![]() |
evet enis bey cevabini borclu kaldigin
soruyu tekrarliyorum: kuranin hangi ayetinden cehenneme girdikten sonra cennete girecegini cikariyorsun? önceki cevabindaki ayetleri asagida siraliyayimda kendin de birsefer bir oku(kaynak diyanet.gov.tr):
62 - Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile, Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükafat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir). 69 - Şüphesiz inananlar (müslümanlar) ile Yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir.) 113 - Onların (Kitap ehlinin) hepsi bir değildir. Kitap ehli içinde, gece saatlerinde ayakta duran, secdeye kapanarak Allah’ın âyetlerini okuyan bir topluluk da vardır. 114 - Onlar, Allah’a ve ahiret gününe inanırlar. İyiliği emrederler. Kötülükten men ederler, hayır işlerinde birbirleriyle yarışırlar. İşte onlar salihlerdendir. 44 - De ki: “Şefaat tümüyle Allah’a aittir. Göklerin ve yerin hükümranlığı O’nundur. Sonra yalnız O’na döndürüleceksiniz.” |
sen hz. peygambere gelen kuranida
görmedin! sen kanuni sultan süleymani da görmedin, hitleride görmedin, goethe, schiller ve digerlerinide görmedin. anneciginin karnindaki halinide görmedin.
vs. |
eigenlob stinkt junger o.T.
ohne Text
|
:-)))))))))))))))))))))9
HARIKASINIZ ABILER :-)
|
basmiza ne geldi ise bölünmeden geldi
"..... benden dahami akillisiniz daha cokmu okudunuz daha tiplimisinizde, Allahin kelaminin jandarmaligina bürünüp, anlamadiklari halde kizlari kerhanelre sokar gibincesine bir araya tikayip, kim bilir neler yapiyorsunuz onlara...". bir müslümanin agzina yakismayacak kelamlar Enis kardes:-( biz müslümanlarin basina ne afetler geldi ise zaten bu sencilik bencilik davasindan gelmistir..elbetde bir kurs aciliyorsa bilgili hocahanimlar ders veriyorlar, bundan hic süphem yok..ben cocuk yasta iken diyanetin camiilerinden baska din egitimi veren kuruluslar yok idi almanyada, digerleri almanyada sonradan aktif oldular. Islamiyeti sevmemi diyanetin degerli hocalarina borcluyum...sizin bahsettiginiz bir sahisla kuruluslari bagdastirmak bence yanlis, Bremenin en büyük ve aktif camiisi Fatih camiiside bu kurulusa ait. kampsamli sekilde sosyal,dini, kiz cocuklarini egitmede olsun faaliyetleri var. Her cemaati az cok taniyorum hepsinin az cok ALLAH adina birseyler yaptiklarini biliyorum.selam ve dua ile.
|
o.T.
dinimizi lavuk insaatcilardan ögrendikten sonra tarihimizide ögrensek pek kaybetmis sayilmayiz. aramizda hamarat olmayan ev hanimlari icin yemek tariflerine de bir el atsan zannedersem cok makbule gececek :)
|
Sence Allah katindaki Mükaafat nedir
Yani Allah bakara 62 ide Salih Amel yapanlara Mükafat verecegini söylerken, galiba Mahserde para verecek degilya... Cennet degilde nedir sence.....
Kaldiki o cennete gitmeyecek bu gitmeyecekte... sadece senmi gideceksin... Resüller bile acayip yanlisliklar yaptiklari halde Cennete gideceklerse insanogluda gidecektir... Hör einfach auf hier rumzusülzen... du weisst das ich Recht habe... Her seyi Allahatn bekleme |
Simdi bur Tarih yalanmi ???
sokmadilarmi bu üc General Osmanliyi 1 inci dünya savasina.... ve sonuc olarak Imparatorluk dagilmadimi ????
|
Simdi Rüveyda Islam baska Mürid yetistir
mek baska..... bu adamlar Allah sahidimdir Mürid yetistiriyorlar.....
Adamlar kizlara sadece anlamadilari Elif Beyi ögretiyorlar mehr aber auch nicht.... Simdi dini o kizlarmi daha iyi bilir yoksa medeni bir sekilde Türkcesinden beslenen ve anlayan ayni zamandada Arapcasini arastitip kendini yetistirenmi daha iyi anlar... Yani dini yillarini Ilime veren Unideki kisiler anlamayacakta bu Mürid tekkecileri daha iyi anlayacak... Bence bu adamlar tam bir Sarlatandirlar.... tek Hamd Alemlerin rabbi Allaha mahsustur diyebilsedi ona para verecektim, kafaya koymustum... Yani bundanda daha basit din sorusu olmaz yani.... |
Wenn du sagst
kisisellige burada ben ihtiyac duymam, ama mich von aderen runterkrigen lasse icha uch nicht...
Islamische system halt, Leben und Leben lassen.. ganz im Sinne aller religionen |
und inkar etmiyorumki ben onlari
nasil Kurani inkar etmedigim sekildeki gibi....
Yani ben benim yazimla baglanti kuramadim dogrusu |
sorumu tekrarkliyorum:
ceza cekildikten sonra cehennemden cikip cennete girilecegini kurandaki hangi ayetten cikariyorsun? istersen soruyu dikkatli oku. kimin mükafat olarak ne alacagini ne almiyacagini kimin girecegini kimin girmeyecegini sormuyorum.
girenlerden kimler cikip cennete girecek ve bunu kuranda hangi ayet acikliyor? |
böyle enaniyetini oksayip kendini
bir mok sanma havalarina girmekle bir mok olunmuyor.
|
MÜRID OLMAK O KADAR KOLAY mi?
Dilegim keske onlar gercek mürid yetistirebilseler :)
|
Öyle dirakmen Ayet birilerini cennete
veya Cehenneme sokmaz tabiki..... ancak cerceve cizer... hatta HZ. Muhammedin bile kendi akibetinin ne olacagini bilmeyerek vefat etti, cünkü onun omuzundaki yük bizlerinkine falanda benzemezdi......
