![]() |
schön gesagt...
gercekcilik , dusunce, ve var olmak.. laf olsun torba dolsun -insanlari cok burada..!
|
SÜKUT
baska bi sey yapmiyorum... artik olur olmaz konularada yazmiyacagim...
|
Karsilik üretemeyince öyle olur
dedigim gibi... kissisellik yapmadan benim yazidiklarimi kaynakli cürütmek mümkün degil, cünkü kaynaga dayarak yaziyorum ben
|
Iyi de onlar ayni cagda yasayan
insanlar idi. Günümüzün namazinda, kemikleri toz toprak olan peygambere sanki karsinda duruyormus gibi selam vermenin ne anlami var? Namaz Hakka"a niyaz degil midir?
|
:)) tabi tabii, ne demezsin!
Sah mat ettin beni! Tüh ne yapicam ben simdi?! :))))))))))
Neyse, insallah ilmim yeterli olur... Nede olsa kendimle celiskide olan ben degilim degilmi? Bi üst basligin, Yasar la Hulusi ile olmuyor bu isler....Senin sözlerin! Nedense hep olmuyor bu isler dedigin sahislardan örnekler sunan benmiyim senmisin??? Sen ilk önce benligini yen ve kendini bulda gec karsima, ondan sonra havadan sudan konusmayiz seninle! SEN ONDAN BUNDAN DUYMA DEDIKODULARINA DEVAM ET; BENDE ILIM YOLUMA DEVAM EDEYIM ;) NEDE OLSA AKLIMI KULLANIYORUM!!!! Neden Sükutta bulunuyorum biliyormusun?Ama mütevazilik nedir bilmezsin belki sen? Insanlara akil ölcüleri kadar konusun demisler ;) Bende o yüzden kapasiten alacak kadar yazacagim artik!Yoksa agir geliyor sana galiba konular?! |
Hocalarindan kopyaladigin tüm metinleri.
...burda benmi sunuyorum senmi??
Sen ancak taklit ve kopyalamayi seviyorsun!! Bense üretmeyi...Neyse, herkese hayirli aksamlar! |
Namaz mi Salatmi?
Namaz kilmak diye adlandirilan aslinda Salati yerine getirmek diye tarif etsek daha ile olur...
50 Rekat iken 5 Rekat´a inen Salat olayi cok hassas ve önemli bi husus! Sen Günde 50 Rekat Salat yerine getirebilirmisin? Salat ile Allahin hakikatine ermek istersin ve o Salat durumundan yani kendimizi var zannedip yasadigimiz su Beseriyet ortamina dönerken.... yasadigin toplumun, hayatin icine tekrar geri dönerken tabikii Selam verirsin? Esmaül Hüsna´da SELÂM ismi Yakîne ermektir... Yoksa sen eve girerkende haldur huldur karsindaki zannettiginede selam vermeden Selamsiz mi giriyorsun? Allahin selami herkese acilir insaallah! |
Ben DIRILERE selam veririm ÖLÜLERE
degil.
|
Neyi ürettin
O halde soru soralim sen cevapla.... veya üret bakalim....
Sence cennete kimler girecek.. Allahi ise katmadan cevaplarsan memnun kalirim... yani elimizde bulunan kaynaklardan yola cikarak.. mesela Kuran.... Sence Hristiyanlar cennete girecekmi ????? |
Müslüman Ordu ile Kafir Ordu
MÜSLÜMAN BİR ORDU İLE KAFİR BİR ORDU ARASINDAKİ ORTAK TATBİKATLAR
Zaman zaman Amerikan ordusu ile Mısır veya Türkiye ordusu ya da Türkiye, Amerika ve İsrail orduları arasında yapılan tatbikatlar gündeme gelmektedir. Bu tatbikatların hakikati şudur: Onlar bununla hava, kara ve deniz savaş alanlarında, farklı savaş araçlarının ve farklı silahların kullanımına yönelik bir eğitim yaparlar ve bu tatbikatlar düşmana karşı hazırlık amaçlıdır. Bu tatbikatların liderliği daima kafirlerin elinde olduğu gibi, tatbikatlar Amman, Mısır, Türkiye ve Filistin gibi, İslam toprakları üzerinde yapılmaktadır. Müslümanların bu tür tatbikatlara katılması Haramdır. Çünkü bu tür tatbikatlar kafirlere, Müslümanların topraklarında ve hava sahalarında, otorite vermektedir: "Ve Allah kafirler için, müminler aleyhine asla bir yol vermeyecektir." [en-Nisa 141] Haramdır. Çünkü bu kafirleri güçlendirmektedir ve bu günahta, haddi aşmada işbirliği yapmaktır. Allah (cc) şöyle buyurdu: "Ve günahta ve haddi aşmada yardımlaşmayın!" [el-Maide 2] |
Mastürbation dinen caizmidir
yoksa harammi?
kuran,hadith,Fikih ne diyor bu konuda? danke im Voraus |
Paar aufs Maul? o.T.
ohne Text
|
Üffff, peki ne yapalim...
