Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

delahoyaa 13.02.2005 20:40

Sefil Safii Kürt... o.T.

ohne Text

hunkar 13.02.2005 21:48

Burasi Forum ve Bilim sayfasi degil....

Eger bir konu acacak isen tartismaya, buyur !!!

Ama bir yerden kopyaladigin bir yaziyi buraya asmanin bir anlami yok... Tsunami bir ilahi ikaz degil ayrica bir dogal afet...

oezsu 13.02.2005 22:13

Du weisst schon was ich meine!!!

...Neyse, laf ebeligine gerek yok...

13.02.2005 22:17

aleviler türktür ama kürtler türk degil

dir. Bende kürtleri hic sevmiyorum. Önce pustluklari sergileyin sonrada kardeslikten dem vurun. Tam iste tipik kürt psikolojik savas harbi! ama basiniza is aliyorsunuz. farkinda bile degilsiniz!

isinsu 13.02.2005 23:15

:) Aber sicher..!

Definiere mir erst mal was ein " moslem " ist.. bevor ich ernsthaft in eine Diskussion einsteige.. Ich bin eine gute Zuhörerin.. also schiess los und dann habe ich etwas zu sagen.. VIELLEICHT..

isinsu 13.02.2005 23:30

übertreibe es nicht..

ok..anlayan anlar anlamayana sivri sinek saz.. misali laf ebeligi yapanlara da selam olsun...!

14.02.2005 02:17

O halde yeryüzünde senden baska

anlayan yok tabi.....

Senin Mealini ne zaman okuyacagiz ???

hasrett 14.02.2005 09:23

Rica:

Lütfen,
müslümanligi ve türklügü ve demokrati öne sayan, ilk önce NAS suresini birdaha okusun!

Okusun ve ögrensin!

Herseyden öne gelen ilk INSANLIKTIR!
Bunu var saymayan, lütfen benim ZD"ime ugramasin birdaha!

Eyvallah!

kerio 14.02.2005 10:58

niye ki?

sende ayni dili kullaniyorsun.

xmischkox 14.02.2005 10:59

türk oldugumu kimsöylüyorki

dünyanin her kösesine git türküm de kim bilir ya yüzüne tükürürler yada size sirt cevirirler.

bir ikincisi aleviler türkmü yani beynin okadar calisiyor türkiyede kac yüztane irk var senin devletinde onlari tanidi onlardada milyonlarca alevi var demekki aleviler sadece türk olunmuyor.

xmischkox 14.02.2005 10:59

:=))) o.T.

ohne Text

xmischkox 14.02.2005 11:00

tsssss tsssss o.T.

ohne Text

kerio 14.02.2005 11:00

kürt alevileri seviyormusun yoksa? o.T.

ohne Text

xmischkox 14.02.2005 11:06

Irak"taki siyasi tablo

WP: Irak"taki siyasi tablo dini temelli
Washington

The Washington Post gazetesi, ABD Başkanı George Bush yönetiminin, Irak"a savaş başlatırken, İran"a benzemeyen laik bir rejim kurulmasını öngördüğünü ancak son seçimle ortaya çıkan tablonun güçlü bir dini temeli bulunduğunu yazdı.

Gazetede Robin Wright imzasıyla çıkan analizde, Bush yönetiminin, Irak"ta çabuk bir yönetim değişikliğinin ardından, "elle seçilmiş müttefiklerle", İran"daki dini temelli yapının tam tersine laik bir hükümet kurmayı umduğu kaydedildi.

Yorumda, “Ancak Amerikan müdahalesinin en büyük çelişkisi, bunun yerine Irak"ın seçime gidip dini temeli kuvvetli ve komşu İran ile yakın bağları olan bir hükümet seçmesi oldu. Amerikalı ve bölgesel yorumculara göre Bush yönetiminin şu ana kadar faturası 300 milyar doları bulan Irak politikasından en son beklediği şey buydu” denildi.

Gazeteye konuşan Michigan Üniversitesi Irak uzmanı Juan Cole, “Bu hükümetin İran ile çok iyi ilişkileri olacak. Kürtlerin seçimde kazandığı zafer de bu sonucu kuvvetlendiriyor. Bölgesel jeopolitik açısından ABD bunu ummuyordu” dedi.

"İYAD ALLAVİ ELLE SEÇİLDİ"

Cole, “ABD üç yıl önce İran"ı bombalamaya kalksaydı bu durum Bağdat"ta memnuniyetle karşılanırdı. Şimdi böyle bir şey Bağdat"ın güçlü protestosuna neden olabilir” ifadelerini kullandı.