Kuran sadece mecazi anlamda Allahi evreni ve cerceve cizer.... Mesela Elmalili yada Süleyman Ates yada Ilmihallerde cezasini ceken insanin cennete girebilecek hale getirelecigini cikarabiliyoruz, kaldiki cennet tam anlamiyla nedir ve cehennem tam anlamiyla nedir onuda bilmiyoruz... Tüm dinlerde oldugu gibi cogu seyler mecazi, yani isaretlerle misallerle anlatilmisitir... Mesela bir Rhaman Suresinde ellerine ne cin degmis nede peri diye adlandirilan Hurilerden bahsediliyor, yesil dösseklerde yatan, gögüslerinden bahseder..... Bunlarda mecazdir... ne anlamda kullanilmis, arkasinda yatan sosyo-kültürel olay nedir onu bilemek gerekir, ama su aniyla bizler Kurani tam anlamiyoruz.... Hatta bunu benim cok deger verdigim, Salih Akdemir ve Yasar Nuri Hoca TV de karsilikli sohbetleri esnasinda dediler..... Ama suda bir gercekki, Allahin Rahmeti sevgisi sonsuzdur.. eger günahlarini cekenlkeri cennetine koymayacaksa... ne Kurana nede Salih Amel yapmaya gerek var... cünkü nede yapsan Saslik gibi kizartilacaksin..... Bu düsünce Kuranin ruhuna aykiri... benim Kurandan ve yillar boyunca ayni sekilde tüm Semavi dinlerde cikardigim sudurki, Allahin yanina Salih Amelle gidenin bir kurtulma ihtimali var.. cünkü günahlarimiz gercekten cooooktur..... Eger kurtulus yolu olmasaydi, diger yolda günah yolu olmazdi...... Tam anlamiyla bilemeyiz gayibi... sadece iyi niyetin ve güzelliklerin en hayirli oyl oldugu insanligin en azindan benim Genetigimde var oldugumu her zaman tabiaata ve husu esnasinda hissettigimi biliyorum.... gerisni bilemem... Kanaatimce bu cercevede bakmak lagzim, cünkü Vahabi veya Ideoloji sahipleri gibi direkmen kati ve düz Kurani okuyanlarin ne evlerinde ne düsüncelerinde nede ask mesk hayatlkarinda ne huzur nede düzen var... Selamlar Enis |
Simdi Mürid
Orijinal Islamda baska anlam tasir piyasadaki Islamda baska anlam tasir.....
Karistirmamak gerek.... ben Mürid degilde Teologe yada Mümin desek bence daha gercege yaklasiriz |
enbiya suresi okunuldugunda
peygamberlerin cehenneme gireceklerini cikarmak gercekten akil kari degil. Allah peygamberlerini överken onlari salih kullari olarak anarken senin bu söylentilerinin gercekten küfrdür.
85 - İsmail’i, İdris’i ve Zülkifl’i de hatırla. Bunların hepsi sabredenlerdendi. 86 - Onları da rahmetimizin içine soktuk. Şüphesiz onlar salih kimselerdendi. 90 - Biz de onun duasını kabul ettik ve kendisine Yahya’yı bağışladık. Eşini de kendisi için, (doğurmaya) elverişli kıldık. Onlar gerçekten hayır işlerinde yarışırlar, (rahmetimizi) umarak ve (azabımızdan) korkarak bize dua ederlerdi. Onlar bize derin saygı duyan kimselerdi. ve sorumun tekrarliyorum: ayet kuranda cehennemden cikip cennete girilecegini aciklayan ayetler nerede? lütfen ayetleri anlat. baska birsey degil. |
o.T.
ben nerden bileyim? ne bana gözleri carpik veya baslari kabak hocalardan e.posta seklinde vahiy geliyor, ne de ömrümü insaatlarda pasli civi yalamayla gecirdim!
|
Senin Askeriyenide Gördük?
Gelib Camilerde manalar yakip para tobladiklari günleride görük?
Istiyen verdi istemiyen vermedi sizler meyhanelerde paralarinizi harcarkene millet O Camilerde senin ülken batmasin diye paralar tobladi. Neyse Esege Cüss demisler oda Cooo diye anlamis. |
Ateist Yazarlara Cevablar-1-
DİNSİZLİĞİN KENDİNİ YAKAN ATEŞİ İÇİNDE ATEİSTLER TARİHİN EN KAN DÖKÜCÜ İSİMLERİNDEN BİRİ OLAN HÜLAGU"YU SİTELERİNE AD OLARAK KOYABİLMEKTEDİRLER.YETER Kİ DİN DÜŞMANLIĞI OLSUN , BAĞDAT"I, ORADAKİ ÜNLÜ KÜTÜPHANEYİ,HALKI YAKIP,YIKIP,KILIÇTAN GEÇİREN BİR VAHŞİ DE OLSAN TARİHTE ARAP MÜSLÜMANLARINI YENMİŞ İLK TÜRK OLMASI - BELKİ DE GİZLİ FAŞİSTLİKLERİNİ DE ORTAYA ÇIKARAN BU TERCİHLERİ İLE - ATEİSTLERİN HÜLAGU"YU BAŞ TACI ETMELERİ İÇİN YETERLİ KABUL EDİLEBİLMEKTEDİR...!