Bu seviyeye düsmekde varmis hayatta...
Cevapliyalim bakalim! Ben Müneccimim yaaa, herseyi biliyorum senden ögrendim! Sen yarin ölümü tadacagini biliyormusun belki su anda yasiyorum zannediyorsun, fakat coktan gitmissin... Her insan, bak ben INSAN diyorum, senin gibi ayrim yapmiyorum... hangi calismayi yapiyorsa, onun karsiligini alir!!! cennet ve cehenneme diger yazilarimda girmistim, tekrar dan hoslanmadigimi söyledim! Benim Papaganliga özentim yok, seni bilemem??!?? Herkese hayirli aksamlar...Geceniz aydin olsun! |
LAf cambazligini birak ve acik sekilde
cevap ver.....
Bir Hiristiyan, yada Hiristiyanlar genel olarak cennetlikmi cehennemlikmi... senin algilayisinla dinin ne söylüyor...... ???? Und hör auf persönlich zu werden... ich will nur ein antwort... |
Mütevazi bir soru....
Ya bu medya imamlari neden hic günümüzde cözülmemis dini konulara aciklik getirmezde, onun yerine ortaligi bulandirir??? Neden durmadan hristiyanlar, yahudiler cennete girermi sorulari? Biz bu sorularlami düzelecegiz. Bu sorularin cözümündemi bizim kurtulusumuz. Neden Allahu Teala nin takdirinde olan seyleri tartisiyoruz? Kaldiki bana su an dünyada bir tane ehli kitap gösterin.. yani Habesli Necasi gibi..( Kurani ve Hz.Muhammed i kabul eden, gercek Incilde Hz. Isa nin "Ahmet den " söz ettigi gibi,tahrip edilmemis Incile inanan!). Yani demem oki. Cözüm üretin aydinlatin, ama lütfen bulandirmayin.
|
diyaloga girmeye degermi, bu forumda!!
...........
|
Iste cözüm
eninde sonunda tüm insanlik Allahin rahmetine kavusacak ve cennete girecektir... kademe kademe cennetler var.. herkes Ameline göre cennette yerini bulacaktir....
Cennete giremeyecek olanlar Kuranda belirtilmistir..... bunlar din Mezhep Fasa Fiso ayirmaksizin evrensel bi kanundur |
????
SOruyla yok bi alakasi gec...
|
Haklisin!!
Bi insana 40 kere söylesen bile anlar ama, neyse...
Hic aklina gelmezki, tüm bu konular tartisilmisdir ve kaynaklarda sunulmustur..! Neyse,.... Bakara Suresi, yalan söylemek istemiyorum ya 62 yada 65. Ayet olmasi gerek, tam metin aklimda degil... o zaman anlarsin kim senin tabirin ile tabiri caizse hangi mekana girecek Enis bey...! Not: Ich werde hier nicht persönlich... Ich versuche nur jedem Menschen die Antwort so zu geben, wie er es verdient. Unutamyalim, Insanlar birbirlerinin aynasidir! Bana ithaf da bulunmadan önce, cuvaldizi kendine batir! |
El Alemin Fütülünü Pisligini Örnek AL?
Merhum Osman Yüksel Serdengeçti"nin, "Özgürlük verme bahanesiyle; kadınları kafes arkasından çıkaranlar, şimdi onları sokakta kafesliyor" sözünün doğruluğu, yaşanan her örnekle, bir kere daha kanıtlanıyor!.. Kadınları "cinsel bir meta" olarak gören ve onu bir "reklâm unsuru" olarak kullanan zihniyet, şimdi de "çocuk yaştaki kızlar"a el attı...
