![]() |
Heute Abend--ARTE---20,40---UHR
15.02.2005, 20.40 Uhr
Why we fight - Amerikas Kriege Der scheidende US-Präsident Dwight D. Eisenhower warnte 1961 in seiner Abschiedsrede vor der zunehmenden Verschränkung von Militär und Industrie und des wachsenden Einflusses dieses "industriellen-militärischen Komplexes" auf die Politik der Vereinigten Staaten. 40 Jahre später scheint die Geschichte ihm Recht zu geben. |
Aufruf zu einem zivilistischen
sanalProtestakt:
Ignorieren Sie den User "Mischko" einfach,tun so als ob er gar nicht existiert..obwohl er viele Nicknamen besitzt,lässt sich sofort daran erkennen, dass er als ein rückständig,eingeschränktes Wesen -demokratiefeindlich -Laizismusfeindlich -atatürkfeindlich -frauenfeindlich also kurz gesagt:was kultuviert und zivilistisch ist,den hasst er.. ein funktionierende Fortbestand von Vaybee Kommunitee hängt von absoluten Ignoranz dieser Person |
EMPFEHLUNGEN
Das Geheimnis des fünften Evangeliums
Warum die Bibel nur die halbe Wahrheit sagt -Elaine Pagels- ISBN 3406522424 Die verbotene Wahrheit-Über die Jesusworte im Thom.Evangelium ISBN 3936360650 -Osho- Das Barnabas Evangelium ISBN 3927606308 -Safiyya m. Linges- Das Thomas Evangelium ISBN 3980610616 -Christoph Greines- |
$u anki zaman en güzel zaman
Sen zamani mi simdi geriye cevirmekle ne düzeltmek istiyorsun, yoksa ne ????
Zitat von Iqbal „ Ich verbrachte mein Leben bis jetzt damit, nach der Wahrheit des Islam Ausschau zu halten, in dem ich sein Wissenschafts-, sein Politik- und Literaturverständnis zu erfassen suchte. Ich gelangte schließlich zu folgender Überzeugung: Der Islam hat ein allumfassendes Wesen. Er ist keine eindimensionale ausschließlich materielle Revolutionsbewegung. Er ist weder nur Gedanke, noch nur Gefühl, noch eine einseitige Aktion. ER IST DER AUSDRUCK DER GESAMTEN WIRKLICHKEIT DES MENSCHEN.“ |
Empfehlungen2
Das sind 3 Bnd., die empfehlenswert sind...von Neale Donald Walsh
Gespräche mit Gott ISBN: Band 1: 3442307376 Band 2: 3442336120 Band 3: 3442336279 |
Beyin calismayinca hesap böyle olmaz o.T
ohne Text
|
Cevirememki
benim zamanla bir sorunum yokki....
Sorun sadece Din tam anlamiyla anlasilmamasi ve kimseninde 100 % dogru anladim yiyemeyecegidir...... Zaten eski zamandaki gibi yani sahabilerin zamanindaki gibi anlasilabilse... tüm dünya devletleri neredeyse Müslüman olur..... Bizler ömrümüzün sonuna kadar tam anlamiyla Müslüman olmayacagagimizi belirtmek istedim... und das gilt für jeden... cünkü kaynaklarimiz yetersiz... Kurani anlamaya yetmiyor... keske Resül zamaninda yazmis olsalardi |
Ben sana söleyimmi neden
1.) Sünniler Hurafet diniyle yasar
2.) Aleviler fantazi diniyle yasar 3.) Ülkücülerde Türkische Nazis olmuslar.... Elbet bu gruplar ayri olacaktir.... cünkü hepsi para pul san söhret Macht usw... nin pesinde...... Bu demek degildirki aralarinda adam olmasin... benim bir arkadasim var... Alevi kendisi, ama klasik anlamda öyle Ideoloji bagimlisi falan filada degil... cünkü laflarin arkasina gizlenen ilerleyemez..... Kaldiki bunlarin hicbiri tam anlamiyla dogru yolda degillerki... adam olamak Ideolojiye baglanmaktan daha zordur.... hemde nasil |
Thomas Evangelium ist das wahre
das verschollene Evangelium wurde 1947 wiedergefunden, dort wird Jesus als Mesch beschrieben und nicht als was anderes....
Das Buch werde ich mir mal holen.... ich meine Das Geheimnis des fünften Evangeliums... Neulich habe ich mir eine Türkische Übersetzung von "Kiyamet ve Ahiret" gelesen von Imami Gazali..... So ein Schrott.... ICh Frage mich von wo diese Leute soviel Fantazie her haben... kaldiki oradan gelip haber almis gibi yaziyorlar.... neredeyse Allah kendileriymis.... es war eine pure fehlinvestition..... insallah Thomas Evangelium kitabi güzel cikar |
Nasil yani ???
sence nasil olmali ???
