Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Gesellschaft & Soziales (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=398)
-   -   Religion & Glauben (http://localhost/forum/showthread.php?t=4272)

09.02.2005 13:24

Orijinali senin Safe"findemi duruyor ?

yani senin Kasadami sakli....

Eeeee nasil olacak bu is... öyle bir yazdinki.... Orijinali sanki sende...

O zaman sen acikla bakalim.... orijinali nasilmis bir okuyp anlayalim... ben yillardir sadece Orijinalinin pesindeyim....

akshalil 09.02.2005 13:25

Gaybi seyler nedir kerio kardesim?

Sabah aksam cin-peri-yatir hikayeleri, filmleri ve cd lerini bilimsel eser gibi sunan ve kurana dayandiran programlar ve durmadan bunlari anlatip duran halk nedir??
bunlar gaybi degilmi?

lala1 09.02.2005 13:43

peki Yildiznamelere ne demeli ?

onlarin özel yazilari numarali sifreli arap harfleri ?

muskalar ? büyüler ?

Söz konusu bunlarin gercek olup olmadigi degil - söz konusu insanlarin bunlarla büyük bir ciddiyetle ugrasmasi.

Ayrica Nazar Ayetleri var - Nazar dualari var ...

onlara ne demeli ?

kerio 09.02.2005 13:45

biliyorsan niye soruyorsun? o.T.

ohne Text

kerio 09.02.2005 13:46

bana göre onlarda

bos seyler kategorisine girer.

09.02.2005 14:33

Evet cok dogru. Allahi tanima

ve anlamada Aleviler cok daha ileride.... buna bende katiliyorum....

Ama tutsaklik acisindan en azindan Alevilerde Sünniler veya digerleri gibi Hurafet ve bitila batmislar......

Alevilik adi üzerinde.... Aliye hayatlarini baglamislar ve Mezhepcilik üretmekteler... ayni Sünniler gibi....

Gecege bakarsak her iki tafa asil Kurandaki Islamdan bey haberdarlar....

Birisi yatip kalktim para Allahi ver yiyeyim, digeri bak ben yatip kalkmiyorum Ali ver yiyeyim........

Ne Ali verir nede Allah verir.....
Allahin Sunnetullahindaki sistemden medet umacaksin.... yani Allah ancak indirekt verir..... bunu anlayan hidayete para pula ve herseyden evvel huzura erer.....

Sünnetullah, Allahin evren icin cizdigi mekanizmadir... yani tabiat kanunlari usw. dir.... bunu lütfen bir anlayin ve ondan sonra yola koyulun.. yoksa Alicilik, Velicilik, Sünnicilik, Siicilik, Erbakancilik, Sülöculuk, Yasarcilik, Hulusicilik usw... usw... artar gider... yani sonu olmayan bir sey.....

Insanlar ancak ortaktirlar... degerlerinden fazla deger verirseniz onlarin tutsagi olursunuz, eviri cevirirler sizleri ve sonunda Ideoloji kurbani olup Cahuil bir sekilde koyun gibi hayatiniz söner...

Iste Mezhepcilik ve benzeri Ideolojilerle insanlar kendilerini biur gruba dayali hissettirip, o gruptah korunma ve güc almakta.....

Sey misali, Gemeinsam ist man Stärker.....

Be acik ve net söylüyorum... korunmayi mekanizmadan bekleyeceksin... Ideolojiden degil.....

Sünnicilik, Alicilik, Siicilik... veya Satanizim... bunlarin hepsi Ideoljidir ve Kurandan cok cok daha uzaktadirlar....

Efendim Seytan Allahin ismini duydumu... söyle yaparmis böyle yaparmis.... LAGA LUGA....

Keske ben Allahi Seytan kadar taniyip bilebilmis olsaydim, ne süper bir insan olurdum vallahi.....

