Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

25.04.2005 14:41

senden farkli pek birsey savunmuyorum..

ohne Text

isinsu 25.04.2005 15:26

yorum war yazdim ayrica..!

das ich nur zu deinem beitrag noch eine kleine Randbemerkung hinzufügen möchte.. bilmeden Enise cevap verir gibi yazdigim icin.. senin yazina ekledigimi berlirtmek istemistim..

xstudentxnrw 25.04.2005 15:49

Laf cambazlarin FAYDALARI..

Ben sadece bir kac sey vurgulamak istemedim ;O)
Burada bilgisi az olanlar, ve bunun bilincinde olupta, bilgisi cok olanlardan yazi kopyaliyip bize sunan arkadaslari elestirip.. ben en dogrusunu bilirim diyenler var.. bunuda unutmamak lagzim.
Kurani hic bir tarih, sahabe bilgisi olmadan, arapcasi olmayan veya kitaplarda istedikleri tercümleri cikartmaya calisanlar var. Onlari kaynak olarak kullanip, onlarin allahi inkar ettigini bile bile, ben daha iyi bilirim diyenler var. Bunlar kendilerince alaymi ediyorlar yoksa? Kurani Kerimde Peygamberimiz ve Kuranla alay edenlerin durumlarinin ne olacagida bildirilmistir.

Ama onlarin benim icin iyi etkileride oluyor.. dinimi daha iyi ögrenmek icin gercek âlimlerin yazilarini okumaya baslatiyorlar. Bunu istemiyebilirler, ama bunu diger arkadaslarda yapiyordur..
Bosnak kardeslerimizin savastan sonra dinlerine daha cok sarilmalari gibi bir sey :O)

25.04.2005 15:52

o.T.

ohne Text

coach01 25.04.2005 15:52

sen kuranin neresine inaniyorsun ?

Ibadet ediyormusun ?

Ibadeti nasil yapiyorsun ?

ONU ANLAT

Senin masal dediklerini müslümanlarin yüzde 99,9 kabul ediyor. Azinlik senin düsüncelerine sahip olanlardir. Asil sen böyle masallarla Peygamberimizin sünnetini kaldiramazsin.

Yani demek istedegim, burada propagandayla hic bir sey isbaat edemezsin. Kendin icin konusursun. Islam icin degil.

coach01 25.04.2005 15:53

en güzeli hic yazmayacaksin dimi :) o.T.

ohne Text

coach01 25.04.2005 15:55

O diyorlari diyen kim ??

Yani o hadisleri kim seciyor efendi !

Yasarci sihniyet disinda hadislere karsi cikanmi var. Insafli ol bakalim. Sen YASARIN ANLADIKLARINI misyon edinmissin. Kurani anlayan sadece siz degilsiniz okmi !

xstudentxnrw 25.04.2005 15:57

31-:6-10 bir bakalim

6-10- Laf eğlencesi: Eğlence söz; insanı oyalayan, işinden alakoyan sözler, asılsız hikâyeler, masallar, romanlar ve tarih kılıklı efsaneler, güldürücü lâkırdılar, gevezelikler, nağmeler gibi eğlendirici sesler. Bu âyetin iniş sebebinde deniliyor ki: Nadr b. Hâris ticaretle Faris"e (İran"a) gidiyor. Acemlerin hikâyelerini, efsane kitaplarını getiriyor ve bunları Kureyşe okuyarak: "Muhammed, size Âd ve Semûd hikâyeleri söylüyor gelin ben size Rüstem"in, İsfendiyar"ın, Kisraların hikâyelerini anlatayım." diyor ve bu şekilde birçoklarının Kur"ân dinlemesine engel oluyordu. Bundan başka güzel bir şarkıcı câriye almış, birinin müslüman olacağını işittiği zaman onu alıp câriyesine: "Haydi buna yedir, içir, söyleyiver." der, böylece eğlendirip: "Gördün ya bu, Muhammed"in çağırdığından, namazdan, oruçtan, onun önünde çarpışmaktan daha iyi değil mi?" dermiş. İbnü Hatal da bir câriye almış, sövüp saymayı şarkı olarak söylermiş. Âyetin sonunda "İşte onlar için..." diye çoğul kipi getirilmesine bakılırsa, bunların hepsinin de âyetin iniş sebebinde dahil olması gerekir. Tefsircilerin çoğu bunu şarkı ile tefsir etmişlerse de muhakkik âlimlerin tercihi, açık şekliyle genel olmasıdır. Bununla birlikte burada asıl kötülemenin hikmeti şununla anlatılmıştır: Bilmeyerek, Allah yolundan sapıtmak; yani saptırdığını hissettirmeden, yaptığı işin sonunu sezdirmeden dini, ahlâkı bozmak ve onu, yani Allah yolunu, hak dinini eğlence yerine tutmak için. Hafs, Hamza, Kisâî, Yakub kırâetlerinde nasb ile (son harekesi üstün olarak), diğerlerinde ref" ile (son harekesi ötre olarak) okunur. Bu durumda "bilmeyerek" ifadesi "satın alır" kısmına bağlanabilirse de nasb kırâetinde dalâlin (sapıtma) kaydı olması gerekir.