Sen Kurani düz okumakla anlayabiliyormusun ??? ALso ich absolut nicht |
Was ist das Ziel einer Religion ?!
oder , was kann Religion eig. sein !?!!!
Moslems: Schiiten-Sunniten-Aleviten-etc. etc... Christen: Katholiken-Evangelisten-Orthodoxen- etc... Juden....Buddhisten...etc..etc...etc.. Es gibt tausende Bücher über Religion aller Herkunft.... Habt Ihr euch auch mal gefragt, worauf es bei der Religion ankommt ??? Was kann das Ziel einer Religion überhaupt sein...Nicht welcher Weg ist das Ziel...sondern das Ziel ist der Weg...(meine Meinung).. |
o.T.
Sun fazla dinine bali kimse yok ne burada ne türkiyede bu cok üzücü aslind müslümanlik okadar güzel bir dinki ama modern olacaz diye oramizi buramizi aciyoruz nekadar yazik
|
Insan-I Kamil o.T.
ohne Text
|
..... ne ehrliche Meinung ?
ich stelle jedesmal fest, dass di Religion den Glauben zerstört !
LG |
...die Reformation
hat sowieso alles in Frage gestellt ....
Man sagt zwar immer - einen Martin Luther für den ISLAM wäre gut, aber neben der Tatsache, dass dieser kaum Überlebenschancen hätte, würde ich es auch in Frage stellen, ob eine REFORM den Sinn der religion nicht trübt ? |
dünyayi guzellik kurtaracak..
bir insani sevmekle baslayacak hersey! inanan insanlarin kalbi guzeldir.. ayrimcilik olmamali..! takim mi tutuyoruz?? anlamadim gitti..
|
Da sit nicht nur deine Minung sondern
die Seele des Islams....
Der Zeil ist es den Schöpfer der Schöpfung zu kennen lernen...... Alle Religionenn predigen das selbe.... aber die Menschen sind es die Banane sind..... Zwichen den Propheten gibt es kaum unterschiede.... aber wohl unter den Menschen |
NAsil aciyoruz.. ?? bikiniyle
gezmeyi kast ediyorsa... elbet öyle gezmek dine aykiri.....
Ama basin acik olamsini kast ediyorsan, basin acik veya kapali olmasi dinle alakali degil.... |
Ja liebe soll die Welt retten
vergiss es, das ist nur ein Traum... lebe dein Leben in Liebe und lass es auf dich zu kommen.....
|
....leider
hast Du Recht.. aber ich liebe dennoch dieses Lied.. Träume sind eben nur Schäume aber dennoch schön, daran zu glauben...onemli olan insanin iyi niyeti ve kalbi..
|
lennn düdükkkk
sen müftümüsünn sana kac kez dedim benden izin almadan konusma diye sen kim kutsal kitablari anlamak kim Nahmarem ne anlama gelir Kuranda.
|
:)))
du bist ja mal einer.. :D
|
Sen Kim Insani Sevmek Kim?
Daha Diger forumda Bas Örtülülere kin nefret kusan bir Sonradan görmenin kadar Sevmeyi bildiginin belgesisin??????????
|
.... :)))
Giderim, alışığım gitmelere
Direndi bu can ne bitmelere Giderim, alışığım gitmelere Gerek yok isyan etmelere |
Oooo Resülüm kusura bakma
ne demek elbet sana soracadim.... dün gecemi gelecekti sana Vahyii.... ???
Simdiye kadar mutlaka inmistir sana.... :))) Ahhh ahhhh beni günahkar beni |
Dr.HÜSNÜ MAHALLİ Hariri"yi kim öldü
Peki Hariri"yi kim öldürdü?
