Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

xxabuzerkadayifx 18.02.2005 18:01

durmadan hep baskasini suclarsiniz

alevi evlerini önceden isaretleyip bicak,keski ve silahlarla tek tek alevi evlerini basanlar kimdi?? rusyadan komunistlermi geldi yapti??
marasin sünni halki yapti iste..yok devlet asker deyip durma..neden hep sünniler gaza geliyor da aleviler hic tahrik olup sünnilere saldirmiyor?
sivasta binanin yanmasini agzindan salya akarak izleyen 20.000 kisi kimdi?
özür bile dilemiyorsunuz..utanma seref denen seyde yok!!hitlerden farklari yok bu yavsaklarin

xmischkox 18.02.2005 18:13

ahhh jungee

sende insanlik yok istersen 4 sene evvel alevilere yazdigin makaleni buraya aktarayim?

kimse durub dururken baskasina saldirmaz tibki ermenilerin yaptigini yapiyorsun ermeniler önce öldürdüler yaktilar yiktilar sonrada acilarin cocugunu oynadilar

sende senin gibilerde simdi acilarin cocugunu oynuyor 200 yüzbinden fazla ülkücüyü ve sagciyi öldürenler kimler?

sünnilermi yoksam devrim devrim diye bagiranlarmi isi fazla uzatmak istemiyorum ve ortaligida karistirmak istemiyorum senin amacin Fitnelik cikarmak

yazdiklarinda kararliysan karsida ölenleride bir yaz yoksam ötme?

18.02.2005 18:18

Alevilik Islam disi bir anlayis degildir

Insanlarin algilari insanlarin olgularini belirler imis. Bu dogrultuda olaya yaklasalim. Aleviler sunnilerin elinden as cekmedi degil ancak yakin gecmisimizde de cereyan eden olaylarda olsa bile günümüzün Türkiye sartlarini ifade etmiyor. Tek tük ortaya böyle tatsizliklar ciksa bile, eski hizini yitirmis bir anlayistir alevilik-sünnilik

xxabuzerkadayifx 18.02.2005 18:18

Sen tam bir faschistidiotsun baska bir

sey degilsin!!
len esseegin kicindaki bitmisin sen?

-ne alaksi var????simdi memlekette solcu devrimci denen insanlarin yaptiklari ile marasin ve sivasin ne alaksi var??
-solcular biz sünnileri öldürecegiz diye mi silaha sarilmis?
sende aki mantik yokmu cocuk??
benim anlattigim olaylarda insanlar solcu devrimci olduklari icin degil,sirf alevi olduklari icin öldürülmüs..

xxabuzerkadayifx 18.02.2005 18:21

sen öyle san!!

insanlar gecmislerini iyice ortaya cikarip islenen suclar icin özür dileyip bunun muhasebesi yapilmadigi sürece toplumlar saglikli bir yarin kuramazlar..
alevilerin ne kadar islam disi olup olmadigi ise bambaska bir husus,konumuz degil

18.02.2005 18:32

Örnekler getiriyim o zaman

Kök salmamis Atatürk devrimlerini ucuz siyasi ticaret yaparak oy uguruna baltalayan Adnan Menderes ve zihniyetinin baslatmis oldugu "karsi devrim" 1970"lerin Türkiye"sinde güclenen solcugunun önünü kesmek icin zamanin Orgenerali, Kenan Evren tarafindan "din seddi" ile kusatilmak ve yok edilmek istendi. Laiklige zit olan zorunlu din dersleri Kenan Evren"nin eseridir. Ancak Orgeneral Ismail Hakki Karadayi tarafindan ordu"nun amerikanci populist cizgizine son verildi ve Atatürkcü cizgiye yön verildi. "Asil baskomutan ben degilim, asil baskomutan Mustafa Kemal Atatürk"tür, iste burasini anlamiyorlar....Haci Bektas-i senliklerinde 2 bin tane alevi Türk gencin orduya secilip subaylik egitimi almalari icin genelge getirdi. Yobazligin, mukallitligin, hurafetin ve meczuplugun örmüs oldugu tel örgülerin arasinda nefes alamayan Türkiye Cumhuriyeti gercekleri gördü ona göre hareket etti. 8 yillik genel egtim, imam hatiplerin kapatilmasi ya da kisitlanmasi, imam hatip mezunlarinin ancak imamlik yapabilir sarti getirilmesi ne Mesut Yilmaz"in ne Tansu Ciller"in ve ne de bu genelgenin altina imzasini koyan Necmettin Erbakan"in isidir. Bu ordunun yön degistirdiginin ve Alevileri laikligin teminati olmasinin hatirlanmasi ve desteklenmesi icindir.

