyen burada istedigini yazsin. aradiginiz demokrasi bu degil mi?

degilse o demokrasiniz nasil isliyor?

12.06.2013 20:09

Zitat:

Zitat von hazal40 (Beitrag 2066797)
Yani yine geldik benim günlerce arkadaslarla tartistigim konuya: Türkiye'lilerin demokrasi anlayisi (nedir?)..... Lütfen .. hürlük nedir tartismasina girmeyelim.. görünen köy kilavuz istemezmis..
objektif, tarafsiz ve konu ile ilgili bir tartisma arz ederim...
ben "dur bir düsün" diye ricada bulunmustum.
sorum GÜLENe yönelik baglantilar ve diger net sekilde göremedigim(iz) baglantilar...
Insanlar bu siddet Polisten geliyor diyor. Demiyormu? Bu siddet neden, kim yönlendiriyor bunlari bu sekilde müdahaleye?

dikkatine: http://gundem.milliyet.com.tr/hukmet...14/default.htm
http://www.odatv.com/n.php?n=fethull...stu-1006131200
http://www.samanyoluhaber.com/kultur...landi/1017256/
http://www.radikal.com.tr/radikal2/i...reketi-1136709
http://www.21yyte.org/arastirma/mill...nasil-gizliyor
http://www.21yyte.org/arastirma/amer...-donum-noktasi

demokrasi anlayisi degisebilir ama benim sordugum soruda cok net.

türkiyede hangi konuda düsündügünü ifade edemiyorsun?
isteyen istedigini söylüyor hatta atatürkün üstüne apo posteri asabiliyor.

aradigin demokrasi nasil olmali? hür olup istedigine tas atip kamu malina zarar vermek demokrasi degildir. kusura bakma ama 7 maddelik gezi eylemi cok sacma ve demokratik haklarla hicbir alakasi yok.

belki bir kac hafta sonra herseyi daha net göreceksiniz. bu taksimdeki siddet kime yaradi ve kime zarar verdi. o zaman kimin oyununa geldiginizi anlayacaksiniz.

12.06.2013 20:12

Zitat:

Zitat von crs79 (Beitrag 2066801)
30bin insan yürütülen yanlis politika sonucu ölmüstür (nokta)

almanya ve avrupa insani benim gibi düsünüyor merak etme.kimse senin gibi düsünmüyor.türkce dilinde yayin organlarini takip eden medyanin akimina kapilip aptallasiyor.tipki siz gibi!

Suc tetikcide degil yani? Mal.

Ben seni oldureyim, 'beynim yikandi' 'tahrik edildim' deyip siyrilayim isin icinden. Buna karsi cikarsin.

Almanya'da yasadisi orgutler yasadisidir ve izin verilmiyor. Anca PKK gibi TR'ye zarar veren orgutler elini kolunu salliyor. Ama ustune gidilmekle asilabilecek bir sey bu. Su an TR'deki senin gibilerle mucadele ediliyor, eminim sira Almanya'dakilere de gelir. PKK'nin en buyuk mali destekcisinin de Almanya'daki gocmenler oldugunu unutmamak gerek.

Zitat:

bunlar benim düsüncem,düsüncem yargilanamaz,fasist anayasalar bile düsüncelerimi yargilama hakkina sahip degildir.yasaklanicam,silinicem diye de senin gibi kuyrugumu büzük, korka korka yazacakta degilim.bu dogrular sadece benim degil tüm insanligin dogrularidir.sikayet sana ve ideolojine yakisiyor! adimi ve adresimi hic cekinmeden yollarim amerikaya,ayrica ABD'nin ihlal ettigi insan haklarini president----@--whitehouse.gov adresine defalarca mail göndermisimdir.ne amerikadan ne de baska birseyden korkacak degilim.

Klavye arkasindan cesaret aliyorsun. Terorist dusunceler halki kin ve nefrete tesvik eder. Almanya'da Holocaust'in tartismasi bile yapilamaz cunku halki kin ve nefrete tesvik eder.

'Fasizm'in arkasina saklanman, PKK ve BDP'nin 30 000 kisiyi oldurdukten sonra BARIS kelimesini kullanmasi gibi bir sey. Bir baska ornek de, BARIS icin adam oldurmek bekaret icin sevismeye benzer diye bir soz vardir. Tam senin kafani anlatiyor. Oldur oldur, sonra BARIS'i agzina sakiz et.

E-posta adresini mumkunse bana da yollar misin? Gerekli yerlere iletecegim. Mumkunsa sahte adres olmasin.

Zitat:

bu düsünceleri sadece ben degil, Vedat Türkali televizyon programlarinda söylüyor.bu düsüncelerle de her yil pasa pasa kendi ülkemde kendi topraklarimda tatilimide yapiyorum.

