![]() |
biz kimsenin
seriat anlayisini bavullanmiyoruz tatürke de yatip kalkip dua etmiyoruz. biz tarihte yaptik tatürkten iyi yaptik.
|
schwierig
neutral auf deine Beiträge zu reagieren.. wenn man weiss, wie du denkst.. und dieses Denken einem uberhaupt nicht passt... Da hat man schnell seine Vorurteile..
ich finde es gut und bewundernswert, dass du Dich viel mit der Religion beschäftigst.. yuce Allahin adini her gun anan bir insan ve dini arastiran bir insan her zaman dogrularin pesindedir..muss Dir aber gestehen.. dass ich seit dem Du geschrieben hast: her insan gunahkar doguyor ve herkes cehenneme girecek kurtulacak .. dass Du eine ganz fremde Vorstellugn uber den Islam hast.. biz de bir cocuk masum ve gunahsizdir.. gunahkar dogmaz.. das ist absurd.. genau das was ich bei den christen nicht verstehe.. du verwechselst vielleicht das Christentum mit dem Islam und umgekehrt.. keine Ahnung.. Bence biraz daha dikkatli olman gerekli..arastirma acisindan.. hosgorune siginarak yaziyorum.. umarim bu elestiriye acik olursun.. das würde z.B. kama tun.. :P |
karpuz kimin ürünüdür? o.T.
ohne Text
|
:)))))))) echt unpassend im Religions-
forum, da hast Du recht, ama yazik asik olmus yaa abisi ;)))
|
Ben Ehli kitaptan bahsettim
onan inanma numarasi yapan Huiristiyanlar yada Yahudilerden degil.....
Kuranda Müslümana esit degildir bunu artik anla...... LKuran Ehli Kitapo diyor... yani dogru bilir kitap...... Ama Müslüman Hiristiyan ve Musevi ayri ayri kavramlar..... Iste sizlerin ana temel sorunu kavramsizliktir.... Kavramlariniz oyk.... yani temel unsursuz olaya bakiyorsunuz... Das führt unweigerlich zu solchen Missdeutungen des Kurans |
Niemand weiss wie ich denke
das kann keiner Wissen.... auch ich weiss nicht wie die anderen denken... da ich kein Hellseher bin....
Ben sadece yazilan yazilar cercevesinde bir kisi hakkiinda yorum yapmak isterim..... Dedim ya.... persönlich olmadan kimse bir sey yazamiyor....bu Türklügün Genetiginde olan bir defektir...... Genetigimizde var bu gibi yan cizmalar... En azindan sen denesene yaw.... birak beni... benimle kimsenin bir isi yok ve olmazda..... burasi din Forumu..... Soru sorduk... ricada bulunduk kavramlardaki düsüncelerinizi yazin diye..... Ich will keine predigten hören nur antworten.... Fragen über Fragen... baska bir sey yok... yok sen söylesin böylesin.. LAGA LUGA... baska hic bir sey yok.... Aslinda sorular cokta basit..... herkes kendi sahsi DIN, SÜNNET ve diger kavramlarini yazsin dedim.... En azindan sen dene 1.) DIN NEDIR ? 2.) KURAN NEDIR ? 3.) SÜNNET NEDIR ? 4.) MEZHEP NEDIR ? 5.) HADIS NEDIR ? 6.) DEMOKRASI NEDIR ? 7.) DIN KIMLER ICINDIR ? 8.) RIVAYET NEDIR ? 9.) LAIKLIK NEDIR ? 10.)PUT NEDIR ? 11.)HEYKEL NEDIR ? 12.)HEYKEL PUT ILE SEITSE NEDEN AYRI AYRI KELIMELER ÜRETILMIS ? |
alles eine Frage der Auslegung
burada sonucta dusuncelerini yaziyorsun... mit einem gesunden Menschenverstand kann man Dich leicht einschätzen.. konu sen degilsin? evet sen degilsin.. konu din.. ama din konusundaki fikir ureten "Sen´i " begenmeyenler tabi laga luga yapar.. gaaaaaaaaaaaanz einfach.. das ist kein Defekt... ne mutlu Turkum diyene.. Turkun genetik defekti olmazzzzzzzzzzz! :)
neyse.. ben karismiyorum... mein Beitrag sollte nur so viel sein!!!!!!!!!! |
Yahu güzelim sende kavram hatasi
yapiyorsun... ben Günahlkardir demedim....
