![]() |
Ben dini savunurum, evet
Zihniyet dedigin dinse eger savunurum. Hangi din olursa olsun saygim vardir.
En yüksek üyeleri vefat etti dünyanin en büyük dinlerinden. Ben vefat etmis bir insana VE onun dinine AYNI ANDA hakaret edemem BU sekilde. Anlatabiliyor muyum? Dedigim gibi, disküsyon yapmam bu alanda ben. Insan biraz saygi tanimasi lazim, bu dindir! Ne saniyorsunuz ya kendilerinizi siz :)))? Kusura bakma, ama tartisilmaz bir konu bu. Bu makaleyi zaten polemik yaratmak icin yazmadim insaninlarin tolerans gücüne inanarak. Düsüncesizligi ben yapmiyorum SU an, demin yaptim bu makaleyi yazarak... Hadi, iyi geceler. |
DINLERARASI DIYALOG VE HOSGÖRÜ
Diyalogun mahiyeti
Aslinda, Dinlerarasi Diyalog ve Hosgörü yeni ortaya cikmadi, asirlardir bu zaten vardi. Asri Saadet’te ve sonraki zamanlarda, Müslümanlar, Hiristiyanlarla, Yahudilerle ic ice yasadilar. Biribirlerinden borc aldilar; borc verdiler. Ticari alis veris yaptilar. Örnegin, Peygamber Efendimiz vefat ettiginde, bir Yahudiye borcu vardi; Hazret-i Ali’ye bunu ödemesini vasiyet etti. Bu tür, komsuluk ve diger insani iliskiler zamanimiza kadar devam etti. Kimse kimsenin, yasayisina, ibadetine karismiyor; isteyen Kilisesine, isteyen Havrasina gidiyor rahat bir sekilde dinlerinin icablarini yerine getiriyordu. Bu zaten Islam dininin de bir emriydi. Ancak, günümüzdeki diyaloglar bu insani, sosyal boyut ile sinirli kalmadi. Dini inanclara ve yasayislara da yansitildi. Üc din mensuplarinin bir araya gelip vahiy Tanri inanci gibi konularda teologlar seviyesinde görüsmeler yapmalari, Papazlarin, Hahamlarin iftar yemegine cagirilmalari; Müslümanlarin, Kilisede onlarin Yortu ve Noel günlerine katilmalari bunun musahhas örneklerindendir. Iftar, Müslümanlar icin dini muhtevali bir yemektir. Dolayisiyla Islam dininin emrettigi sekilde ve Islami ölcüler icinde yapilir. Hal böyle olunca su soruyu sormamiz gerekir: Iftar yemeginde, papazin ne isi var. Yine, Yortu ve Noel Hiristiyanlarin bir ibadetidir. Kendi sartlarina göre yapilir. Ayni sekilde burada da Müslümanin ne isi var? Hiristiyanlara, papazlara yemek ziyafeti verilecekse, iftar yemegi disinda baska bir zamanda verilemez mi? Özellikle iftar yemegine papazin cagirilmasindan maksat nedir? Diyalog icin yer ve zaman mi bulunamiyor? Bir araya gelinecekse, dini günlerin ve mekanlarin disinda, belli bir zamanda ve mekanda bulusmak pek ala mümkün. Yemek mi yenecek, konusma mi yapilacak burada yapilir. Iste farkli din mensuplari arasinda diyalog ve hosgörü budur. Son yillarda gündeme getirilen, Diyalog ve Hosgörü baska manada ele alinmaktadir. Hosgörüden ziyade, üc dinin belli bir eksen etrafinda toplanmasi, bir nevi dinlerin birlestirilmesi seklinde algilanmaya baslandi. Bu, Islam dinine, 14 asirlik tatbikata uymayan, iste bu anlayis seklidir. Yoksa bildigimiz klasik manada hosgörüye hicbir Müslüman karsi cikmaz. Isin baska garip bir yönü de sudur: Bugün bu üc din mensuplarinin kendi dinlerinden baska dinleri reddettikleri bir gercektir. Kabul etselerdi zaten o dinde olurlardi. Yani her din mensubuna göre, kendi dini dogru digerleri batildir, yanlistir. Yani baska hak din yoktur. Batil olan, pesinen reddettiginiz bir seyle nasil diyalog yapilacaksiniz? Onu kabul ederseniz zaten kendi dininizi inkar etmis oluyorsunuz. Buradan su cikiyor, diyalog dinlerarasi degil, ancak din mensuplari arasinda yapilabilir. Bu da, cesitli din mensuplari arasindaki, siyasi, ekonomik, sosyal boyutlu iliskilerdir. Bu tür diyaloglar; dün vardi, bugün de var, yarin da olacak, olmasi da lazim |
yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ohne Text
|
kamaaaaaaaaa!!! was ist los mit dir
kannst du nicht einen herzlichen Beileid an Christen aussprechen?
abgesehen davon,dass der Papst derjenige war,der sich ausdrücklich gegen Irakkrieg wendet(während einige mülümische Staaten mit USA Verbündet waren ), wo bleibt deine Toleranz? Hey! man braucht gar nicht von Toleranz zu reden.. Das ist schlicht Selbsverständlichkeit; Jede Religion muss vor andere Religion/Glaubensrichtungen Respekt haben.. es sind genau die Moslems,die christen als "Gavur" bezeichnen,über den Standort n der Christen nach dem Tot spekulieren und sie als Ungläubiger verachten..Die Moslems geht nämlich davon aus,dass die Christen dem Islam übertreten müssten,da der Islam der letzte Verkündigung und Willen Gottes darstellt.. Wie kann aber dann eine friedliche Zusammenleben zustandekommen,wenn man es so betrachtet? und wieso machst für die Machenschaften von Israels und USA-Bushadministration in Nahost den Christentum verantwortlich? und komm bloß nicht mit Missionierung und Kreuzzüge... ich sehe empörend,dass du dich von Mischko&donpepelino%berlinfatih kaum untercheidest... kendine gel beni getirme orayaaa :-))) |
BUNU YAZAN BIR MÜSLÜMAN OLAMAZ! o.T.
