![]() |
Fenerbahce stadini kapatsinlar!
Ilk önce ailesinin basi sagolsun!
Öbürlerine gelinince ... hani BJK inönü stadi o kadar centilmen taraftar ilen doluydu??? Bicak ilen nasil girebildi o adam? Tabii Tabanca ilen Loja dolasan mafyacilar olabiliyorsa, bicak ilen stadda hemde kendi renkdasini bicaklayan niye olmasinki! Suclu acikca sizin yönetiminizdir! Serdar Bilgiliyi gönderten ve simdide sözde taraftarin bir dedigini iki dedirtmeyen yönetiminiz! Bunlar kendilerini hala stadyumda ve fanatik bir bölümde saniyorlar galiba! Simdi bazilariniz cikip da sasirmis gibi görünüyorsunuz! Dogrusu ben sasirmiyorum ... Emre"nin kendi ifadesi ilen hata yaptigi kötü birsey yaptigini itiraf ederken ... yönetiminiz ve sizler ciktiniz ve onu müdaafa ettiniz! Demekki öyle seyler suc degil! Kazanmak icin hem Hooijdonk"un penalti öncesi ayaklarina basan ve sonradan tokat atmak isteyen zihniyet nerden geldi !?!? Sizlerde o 24 yasindakinde suc buluyorsunuz??? Adam tek simdiki atmosfere ayak uydurmus! Sizler bile burada hem küfür ediyorsunuz, hemde savunuyorsunuz! Daha ne beklersiniz ???? Simdi Inönü"de bu cinayetten sonra yine Sükrü Saracoglunu kapattirirlar cünkü Trabzon - Fenerbahce macinda ("bir kac" tas haric olaysiz gecti) birsey olmadi ... eh o zaman siddeti önlemek icin en iyisi yine FB"yi cezalandirmak, bütün kötülüklerin arkasinda zaten Fenerbahce yatiyor! Almancada bir söz vardir ... ve bu olaylar bana onlari hatirlatiyor! WER HASS SÄT WIRD GEWALT ERNTEN |
Allah rahmet eylesin
Yazi cok yazik, bir hic ugruna gitti gencecik bir hayat.
|
Du bist respektlos.
Du magst recht haben aber deine übliche Polemik ist hier wahrlich falsch am platz. Später ja aber nicht jetzt. Setzen 6.
|
Haklisin
Bir de almanlara kiziyoruz, bizi istemiyorlar diye. Ama maalesef millet olarak pek sevilecek taraflarimiz yok, ne yazikki.( Bewusste übertreibung, bevor jemand die positiven Seiten aufzählt)Adama bak yaa, omuz atti diye öldürüyor.Vallahi bunlar burada U-Bahn la biryere gitse 3-4 kisiyi bicakliyacaklar heralde..
|
Respektlos ???
Soll ich hier schleimen???
Ich hab keine Lust auf Heuchelei! Gibts hier einen der persönlich betroffen ist? Ist hier einer mit dem Jugendlichen, der nie ein Mann mehr werden wird, verwandt? Dann würde ich mich entschuldigen! Da ich davon ausgehe, dass hier niemand eine Verwandschaft mit dem Jugendlichen hat, gehe ich mit bitterer Medizin auf die vereiterte Wunde drauf! Du gibst mir sogar noch recht! Du gehörst wahrlich zu denen, welche die gleiche Einstellug hat, die ich kritisiert habe! Keine Ahnung ob ich der einzige bin, der die Besiktas Führung dafür verantwortlih macht, aber das ist mir egal! Ich stehe dazu! al" |
Olaylarin Fener stadiyla ne alakasi
var Allah askina??
Ayrica Fener stadinda bu tür olaylar olmaz da deme. Gecen sene TVde görüntülediler Saracoglunda bicaklar. Ama konu o degil. BratPitt"in de dedigi gibi, biz Türk Milleti olarak maalesef sinirlerimize hakim olamamiz ve siddete cok yakin olmamiz. |
Trabzon-Fenerbahce
Ilk basta yine bir tuhafliga tanik oldum ...