E. AYDIN"IN GÖZÜ O KADAR DİN DÜŞMANLIĞI İLE KÖR OLMUŞ Kİ" YERYÜZÜNÜ SİZE DÖŞEK KILDIK..." ( YANİ SİZİN EMRİNİZE AMADE KILDIK ) AYETİNİ " BAKIN DÖŞEK DÜZ YERE KURULUR , KUR"AN "DA YERİN DÜZ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR (!) " DİYE YORUMLAYABİLMEKTEDİR ATEİSTLER MÜSLÜMAN ALİMLERİN YAZDIĞI KİTAPLARDAN ALINTILAR YAPARAK İSLAM"A SALDIRMAYA ÇALIŞIRKEN , OBJEKTİF OLDUKLARINI İDDİA EDEN BU İNSANLAR , AYNI KİTAPLARDA VAR OLAN ,BAŞKA YERLERDEKİ İDDİALARINA CEVAPLARI İSE GÖRMEMEZLİKTEN GELİP , KİTAPLARINA AKTARMAMAKTADIRLAR...! BEYLER ATEİST YA HER SEFERİNDE ALLAH (CC) ADI GEÇİNCE " Allah"ın-varsa eğer- ve onun peygamberi olduğunu iddia eden Muhammed"in..." DİYE YAZARAK SEVİYESİZ VE EDEPSİZLİKLERİNİ İFŞA EDEBİLMEKTEDİRLER - HADİ BİR KERE YAZDIN ,...AMA AYNI SAYFADA DEFALARCA DURMADAN BU TÜR TEKRARLAMALAR , İÇLERİNDE İSLAM"A KARŞI VAR OLAN NEFRET VE HOŞGÖRÜSÜZLÜĞÜN DIŞA YANSIMASINDAN BAŞKA BİR ŞEY İFADE ETMEMEKTEDİR! YA ŞU CÜMLENİN MANTIKLI VE SAYGIDAN VAZGEÇTİK, SEVİYELİ BİR TARAFI VAR MI ?: " Muhammed"in okur-yazar olması ihtimali de var.. Muhammed, okur-yazar olmasa bile, kör ya da sağır da değildi ,..." YA HER AN YENİ YENİ İLMİ HAKİKATLERİ ORTAYA ÇIKAN KİTABI - HAŞA- HZ. MUHAMMED"İN YAZDIĞI İFTİRASINA NE DEMELİ ...?! HELE - HAŞA -PEYGAMBERİMİZİN "KÖLELERDEN " ÖĞRENDİKLERİ İLE KUR"AN"I YAZDIĞI İDDİASI NE KADAR MANTIKLI..?KUR"AN"IN YAZILMASI,NUH TUFANI- GILGAMIŞ DESTANI BENZETMELERİNİN , KUR"AN"IN TEVRAT - İNCİL"DEN ALINTI İLE YAZILDIĞI İFTİRALARININ CEVAPLARI SİTEMİZDE MEVCUTTUR! YA YAZARIN MERAK ETTİĞİ SORULARA BAKAR MISINIZ ?:" .. hangi tarihte,...Aralarında ne kadar yaş farkı ,...kıyafetleri nasıldı?,...meyvenin adı neydi?,...ne kadar yaşadılar? Kaç yılında öldüler? Eger siz Allah-varsa eğer- olsa idiniz:....ya... yoksa ... :SORU DİYE İLERİ SÜRDÜĞÜ TÜM SORU-İFTİRALARIN CEVABI KUR"AN"DA OLDUĞU HALDE O"NU TARAFSIZ OKUMADIĞI İÇİN KOMİK DURUMLARA DÜŞMEKTEDİR KENDİ OLUŞTURDUĞU GİRDAP İÇİNDE BOĞULAN SAYIN YAZAR. İSLAM"A DÜŞMANLIĞI BAKIN YAZARI NE HALLERE DÜŞÜRÜYOR , İSLAM DOMUZ ETİNİ YASAKLADI YA ! : "Kaldi ki, domuz besiciligi karli bir istir. Domuz, bir yilda 15-20 yavru dogurur bir senede. Bir domuz, kesilme zamanina bir seneden kisa surede gelir.Kesilme zamaninda 150 kilo tartar....Bugun, et fiyatlarinin yuksekligi karsisinda yeterince et alamayan kisiler, domuzun pazara girmesi ile, daha ucuza daha cok et alabilirler... ŞİMDİ DİKKAT ! BAKIN ŞU DOMUZUN YAPTIKLARINA " ABD ve Avrupa"nin onde gelen gelismis ulkelerinde, domuz eti bol miktarda, salam, sucuk, sosis, lop et olarak tuketilir. Ve, bu ulkelerin insanlari, daha gelismis daha yapili vucuda sahiptirler, daha uzun boyludurlar. Sporun her sahasinda daha basarili olurlar, cunku daha saglam bir vucuda sahiptirler. Beyinleri de daha iyi calisir, bilim-teknik, ekonomi alaninda daha ileridedirler. Ulkeleri daha gelismis, daha temizdir. Yollar, evler, arabalar, evlerindeki esyalar, hersey.. Daha gelismis ve daha moderndir. (Bunlar, akilli olduklarini gosteriyor). Cunku, bu insanlar, cocukluklarindan beri "yeterli hayvansal protein ve et" tuketiyorlar. Bu da et verimi yuksek domuz sayesinde oluyor...." DEMEKKİ BİZİM KALKINAMAMAMIZIN SEBEBİ İLİM,OKUMA,DÜŞÜNME ARAŞTIRMAMA EKSİKLİĞİ ...DEĞİL DOMUZ ETİ YEMEMEMİZMİŞ!?... ÇOK YAŞAMANIN SIRRI DA ÇÖZÜLDÜ!:SPOR,YÜKSEK YAŞAM STANDARTLARI,BİLGİ..FALAN DEĞİL : " Domuz eti yemeyen Islam ulkelerindeki insanlara gore cok daha fazla yasiyorlar. Demek ki, daha sagliklilar. Demek ki, yedikleri domuz etinin bir zarari yok.. Bilakis, faydasi bile olabiliyor..Din yasaklamis" diyerek, bilimsel gecerligi olmayan kisitlamalarin esiri olmamak lazimdir" BİLİMSEL GEÇERLİLİĞE BAKAR MISINIZ LÜTFEN?! BİR YAZISINI ŞÖYLE BİTİRİYOR ATEİSTİMİZ:"Degismeyen tek sey, degisimdir." BİZDE A. EINSTEİN"DAN ALINTILADIĞIMIZ BİR SÖZ İLE CEVAP VERELİM : " ÇAĞIMIZDA BİR ÖNYARGIYI PARÇALAMAK ,ATOMU PARÇALAMAKTAN DAHA ZORDUR." ALLAH ( C C ) TAASUPTAN KÖR ZİNDANINDAN BİZLERİ MUHAFAZA EYLESİN - AMİN !