Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

20.03.2005 13:18

Sevgili arkadaslar DIN süphe götürmez

Sevgili arkadaslar DIN süphe götürmez
Sevgili arkadaslar, ALLAHa inandiktan sonra, O’nun kitabina, KURANI KERIMe inanmak, imanin sartlarindandir. Bir ayetinden bile süphe etmek, caiz degildir. Birine inanmamak, tamamina inanmamak demektir. Süphe edenler, ALLAHü tealayi seven, dogru din adamlarinin (islam alimlerinin) kitaplarini okuyarak, süphesini gidermelidir.
ALLAHü teala, cok merhametli oldugu icin, emirlerini ve yasaklarini dünyada isitmeyen insan kalmasin diye, yalniz Peygamber göndermemis, ayrica Kitap da göndermistir. Müslümanlarin kitabi KURANI KERIMdir. KURANI KERIM, Peygamberimizden evvel dünyaya gelen milletlere, ALLAHü teala tarafindan gönderilen kitaplardaki emirleri ve hükmleri de icinde topladigi icin, bütün insanlara hitab eden bir kitaptir. Yani, KURANI KERIM bugünkü dünyada mevcut, Hiristiyan, yahudi, mecûsi, vesaire gibi cesidli dinlere sapmis insanlara da, dogru yolu gösteren bir kitaptir.
KURANI KERIMe inanmayan müslüman sayilmaz. Müslüman olmayan da ALLAHü tealanin atesinden kurtulamiyacaktir.
KURANI KERIM, ALLAHü tealanin kelamidir. Yani, KURANI KERIMdeki her söz ve her kelime ALLAHü teala tarafindan, Peygamberimize bildirilimistir. Peygamberimize bu sözler, vahy yoluyla yani, meleklerin büyüklerinden Cebrail vasitasi ile bildirilimistir.
Cebrail insan sekline girerek bunlari Peygamberimize okumus ve ezberletmistir. Peygamberimize KURANI KERIM parca parca (kism kism) gelmistir. Peygamberimiz, ALLAHü tealanin emirlerini alir almaz, hem kendileri ezberler, hem de kendi yakinlarina ezberletirdi. Vahy katiblerine de yazdirirlardi.
Sonradan bunlar bir araya toplanarak KURANI KERIM meydana gelmistir. Dünyanin her tarafindaki bütün KURANI KERIMler birbirlerinin aynidir. Bir kelime, hatta bir harf bile degisik degildir. Halbuki hiristiyanlarin ellerindeki İnciller birbirlerini tutmuyor ve birbirlerine benzemiyor (Eniscim BARBANAS incili dahil buna, ne kadarda gercege yakin densede).
ALLAHü tealanin emirleri münakasa edilemez. Herkesin kendi anlayisina göre mana vermesi veya isine geldigi sekilde anlamasi caiz degildir, yani MANTIK dini degildir ISLAM ve KURAN.
KURANI KERIMi en iyi anlayan yalniz Peygamberimiz dir. Peygamberimiz KURANI KERIMin, bizim anlamadigimiz taraflarini HADISI SERIFLERI ile aciklamistir. Ayrica büyük din alimleri, KURANI KERIMi tefsir etmislerdir. KURANI KERIMde pek cok ayetlerin cok genis manalari vardir. Onun icin KURANI KERIMi kelime kelime tercüme etmekle tam manasi ifade edilemez. Ancak, her ayetin salahiyyetli büyük din alimleri tarafindan tefsir ve izah edilmesi ile manasini ögrenmek mümkündir.

Selam ve Dua ile
Kama ABINIZ :-)

20.03.2005 13:20

HACI

simdi senin kafana bir ossurursam görürsün sen!!! O zaman 80 yil kendine gelemezsin ÖKÜZ :-)))

Yahu gercek nikinle neden yazmiyorsun buraya KORKAK kardesim :-)

20.03.2005 13:25

SELAM AGBIM

KAMA AGBIM yazinin altina müsadenle imzami atiyorum, hosch gör lütfen :-))

20.03.2005 13:27

:-) müsade SENIN BAGCIM :-)

bana AGBIM yazma ABIM yaz :-) BAGCIM

20.03.2005 13:30

olur ABIM :-) o.T. o.T.

ohne Text

hacikischkisch 20.03.2005 13:36

ülen sakamutra! neden 80 yil??

