Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

isinsu 18.03.2005 12:20

Toledo

Synagogen und arabische Gärten in Toledo lassen vermuten, wie Jahrhunderte lang Christen, Juden und Moslems friedlich zusammengelebt haben..
Ein Zusammenleben.. friedlich!! ist also möglich!!!!!!!!!!!!!!!!
Quelle??? :) Siehe Spanisches Fremdenverkehrsamt!!!

hacikischkisch 18.03.2005 12:33

Sende mi Seriatcisin?

sen simdi karistiriyorsun ve birbirine karistiriyorsun bazi seyleri! basörtüsünün falan seriatla ilgisi yok..basörtüsü takmak icin seriata gerek yok..
beni ilgilendirmez kurandaki seriat tarifi..beni seriatcilarin kafasindaki görüsler ilgilendirir..
seriatci parlamentoya,yasaya,laiklik ve demokrasiye karsi,ateistleri kafir ve dinsiz, baska dinleri gavur olarak görüyor!

böyle düsünen bir adam seriatcidir! ve benim gözümde böyle düsünenlerin hic bir hakki olamaz..

18.03.2005 14:33

ALLAH katinda tek din vardir

Benim bir insanin gözünde hakkim itibarim olmus veya olmamis hicde önemli degil.
Sonucda ALLAH razi olsun yeter, seriatciyim yada sucu bucuyum diye bir grupa kategorize etmiyorum kendimi.
Neden mi?
Cünkü ben ALLAHi tealanin emirlerine göre yasamak isteyen bir müslümanim sadece..

Seriatcilari anlaman icinde kesinlikle önce seriat tarifini anlaman gerek..ALLAH katinda tek bir hak dini vardir o da islamiyet..

donpepelino 18.03.2005 15:39

Hiristiyanlik Putpara Tapmak

PUTLARA TAPMAK PUTPERESTLİK İSE KİLİSELERDEKİ HEYKELLERE TAPANLARA NE AD VERMELİ? YA HAÇLI SEFERLERİNİN PUTPERESTLERİ ( MÜSLÜMANLARI ...!) ORTADAN KALDIRMAK AMACI İLE KİLİSE ÖNDERLİĞİNDE YAPILMASINI HANGİ VİCDAN KABUL EDEBİLİR ?

HIRİSTİYANLIĞIN SERÜVENİ

1. Hıristiyanlığı şiddetle sarsan manzara!

XVI. yüzyıl Alman ressamı Lucas Cranach?ın Hıristiyan inancını anlatan ünlü bir tablosu vardır. Tabloya göre ?Tanrı, taçlı ve sakallı bir baba; kolları arasında İsa?nın haça gerilmiş cesedi, İsa?nın dizinde ise Kutsal Ruh, kanatlı bir yaratık.?Hıristiyan sanat tarihinde bu türden binlerce tablo vardır elbette. Cranach?ın tablosunun ayrıcalığı Amerika?nın ünlü TIME Dergisi?nin 27 Şubat 1978 tarihli nüshasında yayınlanmış olması. TIME Dergisi Cranach?ın tablosunu, ?İsa?nın tanrılığı konusunda yeni bir tartışma? başlıklı yazı ile sunuyor. Alt yazı olarak da şu notu düşüyor: ?İmanı şiddetle sarsan manzara!?Baba Tanrı imajı, Hıristiyanlıkta ciddi bir insan-biçimli tanrı inanışına (atropomorfizme) yol açtığı muhakkaktır. Hıristiyanlar açısından bu durum ayrıca başkaca inançla ilgili dönüşümlere de yol açmaktadır. Papalığın bunu düzeltmesi beklenirken ehven-i şerreyn (iki kötünün en hafifi) sayıp onaylaması, bu türden inanç sapmalarının tarihte nasıl kurumsallaştığı konusunda açık bir fikir vermektedir. İsterseniz Papa?nın konuya dair medyaya da yansıyan değerlendirmesini göz atalım.

?Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 2?inci Jean Paul, Tanrı?nın ne sakalı var ne de bıyığı? diye bir açıklama yaptı. Haftalık vaazında Tanrı?yı bir baba gibi görmenin doğru olduğunu belirten Papa Jean Paul, ancak bunu abartarak kendisine sakal bıyık yakıştırmanın sakıncalı olabileceğini belirtti. Papa, ?Tanrı?da insan hatları yoktur. Yani sakalı bıyığı yoktur. Ama siz gene O?nu bir baba şevkatiyle sevin. Aslında bu hayali görüntü belleğimize çocukluğumuz da yerleşir... Bir tür arayıştır, Tanrı?yı o gözle hayal etmek ateist olmaktan daha etkilidir? şeklinde konuştu.? 1

İnsan-biçimsel tanrı anlayışını Hıristiyanlık Propagandası yapan yayınlarda da gözlemlemek mümkün. Örneğin, güya insan-biçimli tanrısal bir el, bir insanın elinden tutmuş biçimde tasvir edilmekte propaganda amaçlı kitaplardan birinin kapağında. Belkis Şeyh?in yazdığı belirtilen kitabın adı da şöyle: ?I Dared to Call Him Father/Tanrı Bana ?Kızım? Dedi?. Bu kitap 1989?da ?Göksel Babamın Kucağında? adıyla basılmıştır.2?Göksel Baba? ifadesinin kaynağı Hıristiyanların Kutsal Metinleridir. örneğin Mevcut Hıristiyanlığın kurucusu olan Pavlus bir mektubunda : ?18 Gücü her şeye yeten Rab diyor ki, ?Size Baba olacağım, siz de oğullarım ve kızlarım olacaksınız.»3 der.Kiliselerde yer alan ikonalar da bu zihniyetin bir yansımasıdır. İleride ele alacağımız üzere bu durum daha çok Kadim Hint-Avrupa kültürünün bir sızıntısıdır.
Acaba Hz. İsa?nın elçiliğini yaptığı hak din nasıl oldu da bu hale geldi? Bu soruyu cevaplayabilmek için Nasraniliğin ve Hıristiyanlığın tarihi üzerinde bir gezinti yapmamız gerekiyor.Önce isimden başlayalım. İsa Mesih?in bildirdiği dinin adı elbette Hıristiyanlık değildi. Bu daha sonraları türetilmiş bir kavramdır: Hıristiyan sözcüğü Yunanca ?Christianos? sözcüğünden türetilmiştir ?Christos? Mesih?in Grekçe karşılığıdır. Bu addan türetilmiş ?christianos? sözcüğü de, Christos?a (İsa?ya) bağlanan, onun yolunda giden kişi anlamına gelir. Bu sözcük M.S. 1. yüzyıla doğru ortaya çıkmıştır.4 ?Hıristiyan? sözcüğü ilk olarak İ.S. 40?lı yıllarda Antakya?da kullanılmıştır. Hıristiyan Kutsal Metinlerinden Resullerin İşleri 11/6?da belirtildiğine göre (Hazret-i İsa?nın izleyicisi olan) ?Öğrencilere ilk kez Antakya?da Mesihçiler adı verildi.? İlginç olan ?Mesihçi? anlamındaki bu sözcüğün İsa?yı izleyenleri küçümsemek amacıyla ortaya atılmış olmasıdır.
Hazret-i İsa?nın bildirdiği Din, Hazret-i Kur?an?da ?Nasraniyet? olarak
adlandırılır. Hazret-i İsa?ya inananlar ise ?Nasranî (çoğulu Nasârâ)? olarak
isimlendirilir.
Bu ismin muhtemel üç kaynağı vardır. Hazret-i İsa?nın doğum yeri olan
Nasıra?ya nisbet olabilir. Birbirlerine nusrat (yardım) etmelerine nisbet
olabilir. Ve nihayet Hazret-i İsa havarilerine ?Kim Allah?a yardımcı olacak?
diye sorduğunda, onlar da ?Biz Allah?ın yardımcılarıyız? demiş oldukları
için bu isim ile adlandırılmışlardır.5

18.03.2005 15:40

ISIN´cik...