Bana kalırsa bölgede en son öldürülmesi gereken insan Hariri"dir. Hariri Lübnan içinde ve dışında herkesle iyi geçinen siyasi bir lider. Rahat, samimi, dürüst, diyaloğa açık, şiddet ve terörü rededen, dinine ve geleneklere bağlı bir insan. Ama en önemlisi Hariri Lübnan gibi çok karmaşık bir ülkede çok önemli bir denge unsuru idi. Hariri; Suriye, Mısır, S.Arabistan, Körfez ülkeleri, Fransa ve daha birçok ülke lideri ile yakın ilişkisi ve dostlukları vardı. Hariri, Lübnan ve Ortadoğu"da belki de en çok ve herkes tarafından sevilen ve saygı gösterilen bir liderdi. Bu nedenle dostları Hariri"yi hem Lübnan hem de bölge için bir denge unsuru olarak görürdü. Hariri normalde en son öldürülmesi düşünülen bir liderdi. Hariri"nin öldürülmesi bu nedenle önemli. Lübnan ve bölgeyi karıştırmak isteyenler Haririr"yi öldürenlerdir. Şimdi gelin birlikte yüksek sesle düşünelim ve bildiklerimi paylaşalım. Hariri yıllardır Suriye dostu idi. Hatta Suriyelilerin destek ve onayı ile bir kaç kez başbakanlığa seçildi. Suriye, 15 yıl süren iç savaşı durdurabilmek için 1980"li yılların ortasında Arap ülkelerinin de onayı ile Lübnan"a müdahale etti. Bu onay ve Lübnan hükümeti ile yapılan anlaşma gereği Suriye bu ülkede asker bulundurdu. Suriye"nin desteği ile Lübnanlılar İsrail"in 18 yıl süren güney Lübnan işgaline son verebildi. Beşar Esad"ın Şam"da yönetime gelmesiyle Suriye askerlerini aşamalı olarak Lübnan"dan çekmeye başladı. Bunu fırast bilen batı (Amerika ve İsrail) destekli Hıristiyanlar Suriye"yi sıkıştırmaya başladı. ABD ise Suriye aleyhine BM"de karar çıkartarak Lübnan"dan çekilmesini ve Lübnan"daki tüm gurupların (Lübnanlı Hizbullah ve Filistinli değişik gruplar) silahsızlandırılmasını istedi. ABD giderek Lübnan"ın içişlerine karışmaya başlamıştı. Tam bu sırada geçen ekim ayında Cumhurbaşkanı Emil Lahhud"un süresi parlamento tarafından iki yıl uzatıldı. Cumhubaşkanı Lahhud ile arası iyi olmayan Hariri başbakanlıktan istifa etti. Bunu fırasat bilen Amerika, Hariri"nin kişisel dostu Chirac"ı yanına alarak Suriye"ye karşı yoğun bir kampanya başlattı. İşte 1559 sayılı BM Kararı bu şekilde Güvenlik Konseyi"nden çıkartıldı. Ama Hariri ile Beşşar Esad arasında yine de bir sorun olmamıştı. Hariri her zaman olduğu gibi sakin bir şekilde herkesle iyi ilişkilerini sürdürüyordu. Ama Lübnan"da durum giderek karışıyordu . Suriye karşıtı Hıristiyanlara bu kez Dürzi lider Valid Canbulat katılmıştı. Canbulat, İsrail ile işbirliği yaparak Lübnan"ı iç savaşa sürükleyen Falanjist faşist Hıristiyanlarla işbirliği yapmaya başlamıştı. Bu işbirliği İsrail, Amerika ve son dönemlerde bu iki ülkeye aniden ve ilginç bir şekilde yanaşan Fransa tarafından desteklendi. Çünkü Lübnan"ı karıştırmak, Suriye"yi sıkıştırmak demekti. Lübnan"ı karıştırmak İran"ı buradaki tehlikelere bulaştırmak demektir. Çünkü İran Lübnan"daki Şii Hizbullah ile ilgilidir. Irak"ta ise Şiiler yönetimi kontrol ettiklerine göre, Irak"takiler de Lübnan"daki durumla ilgili olacaklardır. ABD ise keyfine göre bazen Suriye bazen de İran"ı tehdit ediyor. Bunu da yalnızca İsrail için yapıyor. İsrail ise Lübnan"ın Şabaa, Suriye"nin Golan bölgelerini işgal etmeyi sürdürüyor. İsrail, Türkiye dahil Suriye ve Lübnan ile her türlü arabuluculğu reddediyor. Suriye lideri Esad ve mayısta Ankara"ya