xmischkox 18.02.2005 18:35

git mamani yeee? o.T.

ohne Text

xxabuzerkadayifx 18.02.2005 18:38

biraz fazla iyiniyetlisin

maras katlamini atatürkün partisi chp ve karaoglan ecevit hükümette iken devlet seyretti..
sivas katliamini chp koalisyon ortagi iken devlet seyretti..
senin dediklerin birer göz boyamadir..nasil cok güzel anlattigin gibi 70 li yillarda dincileri besledi ise simdide alevilere biraz gülümsedi devletimiz..yarin bir gün hosuna gitmeyen bir sey yapsin bu defa yine yobazlari besler

xxabuzerkadayifx 18.02.2005 18:40

sende biraz pencereyi ac da beynine

oksijen girsin de salak salak konusmaszin..
alevilerin katledilisini hakli gösteriyorsun ve teröristlerin eylemleri ile karistiriyorsun düdük herif

18.02.2005 18:43

Bence artik bu imkansizdir!

Günümüzün sartlari altinda, kürresilik rüzgarlari eser iken, geriye dönsü olmayan bir yolla girdi Türkiye. Henüz kürresilikten istedigim miktarda nasipini almamis olsa bile yurdumuz yine de degisimin beraberinde getirdigi evriminden gidererek fazlalasan bir sekilde etkileniyor.

Sönmüs atesi körüklemek ile bir yere varilmaz.

xxabuzerkadayifx 18.02.2005 18:55

eee umalim ihsallah öyle olsun..

ama atesin söndügü falan yok..yanik izleri tedavi edilmedikce travmadan kurtulus yoktur

18.02.2005 19:00

Bu sene Türkiye"ye gittigimde

bir seyin varkina vardim: Sagcilik solculuk yok gibi bir sey. Siyast bikkinligi, gecim derdi, ailevi (alevi degil) sorunlari ile mesgullar daha cok. Tabii henüz istenilen noktaya varilmadi ama Livaneli"nin de dedigi gibi (madem Sen CHP"den örnek getirdin) umudu kesme yurdundan. ;-))

xxabuzerkadayifx 18.02.2005 19:07

ee insanlar ac..toplumun yariya yakini

aclik sefillik sinirinin altinda yasarken kücük bir azinlik avrupa amerika zengininden iyi yasiyor..istanbula git gökdelenleri,zenginlerin cennetini kusatan bir fakirlik ve sefaletten olusan bir cehennem var..kapkac,hirsizlik,ahlaksizligin her türlüsü var..bu adamlarin ideoloji ve kültüre vakti yok.

cimbomyilmaz 18.02.2005 20:05

Alevilik Türkcü bir anlayistir

Selam,
alevilik islam icerisinde Türkcü bir akimdir. yani eski türk kültürü ile islam dininin bulustugu yer.
onun icin Alevilik Türk kültürüne ait olan bir mezheptir.
Sünnilik de öyle. önemli olan Türk olmak cünkü gagauz Türkleri gibi Türk ama hiristiyan olan Türkler de var ama Türklügü savunuyorlar. onlar bizim soydaslarimizdir

18.02.2005 22:38

Irk ve Din, Mezhep .......

soydaslik la ne alakasi var?????
Türk yahudisi yok mu ?

