Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

07.06.2004 12:12

Peygamber zamaninda

namaz nasil kilinirdi?????

Peygamberdemi kadinlari ikinci sinif vatandasi sayip... arka siralarami atti????

Cevapla lütfen..... bana kimse atalarimizin 1000 yildan beri uyguladiklarini din diye satmasin lütfen.... bunun Kindergartenla alakasi yok... gerceklerle alakasi var... senin benim gercegi degil... Kuranin gercegi

Selamlar
Enis

07.06.2004 12:16

nasil ayird ediyorsun

senden baskalari gibi bazilarina sahih diyrosun bazilarina dogru diyorsun.... ayirim ederkende kendine faydali olanlari alip, olmayanlarida red ediyorsun.... senin icin sahih olan baskalri icin yalaln olabilir.... senin icin yalan olan baskalri icin bas taci olabilir......

Nasil kurtaracaksin kendini..... bu hususta.... Dedigim gibi arkadasim Kuranin disindaki yollar taslidir gidilemez.... en güzel Hadis Kurandir..... yanlis hesap bagdattan döner....

Istersen cevap yazabilirsin

Selamlar
Enis

coach01 07.06.2004 13:09

kardesim acik konusacaksin.

kardesim acik konusacaksin hic birini kabul etmiyorum diyeceksin.... Sunu sorayim hadislerin icinde kurani kerime uygun hic bir hadis görmedinmi ? Yani Kurana uyan hadisler görmedinmi ? Onlari bulabiliyorsan onlar sahih hadisdir iste.

Benim hadis dedigim sözler Peygamberin sözleridir. Sahih ile yalan hadis arasindaki ayrimi ben söyle yapiyorum. Sahih hadisler peygamber efendimizin gercekten söyledikleri, yalani ise peygamberimizin asla söylemedikleridir, onlar sadece yahudi, hiristiyan uydurmasidir. Sen hic ayrim yapmiyorsun. Ayrimda yapamazsin zaten diyorum. Niyemi ? Cünkü sen peygamberin sözlerini hic söylememis kabul ediyorsun. Kuranin sözünü peygamberin sözü olarak algiliyorsun. Kuran sözünün sahibi tek Allahtir bunu Peygamberimiz kendi kafasindan yorumlamamistir.

Sunu söyleyim yalan hadis diye ayrim yapmana gerek yok ben hepsini kabul etmiyorum de yeter. Icinde saglam olanlari var sayif olanlari var. Müslüman olman icin bunlari kabul etmen gerekmez. Ama Peygamberimizi bir MÜSLÜMAN örnegi alanlarada tas atman hos degil yani. Bunu belirtmek istiyorum hep ben ama benmi anlatamiyorum yoksa sizmi anlayamiyorsunuz onu bilmem.

Selamlar

haydut007 07.06.2004 13:09

arkada oturup...

ikinici, birinci sinif insani olmakla ne alakasi var ???

Kadin erkek ayriminin neden yapildigini mi konusmamiz mi lazim ??? Bitte sowas ist doch klar bunu tartismasi gerekmiyor bence ???

sen hangi kurandan bilgilerini aliyorsun ??? Dir ist wohl bewusst dass Mann und Frau sich an bestimmten stellen bedecken müssen ??? Bunun tartismasini mi yapicagiz ??? Du betest doch auch nicht mit ner kappe oder sonst was ähnlichem ???

coach01 07.06.2004 13:12

Kindergartendekilere özel ders

Kindergartendekilere özel ders lazim haydut kardes :) ...

kerio 07.06.2004 14:42

so ein blödsinn

yine bir alevi sacmasi

cimbomyilmaz 07.06.2004 14:44

Hz. Muhammedin salak torunlari!!!

Merhaba,
bu forumda hepiniz islam dinini tartisiyorsunuz. Ama bir gercek var ortada su anda en geri kalmis alem, en yobaz alem, en pis alem kimdir? Evet müslüman alemi...Türkiye haric...Bir yandan AB büyüyor, bir yandan cin, bir yandan ABD, bir yandan rusya....ama Ortadogu da bir gelisme yok...niye mi?

Cünkü müslüman alemi diye gecinen pis yobazlar ne Kurani Kerimi ne de Hz. Muhammedi anlamis degiller. Islam dini bilime, temizlige, fene, teknige yani dünyaya acik olan bir dindir.....Basörtü olayi da o kadar kolay degil..basi acik gezende müslüman, kapalisida müslüman....Su an ortadoguyu Islam dini degil.....sadece ve sadece Tarikatlar...yani Suudiler, yani Vahabiler yönetiyor...parasal yönden tabii ki..vahabi dini de 19 yüzyilda kurulmus bir din...Suudiler müslüman olmamaz..