gelen Hariri Türkiye"ye mutlak güvendiklerini söyleyerek İsrail ile barışa hazır olduklarını söylediler. İsrail, Abdullah Gül"ün bu yöndeki girişmine "hayır" dedi. İsrail ve Amerika ne Lübnan"da ne Irak"ta ne de bölgede barış ve istikrar istemez. İşte bu nedenle Lübnan"ın kargaşaya sürüklenmsesinden yarar sağlayacak tek güç bu iki ülke ve bölgedeki yandaşlarıdır. Lübnan"daki Filistinlilerin ve Hizbullah"ın bir iç kargaşa ile meşgul edilmesi, bu kargaşadan dolayı Suriye"nin sıkıştırılması ve İran"ın yan tartışmalara çekilmesi yalnızca İsrail ve Amerika"nın işine yarar. Filistinlileri her türlü dış destekten yoksun bırakmak isteyen İsrail ve Amerika böylece kendi istedikleri barış modelini zorla Mahmut Abbas"a kabul ettireceklerdir. Çünkü şu anda Filistin davasına ve Filistin halkının kendi haklarını elde etme mücadelesine sahip çıkan ve tam anlamıyla destek veren tek Arap ülkesi Suriye"dir. Hariri ise bu desteği en samimi bir şekilde veren Arap liderlerin başındaydı. Toprağı 38 yıldır işgal altında olan Suriye, bölgesel barışla doğrudan olarak ilgilidir. Beşşar Esat, Suriye"nin barışa hazır olduğunu herkese ve özellikle Başbakan Erdoğan"a söylemiştir. Suriye"nin istediği barış gerçek, adil ve kalıcı barıştır. İsrail ve Amerika"nın istediği barış ise, yalnızca kendilerinin bölgesel ve stratejik çıkarlarına hizmet edecek göreceli barıştır. Hariri"nin öldürülmesine bu veriler içinde bakılırsa daha sağlıklı ve doğru yorum yapabiliriz. Hariri"nin öldürülmesini bahane ederek Lübnan"a müdahale etmeyi planlayan ABD, Fransa ve İngiltere"ye yine Suriye"nin bu bahaneyi sunması ne kadar anlamsız ise, "Hariri"yi Suriye öldürdü" demek de o kadar anlamsız ve aptalcadır. Unutmamak gerekir ki; Lübnan büyük ölçüde Irak"a benzer. Etnik, dinsel ve mezhepsel yapısı itibariyle. Bu nedenle işgal için Irak"ı seçenler şimdi bölgeyi kargaşaya sürüklemek için Lübnan"ı seçiyor. Savaş sonrasında Irak"ın geleceğinden endişe edenler hep şunu söylerdi: "Irak, Lübnanlaştırılacak". Hariri"nin öldürülmesi ile belki de şimdi birileri Lübnan"ı Iraklaştırmak istiyor! Dr. HÜSNÜ MAHALLİ YENISAFAk |
himmmmm
bas ortusu degil..kara carsafi sevmiyorum.. sevmiyorum deyince.. insani sevmiyorum demedim ki..?! yani insanlarla benim hic derdim yok.. olamazda...ben siradan bir vatandas ok.. sadece dusuncemi soyluyorum.. cok mu kotu?? hayret bir sey ya?!
|
düsüncen irkci ve fasistce?
bir kadinsin diye sana valvaracak yada Yag cekecek deyilim normal hayattada kadina fazla yüz vermem ve yag cekmem.
bunu ancak bazi laz kafalilar yapar.......................................... bu ülkede özgürlükten bahsediliyor kadinlar maymun gibi soyultuluyor ve genel evlerinde hayvan pazarindaymis gibi satiliyor sen önce git o kadinlarin haklarina sahib cik??????????? komrenteee................ |
Und Du Biest ein lügnerin???
Autor: ISINSU
Datum: (14/02/2005 - 17:41) Forum: Kopftuch Wertung bisher: Ihre Wertung: genial sehr gut gut keine mittel schlecht unserioes KEINE KOPFTÜCHER IN DEUTSCHLAND°! ich will keine Kopftücher in D. sehen!!!! |
hadi ya!!
senin köyünde 13 yasinda kizlar daha pubertät cagini bitirmeden yasli erkeklere hayvan gibi satiliyor hem de hayat boyu.. sen git önce köyündeki kerhaneleri kurut ondan sonra avrupaya laf at kirooo!!
|
olayi yanlis yere cektin...