Ne demek istedigini acik acik yaz!!

18.02.2005 22:40

soydaslik ve kültür arasinda da fark var

ohne Text

18.02.2005 23:14

Ne alakasi var ABD nin depremle

evat uzaydan görmüs olabilir... hemen oldugu anda kesin görmemistir ama belki kisa süre sonra fark etmis olabilirler... kaldiki 2 saat bir zamanda kime ulasabilsinlerki.....

BAsbakanlara Telefon etseler... onlarda halka hitap edene kadar, Halkta bunu anlayana kadar.. ohhoooo su geldi gecti bile.....

Neyse.... Islam devletleri Cahil ve cani sistemiyle yetisdiklerinden yardimin ve insana deger vermenin ne oldugundan bey haberler.....
Bu degismez ve görünen köy klavur istemez....

Senin ismini ben öyle veya böyle yapiyorsun diye degil... Süleyman Ates Hocanin aciklamalarini okuyasin diye verdim..... üzerine alinma.....
Allah kavramini belki tam anlamiyla anlatamaz ama kimin cennete girecegini yada Serita ve Islam kelimelerini kanaatimce Dünyada bundan daha iyi kavrayan ve becerili sekilde anlatan Üstad yok......

Okumani tavsiye etmek istedim

xxabuzerkadayifx 18.02.2005 23:15

yok cimbomluk türkcü bir akimdir

aklinin ermedigi,boyunu asan seyleri yazma sen..

18.02.2005 23:16

Dedigin olduklarindan Resül ölünce

TAHT kavgalari yaratip birbirlerini öldürdüler.....

MAviyer Ali Osman usw.. haben sich die Köpfe eingeschlagen....

Sen simdi gelde deki bunlar tam anlamiyla Müslüman oldular..... ???

18.02.2005 23:20

Allahin cennetini senmi daraltacaksin ??

istersen engelle bakalim.....

Eger seni Cennetin üzerine Vekil koymussalarsa sen koyma... eger Kuran vekilse Kuran koyacak.....

18.02.2005 23:24

Bana sorarsan OK derim dediklerine

ama din acisindan bakarsak....

Iksinide siktir et..... yaramaz... dinde Mezhepo ve benzeri Hurafetler yoktur.....

Islam ve Müslümanlik kelimesi varken... ne isi olur bir Allahi taniyan insanin Sünnilik yada Alevilik kelimeleriyle......

Alevilik ve Sünnilik Ideoloji kanserini süküp atmamiz lagzim beyinlerimizden... ben söküp attim... ohhhhh be dünya varmis.....

Zaten ianmamistim böyle sacma sapan seylere.....

SANKI HZ: ALI ALEVI YADA SÜNNIYDI VEYA HZ EBU BEKIR YADA ÖMER.......

Sünnilik yada Alevilik... purer Schrott.....

Türklük ise bir irki olaydir... dinle alakasi yok.. cünkü Türkler cok eskiden Müslüman degillerdi... sacma sapan dinleri vardi.....

Geceleim artik bunlari......

18.02.2005 23:26

Evet var

Türkler eskiden Müslüman degil... Hurafet yada Putperesttiler.....

Ama Türktüler.... so einfach ist das

18.02.2005 23:27

Ben yillardir okuyorum ama göremedim

sen neresinde görmüssün o kaybolan ve bizlere gösterilmeyen Cüzü....

Yoksa sende Golan Höhlelerinde yeni bir Kuranmi buldun.... Thomas Incili gibi Fatih Kuranimi buldun ??????

18.02.2005 23:31

Sen veya ben biri ebirinin süküründen

sorumlu degiliz....

Sen kendi imkanlarinla dini yasa ve gerisini Allaha birak...