Bu ulke teroristlerin ve sempatizanlarinin ulkesi degil. Nankorlerin ulkesi hic degil.

Dedim ya, propagandani anca klavye arkasinda yaparsin. Git Antalya'da, Rize'de, Izmir'de elinde ''PKK halktir'' ''Apo ender bir beyindir'' pankarti ac yiyorsa. Ulkeye geldiginde sut dokmus kedi gibisindir.

Zitat:

"ac tavuk kendini bugday ambarinda sanir" bu sizi özetliyor.demokrasiden,insanliktan ve ekolojiden tamamen kopuk bir düsünce icerisinde en iyisi benim atmosferiyle geziyorsunuz...

Demokrasiyi ve insanligi 30 000 kisinin katilini oven sonra da halk arasinda masum bir köylü gibi rol yapan bir terorist sempatizanindan ogrenecek degilim.

12.06.2013 20:15

Zitat:

Zitat von BosphorusTaurus (Beitrag 2066796)

ve:

gizli servis alman makamlarla isbirligi icinde bunlari tespit etsin demissin.
almanlar bu olaylari tetikleyen ve destekleyenlerden.

almanya 25 yildir pkklilari alip besleyen devlet. her zaman bunlari koruyan devlet. pkknin basta gelen yöneticiler almanyada yasiyordu. her sehirde e.v. ismi altinda pkk bürolarini acmistir.

demokrasi diyorsak bunlarda istedigi kadar apoyu övsün.

taksimde atatürkcülerle apocular bir olup her yere saldirdi.

aslinda türkiye AK Partiyi hakketmiyor. CHP MHP ve BDP koalisyonu gelsede türkiyenin cöküsünü hep beraber seyretsek...

Menderes'te gördük sonucu.
Özal'i zehirleyip sonuclarina katlandik.
Simdide Erdogan giderse bir daha türkiye ayaga kalkamaz.

12.06.2013 20:22

Zitat:

Zitat von Zulfiqar (Beitrag 2066807)
gizli servis alman makamlarla isbirligi icinde bunlari tespit etsin demissin.
almanlar bu olaylari tetikleyen ve destekleyenlerden.

almanya 25 yildir pkklilari alip besleyen devlet. her zaman bunlari koruyan devlet. pkknin basta gelen yöneticiler almanyada yasiyordu. her sehirde e.v. ismi altinda pkk bürolarini acmistir.

Evet, dogru. Ama bu ustlesinden gelinebilecek bir sey. Alman hukumetine baski ile halledilecek bir durum, Turkiye almanya'nin 5. en buyuk ithalat ve ihracat ortagi. Zamaninda bu teror sempatizanlarinin lideri Apo italya, yunanistan ve Suriye'de yasamisti. Hepsinden Turkiye'nin baskisiyla cikarildi en sonunda Kenya'da ele gecirildi.

12.06.2013 20:26

Zitat:

Zitat von BosphorusTaurus (Beitrag 2066810)
Evet, dogru. Ama bu ustlesinden gelinebilecek bir sey. Alman hukumetine baski ile halledilecek bir durum, Turkiye almanya'nin 5. en buyuk ithalat ve ihracat ortagi. Zamaninda bu teror sempatizanlarinin lideri Apo italya, yunanistan ve Suriye'de yasamisti. Hepsinden Turkiye'nin baskisiyla cikarildi en sonunda Kenya'da ele gecirildi.

türkiye baski yapacak duruma gelince hemende kafasina bir sopa geciriyorlar.

eskiden darbe yapilirdi, devalüasyon ve finans krizi olusurdu.

menderes asilmadanda yalan nedenlerle halki sokaga dökmeye calistilar.

ayni oyunlari bugün yine görüyoruz. bu eylemler devam ederse biz hicbir ülkeye baski uygulayamaz duruma gelecegiz.

12.06.2013 20:28

Zitat:

Zitat von Zulfiqar (Beitrag 2066812)
türkiye baski yapacak duruma gelince hemende kafasina bir sopa geciriyorlar.

eskiden darbe yapilirdi, devalüasyon ve finans krizi olusurdu.

menderes asilmadanda yalan nedenlerle halki sokaga dökmeye calistilar.

ayni oyunlari bugün yine görüyoruz. bu eylemler devam ederse biz hicbir ülkeye baski uygulayamaz duruma gelecegiz.

Senin gibi bir adamla bir konuda ayni fikirde olacagimi hic dusunemezdim.

Bu arada AB ulkeleri Turkiye'de nukleer santral yapilmasin istiyor, kendilerinde yuzlerce var ve hic de vazgecmediler n. santrallerinden. Dedigin gibi, Turkiye'nin gelismesini istemiyorlar. Icerideki hainler de buna yardimci oluyor.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 06:51 Uhr.