![]() |
Hiristiyanlar ve yahudiler
yani ehli kitaplar yani dejenere olmus halklari bu konuda nasil muhattab almiyorsak senin gibi hadisci sünnetci atalarinin dinini körü körüne tatbik eden ve yazilanlari anlamayip adeta kurana kafa tutan insanlarida muhatab almiyoruz.. sennin dinin sana bizim dinimiz bize...
|
Yahu nersini anlamiyorsun anlamadim
Ben sana diyorumki.... benim ihtiyacim yok Hadislere.... yani Kurani anlamak icin Hadise gerek yok...
Cünkü Resül zamanindada Hadis yoktu... 100 yillar sonra yazilmis olan sey Resüle ait degildir.. ALiye Veliye aittir.... yaniiiiii.... Hadissizdir Islam dini tertemiz ve güzeldir... Benim ihtiyacim yok.... var olan varsa, okusun ona göre hayatini yasasin... ben istemiyorum... Kimsede bana Hadis dayatamaz.... Hürüm kimsenin hakkini yemedikten sonra istedigim gibi dinimi yasarim... Dedim ya... sizlerin Mezhebi var... ben ise sadece Muhammediyim |
und..... Tefsirini okumak lagzim
böyle anlasilmaz Kuran...
Mesela Sefaat olayi.... ve diger olaylar gibi... Kuranda neredeyse birbirini yalanlayn Ayetler var.... das aber wenn man es nur Wild und gerade aus liest... AMa Tefsire ve daha derine baktiginda, asli olarak bir birini Ergänzen eden Ayetlerdir.... ama dedigim gibi anlayanlar icin gecerlidir... Yoksa bizler Vahabi degilizki kara borsa Kurani okuyalim |
HIc bir sey olmaz... zaten iki cesit
insan var burada.... birisi benim gibiler...
Yani gercek anlamda kariyer ve kalitesine bakarark Üniversite Hocalarinin dini aciklamalarini esas alan birileri ve onlarin aciklamalarini daha tutarli ve faydali bulanlarla... Sayin Tayip Erdogan Erbakan, Süleymancilar ve benzeri Ideolojik guruplara ait veye destekleyenler arasindaki tartisma..... Aradaki fark bunlarin hepsi bence doldurmayla beslenmisler... yani hic biri 40 yil ya 60 yil dinle Hafizliktan beri ugrasmamis.... Politik amacla digerlerine Hükümdarlik yapmak ben hic olmazsa Kuranda yeri olmasini ararim bir uygulamanin.... ondan sonra dogrumu yanlismi, yani dogrumu anlasilmis yoksa safsatayami giriyor... Yani olay bu kadar basittir aslinda.... Sen bos ver birinin öbürünün din anlayisini... takma kafan kimseyi..... cik yola sifridan ön yargisiz arastir... ve kesinlikle huzura erdiren Kurandaki dine varacaksindir..... Piyasada döneni tamamiyle safsata.... artik söylüyoruz, dinle uzaktan yakinda alakasi yok... Htaa cogulari burada kavramlara bile cevap veremiyor.... Almsilar Üstad Yasar Hocayi karsilarina... sanki kendileri ondan daha üstün gibisinden.... Ne derler Einbildung ist auch eine Art Bildung |
yazin güzelde, ama tutulmasi mümkün
degil... cünkü herkes ön yargili olaya yaklasiyor.... yani herkes kafasindaki sahsi din anlayisini benimsiyor......
Sorunlar zaten oradan cikiyor...... Allaha sükür benim kisisel olarak öyle bir amacim yada henkikepim yok..... cünkü her olaydaki gibi gidip dini disdoktorundan ögrenecek degilim.... Unileredeki Islam arastirmacilarindan ögrenecegiz..... Yasar Nuri, Süleyman Ates, Hayrettin Karaman, Salih Akdemir, Zekeriya Beyaz usw...... Bizler dini bu gibi arastirmacilardan ögrenecegiz... anne babamizdan degil..... Anne babalarimiz dinden bunlarin milyonda biri kadar anlamazlar.... o yüzden bilene soracaksin... Foruma degil.... Cünkü kimse burada Ilahiyatci degil.... herkes kisisellesip bas bas bagiriyorlar... Buradaki safsata durum kanaatimce piskolojiktir.... hayatinda sosyal faliyeti az olanlar din gibi, hemde fanatizim iiceren Ideoloji kurbani olup EGOLERINI tatminkarlik pesinde kosuyorlar... |
ben burada kayip oldum :)
artik pes... :) size allah aydinlik versin .. versinki temiz fikirler düsüncelerle doldurun o güzel beyninizi..