Mactan önce saygi durusu yapildi ve ben anlmadim bile kimin icin ... ... meger ayni saygi durusu 6alatasaray macindada olmus ... ... tek olmayan Inönü stadiimis ... Taraftar ... ilk defa gercek bir taskinlik cikarmadi! Tek bir defa köse tarafta bir oyuncumuza bir kac "ufacik" tas atildi. Ilk defa savas havasinda bir mac gecmedi ... Trabzonun taraftarina tesekür ediyorum! Trabzon takimi ... Tolga"nin tuhafligi haric ... Trabzonlular centilmence oynadilar! Mac öncesi ve sonrasida tokalasarak ayrildilar ... Bravo cocuklar! HAKEM SELCUK DERELI Acikca "kötü" idi !!! Nobre"ye, Alex"e ve Aurelio"ya faul yapiliyor o da görmemezlikten geliyor... Nobre"ye iki sari kartida haksizdi! Bir kontraatakta Nobre bilincli taktik faul yapiyor ... 4 hakemde görmeMISLER ve Nobre önceki darbelerden dolayida sakatlaniyor. Sakat Nobre 36. dakikada sahayi terketmek üzere ve Hakem onun arkasindan kosuyor ve sari karti gösteriyor! Niye imis ? Zamana oynuyormus!!! 36. dakikada !!!!!! Zaten dogru düzgün yürüyemiyor ... kossun mu ?? 36. dakikada zamana oynanirmi?? Zora gelirse bir dakika ilk yariya uzatma yaparsin! Olur biter! Ama kasti oldugu belli! Nobre cikmak üzere oldugu icin sari kart gördü diye gülerek sahadan cikti VE HAKEM IKINCI SARI KARTINI GÖSTERDI! Bu kasti degilde ne kasti sayilir ? Ama zaten kurallar umurunda degil! Mesela ikinci devrede Serhat saktlandi ... Önce sedye getirttiler ve bir süre sonra sedye geri gitti ve Serhat topallayarak disari cikti ve hemen iceri girdi! Simdi burada iki tuhaf sey var. 1. Sedye girdimi o oyuncu sedye ilen disari cikartilir! Istesede istemeseede !!! 2. Sari kart gösterecekse Serhat"a göstermesi gerek! Onun icin Sedye geldi ve sedyeyi kullanmadan disari cikti ve hemen iceri girdi! Bizim oyuncular ... ... Serhat haric ... hepsi iyi oynadilar! Alex muhtesem idi ve her gün daha iyi oluyor!! Bu maci Nobre"nin haksiz atilisindan sonra Trabzon alir diye düsünüyordum ve tek umudum Trabzonun taktik yanlislik yapmasiydi. Sansli ciktik cünkü bir iki iyi gol sanslarini Trabzon degerlendiremedi ve bizimkiler ikinci golü buldu... ... bir baska birseyinde atlatildigi da görünümü oldu ... Tuncay ... sanki "akillanmis" gibi ... yine takimin bir parcasi olma yolunda. Gecen maclarda gol atildigi zaman sevinmeyen, Alex"e pas vermekten kacinan Tuncay. Bu sefer hem pas verdi (ve aldi) hemde ilk golden sonra bütün takim olarak sarmas dolas oldu! Daum cok akilli oynatdi bence ...!!! Birde o Serhat "Askini" biraksa bir gün ... al" ATAY AKSU"YA TESEKÜRLER TRABZON OYUNCULARINA TESEKÜRLER HIRCIN OLARAK TANINAN TRABZON TARAFTARINA ILK DEFA BIR SAVAS HALINDE GÖRÜNMEYEN BIR 90 DAKIKA ICIN TESEKÜRLER |
Pek iyi alakasi var!
tabiiki bizim mabedimizdede olabilirdi!