Muğla/Marmaris"te, Milli Eğitim Müdürü"nün karşı çıkmasına rağmen, bir lise öğrencisi "podyum"a çıkarıldı ve "güzellik kraliçe"si seçildi. Kaymakam vekili ve belediye başkanının gözleri önünde yarı çıplak podyuma çıkarılıp "güzel" seçilen Tuğçe Çoban adlı lise öğrencisi, "sponsor firma"nın adayı olarak, Türkiye elemelerine sokulacak... Rezalete tepki gösteren Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, "Öğrencilerin yarışmaya sokulmasına izin vermedik. Bu kızı adaylığa kabul eden komiteyi de, izin verenleri de kınıyorum" dedi. Muğla"nın Marmaris İlçesi"nde 22 Mayıs 2005 tarihinde yapılacak Miss Pearl Of The World Güzellik Yarışması"nın Türkiye elemesi yapıldı. Elemede, 17 yaşındaki lise öğrencisi Tuğçe Çoban birinci seçildi. Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü, yarışma komitesini kınadığını açıkladı. Pineta Otel"deki yarışmaya, daha önce geleceği duyurulan isimlerden birçoğu katılmadı. Yarışmanın onursal başkanı Süha Özgermi"nin de rahatsızlığı sebebiyle gelemediği belirtilirken, sunuculuğu Tolga Han ve Natali yaptı. Marmaris protokolünden ise Kaymakam Vekili ve aynı zamanda Ula Kaymakamı olan Osman Aslan Canbaba ve Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü bulundu. Sponsor firma sahiplerinin "jüri" olduğu yarışmada 13 aday yarıştı. Jüri değerlendirmesi sonunda Tuğçe Çoban birinci, Evrim Kaya ikinci, Asya Öztürk üçüncü oldu. Jüri başkanlığını turizm uzmanı Ahmet Bulut"un yaptığı yarışmada Aysun Tekin turizm güzeli, Ayşe Çolak kacile güzeli, Yeliz Tiper Pineta güzeli seçildi. Daha önce organizasyon komitesine, "Lise ve dengi okul öğrencilerini yarışmaya almayın" uyarısında bulunan Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, ilçe dışında olduğundan yarışmaya katılmadı. Çoban"ın tacını Kaymakam Canbaba taktı. Tuğçe Çoban, 22 Mayıs"taki Miss Pearl Of The World"de Türkiye"yi temsil edecek. Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, yarışmadan sonra Muğla 75. Yıl Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Tuğçe Çoban"ı yarışmaya alanları ve izin verenleri kınadığını söyledi. Aldoğan, "Marmaris"ten de iki lise öğrencisi aday olmuştu. Girişimlerimizle bu öğrencilerin adaylıklarını geri çektirdik. Marmaris"ten hiçbir öğrencinin yarışmaya katılmasına izin vermedik, fakat Muğla"da okuyan bir öğrencimiz katıldı. Bu durumu son anda öğrendim. Biz öğrencilerin mayoyla vücudunu göstererek değil, üniversite sınavında ve diğer alanlarda başarılı olmasını istiyoruz. Bu kızı adaylığa kabul eden komiteyi de, izin verenleri de kınıyorum. Hangi dereceyi aldığı önemli değil, öğrencilerin bu tür yarışmalara alet edilmesine ve akıllarının karıştırılmasına karşıyız" şeklinde konuştu. Kaymakam Cemalettin Özdemir de, daha önce yaptığı açıklamada, lise ve dengi okullarda okuyan öğrencilere izin vermeyeceklerini ve komiteye bu yönde yazılı uyarı gönderdiklerini söylemişti. Özdemir, "Yasal olarak yaptırım yetkimiz yok. Sadece uyarı görevimizi yaptık" demişti. <a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.aspx?id=2300" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.aspx?id=2300</a> |
Baska cözüm ariyorsan
kann ich dir nur sagen es gibt keine... am besten Musik hören...
|
Türkiyede Ilerliyor.
Bence gayri mesru cocuklar ve hertürlü edepsizlik ve hiristiyanlastikran sonra AB bizi avrupa birligine alacak.