ohne Text
|
BIR INSAN ALLAHa ve PEYGAMBERNE INANMAZS
GIDECEGI YER DIREKT CEHENNEMDIR.....ENIS KARDES NEYE INANIYORSUN BILMIYORUM AMA ALLAHIN ISMINI AGZINA ALPDA ONA BUNA RAHMET DILEME...evet bir konuda cok haklisin, ALLAH RAHMAN VE RAHIMDIR...yani bu dünyada hem müslümanlara hemde gayrimüslimlere merhamet edendir..ama ahirette sadce müminlere merhamet edecektir.son din islamiyettir ve HAK dinidir....kim onu degistirmeye ugrasiyorsa er gec yüce ALLAHin gazabi onu bulsun ins...
|
HERGÜN Müslümanlari sehid ediyorlar
kimsenin kili kipirdamiyorda...papst ölmüsde cko is olmus, yas turuyor bizim müslümanlar, en iyisi size bir ucak tanzim etmek gerek, yarin vatikana yollayalim sizi...Cecen lider Mashadow sehit edildi bir kac gün önce, bir yil önce Ahmed yasin sehit edildi, hanginiz bu kadar üzüldü?iste biz ahir zaman müslümani kimligimizi kaybetmis bir durumdayiz..elin hristiyani gebermisde rahmet diliyoruz ona ALLAHtan, ALLAHim sen benim aklima mukayet ol!Amiyn.
|
Bakara Suresini inkar ettin demek
Ben ne dedim... Allai bir sayan... bunu Kuran diyor... ve Papazda Allah ikidir dememdi galiba....
Resulü sen kattin olaya.... Inan seninle tartismak istemiyorum bu konuda, cünkü bana eskimis Kara Hoca safsatasiyla geliyorsun... Desem sana Kelimei sadeti bana Kuranda göster kivirtirsin..... Yani benim diyecegim sana baska bir sey yok... sen zannet dur bakalim Kelimei saadetmi seni kurtaracak yoksa yaptigin Salih Amelmi..... Öbür dünyada görürsün |
Gec sen bu yazilari Tefsirden bahset
Tefsirden.... Tefsir öyle demiyor... mesela Elmalili Tefsiri yada Süleyman Ates Tefsiri öyle demiyor....
Ne yani... sen simdi Bakara 62, Maide 69.... Hiristiyanlar ve diger gruplardan bizlerde icine dahil olmak üzere... Salih Amel edeni mükafatlandiracagim aciklamasini inkar edeceksen et....... Müslüman kelimesini kullanmakla Müslümanlik olmuyor... arkadasim olmuyor.. Müslümanlik bir kelimedir... ancak iyilik ve güzellikler icin yarisir ve Salih Amel islersen Cennete girersin.... oda din gözetmeksizin... Zaten tüm dinler temelde aynidir.... Das war mein letztes Wort... daha bu hususta sana yazi yazmayacagim... istedigine inanmakta hürsün |
Ne yapalim göbek atip sevinelim mi?
bu icindeki nefretin sebebi nedir ki 90 yasinda bir dinin temsilcisinin ölmesi olayina "gebermek" diyorsun..ve bir müslümanin hristiyanlara bassagligi dilemesi bu kadar zoruna gidiyor?
hristiyana bassagligi dileyince müslüman müslümanliktan cikiyormu? seyh yasin filistin israel problemi,cecen eski lideri ise rus-cecen problemi yüzünden katledildiler,müslüman olduklari icin degil!! |
Bu söylediklerin Islam Alemindede var
Iranlilar cennet anahtari satiklarini neden saymiyorsun...
Emevilerin gidip Ispanyayi isgal ettiklerini söylemiyorsun... Osmanli dünyaya hakimiyet kurdugunu söylemiyorsun.... Kaldiki buna benzeri hic bir olayi yapmadi bu adam.. birde üstelik Agca gibi essegi affetti... Sen simdi Allahin Jandarmasimi kesildinde bu adami Cennetinden kovuyorsun... Sen kendi cennetinden kov ama bilki Allahin cenneti baska ve oraya ancak iyi insanlar yani Salih Amel islemisler girecektir... Bakara 62... Maide 69... git Elmalilnin tefsirine bak |
o.T.
Çok güzel bir yazı kutlarım, ama hoşgörüyü hoşgörüsü hiç olmayan insanların arasında aramanı anlamakta zorluk çekmekteyim-
Damia nın yazısıda güzel bir yazıydı. Yinede yazılarını zevkle okuyorum. Galvani... |
Eger Cennet sadece Müslüman kelimesine
mahsussa... Bakara 62, Maide 69... yada Ali-Imran 113-114 gibi Hiristiyanlari ve diger Allaha inananlari cennetlik saymasi safsata.....
Kuranda sike var... Kuranda yanlis var... Kuran yalan söylüyor.... Kusura bakma hanim arkadasim, ama Kuranin ruhundan uzaksin bu konuda... eger sen kendini diger iyilik ve güzellikler yapan insanlardan saaaaaadece bir Müslüman kelimesi farkiyla üstün sayiyor yada saaadece Cennete o kelimeyi kullananlar girecegini saniyorsan... acaaayip yaniliyorsun.... Hiristiyanlar arasindada Kurani Vahyii olarak kabul edenlerde var... ama adam Islamin yasanis seklini begenmiyor ve Hiristiyan olarak yasiyor... Bende su anki Islamin seklini hic ama hic begenmiyorum..... A dan Z ye Kuranin disinda bir din halini almis... Tekrar ediyorum.... Allah inana, ahiret gününe inanan ve hayir Amell isleyen her insan Cennete gidecektir.... Cennet Muhammed kelimesiyle acilacak bir yer degidlir... Allahin insanlar icin yarattigi bir yerdir... Muhammedin Allah katinda sözü bile olmaz |
Olayi saptirtma lütfen
Kimse kimsenin üzerine Vekil degildir... kimse kimsenin ya Müslüman yada olmadigini bilemez....