Seytan Allahi Peygamberden bile daha iyi taniyan biridir.... Resül Cebrail araciligiyla Allahi tanbirken, Seytan bizzat, hem cennetinde yasami olan ve bizzat Allah ile konusmasi gecek bir Enerjik yaratiktir... zataen baska sekilde Allaha yaklasilamaz.... sonunda ona döndürüleceksiniz varya "ve ileyhi turceun" iste buda bunu kast etmekte.....
Tip degistirecek ve Allaha yaklasir bir boyuta gececeksiniz anlamini tasir....

Neyse ben yine gittim baska konulara.... Mezhepcilik mecaz anlamda Allaha SIRK kosmaktir ve Allahin zengin Kuranini kisitlamaktir, kisitlamak ve ilavelik ise, Allahlik taslamaktir...

Ve bunda apacik SIRKTIR

09.02.2005 14:46

Evrenin Hologramik yapisi belli zaten

buna bir sey diyen yok...... ama Burclar ilmi Idris Reule verildigini ilk sefer duyuyorum....

Evrende gizli güclerin var oldugu acikca biliniyor... mesela Schwarzer Energie denilen ve onsuz tüm Astroloji Physik"i bir sonuc vermedigi acik ortada...

Veya Ruhun bir enerji oldugu ve hatta ölüm esnasini Aletlerle ölcecek hale geldigimiz bilinen bir gercek... ruhun yaklasik 15 santim vucudun üzerinde bir zaman bekledigini ve ondan osnra yükselip gittigini biliyoruz... yasam ile ölüm arasi o olsa gerek....

Ama Yillarinda tam anlamiyla belli olmadigi, ve her kabilenin kendi sistemine göre Yillar ve aylar hazirladigi zamanda ve su an Cinde yine Horaz yilinin basladigi bir zamanda...

Benim Skorpion burcum üzerine yapilan ve Resül Iris"e inen yorumlar ve aciklamalar nerede ve hangileridir.....

Enerjetik olarak kesinlikle her insanin dogus zamaninda bir özellik olabilecegi muahakkaktir, ama ben Resül Idrise inen o Vahyiileri görmek istiyorum...

HZ. Idrise inmistir diye neresinde yazmakta ??

09.02.2005 14:52

Yanlsi anlasildi galiba

bilmeyen red eder diyor... bilen degil..

Yani Astroloji vardir diyor...

09.02.2005 14:55

Niye Sünnet sayilmazmi ???

Neden sakal Sünnet sayiliyorda o Sünnet sayilmiyor....

Sag elinle yemak yamek, sol ile tahret almak..... sol ile tuvalat acmak... bu gibi gerizekaliklar sünnet oluyorda sex stilini kopyalamk neden Sünnet olamasin ?????

Diyorumya arkadas.... HURAFET bunlar HUrafet.....

xmischkox 09.02.2005 16:00

Bu maddeleri unutmadin mi

Mum yakmak ???
Cem evinde Dans (früher SEMAH) etmek
Solcu ve özgürlükcü olmak
Zülfikar kolyesi asmak
Bakire olmak (sadece kizlarda)
Sünni erkekler tarafindan kullanilip sen alevisin
bizim
aileye uymazsin diye terkedilmek (kizlarda)
ickici berdos olmak (erkeklerde)

Adak kesmek
Fal acmak fal bakmak
Sihir yapmak keramet sahiplerine el etek öpmek !
Dedelere hürmet etmek gaibi bilmek !
Asure pisirmek
Siir okuyarak sarki söylerek ibadet etmek !