bana yag cekmeni istemiyorum... du hast wohl nicht alles gelesen.. ben o topigi dikkat cekmek icin attim, um zu sehen, wie die Leute aus dem Forum darauf reagieren.. du bist jetzt der Einzige, der eine agressive Stellung eingenommen hat.. pack dich erst mal selber an deiner Nase.. anstatt mit laz usw. zu kommen.. ??? wobei ich nicht mal weiss, was das jetzt sein soll??? und du willst mir sagen, duuuu wärst tolerant ?? und ehrlich?? weil du auch so direkt deine Meinung vertreten kannst ?? und ich nicht?? HAAAAAA.... du bist genial! :D
|
Müjde Enis :-) politikaya girme zamani
Yaşar Nuri Öztürk parti kurdu
İstanbul Bağımsız Milletvekili Yaşar Nuri Öztürk, ""Halkın Yükselişi Partisi""nin kuruluş dilekçesini, İçişleri Bakanlığı"na verdi. Öztürk, dilekçeyi vermeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, 46 kişilik kurucular kurulu ile ""sıfır kilometre"" olduklarını söyledi. Parti kurmasının gerekçesinin sorulması üzerine Öztürk, ""Memleket gerek duydu, ihtiyaç var"" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinden ve AK Parti"den istifa eden Erkan Mumcu"nun, dün düzenlediği basın toplantısında, bu ihtiyacı dile getirdiğini, çok önemli şeyler söylediğini ifade eden Öztürk, ancak bu söylenilenlerin çarpıtıldığını, ""Mumcu ne yapacak, nereye gidecek?"" şeklinde gündemin değiştirildiğini savundu. Mumcu"nun Bakanlar Kurulu"nun bir üyesi olarak mutfaktan geldiğini ifade eden Öztürk, istifasının gerekçesinin altının çizilmesi gerektiğini söyledi. Öztürk, demokrasinin ruhuna bakılması halinde, Halkın Yükselişi Partisi"nin ikinci parti olduğunu iddia ederek, ""Hepsi birbirinin yavruları olduğu için, bunları bir tane sayıyorum. Biz, yavrulama değil, orijinaliz. Maddi, manevi hiçbir şekilde mirasyedi değiliz"" diye konuştu. ""SLOGAN VE İDEOLOJİ PARTİSİ DEĞİL"" Partinin kuruluşundan önce gerçekleştirdiği yurt gezilerindeki izlenimlerini soran gazeteciye Öztürk, 20 yıldır Türkiye"yi karış karış gezdiğini, siyasete atıldıktan sonra, ""oraya-buraya gidenlerden olmadığını"" dile getirdi. Siyasete giriş amacını ""vatandaşların sorunlarını dinlemek ve elini taşın altına sokmak"" olarak belirten Öztürk, ülkenin sorunlarına, ciddi ve eylemli planlarla çare aramak istediklerini söyledi. Bir soru üzerine Öztürk, sağcı ve solcu değil, merkezde yer aldıklarını anlatarak, ""İnsancıyız, Türkiyeciyiz. Türkiye haritasındaki herkesi kucaklıyoruz. İdeolojiler dönemi, Berlin Duvarı"nın yıkılmasından sonra bitti. Anayasa"nın ikinci maddesinde yer alan sosyal demokrasiyi benimsiyoruz, ideoloji meselesi değil"" dedi. Öztürk, slogan ve ideoloji partisi değil, program partisi olduklarını ifade etti. Konuşmasının ardından, bir süre, partinin kuruluş evrakların gelmesini bekleyen Öztürk, daha sonra kuruluş dilekçelerini İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Mustafa Toprak"a verdi. Halkın Yükselişi Partisi"nin kuruluşuyla, Türkiye"de faaliyette bulunan parti sayısı 48"e yükseldi. |
partinin ismi ney
kel aynak nuri partisimi hahahahahahhahaa
bendemi bir parti kursam acaba diye düsünüyorum CHP den tekmeyi yiyen kel nuri simdide basbakanliga özendi demek. lemmm zezekoo yakinda basimiza zaza tozcularida parti kurarlarsa sasma nerde bir yamuk var kendini adam saniyor ve parti kuruyor :=))))))))))) |
Barnabas oder Thomas Evangelium...
...beide sind die wahren Worte Jesu...
Interessant, was alles die kirche versteckt...Es gibt natürlich noch viele andere, liest erst mal die.. Fortsetzung folgt ;) P.S.: Bence büyük üstad Imam Gazali icin nasil böyle bi hüküm sürersin anlamis degilim...Hic hos degil kanaatimce... Hic "MECAZ" diye bi kelime duydunmu? |
biz enisle beraber bu partinin beyin
takimi olucaz ilerde..senin aklin ermez böyle seylere kiro :-)
|
senin avrupandada
kinder ficker ler cirit atiyor lesbiyenler önüne hiyar monte ediyor lennn bu gidislen Ibneler dünyasina dönecegiz yakinda abd askerleri kadin gibi kivirib savas yaparlarsa sasmam
al birini vur ötekisine........... |
ersel keinn scheisss alterrr o.T.
ohne Text
|
Martin Luther??
Wir brauchen kein Martin Luther...! Es ist schon alles im Koran ausführlich...
Dinde, Kuranda olmaz Reform, ancak insanlarda anlama, idrak etme reformu olur.. |
sen galiba tr.deki gazetelerin 3.renkli
sayfalarini okumuyon?
bak da gör sapiklar,daga cocuk yasta kiz kaciranlar nerdeymis? |
hadi ordan
o gaztelerde senin gibi daravereciler
|
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 16:31 Uhr. |