Her insanin ruhunda kötülük ve Allaha asilik vardir dedim...... Din ile bu gibi düsünceler tedavi olunur ve ayni zamandada insanin ruhunda yatan güzellikler meydana cikarilir ve bu iyilik Salih AMeller diger kötülükleri örter..... Iki tane cocuk düsün ikiside ayni... birisi Talibanlarin elinde büyüyor... digeri ise bir Resülün yada Bir Din Aliminin elinde büyüyor........ Acaba bu cocuklar nasil gelisir serpilir ????? Hör bitte auf mir Wöter in den Mund zu legen..... benim dememis olduklarimi, demis gibi yapiyorsun... oysa her zaman ve her yerde ayni seyleri söylerim ve söylediklerimide iyi hatirlarim..... Senin burada yanlisin var.... Insanin fitratinda hem kötülük hemde iyilik yatar.... die Frage ist welche der beiden am Ende die Oberhand bekommt....... ist iyiliklerin kazanmasi icin DINDE orijinaline girebilmek lagzim.... yoksa din adina dayak yine milyonlarca kadin var... niye Kuranda yaziyormus... ben göremdim ayri konu... Cehennemlik olayida baska bir konu...... sen yazdiklarimi hic anlamamissinki zaten.... Her insanlik Cehennem serüveninden gececek.... Cehennem saaadece Ates degilki.... Islahat yeridir...... Resüllerin bile Günahlari vardir... Allaha karsi gelenleride vardir... mesela Resül Yunus..... Allah derhal onu cezalandirdi... Unutmaki bizim insan beyniyle anlayisimiza göre, Günahsiz tek Allahtir.... O yüzden tüm insanlik Cehennem serüveninden gececektir... jeder einzelner... ebdei cehennem yoktur... Bu Allahin sifatlarina ve Kuranin ruhuna aykiridir... cok uzun süre azap var... ama ebedi degil.... bu yanlis HULUD kelimesini yanlis tercümeden kaynaklaniyor... cok uzun zamandir onun asil anlami..... Ama bunlari 40 sefer yazdim ve dedim.... Es macht echt keinen Spaß merh mich immer zu widerholen.... Milyon seferde sorsan ayni seyleri aninda derim... |
kurze Anmerkung
Din.. kalbinin temizligi ve guzelligidir.. benim icin her zaman once insanin iyi niyeti , kalbi gelir.. guzel ve temiz kalp ile ozunde bir insan olur.. daima guzellikler icin var olmaya calisirsin.. Der Rest ergibt sich von alleine, wenn ein Wille da ist..
|
:-))) o.T.
ohne Text
|
Yani kavramlar hakkinda görüs
belirtmeyecekmisin ??????
|
DIN = Kalbin güzelligimi was yani??
Ben senin kavram anlayisini/algilayisini sordum
|
ben unutkan degilim
istersen forumda yazdigin o mesajlari arayim gostereyim?? tekrar oku istersen.. belki de senin ifade etme seklinde yatiyordur sorun..dusuncelerini yeterince ifade edemiyrosun.. ich bin nur ein Mensch ich kann falsch verstehen.. ama sen de kustahlik yapiyorsun...ben kimseye demedigi sey icin dedi demem.. ah neyse.. anlami yok.. dedin demedin konularda tartismalara girmek istemiyorum..
|
Insanlari cikar isin icinden yaw
Sen Kuranin Incil hakiindaki düsüncesine bak.....
Elbet Müslümanlar icindede zerre kadar Islam dinini bilmeyen ve tamamiyle ters anlayanlarda var.... Ama konu o degil..... Immer wieder weicht Ihr der Fragestellung aus.... das ist nicht gut für eure Entwicklung |
ben de anlatmaya calistim.
evet din kalbin guzelligidir.. kalbinde yasarsin dini... once kalpte baslar din.. richtig! :)
|
Evet sence DIN = Karpuz
belli..... yokki cevaplayacak kapasite ve bilgi....
Iste bilenle bilmeyen en azindan burada belli oluyor.... Kurani Kerim diyor bunu... "Hic bilenle bilmeyen bir olurmu ?????" Olmaz ya Tabii |
Ciddi söylüyorum ver Linkini bana bakiim
nerede yazmisim, insan günahkar olarak doguyor diye... ?????