sen yoksa laik türkiye cumhuriyeti düsmani,arap milliyetcisi bir seriatcimisin:0))

öyleysen bunu acik söyle ne kivirip duruyorsun?

hangi nickimi sölyeyim..en az 20 tane var

muahahahahahahaha

berlinfatih 20.03.2005 14:29

ISLAM da Krallik Yoktur

İSLÂM"DA YÖNETİM NİZAMI KRALLIK DEĞİLDİR
İslâm"da yönetim şekli, krallık değildir. Zira krallık nizamında yönetim babadan oğula veraset yoluyla geçer. İslâm"da yönetim nizamında ise veraset yoluyla yönetim devri ve veliahtlık söz konusu değildir. Bilakis onda yönetimi, rıza ve seçim ile müslümanların kendisine halife olarak biat ettiği kimse üstlenir.
Krallık nizamında kral, kendisini dokunulmaz ve kanun üstü kılan özel haklara ve ayrıcalıklara sahiptir. O yöneten değil sahip olandır. Ya da ülke ve kullara karşı istediği gibi ve hevasına göre hareket eder, tasarrufta bulunur.
Halbuki İslâm nizamında halife ya da imam herhangi bir özel hak ve ayrıcalığa sahip değildir. O, yönetim ve otoritede ümmetin naibi/vekilidir. O bütün davranışlarında, hükümlerinde, ümmetin işlerini ve maslahatlarını güdüşünde şeriatın hükümleri ile kayıtlıdır.

20.03.2005 14:52

Gene sacmaladin Kama abi ;-))

Din Alimleri kimmis? Istersen buradan söze girelim. Allah ve peygamber tarafindan onay almayan bir beseri yaratigin dinde uygulama aciklamalari nasil olurda kayitsiz sartsiz Allah"tan gelmis gibi bir görüntü ile sergilenebilir? Allah"u Teala elbette bize sayisi aciklanmayacak kadar cok peygamberler yolladi. Hepsi de Allah katinda esdegerde olan peygamberlerin sonuncusu olan Muhammet peygamber bizlere Cebrail araciligi ile Kuran"i Kerimi hak kitab olarak tanitti. Simdi bu Kuran var iken nasil olurda sayilari belirsiz olan alimciklerin sözleri Kuran"i Kerim kadar tartisilmaz bir sekil alabiliyor? Bence Islam dininin ici oyuldu ve batillik yine hakikattan üstünlük kazandi. Cözümü ancak, müslümanlarin kamatsutrasi olan daha cok seksuel pratikalari aciklayan hadis kitaplarini, fikih kitaplarini ve diger kitapbciklari cöpe atmaktir ve Kuran"i-Kerime yönelmediktir.

Wenn der Kuchen spricht sollten die Krümmel schweigen ;-)) degil mi Kamasutra abi? ;-))

Tabii bu arada bir gercegi de göz önünde bulundurmak lazim: Seytan hic bir zaman bos durupta beklemedi. Elbette kendine özgü stratejiler üretti. Iste bunlardan birisi de hadisler, icmalar, fikih fistik filan.....

Kuran-i Kerim"i herkes anlayamaz belki onun ademogluna yutturdugu en büyük yalandir. Elbette Kuran-i Kerim"i her insan anlayabilir, kendi dilinde okursa eger. Kuran-i Kerim cenazelerde okunan ölülerin kitabi degil. Duvarlarda asilli süs kitabi da degildir. Kuran-i Kerim Ademoglu tarafindan okunmasi gereken bir kitaptir.

Yoksa hadisleri okudugumda bana gina geliyor. Yok efendim peygamber alti yasindaki bir kizi belledi..Yok efendim onun erkeklik gücü 30 güclü erkeginki kadar....Böyle seyleri okuyup ya da duydugumda, kendime hakimiyetimi bir anlik kaybetmis olsam, bunlarin seytanin oyunlari oldugunu bilmessem ve daima Kuran-i Kerime sarilmasam. ANA AVRAT KÜFÜR EDERDIM BÖYLE BIR PEYGAMBERE, ama iste seytanin ayrintilarda gizli oldugunu bildigim icin bunlarinda onun oyununlarin sonuclari oldugunu biliyorum.

Islam dini cinsel sorunlar ile ugrasan hadis yalanarinin kisiltlamarindan ancak gercekten dine dönüs ile kurtualbilir. Bu dine dönüste ancak Kuran-i okumak ile gerceklesir.