Es ist richtig, dass z.B. in Toledo (und auch Gerona) jahrhundertelang JUDEN, MOSLEMS und CHRISTEN friedlich zusammengelebt haben.

Das war allerdings zu Zeiten, in denen man weder in Spanien noch anderswo etwas mit dem Begriff DEMOKRATIE anfangen konnte...! (Canli canli kadinlari yakiyorlardi Barbar Avrupalilar yada pisliklerini candan atiyorlardi, Schloss Versaile hat keine einzige WC..!)

Was die Christen und hier vor allem die spanischen Conquistadores in SÜD- und MITTELAMERIKA angerichtet haben, zeugt selbstverständlich von religiös verbrämter GRAUSAMKEIT!

Und auch die damalige MAUEREN "in ENDÜLÜS IMPARATORLUGU" waren viel Fortschritlicher und Demokratischer alsi heute, oder kennst Du ein einziges arabisches Land, das wenigstens in Ansätzen demokratisch ist *g*...?

18.03.2005 15:41

Kanak o.T.

ohne Text

18.03.2005 15:42

KAYNAK olacakti ya :-)

<a href="redirect.jsp?url=http://www.islamustundur.org/hiristiyanlikdiniuzerine.htm" target="_blank">http://www.islamustundur.org/hiristiyanlikdiniuzerine.htm</a>

donpepelino 18.03.2005 15:46

Heykel Almaya Davet.

Heykel ve foto fütül sanayimiz geriliyor sizleri heykel fütül ve foto almaya davet ediyorum.
Malboroya para varda fütül almaya yokmu?

29 Ekim geçti, 10 Kasım yolda. Peki Atatürk ürünlerinin satışı arttı mı? Esnafa sorarsanız, piyasada hiç hareket yok

Melis Çelebi

10 Kasım"ın arifesinde, Atatürk ürünlerinin hazırlık aşamasını araştırmak için soluğu Tahtakale"de aldık. Piyasada bir hareket beklerken, Atatürk ticareti yapan esnafın yüzünün pek de gülmediğine şahit olduk. Hepsi satışların ve Atatürk"lü ürünlere ilginin az olmasından şikayetçi. Dillerde, üç yıl önce yaşanan Ata patlaması dolaşıyor. Kime sorsak üç yıl önce, satışların bir anda tavana vurduğundan bahsediyor. Peki ya şimdi değişen ne? Üç yıl önce yaşanan patlamanın nedeninin, insanların irticai hareketlere ve dinci çevrelere tepkisi olduğu söyleniyor.
Bugün ise, Mercan yokuşundaki dükkanlara "Atatürk" dediğimizde, kimi satıcılar bize kötü kötü bakıp tersliyorlar. Atatürksever dükkan sahipleri ise, ellerinde kalan mallardan şikayet ediyorlar.

Özel günlerin satışa etkisi
Metal aksesuvar satan Bronz İş"in sahibi Alex Ohannesyan, "Atatürk ürünlerini nasıl olsa satarım" diye düşünerek yaptırdığı aksesuvarları satamadığını söylüyor. "Atam İzindeyiz rozetlerini 29 Ekim"de, hiç olmazsa 10 Kasım"da satarım diye yaptırdım. İki yıldır özel günlerde bile satamadım" diye hayıflanıyor. Ohannesyan, artık hazırda rozet bulundurmuyor, ancak sipariş gelirse yaptırıyor. Bazen belediyelerden, sipariş geldiğini söylüyor.
Karakuş adlı dükkanın sahibi Vehbi Karakuş, Atatürk ürünlerinin satışında değişiklik olmadığını anlatıyor. "Bir dönem Tarkan zilleri modası vardı. O ara, bu zillerin gerçekten bir piyasası oluştu. Oysa Atatürk için aynı şey geçerli değil" diyor. Ne de olsa Atatürk bir klasik, gelip geçici bir moda değil.
Karakuş, özel günlerin bayrak satışına olsa da, Atatürk rozeti, büstü ya da posteri satışına bir etkisi olmadığı kanısında. Bunu da şöyle bir benzetmeyle açıklıyor: "Sevgililer gününde herkes sevgilisine bir gül veriyor. Bu durumda ise, isteyen istediği gün sevgilisine bir gül veriyor." Ancak ardından "Ama belli de olmaz, burası Türkiye" diye ekliyor: "Yarın bakarsınız bir rüzgar eser, o rüzgarı yakalarsınız. Her taraftan başlar gelmeye, "Atatürk resmi var mı? Atatürk posteri var mı?" diye."