kolay gelsin sevgili kardeslerim.... kolay gelsin.. |
iste MÜSLÜMAN budur !
İŞTE MÜSLÜMAN BUDUR !
Müslüman, İslâmi zihniyete ve İslâmi nefsiyete sahip olduğu zaman, kendinde merhameti ve sertliği, takvayı ve nimetleri bir arada toplayabilen, hayatı doğru bir şekilde anlayan, gerektiği kadar dünyaya yönelen, ahireti kazanmak için bütün gücüyle çalışan aynı anda hem asker hem de lider olmaya elverişli şahsiyet olur. Ona ne dünyaya tapanların sıfatları, ne Hint çilekeşliği (fakirliği) ne de dünyadan elini eteğini çeken kimsenin hali etki edebilir. O, cihadda kahraman iken aynı zamanda mihrabın dostudur. Güçlü olduğunda da mütevazidir. Liderlik ile fakihliği, ticaret ile siyaseti bir arada barındırır. Onun özelliklerinin en üstünü onu yoktan yaratan yaratıcısı Allah"ın kulu olmasıdır. Bunun için onu, namazında huşuda, yüreği Allah korkusu ile dolu, boş sözlerden yüz çeviren, zekâtını veren, gözünü haramdan çeviren, kendisine verilen emanetleri muhafaza eden, ahdine vefakâr, verdiği sözü yerine getiren ve Allah yolunda cihad eden bir kimse olarak bulursun, İşte Müslüman budur. İşte mü"min budur. İnsanı, insanoğlunun en hayırlısı kılan, İslâm"la yoğrulmuş İslâm şahsiyeti işte budur (Şeyh Takiyyudin en-Nebhanî, İslam Şahsiyeti I) |
evet hallelujah geri dönmüstür
hemencecik sabahin köründe daldim yine bu aleme. arkadaslar Dünya gezisinden dönüyorum. Ilk haberim su : sadece biz türkler sorulunca " elhamdullilah müslümanim " diyor. Yani büyüklerimizin ögrettigi gibi. baska hicbir ülkede bu yok. ( eskiden de böyle abes izlenim ve sorularim olurdu ...ama bagislayin) Baska ilginc haberlerim sonra ...
|
herhalde islam kaynaklarindan pek yoksun
sokrates neyi ne zaman dediginide kimse videodan izleyemiyor ama yinede neler söyledigini düsündügünü bilmekteyiz. hicbir sivrizekali bunlar sizler gibiderler gelipde demez, ja moment, wir haben keine videoaufzeichnung vom sokrates usw.?
wie lächerlich und äußert dümmlich solch eine aussage wäre brauche ich nicht zusätzlich zu erwähnen. damit erübrigt sich die mühe auf den rest deiner aussagen einzugehen. tut nicht so als ob ihr das rad neu erfunden hättet und es besser wüßtet. ihr tut es nicht. |
kimse sokratese tapmiyor
ama muhammede tapan ona ibadet eden muhammedi allahin yanina oturtan camileri salli alla seyyiden muhammedle doldurup ondan yardim isteyen sirke girenlerle ve yüzlerce sacma iftira efsaneleri sahih diye yayanlarla dolu..sokratesi muhammedle karsilastirmakla ne kadar ahmak biri oldugunu göstermis oldun..nasil bir imana sahib oldugunuda hikayesiz efsanesiz allahi kalben kutsuyamiyacigini gösterdin..seninle ilgili karari rabbimiz vericektir ..en kisa zamanda tövbe et...
|
delilsiz atalarinizin dini....