Esenlikler

20.03.2005 16:31

Müslümanlık Nerde

Müslümanlik nerde! Bizden geçmis insanlik bile...
Adem aldatmaksa maksad, aldanan yok, nafile!
Kaç hakiki müslüman gördümse, hep makberdedir;
Müslümanlik, bilmem amma, galiba göklerdedir;

20.03.2005 16:34

Alakasi yok...

bak mesela Kuran tüm Resulleri Müslüman olarak nitelendiriyor... yani Islamin ruhuna uyanlari hep Müslüman sayiyor...

Diger Resüller zannediyorum HZ: Muhammed gibi 5 vakit namaz kilmamislardir...

Olay sadece namaz kilmak degil... iyi bir Müslüman sükür icin namaz kilar.... anlatabiliyormuyum... öyle mecburiyetten degil

20.03.2005 16:34

Gute Frage ..... !! o.T.

ohne Text

20.03.2005 16:37

Ibatla ..... hangi Programmda hangi zama

zamanda bunu yöledi... yoksa sen kafandanmi uyduruyorsun.... ich glaube so ist das.. adama ilimle karsilik verme kapasiteniz olmadigindan küfürle karsili veriyorsunuz... ama sizleri takanmi var....

Adam sen bak... Allah ona dünyanin tüm bereketlerini sundu.. zenginlik san söhret dünya capinda taninmislik ve üstün zeka....

Sen neden bahsediyorsun be efendi... sen söyle Allahina alsin bakalim elinden varligini yogunu... demekki Öztürkün Allahi onu seviyor.. ya seninki seni seviyormu...

Haaa iftirada süpersin ama söktüremezsin o baska...

Sen su Programm ismini ver bakalim hangi Progrtammdaymis bizde arastiralim...

20.03.2005 16:39

Islamda Halifelik Hurafetlik,

manyaklikta yokken tüm Islam Alemi benzeri olaylarin pesinde.....

Islamda erkek cocuklarini sünnet etme olayida yok... ama gel gör herkes din zannediyor....

Offf ulan offf neresinden baslayalim arkadaslar hic bir dogru tarafi kalmamiski

20.03.2005 17:17

Vallahi senin rumuzun...

ISIGADOGRU degilde

KARANLIGADOGRU olmali idi !

Pes VALLAHI ! Esni bile bu kadar duyarsiz ve BILINCSIZ yazmiyor !!

Sana LAFIM yok ! Kendini hemen Muzaffer Komutan edasi ile görmene gerek yok. Ayrica Islami bilgin yeterince var.. KITAP YÜKLÜ MERKEP (yani E$EK) GIBISIN !!!

Sende ESENLIKLE !!

Kama ABIN !!

6666mahfuz 20.03.2005 17:22

Onayliyorum-))

kardes Kamasutra, senin yasadigina benzer maalesef bende yasadim, ne yazik ki o gecmis senelere, ne hos Allahin sevgisine ulasarak icinde tasiyabilinmesi..-)))

20.03.2005 18:14

:-)

bu kadar PI$KINLIGE pes dogrusu :-) ihlasli salih mutevazi HACI ABIM ! :-)

20.03.2005 18:15

ISINCIK ::-) deyim sana o.T.

ohne Text

6666mahfuz 20.03.2005 18:26

HACI-... Ajan, ama isvereni kim??

Hacikischkisch, Allah sana akil fikir versin, iyi ahlaka yönetsin...sen iylamiyetin a,b,c, sine oku, anla ve yasa..ondan sonra böyle sacma sapan sorular yazmazsin, zamanina yazik, degilmi?? Sen gercekten cahil oldugun icinmi bunu soruyorsun, yoksa birisinin ajani olarakmi???
Kisacasi, sana saygim ve sana deger verdigim icin sorunu cevablandirayim, cünkü Allah cok merhametli, sabirli ve af edici, af etmesini cok sever:
Namaz diregi, hicbir zaman yikilmiyor, abdesttin giderse, namzini devam edemezsin, ve yeniden kilarsin.
Namaz/Gebet ist die schönste, beste Form der Meditation zur Konzentration, Disziplin, Ausdauer, Zeitmanagement, NLP (Neuro-Linguistische-Programmierung), Selbstkontrolle und zur Bewegung zu gelangen. Diese sind nur Abfallprodukte von deinen Schöpfer, der dir die Gabe gegeben hat, zu denken. Wir preisen IHN als den ERSTEN und LETZTEN; JEDER der regelmäßig betet, hat die Übung körpereigene Gase zu steuern, oder mit Verstand vorher auszudrücken.
Soviel zu deiner Provakation.
Allaha emanet ol, ins allah aklin basina gelir..günahsiz kul yok, bilmedimiz günahlari isliyoruz, cahilikten...Allah ama coooooooook
merhametli, bosuna Bismillahi Rahmani Rahim söylemiyoruz, KAMA abiyide günaha soktun..Allah hepimizi ins ALLAAAAH af eder.
Saygilarimla, kendine iyi bak...-))))

