Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Aktuelles (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=390)
-   -   Islam im 21 Jahrhundert .. (http://localhost/forum/showthread.php?t=12556)

Bosphorus_ 18.10.2014 12:26

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2095613)
sizin hayatinz bizim ki gibi degerli degil ..
siz ahiret icin ya$iyorsunuz ...
tomurcuk memeli 72 Huri ...$arap dolu irmaklar ...
(bu hayata yapamadaklariniz)

bizim tek hayatimiz var ...

Iyi iste, herkes memnun, istedigin hayati yasa, senin hayatin hayat degil. Bu hayatinin hayat olmadigi gibi diger tarafta da fena hayatin olacak, neden olmasin. Bundan ben rahatsizlik duymuyorum.

2:7 - Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır.

7:179 - Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.

9:32 - Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.

9:68 - Allah, erkek kadın bütün münafıklara ve bütün kâfirlere cehennem ateşini ebedî olarak vaad buyurdu. O ateş onlara yeter. Allah onlara lânet etmiştir. Onlara bitmez tükenmez bir azap vardır.

Imogdi 18.10.2014 12:26

Zitat:

Zitat von Bosphorus_ (Beitrag 2095614)
Senin hayatin hayat degil. Bu hayatinin hayat olmadigi gibi diger tarafta da fena hayatin olacak, neden olmasin. Bundan ben rahatsizlik duymuyorum.

2:7 - Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır.

7:179 - Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.

9:32 - Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar, Allah da razı olmuyor. Fakat kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlamayı diliyor.

9:68 - Allah, erkek kadın bütün münafıklara ve bütün kâfirlere cehennem ateşini ebedî olarak vaad buyurdu. O ateş onlara yeter. Allah onlara lânet etmiştir. Onlara bitmez tükenmez bir azap vardır.

bana 21.yy daki hayati ,
1500 senelik (Bonzai kilikli) kitap tan okumam bana
cok rahatsizlik veriyor ...:///

Bosphorus_ 18.10.2014 12:29

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2095616)
bana 21.yy daki hayati ,
1500 senelik (Bonzai kilikli) kitap tan okumam bana

O kitap, taaa 1500 sene oncesinden senin gibi ateistlerin ne soyleyecegini bildi. Halen de biliyor, hakli cikti. Bu mucizevi bir sey. Nasil da gelecegi bilmis.

Bak senin hakkinda ne diyor:

9:32 - Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.

22:72 - Âyetlerimiz kendilerine apaçık olarak okunduğu zaman, o kâfirlerin yüzlerinden inkârlarını anlarsın. Neredeyse, kendilerine âyetlerimizi okuyanlara saldıracaklar. De ki: "Şimdi size ondan daha kötü olanını haber vereyim mi? O, ateştir. Allah bunu kâfir olanlara vaad buyurdu. O ne kötü bir dönüş yeridir."

Imogdi 18.10.2014 12:36

Zitat:

Zitat von Bosphorus_ (Beitrag 2095617)
O kitap, taaa 1500 sene oncesinden senin gibi ateistlerin ne soyleyecegini bildi. Halen de biliyor, hakli cikti. Bu mucizevi bir sey. Nasil da gelecegi bilmis.

Bak senin hakkinda ne diyor:

Bosphorus ...diyorum ya ...istersen sümüklü böcege tap ..
ama senin yürüdün yol yol degil ...

senin Peygamberin > sadece Yahudi liye rekabet icin uydurmu$ durmu$ ..

Bosphorus_ 18.10.2014 12:42

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2095618)
Bosphorus ...diyorum ya ...istersen sümüklü böcege tap ..
ama senin yürüdün yol yol degil ...

senin Peygamberin > sadece Yahudi liye rekabet icin uydurmu$ durmu$ ..

Senin yolun yol degil. Inkarci ve kinci bir yolda ilerliyorsun. Cok sukur kimsenin hakki kimsede kalmiyor, diger tarafta seninle ben ayni muameleyi goreceksem musluman olmanin ne anlami var, Allah elbette ki musluman ile nefret sacan, dinden, Hz. Muhammed'den, Islam'dan nefret edeni birbirinden cennet-cehennem seklinde ayiracak.

Yahudili diye bir sey yok. Yahudi var, kitaplarinin adi ne desem ona bile cvp veremeyceksin. Tevrat. Simdi Kuran'in nasil ortaya ciktigini anlatmayacagim, bana ne ki, ben niye sana ogretecekmisim. Isteyen gitsin ogrensin.