Ra"d Sûresi"nde "Allah O"dur ki, gökleri gördüğünüz (şekilde) direksiz olarak yükseltti." (Ra"d, 13/2) âyetinin tefsirine bakınız. Bu âyet, Allah Teâlâ"nın kuvvet ve hikmetini zihinlere yerleştirmek suretiyle tevhidi hazırlıyor. Ve onun için "indirdik" ile "verdik" ifadelerinde gaibden (üçüncü şahıstan) mütekellime (birinci şahısa) iltifat buyuruluyor (dönülüyor).

---------------------------------------------

cikipta burdan peygamberimizin söyledikleri sözler icin inmis gibi göstermek isteyenler yanilgida olduklarini Allahu Teâla"ya hesap verecekleri gün görecekler. Gec olmadan bir daha düsünün.

xstudentxnrw 25.04.2005 15:59

bu da bir fikir.. :O) o.T.

ohne Text

xstudentxnrw 25.04.2005 16:00

Enis, Kurandan namazin nasil kilindigini

bir ayetleri ile gösteriversene lütfen :O)
Simdiden tesekkür ederim :O)

25.04.2005 16:02

coach1 HELAL olsun sana :-) ANLADIN o.T.

ohne Text

25.04.2005 16:03

:-) Sihniyet mit Z abisi :-) ZIHNIYET

Bari ise yararli bir BEITRAG yazayim dedim ! Coach1 senin yazilarini TUTTUM kardesim !

25.04.2005 16:04

Vallahi das was ich weiss weiss ich

und ich weiss das du kein Experte bist... also hör auf hier den Moslem Papst zu Spielen....

Bildigin bir sey varsa git TV onlarla paylas yada onlari Tilt etmeye ugras...

Mir ist dein Glaube wircklich Egal

coach01 25.04.2005 16:05

Nafile namaz icin vaktin yok demek :)))

Ne kadar ilginc bir insan oldugun bu sözünden belli. Ihmalkarim desen anlarim ama vaktim yok demen Allaha karsi bir ahlaksizlik oluyor bence. Vakti ve senide yaratan Allahin ta kendisidir. Ona hatta zamana bile saygisizlik yapiyorsun.

Öglen namazina gelince! Asil 2 rekat ama ben hala 4 rekat kiliyorum diyorsun. Niye dört rekat kiliyorsun? Yani 2 rekat oldugunu kesin biliyorsan burada herkese laf yetistiriyorsun ama farzi hala 4 rekat kiliyorsun! Bu biraz ters degilmi?

Böyle söylediklerine yaptiklariniz hep ters düsüyorsa nasil iman ediyorsunuz? Insan inandigi sekilde ibaadet etmesi gerekli. Sen ise inanmadigin bir sekilde ibaadet ediyorum diyorsun. Bana göre bu mantiksizdir. Ve senin ne kadar cahil biri oldugunun bir göstergesidir. Af edersin ama bu böyle iste.

Bir söz vardir. Bilimi tasimak kolaydir. Esekte kitaplari tasir ama icinde ne yazdigini anlamaz.

Selamlar saygilar !!!

25.04.2005 16:05

Yau Yusufcugum o adamin kapasitesi senin

kini asar..... bildigin bir sey varsa git Tüm Ilahiyatcilari bir araya topla ve onlara ders ver.....