Ancak Allah bilir.... O yüzden su Müslümandi su degildi... bunu sen bilemezsin... kaldiki Cecenlerin ve Iraklilarin koyun keser gibi düsman askerlerinin basini kestiklerini bizzat TV de ve internet sitelerinde gördüm..... Yani hepsidemi Fotomontaj... bunlari gecelim.... Islam Alemi kasip kavurdugu zaman iyiydide simdi digerlinden sopa yedigi zamanmi akillarina Allah gelyor.... Allah keilme ile kendini Hiristiyan yada Müslüman sayanlarin yaninda degildir..... Yüce Allah ancak ve ancak ve saaaadece dogru olanin yanindadir.... Eger Hiristiyan dogruysa onun yanindadir eger Müslüman dogruysa onun yanindadir... bunu artik ögrenin ve hayatinizda sade ve sadeve dosdogru olmaya calisin....... Peygamber bile Kurandaki "dosdogru ol" emrinin onu yaslattigini söylemekte..... Ne demek sadece Müslüman kelimesini kullana Cennete girecek..... Digerlerinin Allahi baskasimi.... ????? Artik gecin bu safsatalari |
Sevgili Halil
seninde anlaman icin yine seni Beispiel olarak verecegim.....
Sende yillarin bayatlasmis Politik inancini bir türlü gercek ve Objektiv inanca karsi degistiremiyorsun ki digerlerinden degistirmesni beklyesin.... Degistiremezler... öyle gelmis öyle gider ve gidecekte.... adam öyle olsun istiyor ve onun icinde olay bitmistir... Sende Politik cercevede akla mantiga ve dünya Hukukuna uymayan bir sekilde bende olmayan haklari istiyorsun.... ve ayni zamandada TR nin tüm nimetlerinden faydalanmak istiyorsun.... hem ilave hak san söhret hemde tüm niemtlerde senin... Iste bunlarda ayni sekilde... ben hak istiyorum... yani bilmesem bile hangi hakmis benden calinan yada digeri fazlalik olarak verilen....... ayni sekilde ben Müslümanim... Allah bana versin.... o digeri Hiristiyan Allah ona vermesin..... Olayi umarim anladin biraz...... Demekki Objektiv ve saadece gercekci olabilmek herkesin harci degil... cünkü her insan gercekleri kaldirabiulecek kadar güclü irade ve beyine sahip degildir... Schutz mekanizmasi olarak... kendi Ideolojisini din yada politika sayar ve yöel ölür gider.... Olay bu kadar basittir |
Aptal aptal konusma
Dediklerin inanilacak gibi degil!
Ne bana ne de baskalarin dini inancina karisamazsin! - Kim oluyorsun ki sen(!)?? - Ben ölmüs bir INSANa acirim, hele iyi biri oldugunu ve tesadüfen ayni zamanda dünyanin en büyük dinini temsil ediyorsa - ayni senin ruhuna acidigim gibi. Seni postalayalim Irak´a, o adam karsiydi harba. Hepberaber halkla ABD´ye karsi, nasil olur?!? Seviyesiz! |
Bir koyun senden daha iyi-)))
untanmadan yazdiklarin sana geriye dönüyor, sen farkinda bile degilsin, cünkü medyalarin kurbani olmusun ve dinden BILD-Zeitung`dan haberini aliyorsun galiba.
Senin o insana harcadigin üzüntüyü niye sözde müslüman kardesine Irakta harcamiyorsun??? Isa`yi Allah`in oglu, tövbe, tövbe, tövbe, söyleyerek bile o kisi cehennemlik...son anda müslüman olmadiysa, olsa bile bize bildirmezler, cünkü incili degistirip, ispatlari nasil vatikan kütüphanesinde gizliyorsalar, o gercekde ortaya cikamz. Vallahi, senin acilcek halin var, ama benden degil, Allah sana acisin ve aklini kullanmaga imkan versin. Bir parmaklan birisine gösterirsen, üc parmak kendine gösterir. Ein Schaf läßt sich von der hervorragend arbeitenden Marketingmaschinerie des Vatikans nicht in die Irre führen, du aber, liebe Damia-))) |
Sizin gibi insanlarla muhatap olmam...
...bile sizin icin bir sereftir! :)
Seviyesiz ve düsüncesiz bir insan su Ruvayda hanimin yazilarini tastiklerse! Sana da sorayim: SEN NE saniyorsun kendini de bana karisiyorsun? Yazdiklarini okumadim bile, bosuna tüketme nefesini. Ilk iki cümle yeterdi bu saatte sacmalik okuyamam uzun uzun hemde! ...cehalet bakir kalir! :))) Ici geceler ve oldugunuz gibi kalin! Sanal forumlarda AMIN deyin siz ;)!!! Damla |
Eigentor-)))))))))))))))))))))))))))) o.
ohne Text
|
AMIIIIN!!!! ;)))))))))))))) o.T.
ohne Text
|
Kontroverse PAPST
Dazu wird von Musa (Moses), der Friede sei mit ihm, überliefert, sein Herr habe ihn angesprochen und gefragt:
"Hast du irgendeine Tat für Mich getan??" Da antwortet er Ihm: "Mein Gott, ich aheb gebetet für dich, ich ahbe gefastet für dich und SADAQA Deinetwillen gegeben. Ich habe dich gerühmt und gepriesen. Dein Buch habe ich rezitiert und den Dhikr geübt für dich." Da sprach Allah-ta`ala: "O Musa! Was das Gebet angeht, so ist es ein Beweis für dich. Was das Fasten angeht, so ist es ein Garten für dich. Was das SADAQA angeht, so ist dieses ein Schatten für dich. Was den TASBIH angeht, so ist dieser die Bäume im Garten. Was die Rezitation Meines Buches angeht, so sind dies Schlösser des Gartens und seine Huris für dich. Was deinen Dhikr angeht, so ist dieser Licht für dich. Also ist alles von dem, was du sagtest, für dich, o Musa! Doch welche Tat hast du für mich allein getan?" Da antwortete Ihm Musa: "Mein Gott, leite Du mich zu einer Tat, die allein für Dich ist!" Da sprach Er: " O Musa! Warst du jemandem ein Freund, der mir ein Freund ist, und warst du jemanden ein Feind, der Mir ein Feind ist?" Da erkannte Musa,(vielleicht auch Damia, hehe), der Friede sei mit ihm, daß die beste der Taten Liebe um Allahs willen ist und Haß um Allahs willen. bis auf mein Senf zu Damia, aus: Daqa`iqu`l-akhbar fi Dhikri`l-Jannati wa`n-Nar von Imam `Abd ar-Rahim ibn Ahmad al-Qadi Take it or leave it! Believe it or not! Anlayan, anlasin-))) inanmayan, inanmasin-))) |
Son söz bende, tatli Damia-)))) o.T.