- GERÇEĞİ TERS YÜZ ETMENİN EN BASİT ÖRNEĞİ :BİZİM İDDİAMIZ HAK DİNLERİN BOZULMASI PUTPERESTLİK VE ÇOK TANRILI DİNLERE YOL AÇMIŞTIR OLURKEN YAZARIMIZIN OLAYA BAKIŞ AÇISI İSE - HER SEFERİNDE OLDUĞU GİBİ 180 DERECE TERSTİR! :" Tüm dinler bir masaldır. Günümüzdeki tek tanrılı dinler, çok tanrılı dinlerin değişimi sonucu meydana gelmişlerdir." YAZAR BİR YERDE "Demek ki hadislere yalan karismis" DERKEN DAHA SONRA O UYDURMA HADİSLERİ DELİL GÖSTERİP İSLAM"A SALDIRABİLMEKTEDİR : "Özellikle "Türkler" için "hadis"ler vardır. Türkler için hiç de iyi şeyler söylemeyen bu hadisler,... YİNE YAZARDAN İTİRAF - KENDİ SEVİYESİZ DİLİYLE TABİİ -"Hadis uydurmacilariyla savasiyor gorunenler, uydurma diye nitelediklerini toplamislardir da. Bugun elimizde uydurma hadislerin toplandigi kitaplar vardir. ŞU HADİSİN NERESİNDE IRKÇILIK VARDIR? : "Şu da kıyamet alametlerinden: Kıldan(keçe) ayakkabı giyen bir toplumla vuruşup öldüreşeceksiniz "HAZRETİ RESUL GELECEKLE İLGİLİ BİR HABER VERİYOR VE BU AYNEN OLUYOR , ARAPLAR MÜSLÜMAN OLMADAN ÖNCE TÜRKLERLE SAVAŞIYOR,BURADA IRKÇILIK YOK AKSİNE KIYAMET ALAMETİ VAR..!AMA YAZAR BURADAN HAREKETLE HZ. RESUL"U "TÜRK" DÜŞMANI İLAN EDEBİLİYOR! AKSİNE IRKÇILAR DA HZ.RESUL"UN AĞZINDAN HADİS UYDURUP "TÜRKLERİ ÖVEN" HADİSLER UYDURMAKTADIRLAR. ŞU MANTIĞA BAKAR MISINIZ ?; -"Biz her peygamberi, kendi toplumunun diliyle gönderdik. İlle de böyle yaptık ki, o toplumdan olanlara anlatabilsin." (İbrahim suresi, ayet: 4.) Demek ki, Kur"an"a göre, "Tanrı"nın elçisi"nin bir "toplum"u var. ŞİMDİ SORALIM, NE İLGİSİ VAR?YAZARA KALSA ALLAH ( C C ) HZ. RESUL"U İLK MUHATABI OLAN ARAP TOPLUMUNA ÇİNCE KONUŞURKEN Mİ GÖNDERECEKTİ...?İLK MUHATAP ÇEVRESİ OLAN KABİLESİ İDİ VE ONLAR ANLAYIP DEĞERLENDİREBİLSİN DİYE ALLAH ARAPÇA OLARAK KUR"AN"I İNDİRMİŞTİR! KUR"AN HZ. RESUL"E HİTABEN " SENİ ALEMLER - YANİ HEM TÜM İNSANLARA HEM CİNLERE - RAHMET OLARAK GÖNDERDİK" BUYURMAKTADIR... KUR"AN"DA " Mekke" (Ümmü"l-Kura) ve "çevresi""NE UYARICI OLARAK HZ.RESUL"UN GÖNDERİLDİĞİNE DAİR AYETLER VARDIR; NEDEN , ÇÜNKÜ İLK MUHATAPLAR O BÖLGEDİR...DAHA SONRA İSLAM YAYILDIKÇA TEDRİCİ OLARAK , KADEME KADEME HEDEF KİTLE GENİŞLETİLİR.MEKKE"DEN ...ALEMLERE RAHMET MESAJLARI YAYILIR.AMA YAZAR BU TEDRİCİ TEBLİĞ METODUNU KAVRAYAMAMAKTA VE BAKIN NE DEMEKTEDİR :"Muhammed"in "tüm insanların peygamberi", Kur"an"ın da "tüm insanlara yönelik" olduğunun anlatıldığı ayetler de var. Kur"an"daki nice çelişkilerden biridir bu" YAZAR BAZEN DOĞRU ŞEYLERİDE DİLE GETİRİYOR AMA NE YAZIK Kİ SONUÇ OLARAK YANLIŞ YERLERE VARIYOR :" Bu sorular elbette kendiliğinden oluşmuyor.Belli ki bazı yobazlar, bazı kitaplar, bazı hocalar, bazı imamlar, bazıları bu soruları soran kişilerin kafasına bunları sokmuşlar ve insanlar kuşkuya kapılmış. . . BİLMİYOR , BİLMEDİĞİNİ DE BİLMİYOR; "... Ben de diyorum ki: Müslüman erkek, müslüman olmayan kadınla evlenebiliyor ama, müslüman kadın müslüman olmayan erkekle evlenemiyor. Bu da islamın kadın-erkek eşitliğine bakış açısını gösteren bir diger örnek!.. Insan haklarından söz eden "türban"lılar.. Ne dersiniz? " İSLAM BAŞKA DİNDEN GÖRÜŞTEN OLANLARIN "ZORLA " İSLAM"A SOKULMASINI