Vaybee! Forum

Vaybee! Forum (http://localhost/forum/index.php)
-   Sport - Fussball (http://localhost/forum/forumdisplay.php?f=396)
-   -   Fußball (http://localhost/forum/showthread.php?t=4260)

aliconda 30.08.2004 16:02

LOL Ali sana kondu

Du würdest es nicht einmal glauben, wenn ich Mustafa Kemal Atatürk erwecken würde und er diese Quellen bestätigen würde!

LOL

Es stimmt, dass Mustafa Kemal Atatürk letztendlich für so ziemlich jede Mannschaft in der Republik war, deren Gründung er maßgeblich bewirkt hat.

Aber wieso wollt ihr die besondere Situation von Fenerbahce nicht anerkennen?

Fenerbahce bestand aus Anhängern der Jung-Türkischen Bewegung...
... rate mal wer sehr Aktiv für die Befreiung der Türkei mitgekämpft hat!

Warum könnt ihr es noch nicht einmal in Betracht ziehen?

Soll ich dirs sagen,

weil dann die unrühmliche Historie Galatasarays deutlich werden wird!

Aber das ist eure Sache...
... das müsste der Verein eines Tages aufarbeiten.

al"

PS: Wann wurden denn Erzincanspor etc. jeweils gegründet heheheehehe ;-) ????
Ich habe jetzt absichtlich nicht nachgekuckt!

aliconda 30.08.2004 16:03

Liegt es daran das ihr jetzt eine SERIE

geschafft habt oder was soll das?

Was hat diese Sache mit der Meisterschaftsgeschichte zu tun?

*kopfschüttel*

al"

aliconda 30.08.2004 16:06

:-( muss ich Faulenzer es übersetzen?

Es war eine engl. Quelle ...
... und ich hatte hier ja gleichzeitig mit 3-4 von euch Galatasaraylern zu tun.

Da wäre ich kaum nachgekommen hehehhehehehe

Soll ich es dir noch übersetzen oder könntest du nicht "newgen" fragen ? Der scheint es ja gelesen zu haben, wobei ich nicht sicher bin, ob er es verstanden hat *g*

;-)
al"

aliconda 30.08.2004 16:22

und du hast BSE o.T.

ohne Text

aliconda 30.08.2004 16:29

Serdar Çakır’ın gözüyle maçın hake

Altından kalkamadı
MHK tarafından Beşiktaş-Gaziantep maçını yönetmekle görevlendirilen Ankara Bölgesi’nin 42 yaşındaki tecrübeli hakemi, geçen sezon yaşadığı sakatlık sebebiyle ligin ikinci yarısında çok uzun süre görev alamamıştı. Bu sezon ligin 4. haftasında ilk müsabakasına çıkan Yılnur Önen, nefes kesen mücadelede zor bir maç ve şok bir sonuçla karşılaştı. Yılnur Önen, henüz müsabakaya ısınmadan, yorum gerektiren, kendisini zorlayacak pozisyonlarla karşı karşıya kaldı. 3. dakikada Gaziantepspor’un Erdal ile kazandığı golde yardımcı hakem Cem Satman’ın devam kararı doğruydu. Ofsayt tereddütü yaratan pozisyonda, ofsayt yoktu. Bu pozisyonun hemen ardından 1 dakika sonra Gaziantepspor ceza alanı içinde Bouazizi’nin Sergen’e yaptığı hareketi Yılnur Önen süzmekte zorlandı. Sergen mi takılmıştı, yoksa Bouazizi Sergen’in ayağına mı basmıştı? Ceza alanı içindeki kalabalıkta bu pozisyonu net süzemeyen Yılnur Önen’in devam kararı tartışılacaktır. 13. dakikada Beşiktaş ceza alanında Ali Güneş’in Jaziri’ye yaptığı hareket açık bir penaltıydı. Önen’in aklı, belki de hala Sergen’in pozisyonundaydı. Bu dakikadan sonra art arda gelen şok goller, oyunun gidişatını değiştirmiş, Beşiktaş 4-0 geriye düşmüşken İbrahim Akın ve Beşiktaş seyircisinin desteğiyle gelen 3 gol, müsabakayı tekrar kritik hale getirmişti. İşte bu anlardan 86. dakikada Gaziantep ceza alanı içinde Bekir’in Ahmed Hassan’ı kolundan çekmesi penaltıyı gerektirirdi. Yılnur Önen’in bu müsabakada çaldığı düdükler, kritik pozisyonlardaki devam kararları, göstermediği kartlar tartışılacaktır. Önen, her sezon arzuladığı üst düzey hakemlik misyonuna ulaşmak için çaba sarfederken, bu yıl Süper Lig’de yönettiği ilk zorlu müsabakada önüne gelen fırsatı; zor maç, şok sonuç, yorum gerektiren pozisyonlar nedeniyle olumlu kullanmakta zorlandı.