ohne Text
|
Bak gene Kur`an i ispat-))) o.T.
ohne Text
|
Fani dünya, oyun ve eglence -))))) o.T.
ohne Text
|
HAYIR! BENDE!
Amin!
|
Cocuuuuklar
Bugün benim oglum bunu bana sordu:
"Baba, hayvanlar rüya görüyorlarmi??" Ben, äh,....hmmmmm, sonra...ruhlari var, uyorlar..ama rüya?? bilmiyorum dedim, ama iyi bir soru, afferin sana!! Internet`e bir bakayim dedim...ve...??? |
Mezhepler dair..
sünniler yapti sunlar etti demek yanlis olur.
Bir sünninin atesi verdigini gözünle gördünmü? Bunu iddia edenler bütün sünnilere iftira etmekte, bunu bilsinler. Giybet ve iftiranin ne kadar agir oldugu ortada. Bu Hadisi bilmiyorum, dogrumu bir sey diyemem. Ama sayet dogruysa, buna dayanaraktan Hz. Ali"nin "yolunda" olan insanlar otomatikmen Peygamberimize (s.a.v.) ve bundan dolayida sünnete uymus olurlardi, Peygamberimiz (s.a.v.) ve Hz. Ali gibi namazlarini kilar oruclarini tutar, hacca giderler. Sünneti kabul etmeyen bugünlerde uygulanamaz diyenler Peygamberimizin getirdigi kurallarin evrenselligine Allahin (c.c.) dedigi seyleri yaptigina inanmamis olmazmi? Birde su var, mezhep ayrimi Allahin(c.c.) emirlerini ayirt etmeyen insanlardan yapabilirsin. Peygamberin dediklerine uymaya karsi cikan ve onlari inkar eden insanlarda mezhep konusu biraz zor olur. Cesitlilik ne zaman kötü olmuski? Mezhepler arasinda hafif defek sürtüsmeler su an olabilir. Ama o mezheplerin yanlisligi degil, O yanlisi yapan insanlarin hatasi!!! Bu imamlarin birbirine olan saygi cogu insan tarafindan biliniyor ve bunu bilmeyenlerede anlatmak lagzim. Mezhepteki insanlar namazda mesela hafif farkliliklar gösteriyor, ama namazin kacinilmaz sartlari hepsinde var, hepsi Allaha (c.c.) ve Peygamberinin (s.a.v.) dediklerine karsi cikmiyor ve farkli yorumlarada karsi cikmiyor. Ince yorumlari bu isin ehli yapar, senim benim ve diger "normal" halkin yaptigi yorumlar onlarinki gibi olamaz. Onlar arap olabilir, Peygamberimiz (s.a.v.) ve Hz. Ali"de arap degillermiydi? Sunuda unutmamak lagzim, inanmis olarak sayilan insanlarda dini esaslar aranmasi lagzim. Yani imanin sartlari olarak bilinen hususlar iman eden eden insanlarda bulunur. Allaha, peygamberlerine, kitaplara, meleklere ahiret gününe, hayir ve serrin allahtan geldigine inanmak. Peygamberimizin (s.a.v.) zamanindan itibaren onunda peygamberligini kabul etmek sarttir. |
Allahin dinsiz oldugu senin düsüncen mi?
yoksa gönderdigi kitaplarin icinde sifreli mi yaziyor?