Washington Post, Bush"un ABD kongresinde yaptığı geçen yılki ”Birliğin Durumu” konuşmasında, Sünni politikacı Adnan Paçacı"nın, First Lady Laura Bush"un yanında oturduğu ancak Paçacı"nın Irak seçiminde ulusal mecliste sandalye kazanmayı bile başaramadığını belirtti.

Gazete, Irak Başkanı İyad Allavi"nin de ABD ve BM yetkilileri tarafından “elle seçilmiş” bir isim olarak başbakanlık görevine gelmesine karşın, seçimlerin sonunda ancak üçüncü gelebildiği anlatıldı.

Gazeteye konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı"nın bir yetkilisi de Şiilerin kazandığı yüzde 48"lik oyun, çoğunluk demek olmadığına işaret etti. Washington Post, “Şimdilik ABD, Irak seçim sonuçlarını kabul etmiş görünüyor. Muhtemelen, başka şansı olmadığı için böyle” ifadesini kullandı. Gazete, Irak seçim sonuçlarının, ABD"nin İran"ın nükleer silah elde etme hedefine karşı gerginliğin arttığı bir zamanda geldiğine işaret etti.

ALLAVİ, IRAKLI KÜRTLERLE KOALİSYON PEŞİNDE

Öte yandan Fox News televizyonunda bir programa katılan Demokrat Parti Delaware Senatörü Joe Biden, seçimlerin ardından hem İyad Allavi"nin hem de Şiiler"in, Iraklı Kürtlerle işbirliği arayışında olduğuna işaret etti. Biden, Kürtlerin, yeni kurulacak yapıda çok önemli rol oynayacağını söyledi.

CBS televizyonunun Bağdat muhabiri de Allavi"nin bir kaç kez iki Kürt parti yetkilileriyle görüşmek üzere Irak"ın kuzeyine gittiğini ve seçimden sonra çoğunluk sağlamayı başaramayan Allavi"nin, “Kürtlerle koalisyon” arayışında olduğunu duyurdu. Allavi"nin böylece, yeni anayasanın ortaya çıkarılmasının ardından bir sonraki seçimde Irak hükümetinin başına gelmeyi hedeflediği de belirtildi.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,nvid~537072,00.asp
" target="_blank">http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,nvid~537072,00.asp
</a>

xmischkox 14.02.2005 11:07

Bizim oralarda senin gibilerine :=)))

Maydamoz Eniz derler hehehehehhee

xmischkox 14.02.2005 11:09

Ozbektasi Nickiylen

buralarda yazan sen deyilmiydin hüsünü?

14.02.2005 11:12

Yine bir soruya eksiz cevap

sana simdi ne demeli ???

14.02.2005 11:13

Hayir ben kaynakli konusuyorum

söyledigim her seyi belgeleyebilirim, yok öyle hava basma bos laflar bizde

14.02.2005 11:14

Talabani vaz gecmis devlet kurmadan

simdi ise Irakin BAskani olmak istiyor.....

Demistim ya.... olmayacak olan duaya amin denmez ve sonunda her zaman gercekler kazanir....

xmischkox 14.02.2005 11:14

maydanoz enisss

Auuuuuuuuuu

sana cevap yazmaya deymez seninlen sohpete deymez cünkü maydonuz gibi adamsin???????????

ben diyor baska bir sey demiyorsun Maydonuz enisss.................

xmischkox 14.02.2005 11:37

konun talabaninylen ne ilgisi var?

yahuu sen yaziyi okumadan kompüter gibi hemen tercüme ediyorsun?

konu Molla Abilerimizin Iraktaki sistemi ele aldiklari ve sistemi istedikleri gibi yönetecekleridir.

kürtlere gelince türkiye gibi onlarda abd usagi Alewi ve Barzaniye abd ne derse o olur.

komrenteee.

konun talabaninylen ne ilgisi var?

yahuu sen yaziyi okumadan kompüter gibi hemen tercüme ediyorsun?

konu Molla Abilerimizin Iraktaki sistemi ele aldiklari ve sistemi istedikleri gibi yönetecekleridir.

kürtlere gelince türkiye gibi onlarda abd usagi Alewi ve Barzaniye abd ne derse o olur.

komrenteee.