Ben bu ayetleri cok sevdim yahu!

(İSRA/46) Ve kalplerinin üzerine, Kur'ân'ı anlamalarına engel perdeler geçiririz ve kulaklarına bir ağırlık veririz. Rabbini Kur'ân'da bir tek olarak andığın zaman da ürkerek arkalarına döner kaçarlar.

(ZÜMER/45) Böyle iken, Allah bir olarak anıldığı zaman ahirete inanmayanların yürekleri burkulur da, O'ndan başkaları anıldığı zaman derhal yüzleri güler.

Cuk diye oturuyor ayetler :D
Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2095616)
bana 21.yy daki hayati ,
1500 senelik kitap tan okumam bana

(KEHF/101)Onlar ki, beni hatırlatan âyetlerimden gözleri bir örtü içindeydi. İşitmeye de tahammül edemiyorlardı.

Imogdi 18.10.2014 12:49

Zitat:

Zitat von Bosphorus_ (Beitrag 2095620)
Senin yolun yol degil. Inkarci ve kinci bir yolda ilerliyorsun. Cok sukur kimsenin hakki kimsede kalmiyor, diger tarafta seninle ben ayni muameleyi goreceksem musluman olmanin ne anlami var, Allah elbette ki musluman ile nefret sacan, dinden, Hz. Muhammed'den, Islam'dan nefret edeni birbirinden cennet-cehennem seklinde ayiracak.

Yahudili diye bir sey yok. Yahudi var, kitaplarinin adi ne desem ona bile cvp veremeyceksin. Tevrat. Simdi Kuran'in nasil ortaya ciktigini anlatmayacagim, bana ne ki, ben niye sana ogretecekmisim. Isteyen gitsin ogrensin.

Ben bu ayetleri cok sevdim yahu!

(İSRA/46) Ve kalplerinin üzerine, Kur'ân'ı anlamalarına engel perdeler geçiririz ve kulaklarına bir ağırlık veririz. Rabbini Kur'ân'da bir tek olarak andığın zaman da ürkerek arkalarına döner kaçarlar.

(ZÜMER/45) Böyle iken, Allah bir olarak anıldığı zaman ahirete inanmayanların yürekleri burkulur da, O'ndan başkaları anıldığı zaman derhal yüzleri güler.

Cuk diye oturuyor ayetler :D

(KEHF/101)Onlar ki, beni hatırlatan âyetlerimden gözleri bir örtü içindeydi. İşitmeye de tahammül edemiyorlardı.

Bosphorus ...
benim iyi bi insan olmam icin
din gerekmiyor ...
hele ISLAM hiccc ....
ahlak insanin dogusunda vardir/ veyat yoktur

sana bol $an$lar ...
ahirete görü$ürüz karde$im ..
ben ama ceheneme ugrayacam ;)

keep smiling all

Bosphorus_ 18.10.2014 12:55

Zitat:

Zitat von Imogdi (Beitrag 2095623)
Bosphorus ...
benim iyi bi insan olmam icin
din gerekmiyor ...
hele ISLAM hiccc ....
ahlak insanin dogusunda vardir/ veyat yoktur

sana bol $an$lar ...
ahirete görü$ürüz karde$im ..
ben ama ceheneme ugrayacam ;)

keep smiling all

Iyi bir insan baskalarinin dinine inancina kufur etmez, hakaret etmez. Bu bir.

Iyi bir insan olmak tek basina cenneti garantilemez. Bu iki.

Seni doguran anneni ve babani inkar etmiyorsun, ama onlari yaratan Allah'i inkar ediyorsun. Bu uc.

(HAC/55) İnkâr edenler de, kendilerine ansızın kıyamet gelinceye veya akîm (kısır) bir günün azabı gelinceye kadar, Kur'ân'dan şüphe etmekte devam edip giderler.

(YASİN/46) Ve kendilerine Rablerinin âyetlerinden herhangi bir âyet geldiği zaman mutlaka ondan yüz çevirirler.

Ahirette gorusmeyecegiz, cunku ateistler cehenneme, muslumanlar cennete gidecek. Kimin cennete gidecegini Allah bilir diyoruz, Allah da ateistlerin cehenneme muslumanlarin da cennete gidecegini soyluyor zaten. Bu da dort.

Siradaki gelsin.

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 19:23 Uhr.