"ANDOLSUN Kİ; SİZE BEYYİNE (AÇIKLAYICI, AÇIK DELİL) AYETLER, SİZDEN ÖNCE GELİP GEÇENLERDEN ÖRNEKLER VE KORUNUP SAKINANLAR İÇİN DE BİR ÖĞÜT İNDİRDİK." (24/34)
"TA Kİ ÖLEN BEYYİNE ÜZERİNE ÖLSÜN, YAŞAYAN DA BEYYİNE ÜZERİNE YAŞASIN." (8/42) Kuran"a göre insan beyyine üzere olmalıdır. "Gelenek" diye, "böyle gördük, biz de böyle yapıyoruz" diye yapılan uygulamalar, Kuran"ın İslamı ile bağdaşmaz. Kuran"a göre; Kuran"ın kendisi beyyinedir. Böylece Kuran"ı dinin kaynağı yapanlar, açık delile uymuş olurlar. "BUNLARI KURAN"DA TÜRLÜ TÜRLÜ ŞEKİLLERDE AÇIKLADIK Kİ ÖĞÜT ALIP HATIRLASINLAR. FAKAT BU SADECE KAÇIŞLARINI ARTTIRIYOR." (17/41) |
Toprak
Alim cigner,zalim cigner,tank cigner seni
Rabbim senin bagrindan yaratti beni Yedirir, icirir, sabirla beklersin, bilirsin bir gün yiyeceksin sen beni!! Demekki sende hem verir hem alirsin Alime zalime e$it kalirsin.. Üzerine Kan akitan $ehid`i bagrina basar, cok iyi davranirsin!! Bilirim sanada kanun koyan var Sen tatbik edersin, ya biz ne deriz? Ya Yaratani tanir $ükr eder, yada, ba$i bo$ hayvanlar gibil,üzerinde gezeriz. |
Tefsir"i iyi niyetli biri yazdiysa..
güzel seyler ögrenebilirsin evet. AH, YNÖ gibilerinin yazdiklari tabiki bunlar arasinda saymak cokda zor olsa gerek.
Zamanin alimleri arapcadan tut, sahabe hayatini, peygamberimizin (s.a.v.) hayatini bir sürü bilgiye sahip olarak yazmislar eserlerini. Bugünü bazi kendiniz bilmez yazarlar, kalkmislar baskalarinin parasi ile onlarin isteklerine göre yazmislar cizmisler. Bir insan kendide Kurandan kendibasina cok sey cikarabilir. Ama sunu unutmayalim.. cocuklari genc yasta ana okuluna yollariz, sonrada okullara. Ikisindede baslarinda onlari bazi seyleri ögretecek kisiler olur. Okuldan sonra meslek yapmak isteyen bir ustanin yanina, okumak isteyen üniversitedeki profosörlerin yanina gider. Onlar o kadar yillarini vermis, o alanlarda ustalasmis, baskalarina cani gönülden bir seyler ögretmeye calisiyor. Ama gel gör ki, dini konularda bazi insanlarin direktifi dogru bilgiyi aktarmak degil.. para ne derse o olur misali, kaynaklarinin isteklerine göre yazarlar, birde kendi imanlari zayif ise o zaman bu isi bir baska istekleri yapmalari normal. Okudugumuz kitaplara, yazarlara dikkat edelim lütfen. Bir tarim kitabi bize ürüne yere ekersen olmaz. Dolapta susuz, topraksiz ve havasiz yetismesi lagzim deyince, o kitabi okumaya devam edermisiniz? bu ne sacma dersiniz. Bir pädagok size cogunuzu her hatasinda dövün, hata yapmasa yine döcün derse, o adamin kitaplarini okuyup sözünü dinlermisiniz? Bir doktor sizi ameliyat edecek, kepce küreklen gelmis odaya, buyurun doktor bey dermisiniz? Lütfen bir düsünelim o zaman! Vesselam |
NURDAN DAMLALAR
HADİS-İ ŞERİF MEALLERİ