Senin görüsün seni baglkar... Diyanet ve Ilahiyatcilarin görüsü tüm Türkiyeyi baglar....

Yani anlayacagin bunlarin ortak kararlaridir esas olan...

Du bist unbedeutend

coach01 25.04.2005 16:06

Öyle yazilar varki bu forumun olmamasi..

var olusundan belki daha hayirli olur ama neyse admin duymasin :)

coach01 25.04.2005 16:08

Asil senin dediklerin seni baglar

Ben Kurani ve sünneti DIYANETIN anladigi gibi anliyorum efendi.

Ayrimcilik yapan sizin sihniyet.

Arkana aldiklarin hadislere inaniyor. Dikkat et dogrulari yaz!

25.04.2005 16:09

Sen 40 rekat kil engelleyenmi var ???

Yoook also mach was du willst.... und hör auf hier den Propheten zu Spielne... söyle olsami daha iyi böyle olsami daha iyi...

Ben farzlari kiliyorum... Allah okeyliyorda sana ne oluyor....

Sen kil namazlarini Sünnetlerini nafilelerini banane.... benimlemi cennete veya Cehenneme gireceksin...

Zaten kendini Ilahlastiranlardir baskalarinin namzina müdahele etmeye ugrasanlar...

Haaa noch was... ben üstelik anladigin dil olan Türkceyel namazimi kiliyorum.... das noch nebenbei...

Kladiki sen bu olaylari git uzamanlara anlat bana degil.... ben dikkate almam böyle seyleri... uzamanlar ne diyorsa onlarin düsüncelerini derlerim ve bana en uygun olani Kuranin cercevesinde hangisise onu yaparim....

Sen yinede bildigini yaz

25.04.2005 16:11

Hemde acayip uydururum

Sakla samani gelir zamani.....

Acayip uyuyor dimi ????

Hehehe.......

Ama aradaki fark DIN degildir yani Vahyii degildir... und somit nichts Wert uasser das man es Kultur nennen kann

coach01 25.04.2005 16:11

Herkes sana katildigina göre

bu copy paste yapanlar kimlerdir ??

25.04.2005 16:14

Iyi güzel o zaman sen yasa Hadis dinini

engelleyenmi var.....

Saaadece beizlerin senin dini algilayisiniza ihtiyacimiz yok.... Basis olrakta sadece Kurandaki ve ehli kitaptaki Vahyiileri kabul ediyoruz....

Olay aslinda acayip basittir ama iste bu gibi düsüncelerle sizler diger insanlardan daha iyisiniz gibi bir hevese kapiliyorsunuz....

Oysa Yahudiside Müslümanida tüm Resüller bile Allahin sisteminden yani Cehenneminden gececek...

Ancak Salih Amel isleyenler Allah katinda ecir alacaklar.... ud das unabhängig seiner Religion......

Olayin Teolojisini anlamayan bence dini tam anlamiyla kavramasi cok zor olacaktir

25.04.2005 16:15

Namazin stili Kuranda cesit cesit

yerlerinde gecer..... tek bir yerde degil...

HZ. Muhammed zamanindan beri bu sekiliyle kilindigi kabul edilmektedir...

Tabi tam gercegini Allah bilir... o yüzden bizlaer sadece o zamanki din anlayisina ancak yaklasabiliriz.... mehr aber auch nicht

coach01 25.04.2005 16:17

bak enis ...

Burada sana namazi nasil kilacaksin diye kimse baski yapmiyor. Sen istedigin gibi kilabilirsin o senin özgür hakkindir. Istersen rusca bile okuyabilirsin namazda surelerini o sana kalmis bir meseledir!!!!!!!!

Burada ayrimcilik yapan düsmanlik yapanlarin basinda gelen SENSIN.

Sen bizim inancimizin yoka sayansin. Dinde yok diyorsun. Asil düsmanlik yapan SENSIN.

Diyanet senin dediginin gibi yapmis olsaydi türkiyedeki camilerde kilinan namaz farkli olurdu. Sen bizi sizlerin ibaadet ettigi gibi ibaadete cagriyorsun. Bize göre dogru olanlara küfür ediyorsun. Ahlaksizlik ediyorsun.