oezsu 20.03.2005 18:27

SAKRILEG

veya diger adi ile Dan Brown´un Vatikanda yasaklanan romanini okuyan varmi???

hacikischkisch 20.03.2005 18:31

Yok ablam o da neee???

sen burayi fikir klübümü sandin?
bari bitaz aciklama yap nasildir ne yazar kitapta

yoksa hava atmak mi amacin! :o)

oezsu 20.03.2005 18:41

Ne havasi yahu..

...Fikir almak yada tartismka hava atmak oluyorsa senin lugatinda orasini bilemem...

6666mahfuz 20.03.2005 19:04

Einäugigir unter den Blinden

Es selamun aleykum
Friede sei mit euch (Dir und deinen Engeln, Bruder)
Allah senden razi olsun kardesim, söylediklerin dogru, sen cevreye bakma, sen öz kaynaklari oku, anla ve yasa,...ben bütün dinleri inceledim, incelebildigim kadar, artik süphem, yok...islamiyet gercek anlamda yasamaga bakiyorsan, sevgi dolu, huzur dolu, adalet dolu, cehennem varsa, cennet de var..ne güzel bir yer, ama oraya herkes kendi amellerine göre kazancak, veyahut önce cehennemde cezasini cektinden sonra Mohammed (S.A.V.)sefaatiyla cennet e ins allah görüsüruz...benim GB me, tavsiye ettigim kitabi oku, cennet den bahzedeliyor,

..in diesem Buch wird die komprimierte Form aus den Ku`ran und Hadithen wiedergegegen. Natürlich steht es dir frei in den Originalquellen dich einzulesen..leider gebe ich dir recht, daß zuviel vom Schatten (Cehennem bzw. Angst) gesprochen wird und weniger vom Licht...und der Weg der dahin führt. Unsere Religion ist eine Leistungsreligion, im Gegensatz zum Christentum...
Richte dich nicht an den Dummies, oder den Geburt-Islamisten, Traditions-Gläubiger, die es in jeder Religion vorhanden sind...
Allah beni af etsin...O, herseyi görüyor, biliyor, yönetiyor, rizkini tüm insanlar veriyor, kafirlere de...O nun kaynagi, yüceligi,sevgisi, merhameti sonsuz...
ve aleykum selamu...

isinsu 20.03.2005 19:26

tesekkur ederim

acik ve net yorumun icin... ben bu yazarin soylediklerinden etkilenmedim.. ancak elbetteki soylediklerini sorgulamaya basladim.. cunku dusunsene .. bir hadis de : namaz kilarken insanlari cekistiren 2 muslumana hz. muhammed s.a.v. namazinizi tekrar kilin demis- kabul olmadi demis... yani bunlara dayanarak.. insanin once kalbi ve yuregi temiz olmasi gerektigine inaniyorum.. islamiyet bu dur.. daha sonra da .. o yurekle ibadetleri yerine getirmek gerekiyor.. ki getiremiyor isen... gunah islersin.. bunu demek istedim... benim anlatmak istedigim farkli aslinda.. yani dinimizi yerine getirmek coook coook daha ince dusunmek ile baslar... sadece yerine getirilen farzlar ile degil.. oyle degil mi?? buna dayanarak da kafamdan cehennem ve cennet sorusu geldi..