Hakemin maçı etkileyecek faktörleri
Fizik kondisyon: 7.1
Maç kontrolü: 6.5
Yardımcı hakemlerle işbirliği: 7.2
Disiplin kararları: 6.7

<a href="redirect.jsp?url=http://www.fanatik.com.tr/Futbol/BJK/Haber.asp?PID=279&HID=9&HaberID=219035
" target="_blank">http://www.fanatik.com.tr/Futbol/BJK/Haber.asp?PID=279&HID=9&HaberID=219035
</a>

derbeder80 30.08.2004 16:43

slm airdem gardas

önce bize sundugun bu hizmeten dolayi sana tesekürler ederim.

galiba bana bir puan fazla yazmissin bir baksan iyi olur gerci fazla mal göz cikartmaz ama kimsenin hakkini yemeyelim.

aliconda 30.08.2004 16:48

"Takas" Fatih Akyel <-> Ümit Karan

LOL

Da gefällt mir diese Nachricht besser:

Fatih"te sona doğru

Galatasaray, eski futbolcusu Fatih Akyel"i yeniden Sarı Kırmızılı renklere kazandırmak için girişimlerini hızlandırdı.
30.08.2004

Fenerbahçeli yöneticilerle dün masaya oturan 2. Başkan Ergun Gürsoy’un yapılan görüşmeden olumlu izlenimlerle ayrıldığı öğrenildi. Hagi’nin transferini ısrarla istediği bu futbolcu için yöneticilerin konuyu Aziz Yıldırım’a iletecekleri kaydedildi

Üstüne Serhat"i bile eklerim !!!

Bir Serhat alana Fatih Akyel bedava!

Ümit Karan oldugu yerde kalsin.

*g*
al"

kes 30.08.2004 16:50

fatih müsste eigentlich in die wüste..

na ja ümit karan..
hat halt keine chance bei galatasaray

bence besiktasa gitsin..orda yine birsey yapar

hehe

aliconda 30.08.2004 17:06

Kann er Serhat mitnehmen ???

*g*

Aber nu" mal ernsthaft, Ümit hätte keine Chance bei uns ... wir haben schon genügend offensive Spieler ...

al"

aliconda 30.08.2004 17:11

Apropos ... Hagi geri geliyormus hehhehe

ohne Text

ata 30.08.2004 17:44

Hakem kötü ama Besiktas dahada kötü o.T.

ohne Text

ata 30.08.2004 17:47

Penaltinin babasi

en fazla 5 metre pozisyona uzaklikta duruyor hakem, herseyi görüyor ama seyi yemiyor penalti calmaya.

penaltiysa penalti kardesim calsana bunlari, 2 bize 1 de antepe calmadi.

bu hakemlerle gercekten cok zor

kes 30.08.2004 18:22

ganz ehrlich.. berkant..ümit und serhat.

die werden 10 jahre spielen...keiner wird ein richtiger star werden

das sind die so genannten *gurbetcis*...hakan demisdi...ümit karana kendine ceki düzen ver..

hakan hakli....was sucht er in der disco??? hehe

kes 30.08.2004 18:23

serveti real madrid istiyormus..

roberto carlos´la takasi gündeme gelmis
so camacho

30.08.2004 19:36

Brad :o) Ich hab dich abgehängt koc :o))

yeahhhhhhhhh

ahmetdursun 30.08.2004 20:52

Gülermisin ??? Aglarmisin ??? Anlamadim!

... gülüyorum cünkü yeni bir yildizim ortaya cikdi...

Ibrahim Akin mükemmel bir oyuncu...