YASAKLAR( "LA İKRAHE FİDDİN": DİNDE ZORLAMA YOKTUR).O NEDENLE MÜSLÜMAN BİR ERKEK MÜSLÜMAN OLMAYAN BİR KADINLA EVLENEBİLİR ÇÜNKÜ ONU MÜSLÜMAN OLMASI İÇİN ZORLAMA DİYE BİR ŞEY İSLAM"DA YOKTUR, İSLAM"A AYKIRIDIR.AMA DİĞER DİN,FİKİR AKIMLARINDA BU HOŞGÖRÜ-İNSAN HAKKI YOKTUR.KADIN KENDİNİ ZORLAYAN KOCASI KARŞISINDA ZOR DURUMDA KALABİLECEĞİ İHTİMALİNE KARŞI İSLAM - ÇÜNKÜ MÜSLÜMAN OLMAYAN KOCAYI SINIRLAYACAK ALLAH AYETİ GİBİ KESİN BİR KISITLAYICI HÜKÜM YOKTUR BAŞKA DİN VE FİKİR AKIMLARINDA - ALLAH MÜSLÜMAN KADINLARIN , MÜSLÜMAN OLMAYANLARLA EVLENMESİNE İZİN VERMEMİŞTİR.BU KADIN ERKEK EŞİTSİZLİĞİ DEĞİL , TAM AKSİNE KADINLARIN KORUNMASINA YÖNELİK BİR HÜKÜMDÜR KIYAS YETENEĞİNDEN YOKSUN BİR YAZAR; SORU( DİYANETE SORMUŞ BİR VATANDAŞ):Mahkeme kararı ile boşanmış eşler, dini açıdan da boşanmış sayılır mı? CEVAP( DİYANETTEN):Mahkeme kararı ile boşanmış eşler, dini açıdan da boşanmış sayılır. YAZAR;" Tam bir çelişki daha.. Muhammed zamanında medeni kanun ve mahkeme mi vardı?.."YA MEDENİ KANUNLAR İSLAM"IN KURALLARI İLE ÖRTÜŞMÜŞ İSE ...?AAH YAZAR AH ! YAZARIN DÜŞÜN SAHİBİ BİRİ OLMAMASINA BİR ÖRNEK DAHA : " Islamiyet dinini benimseyenlerin arasinda bu denli cogunlukta "kör cahil" insan olmasi neden? Eger, Islamiyet insanlara fayda saglayan bir din olsa idi, kendisini benimseyenlerin bu denli cahil kalmalarini onlerdi. " İLK EMRİ "OKU " OLAN,DÜŞÜNMÜYOR MUSUNUZ, AKLINIZI NE DE AZ KULLANIYORSUNUZ!...TÜRÜ YÜZLERCE AYETİ BÜNYESİNDE BULUNDURAN BİR KİTABA İNANDIĞINI SÖYLEYENLER,O KİTABIN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMİYORLAR, DÜŞÜNÜP,ARAŞTIRMIYORLARSA SUÇ KİMİNDİR?BİR İNSAN DOKTORDAN REÇETEYİ ALIP OKUSA AMA UYGULAMASA , ÖLSE ,SUÇ KİMİNDİR.YAZARA GÖRE DOKTORUN VE REÇETENİN !BİNLERCE YILDIR SABUN VAR AMA HALA PİS İNSANLAR VAR, SUÇ SABUN DA MI SABUNCUDA MI ALIP KULLANMAYAN,VEYA ALIP SABUNU KENARA KOYAN İNSANLARDA MI? İLACA SAHİP OLMAK YETMEZ İLACI İÇMEKTE LAZIMDIR! YAZARIN HALA EVRİM TEORİSİNİ SAVUNMASI,ÜSTADI T. DURSUN"UN BİR SÜPÜRGE VE BİR KOVA SU İLE TANRI TANIMAZ OLMA ÖYKÜSÜ,BRANŞI HUKUK BİR İNSAN İ.ARSEL"İN , BRANŞI DIŞINDA HADİS ÜZERİNE BİR ESER YAZIP KOMİK HATALARA DÜŞMESİ ,HZ. RESÜL"Ü KARALAMAK İÇİN BİLEREK YAPILAN SAPTIRMALAR ( MESELA " İSTERSEN ÖZGÜRSÜN,MALINI AL VE GİT VEYA SANA EVLENME TEKLİF EDİYORUM MÜSLÜMAN OL VE BENİMLE KAL " CÜMLESİNDEKİ İKİ TEKLİFİ TEK CÜMLEDE TOPLAYIP " BENİMLE EVLENİRSEN SERBESTSİN (...!) ŞEKLİNDE TEK CÜMLEDE TOPLAMALARI...VS , ), YAZARLARIN ATEİZM İLE AGNOSTİZM ARASINDA GİDİP GELMELERİ, YAZAR VE BU TÜR TAİFENİN ÖN YARGI,TAASUP VE BİLGİSİZLİKLERİNİN İZ DÜŞÜMLERİNİN DOĞAL SONUCU OLMAKTADIR. BİLMEYEN İNSAN BİLMEDİĞİNİ DE BİLMELİ EN AZINDAN TARAFSIZ OLMALIDIR <a href="redirect.jsp?url=http://www.islamustundur.org/basiretsizler.htm" target="_blank">http://www.islamustundur.org/basiretsizler.htm</a> |
Ateist Yazarlara Cevablar.-2-
İFTİRALAR VE CEVAPLARI - DETAYLAR SİTEMİZDE ! -
Kırmızı renkli yazılar yazarlara,mavi renkler cevaplara aittir ! ÖNYARGILI ,TAASUP KOKAN ,TARAFGİL- SUBJEKTİF,MANTIK VE BİLİM DIŞI İDDİALAR <a href="redirect.jsp?url=http://www.islamustundur.org/okudusunanlayasa.htm " target="_blank">http://www.islamustundur.org/okudusunanlayasa.htm </a> |
ATEİZMİN KÖR MANTIĞI- 3 -
YAZARIN KİTABINA ALDIĞI HADİSLER YA MEVZU(UYDURMA) YA DA ANLAM VE HEDEFİNDEN SAPTIRILAN,KEYFİ YORUMLARLA AMACINDAN UZAKLAŞTIRILAN HADİSLERİ KAPSAMAKTADIR.KUR"AN AYETLERİ İSE SUBJEKTİF YORUMLARLA KENDİ İSTEK VE ARZULARINA GÖRE YORUMLANMAKTA ,CIMBIZLA AYETLERİ ORTAM VE İÇERİĞİNDEN KOPARILIP İSTENİLEN ANLAMLAR KENDİLERİNE YÜKLENMEYE ÇALIŞILMIŞTIR.