Heykeller diktik kadinlari genel evlerine soktuk kadinlara mini etekli özgürlükler verdik ama daha isin basindayiz Gavrimesru cocuklar ve alkoliklerimiz cogaldiktan sonra avrupa kapilari acilacak? Abdurrahman Dilipak AB yolunda! AB sadece özgürlük ve refah değil. Bunu görelim.. Bilmem biliyor musunuz Fransa"da her iki çocuktan biri gayri meşru! Nüfusları artmıyor, geriliyor.. Nüfusun yarıdan fazlası psikolojik tedavi görüyor. Evliliklerin yerini birlikte yaşam aldı.. Kadın da erkek de birbirine ihanet ediyor. Çocuk yapmıyorlar. Doğan çocukların yarısı işte bu durumda. Bu çocukların büyük bir kısmı aile içi şiddet ve cinsel tacize uğruyor. Ensest ilişkiler %20"lerde. Uyuşturucuyu bir defa da olsa deneyenlerin oranı %70-80"lerde. Uyuşturucu ve alkol bağımlıları çığ gibi büyüyor.. Gayri meşru ilişkiler, evlilik öncesi ilişki yaşı ilköğretim düzeyine inmiş durumda. Bir başka gerçek de intihar. Hemen hemen her aileden bir kişi, en az bir defa intihar etmeyi düşünmüş. Bu işi başaranların sayısı deneyenlerin yarısı kadar. Sakat doğum ya da zeka özürlülerin sayısı da aynı şekilde ürküntü verici boyutta. Dine bağlılık, dini hayat hızla çözülüyor.. Basında yer alan haberlere göre, "Le Monde gazetesinin, Fransa Ulusal İstatistik ve Araştırma Kurumu verilerine dayanarak verdiği haberine göre, Fransa"daki evliliklerin sayısında son 4 yılda %6"lık bir azalma meydana geldi. Son 35 yıl baz alındığında ise bu oran %40"ı buluyor. Son 40 yıl içinde dünyaya gelen evlilik dışı çocukların oranı da %6"dan yüzde 47"ye yükseldi. Evlenme yaşı da son 10 yıl içinde ortalama 3 yaş artarak, erkeklerde 30"a, kadınlarda ise 25"e çıktı. Fransa"da 2004 yılında doğum yapan kadınların %96"sı, 20 ila 40 yaşları arasında. Ayrıca, araştırmaya göre Fransa, 1.91 ile Avrupa"da İrlanda"nın ardından doğum ortalaması en yüksek ülke. Araştırmada Fransa"da bu rakamın 10 yıl önce 1.68 olduğuna dikkat çekildi. Avrupa"daki en düşük doğum ortalaması ise ise 1.16 ile Kıbrıs Rum Kesimi"nde." İnternet ve cep telefonu, aile içi sadakatsızlığı artırmış.. Evli bireyler arasında aile sadakatı olmadığı gibi, sevgi ve saygı da yok. Kadınların ve erkeklerin iş hayatına birlikte girmeleri ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları, iş arkadaşları ve sosyal çevresinin farklı olması aile içinde bir yabancılaşmaya sebeb olmuş. Çalışan kadınların çoğu şefleri ve iş arkadaşları tarafından cinsel tacize uğramış. Çocukların çoğu biseksüel. Herhangi bir cinsel karakter göstermiyor ve garip toplulukların peşine takılıyor. Vücuduna dövmeler yaptırıyor, kaşına, diline halkalar taktırıyor. Bir kısmı Uzakdoğu dinlerine ya da garip mezhep ve tarikatlara takılarak farklı bir mutluluğa ulaşmak istiyor.. Heyecan arayışı, tatminsizlik, macera tutkusu, bazı kişiliklerde pasifizme ve pesimistliğe sebeb olurken, hazcı akımlar gençleri mazoşist ve sadist gösterilere, şiddete, sür"ate yöneltebiliyor.. Gençlerin büyük bir bölümü, kız-erkek fark etmiyor, sex kölesi. Ya da melankolik tipler.. Kimi transseksüel, kimi homoseksüel.. Fransa örneği İskandinav ülkelerinde daha da yaygın. Ama üç aşağı, beş yukarı aynı.. O meşru gözüken doğumların önemli bir kısmı da azınlıklara, yabancılara ait.. Birçok aile çocuk yapmıyor, çocuğu olanlar da çocuklarını kreşlere terk ediyor. Pek azı normal aile ortamında büyüyor. Ve zaten de ergenlik yaşına ulaşır ulaşmaz da ailesinden ayrılıyor. AB"ye girerken bunların da hesabını yapmamız gerek. Ne verip karşılığında ne