Benimde cok asiri param pulum söhretim yok... ama ben cok cok mutluyum.... buda dinin sayesinde oldu.... ama Ali Velinin anlattigiyla ben dinimi ögrenmedim, kaldiki sadece bir ufacik seklini biliyorum... daha neler var neler

oezsu 18.02.2005 23:38

ENIIIIISSSSSSS!!!!!!!!!!!!!

ISLAM DEVLETI DEME! ISLAMIN DEVLETI YOK!"!!!!!

Sen hic haber yada belgesel izlemiyormusun? Tabikii haberdardi, bununda kanitlari var... Sen dünyadan bihaber isen ben ne yapabilirim?!?

O konuda cok iyi aciklama yapan Süleyman Ates´den daha iyi ve büyük üstadlar mevcut, merak etme!

akshalil 18.02.2005 23:46

Seni bir iki din forumunda övdük ama

sen de isi burda da abartmaya basladin..
Yani elimize kuran alsak,birde süleyman ve yasar hocayi takip etsek mezhep falan kalmayacak mi?
alevilik,sünnilik,hanefilik,bektasilik usw, usw.. bunlarin hepsi fasafiso mu? olayi cok basit görüyorsun..
mezhepler,tarikatlar hic bir zaman yok olmayacagi gibi bunlari ortadan kaldirmak sacmaliktir..bunlar dini yorumlama özgürlügüne girer..hic kimsenin dini istedigi sekilde yorumlama ve yasama hakkina karisamazsin..yeter ki manyakca,asiriya kacan,demokrasi ve toplumsal yasam kurallarini ihlal etmesinler..o aczmendiler bilmem,suraya burasina sis sokup din adi altinda sex partileri yapanlar falan fistan

19.02.2005 00:19

Hayir faso fiso degil, ama kesinlikle

din degildir....

Yani bir Bektasilik yada bir Mevlidilik yada Yarcilik yada Imami Azamcilik asla ve asla ISLAM DINI dyie kimseye zerre kadar dayatilamaz....

Cünkü insan oglu FATVA veremez... fetva hakki Resüllere Mahsustur... bir Süleyman Atese yada bir Imami Azama yada Betasa degil.... anlatabiliyormuyum.....

Bazi, kusura kalma ama enayi diyecegim yiene elim degil, iste bu tipler kalkmis bu ve benzeri Ideolojileri PUTLASTIRMIS... ve kendi dini diye yapmis ve adinada ISLAM koymus.....

Sonuc ne oldu güzel kardesim... ???

Sonus Ideolji manyaklari misalen... Hanefilik, Safiilik, Süleymancilik, Erbaknacilik, Vahabilik, Alevilik, Sünnilik, Siilik, Talibancilik, HURAFATCILIK.......

Simdi bunlar dinmi..... hic biri din degil... hepsi insanlarin kendisinin görüsünü din yapmaktir...... eger Yasar Nuri aynisini yapiyor ve bu mutlaka böyledir diyorsa onunda cani cehenneme...... yillarimizi Yasar Nurinin yoluna harcamadik... kaldiki, adam bu benim görüsüm diyor.... evet insan sadece görüs bildirebilir.....

KUrandaki dindir Islam olan.... LAicilikte Sünnicilikte, Sahtekarlik diz boyu...... her iki taraf ve tüm ISlam Alemi ziyanda......

Ben bu her Forumda her TVde ve dünyanin her alaninda isbatlamaya hazirim ve isbatlarimda......

Birakin su sahtekar Mezhepciligi.... Allah sanda akil vermis... neden kullanmaktan acizsin....

19.02.2005 00:25

ADi ISlam oldukca dünya onu Islam

devleti diye kabul eder ve Islamida o devletler gibi zanneder.... bu böyle arkadas.....

Ben bosuna demiyorumki... Orijinal Islam dini artik göklerde kalmis....

Akifi hatirla.... Müslümanlik göklerdedir siirini... das nur nebenbei......