YAZAR KUR"AN"I -HAŞA- HZ. MUHAMMED"İN YAZDIĞI İDDİASINDADIR VE HADİS TANIMI DA ÇOK İLGİNÇTİR :" MUHAMMED"İN KUR"AN OLMAYARAK SÖYLEDİĞİ SÖZLER."-SAYFA :9- YAZAR İSLAM"A SALDIRMAK İÇİN MUT"A NİKAHINI BİLE SAVUNABİLMEKTEDİR:" MUTA NİKAHI KADININ İSLAM ÖNCESİ ARAP KADINININ ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖRNEĞİDİR, FAKAT MUHAMMED BU SİSTEMİ , KADININ ÖZGÜRLÜĞÜNE YER VEREN BİR SİSTEMDİR DİYEREK KALDIRMIŞTIR-S:27- MUTA NİKAHININ KADINI MARUZ BIRAKTIĞI ZARARLARA GİRMEDEN YAZARIN DİĞER ÖNYARGI ÜRÜNÜ OLAN YAZILARINA DÖNELİM: " MUHAMMED KIZ ÇOCUKLARINI GÖMME YASAKLAMASININ SEBEBİ KADINA DEĞER VERMESİ DEĞİL,MÜSLÜMAN SAYISININ AZALMASINA ENGEL OLMAKTIR."-S.28- BİLİNDİĞİ GİBİ İSLAM"A GÖRE MELEKLERİN CİNSİYETİ YOKTUR KABUL EDİLİR , BAKIN YAZAR BUNU NASIL DEĞERLENDİRİYOR : " NAHL:57-62. AYETLER İLE DİŞİLERDEN MELEK OLAMAYACAĞINI , ÇÜNKÜ TANRININ DİŞİLERİ MELEK YAPMAYA LAYIK BULMADIĞINI ..." YAZAR İLERİ SÜRMEKTEDİR ...! " HER TOPLUM KADINA VERDİĞİ DEĞERE ORANLA GELİŞİR YADA İLKELLEŞİR"-s:40- DİYOR YAZAR ; BUNA GÖRE OSMANLI DEVLETİ İLE TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KIYASLAMASINI OKURLARA BIRAKIYORUZ ...! KİM DÜNYAYA HÜKMETMİŞ KÜM GERİ KALMIŞ ! MESCİDİ SİLİP SÜPÜREN ZENCİ BİR KADIN ÖLÜP DEFNEDİLİR.HZ. RESUL ONU SORAR VE DURUMU ÖĞRENİNCE " BANA VEFATINI HABER VERMELİ DEĞİL Mİ İDİNİZ ?HAYDİ BANA KABRİNİ GÖSTERİNİZ!" BUYURUR.KABRİ BAŞINA GELİNCE NAMAZ KILAR...GELELİM YAZARIN BU OLAYI DEĞERLENDİRMESİNE : " BU MUHAMMED"İN IRK AYIRIMI YAPMADAN KADINLARA DEĞER VERDİĞİNİ DEĞİL , MESCİD GİBİ YERLERDE HİZMET GÖRMEYİ TEŞVİK AMACINA DAYANIR -S:49- "MUHAMMED"E PEYGAMBER OLARAK TAPANLAR..."-S:80- "HİKAYEYE GÖRE..." DİYE BAŞLAYIP MASAL TÜRÜ ŞEYLERİ ESAS KABUL EDİP İSLAM"A SALDIRMALAR -S:85- "CİNSİ MÜNASEBETTEN SONRA YIKANMAK ERKEĞE EMREDİLMİŞTİR.ÇÜNKÜ ERKEĞİN TENASÜL UVZU BİLE KADININKİNE NAZARAN DAHA TEMİZ,KUTSAL,ŞERDEN KORUNMALIDIR"-S:101- "KADINLA SEVİŞMESE BİLE ERKEK SADECE SARILSA BİLE YIKANMALIDIR, ÇÜNKÜ KADIN PİSTİR,ŞERDEN İBARETTİR, ONA DOKUNAN YIKANMALIDIR ."-S:102- TANRI VAHİY İNDİRMEKLE GÖREVLENDİRDİĞİ MELEKLERİ DAHİ KADINLARDAN DEĞİL,ERKEKLERDEN SEÇMİŞTİR." -S:413- "KUR"AN"DA TANRI ÖZELLİKLE ERKEKLERE HİTAP EDER"-S:123- BİLİNDİĞİ GİBİ ROMANTİK BİR DİL OLDUĞU İDDİA EDİLEN FRANSIZCA"DA BİLE BİR GRUP İÇİNDE ERKEK VARSA O GRUBA HİTAP ERKEK- MASQULEN- SIGASI İLE YAPILIR, ARAPÇA"DA DA EĞER TÜM ERKEK VE KADINLARA YÖNELİK BİR HİTAP VARSA CÜMLE MÜZEKKER YANİ ERKEK SIGASI İLE KULLANILIR BU BİR DİL KURALIDIR VE DİL KURALLARININ DİN İLE ALAKASI YOKTUR, BU KURALLAR İSLAM ÖNCESİ BELİRLENMİŞTİR VE ALLAH KİTABINI DİL KURALLARINA UYGUN GÖNDERMİŞTİR, TERSİ KAOS OLURDU...! 152. SAYFADA YAZAR KIZ ÇOCUKLARINA İYİ DAVRANMA İLE İLGİLİ HADİSLERİ VERİR VE SONRA YORUMLARINI YAPAR : "BU SÖZLERİN ALTINDA ÇIKAR VARDIR, KIZ ÇOCUKLARINA İYİ DAVRANAN SONUÇTA ONAN YARARLANIR..."-S:152,155- " CENNET ANNELERİN AYAĞI ALTINDADIR , SÖZLERİ İLE YAPTIRTMAK İSTEDİĞİ ŞEY, KADINLARIN KOCALARINA İYİ BAKMALARINI VE BOL ÇOCUK YAPMALARINI SAĞLAMAKTIR"-S:259- "NE HAZİNDİR Kİ HER VESİLE İLE VE HER İHTİYACI İÇİN TANRI"DAN VAHİYLER GETİRTEN MUHAMMED, ANASI YADA BABASI LEHİNE VE ONLARI ŞEREFLENDİRMEK MAKSADIYLA BÖYLE BİR YOLA GİTMEYİ DÜŞÜNMEMİŞTİR."-S:457- BU MANTIĞI KULLANAN BİR PROF. ! ...VE BİZ ÖZELLİKLE CEVAP VERMEKTEN KAÇINIP YAZARIN İÇ DÜNYASININ DIŞA YANSIMASI OLAN YAZILARINDAKİ MANTIK HATA-SEVİYESİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERMEYE ÇALIŞTIK.BU ÖNYARGI,SUBJEKTİVİZM VE TAASSUP KOKAN CÜMLELER ; POZİTİVİST,RASYONALİST VE REALİST OLDUĞUNU İDDİA EDEN BİR ADAMIN YAZDIĞI KİTAPTAN ALINTILAR , KİTABINDAKİ HEZEYANLARIN KÜÇÜK BİR BÖLÜMÜDÜR, BİZİM SON SÖZÜMÜZ ; ALLAH İNSANLARI BAĞNAZLIK VE TAASSUPTAN UZAK , TEMELİ AKIL VE BİLİM OLAN ÖNYARGIDAN UZAK , AKIL VE RUH BİRLİKTELİĞİNİ İÇ DÜNYASINA YANSITABİLENLERDEN EYLESİN DİYORUZ.AMİN ! NOT : EVLENME - BOŞANMA- MİRAS - ... VE UYDURMA HADİSLERİ TEMEL ALAN GÖRÜŞLERİN CEVAPLARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ HZ. MUHAMMED (SAV) VE HANIMLARI İLE İLGİLİ YALAN-İFTİRALARIN CEVAPLARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ (YAZARIN ŞERİAT"TA KADINI ANLATTIĞINI İDDİA ETTİĞİ ESERİN 1989 BASKISI ESAS ALINMIŞTIR ) <a href="redirect.jsp?url=http://www.islamustundur.org/iftiralar3.htm " target="_blank">http://www.islamustundur.org/iftiralar3.htm </a> |
Türkiye"de İlericiliğin Solcu
Türkiye"de ilerci olmak için önce " solcu" olmak gerekir.Ama illa devrimci olmaya gerek yoktur.Hatta yaşamınız kapitalizmin en vahşisi de olabilir., yeter ki din ,iman hayatınızda söz konusu olmasın yeter !