alıyoruz? Özgürlük, şeytana özgürlüğe dönüşmemeli.. Tenimizi ve ruhumuzu özgür kılacak farklı bir anlayış gerek bize.. Bedeni zevkler, hazlar ve tutkuların esiri olan bir insan özgür değildir.. Ya da refah sadece para ile elde edilecek bir değer de değildir.. Onun için Batılılaşma sürecinde verdiklerimiz ve aldıklarımız arasındaki farkı görmemiz gerek.. Batılı insan hızla okumaktan kaçıyor. Okuduklarının çoğu magazinsel şeyler, maceralar, pembe diziler, egzotik şeyler. Yedikleri, içtikleri, giydikleri de öyle. Daha çok para kazanmak ve harcamak istiyorlar. Dinlerini kaybettiler. Kültürlerini, tarihlerini, kimliklerini de. Şimdi intihar için uygun hale geldiler. Ölmek ve öldürmek arasında bir yere sıkışıp kaldılar. Gerçek anlamda dürüst değiller. Çok da korkaklar. Dürüstlükleri sıkı bir eğitim sonucu oluşan bir alışkanlıktan ibaret.. Avrupa"da Allah"a inananlar, ülkelere göre %40 ile %70 arasında, Ahiret gününe inananlar ise, bunun %10 ile %20 daha altında. Dini zararlı bir cereyan olarak görenler ise, %10 ile %25 arasında. Durum bu! Batı insanı şimdi çok tehlikeli.. Cici demokrasileri, sömürüye dayalı bir zenginliğin ve iyi organize olmuş bir devlet mekanizmasının kontrolünde.. Nefretleri sevgilerinden, korkuları umutlarından daha büyük. Batılılaşalım derken aman buna dikkat.. İnancımıza, tarihimize, kültürümüze, aileye ve gençliğe sahip çıkalım. Selâm ve dua ile.. <a href="redirect.jsp?url=http://www.vakit.com.tr/detail.aspx?id=2215" target="_blank">http://www.vakit.com.tr/detail.aspx?id=2215</a> |
sen ne yazdiginin farkindamisin?!?!
burda 5 vakit namazini kilanlara iftira, camur atiyorsun.. yazmadan önce iyice bir düsün derim!!!! Annem, babam, ben 5 vakit namazimizi kilariz, putperestliklede ilgimiz yok!
Eskiden insanlar nasil namaz kiliyorsa bizde aynen öyle kiliyoruz! Fakt ist: aleviler Islamin sartlaini yerine getirmiyorlar! 1. Kelime-i sehadet.. hier fängt es doch schon an... tamam, Hz. Muhammed"e inaniyorlar belki ama onlar icin önde gelen Hz. Ali und das ist FALSCH! 2. namaz - kilmiyorlar 3. oruc - yanlis ayda tutuyorlar 4. zekat - buna bir sey söyliyemiyecegim 5. hacc - bunuda bilmiyorum ama zaten Islamin sartlari degerlerine göre siralanmis oluyorlar, und wer schon die wichtigsten 3 nicht ausführt... dann weiss ich nicht was es für einen wert hat, wenn sie die letzten beiden vollbringen! |
elininintersiileagzinasaplakatar o.T.
ohne Text
|
hahahaah
Gülmekten baska birsey yapamam.
Enis"ten ben bile vazgectim. Anlamaz seydir o! Sen ona bu yaziyi vermissin, görsün okusun anlasin diye. Peki o ne yapiyor!? "E ben nerde sana sunu bunu demisim? Kanit ver" diyor... mauahahhahaha Tam bu degilmi onu yargiladigin. Hay Enis Ccocugum OTUR OTURDUGUN YERDE HALA BI DERIN NEFES ALIP susmayi ÖGRENMEMISSIN. Kuran da bile yaziyor, "Allah bos konusani sevmez diye". lül. Oezsu vaz gec ya, einfach ignorieren. Er ist so ein Mensch, dem man in der Realität nicht zuhört, wieso sonst sollte er sich zu Tode reden? Für jede Kleinigkeit ein Wort finden? Als ob das nicht reichen würde, jedes Advokat jeden Wortees sein wollen? Tze Her harf"e avukat olmussun Enis"cim... *lach* |
muahah
"Dubara yapismasini" unutmussun lül :)
|
vorbildim ve abim Enis ile ablam Özsuya
"Cennete kimler gider"?
bu soru bos bir soru degilmi ya? baska tartisacak konumu kalmadi dinle ilgili |
DEDIKODU BIZIM IBADETIMIZ OLMUS
Dedikodu derken, insanlar medyatik yüzüstü konusan, prim yapmak isteyen hocalar ile yola cikmis maalesef...