· “Zikrin en faziletlisi “La ilahe illallah” Kelime-i tevhididir.” (Tirmizi) · “Şüphesiz bu din garip başladı, garip olarak dönecektir. Benden sonra sünnetimden nâsın bozup değiştirdiği şeyleri islah edip düzelten gariplere müjdeler olsun!...” (Tirmizi) · “Ümmetim fesada gittiğinde, sünnetime sımsıkı sarılan kimseye yüz şehid sevabı vardır.” (Beyhaki) · “Oğulcağızım! Kalbinde hiç kimseye karşı bir kin ve adâvet olmadan sabahlayıp akşamlamaya güç getirebiliyorsan öyle yap. Oğulcağızım işte bu benim sünnetimdendir. Sünnetimi seven, gerçekten beni sevmiştir. Beni seven ise benimle beraber cennettedir.” (Tirmizi) · “Haberiniz olsun bana kitap (Kur’ân) bir de onunla beraber onun kadarı verildi. Uyanık olun! Çok sürmez tok mağrurun biri tahtına kurularak der ki “Size lazım olan yalnız bu Kur’ân’dır onda helalden neyi buldunuzsa onu helâl bilin. Haramdan neyi görürseniz onu da haram olarak tanıyın!” şüphesiz ki Resulullah’ın haram kıldığı şeyler (hükümde) Allah’ın haram kıldığı şeyler gibidir. Haberiniz olsun Ehli eşek (eti )... size helâl değildir.” (Ebu Davud- Tirmizi ) · “Benim sünnetimden yüz çeviren kimse, benden değildir.” (Müslim) |
birileri otoyolda arabayi
alköllü ve süratli kullaniyor diye kötülük otoyolda mi oluyor? hasa!
|
Bu forumda olsun, Politik forumda olsun
nerdeyse hic bir sey konusamassin. Bunu burada yazan olmustu. Bazi insanlar bunu yapamiyor. Adamlar istedigin kadar anlat, hep ayni seylerle geliyorlar! Bozuk plat gibi masallah :O)
|
hadis
hadis konusunda yazilacak ve yazilmasi gereken cok cümleler var; mutlaka. fakat, belki sizleride aydinlatacak, en azindan benim kafamdaki hadis kargasasina nihai noktayi koyan bir allah dostunun desturu:
simdi, kainata lütuf ve rahmet olarak gönderilen ondan bir hadisin manasini verelim de, bakalim ona esir olmaktan büyük hürriyet ve hakikat kabul edecekmisiniz: (benden size bir hadis nakledilir de, o hadis icinizi acarsa, ruhunuza sevk verirse benimdir; icinizi kapar ve ruhunuzu sikarsa benim degildir.) [necip fazil kisakürek] - bu nasil mantik, hadisi yine hadisle dogruluyorsun? diyenlereyse, - bu nasil hadis, mucizevi sekilde kendi kendini dogruluyor? demekten baska birsey bilmiyorum! |
Sen Müslüman ariyorsan bana bak o.T.
ohne Text
|
Tefsri iyi niyetle degil... gercekcilir
benim birinin öbürünün iyi niyetine ihtiyacim yok, digerlerininde yoktur.....
YSNÖ dedigin zat Türkiye Cumhuriyetinin en büyük din Alimlerinden saaadece bir tanesi... Dedigim gibi... daha cok uzmansan, tüm masraflarin bana ait... TR ye yollayalim seni cik TV de onun karsisina... yanina senin Hocanida al ve onun sini bitirmeye ugras.... Haaaa sbu arada sunuda unutma bari.... kisisel din anlayisi degil... Kurandaki dinden bahsetmelisin... yoksa daha sohbete baslamadan TILT olur kalirsin...... |
UNd... Kurandaki hangi Yaetlere dayaniyo
bu aciklamalar ????
Heeeeeee..... keine Ahnung dimi... elbette keine Ahnung... cünkü din olmayan seyleri böyle din yaparsan... elbet senin basina gelir baskalari dayi kesilirler..... Ilsma Aleminin hali.... Kuran yerine... BIZ IYIYIZ DIGERLEI KÖTÜ... adinda din yaratmislar |
Hadislerin kaynagini arastirmak lazim
Hadisi insanlar kur`an-i kerimde yazanlari, yani bazi tam anlasilmiyan seyleri tamamlamak icin arastiriyorlar...yanliz hadislerin kaynagi önemli...
islamiyeti sasirtmak icin cogu kötü niyetli insanlar yalanlari hadis olarak yaymaya calisiyorlar... Zaten bunlari bilen Allah Peygamber efendimiz (s.a.v.) bu söyledigin hadisi hadisle cevaplandirdigi hadisi söyletti o mübarek insana.... |
Hadisleri Sultan Süleyman yazmistir
Blekide Kanuni yada babasi Sultan Selim Hadis yazmislardir....