Liberal Atatürk
Tahtakale"yi ve mahsun esnafı geride bırakarak, Güneşli"de Atatürk posteri basan bir matbaaya yol alıyoruz. Keskin Color"ın ortaklarından Reşit Keskin, Tahtakale esnafı kadar olumsuz bakmıyor olaya. "Evet doğru, Atatürk ürünlerinin satışı bundan üç yıl önce daha fazlaydı. Ancak şimdi satışların durduğunu söylemek doğru olmaz" diyor. Yılda 150-200 bin Atatürk kartpostalı, 60-70 bin tane de Atatürk takvimi sattıklarını söylüyor. Keskin, insanların 25 yıldır büyük önderin aynı resimlerini görmekten sıkıldıklarını, bu yüzden son zamanlarda piyasaya çıkan değişik ve orijinal, yeni fotoğraflarına rağbetin arttığını belirtiyor. Mesela, Atatürk trenin camından bakarken, vapurda salıncağa binerken, çocukların arasında gülerken, kadınlarla dans ederken, bir baloda zeybek oynarken veya keyifle yemek yerken...
Atatürk"ün mareşal üniformalı posterinin artık insanların ilgisini çekmediğini söyleyen Keskin, "İnsanlar biraz daha liberal bir Atatürk görmek istiyorlar" diyor.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.islamustundur.com/hangisi.htm
" target="_blank">http://www.islamustundur.com/hangisi.htm
</a>

isinsu 18.03.2005 15:54

du sagst

richtig.. friedlich zusammengelebt haben sie.... in Zeiten ohne Demokratie?? Also brauchen wir keine DEmokratie?? Verstehe deinen Standpunkt nicht.. etwas widerspruchlich.. meinst du nicht auch.. :)
ODER DU MEinst mit friedlich etwas anderes :)

18.03.2005 16:04

Laz Kizlari Nirfo,manenmi.

Bana bir alman laz kizlarinin nirfonmane oldugunu söylemisti calistigi fabrikada meister orda cok sayida acik secik giyinen laz kizlari calisiyormus.

Birde bir bosnak bana laz larin kafasinin 12 den sonra calismadigini söylemisti dögrümü ecebe.

18.03.2005 16:05

yobazlik yapma

sana ney kimin ney aldigi herkes özgürdür biz özgür bayanlar kondom almaya bile korkuyoruz pazarda.

18.03.2005 16:07

Bence CHE dogru söylemis

demokrasi yilana benziyen zehirli bir varliktir

yasasin CHE yasasin özgürlükk ahhhh özgürlükkk

donpepelino 18.03.2005 16:17

Karikatur? Ajan 404........

<a href="redirect.jsp?url=http://www.karikatur.4t.com/" target="_blank">http://www.karikatur.4t.com/</a>

isinsu 18.03.2005 16:39

:)

senin kafada sanirim 16 den sonra calismiyor?? was ist das denn für ein Beitrag, v.a. unter Religion und Glauben?!:)

akshalil 18.03.2005 16:42

Olmuyor kamaaaaaa! :-)))) Ich werde

dich verfolgen,bis du hinsichtlich der Demokratie eine der Realität entsprechende Auffassung hast,und sie nicht verdrehst..:-)

-Das in den älteren mittelälterlichen Zeiten die Ausübung und Zusammenleben der Religionen noch besser und ausgebaut war basiert eher darauf,

-dass die Religion damals der einzige Bezugspunk des Menschen war..Die Menschen hatten ihr Leben nur nach der Vorstellung der Religion gestaltet,und ihm nur danach einen Sinn gegeben,weswegen die Religion in der Gesellschaft die erste Priorität geniess.