Simdi yeni bi polemik yaratmamak icin isim vermiyelim...Din yobazlari zaten cogunlukta.. Seni ancak sen kurtarirsin, ki nasil kurataracagin herseyin tamamlayicisi olarak gelen yüce Zat Hz.Muhammed aciklamistir ki, onu tasdik eden ondan önce Resullerde mevcuttut: Mesela bozuk incilde bile Yuhanna 14.Babinda 16 ayetinde söyle der:"Allah size sizinle beraber kalacak bir teselli edici gönderecektir." Eski Tavrat´da Arab irkindan bir Resul gelecegine isaret eder.Tesniyenin 18.babinda 15.ayetinde Musa aleyhisselam "Rab sizin icin, kardeslerinizden benim gibi bir Peygamber aleyhisselatü vesselam cikaracaktir." Barnabas´da 96.Babinda"O resul güneyden gelecektir." 97.Kap:"Der Name des Messias ist wunderbar, denn Gott selbst gab ihm den Namen, als er seine Seele erschuf und sie mit himmlischem Glanz umgab.Gott sagte: Warte Mahomet, denn aus Liebe zu dir will ich das Paradies uund die Welt erschaffen und eine Schar von Geschöpfen......" Evet, yüce Zat Hz. Muhammed, Resullerin tamamlayicisi sana kendini nasil koruma altina alacagini aciklamistir, sana acikladigi veya teklif ettigi calismalar ile ki bunlar ibadet ismi altinda toplanan calismalardir. Yer ve gök dualar ile ayakta dururken, sen sana getirilen dua mekanizmasina el atacak olursan eninde sonunda kendinde faydasini ve yararini görürsün... Ne yaparsan sana o kadari isabet eder, o kadar gelisirirsin kendini egerki takdirde varsa ;) Yeterlimi, daha detayina girelimmi? |
Haklisin...Allahin takdiri..
..bi insani degistiremezsin, iste bu kabullenmektir... Ama KABULLENMEK kelimesini anlayana!
|
neyapsinenisabimlazdogmussaonunsucumu? o
ohne Text
|
Tartismayi ve Celiski icinde olana yaz!!
ohne Text
|
häääöömm?anlamadimkinededigini o.T.
ohne Text
|
Sendemi Brütüs???
Anlayamayan cogunlukta zaten...!
|
Üretemeyince böyle oluyor iste ;) o.T.
ohne Text
|
üffff..senin türkcen net degil ablacim
ama anladim enise anlat demek istiyorsun
|
:)) Bravo... dieaux point!
:) bak, isine gelenleri nasil anliyorsun?
|
Ancak müzik dinle olur tavsiyemiz! o.T.
ohne Text
|
hataretle tartistiginiz sorularin cevabi
arkadaslar reankarnasyondan dolayi ben su an ikinci hayatimi yasiyorum..ben memlüklüler zamaninda batini alevi bir tarikati lideriydim..
Enel-Hak( yani tanri benim dedigim icin sadrazamin adamlari beni öldürtmek istedi ve ben de daga kactim müritlerimle.. ben kisa bir cehennem aufenhaltinden sonra cennete gitmis bir insanim..orda gördüm..hem hristiyan,hem yahudi ve hem müslüman var..yalniz zebaniler yahudilere biraz kicik oldugu icin onlari cehennemde biraz fazla calistirip onlara angarya yapiyorlar.. cennet te dikkatimi ceken bir sey vardi: her ulus ve dinden insan vardi..bir tek zaza yoktu..merkwürdig oder?? |
hararetle tartistiginiz sorularin cevabi
arkadaslar reankarnasyondan dolayi ben su an ikinci hayatimi yasiyorum..ben memlüklüler zamaninda batini alevi bir tarikati lideriydim..
Enel-Hak( yani tanri benim dedigim icin sadrazamin adamlari beni öldürtmek istedi ve ben de daga kactim müritlerimle.. ben kisa bir cehennem aufenhaltinden sonra cennete gitmis bir insanim..orda gördüm..hem hristiyan,hem yahudi ve hem müslüman var..yalniz zebaniler yahudilere biraz kicik oldugu icin onlari cehennemde biraz fazla calistirip onlara angarya yapiyorlar.. cennet te dikkatimi ceken bir sey vardi: her ulus ve dinden insan vardi..bir tek zaza yoktu..merkwürdig oder?? |
Vakit gazetesi = tuvalet kagidi o.T.
ohne Text
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 08:39 Uhr. |