ABD Irak"taki seçim

ABD Irak"taki seçim sonuçlarından memnun değil

WASHINGTON - The Washington Post gazetesi, ABD Başkanı George Bush yönetiminin, Irak"a savaş başlatırken, İran"a benzemeyen laik bir rejim kurulmasını öngördüğünü ancak son seçimle ortaya çıkan tablonun güçlü bir dini temeli bulunduğunu yazdı. Gazetede Robin Wright imzasıyla çıkan analizde, Bush yönetiminin, Irak"ta çabuk bir yönetim değişikliğinin ardından, elle seçilmiş müttefiklerle, İran"daki dini temelli yapının tam tersine laik bir hükümet kurmayı umduğu kaydedildi. Yorumda, "Ancak Amerikan müdahalesinin en büyük çelişkisi, bunun yerine Irak"ın seçime gidip dini temeli kuvvetli ve komşu İran ile yakın bağları olan bir hükümet seçmesi oldu. Amerikalı ve bölgesel yorumculara göre Bush yönetiminin şu ana kadar faturası 300 milyar doları bulan Irak politikasından en son beklediği şey buydu" denildi. Gazeteye konuşan Michigan Üniversitesi Irak uzmanı Juan Cole, "Bu hükümetin İran ile çok iyi ilişkileri olacak. Kürtlerin seçimde kazandığı zafer de bu sonucu kuvvetlendiriyor. Bölgesel jeopolitik açısından ABD bunu ummuyordu" dedi. Cole, "ABD üç yıl önce İran"ı bombalamaya kalksaydı bu durum Bağdat"ta memnuniyetle karşılanırdı. Şimdi böyle bir şey Bağdat"ın güçlü protestosuna neden olabilir" ifadelerini kullandı. Washington Post, Bush"un ABD kongresinde yaptığı geçen yılki "Birliğin Durumu" konuşmasında, Sünni politikacı Adnan Paçacı"nın, First Lady Laura Bush"un yanında oturduğu ancak Paçacı"nın Irak seçiminde ulusal mecliste sandalye kazanmayı bile başaramadığını belirtti. Gazete, Irak Başkanı İyad Allavi"nin de ABD ve BM yetkilileri tarafından "elle seçilmiş" bir isim olarak başbakanlık görevine gelmesine karşın, seçimlerin sonunda ancak üçüncü gelebildiği anlatıldı. Gazeteye konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı"nın bir yetkilisi de Şiilerin kazandığı yüzde 48"lik oyun, çoğunluk demek olmadığına işaret etti. Washington Post, "Şimdilik ABD, Irak seçim sonuçlarını kabul etmiş görünüyor. Muhtemelen, başka şansı olmadığı için böyle" ifadesini kullandı. Gazete, Irak seçim sonuçlarının, ABD"nin İran"ın nükleer silah elde etme hedefine karşı gerginliğin arttığı bir zamanda geldiğine işaret etti.

kerio 14.02.2005 12:45

oda kaynakli konusuyor kaynak

dedigin ne ki?

oksfordt2007 14.02.2005 13:49

muahahahahha o.T.

ohne Text

isinsu 14.02.2005 16:54

..haben uns verstanden..! :)

:P

delahoyaa 14.02.2005 16:55

Yalan söyleme...

... ama Kürt"sün, yani yalan özünde kaninda var...

14.02.2005 17:14

ZB ein Buch oder ein Link

den man per Online oder wo anders finden kann.... oder ähnliches

14.02.2005 19:13

Sana ne demeli ???

yine assagilayi laflar.... ich steh über dir egal was du tust und das ist keine Angeberei

14.02.2005 20:20

Talibani su an Kürt devleti mümkün degil

Talabani: Şu anda bağımsız bir Kürt devleti mümkün değil; Irak"ın Devlet Başkanlığı"nı almakta ISRARLIYIZ

-------------------

Ben derdimde kimse inanmazdi..... eninde sonunda Relaite herkesi yakalar ve yakar yikar..... iste Talibanin durumu gibi bir sey.... Barzaniyede kalsa kalsa kasaba dayiligi kalmis gibi bir sey......
Zum Tot lachen diese Seifengescihter.... nasilda anidan U dönüyü yapiyorlar......
Neyse bu durumda TR nin müdahelesi durdurulmus oldu... aber vielleicht kommt es nocht.....
Da ist noch viel Zündstoff offen...

Hier der Rest deiser Nachricht

Link

<a href="redirect.jsp?url=http://www.nethaber.com/?h=6244" target="_blank">http://www.nethaber.com/?h=6244</a>

14.02.2005 20:31

Kusura bakmayin Forum karisti

ben hesapta Polit Forumuna yazmistim... ya Vaybee yine karistirdi ortaligi yada ben yanlislikla buraya yazdim...

Sehr komisch heute läuft Vaybee schleppend

kerio 15.02.2005 09:57

makaleyi dikkatli

okumamissin. kaynaklar verilmis, sende olamaz cünkü sende bulunan kaynak sayisi iki ücü gecmez.

15.02.2005 10:58

Zaten dinde kaynak sayisi

iki üc tanedir.... mesela Maal, Tefsir, sahih Hadis yada Farz görülen ve Kuranda bulunmayan uygulamalar.....

Daha ne olsunki dinde kaynak ???

15.02.2005 10:59

Zaten dinde kaynak sayisi

iki üc tanedir.... mesela Maal, Tefsir, sahih Hadis yada Farz görülen ve Kuranda bulunmayan uygulamalar.....