AMA bizde tribün terörüne karsi önlem alinmaya calisilirken sizde öyle birsey hic ve hic göremiyorum! Tam aksine! Sizler ve stadinizdaki "taraftarlar" ve bunu körükleyen yönetiminiz baska bir yoldasiniz! Nobre yapilan hareketi aklayan birilerisniz! Ne spor umurunuzda ne ahlak! Mustafa Kemal Atatürk"ün bir sporcudan ne bekledigini yine bir akliniza getirseniz iyi olur! al" not: Fenerbahce stadina gelinince, hatirlatiyim Trabzon"da bizim taraftarimiza saldirmislardi ve Trabzon tribününde bir kiz cocugu yaralandigi icin FENERBAHCE Sükrü Saracoglunu kapatmak istediler! Besiktas-Fenerbahce macindaki olaylar da ortada! Volkan"a cisimler yagiyor ... Volkan hata yapip bazilarini geri atiyor ... 4 hakem o cisimleri topluyor ... ve bir bak macin raporuna ... icinde o cisimler icin birsey yazmislarmi!?!? Tekrarliyayim belki bu sefer anlarsin ne demek istedigimi ... ... cözüm , Fenerbahce S.S. kapatmak! |
ali hakli
bu sorun bjk´nin bas sorunlarindan birisidir..nedenmi diyeceksin?
yillarca bjk taraftari hakkinda ne kötü olay duyulmustur.. seba yönetiminde hic bjk hakkinda negatif bir olay olmusmusdur... cevap hayir!!! bu olaylar ilk basta serdar bilgili ile basladi..zamaninda sebayi yok etmek icin, carsi grubunu extra para vererek sebayi göndertmeye tesebbüs etti hatirlarmisiniz bagirmalari "Ahmet Dursun, Seba Gitsin"... sonunda ne oldu, bunlara iyice yüz verdiler.. simarttilar.. daha sonrada susturtmaya calistilar nasilmi.. onlari kapalidan aldilar..baska tribüne attilar.. bu sefer ne oldu... ´bu seferde demirören bunlara para verdirip, bilgili´ye güreli´ye karsi küfür ettirtmedilermi... böylece tekrar basa geldiler.. ne yaptilar.. bu adamlara her mac 2000 bedava bilet verdiler(5000bilet hikaye..bu bileti alanlar ne yapiyormus.. bin bileti satiyorlar, bin ile ise 2000-3000kisi giriyor iceriye... tribün aslinda 5400 kislik oluyor o tribün 7000-8000 kisi....iste tüm sorun bunlar.... yeter artik böyle terbiyesizlikler... ama birde su var.. dünkü olan olay bir spor katliami degildir.. daha cogunlukla egitim katliamidir.. bizim toplumumuz geri kafali, geri kalmis bir toplumdur.. okuma yazma yüzdemiz kac oranindaki..zamaninda aziz nesin türkiyenin 60% aptal dediginde yer yerinden oynamisti.. ama adam hakli... yaziklar olsun... grüsse brat PS: 3:0 yenildigimiz ukraynanin yazma okuma yüzdesi 99,7% imis.. |
HADI HADI :))
yine iyisin :))
|
o.T.
senin gibi birinden zaten ancak bu yorum beklenirdi, sasirmadim hic. senin gibi taraftarin ben taaaaaaaa ........
|
BOS KONUSMAYIN LÜTFEN
gencecik bir insan öldü, daha 16 yasindaydi.
annesi babasi dayisi amcasin ici yanarken herkes göz yasina bogulmusken. dahada taraftar kavgasi ediyorsunuz bu konu üzerinde. yok stat güvenli degil vs. cocuk genc yasda öldü gitdi, kim bilir ne umutlari vardi. bence bu konu üzerinde fazla durmamak gerek. tsk |
o.T.
Maci 11 kisi bitiripde sahadan galip ciksaydik o zaman keyfim bu mac icin yerinde olacakti ...