-wie man weiss,war diese ganze Epoche der Aufklärung,Renaisanse usw. ein Ende der Monopol der Religion auf menschliche Vorstellung/Wahrnehmung über sich selbst und über die Welt.
-ein zweiter Grund ist die Entwicklung des Nationalismus,sie hat die Religion verdrängt und war der Grund vielen krigerischen Auseinandersetzungen..

demokratie ist wiederum in dieser chaotische Lage das einzige Mittel,diese verschiedene vorstellung und Einstellungen zusammenzuhalten..

Kamacigim bazen ben de ortacagi özlüyom,baya güzel bugün aranan taraflari da vardi.."ortacag" deyip tukaka yapmanin,o zamani pislik ve gericilikle özdeslestirmenin yanlis oldugu kesindir!

ne yapsak ortacagda mi yasasaydik ne yapsaydik?
bu moderne zeiten de yasamak gercekten zor is abicim ! :-)

isinsu 18.03.2005 17:18

Nymphomane und Satyriasis..

für alle die noch kein Deutsch können.. :)

18.03.2005 17:39

Cok ilginc götünün atmasi

Kim bilir hangi ibneye dösettikten sonra Abtest almissindir?

HahahahahHhahaa

donpepelino 18.03.2005 18:38

mesebsizligin sonu yok bunalimdasiniz

Alıştıra alıştıra dini bozmak

Gazetelerde çıkan habere göre, eski din görevlilerinden birisi, ara sıra çıkışlar yaptığı gibi, yine (Kur?anda beş vakit namaz yok, üç vakit var. İslamiyet kolaylık dinidir. Hiç kılmamaktansa üç vakit kılmak daha hayırlıdır. Öğle ile ikindi akşam ile yatsı birleştirilmeli) diyor. Hem üç vakit var diyor, hem beş vakti üç vakitte kılalım diyor. Bunda bir tezat yok mu?

Bir de kolaylık dini demek, kolayına gelen yapmak değildir. 30 gün ramazan orucu çok diye üç gün oruç tutmak kolaydır ama, Allah?ın emri yerine gelmiş olmaz. Bir gün oruç tutmak daha kolaydır. En kolayı da hiç oruç tutmamak ve hiç namaz kılmamaktır. Yani bunu mu demek istiyor da, alıştıra alıştıra mı söylemek istiyor?

Bunun böyle desteksiz atışına, Abduhcu bir profesör karşı çıkarak diyor ki:

(Namaz beş değil üç vakit olsa alnım secdeden kalkmaz diyene hiç rastlamadım.)

Peki rastlasaydı, beş vakti üçe mi indireceklerdi acaba? Bu ne biçim mantık öyle? Şahsen ben bir benzerine rastladım. 40 sene önce beraber çalıştığımız bir arkadaş, (Günde beş vakit namaz çok. Hıristiyanların Pazar günü kiliseye gittikleri gibi haftada bir olsa, hemen herkes namaz kılar. Haftada bir Cuma namazı kılınsa, böylece Müslüman sayısı da artır) demişti. İnsanların demesinin ne önemi var ki? Dinimizde dört delil yok mu? Niye bu dört delilden vesika aranmıyor? Delilden biri de icma?dır. Resulullahla birlikte bütün Eshab-ı kiram, Tabiin ve bugüne kadar gelen bütün âlimler beş vakit kılmıştır. Bu büyük vesika değil midir? Ayrıca Kitap ve sünnetle de sabittir.

Abduhcu diyor ki: (Somut olarak Kur?anda beş vakit ifadesi geçmiyorsa da, Hz. Peygamber gibi bir örnek var. O hayatı boyunca namazı beş vakit kılmıştır.)