Daha ne olsunki dinde kaynak ???

oezsu 15.02.2005 11:08

:)) o.T.

ohne Text

kerio 15.02.2005 12:23

isi bilmedigin ne kadar acik

haddi zatinda kaynak birtane olur oda direkt peygamberdir. peygamber olmayinca mantiken kaynaklar ne olabilir? sahabe-i kiram olur.

vs. vs. ynö"ye gelmeden önce yani binlerce basvurulabilecek kaynak vardir.

15.02.2005 16:59

Onlarin kitabi varmi ???

Peygamberin zamanindan sadece Kurani Kerim kalmis sahabesininde kitap yazip gelecek nesillere bilgi bile birakmamislar.....

Ancak Imam Rabbani veya Muhammed Masumun kitaplari gibi kitaplar kalmis o zamanlardan... ve bunlar bile cok cok daha sonra yazilmis oilan eserlerdir....

Kisacasi, Kurani Kerim ve Islamiyet su an anlasilamiyor... cünkü sahih kaynak yok...

O yüzden ben en azindan belki aslina yakin gelebilri diye Kurani referans alan kitaplara veya kaynaklara bakmaya ugrasiyorum....

Bunda anlasilamayacak bir sey yokki

15.02.2005 17:01

Bu arada Kurani anlamak icin

Hsdis veya diger o eski Arap kaynaklari sart... yoksa Kuran öyle düz okumayla anlasilmiyor..... mümkün degil anlasilamamaz

15.02.2005 17:11

Kurn sizlerce düz okumakla anlasilirmi ?

Bazi Ayetler belki cok acik ve net olabilir, ama bir cok Ayetler birakin anlasilmasini Tefisrsiz uzagindan bile anlama imkani bulamazsiniz.....

Eeeee Kuran düz okumayla anlasilmazsa ne olacak...... ???

Iste sorun burada yatiyor... Kurani kimse anlamiyor... ha sen anliyormusun derseniz.. ich am wenigsten.....
Cünkü HZ. Muhammed döneminden ne yazikki sadece Kurani Kerimin kendisi, yani Vahyii yazilari kalmis ve daha sonra derlenip kitap haline getirilmis......

Bazi arap kaynaklarini arastirmadan ve mesala, Imami Rabbani, Muhammed Masum, Ibni Arabi, Imami Safi, Imami Azam, Imami Gazali (Hurafette cok var icinde, ama yinede degerli sayiliyor).... veya daha eski Arap kaynaklarini arastirmadan..... Kurani Kerim anlasilamiyor....

Bu Üstadlarin arasinda hem kalite hemde yil farki vardi bazen yüzyillarda olabiliyor....

Düsünün simdi bu kadar kaynak var ve hepsi baska baksa bir Islam ciziyor....... birisi Mezhepci cikar, digeri Mezhepsiz olur, digeri Hurafetci olur ve belki tesadüfen Orijinal Müslümanligi ayaklayanlarda olur.....

Kesin olarak bildigim tek sey var oda, yeryüzünden Allahi taniyanlarin eksik olmayacagidir..... ama Islam dininin Orijinalini dersek o yok... SADECE ORIJINALINE YAKIN OLAMA IHTIMALI OLAN BIR DINLE KARSI KARSIYAYIZ....

Kisacasi Islamin Orijinali 1000 yili askin bir zamandir unutulmus ve su anki haliyle sadece tahmin üzerine Müslümanlik yapabiliyoruz... mehr aber auch nicht

cimbomyilmaz 15.02.2005 18:33

Birakin su alevi sünni ayrimini!!!!!!!

Selam,

benim en nefret ettigim nokta bir Türkün öbür Türke ayrimcilik yapmasidir. Almanyada bile Alevi dernekleri ile Diyanet dernekleri yada ülkücü ocaklari araya gelemiyor.....Yahhuuu kardesler...dogru 70 yillarda birbirinizi kursunladiniz...ama zaman hizla ilerliyor ve aranizda hic bir diyalog yok.....
Birak abicim "ben aleviyim" ya da "ben sünniyim" ya da "ben ülkücüyüm" demeye.....BIRAK BUNLARI VE "BEN TÜRKÜM DESENE".....bu vaybee.de gecen iki profil gördüm...bir profilin resim kesminde bir hz. ali resmi üstünde yilmaz güney ve che guevara resimleri vardi...Yahuu güzel kardeslerim Hz. Ali nin che guevara ve yilmaz güney ile ne alakasi var??? size soruyorum....!!!!! Baska bir profilde mhp nin siyasi sembolü.....üstünde bir kurt.....ne bu yaaaaa....insani deli ediyorsunuz!!!!!!!!!!

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 07:13 Uhr.