... ama malesef 10 kisi (haksiz yere) kaldik ve macin tadi kacti! O ana kadar mac acikti cünkü iki tarafta düello gibi bir futbol maci oynuyorlardi. Cok erken 10 kisi kaldiktan sonra, Fenerbahce"m tabiiki tamamen taktiksel oynadi ve geri cekildi. O yüzden gercek gollü ve güzel bir mac olamadi. Sonuc olarak yine Trabzon"a söyledigimin kanitindayim ... bu maratonun daha ne kadar zor oldugunun farkinda degiller ... Malatya, Denizli ... lüzumsuz puan kaybetmeselerdi simdi onlar bizi takip ederlerdi ... Ikinci keyif kaciran seyde zaten o cocugun, evet cocugun ölümüdür ve burada cok "sasirmis" olanlarin reaksiyonu! Bir Besiktas Forumuna gir ve Nobre olayi icin atilmis bir konusmayi takip et! Önce baktim kafami sallamaktan baska birsey kalmiyor! al" |
Zirvalama "ata abi" !
Senin nasil bir ahlaki durumda oldugun belli zaten, simdi o kadar zarif birisi oldugunun kaniti bu zaten!
*** Autor: airdem Datum: (02/11/2004 - 17:39) Forum: Besiktas Besiktasin yeni Kulüb Doktoru Emre mi? :)) Yaaa, adam resmen Analkontrolle yapti zavallim Nobre"ye. Möchte nicht wissen, was er danach alles mit dem Finger gemacht hat der Emre :-P Emre Kadin doktoru :-) - ATA (03/11/2004 - 14:54) anlarsinya hani ;-) *** Ahlak ??? Ne icin gerekli icinki ... Ne pahasina olursa kazanmak daha mühim! Hadi bir oyuncu yapti ... tamam yapti ... mac icinde ... bir sey icin cok kizdi ve yapti ... salaklik yapti ... düsünmedi ... ani bir hareket ... etc. Adam cikip sucunu itiraf ediyor ve utanc duyuyor ve tam dogrusunu yapip ÖZÜR DILIYOR !!! Sizler ve yönetiminiz ??? Helal olsun size! |
Olmamis gibi mi yapalim ve gelecek bir
baska ölümüdemi "dogal" olarak görelim???
Türkiyenin yetersizligi bu zaten! Deprem oluyor 30.000 insanimiz ölüyor! "Kismet", "Allahin cezasi" gibi cirekf bir aciklama, "Olur böyle seyler", "Dogal" etc ... VE HICBIRSEY DEGISMIYOR !!! Konusmak "günah" ve SAYGISIZLIK sayiliyor!!! Ayni o deprem Japonyada ve baska bir yerde oluyor ve niye orada böyle seyler olmuyor ?? Aynisi SPOR icin de gecerlidir!!! Bir futbol stadinda bir canimiz öldürülüyor ve biz bu nasil oldu, buralara nasil gelindi diye tartismayacakmiyiz!!?!???!? Sorumluyu aramayacakmiyz ??? Yapma etme kes! Burada "baris" olsun diye duymamazliktan mi gelelim yani??? Sen bir sözde MODERATOR Airdem"in yazisina bak ve atanin ona cevabina!!! Burada taraftar böyle ise ... stadlarimizda nasil olsun??? Bizler sözde bilincli taraftar isek ... onlar nasil olur o zaman ??? Bütün söylediklerim saygisizlik ise ben bir SAYGISIZIMDIR! al" |
ali beni yanlis anladin...
tabiiki herkes cezasini cekecek. gerekirse kapidaki polisler ve *güvenlik* görevlileri.
ama benim demek istedigim...bir genc öldü..artik macin sporun ne anlami kaldi? küfüre son diye diye agzimiz kurudu..artik macdan önce cinayete son diye bagramayizki? düsünsene oglan picaklandi, adamlar kapiyi kapatiyor. ya yangin ciksa? ne olur? dün bir taraftar diyordu *cok ülke gezdim avrupada, hep teröre karsi sloganlar atiyorlar, bizim stadimizdaki bu terörle nasil avrupa birligne girelim* unrecht hat er nicht..zudem wurde sein kind fast zertrampelt in dem gewühle. |
Fener Prag´ta ne yapar?