Islam dinini ve Kurani kerimi anlamak icin öyle iki üc dua ögreneyiple..olmaz....ISLAM DININI ANLAMAK ICIN ILIMIN EN ÜST SEVIYEDE OLMAN LAZIM, yani AKADEMISYEN VE OKUMUS OLMAN LAZIM....AMA HER AKADEMISYENDE AYDIN DEGILDIR.

Islam alemi bütün bilim adamlarina göre bu yüzyildada sefalet ve rezillik icinde kalacaktir.

Gelelim TC ye: Türklerin kökü Arabaistanin pis cöllerinde aranamaz. Biz orta asyadan geldik ve arabplara ve Avrupaya medeniyeti getiren bir halkiz. Müslüman olmadan öncede büyktük ve her zaman öyle kalacagiz, onun icin bizi araplarala baglayan hic birsey yoktur..

AH, AH ne hemen unutuyorsunuz...Osmaliya karsi ayaklanan ve bizi sirtimizdan vuran araplar degil miydi? müslüman olduklari halde?

kerio 07.06.2004 15:10

kisir döngü

anlayana sivri sinek saz, anlamiyana davul zurnada az.

sen dönüp durup ayni seyleri tekrarladigin icin bende belki senin haricinde anlayanlar olur diye tekrarliyayim.

kuranda toplumda genel olarak bilinen seyler tekrarlanmiyor, eksik bilgiler varsa bunlar düzeltiliyor. melekler hakkinda olan bilgiler olsun cinler hakkinda olan yalnis bilgiler olsun, bunlar misaller ile kuranda düzeltilmekte.

mesela cin suresinde cinlerin Allah"in katindan bilgi, yani gaybi haberleri calmalari hakkindaki ayetler örnek alinabilir.
yoksa cinler gercekten cikipta gökten bilgiler calmaya calisirken topa tutulmus degiller.

Diger taraftan örtünme de o zamanin insanlari tarafindan adet olarak varolan birseydir. yani kadinlar baslarini kismen örttükleri bir örtü ile gezmekte idiler. kuran kadinin örtünmesinin gerektigini acikladiktan sonra, sahabe kadinlari saclarini örttükleri gibi bogaz ve gögüs kisminida örtmüslerdir.

ne elci nede Allah bu uygulamanin yanlis oldugunu bildirmistir. cünkü Allah"in murad ettigi insanlar tarafindan anlasilmisti.

bunun icin ehli beyt mensubu oldugunu iddia eden alevilerin örtüsüz namaz olur cartcurtlari da sacmalamadan baska birsey degildir. bu kadar dini bilgisi yoksun olanlardan da zaten baska bir sey beklenmezdi.

hac meseleside farkli degildir, hac kuran inmeden öncede yapilan bir ibadetti. Allah hac"dan bahsettigi zaman insanlar hac da nedir demediler. neyin kastedildigini cok iyi biliyorlardi. tavafi, safa ile merve tepesini, zemzemi, makami ibrahimi vakfeyi bilmekte idiler. kuran insanlara vahyin sebebine insanlar vakif olabilmeleri icin hac ibadetini belirli kisimlarinda düzeltmistir.

namaz yine böyledir ki, daha kuran vahy olmadan önce, peygamber hira magarasinda namaz kilmistir.

cünkü bu din türedi bir din degildir.

kerio 07.06.2004 15:13

ah ah su aptallikda olmasa

dünyaya her nedense araplar matematikte, felsefede, fende, tipta, edebiyatta, astronomide arap müslümanlarin katkisini bu zamanda kimse inkar etmezken türkiyen eh napalim aptal irkcilari bukadar tarih bilgisinden yoksun napalim.

böyle at bakisi insanlara bakip yargilayacagina ufkunu biraz genislet, türkiyenin pislikleri türkiyeye yeter, sen kendi kapindaki pislikleri bir gidermeye calis.

baskasinin pisliklerinden sanane.

kerio 07.06.2004 15:19

bir kitap tavsiyesi

nebevi sünnet adli muhammed gazali"nin kitapi senin deginipte dönüp durdugun meseleleri güzel bir sekilde anlatmakta.

bunun yaninda karsi tarafin bilimsel karsiligini da kitabin son kisminda ezher üniversitesi profesörleri ile yapilan tartismada aktarmakta.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:14 Uhr.