Islam bu degil !

25.04.2005 16:18

Halts Maul.... jaaaaa

sana kirk sefer persönlich olma dedim.... behalt deinen Sprüche für dich..... und bleib sachlich.... ich brauche weder dich noch deine freundschaft im Forum......

Bildigin bir sey varsa Kurandan, o halde burada adam gibi Foruma yaz... ansonsten behalte bitte deinen ANSTAND....

Cattik be.... benimmi suc Kuranda yaziyorsa... sikayetler Allaha Vahyiiyi o yolladi ben degil.... o yüzden beni Kuran baglar sen degil

xstudentxnrw 25.04.2005 16:18

NURDAN DAMLALAR

KUR’AN-I KERİM MEAL’LERİ:

· ”(Allah) hikmeti kime dilerse ona verir, kime de hikmet verilirse muhakkak ki ona çok hayır verilmiştir. Salim akıl sahiplerinden başkası iyi düşünmez.” (Bakara, 269)

· “ Andolsun ki, sizin için Allah’ı ve âhiret gününü umanlar ve Allah’ı çok zikredenler için Resûlullah da güzel (uyulacak ) örnekler vardır.” (Ahzap-21)

· “Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı bir ümmetsiniz: Marufu emir ve münkerden nehyedersiniz.” (Ali İmran –110)

· “ (İnsanları ) Rabbinin yoluna hikmetle güzel öğütle davet et. Onlarla mücadeleni en güzel (tarik) hangisi ise onunla yap...” (Nahl-125)

· “ Ey müminler, Allah’tan korkun ve sadıklarla beraber olun.” (Tevbe-119)

· “ Onlar gecenin az bir kısmında uyurlardı.” (zariyat-17)

· “Seher vakti de onlar istiğfar ederlerdi.” (zariyat –18)

· “Mümin erkekler ve kadınlar yekdiğerinin yardımcılarıdır. Marufu emir ve münkerden nehyederler.” (Tevbe –71)

· “ Öyle müminler ki, onlar boş (lakırdılardan) ve faydasız şeylerden yüz çevirirler.” (Mü’minun –3)

· “İnsan (iyi veya fena) hiçbir söz söylemez ki, onu kayıt ve tespit için yanında hazır bir murakıp bulunmasın” (Kaaf –18)

· “Kulak, göz ve gönül, bunların hepsi yaptıklarından mes’uldürler.” (İsra –36)

· “Allah gözlerin hâinâne bakışlarını sinelerde gizlenen her şeyi bilir.” (Mü’min –19)

· “Rabbin daima görüp gözetmektedir.” (Fecir –14)

· “Kendinizi, methedip temize çıkarmayın, Allah, fenalıklardan sakınanları herkesten iyi bilir.” (Necm –32)

· “Mümin erkeklere söyle; gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, bu kendileri için çok temizdir.” (Nur- 30)

· “Mümin kadınlara da söyle; gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna, baş örtülerini yakalarının üstüne (kapayacak surette ) koysunlar. ” (Nur- 31)

· “Ey iman edenler, Allah’tan korkun O’na (yaklaşmaya) vesile arayın ve onun yolunda savaşın ta ki muradınıza eresiniz.” (Maide –35)

· “Şüphesiz ki Allah kendi yolunda, birbiri ile kenetlenmiş (yekpare ve müstahkem) bir bina gibi saf(lar) bağlayarak çarpışlarını sever” (Saf –14)

· “Allah ve peygamberine iman (da sebat) eder, mallarınızla, canlarınızla da Allah yolunda çarpışırsanız, bu sizin için eğer bilirseniz çok hayırlıdır.” (Saf –11)

· “Andolsun sizi imtihan edeceğiz. ta ki, içinizden mücahidleri ve sabrı sebat edenleri belirtelim, haberlerinizi açıklayalım.” (Muhammed -31)

· “Allah yolunda öldürülenlere “ölüdür” demeyin onlar diridirler, siz farkında değilsiniz.” (Bakara –154)

· “De ki: Eğer siz Allah’ı seviyorsanız, bana uyun ki, Allah da sizi sevsin.” (Ali imran –31)