Süleyman Hocaya gelince... Cennete girecekleri sence daha iyi aciklayan biuris varsa sana göre kimdir... isim verirmisin... bak ben isim ve kaynak verdim....

Tabi bu benim görüsüm, amacim birilerine avukatlik degil görüs alis verisinde bulunmak....

Senin anlayisina göre Cennete kimnler gidecek.... Hiristiyanlarda gidecekmi ?????
Kurani kabul eden ama yine Hiristiyan kalan, yada Kurani arastirma imkani olmayanlar...

Ben Hiristiyan olsam... Allah sahidimdir.. kalkip Kurani asla arastirmazdim... cünkü eger Islam Islam devletleri ise.... haaa o dinin cani cehenneme

akshalil 19.02.2005 00:38

sadece kitapla din olmaz enis

sadece incil ile hristiyanlik olurmu? kliseyi düsünmeden hristiyanligi düsünmek mümkün mü? mezhep ve tarikatsiz da islam olmaz gibi bir sey..sadece kuranla din olmasi mümkün degil.
din olur olmasina ama senin de burda her zaman dedigin gibi cerceve olur,genel olur..peki o cercevenin ici nasil dolacak?? ya bir sura,bir konsey kuracagiz.6 ayda toplanacak ve sevgili müminler su konuda dogru kural islama göre sudur diyecek..

bakma bize hep kötü taraflari ögretildi ama bu bir fakttir..tarikat ve mezhepleri bilmeden halki,dini ve inanclari anlayamazsin..insanlar bireysel olarak tamam mezhep ve tarikata ihtiyac duymazlar ama biraraya geldiklerinde mezhep önemli oluyr..

19.02.2005 00:45

TARIKAT = HURAFET

ne demek Kuranin kendisi olmasiyla din yeterli degildir....

Tartismaya gerek yok..... bu husutada feci sekilde yamilgidasin....

Sadece bir düsün bakalim.... HZ Muhammed acaba hangi Mezheptendi ve kaynagi neydi.....

Dindede ani Politikada yapiyorsun.... so geht das nicht....

Mezhep ve terikat enayileri dini mahvetti degil... sizleri mahvetti, ben ve benim gibilere dokunamaz... weil eir wirklich über diesen Dinge stehen

akshalil 19.02.2005 00:59

Tarikat=Soziologische Tatsache

ben tam anlatamadim.
dinin bir bireysel yönü vardir..benim dini anlama ve yasama bicimim..bunun icin bana kuran yeter ve benim nasil bir dindar oldugum benimle allah arasinda olan bir husus..tek kaynagim kurandir ve kalkip tarikati arayip ordan bilirkisi heyet raporu gibi dini görüs,gutacten alacak halim yok..o konuda haklisin..bireysel olarak ben kuran ve allah..

ama birde dinin toplumsal ve kültürel etkileri var..tarikat ve mezhepleri tanimadan tarihimizi bilemezsin..bütün toplum tarikatlarin icinde büyümüs ve onlarla bir sekilde iliskiye girmis..yani bir nevi toplumsal kollektiv sistem..imece gibi..yani bunlar sadece dinle ilgili degiller..ayni zamanda ticaret ve zanaatci birlikleri kurslari varmis..yani toplumsal hayatin gercekleri.. bunlarin tamamen ortadan kalkmasi ancak bireysel ve katilimci sivil bir bati demokrasisi oldugunda mümkün olabilir..

19.02.2005 01:13

Din toplumsal degil bireyseldir

toplumsal ancak tüm insanligi baglayan Hukuk gecerlidir... ALinin Velinin din anlayisi degil...

Kaldiki Devlet analarimizin karnindan cikmadi.,.. canli yaratik degil... dini olmamaz....

Devletin dini yoktur cünkü devlet insan degil...

akshalil 19.02.2005 01:19

üfff.sen apayri bir telden caliyorsun o.

ohne Text

19.02.2005 01:23

Alaksi yok

Soru soruyorum yine cavpsiz....