Kaynak yazmamamin sebebine gelince.. cok basit..netten degil.. kitabin iceriginden anlasilan ve anlatilan seyler.. bu kisiye de haksizlik yapmayalim.. cunku yazarin da kendisine gore " iyi bir niyeti var".. namaz kilmayin demiyor..

isinsu 20.03.2005 19:35

ben de

oyle dusunuyorum... bu yuzden de Allah dusmanlari dedim.. once temiz kalp.. ince dusunmek.. kisinin kendisi onemli.. insanlar ile olan diyalogda bile ..karsindaki insan ne kadar kotu olursa olsun... senin bu "kotu insana" yaptigin, soylediginin bile onemi vardir.. oyle degil mi?? bir kulun yuzune ayibini vurmayacaksin mesela.. oyle degil mi?? iste.. das meinte ich.. once Allah sevgisi..

isinsu 20.03.2005 19:57

aber weisst..

Enis.. sen biraz hiristiyan yorumundan gidiyorsun sanki.. insanlar gunahkar dogmuyor hristiyan dusuncesindeki gibi... islam da gunahsiz doguyorsun... oyle degil mi?? Hz. Muhammed s.a.v. "tertemiz" di.. cehennem yolu kesinlikle herkesin gittigi, hatta Peygamberlerin de gittigi bir yer olamaz.. Sie waren auserwählt.. bence yanlis dusunuyorsun.. Hz. Peygamberimiz dusmana bile dogru konusurmus... yalan konusmazmis.. bunu hic dusundun mu?? wie grossartig und einzigartig er war..?

isinsu 20.03.2005 20:01

aber weisst..

Enis.. sen biraz hiristiyan yorumundan gidiyorsun sanki.. insanlar gunahkar dogmuyor hristiyan dusuncesindeki gibi... islam da gunahsiz doguyorsun... oyle degil mi?? Hz. Muhammed s.a.v. "tertemiz" di.. cehennem yolu kesinlikle herkesin gittigi, hatta Peygamberlerin de gittigi bir yer olamaz.. Sie waren auserwählt.. bence yanlis dusunuyorsun.. Hz. Peygamberimiz dusmana bile dogru konusurmus... yalan konusmazmis.. bunu hic dusundun mu?? wie grossartig und einzigartig er war..?

6666mahfuz 20.03.2005 20:05

cocuklara Sünnet

Es Selamun aleykum,
kardes Enis, sünnet hem dinimizde, hem bu zamanin ilimdede var, geh zum Urologen und frag nach, Amerika da her erkek cocugu ilk aylarda, senelerde bile sünnet ediyorlar, Vorhaut ist überflüssig, wie langer Fingernägel...aus hygienischen Gründen.Basta..ister sünnet ol, olma, senin iradene birakilmis...-))))

oezsu 20.03.2005 20:35

Lies bitte...

..die ersten Verse der Barnabas Evangelium...

Dann kannst du auch näheres über Beschneidung erfahren!

20.03.2005 20:42

Barnabas Incili bir kere gercek degil

onu bir gecelim... hatta Kurana aykiri cok taraflari var... bunu burada bir aralar tartistik...

Islam ile Kurandaki dini bir ayird edelim....
Kurandaki din evrensel ve sadece cerveyi veren dindir.. Islam ise onun zamansal yorumudur...

Iste bu yorumda (hadi din diyelim yanlsita olsa) var... Kuranda yok.

Anlatabiliyormuyum.... kaldiki Yahudilerdede Sünnet olayi var.... hatta Kurandan binlerce yil önce uygulanan olay....

Kadinlarda sünnet ediliyor ne dersin buna..

Eger Kuranin disina cikarsak tam SAKATI YOLLARA düseriz ve nemize gerek öyle Kuran disi Hurafetleri din yapmak ????

Haaa Hygiene acisindan mutlaka sarttir... ama olmayanin din acisindan bir mahsuru yoktur...

Bunu bir gecelim... cün Sünnetullahat öyle asla nedensiz yere bir fazlalik yaratilmaz...

Belki insan hep bu sekilde yasar durursa, günün birinde Vorhaut kendiliginden zurückentwickeln eder... das nennt man Evolution

20.03.2005 20:45

Hop Hop Haci bey

sen yokken Oezsu Forumda vardi... bakma öyle fazla takilmiyor Foruma....

Sie weiss ganz genau was Sie sagt... also sei bitte nett zu Ihr..

Selam
Enis

20.03.2005 20:46

Nein Leider

Worum geht es in dem Buch ???

20.03.2005 20:56

Alevilik ve Sünnilikteki yanlislarda

Paralellik

Gecenlerde benim yegenler icin camiide Sünnet Mevlidi verdiler... siddetle karsi cikmama ragmen... tabiki dayilari olarak bende katildim Hurafette olsa orada bulunmak zorunda kaldim...