Hem ayatlerde yaziyorsa aciklarmisin lütfen! Evren bir din veya inanc degildir ne insana ne de insandan üstün birisine. (Allah ve melekleri ve seytan icin bir genisleme alani desek) "Biz gögü büyük bir kudretle´bina ettik ve süphesiz Biz (onu) genisleticiyiz" (zariyat, 47) Big Crunch veya Evrenin Sonu ALLAH DINSIZ OLAMAZ nedeni Insan oglunu degisik inanclari gösterip yani bizi kandirmis gibi olur...... insallah anlamissindir |
bu makalemi okumadin galiba koc :-)
DINLERARASI DIYALOG VE HOSGÖRÜ
Diyalogun mahiyeti Aslinda, Dinlerarasi Diyalog ve Hosgörü yeni ortaya cikmadi, asirlardir bu zaten vardi. Asri Saadet’te ve sonraki zamanlarda, Müslümanlar, Hiristiyanlarla, Yahudilerle ic ice yasadilar. Biribirlerinden borc aldilar; borc verdiler. Ticari alis veris yaptilar. Örnegin, Peygamber Efendimiz vefat ettiginde, bir Yahudiye borcu vardi; Hazret-i Ali’ye bunu ödemesini vasiyet etti. Bu tür, komsuluk ve diger insani iliskiler zamanimiza kadar devam etti. Kimse kimsenin, yasayisina, ibadetine karismiyor; isteyen Kilisesine, isteyen Havrasina gidiyor rahat bir sekilde dinlerinin icablarini yerine getiriyordu. Bu zaten Islam dininin de bir emriydi. Ancak, günümüzdeki diyaloglar bu insani, sosyal boyut ile sinirli kalmadi. Dini inanclara ve yasayislara da yansitildi. Üc din mensuplarinin bir araya gelip vahiy Tanri inanci gibi konularda teologlar seviyesinde görüsmeler yapmalari, Papazlarin, Hahamlarin iftar yemegine cagirilmalari; Müslümanlarin, Kilisede onlarin Yortu ve Noel günlerine katilmalari bunun musahhas örneklerindendir. Iftar, Müslümanlar icin dini muhtevali bir yemektir. Dolayisiyla Islam dininin emrettigi sekilde ve Islami ölcüler icinde yapilir. Hal böyle olunca su soruyu sormamiz gerekir: Iftar yemeginde, papazin ne isi var. Yine, Yortu ve Noel Hiristiyanlarin bir ibadetidir. Kendi sartlarina göre yapilir. Ayni sekilde burada da Müslümanin ne isi var? Hiristiyanlara, papazlara yemek ziyafeti verilecekse, iftar yemegi disinda baska bir zamanda verilemez mi? Özellikle iftar yemegine papazin cagirilmasindan maksat nedir? Diyalog icin yer ve zaman mi bulunamiyor? Bir araya gelinecekse, dini günlerin ve mekanlarin disinda, belli bir zamanda ve mekanda bulusmak pek ala mümkün. Yemek mi yenecek, konusma mi yapilacak burada yapilir. Iste farkli din mensuplari arasinda diyalog ve hosgörü budur. Son yillarda gündeme getirilen, Diyalog ve Hosgörü baska manada ele alinmaktadir. Hosgörüden ziyade, üc dinin belli bir eksen etrafinda toplanmasi, bir nevi dinlerin birlestirilmesi seklinde algilanmaya baslandi. Bu, Islam dinine, 14 asirlik tatbikata uymayan, iste bu anlayis seklidir. Yoksa bildigimiz klasik manada hosgörüye hicbir Müslüman karsi cikmaz. Isin baska garip bir yönü de sudur: Bugün bu üc din mensuplarinin kendi dinlerinden baska dinleri reddettikleri bir gercektir. Kabul etselerdi zaten o dinde olurlardi. Yani her din mensubuna göre, kendi dini dogru digerleri batildir, yanlistir. Yani baska hak din yoktur. Batil olan, pesinen reddettiginiz bir seyle nasil diyalog yapilacaksiniz? Onu kabul ederseniz zaten kendi dininizi inkar etmis oluyorsunuz. Buradan su cikiyor, diyalog dinlerarasi degil, ancak din mensuplari arasinda yapilabilir. Bu da, cesitli din mensuplari arasindaki, siyasi, ekonomik, sosyal boyutlu iliskilerdir. Bu tür diyaloglar; dün vardi, bugün de var, yarin da olacak, olmasi da lazim PS: GALVANI bana hosgörü ayaklari ile gelme... Sizin terörist abilerinizin hangisinde hosgörü vardi :-) bana sakin POLEMIK yapma...! |
BAKIR (Kupfer) Baki (Unendlich) DAMIA...
sen yine ALMANCA yazmaya devam et meine GOLDSTÜCK :)
|
:-) YAZSAYDIN KESKE :-) ILMINDEN FAYDALA
NIRDIM CANIM KARDESIM :-)
|
Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davu
zurna az....
islamin ve imanin sartlari olmadan kelimei tevhid olmadan ALLAHa sirk kosarken onun HZ.ISAnin babasini iddia ederken, namazlari kilmazken......................vs.......... bir insan cennete asla gidemez, gidecegi yer ebediyyen cehennemdir, maide suesi müslümanlar icin gecerlidir, herkimse Kur"an-i kerimden bir kelime dahi inkar etse, Allah korusun imandan cikar ve kafir olur...fazla söze gerek yok..Enis ben seninle fazla tartismayacagim cünkü bu kadar sacmaliklar yeter, ayeti kerime diyorki, Bismillâhirrahmânirrahîm l. Münafiklar sana geldiklerinde: Sahitlik ederiz ki sen Allah"in Peygamberisin, derler. Allah da bilir ki sen elbette, O"nun Peygamberisin. Allah, münafiklarin kesinlikle yalanci olduklarini bilmektedir. 2. Yeminlerini kalkan yapip Allah yolundan yan çizdiler. Gerçekten onlarin yaptiklari ne kötüdür! 3. Bunun sebebi, onlarin önce iman edip sonra inkâr etmeleridir. Bu yüzden kalpleri mühürlenmistir. Artik onlar hiç anlamazlar. (EL-MÜNAFIKUN SURESI ) |
DINLERARASI HOSGÖRÜ TUZAGI
Arkadaslar VATIKAN ve dün bedeni ile bu dünyadan göcen ve MEVLANIN ona verecegi cezayi yada ödülü her KUL gibi bekleyen :o)) PAPA 2. Jean Paul da, Hiristiyanligin (özellikle Katolikligin) BATI MEDENIYETLERINDE daha uzun süre ayakta kalamayacagini anlayinca, MÜSLÜMANLARIN ve ISLAM DÜNYASININ daginikligindan, kimsesizliginden, fakirliginden istifade etmek icin DOGUYA yöneldi.