Ein leztes mal und dann Frage ich dich auch nicht mehr... weil das nichts bringt mit dir...

HZ. Muhammed hangi Mezheptendi ????... iste bende o Mezheptenim...

isinsu 19.02.2005 02:45

yani...

Türk olan hepsi Turklugu savunuyorlar diyorsun...?? Tüm "dinleri" saydin.. ve hepsi Turklugu savunuyor dedin.. ama basligi farkligi attin.. ne bu celiski?? Ne bu karisiklik?? sanirim tam olarak ne demek istedigini bilmiyorsun ya da mutevazi olmaya calisiyorsun.. :) Also noch mal.. Auf den Punkt bringen, bitte... :)

isinsu 19.02.2005 02:46

oder besiktas ..

Turkcu akimidir.. ne guzel uyarladin ama! :) Also so in etwa ist auch meine Vorstellung.. :) Turkcu akimi... sehr kreativ echt??!! :)

cimbomyilmaz 19.02.2005 03:36

Aleviten+Sunniten!! Mein letzter Eintrag

selam,
es scheint hier im forum einen zu geben, der die ganze lage zw. aleviten und sunniten richtig einschätzt. ich habe nichts mehr zu sagen. liest was er darüber schreibt und ihr werdet viell. verstehen...ich schreibe garnichts mehr....
"cahillerle yola gitsen genis yolunu dar ederler, akilsiza ögüt satma senol gönlünü dama atma, kendini bilmezi tutma, ah yüzünü kara ederler, hor ederler zor ederler, kör ederler.
bilmeszlerle sakin durma, görsen bile kör ederler."
Text vom Volkslied "cahillerle sohbet etme"

"Ich bin die Wissenschaft und Ali ist sein Tor"
Hz. Muhammed

Letzter Satz: Hz. Mustafa Muhammed und Ali sind eines, das ist ein geschlossener Kreis. Das ist es, was ihr nicht versteht. keiner von euch (leider)

kerio 19.02.2005 08:22

lan ESSEK

Fatih tahti icin kardeslerini öldürtmedimi? atatürk yedikleri haltlari meclisten gecirmek icin muhaliflerini astirtmadimi?

ESSEK !!!

kerio 19.02.2005 08:37

ESSEK Tarikat"tan ne anlar?

Peygamber bu bilinen bir gercektir, gece ibadeti yapar idi, ramazan haricinde oruc tutardi ve bol bol sadaka verirdi.

bunlarin hicbirisi bu sekilde kuranda gecmez.niye böyle yapti diye soruldugunda "sükredici olmiyayim mi" demis.

vakia insan islam tarihinin büyük insanlarinin tesbit ettigi gibi Ilahi Aski tattiginda yüce Mevlasina kavusmak icin O"na yakin olmak icin Sükreden KUL olabilmek icin en azi ile yetinmeyip bulduklari her ani ibadet ile gecirmeye calisirlar. bunun anormal bir boyutu yoktur. ve böyle bir din anlayisinin sahibine de tarikat diye adlandirmislardir.

Ama din"e senin gibi ESSEK"ler yüzeysel bakarsa ortaya cikacak sonuc budur.

19.02.2005 10:42

Mevla cün yaratti Ahmet"i nurdan

Mevla cün yaratti Ahmet"i nurdan
Insan olan gelir nura cevrilir
Böyle kurulmustur su carki devran
Mansur olan gelir dara cevrilir

Coskun sular daim engine akar
Pervaneler özün odlara yakar
SERCE NERDE OLSA ASLINA CEKER
Bülbül olan gelir güle cevrilir

Pir Sultan Abdal"im yatar hastadir
Elinde gülerim deste destedir
INSANOGLU BIR ACAYAIP NESLEDIR
Muhabetti tatli dile cevrilir

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 14:05 Uhr.