Ahlak ,aile ,fedakarlık...gibi kavramlar feodal zihniyetin uzantıları primitif toplumun göstergeleridir ve zihinlerden silinip atılmalıdır , hemen ! İlerici aydın, entel şahsiyet kesinlikle " laikçi" ve "kemalisttir".Ama sevdiğinden dolayı değil , ortama en uygun kalıp o olduğu için , rahatlıkla kız tavlayabilmek ve içebilmek , gerektiğinde arkasına sığınılacak bir kalkan vazifesi görmesi için öyle gözükürler.Yoksa entel"imizde bilir "Dersim"i , Mustafa Suphi"nin , Şefik Hüsnü, SertelBorav"...ların başlarına gelenleri...! İlerici kesinlikle içki içmelidir ve ağzından devrimcilik , hümanizm ,insan hakları ,özgürlük ,," gibi kavramları asla düşürmemelidir.Tabii ilerleyen gerici akımlar ve yokedilmeye çalışılan devrimlere de atıfta bulunulmalı ve devrimci kin her zaman ayakta tutulmalıdır İlerici kişinin yaşam nedeni karşı cinsi tavlamaktır.Bazen entel , bazen bilgiç,bazen devrimci ...oltalarından birini kuşanır ve oltaya takılacak kurbanını - çoğu zamanda kendi gibi amaçsız yaşayan karşı cinsi - beklemeye başlar.Bazen ortaya ilginç fikirlerde atarlar "kadınların ilkel toplumlarda tavşan eti yememesinden hareket ederek feminizme atıfta bile bulunabilirler yeter ki o akşam o bardan eve tek başına geri dönmesin...! İlerici daima kibirlidir. Bulunduğu toplumun en okuyan ,fikir üreten ,entellektüel birikimi , olaylara derinlemesine ve geniş açıdan bakanı o"dur.Hiç okumadığı solcu yazarların eserleri raflarını süsler ,kulaktan dolma bilgiler, sloganik bir kaç cümle ile sığ ve yüzeysel bilgisine bakmadan her konuda görüşler ileri sürer ve toplumu aydınlatma görevini yerine getirmiş olur .Doğru onun bildiğidir, ama o bilmek bilmiyor ve bilmediğini de bilmiyor ! Devrimci yobaz düşmanıdır. Onun laiklik histerisi vardır.Cami ,başörtüsü..görünce kırmızı görmüş boğaya döner ve saldırıya hazır bekler İlerici her zaman askere selam yollar ,polise ise söver, sayar...! Gıybet etmek , arkadan insanları çekiştirmek gibi şeylerin "günah" olması gibi yargılar kendilerinden uzaktır. İlerici yalnız kalınca buhran geçirir, bazen de intihar eder.Demokrasi"yi sadece kendilerine yontarlar,eylemde devrimci,söylemde demokrattırlar ! Dünyalarında biraz oyalanıp sonra kabul etmedikleri İslam"ın cenaze namazı ile bu dünyayı terk ederler . <a href="redirect.jsp?url=http://www.islamustundur.org/ileri.htm" target="_blank">http://www.islamustundur.org/ileri.htm</a> |
mischko nerelerdeydin!özlettin kendini o
ohne Text
|
So stimmt das nicht..;))
Der Urtext ist durchaus vorhanden. Der Name Gottes mit JHWH ist an über 7000 Stellen vorhanden.
Aber das einfachste Argument ist ein anderes: Die Bibel wurde von JHWH oft sogar selber oder von seinen Treuen Beauftragten nach sozusagen Diktat niedergeschrieben. Daher ist die Frage eine andere: Lebt der Gott der Bibel? Laut Koran sind ja nicht nur seine Phropheten anerkannt? Wenn ja:Dann ist Gott,hier im Christlichen Raum aus JHWH Jahwe genannt durchaus in der Lage,sein Wort zu schützen. Daher sind gute Übersetzungen auch bis auf die Wortwahl gleich: Ob ich Frau,Weib oder meinetwegen Dame sage:Es ist immer dieselbe Person gemeint. Gibt es Gott aber nicht,dann ist alles,was Christen,Juden und Muslime glauben Humbug,da die Wurzeln dieselbe sind... Ich denke aber,das unser Gott,den die Bibel und alle seine Phropheten wahrscheinlich Jahwe oder ähnlich nannten, alle Zweifler belehren wird. Übrigens:Alle anderen Ausdrücke entstanden in der Zeit um 500v.Chr. bis heute und stehen so nicht in den Bibelfragmenten und in den Schriftrollen vom Toten Meer. Diese wurden ca. 700 v.Chr. geschrieben-und stimmen mit heutigen guten Übersetzungen voll überein!Nach zu prüfen zum Beispiel im Pergamon Museum berlin, im Louvre in Paris,der 60% aller bekannten Urschriften aus bis zu 1334v.Chr. beherbergt. Bitte vor Ort selber überprüfen! Prüfet alles-das gute behaltet! Gerüchte werden gerne ohne überprüfung erzählt. Ich halte mich an historische Fakten. Deswegen moderiere ich ja auch z.B. das geschichtsforum! *FG* |
Bazi sahislar icin
Din(e girmede/îman etme)de zorlama yoktur.