Kur?an-ı kerimde beş vakit namaz bildirilmemiş de, Resulullah efendimiz kendiliğinden mi beş vakit kılmıştır? Peygamber efendimiz, Bekara suresindeki, (Namazları ve vusta namazını kılın) mealindeki 238. âyetini açıklarken, (Vusta namazı ikindi namazıdır) buyurdu. (İ. Ahmed)

Orta namaz

Yukarıdaki âyette, (Namazları ve ikindi namazını kılın) buyuruluyor. Arabi gramere göre, namazlar [salevat] denince, ikiden fazla namaz anlaşılır. Çünkü iki namaz demek için, salevat [namazlar] değil, salateyn [iki namaz] denilir. İkindi namazı vusta [orta] namaz olduğuna göre, ikindi hariç, öteki namazların sayısı iki olamaz, ikiden fazla olması gerekir. Üç de olamaz. Çünkü 4,6 gibi çift sayılı olmalı ki, ikindi namazı tam ortada olabilsin. Yani ortadaki namaz ikindi olduğuna göre, ondan önce iki namaz, ondan sonra da iki namaz bulunduğu meydana çıkar.

İsra 78, Kaf 39,40, Rum 17,18 âyetlerdeki namaz vakitleri de dikkate alınınca, namaz vakitlerinin beş olduğunda hiç şüphe kalmaz. Allahü teâlâ Peygamber efendimize (Kur?anı insanlara açıkla) buyuruyor. (Nahl 44 )

Resulullah da açıklayarak buyuruyor ki:

(Beş vakit namaza devam edin!) [Taberani]

(Beş vakit namazla emrolundum.) [Buhari]

(Günde beş kere yıkananın kirleri temizlendiği gibi, beş vakit namaz kılanın da günahları temizlenir.) [Buhari]

(Miraca çıktığım gece, beş vakit namazla emrolundum.) [Buhari, Müslim]

<a href="redirect.jsp?url=http://www.dinibilgiler.org/BirBileneSoralim/MezhebinOnemi_fr.htm" target="_blank">http://www.dinibilgiler.org/BirBileneSoralim/MezhebinOnemi_fr.htm</a>

donpepelino 18.03.2005 18:41

ne lazi ne mazi

sokaga cikbi

otobüse bin bi

trenle seyahat etbi

kizlarin cogu kafayi yemis agizlarinda sakiz calgg culgg

kulaklarinda mikrofon tarkan zurkan lari dinliyorlar

bu devirdeki kadinlar kafayimi yemis hersey maddeye binmis paran varmi ayaklarini yikarlar yokmu

kadin haklarindan bahsederler hadin lennn kadir inanirin dedigi gibi

donpepelino 18.03.2005 18:42

hmmm

ilginc

donpepelino 18.03.2005 18:42

unuttum kusura bakma

bir dakine ben aktaririm sende forum atreslerini verirsin okisssmii loooooo :O=))))

18.03.2005 19:09

Hem Ortacagda...

kadinlarda EMANZIPIERT degildi Halilcik :-) ahhh ORTACAG ahhh :-)

18.03.2005 19:11

bu kusch beyinliye CEVAP vermeniz bile..

HATA !!!

hasrett 18.03.2005 19:20

Bazi sahislar icin

Küfür etmek, küfüre de yardim etmek günahtir!
Burasi Din forumu-

Islam"i biraz bilen bu tavirlarda bulunmaz!

18.03.2005 19:22

Arkadas...

yazacagini arka arkaya yazma ! Birak bir konu üzerinde tartisilsin ! Aksi takdirde kimse yazdiklarini OKUMAZ (ben dahil) !!!

Dileyen GOOGLE de konuyu arar ve gider orda okur... Also kendi kelimelerin ile yaziyi düzenle ve üzerinde tartisma yapacak hale getir !!!

18.03.2005 20:21

Katiliyorum

olay dedigin gibi.... ama eger birisinin din anlayisinda Salih Amel yapan ve Ahiret gününe inanan tüm insanlar Cennete giremeyecekse.... dinin bir anlami kalmadi... kaldiki Salih Amel islaeyen tüm insanlik Müslüman olmasada Müslümanligin buyruklarini yapmaktalar... kaldiki kabul edenlerde var.. yani Kurani Kerimi Ehli Kitabin bir benzeri olarak kabul edenler cok... ama yasanis seklini piyasadaki Müslümanlara göre yorumladiklari icin, Müslüman olamak istemezler....