Vallahi ben onlarin yerinde olsam bu geri zekali insanligi kontrol etmek icin Hadis yazardim.... ve kesin bu uyanikligi (yani sahtekarligi) yapanlarda olmustur.... Voll daneben.... yani din diye ainsanlar digerlerinin donuna ladar girmisler..... SIze bir misale anlatayaim... Gecenlerde 23 Nisan kutlamalari yaptik.... disarida acik büfe ve güzel havada epey eglendik.... herkes karisik yani karilariyla coluk cocuk... voll gemischt bir sekilde oturduk ve 23 Nisani izledik.... Ertesi gün... ayni sehirde ayni insanlarla Camiide bir toplanti yaptik..... Allahhhhhhhhh.... ayni olan bu insanlar tamamiyle degistiler.... karilarin coluk ocuklarin baslarina bezleri bagladilar ve karilari hemen diger odaya tikadilar.... ve ortak sekilde hep bir arada kutlamayi erkekler red etti..... Söyle uzaktan seyrettim.... 1 gün önceki ayni insanlar bunlar..... ayni kisiler ayni cocuklar ve ayni anne babalar..... 23 Nisan oklulda kutlamalari esnasinda herkes birar freizügiger giyinmis kusanmisti ve alle waren locker drauf.... Ama Camiide gel görki hepsi birer DIN AZMANI OLUP CIKTILAR..... yahu es yakin komsuna bile Camiide merhaba iyemiyorsun... cünkü neredeyse TECAVÜZ olarak algilaniyor..... BEN BÖYLE DIN ANLAYISINI VE BU DINI TAMAMIYLE RED EDIYORUM...... ve cani cehenneme diyorum.... CÜnkü bu Islam degildir... bu safsata ve Hurafe dinidir.... baska bir sey degildir..... Islam dini Kuranda kaldi... piyasaya sokulmuyor... cünkü din bir kontrol mekanizmasidir.... yani HURAFE DINLE insanlari kontrol edebilirsiniz..... insanlar cahildir... önlerine ne korsan onu yerler... Mecaz anlamda din ile Mürid yetistirilir...... Sünnet deformeleri, Hadis safsatalari, bunlarin hepsi saaaaaadece o Camiide insanlari koyun gibi güden kara Hocalarin isne yaramaktadir..... baska kimsenin degil... Insanlar ise komsusu ne yaparsa onu yapar... yani kendileri fazla bir sey üretmeden yada en azindan düsünmeden acizlerdir...... Bir Kurandaki dine bakin... birde disaridaki Safsata dinine bakin..... ICH AMÜSIERE MICH MITTLERWEILE ÜBER DIE DUMMHEIT DER MENSCHEN...... Ve Allaha sükrediyorumki.... ben öyle degilim.... |
Hadislerin kaynagi MECHULDUR
Yani HZ: Muhammedin ismi bu unsurda pisletiliyor..... baska bir sey degil...
Allahtan baska ancak o Hadis safsatasini yazan biliyordur..... YAHU YOK BÖYLE BIR SEY...... Hadislerin ayni sekilde HZ. Muhammedin agzindan ciktigini ne gören var ne bilen var.. nede baska bir sey... Vaysayim yani.... bende varsayim dinini cöpe atarim... din olarak kabul görmem..... isteyen hürdür görebilir.... ama din diye kimse LAGA LUGA yapamaz....... Kuranin disinda yani Vahyiilerin disinda hic bir sey insanligi din diye baglayamaz.... ve baglamiyorda..... Artik yavas yavas insanlar gercekleri görmeye basladi |
Bazi büyük alimlerin Hadis kitaplarinda
sadece sahih hadis bulunmakta. tam belli olmayanlari o sekilde sunanlarda var.