ich hoffe das Fener gewinnen wird? ich würde es mir wünschen dass sie einen Punkt aus Prag mitnehmen...
|
Ach die sind doch alle geblendet...
die glauben wirklich in ihren adern fließt gelb rotes, oder schwar weisses blut :))
Ich habe das Spiel leider nicht gesehen, kann dazu auch nichts sagen aber deine schilderung ist wieder mal zum lachen :)) 36. minute zeitspiel :) MUHAHAA echt der Hammer yaaa bu Hakem kreisligadan gelme galiba yaa :)) krass... als ich das gelesen habe da dachte ich mir ne, ne der ist doch nicht wegen sowas rausgeflogen :)) naja diesmal hat mich mein gefühl im stich gelassen :)) ich dachte das TS gewinnt, neyse... es dauert noch :)) und Trabzon war gegen die istanbul-klubs nie stark zuhause :)) so ali machs gut ciao ciao... Fatih |
hoffentlich verlieren die..
also fener!
is isden gecmis artik...ülke puanida demeyin..bir galibiyetle hic birsey denismez artik. poporsky amcayi unutmayalim |
poborsky ist gesperrt
vallaha sen ne dersen de.. ben feneri yarin tutuyorum
|
immer noch? na ja..
die haben wohl einen ersatz für ihn...
würde niemals für fener hoffen, dass sie ein spiel gewinnen. |
er hat bei der letzten spiel gegen
manchester entweder die 5. gelbe karte oder gelb rot bekommen
|
o.T.
Ehrlich ... Trabzon hätte auch gewinnen können!
Nur habe ich zum ersten Mal ein Spiel in Trabzon erlebt, wobei ich mir keine Sorgen gemacht habe! Bis auf die Stelle von mit den Steinen war nämlich alles super! Trabzon hätte gewinnen können, wir hätten gewinnen können ... alles war friedlich! Hat mir ehrlich gefallen! Ich denke, dass wir das eurem Präsidenten Atay Aktug in erster Linie zu verdanken haben! Ich habe sein Interview vor dem Spiel bei FBTV gesehen! Danke Atay Aktug, dass es bei einem FUSSBALLSPIEL geblieben ist! al" |
Einen Punkt holen wir ;-)
Kes sen ne anlarsin futboldan hehehehhee
Sifir puan ceken adam bize ders verecek ;-) Aber mal ehrlich ... ... ein Sieg dürfte diesmal eigentlich drin sein! Ich sehe nämlich inzwischen wie sich unsere Mannschaft in den letzten Wochen entwickelt hat! Die Abwehr mit Önder scheint besser zu sein! Kemal ist wieder Gesund und hat eine ordentliche Leistung gebracht ... ALEX wird immer besser und Tuncay scheint seine Egomanie zu überwinden! :-) Daher setze ich auf einen Sieg! Eigentlich hängt es nur von KRIZtoph Daum ab hehehhe Nicht das er Serhat schon wieder spielen lässt! Mehmet Yozgatli und Murat Hacioglu sind 1000x besser! al" |
alex wird morgen sein können zeigen
ich denke mal dass es ein alex show werden wird
|
Eigentlich hat sich Alex nicht wirklich
geändert!
Er spielt mehr oder weniger genauso wie am Anfang! Was sich geändert hat, ist die Einstellung der Mannschaft und die Taktik von C. Daum! Als er zu uns kam dachte ich ... ähm wer issn das ... brauchen wir den ??? Dann hat er angefangen zu spielen und ich war überrascht! Die Schreiberlinge haben ihn fertig gemacht und sich über ihn lustig gemacht! Doch es war schon zu sehen wofür "dieser Alex" zu nutze war! Er war wie ein Rohdiamant! Jetzt wurde er ein bischen "türkisch geschliffen" und wird bei unserem "Hochleistungslaser" den wir bis 2007 aufbauen wollen uns zu nutze sein ;-))) Ich bin begeistert über sein Spielverständniss! Nicht seine Soli sondern wie er den Ball im Spiel hält !!! Einfach Klasse!!! al" |
Mükemmel Futbol ancak...
doguru sonuclarla, yani galibiyetle oynanir!
|
also das daum ihn nicht optimal benutzt
hat, das stimmt schon.. aber er musste sich auch an das harte europäische fussball angewöhnenen. denn in brasilien wird eher kontaklos gespieltz
|
Karistirdi galiba ... Selcuk cezali
degilmiydi?