2. Sure, Bakara, Ayet 256 |
Cihad
Kuran"da sunlari budum:
---------- Bakara-218 (Allah ve Rasûlü"ne) gercekten inananlar, (dinini yasamaktan aciz kalıp vatanlarından) hicret ederek, Allah yolunda cihad edenler... İşte onlar, Allah"ın rahmetini umarlar. Allah çok bağışlayan ve merhamet edendir. Ai imran-142 Yoksa Allah içinizden cihad edenleri ayırt edip ortaya koymadan, sabır (ve sebat) edenleri belirleyip meydana çıkarmadan (kolayca) cennete gireceğinizi mi sandınız? Maide-35 Ey îman edenler! Allah"ın emrine uygun yaşayın, O"na (yakın olmaya) vesîle/imkan arayın. O"nun yolunda (malınızla, canınızla) cihad edin ki kurtuluşa eresiniz. Tevbe-20 Îman edenler, (Allah ve Rasûlü"nün gösterdiği yön ve yönteme) hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad eden/gayret gösterenler, Allah katında derece bakımından daha büyüktür. İşte onlar, kurtuluşa erenlerin ta kendileridir. Tevbe-41 (Ey mü"minler!) Gerek hafif, gerek ağır olarak hep birlikte seferber olun, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. ---------- Cihad "in anlami : Nefsini düzeltme / imanda caba gösterme / Dini hos ile dagitmada demek gibi geldi bana. Hic CIHAD edin insan öldürün demiyor :P Hatta CAN ve MAL ile cihar et diyor. Ölümle degil... --- Demin haberleri izledin, yine etkilendim, nasil olur insan okudugunu degistirir? Keske o "allahu akbar" diye bagirip silah kaldiran (cocuk) da türkce bilse ona bunlari anlatsam... |
Ne Dinayeti beeee
hast du Arsch auf oder wat.....
Ben ne diyorum sen ne diyorsun |
yani beni niye tekrar etmeye zorluyorsun
Allahin katina cikmak isteyen tüm insanlik temizlendikten sonra cennete girebilir... nasil camiiye girerken temizlik ön sart ise.... aynisida Resüller icinde gecerlidir...
Ben bir aralar burda HZ. Muhammedin bilke bazi Ayetlerde firca yadigini söyledim... Demekki Resül olmak insanin hata yapmadina engel degildir... hata yapmak o kadar dogal bir seyedirki.. anlatmama gerek yok... Allah ise kalplere bakar.... Ben Kuranin hic bir yerinde Cehenneme girenin hic cikmayacagini sahsen görmedim... istisnalari demiyorum... tüm insanligi kast ediyorum... Ama tam tersine rastladim... yani Salih Amel yapanlarin kormamasi gerektigini gördüm.... Kaldiki tüm ilahiyatcilarda artik bu olayi kabul ediyor |
simdiye kadar agzini böyle bozmazdin
ne yani benim Meslegimimi kast ederek... böyle bir medeni disi yola girdin ????
Eninde sonunda herkes Wurzeline geri dönüyor |
Was was was...
yani Sülocular milli.. kis teskilatimi devleti kurtardi...
Sen acaba Filimlerimi karistirdin..... Tüm Süloculari bir arya getisen yada milli görüscüleri benim kadar dinden anlarlarsa... ben cehennemde yanmaya hazirim |
Atheiste dersen ALLAH ENERJIDIR
yada Evrenin ucsuz bucaksiz yaraticisi kendisidir..... kesinlikle kabul ederler ve tüm dinler Teolojisini hemen kabul edip..... kendilerine Müslüman demeseler bile iman edenlerden olurlar....
Olay Atheistlerin sucu degil... bende piyasada dönen Islam dininden degilim..... Ben sadece Müslümanim..... das ist alles..... |
Hepsi bitti
ne sagci ne solcu kaldi artik... artik herkes sadece Türk... begenmeyen devletimizi terk edebilir
|
Peygamberde zorlayici tavirinin
yüzünden Cebrailden firca yemisti... ben bir serde okumustum.... görevin teblig etmektir degilde benzeri Ayetti... ich muss mir mal ein Arschiv zu legen...
|
Perfekt.. zaten Cihadin 4 boyutu vardir
en azindan au anki Islam fikihiyla ilgili veya Ilmihallerde o sekilde görülüyor...
Asil Cihad ic savastir.... benimde ne büyük savasimda dahlen odur.... insanlardan zarar gelmez... ama insanin kendine ettigimi dünya Alem bir arya gelse edemez..... Ancak Ruhaniyetini Cihadla tedavi etmis olan insan her na ve her serde husu ve sukunet icerisindedir...... hem hayatini yasamasini eglenmesini ve Allahini taniyarak ibadetini bilir... Allah hepimizi ic Cihadimizda Muzaffer kilsin..... gercekten bu cok cok az insanlara mahsus bir olay.. ve insallah bir 10 yil icerisinde banada rastlar |
Beni anladin! Ne güzel... o.T.
ohne Text
|
Yes I have
kann sein das ich der einzige bin.. hehe
|
Bende seni anladim
Auch wenn es "Yes i did" heisst :)
*muatsch* On dil ile sohbet ediyorum, da müssen wir uns ja irgendwie verstehen muahahaa *totlacht* |
Yahu espiridemi kalmadi su zalim
dünyada...... offf ben ciahadin 4 üncü boyutunu yapacagim bu Foruma hehehe...
Hadi sana iyi gecler simdilik |
kuran da elinden hic eksik olmuyor :0) o
ohne Text
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 10:21 Uhr. |