Hü hü dost hü cekmek
Kadinli kizli sosyetik Cem etmek koca bulmak !
Karsilikli Eline beline diline saglik yarasin demek !
CHP ci devrimci olmak
Atatürk bir aleviydi diyip sahiplenmek !
Ateist acikca Allaha küfür edenlerle haci bektaside
tören yapmak
Pir sultan abdal in ALLAHINA küfredenlere hürmet etmek
°
Laik ve demokrat olmak
Hz ayseye ve muaviyeye küfür etmek
Gelene gidene sen yezidsin diye itham etmek !
Yobazlarla islam üzerine sidik yarisi yapmak !
Ahmet kaya arif sag dinlemek
Acilarin cocugunu oynamak
Ezilmek
Horlanmak
Hakir görünmek
Komplexlenmek
Azinlikta olmak
Her Türbanli kizlardan sakallilardan yobaz diye nefret
etmek !
Tarihi carpitmak
Dedelere tapmak
Samanist sazi tari calmak
Kötü ruhlari kovmak icin tören yapmak

Yobaz gelenekci olmayan her sairi alevi yapmak
Haci bektasiye gidip orada agaclara caput baglamak ve
HACI olmak !
Ramazanda 3 gün oruc tutmak
Kurandan Hz ali ilgili ayetler osman tarafindan atildi
kuran degistirildi demek !
Kurban kavurma bayraminda sünnilerden fazla kurban
kesmek !
Hz aliyi tanrilastirmak Allahin aslani sifati vermek !

Ancak dogumla alevi olabilmek yani kan yoluyla alevi
dogmak (yahudiler gibi)
Kürt ve türk oldugu halde Peygamber soyu (kureys arab)
oldugunu iddia etmek
Alevilik kültürdür ama ben ateistim demek (genau so
wie yunus emre und hz ali

xmischkox 09.02.2005 16:18

Senin Yaptigin Pisligin?

Karsisinda kerio nun yaptigi hic birsey deyil bu sapigin GB sine bakin nasil Müslimanlarlan Alay ve hakaret ediyor göreceksiniz?

coach01 09.02.2005 16:22

cok komiksin yine

hangi hadislermis bunlar ??

ve kaynaklarini belgesi nerede ? Yani imza atmislar diyorsun nerede ben öye bir sey duymadim okumadim.

Dine uymayan isteklerini alimleride ortak etme ...

hadisler vardir ve hep kalacaktir.

akshalil 09.02.2005 16:33

yok kocum al sana link alevileri ögren

biraz burdan..
gerci itiraf edeyim bizi birazcik fazla övmüsler:-)

<a href="redirect.jsp?url=http://de.wikipedia.org/wiki/Aleviten" target="_blank">http://de.wikipedia.org/wiki/Aleviten</a>

xmischkox 09.02.2005 16:36

Arab Kilicini Takmaklan.

Dini inancmi olur sonrada Araba küfür et sizi fasistler sizi?????

akshalil 09.02.2005 16:41

Benim fasist olmadigimi iyi bilmen lazim

bigpuma..beni delahoyaa ile falan karistirdin galiba..

yürü tassarabasiii
bizim alevilerin kicinin seviyesine gelmen icin 20 varil zemzem suyu ile yikanman ve 40 firin ekmek yemen lazim :-)

xmischkox 09.02.2005 16:42

greetings its sweet

Why sihen alewitische women no under pair of pants in the summer.

xmischkox 09.02.2005 16:42

:=))))) o.T.

ohne Text

akshalil 09.02.2005 16:43

Ayrica Ali ve ogullari emevi zulmüna

ugradigi,iskenceler görüp haksizliga ugradiklari icin biz alinin kilicini mazluma saygidan dolayi sembolik olarak takariz..

biz hep mazlumdan yanayizdir..
dönen dönsün ben dönmezem yolumdan
hizir pasalarin saltanati bitene kadar bize rahat yok

xmischkox 09.02.2005 16:53

hüüüü hüüüü dosttt hüüü :=))

Sakin beni Alevi düsmani falan sanma burda ve cevremde bazi dondikleri gördügüm icin sevmem bazilarini.

15 yasindayken hasan emmi diye bir abimiz vardi harmanlarda az Tirpan atmadik onunlan ekmek yedik ayni tabaktan su ictik ayni bardaktan.