|
Islam-Kopierer
..ich denke, die Religion-Traditionalisten, die in den Hadithen eine Gleichwertigkeit sehen sind natürlich gefährlich....aber, diese Menschen gab es in allen Religionen...was bleibt?? Das Universum und die menschliche Dummheit ist unendlich..
|
götü bokulu ararsak sana bakariz
Nasil olurda bir müslüman imanindan bu kadar emin olabilir? Senin gibi bir beynamaz nasil müslüman olabilir? Kendini ikide bir temize çikarmaya çalisma! Kibir ve gurur seytanin sifatlaridir, ama sen ne anlarsin bundan? Senin apaçik bir münafik oldugunu kat kat ispat ettin, yeter artik! Yahu hiçmi bikmiyorsun rezil olmaktan? Bide her lafa ise yaramaz ?düsüncelerini? katiyorsun, sanki millet senin düsüncelerine çok merkaliymis gibi. Gevezelik ettigin kadar gerçekten bir düsünsen, birazda olsa agzini kapatirdin.
Senin hareketin bokun üzerine çikmis gegelegen bir horoza benzer: oda günes onun yüzenden dogduguna inaniyor... |
Ben 1 hocaya degil farkli insanlarin gör
üslerine bakarim. ama YNÖ denilen insan alim olamaz su anki hali ile. Onun asilsiz cok iddilarina zaten cevap verilmis, adamin bir citi cikmiyor. O önce onlara cevap versin!
Hem benim öyle TV cikmak gibi bir derdimde yok! Hele parami alip bir baskasinin duymak istedigi seyleri konusma gibi bir hevesimde yok.. o kadar alcalmis olsam cikarim, senin o söylediklerini desteklerim. Ama Allahim ne beni ne baska insani o hale düsürsün. |
sadece bir, iki misal.. gerisini kendin
ara. Bos konusmayi biraksanda tartisma güzel olsa bari.
“De ki: Eğer siz Allah’ı seviyorsanız, bana uyun ki, Allah da sizi sevsin.” (Ali imran –31) “Ümmetim fesada gittiğinde, sünnetime sımsıkı sarılan kimseye yüz şehid sevabı vardır.” (Beyhaki) “Benim sünnetimden yüz çeviren kimse, benden değildir.” (Müslim) bunlar simdi birbirine zitmi? peygamberimiz (s.a.v.) bana uymayinmi diyor? hele ayet ile ikinci hadisi bir incele. ALLAH"i (c.c.) gercekden seviyorsan uy peygambere, onu örnek olarak kendine sec, yani yaptiklarini yap, yapmadiklarindan sakin! sadece onun yapmasi gereken bazi seyler var, onlarda bilinmekte. Ögren ve ona göre itaat et. |
Bu Hadismiydi yoksa Ayet mi?
Her kim Eniskayanin kicina bir Tekme ata!
Cenneti kendine mekan bile! |
Asil biz sizi kale almiyoruz efendi
biz müslümanlarin yüzde 99 temsil ediyorum azinlik sizsiniz. Asil sizler kale alinmiyorsunuz.
Kurana karsi olan yok. Birakin su polemigi. Biz en az sizin kadar kurani seviyoruz. |
dayatmiyorum
Hadislere inanmak zorunda degilsin o senin tercihin.
Proflari arkana alarak konusma diyorum sadece. Alimler senin gibi düsünmedi ortada. Diyanet daha senin düsüncene sahip degil. Alimler arkamada derken, parantez icinde Yasar nuri desen hic bir sey demem sana. Selamalar |
Nahl-125; Güzel ögütle..
“ (İnsanları ) Rabbinin yoluna hikmetle güzel öğütle davet et. Onlarla mücadeleni en güzel (tarik) hangisi ise onunla yap...” (Nahl-125)
|
Hangi alimler yaaa
isim yaz. Ben senin düsüncene sahip sadece bir prof biliyorum.
|
Abicigim bir de tuvaletteki damlalar var
hani ne kadar sallarsan salla dona düser son damla misali kurtulamadigimiz sidik damlalari var..
bu dinen büyük günah ve harammis diyorlar dogrumu? hangi hadiste var,gösterebilirmisin? Danke im Voraus |
cok yanlis düsünüyorsun...