Besiktasin kötü gidisatinda, O Besiktasda parladi...

süper oynuyor ya cocuk bayiliyorum top oynayisina...

onu getiren adama helal olsun...

agliyorum :

mustafa dogan, murat sahin, berkanti veyseli getirenlere yuh ....

birde nasil murat sahin kaleye geciyor ... anlamiyorum...

Cordboba yedekde dururken düsüncelerini süzebiliyorum... icinden diyorki del bosque beni oynatmassan böyle olursun...

öte yandan mustafa dogani ilk obirde görünce aglamam geliyor... yazik yazik bu ne ya adam nereye gidiyorsa takimi küme düsürüyor...

Okan Buruk palyaco gibi ortalikda geziyor...

System yok oyun yok...

Carew nerde olsa agliyacak adama top gelmiyor helal olsun genede atti 2 gol...

Ibrahim Üzülmez bitmis.... bence maraton kosucusu olsun...

AhmetDursunu güyaaa cok offansiv oyuncusu oldugu icin takimda istememis mr. bosque...

efendi efendi kendine gel... Veysel ve Berkantmi senin offansiv kuvvetlerin

Veyseli al , genc sinani ver... Veysel kim ya Genclerin yedegi...

Kaan Dobra takavuza girecek, o kaliyor Okan Koc gidiyor...

ilk basda transferler yapildiginda dogru oldugunu sandim megerki yanilmisim...

su besiktas taraftarina yazik ya...

Sonuna kadar Besiktasliyim... Besiktasima canim feda ama Besiktasama zarar getireni affetmem bende affetmem baska bir Besiktaslida affetmez !!!

A.D.

ahmetdursun 30.08.2004 20:54

öksüzler yurdu olduk o da gelir... o.T.

ohne Text

30.08.2004 21:11

buda gelir buda gecer o.T.

ohne Text

kes 30.08.2004 22:37

1.fc köln - frankfurt 2-0 scherz & poldy

ohne Text

31.08.2004 02:18

Sende sagol. Puanin dogru, 9 yani :)) o.

ohne Text

berkkant 31.08.2004 08:21

Ben bir ara sormustum sana airdem !!??!!

BJK nin bu transfer politikasi dogru mudur diye degil mi ???

Bana kalirsa daha da kötü olacak BJK nin durumu !!! Hele bir kac kendini AS futbolcu dan sayan saygideger futbolcular kendileri oynatilmiyor diye yaygara ya baslarsa, bak sen o zaman cümbüse !!!

Ama yinede hayirlisi olur insallah !!!

Bol sans !!

31.08.2004 10:04

mucuxxx Ustam :-)

herkese seeelaaam ben yani basinizin belasi hehe ama tatli belasi geldiiiiiiiiiim

aliconda 31.08.2004 11:25

Zu Ümit kann ich nix sagen.

Aber zu Berkant und Serhat habe ich eine Meinung.

Was mir bei Berkant schon anfangs gestört hat, war der Grund WARUM er zu Galatasaray anstatt zu Fenerbahce gegangen ist.

Er ist nur zu Galatasaray, weil er bei Fenerbahce keine "Stammplatz-Garantie" erhalten hätte.

Wahrscheinlich hat er sich deswegen bei Galatasaray auch nicht entwickelt, weil von Anfang an nicht bereit war sich zu verbessern und zu kämpfen.

Serhat ist wirklich etwas "besonderes"!
Als er im ersten Jahr zu Fenerbahce kam, war ich hoch erfreut.
Er war ein junger vielversprechender Stürmerun hatte sehr viel Potential.
Wo ist er heute?
Im ersten und zweiten Jahr, hatte er bei mir noch sehr viel Kredit... Er war ja noch jung und ich dachte er würde sich noch entwickeln/verbessern!
Seitdem bin ich nur am dauerkritisieren!
Er muss weg!
Er hat sich in den Jahren kein Deut verbessert. Er ist immer noch so "gut" wie am Anfang und in den meisten Spielen lässt er die Mannschaft nur mit 10 Mann auf dem Platz erscheinen.

Was soll man mit so einem ?

WEG !

al"

aliconda 31.08.2004 11:29

Jetzt noch 1 Spiel gewinnen,dann "SERIE"

hehehhehehehheheheh

kes 31.08.2004 12:36

löl o.T.

ohne Text

kes 31.08.2004 12:38

bende dedim avrupada türk oyuncusu...

kalmadi besiktas sayesinde..