Yoksa lig macindamiydi !?! P.v.Hooijdonk oynamayacak ... Selcuk umarim orta sahada oynar! Ah bu takim bir dogru düzgün oynasa ... Manchestere yine yenilsek umurumda degil! Nasil oynadiklari mühim! |
servet cezali o.T.
ohne Text
|
Tamam ben Fenerliyim ...
... ama "Kanatli Kazim" da mi Fenerli ???
*** Futbol bir kenara! Müthiş üzgünüm... Sanki içim kanıyor ve canım futbol yazmak istemiyor. Sakın bana kimse bu basit bir adli olay demesin. Susmam, isyan ederim. Kime derseniz elbette Beşiktaş Başkanı Sayın Yıldırım Demirören derim ve eleştiririm; İşte tribün rüzgarını arkana alma uğruna bedava bilet dağıtmanın acı faturası bu... Gencecik bir hayat söndü. Beşiktaş sevgisi taşıyan bir yürek sustu. Beşiktaş"a olan güven ve saygı yok oldu. Bay Başkan Demirören; senin de iki çocuğun var; bu çocuklarını bir daha Beşiktaş maçlarına gönderir misin? Lütfen açıkla! Yazık!..... İçim acıyor!.... Sakın bana bu basit bir unutkanlık olayı demeyin. Kabul etmem, susmam isyan ederim. Dahası; Hakem Serdar Tatlı unuttu demesini ise asla kabul etmem. Beşiktaş"ın efsane oyuncusu Şeref Görkey"e Beşiktaş"ın yaptığı saygısızlığı da asla içime sindiremem. Ulusal maçta saygı duruşu yapıldı. Fenerbahçe, Trabzon ve Galatasaray saygı duruşunda bulundu. Ama Beşiktaş unuttu Siyah forma giyip sahaya çıkan takımın kaptanı Sergen niye unutur. Menajer futbolcu Tayfur nasıl olaya müdahale etmez. İşte size iki kötü örnek. Sorumsuzluk sonucu bir gencin hayatı soldu. Bir büyük efsane oyuncuya saygı unutuldu. Sonuç; Beşiktaş gecesinde Beşiktaş adına 2 utanç! Futboldan söz etmek içimden gelmiyor. Ama edelim. Rıza Çalımbay"ın Rizespor"u harika futbol oynadı. Okan Öztürk iki harika gol attı. Peki ... *** <a href="redirect.jsp?url=http://www.sabah.com.tr/yaz55-80-144.html" target="_blank">http://www.sabah.com.tr/yaz55-80-144.html</a> |
kazim kanat serefsizin birisi
ona besiktasli denmez... en nefret ettigim kisilerden birisidir
|
Kardesim biz iyi yapti mi diyoruz?!
Cezalandirilmaliydi!
Neden cezalandirmadilar? Hooijdonk"ta cezalandirilmasi gerekiyordu. O yüzden geri adim attilar! Oysa ikisinin hareketide ceza verilmesi gereken hareketlerdir. Ama TV görüntüleri ile sonradan karar verilecekse, o zaman TVde görünen yanlis kararlarida sonradan düzeltelim. Verilmeyen penaltilar, gole giderken olmayan ofsaytlari calmalar, % 100 kartlar vs. |
Christoph Daumun bu Serha aski bir bitse
derin bir oh cekecegim dogrusu!!!
Kalanlardan memnunum! Orta sahadaki oyunu yavas yavas degistirdi ... |
Hadi be ordan! Adami salak yerine koyma
yazdigin ortada!