Hasan emmi sizlere benzemiyordu adam namazini kilar orucunuda tutardi.

sizlerse herkösede raki icip kari oynatiyorsunuz 12 imam falan filan hikayeleriylen kendinizi avutuyorsunuz lemmm düdükler siz kim Alevilik kimm lenggg.......

cogunuz domuz eti yiyorsunuz almanlara yag cekiyor Sünnilerden cok almanlari seviyorsunuz yani görmesek demeyiz bunlari.

xmischkox 09.02.2005 16:58

Allah?ın yolu ile Peygamber

İnanmayan Kur?anı anlayamaz

Sual: Allah?ın yolu ile Peygamberin yolu birbirinden ayrı değil midir?

CEVAP
Allah?ın yolu ile Peygamberimizin yolu birbirinden ayrı değildir. Yalnız Kur?an diyerek ayırmaya çalışanların kâfir olduklarını Kur?an-ı kerim bildiriyor:

(Allah ile resullerinin emirlerini birbirinden ayırıp ikisi arasında bir yol tutmak isteyen kâfirdir.) [Nisa 150,151]

(Allah?a ve Resulüne uyun [uymayıp] yüz çeviren [kâfirdir] Allah da kâfirleri sevmez.) [A. İmran 32]

(Ey inkârcılar [Resulümün bildirdiklerini] yalanladığınız için, yakanızı azap bırakmaz.) [Furkan 77]

Kur"anda (Meyte ve kan size haram kılındı) buyuruluyor. (Maide 3)

Meyte, boğazlanmadan öldürülen yani leş olan hayvandır. Yalnız Kur?an diyen kâfirler, bu âyete bakarak (balık ve dalak yemeye haramdır, çünkü Kur?anda öyle yazıyor) derler. Halbuki yalnız Kur?an diyen kâfirler ve diğer inanmayanlar Kur?anı anlamaz.

İşte iki âyet meali:

(De ki: O Kur?an, inananlar için doğru yolu gösteren bir rehber ve şifadır. İnanmayanların ise, kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur"an onlara kapalıdır. Sanki onlara uzak mesafeden bağırılıyor da Kur?anın ne söylediğini anlamıyorlar.) [Fussilet 44]

(Okuduğun Kur?anı dinleyen kâfirlerin, anlamalarına engel olmak için kalblerinin üstüne kat kat perde, kulaklarına da ağırlık koyduk.) [Enam 25]

Balık boğazlanmadan [kesilmeden] ölürse meyte olur, yalnız Kur?an diyenlere göre yenmemesi gerekir. Ama Allahü teâlâ, (Bu Kitabı, insanların ihtilafa düştükleri şeyi açıklayasın diye sana indirdik) buyuruyor. (Nahl 64) Müslümanlara da, (Bir işte anlaşamazsanız, bu işin hükmünü öğrenmek için Kur"an ve sünnete bakın!) buyuruyor. (Nisa 59) Balık yenir mi diye Kur"ana bakınca yalnız Kur?an diyenler yenmeyeceğini anlar. Dalak kandır. Âyete bakınca buna da haram derler. Fakat sünnete bakılınca balık ve dalak helaldir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Size iki meyte ve iki kan helal kılındı, iki meyteden biri balık, iki kandan biri de dalaktır.) [İbni Mace]

Eğer Resulullah Meyteyi açıklamasaydı, müslüman balık yiyemezdi. Namazın nasıl kılınacağını, zekatın nasıl verileceğini, hangi mallardan ne kadar verileceğini âyetlerden çıkarmak imkansızdır. Resulullah, (Kur?anı insanlara açıkla) emrine uyarak açıklamıştır. Cebrail aleyhisselam, Kur?anı getirdiği gibi, açıklaması olan sünneti de getirmiştir. (Darimi)
Zaten Resulullahın sözleri vahy ürünüdür. (Necm 4)

Kur?ana uymak gibi sünnete uymak da farzdır. Birkaç âyet meali:

(Ona uyan doğru yolu bulur.) [Araf 158]

(Resule itaat eden Allah?a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(Hayır Rabbine andolsun ki anlaşmazlıklarda seni hakem kılıp verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymadan tam manasıyla kabullenmedikçe iman etmiş olmazlar.) [Nisa 65]