3-4 oyuncu kaldi avrupada

geri kalan bütün oyunculari besiktas topladi

nerde 5metre düz kosan oyuncu var...eline sözlesme verdiler...transfer diye medjaya tanitdilar...

4 hafta icinde 10 puan fark oldu lidere..bence ligin basi ama yinede kolay kapanacak bir fark degil.

simdi hafyada yenilir...sonra 6. hafta galatasarayi yenerler....dann würde mich sowas voll ankotzen hehe :)

31.08.2004 12:42

*KOTZ*

Nan 1.FC Köln, ein braunes_Pack:-(
baska takim mi kalmadi almanyada!

kes 31.08.2004 12:49

ja soll ich bayern fan sein als kölner?

oder ddorf oder gladbach???

31.08.2004 12:53

Schalke:-)

Gladbach, Lverkusen etc. bei denen werden junge türkische Spieler gefördert:-)

31.08.2004 14:43

serveti alkislamakta hic problemim yok!

cünkü adam DENIZLSIPORDA yildizlasti öncelikle,sonra Fenerbahce gecen yilin basina transfer etti.
Serveti Fenerbahcenin ezelden beri yetistirmis bir futbolcusu gibi saklabanlik yapma, adam gecen yil sahaya cikamamanin sinirini cikariyor bu sene, ve bencede hakli.Servet umarim daha iyi yerlere gelir türk futbolunda ve umarim Milli kadroda da vazgecilmeyen bir oyuncu olur.
Tomas da galatasaraya gitti diye bakiyorum gözünü yumup agzini aciyorsun, oysa gecen sene övmekten yerlere göklere sigdiramiyorun!!!!
sen bir iyi gün taraftarisin, baska bisey degil.

31.08.2004 14:44

besiktas gecen haftanin sokunda

gecen hafta denizliden yedigi goller baya aklinda kalmis...

31.08.2004 14:45

Haftaya berabere, ilk galibiyet GSye

karsi olacak. Neden mi dersin??

Son yendigimiz takim GSdi de ondan. Sizinle cikisa cikisa gececegiz :)))

Transfer politikasina gelince, ben iyi yapiyorlar demedim ki hic.

Hele M.Dogan, F.Sonkaya ve Veyseli aldiklarina kizmistim ama ben ne yapabilirim ki?

;)

Bana takimi zor günde desteklemek kalir. Kötü gitmiyor ama bundan kötüsü olamiyacagina göre, daha iyi günler yakin!

Biz hele bir mac kazanalim, sonrasi kolay. Sakaryayi yenersek bu hafta, GSyida kendi evimizde yeneriz diyorum. Eh, ondan sonrada pek sorun kalmaz.

Oynadigimiz takimlar ligin en iyi takimlarindandi. Malatya, Gencler, Denizli ve Antep. GSda Antepe yenildi. Sirf Trabzon Malatya ve Gencleri yendi. GS ve Fenerde bunlarla oynayacak.

Ich sehe nicht alles pechschwarz :))

31.08.2004 14:49

Sok mok degil, M.Dogan trene bakan

öküz gibi rakipleri sadece izliyor!

Cagdas, Ahmet Yildirim ne güne duruyor???

Defansta her mac yeni oyuncular var. En büyük sorun burda. Bir 4lü hazirlasin ve onunla devam etsin. Ikide onlara olacak yedek. Her hafta benim yanimda baska biri calissa, bende aptallasirim herhalde :)

31.08.2004 14:49

Hosgeldin :) o.T.

ohne Text

ata 31.08.2004 17:40

bugün sahaya ciksak...

gs yener bizi ama 2 hafta sonra neler olur bilemicem :-)

herkes bu takim patlama yapacak diyor bakalim, ben pek patlama yapcak takim göremiyorumya neysee

kes 31.08.2004 20:00

derbiler baska oluyor..

birde inönüye geri dönüyor..

31.08.2004 20:24

hosgeldin :) o.T.

ohne Text

ata 31.08.2004 22:23

INÖNÜ

Stad acisindan cok özel mac olacak haklisin, stadimiz bitti sayilir ve cok güzel oldu.