Insanin ruhunda günahkarlik yani kötülük vardir...... bu bebektede aynidir yaslilardada aynidir... bosuna demezler Kinder können Grausam sein...... Isin püf noktasi egitim ile insanin ruhunda yatan güzellikleri ortaya cikarmak... Din bu acidan saaaaaaadece bir Hilfsmitteldir... Küstahlikmis, das ich nicht lache |
Kalbi güzel olan Hiristiyanlarda var
Yahidilerde var.... Budistlerde var.....
Sence Kurandaki DIN kavrami gercekten kalbin güzelligimidir... ??? Ist das nicht etwas wenig... kaldki kalbin güzel olmasi icin gece gündüz calismak gerekir |
sen aydin bir insansin
oyle degil mi?? demokratik ve de genis dusunceli bir insan? neden elestiriye acik olamiyorsun?? ich werde mir die Mühe hoffentlich machen und deinen Beitrag hier im Forum erneut ans Tageslicht bringen.. und dann möchte ich mal sehen, was du zu sagen hast.. :)
ben seni suclamiyorum.. kustahsin! :) |
o.T.
Zitat:
"Es macht echt keinen Spaß merh mich immer zu widerholen.... " --> dann halt doch einfach die Klappe! |
bir yahudi
veya buddist diyelim.. kalbi guzel ve bir muslumandan daha guzel tertemiz kalbi ile dunyaya bakiyor ve insanlara iyilik yapiyor ise.. tabiki o insan daha gunahsizdir.. Allah bilir yine de.. benim dusuncemde boyle...Allah belki de oyle temiz bir yahudiye dogru yolu bulmasi icin.. yani mesela islama donmesi icin ona o arastirma gucunu verir ve o insan islama bile gecebilir... ancak sen islamin dogru oldugunu biliyor ve bu sansli konumda isen diyelim.. ve islama hic uymuyorsan ( ki o zaman kalbin zaten katidir guzel degildir. umarsizdir=) o zaman .. sen soyle ne olur?
bence benim anlatmak istedigimi anladin.. |
Gutes gelingen
her zaman ayni seyleri yazar söyerim.... kütülük günahkarlik insanin fitartinda var... yani Allahin sisteminde her zaman Symetrie vardir.....
herseyin bir gegenpolu vardir... so ist kainat augebaut... kavramlarda cevap falan yazmiyorsun tabi.... belliki persönlich triplerine girdin..... Kaldiki benim aynin olup olmamai yasadigim cervremdeki insanlar verir... ben degil... ben sadece kendi halinde bir Müslümanim..... alles andere Spiel so wie so keine Rolle |
Wie Originell
Kurandanmi ladin bu Spruchu.......
Voll Coooool.... ammada Ballisin.... |
o.T.
Ach Eniscim...
sind denn wirklich alle so blöd, die dich nicht verstehen??? :-))) |
Senin basettigin benim anlayisima göre
Mümindir.... DIN degildir....
Müminler güzel ruhlu güzel kalpli olurlar... ister Budist ister Hiristyian ister Müslüman.... ve icin bas ucundada Salih Amel yatar..... Bakara 62, Maide 69... ve Hiristiyanlarin Müminleri icinde Ali-Imran 113-115 |
Die sollen mich nicht verstehen
onlar ve sende dahil... saaaadece kavramlardaki düsüncelerini yazsinlar....
Mehr will ich doch gar nicht..... Istersen sen dene.... Sen yaz 1 den 10 kadar düsüncelerini Ayip degil günah degil |
?? kafa basmiyormu yoksa gercekten
bu kadar salakmisin?
|
ben asla
bahsettigin o personlich triplerine girmem.. cunku buna gerek duymam.. soyluyorm sana farkindaysan hosgorune siginarak sana bu sekilde bir elestiri yaptim... hani derler ya.. anlayan anlar, anlamayana sivri sinek saz misali... benim amacim burada trip yapmak degil.. neden yapayim??
ben sadece dusuncelerin hakkinda bir yorumda bulundum.. sen ise hemen kendi uzerine aliyorsun.. neden??? echt sorry yani benim kimse ile alip veremedigim yok.. sadece bir yorum... sen de hata yapabilirsin.. insanlari dinle ne diyorlar bak.. acik ol.. arastir bak hatali mi dusunuyorsun.. insanlara karsi kin ve ofke ve kufur ile yaklasan sensin... Tekrar diyorum kusuruma bakma. |
anlayana sivri sinek saz
anlamayana davul zurnada az.