· “Allah’a ve Resûlüne itaat edin. Ta ki, esirgenesiniz” (Al-i İmran-132)

· “Kim peygambere itaat ederse, gerçekten o, Allah’a itaat etmiş olur.” (Nisa –80)

· “Ki... O peygamber onlara iyiliği emreder, onları kötülükten men eder, iyi ve temiz olan şeyleri helâl, murdar olan şeyleri de üzerlerine haram kılıyor. Onların ağır yüklerini, sırtlarında olan zincirleri indiriyor o. İşte ona iman edenler, onu ta’zim edenler, ona yardım edenler ve onunla birlikte indirilen nura tabi’ olanlar, onlar selamete erenlerin ta kendileridir.” (A’raf –157)

· “Bunlar iman edenlerdir. Allah’ın zikriyle kalbleri huzura sükuna kavuşanlardır. Haberiniz olsun ki; kalbler ancak Zikrullah ile olgunlaşır.” (Rad-28)

coach01 25.04.2005 16:20

Benim inandigim hadislere sende

burada ahlaksizlik yapma.

Senin din anlayisina saygi duyulmasini istiyorsan. Bir an önce sözlükdeki saygi kelimesine bak! Siz kendiniz idda ediyorsunuz bizim yanlis inandigimiza! Biz size kafirmi diyoruz insaf et.

Burada propaganda yapman yakisiksiz onu öne cikarmak istiyorum sadece !

25.04.2005 16:22

Yahu sen inan ben redediyorum

ne kadar seninde inanma hakkiin varsa benimde red etme hakkim var....

Kisacasi benim Hadislere ihtiyacim yok...

Kuran Tefsiri bana yetiyor

25.04.2005 16:24

Vallhi o öyle yapmis bu böyle yapmis diy

e ben onlari din sayamam...

Sen neden hic Kurandan bahsetmezsinde hep onun disindakilerle ugrasirsin....

Yahu gelsene Kurana..... neden Kurandan kaciyorsunuz anlamis degilim

coach01 25.04.2005 16:26

Red etmiyorsun küfür ediyorsun

Bana degil peygambere ama neyse sen o yönünü hic düsünmezsin. Isine gelmez bu senin hayat anlayisin.

Burada hadislere küfür ettigin sürece senin gibilere kim sempati duyacak ?

Dedigim gibi yüzde 99 benim düsünceme sahip (diyanet bile) asil senin düsüncen exotic bir sey :))

kerio 25.04.2005 16:27

pisikler köseye sIkistirildiginda

tek yaptiklari angriff ist beste verteidigung!

inanmadigin seyi uygulayip savundugun sey baska ise, yanlis diye adlandirip baskalarini yargiladigin seyleri kendi isliyorsan bu birincisi samimiyetsizlik iki cahillikten kaynaklanmaktadir.

ama hala ne söylenmek isteniliyor kavriyamamissin. burnun yükseklerde sürtünüp duruyorsun.

eskiler bir türkü söylerdi

palavra palavra palavra ....

kerio 25.04.2005 16:28

ne mantik

tutarli ve kuranla birebir örtüsen peygamberi yorumlara insanin sirt cevirmesinin bir mantigi yoktur.

coach01 25.04.2005 16:29

Ben kurandan kacmiyorum saptirma

sinirlerimide germe. Benim Kurandan uzak oldugumu nereden cikariyorsun. Konuyu saptirma. Konu burada Hadisleri red etmekti ve ben ondan bahsettim. Bu Kurandan uzak oldugum anlamina gelmez. Saygisizlik yapma. Hadisi seriflere inanlar Kurani sevmez polemiligi yapmaya calisma burada. Biz en az sizin sevdiginiz kadar severiz Kurani.

coach01 25.04.2005 16:30

Bende anlamiyorum ....

Hem ben böyle inaniyorum diyor. Diyer taraftan baska türlü yapiyorum diyor. Ikilik var farkindami bilmem.

coach01 25.04.2005 16:33

Peygamber efendimizin namazi

nasil kildigini nereden biliyorsun ??

Nerede yazili ?? Kaynagini nerede

coach01 25.04.2005 16:38

Bazilari bu ayetleri cok iyi okusunlar

Gönderme yapmiyorum. Bende okudum :))

NOt. sagol ayetleri yazdigin icin ...