Kapali (CARSI nin tribünü) ve Numarali tribünler sahaya sadece 4 metre uzaklikta ve kale arkalarida en fazla 10-15 metre. Seyirci baskisi hat safada olacak.

Insallah takimda gaza gelir :-)

01.09.2004 00:58

Besiktasin 12. Adami...

Dedikya bir kere, "Beşiktaş ya ruhumuzdadır, ya da hiçbir yerde..."

Bizki en sağır kulaklara fısıldardık: "Burası İnönü burdan çıkış yok oğlum, yok kızım " diye... Burası İnönü; golden sonraki sevinçle başlar ölüm-kalım savaşı; Beşiktaşımızın üstünde siyah-beyaz çubuklu forma, bizim dilimizde "Beşiktaşım sen çok yaşa, canım feda olsun sana"

... Gökyüzü simsiyah, ruhlar bembeyazdır artık. Ve, bir Kartal seyretmektedir bunları gökyüzünün en yüksek noktasından süzülürcesine... Beşiktaşlı olmak sadece "taraftar" olmak anlamına gelmez. Taraftarlığı da bir kutsal forma içerisinde kutsamaktır... İşte o zaman ruhlar ve bedenler tek bir varlık gibi dans ederler tribünlerde...

Dedikya; burası İnönü! Burada yaşanılanlar, anlamayanların akıl sağlığını bozar. Mabedimiz İnönü kutsaldır bizim için. Kucaklaşmanın olduğu güne siyah-beyaz peynir zeytinle başlarsın; sonra Kartal olur 40 bin kişi konarsın tribünlere, topla birlikte sen de tribünde atağa geçersin; orta yaparsın; kafa topuna çıkarsın; gol atar gol kaçırırsın; rakibin atağını kesmek için tribünde kendi kalene koşarsın; arasıra sen de tribünde sakatlanırsın ama kimseye çaktırmazsın; totem yaparsın; maçı bırakıp, koridora çıkıp dua edersin; kulaklarına gelen sesin tansiyonuna dayanamaz, tekrar tribüne koşarsın; inanmışlığın verdiği haykırmayla tekrar tribünde atak üstüne atağa geçersin... "Haydi Kartalım... Haydi Beşiktaşım..." diye yalvarırcasına bağırırsın...

Çünkü sen 12. Adamsın!

12. Adam asla yorulmaz, inancını yitirmez, hep pozitif olmak zorundadır, bu enerjiyi sahaya yansıtmalıdır. Giydiği 12 numaralı formanın hakkını verir. Akıttığı terden güneşte çay demler. Maçı Kartallar edasında koparır, kazandırır. İnönü"de maç oynanırken orada olamayan 12. Adamların gözleri açık gider ölüme.

12. Adamlar zor bulunurlar... Öldüklerinde İnönü"nün Beleştepe"sinde gömülmek için oranın kendilerine mezarlık yeri olarak ayrılmasını isterler ya da küllerini İnönü"nün çimlerine savrulmasını vasiyet ederler. Ama, ruhları asla ve asla ölmez! 12. Adam giydiği Kartal Baskılı ÇARŞI Formasını stad yapılırken İnönü"nün çimlerine çoktan ruhuyla birlikte gömmüştür. Şimdi o formanın üstünde gelecekteki başarılar ve zaferler özgürce yeşermektedir... Ve, artık sahada 12"ler savaşmaktadır.

Forma nerede mi gömülü? Eski açık tarafı ceza alanı dışındaki sağ iç köşede... "12.Adam Çarşı Forması"nı yaptığımız ayinle mabedimize gömdük ve üzerine de şu dörlüğü yazdık:

İnönü"ye karanlık çöktüğü zaman

Dışarıda yağmurlar yağdığı zaman

Tibünlerde ÇARŞI coştuğu zaman

Haydi bastır Şanlı Karakartalım...

O forma Beşiktaşımıza ömür vermiş ve vermekte olan tüm Kartallara hitaben oraya gömülmüştür. Dünyada başka örneği varsa buyursunlar çıkarsınlar.

Bir ömür de bizden Kartalım... Bir ömür de bizden Beşiktaşım...

Tüm Kartallara selam olsun

Kaynak: Ayhan (ÇARŞI)

01.09.2004 00:58

Tümünü okumanizi tavsiye ederim! :) o.T.

ohne Text

Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 01:28 Uhr.