Allahü teâlâ "Yalnız bana uyun" demiyor, çok yerde "Allah?a ve Resulüne uyun" buyuruyor. (Enfal 20), Yalnız bana isyan etmeyin demiyor, (Allah?a ve Resulüne isyan etmeyin) buyuruyor. (Nisa 14)

İşte âyet-i kerime mealleri:

(Allah?a itaat edin, Peygambere itaat edin. İşlerinizi boşa çıkarmayın.) [Muhammed 33]

(Allah ve Resulüne itaat edin.) [Enfal 1]

(Namazı kılın, zekatı verin, Allah?a ve Resulüne itaat edin.) [Ahzab 33]

(Namaz kılın, zekat verin, Peygambere itaat edin ki size merhamet edilsin.) [Nur 56]

(Allah?a ve Resulüne itaat edin ki rahmete kavuşturulasınız.) [Al-i İmran 132]

(Allah?a itaat edin, Peygambere itaat edin, karşı gelmekten çekinin.) [Maide 92]

(Allah ve Peygamber, sizi, hayat verecek şeye çağırdığı zaman icabet edin.) [Enfal 24]

(Allah?a ve Peygamberine itaat edin; çekişmeyin.) [Enfal 46]

(Allah?a itaat edin. Peygambere de itaat edin.) [Tegabün 12]

(Namazı kılın, zekatı verin Allah?a ve Resulüne itaat edin. Allah yaptıklarınızdan haberdardır.) [Mücadele 13]

(Kim Allah?a ve Peygamberine itaat ederse, Allah onu, içlerinden ırmaklar akan Cennetlere koyar. Kim yüz çevirirse, onu can yakıcı azaba uğratır.) [Feth 17]

(Eğer Allah?a ve Peygamberine itaat ederseniz, işlediklerinizden bir şey eksilmez; doğrusu Allah, bağışlar, merhamet eder.) [Hucurat 14]

(Sizden kim, Allah?a ve Resulüne itaat eder ve yararlı iş yaparsa ona mükafatını iki kat veririz. Ve ona (Cennette) bol rızık hazırlamışızdır.) [Ahzab 31]

(De ki: ?Allah?a itaat edin; Peygambere itaat edin.? Eğer yüz çevirirseniz, bilin ki o Peygamber, kendisine yükletilenden ve siz de kendinize yükletilenden sorumlusunuz. Eğer Ona itaat ederseniz doğru yolu bulursunuz, Peygambere düşen sadece, apaçık tebliğdir.) [Nur 54]

(Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin velileridir; iyiyi emreder kötülükten alıkoyarlar; namaz kılarlar, zekat verirler, Allah?a ve Peygamberine itaat ederler. İşte Allah bunlara rahmet edecektir. Allah şüphesiz güçlüdür, hakimdir.) [Tevbe 71]

(Allah?a ve Peygambere itaat eden, Allah?tan korkan ve Ondan sakınan kimseler, işte onlar kurtulanlardır.) [Nur 52]

(Kim Allah?a ve Resule itaat ederse işte onlar, Allah?ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddıklar, şehidler ve salih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel arkadaştır!) [Nisa 69]

(Yüzleri ateşte evrilip çevrildiği gün: Eyvah bize! Keşke Allah?a itaat etseydik, Peygambere de itaat etseydik! derler.) [Ahzab 66]

Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:

(Peygamberin haram kılması, Allah?ın haram kılması gibidir.) [Tirmizi]

(Bana uyan Cennete girer, bana isyan eden Cennete giremez.) [Buhari]

("Kur?andan başka bir şeye uymayız" diyenler çıkar.) [Ebu Davud]

(?Hadisi bırak, Kur"ana bak? diyenler çıkar.) [Ebu Ya?la]

(Sünnetimden yüz çeviren benden değildir.) [Müslim]