Müslüman ülkelerinde Hiristiyanlastirma calismasini baslatti ve bize SALYANGOZ satmaya basladilar :o))))) Bunu IKI SAFHADA yapmayi planliyorlar: 1. Önce, cesitli baskilarla, entrikalarla, ithamlarla Müslümanlari sindirmek ve saha disina itmek. 2. Sonra da bu boslugu doldurmak ici FOS ve TAHRIF edilmis INCIL ile (vayy HINZIRLAR vayyy) !!! Bumaksatla, soguk savasin sona ermesinden "KIZIL tehlikenin" bertaraf edilmesinden sonra, "YESIL TEHLIKEYI !!!!" ortaya attilar. Ve en büyük stratejilerini "ISLAM fundamentalizmi" olarak adlandirdiklari ve terörle özdeslestirerek Islam dünyasini mahkum etmeye karar verdiler (Türkiyede bunun Start dügmesi 28. Subat süreci oldu, Ortadoguda Saddam usw. bahane edildi, Asyada Taliban vs... ve tabiiki bunu INCIL´e yemin ederek görevine baslayan SAM amcanin ogullari ile yapiyorlar)...! Daha sonra da, >>>>>Islami protestanlastirmaya (yani ENIS {Süleyman Ates, Yasar Nuri Öztürk} ISLAM anlayisini)<<<<<, yani Islami emir ve yasaklari olmayan, FELSEFI AHLAKI (Sünnet, Hadis ve ICTIHADTAN arindirilmis bir halde) bir FOS SISTEM haline getirerek dünyaya, hayata iliskin entelektüel, siyasi, ekonomik, kültürel taleplerini iptal etmeye calismak. Yani Islamin icini bosaltmak. Bunun icin de en etkili yol olan, temel fikih kitaplarini; alimleri, MEZHEPLERI bertaraf etmek. Hiristiyanlastirmada takip ettikleri yol da DIYALOG projesi. Projeyi ortaya atan VATIKAN ve dün bedeni ile bu dünyadan göcen PAPA 2. Jean Paul. Asirlardir Müslümanlara karsi en ufak bir müsamahasi, hosgörüsü olmayan Vatikanin bu girisiminden iyi niyet beklenebilir mi ????? Yok Camii ziyaret etmismis, ne var bunda :-) ADAM yok etmeye calistigi DININ Mabedine girmis, cokmu sempatik geldi size :-) Bunu gecin lütfen... Sözde diyalogla orta yolu bulacaklar asil amac burda. Iki ayri dinde orta yol nasil bulunacak? Her iki din de %50 taviz verecek, INANCLARINDAN feragat edecek böylece ortak noktada bulusulacak! Bir dinin YARISI giderse geri kalana din denir mi? Yok diyalogtan maksadimiz, iyi iliskiler, iyi komsuluklar deniyorsa o zaten asirlardir var; mesela Istanbulda asirlardir Müslüman, Hiristiyan, Yahudi yanyana yasamislar. Kimse kimsenin ibadetine, yasayisina karismamis. Diyalogun alasi uygulanmis. Bunlarin diyalogtan maksatlari baska degerli arkadaslarim... Sevgili ENIS ve DAMIA bunu iyi kavrayin :o((( Nitekim, diyalogun mimarlarindan olan diyalog toplantilarinda hep komisyon baskanligina getirilen bir ilahiyat profesörü: <<Ben yurt disina gittigim zaman sik sik Kiliselere gidiyorum; cok da lezzet ve zevk aliyoru>> diyor. Ayni Prof. diyalog konusunda da: <<Efendim, diyalog ve hosgörü devam edecekse, Hiristiyanlarla konusurken sizin kitabiniz bozulmus, sonradan degistirilmis; en hakiki din benim dinim demeyeceksiniz.>> diyor. Yine diyalogcular, <<Sadece, La ilahe illallah demeyi, Muhammederresulullah dememeyi>> telkin ediyorlar. Bu sözler diyalogun gercek amacini göstermede ip uclari veriyor: Demek ki, diyalog ve hosgörü ugruna kendi Dinimizin, Kitabimizin ve Peygamberimizin hak ve en son oldugunu söylememeniz gerekiyormus. Iste diyalog ve hosgörü dediklerinin en kisa tarifi bu. Artik görevler de degisti herhalde. Din adamlari dini savunmayinca dini savunmak baskalarina kaldi. Nitekim, Türkiye Saglik-Is Sendikasi Baskani Sayin Mustafa Basoglu diyalog toplantisinda tahammül edemeyip: <<Ben burada öyle seyler dinledim ki, bana ögretilen dine uymuyor. Son hak din Islam demeyeceksiniz ne demek? Son hak din Islamsa, Kuran öyle diyorsa, öyledir. Diyalog isteniyorsa öyle konusmayacaksiniz olmaz böyle sey>> demek zorunda kalmistir. Iki dinin temsilcilerinin konusmalari da, diyalogun maksadinin, iyi iliskiler, iyi komsuluklar olmadigini göstermektedir. Diyanet Isleri eski Baskani Mehmet Nuri Yilmaz, Papayla görüsmesinden sonra >>Diyalog iki dinin kurumlari arasinda bir tür diplomatik iliskilerle sinirli mi olacakti, yoksa, ilahiyat (teoloji) alaninda da diyalog gelistirilecek mi?<< sorusuna, <<Ilahiyat alaninda da diyalog kurulacak. Islam ve Katolik ilahiyatcilar karsilikli calismalar yapacaklar...