Sizin böyle seylerin görüs aciniz böyle! Sonradan cikip ahkam kesmek kolay! Ayni sorumsuzluk ahlaksiz zihniyet stadlardada genelesiyor! Diyelim onlar okuma yazmasiz, issiz gücsüz, bilincsiz! Ya sen ??? |
Hic birsey gözünden kacmayan aliconda
arkadasimizin, Nobre"nin hakeme "körmüsün, sakatlandin diye yavas gidiyorum" seklinde el hakaretinden dolayi ilk sari karti yemis olmasini nasil oluyorda görmüyor acaba?
Hakem orda yavas cikiyor diye degil, Nobre"nin hakeme hareketinden dolayi ilk sariyi verdi. Ikinci sariyida alkisladigi icin. Ama Nobre"ye yapilan hareketi nasil oluyorda kimse görmüyor, sasiyorum dogrusu. Mac durunca Nobre"ye faul yapana sari kartini cikarmasi gerekiyordu. |
o.T.
Sen ne anlarsin :-P
Sifir puan cektin ve geride kaldin hehehhehehe ;-) Göreceksin :-) |
"Dünyaya da rezil olduk"
Dünyaya da rezil olduk Yabancı haber ajansları İnönü Stadı"ndaki cinayeti dünyaya duyurdu. AP"deki haberde "Hükümet, futboldaki terörü önlemek için söz vermişti. İstanbul"da 4 yıl önce de Galatasaray-Leeds maçı öncesi iki İngiliz taraftar bıçaklanarak öldürülmüştü" ifadesi kullanıldı. *** <a href="redirect.jsp?url=http://www.sabah.com.tr/spo106.html" target="_blank">http://www.sabah.com.tr/spo106.html</a> |
"Ölüm Stadı"
Ölüm Stadı Beşiktaş Yönetimi"nin izlediği gerilim politikası acı bir olayla son buldu... 16 yaşındaki lise öğrencisi İnönü"de öldürüldü. Dün gece, İstanbul İnönü Stadı"nda bir futbol maçı oynandı. Ancak, ne yazık ki bu bir futbol haberi değil. Bu bir cinayet haberi. Beşiktaş-Rize maçı sırasında, kapalı tribünde çıkan kavgada, henüz hayatının baharında olan Cihat Aktaş bıçaklanarak öldürüldü. Ve maalesef bu cinayet göz göre göre geldi. İşte, kanla son bulan gerilim filminin acı hikâyesi... BAŞKAN TRİBÜNE OYNADI Beşiktaş, sezona rekor transferler yaparak girdi. Şampiyonluk hedefliyordu. Art arda yenilgiler aldı. Demirören, her hüsrandan sonra sert açıklamalarla, taraftar tepkisini başka yöne çevirdi. Bu yüzden İnönü"deki her maçta, kavga çıktı. Daha önce de iki kişi bıçaklandı. BU LEKE TEMİZLENEMEZ Ve dün gece ölümün soğuk nefesi İnönü"deydi. Maç için stada gelen Cihat"ın, ölüsü çıktı. İş işten geçtikten sonra kapılar kapandı... Polis, katil avı başlattı. Ama hiçbir şey Cihat"ı geri getirmeyecek. Beşiktaş, şampiyon olsa da bu kara leke temizlenemeyecek. Tatile gelmişti Cihat Aktaş, bayram tatili için İstanbul"a gelmişti... "Dünya gözüyle İnönü"de maç izleyip döneyim" dedi. Dönemedi... Cihat Aktaş, Adana"da lisede okuyordu. Bayram tatili nedeniyle Çağlayan"da oturan ailesinin yanına geldi. Babası bekçilik yapıyordu. Zor geçiniyorlardı... Aldığı üç kuruş bayram harçlığıyla en büyük hayalini gerçekleştirdi. Beşiktaş-Çaykur Rize maçına bir bilet aldı. Bu, onun ölüm yolculuğunun bileti oldu. PİSİ PİSİNE CAN VERDİ Evden güle oynaya çıktı. Çok mutluydu. Ancak çok geçmeden acı haberi geldi. Öldüğünü ailesine söyleyemediler. "Ağır