Söyle uzaktan bir seyrettim dinledim... Hoca Kuran okuyor, yani Arapcasini okuyor.... herkes bir kösede dinliyor...
Ammmmaaaaa kimse Allah canimi alsin ne okudugunu bilmiyor anlamiyor hatta Kuranin neresinden oldugunu bile tahmin bile edemiyor.. istisnalar gaydeyi bozmaz, cünkü bende zerre kadar bir sey anladiysam Arap olayim...

Herkes Kuranin Musikisini dinliyor... baska bir seyi degil....

Daha sonra Hurafetlerin ve Aleviligi andiran Mevlid olayina gecildi.... Mevlidhanlar siraya gecti ve basladilar Türkce gaydeli bir sekilde Mevlid Siirini okumaya...

Eyyyyy Allahim sen akil ve mantik ver su millete... adamlar Mevlid siirindekini ger4cek zannediyor... annelerimiz, büyükannelerimiz gercek zannediyorlar...... hatta Kuran zannedenlerde var aralarinda.. yok degil...

Eeeeee Enis simdi ne demek istiyor... cok basit....

HA Alevisi cem evinde dans etmis saz calmis ve onu din zannetmis..... ha Sünnisi Camiide Siir okumus din zannetmis....

Yahu zaten hepsi Hurafet.....

Cözümde götürelim..... ALEVILIK, SÜNNILIK yada MEZHEPCILIK böyle seyler YOOOOOK YOOOOOK und nocmal YOOOOK...
Kuranda böyle hurafetler yok.....

Also weg damit... schmeistt alll diese Hurafets in den Müll...

Bakin bizim aile cevresinde benim gibi düsünmüyorlar... azinlikta kaliyor benim gibi sadeece Kurani referans alip Müslüman olmak isteyenler... oysa digerleri kolayi zorlastirip yozlastirip din zannediyorlar....

Bizimkilerde dahil Allah böyle hurafetlare inanlara akil ve fikir versin... eger haksizsam bana versin memnun kalirim

20.03.2005 20:57

Nasil alakasi olmaz??????

Lütfen önce yazdiklarimi dosdogru okuyunuz...

20.03.2005 20:58

BEN TSK EDERIM OKUMA ZAHMETI GÖSTERDIGIN

ohne Text

20.03.2005 21:05

anlasamadigimiz nokta var

ben namazin mecburi kilmam, mecburum gibi hissinden yana degilim.... anlatabiliyormuyum...

Ilk önce insan tertemiz önyargisiz Kurandaki dini arastiracak ve böylelikle otomatikmen namaz kilar..... und das ein Lebenlang......

Birde Namazi ne bileyim sadece namaz icin yasayanlarda var... yani dinin asil amacini saaadece namaz kilmak imis gibi algilayanlar var... iste o tpler zerre kadar Kurandaki dini arastirmamislar ve sadece Mürid gibi yat kalk yat kalk... ama ne icin kimin icin yaptikalrininda farkinda degiller...

Böyle yazmakla galiba olayi anlatamiyacagim.... beynimde ne demek istedigimi biliyorum ama kelimelere anlasilir dekilde dökmekt kolay degil

20.03.2005 21:17

Da Vinci Sifresi

diye yayimlandi Türkcede Özsu ! Belki arkadaslar bu ismi daha iyi anlarlar o zaman !

Evet ben okudum ! Buyur konusalim !

20.03.2005 21:32

o.T.

Acaba Dan Brown "Da Vinci sifresi“ romanini yazmadan önce Philipp Vandenberg in "Besinci Incil" (Das Fünfte Evangelium, Basim Tarihi: 1993 Lübbe Verlag) adli romanini okumusmuydu??!

Da Vinci sifresi, sürükleyici oldugu kadar ilginc ve tartismali bir kitap. Bir tesadüf sonucu onu okuduktan sonra, ondan daha önce yayinlanmis ve pek cok dile cevrilmis olan "Besinci Incil" adli bir baska kitabi okudum.

Besinci Incil ile Da Vinci sifresinin birbirine cok benzedigini fark ettim. Konular, mekanlar, kahramanlar, kurgu neredeyse ayni. Bu kadar benzemenin bir tesadüf olup olmadigini ve elestirmenlerin neden dikkatini cekmedigini düsünmeden edemedim.