>> cevabini vermistir. (T. Akyol – Milliyet- 17.6.2000) Ayni soruyu, Sayin Yilmazdan sonra Baskanlik koltuguna oturan Sayin Ali Bardakogluna, Armada otelinde düzenlenen, <<Türkiye ve Avrupada Din, Devlet ve Toplum- Dinlerarasi Barisci bir Ortak Yasam icin Olanaklar ve Engeller>> konulu konferansta ayak üstü soruyorlar ve net bir cevap veremiyor Sayin DIYANET REISIMIZ. Oturumda sorulmasini istedi. Oturumda, Prof. Dr. Niyazi Öktem bu konu ile ilgili olarak sunlari söyledi: “Gazeteciler ve Yazarlar Vakfinin organizesi ile üc dinin mensuplari olarak, I. Harran toplantisini Urfada yaptik. II. Harran toplantisini da, Mardinde yapacagiz. Vayh, Tanri, gibi konular gündeme getirilerek tartisilacak; tabular yikilacak.” Toplantida Sayin Ökteme soruyorlar <<Dinlerarasi Diyalogun insani boyutunu anliyoruz. Bu önce de vardi bundan sonra da olacak. Bunun devaminda ve gelistirilmesinde fayda var. Ancak diyalogun ikinci boyutu net degil; hayli karanlik. Vahiy, Tanri gibi konulari tartisarak nereye varmak istiyorsunuz; üc dinin disinda yeni bir din mi ortaya cikartmak istiyorsunuz, yoksa Vatikanin sik sik dile getirdigi gibi, nihai birlesme Hiristiyanlikta mi olacak?>> Tahmin edeceginiz gibi tatmin edici bir cevap alinamiyor <<Savas olmasin, baris olsun...>> türünden birseyler söylemis Sayin Öktemde...! Papa2. Jean Paul da, Sen Pietro Kilisesinde, 25.6.2000 günü pazar ayininde, Kilise ile diger dinler arasindaki diyaloga evet. Ama ayni zamanda TEK KURTARISININ ISA OLDUGUNU ilan etmek gerekiyor diyerek diyalog sonunda nerede birleseceginin adresini de vermis oluyor. Buyrun burdan yakin !!! Bütün bunlardan sonra, Vatikanin baslattigi “Diyalog” projesinin Islamiyet icin faydali oldugunu söyleyene kim inanir ENIS DAMIA & Co. ? Basiret sahibi herkes (Mafhuzun buyurdugu gibi) bunun Vatikanin sinsi bir oyunu (Marketing Strategie) oldugunu hemen anliyor. Cenabi Hak bilerek veya bilmeyerek böyle sinsi oyunlara alet olmaktan muhafaza etsin...! Alet olanlari da kisa zamanda kurtarsin...! |
Teil 2
Arkadaslar VATIKAN ve dün bedeni ile bu dünyadan göcen ve MEVLANIN ona verecegi cezayi yada ödülü her KUL gibi bekleyen :o)) PAPA 2. Jean Paul da, Hiristiyanligin (özellikle Katolikligin) BATI MEDENIYETLERINDE daha uzun süre ayakta kalamayacagini anlayinca, MÜSLÜMANLARIN ve ISLAM DÜNYASININ daginikligindan, kimsesizliginden, fakirliginden istifade etmek icin DOGUYA yöneldi.
Müslüman ülkelerinde Hiristiyanlastirma calismasini baslatti ve bize SALYANGOZ satmaya basladilar :o))))) Bunu IKI SAFHADA yapmayi planliyorlar: 1. Önce, cesitli baskilarla, entrikalarla, ithamlarla Müslümanlari sindirmek ve saha disina itmek. 2. Sonra da bu boslugu doldurmak ici FOS ve TAHRIF edilmis INCIL ile (vayy HINZIRLAR vayyy) !!! Bumaksatla, soguk savasin sona ermesinden "KIZIL tehlikenin" bertaraf edilmesinden sonra, "YESIL TEHLIKEYI !!!!" ortaya attilar. Ve en büyük stratejilerini "ISLAM fundamentalizmi" olarak adlandirdiklari ve terörle özdeslestirerek Islam dünyasini mahkum etmeye karar verdiler (Türkiyede bunun Start dügmesi 28. Subat süreci oldu, Ortadoguda Saddam usw. bahane edildi, Asyada Taliban vs... ve tabiiki bunu INCIL´e yemin ederek görevine baslayan SAM amcanin ogullari ile yapiyorlar)...! Daha sonra da, >>>>>Islami protestanlastirmaya (yani ENIS {Süleyman Ates, Yasar Nuri Öztürk} ISLAM anlayisini)<<<<<, yani Islami emir ve yasaklari olmayan, FELSEFI AHLAKI (Sünnet, Hadis ve ICTIHADTAN arindirilmis bir halde) bir FOS SISTEM haline getirerek dünyaya, hayata iliskin entelektüel, siyasi, ekonomik, kültürel taleplerini iptal etmeye calismak. Yani Islamin icini bosaltmak. Bunun icin de en etkili yol olan, temel fikih kitaplarini; alimleri, MEZHEPLERI bertaraf etmek. Hiristiyanlastirmada takip ettikleri yol da DIYALOG projesi. Projeyi ortaya atan VATIKAN ve dün bedeni ile bu dünyadan göcen PAPA 2. Jean Paul. Asirlardir Müslümanlara karsi en ufak bir müsamahasi, hosgörüsü olmayan Vatikanin bu girisiminden iyi niyet beklenebilir mi ????? Yok Camii ziyaret etmismis, ne var bunda :-) ADAM yok etmeye calistigi DININ Mabedine girmis, cokmu sempatik geldi size :-) Bunu gecin lütfen... Sözde diyalogla orta yolu bulacaklar asil amac burda. Iki ayri dinde orta yol nasil bulunacak? Her iki din de %50 taviz verecek, INANCLARINDAN feragat edecek böylece ortak noktada bulusulacak! Bir dinin YARISI giderse geri kalana din denir mi? Yok diyalogtan maksadimiz, iyi iliskiler, iyi komsuluklar deniyorsa o zaten asirlardir var; mesela Istanbulda asirlardir Müslüman, Hiristiyan, Yahudi yanyana yasamislar. Kimse kimsenin ibadetine, yasayisina karismamis. Diyalogun alasi uygulanmis. Bunlarin diyalogtan maksatlari baska degerli arkadaslarim... Sevgili ENIS ve DAMIA bunu iyi kavrayin :o((( Nitekim, diyalogun mimarlarindan olan diyalog toplantilarinda hep komisyon baskanligina getirilen bir ilahiyat profesörü: <<Ben yurt disina gittigim zaman sik sik Kiliselere gidiyorum; cok da lezzet ve zevk aliyoru>> diyor. Ayni Prof. diyalog konusunda da: <<Efendim, diyalog ve hosgörü devam edecekse, Hiristiyanlarla konusurken sizin kitabiniz bozulmus, sonradan degistirilmis; en hakiki din benim dinim demeyeceksiniz.