Olay cok aciktir bence... eger sadece Müslüman kelimesiyle Cennetlik olunuyorsa... Hlat etmis onu diyen.. isterse Resül olsun.. cünkü ne akla ne mantiga, kaldiki Kuranada aykiri bir olay.....

Benim algilayisim bu yönde... tek amacim Salih Amel... ve Allahin affina siginmak.. cünkü sadece beni kurtarabilecek seyin Salih Amel oldugunu acikca biliyorum ve ayni zamandada Kuranda belirtilmistir...

Iyi olmanin yada iyilik yapmanin mükafati sadece Müslüman kelimesine mahsus degildir....
Museviler yada Hiristiyanlar yada Budistlerdende iyi insanlar cikabilir...

18.03.2005 20:24

Vool Cool

olay ne biliyormusun.. ben Müslümanim diyeni herkes HZ. Muhammed zannediyor

18.03.2005 20:25

git git.. Hocaninda atiyordur o.T.

ohne Text

18.03.2005 20:27

Cok Basittir cünkü Kurandaki Allahi

bilen cok cok azda ondan....

Eger sinirsiz ucsuz bucaksiz tek dersen belki anlamayanlarda anlar... ama hangi Hoca biliyor bunu ????

18.03.2005 20:29

Natürlich ist es möglich

Üstad Yasar-Nuri Öztürk Meali

8. Allah sizi, din hakkinda sizinle savasmayan ve sizi yurtlarinizdan çikarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Allah, adaleti ayakta tutanlar&yacute; sever.

9. Allah sizi; ancak din hakkinda sizinle savasan, sizi yurtlarinizdan çikaran, çikarilmaniza yardim eden kimselerle dost olmaktan yasaklar. Böyleleriyle dost olanlar, zalimlerin ta kendileridir.

Demekki Co Existenz her zaman ve her yerde mümkün... olay ancak beyni yetistirme meselesi

18.03.2005 20:30

So iste es.. ama gercege bakarsak

gercek anlamda kimse dini anlamiyor... hele hele bu Forumda ich eingeschlossen, wir haben alle keine Ahnung....

Haaaaa tahmin edebiliriz... ama ob das 100 % stimmt weiss der Geier

18.03.2005 20:31

Bikmadinmi kopyalamaktan o.T.

ohne Text

18.03.2005 20:32

o.T.

Gariban gariban
Kapı kapı dolaşıp beni arayan
Yalvaran yakaran dönen sen olacaksın

18.03.2005 20:34

Niye korkuyorsunuz... satmak icin

götürmüsler pazara.... sen yeterki iste... kesin satarlar... para paradir.. dimi ama

18.03.2005 20:36

Co Existenz mit anderen Religionsanhänge

das ist Laut Kuran möglich und seitesn Gott erwünscht....

ALLAH (sinirsiz, ucsuz bucaksiz TEK) olan Hak Mümtehine Suresi 8-9 Ayetlerde olayi cok acik bir sekilde veriyor......

Üstad Hamdi Yazir Meali

8. Allah sizi, din hakkinda sizinle savasmayan ve sizi yurtlarinizdan çikarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Çünkü Allah adalet yapanlari sever.

9. Allah sizi, ancak sizinle din hakkinda sava&thorn;an, sizi yurtlarinizdan çikaran ve çikarilmaniz için yardim eden kimselere dost olmaktan men eder. Kim onlarla dost olursa iste zalimler onlardir.

Üstad Yasar-Nuri Öztürk Meali
besser verständlicher als vergleich)

8. Allah sizi, din hakkinda sizinle savasmayan ve sizi yurtlarinizdan çikarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Allah, adaleti ayakta tutanlari sever.

9. Allah sizi; ancak din hakkinda sizinle savasan, sizi yurtlarinizdan çikaran, çikarilmaniza yardim eden kimselerle dost olmaktan yasaklar. Böyleleriyle dost olanlar, zalimlerin ta kendileridir.

18.03.2005 21:13

UYARI

UYARIYORUZ!

ALLAH’IN AZABINI HATIRLATIYORUZ!

ÜZERİMİZDE KARA BULUTLAR DOLAŞIYOR...