(Bu Kur?an, hoşlanmayana zor gelir. Onu sevene ise gayet kolay gelir. Hadisimden hoşlanmayan için de hadislerim zor gelir. Sünnetime uyana ise çok kolay gelir. Hadisimi dinleyip ona uyan, mahşerde Kur?anla haşrolur. Hadisime önem vermeyen ise Kur?anı hor görmüş olur. Kur?anı hor gören ise, dünya ve ahirette hüsrana uğrar.) [Hatib]

akshalil 09.02.2005 17:01

hahahaha;-) ulen bir bara gidip

bir tek atmak ve cikmak "raki icip kari oynatmak mi oluyor?
kari,dansöz oynatmak, arap-sünni gelenegidir delikanli..
ayrica yoo ben sünnilerle cok iyi anlasirim..burdaki bazi alevi fasistler var öylelerini ben de sevmem..

xmischkox 09.02.2005 17:03

kafayi cekmise benziyorsun

Bak dedeler kizar sonra sana Cem evlerindede aynen dansöz ocaklarindaki gibi kadinlar dans ettirilmiyormu yani yani :=))))

Saz calib kari oynatmak galiba dünyada ilk sizde var aynen apaci dansina benzettiniz su alevulugü......

cemdean 09.02.2005 17:13

Dich braucht die Gemeinde....

...weiter so....

cemdean 09.02.2005 17:17

Görmeden bilmeden atip

tutamayin be.
Bizim orda bir eski kerhaneyi Cami yaptilar senin yoldaslarin. Simdi ben her sünni insani allahsiz olarak mi göreyim?

xmischkox 09.02.2005 17:19

Gercektenmi hani nerdee

Adresi verde bizde bilelim istirami gercekmi sunuda biliyorum Alevi köylerinede devlet cami yaptiriyor sizler isi pislige cekerseniz öyle olur iste...

cemdean 09.02.2005 17:21

Yunus Emre sagte mal:

Die MEnschen streben nach dem Paradies, ein Paradies mit Wein, Weib und Gesang... Gebt ihnen Ihr Paradies!
Ich will nur Harmonie mit dem Schöpfer!

cemdean 09.02.2005 17:24

Senin gibi...

...bilincsiz ve karamsar düsünen adamlar bizi yoldan taptirdi iste.... o kadar.......

xmischkox 09.02.2005 17:25

olkolsüz sarabta vardir

birak yunusu birak ali yi veliyi birak bektasi sen imana gel imanaaaaaa.....

akshalil 09.02.2005 17:26

Kafayi cektim ya!

Ey zahit saraba eyle ihtiram
Müslüman ol terk et bu kilükali
Ehline helaldir na-ehle haram
Biz içeriz bize yoktur verbali

Sevaba girmek çün içeriz sarap
Içmezsek oluruz duçar-i azap
Senin aklin ermez bu baska hesap
Meyhanede bulduk biz bu kemali

Kandil geceleri kandil oluruz
Kandilin içinde fitil oluruz
Hakki göstermeye delil oluruz
Fakat kör olanlar görmez bu hali

Sen münkirsin sana haramdir bade
Bekle ki içesin öbür dünyada
Bahs açma HARABI bundan ziyade
Çünkü bilmez haram ile helali

cemdean 09.02.2005 17:30

Seninde aklin basa gele... o.T.

ohne Text

akshalil 09.02.2005 17:30

kocum sen namaz kilan bir insani iyi

insan olarak görüyorsun..
alevilerde ise das spielt Keine Rolle!
namaz kilmak,hacca gitmek,oruc tutmak insan olmanin,iyi insan olmanin ölcüsü degildir bizde..

her ne ararsan kendinde ara
mekkede hacda degil

alevi felsefesini ögrenmeden önyargi ve kafandaki mikroplarla gelme..
kapitooooooo`???

xmischkox 09.02.2005 17:33

Sarkici olmaya karar verdim :=)))