>> diyor. Yine diyalogcular, <<Sadece, La ilahe illallah demeyi, Muhammederresulullah dememeyi>> telkin ediyorlar. Bu sözler diyalogun gercek amacini göstermede ip uclari veriyor: Demek ki, diyalog ve hosgörü ugruna kendi Dinimizin, Kitabimizin ve Peygamberimizin hak ve en son oldugunu söylememeniz gerekiyormus. Iste diyalog ve hosgörü dediklerinin en kisa tarifi bu. Artik görevler de degisti herhalde. Din adamlari dini savunmayinca dini savunmak baskalarina kaldi. Nitekim, Türkiye Saglik-Is Sendikasi Baskani Sayin Mustafa Basoglu diyalog toplantisinda tahammül edemeyip: <<Ben burada öyle seyler dinledim ki, bana ögretilen dine uymuyor. Son hak din Islam demeyeceksiniz ne demek? Son hak din Islamsa, Kuran öyle diyorsa, öyledir. Diyalog isteniyorsa öyle konusmayacaksiniz olmaz böyle sey>> demek zorunda kalmistir. Iki dinin temsilcilerinin konusmalari da, diyalogun maksadinin, iyi iliskiler, iyi komsuluklar olmadigini göstermektedir. Diyanet Isleri eski Baskani Mehmet Nuri Yilmaz, Papayla görüsmesinden sonra >>Diyalog iki dinin kurumlari arasinda bir tür diplomatik iliskilerle sinirli mi olacakti, yoksa, ilahiyat (teoloji) alaninda da diyalog gelistirilecek mi?<< sorusuna, <<Ilahiyat alaninda da diyalog kurulacak. Islam ve Katolik ilahiyatcilar karsilikli calismalar yapacaklar...>> cevabini vermistir. (T. Akyol – Milliyet- 17.6.2000) Ayni soruyu, Sayin Yilmazdan sonra Baskanlik koltuguna oturan Sayin Ali Bardakogluna, Armada otelinde düzenlenen, <<Türkiye ve Avrupada Din, Devlet ve Toplum- Dinlerarasi Barisci bir Ortak Yasam icin Olanaklar ve Engeller>> konulu konferansta ayak üstü soruyorlar ve net bir cevap veremiyor Sayin DIYANET REISIMIZ. Oturumda sorulmasini istedi. Oturumda, Prof. Dr. Niyazi Öktem bu konu ile ilgili olarak sunlari söyledi: “Gazeteciler ve Yazarlar Vakfinin organizesi ile üc dinin mensuplari olarak, I. Harran toplantisini Urfada yaptik. II. Harran toplantisini da, Mardinde yapacagiz. Vayh, Tanri, gibi konular gündeme getirilerek tartisilacak; tabular yikilacak.” Toplantida Sayin Ökteme soruyorlar <<Dinlerarasi Diyalogun insani boyutunu anliyoruz. Bu önce de vardi bundan sonra da olacak. Bunun devaminda ve gelistirilmesinde fayda var. Ancak diyalogun ikinci boyutu net degil; hayli karanlik. Vahiy, Tanri gibi konulari tartisarak nereye varmak istiyorsunuz; üc dinin disinda yeni bir din mi ortaya cikartmak istiyorsunuz, yoksa Vatikanin sik sik dile getirdigi gibi, nihai birlesme Hiristiyanlikta mi olacak?>> Tahmin edeceginiz gibi tatmin edici bir cevap alinamiyor <<Savas olmasin, baris olsun...>> türünden birseyler söylemis Sayin Öktemde...! Papa2. Jean Paul da, Sen Pietro Kilisesinde, 25.6.2000 günü pazar ayininde, Kilise ile diger dinler arasindaki diyaloga evet. Ama ayni zamanda TEK KURTARISININ ISA OLDUGUNU ilan etmek gerekiyor diyerek diyalog sonunda nerede birleseceginin adresini de vermis oluyor. Buyrun burdan yakin !!! Bütün bunlardan sonra, Vatikanin baslattigi “Diyalog” projesinin Islamiyet icin faydali oldugunu söyleyene kim inanir ENIS DAMIA & Co. ? Basiret sahibi herkes (Mafhuzun buyurdugu gibi) bunun Vatikanin sinsi bir oyunu (Marketing Strategie) oldugunu hemen anliyor. Cenabi Hak bilerek veya bilmeyerek böyle sinsi oyunlara alet olmaktan muhafaza etsin...! Alet olanlari da kisa zamanda kurtarsin...! |
Amiiiiiinn
degerli abim,
verdigin bilgiler icin cok tsk ediyorum ALLAH razi olsun senden... evet evet aynen böyle, durum icler acisi, hacli seferleri yine isbasinda, ellerinden geleni ardlarina koymuyorlar bu kafirler... Bizim onlarla diyaloga ihtiyacimiz yok, bizim dinimiz son din ve hak dini, eger bizim ilahiyatcilarimizda pasif düserek bu oyuna gelipde, dini inanclarindan ve öz benliklerinden taviz veriyorlarsa pes dogrusu... Yine belirtmek gerekiyor ki, böyle sahislari taniyoruz maalesef is basindalar ve ittikadi zayif kardeslerimizi tuzaklarina düsürmüsler bile, en belirgin örnegini burada forumda görmekteyiz.... ne diyeyim ALLAH akil ve fikir ihsan eylesin, gözlerimizdeki gaflet perdesini kaldirsin insAllah.... saygilarimla |
:-) GEBERMIS kelimesi yakismadi :-)
HUZURU ALEME GÖC EYLEMIS deseydin :-) keske :-)
|
SANA GERI IADE EDIYORUM YAZDIKLARINI o.T
ohne Text
|
:-))))))))))))))) o.T.
ohne Text
|
ben bir cecen bir filistinli bir müslüma
BENIM KIMSEYE KARSI NEFRETIM YOK; sadece buradaki arkdaslarin tutumuna cevap...CECEN PROBLEMI FILISTIN PROBLEMI DINDENDIR, onlar MÜSLÜMAN olduklari icindir..BEN BIR CECENIM BEN BIR FILISTInLIYM BEN BIR KAFKASIM BEN BIR MÜSLÜMANIM O.K. onlarin davasi benim davam...
|
Benim MENSUBUM oldugum inancin..
her ferdinin DAVASI da benim davam !
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 08:53 Uhr. |