BÜYÜK FELAKETLER KAPIMIZIN ÖNÜNDE SIRASINI BEKLİYOR...

GÖK...HOMURDANIYOR!

YER... AYAĞIMIZIN ALTINDAN KAYIYOR!

BİZLER İSE HALA GAFLET İÇERİSİNDEYİZ, UYKUDAYIZ... BOŞ ŞEYLERLE UĞRAŞIYORUZ.

İNSANLARIN SURATI ASIK... ÇEVRENİZE BİR BAKINIZ, HERKES BİRER BUNALIM, BİRER STRES YUVASI OLMUŞ... HUZURU KAYBETMİŞ.

MÜSLÜMANLAR! KENDİNİZE GELİNİZ...

ZAMAN; AHİR ZAMAN’DIR...

ZAMAN; ALLAH’A DÖNÜŞ ZAMANI’DIR...

ZAMAN; TEVBE VE İSTİĞFAR ZAMANI’DIR...

‘’KENDİNİZİ VE AİLENİZİ YAKITI İNSANLAR VE TAŞLAR OLAN CEHENNEM ATEŞİNDEN KORUYUNUZ’’ (TAHRİM, 6)

İYİLİĞİ EMREDİP, KÖTÜLÜKLERDEN SAKINDIRMAK İÇİN GAYRET EDİNİZ!

ALLAH’I ve UYKULARI KAÇIRAN ÖLÜMÜ AKLINIZDAN ÇIKARMAYINIZ!

ETRAFINIZA MERHAMET EDİNİZ Kİ; ALLAH’TA SİZE MERHAMET ETSİN...

HELALLERE ve HARAMLARA DİKKAT EDİNİZ!

‘’SADAKALAR; BELÂ VE MUSİBETLERİ YOK EDER...’’ SADAKALARI ÇOĞALTINIZ!

EVLERİNİZİ, ALLAH’IN ÂYETLERİNE UYARAK NÛRLANDIRINIZ.

HAYATINIZI, PEYGAMBERİMİZ EFENDİMİZ (s.a.v)’in GÖSTERDİĞİ YOLDA GİDEREK GÜZELLEŞTİRİNİZ, GERÇEK HUZURA VE KURTULUŞA;

ANCAK İSLAMI, HAYATIMIZIN HER SAFHASINDA YAŞAYARAK ULAŞACAĞIMIZI UNUTMAYINIZ.

EVLERİNİZE VE AİLENİZE SAHİP ÇIKINIZ!

EN BÜYÜK SERMÂYENİZ OLAN ÖMRÜNÜZÜ TELEVİZYON KARŞISINDA TÜKETMEYİNİZ! HER AN ZEHİR AKITAN TELEVİZYON PROGRAMLARI SİZİ CEHENNEME SÜRÜKLEMESİN!

DİKKAT EDİNİZ! YARIN HESABINI VEREMEZSİNİZ...

FELÂKETLER TEPEMİZDE KOL GEZİYOR...

UNUTMAYINIZ Kİ;

‘’ALLAH’IN AZABI PEK ŞİDDETLİDİR!’’

VAKİT GEÇ OLMADAN KENDİNİZE GELİNİZ, SAMİMİ OLARAK ALLAH (c.c)’tan BAĞIŞLANMAYI DİLEYİNİZ! BAŞKA KAPI YOK...

AÇIN ELLERİNİZİ MEVLA’YA...

AÇIN ELLERİNİZİ DUA’YA...

AÇIN ELLERİNİZİ RAHMETE...

AÇIN... AÇIN...

ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

18.03.2005 21:19

hmmmmm o.T.

ohne Text

isinsu 18.03.2005 21:47

:) o.T.

ohne Text

isinsu 18.03.2005 21:57

mutlaka..

ama eins muss ich hinzufügen.. ich mag yasar nuri ö. ´überhaupt nicht.

18.03.2005 22:12

Musst du ja auch nicht

Haupsache das was er sagt kann er belegen und ausserdem Üstad Hamdi Yazir hat das selbe geschrieben

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 03:32 Uhr.