burada en basiti sünnet kavraminda bile kendi kafanda ürettiklerinin eksikliginin sebebinin bilaksi bilimsel dayaniginin sifir oldugunu ifade etmistim. bunu da isbat etmistim. ondan sonra bu kadar yetersiz birisi ile kavram tartismasina girecek degilim. git ögren ondan sonra gel. |
Evet seniki kadar geri basmiyor o.T.
ohne Text
|
Hani Link verecektin o.T.
ohne Text
|
Aaa a aaaa acayipsin o.T.
ohne Text
|
ben sana kendi
din anlayisimi dedim.. danke aber für die korrektur.. vielleicht hättest du hinzufügen sollen.. aaa, ok senin anlayisin boyle ama bence yanlis dusunuyorsun din o degildir sudur usw.. ich weiss du weisst alles besser .. und du hast hier nur dumme leute vor dir die keine Ahnung von nichts haben???
Din cok genis bir kavramdir... mümin bir insan olmakta din icine girer.. Din ist der Oberbegriff .. din insanin kalbinde yasatilan guzellik oldugu icin.. bunu kesin terimlere dokmenin mumkun olmadigini dusunuyorum... |
bakarmisin
bu forumda kac sayfa var?? senin yazdigin tüm yazilari okumam ve bulmam gerekli.. :) merak etme bulacagim.. Allah sabir versin yeterki bana!
|
asagida küfür etmeyelim demistin ;O)
Gercekden senin icin bir faydasi olacagina inanabilsem, sana kendi agzimdan her soruyu cevaplardim. Ama sen kopyaladigim, kitaptan buraya yazdigim seyleri bile görmemezlikten geliyorsun. Kurani bütünü ile ele almayan birine ben ne cevap verebilirimki? Ne yazsam bos degilmi? Senin gibi kelimelerle oyanayanlari hem peygamberimiz tarif etmis (hadislere bakabiliriz) hem kuran. Kurani Kerim Peygamberimize aykiri olamaz, Peygamberimizde Kurana aykiri bir sey yapmaz. Kuranin bize gösterdigi yol bizim icin en hayirli olani. Bunu en mükemmel sekli ile yasayan peygamberimizede itaat etmemizi emrederken, bulari görmezden gelmek aptallik degilde ne?
Sahih hadisler Kurana aykiri olamaz, aykiri olanda sahih olamaz. Bir kac kendini bilmez bu forumdaki bir kac kisi (belkide bir kisidir) gibi önce kafalarina göre hadis uydurmuslar, sonra bakin kurana aykiri demisler. Istekleri müslümanlari peygamberimizin sünnetinden ayirmak, böylecede kuranin emrettigi "peygambere itaat""a karsi cikmak. Sana saldirmak istemem aslinda, ama bunu sen istiyorsun. Laf cambazlari Peygamberimizden önce, diger peygamberlerlen alaylarini etmisler, Peygamberimizlede alay etmekten kacinmiyor laf cambazlari. Zannediyorki Kuranla, Peygamberimizle bu sekilde oynamak onlarin icin bir magrifet. Kuranin tabiri ile, onlar atesteki yerini alacaklar. Düsünsünler ve dogru yola gitsinler! |
Bende sana benim anlayisima göre dedim
hatta überschrift olarakda
"Senin basettigin benim anlayisima göre" basliyor.... Daha ne yapalim.... Weiss du was..... kusura bakma ama tartimasini bilmiyorsun... ben sana benim anlayisima göre diyorum... sen yien sana göre tripindesin.... Hadi machs gut.... |
:))) o.T.
ohne Text
|
himmm
du unterstellst ihm jetzt, dass er ein Gegner des Islams ist???wowww.. sen de masallah yani..
O anlattigin laf cambazlari farkli .. inkar etmek cok farkli.. oyle degil mi?? |
MUCUKSSSSS BALIKIZI :-))) pardon :-)) o.
ohne Text
|
Yahu kisasiyla su sorularima cevap ver..
daha sonra Haislerin detayina geceriz....
Yani ilk önce kavramlari bir bilelim ondan sonra... Sen kendi anlayisini yazsana ... 10 tane basit soru.... Yaz kendi anlayisini... yoksa yanlsi olur diyemi korkuyorsun ????? Artik Feigling kelimesini kullanmaya baslayacagim |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 09:15 Uhr. |