Allah c.c. buyuruyorki, benim Resulumu sevmeyen benide sevmez, ona inanmayan, banada inanmaz...
Sen Peygamberimiz (s.a.v.) söylediklerine inanmiyormusun? Söyletene bak sen... Onun hadislerini söyleten Allah`tir...ayni seni suan bunlari söyleten gibi Onun haricinde Peygamberimiz (s.a.v.)in söylediklerini duyanda, isitende vardir, Hz. Ayse (r.a.), Hz. Ebu-Bekir (r.a.) vesayre bunlar aynen ileten insanlar, sahabelerdir Ve bir hadise göre Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor: " Benim sahabelerimi sevmeyen, beni de sevmiyordur" buyuruyor |
Pesimi birak seni almayacagim....
küfürlerini aynensana iiiiade ediyorum.....
Görünüyorki, sana Vahyii iniyor... namazla insanlari düdünmeden uzak tutmak.... hadi viel Spaß |
Yahu tüm masraflarin bana ait
daha ne isiyorsun......
Öyle YSNÖ Alim olamaz.... bunu diyebilmen icin ondan daha üst seviyede olman lagzim..... Artik bu laflar sökmüyor... bunlar BILLIG LAFLAR.... bunlari gec.... Daha iyi biliyorsan o zaman gec insanligin önüne ve basla anlatmaya...... Kariyerini bilgini davraniyisni usw... insanlarin önüne ser. ve kendini Alim olarak tanit insanliga.... Kiskanmakla sen Yasar Hocaya yada diger Alimlere yaklasamazsin... |
Sen onu bana degil... git Profalara
anlat, onlarin DIN CEHALETINI, gider
Osman Ates adinda bir Ilahiyat Professörü... kadinlar hakkinda uydurulmus olan Hadisler adinda bir kitrap yazdi.... Yani artik cümle Alem Hadislerin sahteliginden ve gecersizliginden konusuyor..... Bilhassa Türk gencligi artik arayislarin pesinde... Hem senin mehsup oldugun din seklini gözden geciriyor... hemde uzman olan Yasar Hoca ve Proflarin anlattigi sekildeki din anlayisini gözden geciriyor.... Jetzt Rate mal wer besser abschneidet ???? Dedigim gibi... sen bizlere degil... bunlari Acik oturumda Yasar Hocaya anlat ve onu Müslüman et... yada Süleyman Atesi... oder eine glichwertigen Wissenschaftler |
Söyle baslayalim
Sen bana tek bir Prof gösterki... HADISLERI din saysin ?????????
Eger bir tanesinin ismini verebilirsen, o zaman anlaki o Prof Hadisleri din sayiyor.... ALLAE ANDEREN HADISLERI DIN SAYMIYORDUR..... Cünkü simdi tüm Ilahiyat Proiflarinin isimlerini buraya yazmak... galiba sayfalar yaetmiyecek... o yüzden böylelikle sayanlari bul daha kisa olur |
Yanlisin var senin
Ben Kurani Kerimdeki Vahyiileri DIN yani Resüle inen anlatilan, evrensel TEK DININ parcasi olarak görüyorum.....
Inan Vahyiiler hemen yazilmistir ve derlenmistir... yani kaybolan yok.... Hadislere gelince.... Hadisi DIN sayan KURANI inkar ediyor demektir... CÜNKÜ.... Demek ilave olarak Vahyii inmistir ama Resül yazdirmamistir falan filan..... yok böyle sey.... YA vardir ya yoktur.... Hadisler ya Kurandaki Ayetlere es degerdir yada degildir...... Ben diyorum..... Resüle iftiradir Hadisler.... DIN degildir... belki benim Ur Ur UR UR Großvater yazmistir bir cogunu... o zam,an onun cani cehenneme..... Insandan gelen DIN olmaz... ancak DIN olayi Resüllere mahsustur |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 14:21 Uhr. |