Allahin sözü gibisi varmi ...

25.04.2005 16:43

Ben uzman degilim uzmanlarin dedigini

söylüyorum... ister sen Hadisleri din say... saymayani Resüle küfrediyor say ister sayma... im Grunde interessiert das niemanden..... yeni mich uach nicht...

Dedigim gibi... Sen Uni Proflarini bir araya toplayip onlara ders vermedikten sonra isniz zor... kendi din anlaysinizti din olarak monta etmeniz imkansiz...

Benim veya benim gibi düsünenlere gelince... zaten böyle bir düsüncemiz amacaimiz yokki....

25.04.2005 16:46

Kardesim bbana persönlich gelem...

ben öyle kimsenin sahsi din anlayisini takmam... kimsenin benim dini anlayisimi takmasini beklemem.... banane yahu senin din anlayisindan...

Kuranda 2 rekat ve 3 vakit yaziyormu ??? evet Ayetlerde belli.... dann warst das.... yok su böyle yapmista bu böyle yapmista... yahu banane... yapmasaydi... Resüle sordudami Imami Azam yeni bir din cikardi ve adini Islam koydu... yoooook...

Also bende niye sana sorayimki dinde bilmek istediklerimi...

Uniler Prof dolu.... yazarim bir Mektup bir Mail... yada giderim Konferanslara usw... ve CEHALETIMI gideririm..... ne isim var benim kara Hocalarla ve Hezheplerle.... ben Mümin olmak istiyorum mehr nicht...

O yüzden bana sadece Kuranda Vahyii olandan bahset... der Rest senin olsun... ich will es nicht

coach01 25.04.2005 16:47

Prof prof diye ötüyorsun

Ya kimmis o toplayacaklarim proflar ya. Diyanet hadisleri inkar etmiyor. Türkiye ihalihet alimlarin (prof.) nerdeyse hepsi hadisleri inkar etmiyor. Kimi toplayacagim ben ?

Yasari ve talebelerinimi ?

25.04.2005 16:52

Ben inanmiyorum Hadislere

bence asiri derecede Kurandan saptirma var.... bu benim görüsüm... sana kabul et diyende yok etme diyende yok...

Sen kabul ediyorsun diyip, benim kabul etmememi saygisizlik olarak görüyorsan, kafadan catlaksin o zaman.... cünkü das ist nicht normal.....

Mecbur degil herkes senin gibi Hadis kabul etmeyi... kaldiki Ilahiyatcilardan daha iyi bildiginde yok bu olayi....

Begenmedigin uzmanlarin cogu neredeyse ayni seyleri söylüyorlar....

Noch was..... ben gecen Siyaset meydaninda seyrettim... Yasar Hocamiz sandigindanda gecler tarafindan ragbet gördü... yani din acisinda illerden gelen ögrenci temsilcilerinin ona ragbeti tüm digerlinden daha coktu.....

Yani sen begenmeyebilirsin... bazen bende begenmiyorum... ama bir gecekler var... bu adam tutuluyor... kolaylastirdigi falanda yok... olani söylüyor... olamyanlara zaten deginmiyor.... ve saaaadece Kurandaki olanlara dönün diyor... ve bencede cok hakli... sence olmayabilir... kaldiki sen iftira atiyorsun bazen... yok sunu kaldirdi yok bunu kaldirdi... kaldirmadi... adini etmedi.. hepsi bu kadar

xp0mpalanejatx 25.04.2005 17:26

PEYGAMBER YORUMLARI

malesef peygamberin nasil yorumladigini bilemiyoruz...herhangi bir video yok bir delil yok ..yasayan sahabede kalmadi...belki hz muhammed kurani aynen enis gibi yorumlamistir veya en sasirilacak uc karakter gibi..
bunu bilemiyoruz..ayrica her tutarli yorumda illa peygamber yorumu olacak degildir..simdiki papa ratzi bile tutarli kuran yorumu yapabilir..
o yüzden bize düsen ibrahim gibi atalrinin dinini sorgulayip akil ile kurana iman etmektir..sartlar bunu gerekteriyor..

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 18:34 Uhr.