Senin yüzünden Canima,
Damarimdaki Kanima
Kuran´ima Kitabima, KÜSTÜM

Daha seninle konusmam KÜSTÜM, KÜSTÜM
Ne yaparsan yap barismam KÜSTÜM, KÜSTÜM
Artik sana hic karismam KÜSTÜM, KÜSTÜM
KÜSTÜM oy oy

Ekmegimin tuzu olsan KÜSTÜM, KÜSTÜM
Kaderimde yazi olsan KÜSTÜM, KÜSTÜM
Padisahin kizi olsan KÜSTÜM, KÜSTÜM
KÜSTÜM oy oy

Bitsin bu Sevdamiz bitsin,
Nereye giderse gitsin x2
Konusursam dilim kopsun, KÜSTÜM

KÜSTÜM Kara Gözlerine KÜSTÜM, KÜSTÜM
KÜSTÜM Aci Sözlerine KÜSTÜM, KÜSTÜM
Gölgesine, Izlerine KÜSTÜM, KÜSTÜM
KÜSTÜM oy oy

Ekmegimin tuzu olsan KÜSTÜM, KÜSTÜM
Kaderimde yazi olsan KÜSTÜM, KÜSTÜM
Padisahin kizi olsan KÜSTÜM, KÜSTÜM
KÜSTÜM oy oy

"Daha seninle konusmam,
Ne yaparsan yap barismam,
Artik sana hic karismam,
Ekmegimin tuzu olsan,
Kaderimde yazi olsan,
Padisahin kizi olsan,
KÜSTÜM"

09.02.2005 17:45

Ben bir aralar bundan bir kac

sene önce Diyanet Islerinin Sayfasinda tüm ortak imzalanan aciklamalari yazdirmistim... orada yaziyordu.... hani Ilahiyetcilarla Diyanetin Mehmet Nuru Yilmazin döneminde vardi ya... bundan zannediyorum 3 sene önceydi veya 4 te olabilir... weiss nicht mehr so genbau....

Da stand 16 Hadis die von denen im Einvernehmen den Resül zugeordnet werden konnte bzw... en azindan Kurana uygundur diye kabul görenlerdi..... yani Sahih Hadis ancak bunlara denilebilir....

Istersen Diyanet Islerinin sayfasinda bir arastir, mutlaka Arsivde bulunur....
Hatta bende bakamam lagzim

coach01 09.02.2005 18:50

kenidisi kurtulmusda ...

meshepcileri sikayet edecekmis of of ...

ne alim insanmissin ya :)

bedduaya bak.

gercek müslüman karsisindakinine müslüman olmasi icin calisir. Allaha dua eder onlar bilmiyordu veya onlari af et diye. Senin gibi sikayet adalet koltunuguna oturmazlar !

09.02.2005 20:08

Konu Mezhepdi ben degil

konuyu saptirmayalim... artik bundan sonra bir konuyu tam bitirdikten sonra digerine gecelim

09.02.2005 20:12

Wessen Hose ???? o.T.

ohne Text

09.02.2005 20:13

Peygamber Allahin yolundan gidemez

cünkü Allah degildir.... ama Peygamber Vahyyi araciligiyla bizler icin lütfettigi yoldan gidebilir... ve gitmistirde..... yani Allahin insanlik icin cizdigi yoldan gecmistir.. hemde en kalitelisi biur sekilde......

09.02.2005 20:15

Akldiki Allahin yolu falanda yok

Allah sinirisz ucsuz bucaksit tektir.....
mecaz anlamda... kainaatin ruhu und darüber hinaus..... oy üzden sinirsiz tek deriz... weil es nur einen gibt.....

Ondan daha ötesi olmadigi icin yolu falan olamz...

Ve mecaz anlamdada denilse... Allahin yolu diye tebir edilmesi kesinblikle yanlistri

hasrett 09.02.2005 20:37

Du bist ein Fake - Hau ab! o.T.

ohne Text

09.02.2005 20:46

It"s realy possible..... o.T.

ohne Text

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 19:26 Uhr.