yaralı" dediler. Annesi, babası ve yakınları Taksim İlkyardım Hastanesi"ne koştu. Ve dünya başlarına yıkıldı. Aslan gibi evlatları can vermişti. Cenaze dolayısıyla kapalıyız Dün Beşiktaş-Ç.Rize maçına evsahipliği yapan İnönü Stadı"nda 1988 doğumlu Cihat Aktaş adında bir genç bıçaklandı. Ve Taksim İlkyardım Hastanesi"nde öldü. Dün İnönü Stadı"nda Türk futbol tarihinin en acı olaylarından biri yaşandı ve 16 yaşındaki Cihat Aktaş bıçaklanarak öldürüldü... Olay, ilk yarının sonlarında kapalı tribünün iki katı arasındaki büfelerin olduğu bölgede gerçekleşti. Aktaş"ı öldüren kişinin büfeden aldığı döner bıçağıyla cinayeti işlediği ileri sürüldü. Bu noktaya nasıl gelindiğine bakıldığında Beşiktaş yönetiminin en azından iğneyi kendisine batırma vaktinin çoktan geldiği ortada. Neden mi? Bir: Geçtiğimiz sezon Serdar Bilgili yönetiminin basın tribününü kapalıya taşımasından sonra, Çarşı Grubu eski açığa geçmişti. Demirören yönetimi, İnönü Stadı"nın kapasitesini arttırdığı çalışmalarda basını tekrar numaralıya aldı. Kapalı tribünü iki kat halinde açtı. Çarşı Grubu üst kata yerleşirken, alt katta Karagümrüklüler ve Asya Kartalları yer aldı... Sezon başından bu yana bu gruplar arasında güç savaşı yaşanıyordu... F.Bahçe maçında polisin biber gazı sıkmasına yol açan tartışmaların ardında da bu kavganın yattığı öne sürülmüştü. İki: Sezona 13 transferle ve büyük ümitlerle giren siyah-beyazlı yönetim arka arkaya gelen kötü sonuçlar üzerine adeta gölgesiyle kavga etmeye başladı. Yönetim, kaybedilen her maçın, kaybedilen her puanın sorumlusunu dışarıda arıyor, federasyon ve hakemlere yüklendikçe yükleniyordu. Bu sert demeçler Beşiktaş camiasını, özellikle tribünleri iyice gerdi. Üç: Ortamı geren siyah-beyazlı yönetimin kapalı tribündeki bilet skandallarına bir türlü el koymaması da dikkat çekiyordu... İnönü"deki her maçta kapalı tribüne kapasitenin üzerinde seyirci alınıyor, kulübün numarasız bilet sattığı (veya dağıttığı) iddiaları gündeme geliyordu... 33 bin kapasiteli statta 40 bin kişi oluyordu. Dört: Fenerbahçe maçında yaşananlar da kimseye ders olmadı. O gün de insanlar bıçaklandı... Çıkan arbedede "Baba, beni eve götür" diye çığlıklar atarak ağlayan çocuğun görüntüleri unutulmadı. Tıpkı tribünde fenalaşan bir futbolseverin merdivenler tıkalı olduğu için elden ele sahaya indirilişi ve orada polisten dayak yiyişi gibi.. Ve dün gece... Yine BJK İnönü Stadı... Yine kapalı... Yine olay... Ve ambulans giremeyen statta, hem de daha 16 yaşında sönen bir hayat... *** <a href="redirect.jsp?url=http://www.sabah.com.tr/spo101.html" target="_blank">http://www.sabah.com.tr/spo101.html</a> |
Gönül tabii Fenerin yenmesini ister ama
Sparta evinde cok güclü.
Fenerin tek sansi, Trabzon"a karsi oynadigi sakin ve kontrollü futbol olabilir bence. Burda is tabii Daum"a düsüyor. Simdiden bol sanslar Fenerbahce"ye! |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 06:58 Uhr. |