Belki bu benzeyisin, bu iki kitabi okuyan baska insanlarin da dikkatini cekmis olabilecegini düsündüm, ama tuhaf bir durum vardi; Da Vinci sifresi üzerine herkes yazip cizerken, bu kitap cok genis bir sekilde tanitilirken, Besinci Incil in pek taninmadigini da fark ettim. Oysa, özellikle kurgu ve Hiristiyanlik inancina iliskin olarak Besinci Incil de cok daha ciddi iddialar var. Da Vinci sifresinde &lt&ltKutsal Kase&gt&gt etrafinda gizemli bir öykü kurgulanirken, Besinci Incil de dosdogrudan, bilinmeyen bir Incil ile ilgili -ki aslinda romana konu olan kitabin birinci ya da ilk Incil oldusu anlasiliyor- bir öykü anlatiliyor.

Böyle bir Incil in varligina iliskin ilk isaretler, sir tasiyicisi olarak tanimlanan Leonardo Da Vinci, Dante, Voltaire, Shakespare gibi ünlü yazar ve sanatcilarin eserlerinde görülüyor. Sonra da, bu isaretleri dogrulayan ve Kipti dilinde yazilmis Incil metinleri bulunuyor. Bu metinler Vatikanin kabul ettisi dört Incilden bircok noktada ayrilmakta, papalik kurumunu yalanladigi gibi, Hiristiyanlik ve Hz. Isa ile ilgili farkli seyler de anlatmaktadir. Bu yüzden de, Kipti dilinde yazilmis olan bu kitap yüzyillar önce yasaklanmistir. Yillar sonra Incil Metinlerinin yeniden ortaya ciktiginin duyulmasi ortalisi karistirir: Vatikan, Orfeus Tarikati, Radikal Islamci gurup arasinda kiran kirana bir mücadelenin baslamasina vesile olur.

SIMDIDEN KEYIFLI OKUMALAR ENISCIM :=)

20.03.2005 21:37

Ayrica DAN BROWN bir MASON ve bu...

...asil amaci MASONLUGA insanlari hayran birakmak ! Merak etmeyin yakinda HOLLYWOOD´un 33. dereceli masonlari bunu beyaz perdeye getirip, bizleri uyutan zehirlerini akitirlar :-)

20.03.2005 21:41

Arastirma yaparken buldum :-) TIBET INCI

LI...

Tibet İncili

Hıristiyan Dünyası"nda muteber sayılmayan ve apokrif kabul edilen İnciller"in başında şüphesiz Barnabas İncili gelmektedir. Dört muteber İncil"le büyük oranda tezat teşkil eden Barnabas İncili"nin nispeten Kur"an"a yakın olması sebebiyle Batıda yasaklandığı bilinmektedir.

1887"de Tibet"in Ladak şehrinde Rus Nikola Notoviç tarafından tesadüfen ele geçirilen ve Tibet İncili adı verilen bu apokrif İncil ise, önce 1894"de Fransa"da bir dergide yayınlanmış, daha sonra ise Rusya"da bir kitabevi tarafından bastırılmıştır.

Notoviç"in verdiği bilgiye göre Tibet İncili önce Hintçe yazılmış, bilahere rahipler tarafından bir mağarada Tibetçeye tercüme edilmiştir.

Muteber İnciller"de İsa"nın 14-29 yaş arasında nerede olduğu belirtilmemekte, bazen cılız bir şekilde çölde yaşadığına işaret edilmektedir. Tibet İncili"nde ise İsa"nın bir ticaret kervanıyla 14 yaşındayken Hindistan"a geldiği ve orada Budda"nın öğretileriyle tanıştığı, daha sonra 29 yaşında Filistin"e dönerek Hıristiyanlığı yaydığı kaydedilmektedir.

Tibet İncili de, Barnabas İncili gibi diğer İnciller"den hayli farklıdır

:-)

20.03.2005 21:46

bence yazarin demek istedigi su:

insanlar, beni cevremden kimse adam yerine koyup dinlemiyor; ne anam, babam, bacim, kardesim, evet hatta yigenlerim, kedim ve oyuncak ayim bile. sacmaliklarima kulak verecek kimse yok mu!?

- kahrolsun! acele et, seni dinliyorum :)))

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 19:01 Uhr.